|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Padam, no padam a guzik zrobiłam w tym domu
![]() Choinka nie postrojona, w aptece nie byłam bo tż to załatwił za mnie,.za to bylam 3 godziny u rodziców i chyba to mnie zmęczyło ![]() Na dworze gwiździ jak cholerka i miałam nos jak bałwanek Buli ![]() Pamięta ktoś jeszcze tą baje?? Oczywiście z tych starszych mamusiek ![]() Młody wykąpciany, pojedzony i spi już 30 minut więc zaraz wstanie. O już marudzi - czemu on zawsze marudzi jak tylko ślepia otworzy. Jakos mnie to wnerwia już ![]() Maruda straszna. Chciałam mu dać jabłuszko to wypluwał i tyle. Chyba mało słodkie było... Ogólnie sie pluje, ślini i marudzi - eh no ide bo znowu sie rozkrzyczał |
|
|
|
#3812 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Anusia bardzo ładne zdjęcia
Kaczuszka boska sesja skąd wzięłaś te spódniczki?
|
#3813 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Maja mi dzisiaj ładnie zasnęła o 18 (dzisiaj wcześniej kąpaliśmy bo szliśmy do księdza), poszliśmy z mężem do księdza, przychodzę a babcia już ją na rękach ma bo sąsiad wierci :/ i wierci tak już od 18 i co Ona przyśnie to on właśnie zaczyna. Szlak mnie zaraz trafi!
|
#3814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już dajesz jabłko? My właśnie ubraliśmy choinę, pierwszy raz od kiedy sama mieszkam mamy
|
|
|
|
|
#3815 |
|
Zakorzenienie
|
Idę przygotować kąpiel.
|
#3816 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ostatnio jeden o 7 z udarem zaczął wiercić ![]() ale Fabianka to nie rusza za to Gracjanek zawsze biegnie do mnie na ręce przerażony![]() Fabiś wykąpany i wcina mleko ![]() aaaa i zapomniałam sie pochwalić,że Fabianek dzisiaj skończył 9 tygodni
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-12-21 o 20:18 |
|
|
|
|
#3817 |
|
Wtajemniczenie
|
zniknęła reklama Bebilonu,to pojawiła sie inna
dobry wieczór mała wykąpana, najedzona i śpi już jakieś pół godzinki a ja nadrobiłam Was wkońcu Tamlin fajnie, że pomyśleli o Matim u mnie w pracy i u Tż paczki ale słodycze tylko więc Igunia popatrzy tylko![]() Angel pokaż fryzurke ja ostatnio byłam też u fryzjera, teraz jestem ruda jak na zdjęciu na fc i w takim kolorku czuję sie nalepiej.i paznokietki też sobie zrobiłam, uwielbiam takie przyjemności ![]() a ja w spodnie sprzed ciąży weszłam od razu po porodzie, brzuch trochę wystaje ale trudno do lata zgubie ![]() Iwa tak jak Agnus piszę, laktotor nie wyciągnie tyle co dziecko, przystaw Alicję do cyca od razu ruszy laktacja, pamietasz jak narzekałam że nie mam pokarmu bo laktator nie ściągał , cycki miękkie, a teraz co ? nadal karmie piersią tylko dlatego że przystwiałam Igę często i znowu mogę odciągać , wydaję mi się że piersi już nie będą twarde dlatego , że laktacja sie unormowała a mleczko mimo to jest |
|
|
|
#3818 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Brawo! Malutka jest kochana!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
zaczęłam od "nie mów nikomu" i tak się zaczęło...Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
2 tyg temu miałam tylko 6kg to wagi sprzed ciąży, a teraz wchodzę na wagę i przytyłam 2 ;( jak to możliwe :/
|
|||||||||
|
|
|
#3819 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oooo dzisiaj kończy 2 miesiące i 3 tygodnie ![]() Cytat:
Pospałam sobie troszkę bo coś mnie głowa zaczęła boleć. Obudziłam się, poszłam do łazienki i odkryłam, że dostałam @ tak więc w ciąży nie jestem aaaaa bo nie powiedziałam wcześniej, że test robiłam 3 dni temu i wyszedł, że dzidzi nie będzie uufffff cholera seksu też nie będzie dzisiaj
|
||
|
|
|
#3820 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słyszałyście o kozieradce? to taka przyprawa/zioło, wyczytałam gdzieś że pomaga na laktację... kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, zjadłam rano łyżkę i teraz też, zobaczymy czy działa ;-) smak w takiej ilości jest średni... |
|
|
|
|
#3821 |
|
Rozeznanie
|
kurrr.. co za reklama posrana!!
