Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 19:56   #3811
Iwoncia81
Zakorzenienie

Padam, no padam a guzik zrobiłam w tym domu
Choinka nie postrojona, w aptece nie byłam bo tż to załatwił za mnie,.za to bylam 3 godziny u rodziców i chyba to mnie zmęczyło

Na dworze gwiździ jak cholerka i miałam nos jak bałwanek Buli
Pamięta ktoś jeszcze tą baje?? Oczywiście z tych starszych mamusiek

Młody wykąpciany, pojedzony i spi już 30 minut więc zaraz wstanie.
O już marudzi - czemu on zawsze marudzi jak tylko ślepia otworzy.
Jakos mnie to wnerwia już
Maruda straszna.
Chciałam mu dać jabłuszko to wypluwał i tyle.
Chyba mało słodkie było...
Ogólnie sie pluje, ślini i marudzi - eh no ide bo znowu sie rozkrzyczał
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:02   #3812
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Anusia bardzo ładne zdjęcia

Kaczuszka boska sesja
skąd wzięłaś te spódniczki?

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:05   #3813
Nisia4
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Maja mi dzisiaj ładnie zasnęła o 18 (dzisiaj wcześniej kąpaliśmy bo szliśmy do księdza), poszliśmy z mężem do księdza, przychodzę a babcia już ją na rękach ma bo sąsiad wierci :/ i wierci tak już od 18 i co Ona przyśnie to on właśnie zaczyna. Szlak mnie zaraz trafi!
Stary 2012-12-21, 20:08   #3814
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Padam, no padam a guzik zrobiłam w tym domu
Choinka nie postrojona, w aptece nie byłam bo tż to załatwił za mnie,.za to bylam 3 godziny u rodziców i chyba to mnie zmęczyło

Na dworze gwiździ jak cholerka i miałam nos jak bałwanek Buli
Pamięta ktoś jeszcze tą baje?? Oczywiście z tych starszych mamusiek

Młody wykąpciany, pojedzony i spi już 30 minut więc zaraz wstanie.
O już marudzi - czemu on zawsze marudzi jak tylko ślepia otworzy.
Jakos mnie to wnerwia już
Maruda straszna.
Chciałam mu dać jabłuszko to wypluwał i tyle.
Chyba mało słodkie było...
Ogólnie sie pluje, ślini i marudzi - eh no ide bo znowu sie rozkrzyczał
Ja młodsza mama, a Buli znam

Już dajesz jabłko?

My właśnie ubraliśmy choinę, pierwszy raz od kiedy sama mieszkam mamy
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:15   #3815
marta1986222
Zakorzenienie

Idę przygotować kąpiel.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-21, 20:16   #3816
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Maja mi dzisiaj ładnie zasnęła o 18 (dzisiaj wcześniej kąpaliśmy bo szliśmy do księdza), poszliśmy z mężem do księdza, przychodzę a babcia już ją na rękach ma bo sąsiad wierci :/ i wierci tak już od 18 i co Ona przyśnie to on właśnie zaczyna. Szlak mnie zaraz trafi!
moi sąsiedzi też zawsze maja odpowiedni czas na takie rzeczy
ostatnio jeden o 7 z udarem zaczął wiercić
ale Fabianka to nie ruszaza to Gracjanek zawsze biegnie do mnie na ręce przerażony

Fabiś wykąpany i wcina mleko

aaaa i zapomniałam sie pochwalić,że Fabianek dzisiaj skończył 9 tygodni

Gracjanek

Fabianek

Edytowane przez Anusia479
Czas edycji: 2012-12-21 o 20:18
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:26   #3817
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

zniknęła reklama Bebilonu,to pojawiła sie inna

dobry wieczór
mała wykąpana, najedzona i śpi już jakieś pół godzinki
a ja nadrobiłam Was wkońcu
Tamlin fajnie, że pomyśleli o Matim u mnie w pracy i u Tż paczki ale słodycze tylko więc Igunia popatrzy tylko
Angel pokaż fryzurke i to co kupiłaś ja ostatnio byłam też u fryzjera, teraz jestem ruda jak na zdjęciu na fc i w takim kolorku czuję sie nalepiej.
i paznokietki też sobie zrobiłam, uwielbiam takie przyjemności

a ja w spodnie sprzed ciąży weszłam od razu po porodzie, brzuch trochę wystaje ale trudno do lata zgubie
Iwa tak jak Agnus piszę, laktotor nie wyciągnie tyle co dziecko, przystaw Alicję do cyca od razu ruszy laktacja, pamietasz jak narzekałam że nie mam pokarmu bo laktator nie ściągał , cycki miękkie, a teraz co ? nadal karmie piersią tylko dlatego że przystwiałam Igę często i znowu mogę odciągać , wydaję mi się że piersi już nie będą twarde dlatego , że laktacja sie unormowała a mleczko mimo to jest

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:33   #3818
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jeszcze tydzien i skonczymy 4 msc!!!!!!!!
Brawo! Malutka jest kochana!