Jaki to ma być ser z biedronki na te serniki na które przepisy podawałyście?Ciekawe czy jeszcze będą, ja to się obudziłam.
|
|
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
Fabianek już słodko śpi
Teraz tylko czekam aż Gracjanek zaśnie i też się położe bo padnięta jestem. A jutro coś na święta musze już zrobić i jeszcze na cmentarze pojechać...więc ciężki dzień . Na szczęście robię tylko kilka potraw bo wigilie i tak spędzamy u mamy i na śniadania też do niej jeździć będziemy.Ubraliśmy dzisiaj drugą choineczke tym razem żywą,taką 1,5 metrową Gracjankowi w pokoju zmieściła sie . Bo on chciał u siebie też mieć. Byłam na zakupach i to była masakra nie cierpie takiej bieganiny świątecznej,no jeden po drugim dosłownie .I jeszcze te sprzedaże karpi ehhh... |
|
|
|
#3823 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
teraz mnie znowu biodra i spojenie bolą więc pomyślałam, że się schodzą spowrotem i sprawdzę spodnie weszły ale tak jak pisałam pas się nie zapnie ![]() no coż po świętach Chodakowska wzywa |
|||
|
|
|
#3824 | |
|
Zakorzenienie
|
Ta, tyle że ja gruba byłam przed ciążą i teraz liczę na to że schudnę do wymarzonej wagi.
Cytat:
|
|
|
|
|
#3825 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale trwało to tylko jeden dzień następnego wszystko wróciło do normy mimo to nadal jem to świństwo bo może znowu zadziała? dobranoc mamuśki jutro do rodzinki jadę, więc pewnie zaglądne do was raz dziennie żeby napisać co u nas buziaki |
||
|
|
|
#3826 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio wciągnęłam książke Cobena - Mistyfikacja. Jak dla mnie super.
![]() Jaś leży w łózeczu i usypia z konikiem morskim
|
#3827 |
|
Zadomowienie
|
Laski wy jesteście nienormalne :P
Zostawić was na jeden dzień i kuźwa 5 stron do nadrobienia ![]() My wrócilismy godzinke temu, Zocha dała czadu przy karmieniu po kąpieli za nic nie chciała się przyssać, tylko histeria okrutna no to jej włączyłam suszarke- dalej histeria, odkurzacz- nadal, wstałam z fotela i wszystko ok, przestala plakac przystawiłam butelke ryk znów, i wiecie jak w końcu zjadła? Musiałam z zołzą łazic po mieszkaniu i w tym czasie ją karmić przy włączonym odkurzaczu
|
#3828 | |
|
Zakorzenienie
|
Tamlin normalnie wszystko jadasz że czy ograniczasz się ze tak ładnie waga systematycznie leci w dół?
Anusia wszystkiego naj dla Fabisia Swoją drogą jak mi się to imię podoba,jakbym miała syna to tak dałabym mu na imię ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytat:
|
|
#3829 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I prosze sie ze mnie nie smiac ![]() Cytat:
![]() Mam info od Katiem: U Kubusia Juz jest poprawa, duza ilosc inhalacji pomaga, pozdrawia was wszystkie serdecznie swoją drogą to jak bylam w szpiotal to wieczorami potrafilysmy gadac po godzine przez telefon. Przesympatyczna kobieta z Katiem. Fajnie jest sobie tak porozmawiac (zreszta juz mialam okazje rozmaiwac też z Katee pare razy ) Przed chwilka wrocilam z masazu, myslalam w jednym momencie ze sie ubiore i wyjde i tam nie wroce. Masakra tak bolalo w niedziele kolejny dostalam oid Tzeta kase na ekspres do kawy i juz stoi i czeka az uprzatne i zrobie mu moiejsce w kuchni ah ah
|
|||
|
|
|
#3830 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczęta, ale macie tempo
![]() I wpadam od razu z pytaniem do dziewczyn, które już miały pierwszy okres po porodzie: czy u Was on też był taki dziwny, tzn. pobolewanie jak na okres, ale takie skąpe plamienie kilka dni, jak na początku lub końcu normalnej miesiączki? Bo ja miałam coś takiego i nie wiem czy to był okres czy co
|
|
|
|
#3831 |
|
Wtajemniczenie
|
ja miałam inny niż zwykle, ale mnie po prostu zalało przez 8 dni, a normalnie to miałam 5 dni ani zbyt obficie ani zbyt skąpo
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oj tam nie widziałaś go w całej okazałościpozdrów Katiem od nas też aaaaaaaa też chcę ekspres mam dylemat, czekać na Tż czy iść spać/ znaczy sie udawać że spie ?
|
|
|
|
|
#3833 | |
|
potworkowa
|
Cytat:
ale zdjęć zrobiłam z 50. poziomkowe mi tylko jedno wyszło, a mam ich z 15 ![]() tylko mysię, bo tamte spódniczki i czapusię poziomki pożyczyłam od siostry, a czapkę biedronki zrobiła moja babcia na szydełku ![]() siostra robiła ![]() dziękujemy za miłe słowa |
|
|
|
|
#3834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale pytałam ginki i mówiła, że po porodzie są różne @, nie mamy się tą pierwszą sugerować. Czekać na spokojnie na drugą (o ile poprzednie to była @). Zrobiłam galaty, a zaraz zabieram sie za sernik i spaćć ![]() A ogólnie, jak robiłam galat, to chciałam już do TŻa wydzwaniać, że jak długo Mu droga do domu zajmuje Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-12-21 o 21:52 |
|
|
|
|
#3836 |
|
Rozeznanie
|
Marta ale w momencie dostania @ karmiłaś piersią czy mm? Ja karmię tylko piersią..
---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Colds dzięki, ja właśnie nie mam pewności czy to @ |
|
|
|
#3837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Aaaa w ogóle ciekawe jest to, że teraz po wyjeździe męża, uprawialiśmy seks i pojawiła mi się po tym od razu biała wydzielina, która pachnie tak nieprzyjemnie jak te odchody poporodowe... Myślicie, że te skurcze orgazmowe tak oczyszczają jeszcze macicę?? (Sorry, że tak bezpośrednio o tych sprawach )
|
||
|
|
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja karmiłam mm więc u mnie może wyglądać inaczej.
|
#3839 |
|
Rozeznanie
|
Gda nie krępuj się, myślę, że po tych ponad 13 tyg. macica się juz oczyściłą, może wydzielina i zapach to kwestia hormonalnych przemian jakie w Tobie teraz zachodzą po ciąży, ja np. długo po porodzie nie miałam nic a nic, potem pojawiła się wydzielina i to tak kokretnie
może to rzeczywiście taki dziwny okres w związku z tym, ze nadal karmię tylko piersią
|
|
|
|
#3840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejku dziewczyny zazdroszczę Wam że tyle Wasze dzieci przesypiają ... Jaśko śpi w ciągu dnia tak 3 razy po 15 min
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

2 tyg temu miałam tylko 6kg to wagi sprzed ciąży, a teraz wchodzę na wagę i przytyłam 2 ;(