Cytat:
A propos szpitali to u mnie na oddziale poporodowym było takie dobre jedzenie, że do dzisiaj wspominam i ślinka cieknie a kawa zbożowa rano to niebo w gębie!
Ja też dobrze jedzenie wspominam :P mieli pyszny chleb, a Inkę zaczęłam pić właśnie po wyjściu ze szpitala :P

Cytat:
Nie pokazałam Wam jeszcze mojej choinki. Mai się nie podoba bo wczoraj na nią zwymiotowała :P Trzymałam Ją do odbicia i mówię "Zobacz jaka śliczna choineczka" na co Maja "bleeee" :P
Moja Zośka jak robi bleeee to tylko na mężczyzn

Cytat:
Napisane przez afternoon Pokaż wiadomość
Witajcie

Mąż mi się rozkładależy z okropnym bólem głowy i żołądka - mamnadzieję, że to nie wirusówka
Oby szybko doszedł do siebie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Wypozyczyłam sobie książkę Cobena "Obiecaj mi" Warto przeczytać??
Ja lubię wszystko co Cobena zaczęłam od "nie mów nikomu" i tak się zaczęło...

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Też się zawsze raduje! . Nie sprawia mi nic więcej radości gdy Mała daje popalić tatusiowi Chociaz szkoda mi w sumie Małej.. No, ale cóż
Dokładnie tak

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Koszmar, oduczanie czegoś niemowlaka to koszmar. Ryczę razem z nią.
Co odłożę do łóżeczka to ryk straszny, wezmę na ręce to zasypia od razu bo jest taka zmęczona.
Tyle kobiet to przerabiało. Dlaczego nikt nie wymyślił lepszego sposobu na uczenie niemowlaka spać w łóżku?!
Podobno 3 dni wystarczą, żeby czegoś małe dziecko nauczyć, ale ja nie wiem czy te 3 dni wytrzymam...
Dasz radę, cierpliwości... ja oduczałam Zośkę zasypiania na noc przy piersi (w dzień to reguła bo zanim zdążę zauważyć to już śpi, ciumkając). Trochę to trwało, ale teraz odkładam zołzę po butli i nie ma problemu.

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ale ona w ogóle nie chce Ci spać nie na rękach? Bo ja mojego odkładam, ale na nasze łóżko. Pościel pachnie mną i tatusiem i on chyba czuje się bezpiecznie i sobie śpi.
A.. to może faktycznie chodzi o zapach... Zocha śpi o wiele lepiej w naszym łóżku, rano jak się wierci a ja chcę jeszcze dospać to biorę ją do siebie, potem wstaję a Zocha dalej śpi...

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
haha
Milcia ostatnio nie lubi być na rękach, zanosi się okropnym płaczem
zostawiłam ją na chwilę teściowej - ta już się nie mogła doczekać kiedy sobie pójdę, żeby ją na ręce wziaść, a ja byłam pewna, że jak tylko wyjdę po schodach to mała na rękach wyląduje - i co ledwo wyszłam a dziecko tak się rozdarło, że chyba u sąsiada słyszeli bo babcia oczywiście na ręce wzięła

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja w spodnie sprzed ciąży weszłam od razu po porodzie, teraz są trochę luźne
Tamlin musisz ludzi dobijać ?? 2 tyg temu miałam tylko 6kg to wagi sprzed ciąży, a teraz wchodzę na wagę i przytyłam 2 ;( jak to możliwe :/
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:34   #3819
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Mój TŻ wrócił i od razu jest mi lżej. Wziął Antka i śpią sobie razem, a ja mam w końcu czas tylko dla siebie. Problem w tym, że jestem tak padnięta tymi 2 dniami bez niego, że nie mam sił na nic. Chyba pazury sobie pomaluję, a co.

Dziękujemy Zdecydowanie to było nieświadome, bo widać było, że sam jest zdziwiony tym co się stało. W ogóle dzisiaj już tak pięknie wysoko i długo trzymał główkę w górze. A dopiero co go chyba z 2 dni temu tutaj od leniuchów wyzywałam, bo tylko raz na jakiś czas to robił.

Ja bardzo lubię książki Cobena. "Obiecaj mi" jest już którąś z kolei jego książką z serii z bohaterem Myronem Bolitarem, ale myślę, że to nie problem, bo ja sama czytam jego książki w przeróżnej kolejności. Cobena czyta się bardzo lekko i szybko, więc myślę, że są duże szanse na to, że Ci się spodoba.

Marzenka, a którego urodził się Wasz Maksiu, bo nie mogę Was na liście znaleźć na początku wątku?

Piękne zdjęcia i piękny Michaś.
Maks urodził się 28 września Oooo dzisiaj kończy 2 miesiące i 3 tygodnie
Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
moi sąsiedzi też zawsze maja odpowiedni czas na takie rzeczy
ostatnio jeden o 7 z udarem zaczął wiercić
ale Fabianka to nie ruszaza to Gracjanek zawsze biegnie do mnie na ręce przerażony

Fabiś wykąpany i wcina mleko

aaaa i zapomniałam sie pochwalić,że Fabianek dzisiaj skończył 9 tygodni

Pospałam sobie troszkę bo coś mnie głowa zaczęła boleć. Obudziłam się, poszłam do łazienki i odkryłam, że dostałam @ tak więc w ciąży nie jestem aaaaa bo nie powiedziałam wcześniej, że test robiłam 3 dni temu i wyszedł, że dzidzi nie będzie uufffff

cholera seksu też nie będzie dzisiaj a miało być tak pięknie
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:36   #3820
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Iwa tak jak Agnus piszę, laktotor nie wyciągnie tyle co dziecko, przystaw Alicję do cyca od razu ruszy laktacja, pamietasz jak narzekałam że nie mam pokarmu bo laktator nie ściągał , cycki miękkie, a teraz co ? nadal karmie piersią tylko dlatego że przystwiałam Igę często i znowu mogę odciągać , wydaję mi się że piersi już nie będą twarde dlatego , że laktacja sie unormowała a mleczko mimo to jest
Chyba tak
Słyszałyście o kozieradce? to taka przyprawa/zioło, wyczytałam gdzieś że pomaga na laktację... kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, zjadłam rano łyżkę i teraz też, zobaczymy czy działa ;-) smak w takiej ilości jest średni...
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:38   #3821
marzenka1984
Rozeznanie

kurrr.. co za reklama posrana!!

Jaki to ma być ser z biedronki na te serniki na które przepisy podawałyście?Ciekawe czy jeszcze będą, ja to się obudziłam.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:38   #3822
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Fabianek już słodko śpiuwielbiam go poprostu
Teraz tylko czekam aż Gracjanek zaśnie i też się położebo padnięta jestem. A jutro coś na święta musze już zrobić i jeszcze na cmentarze pojechać...więc ciężki dzień. Na szczęście robię tylko kilka potraw bo wigilie i tak spędzamy u mamy i na śniadania też do niej jeździć będziemy.

Ubraliśmy dzisiaj drugą choineczke tym razem żywą,taką 1,5 metrową Gracjankowi w pokojuzmieściła sie. Bo on chciał u siebie też mieć.

Byłam na zakupach i to była masakrajejku ludzi jak mróweknie cierpie takiej bieganiny świątecznej,no jeden po drugim dosłownie.
I jeszcze te sprzedaże karpi ehhh...

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:40   #3823
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Bylam troche na miescie i kupilam sobie spodnie,chce jeszcze te budy mukluki ale nigdzie ich znalezc nie moge.
Podcielam jeszcze kapke włosy i w koncu Oskar pozbyl sie czupryny. moja siosra za pol godziny wyjezdza z DE i bedzie jutro ok 12.
a ona tak sama jedzie? ile ma lat bo zapomniałam - 9?

Cytat:
Zapomniałam napisać że się miło zdziwiłam. Kropek miał dziś firmową Wigilię i zawsze były paczki dla dzieci, słodycze same, więc dla starszych dzieci. A tu przynosi paczkę dla Matinka: kaszki, soczki, deserki, płyn do kąpieli Fajnie że o nim pomyśleli
no bardzo miło

Cytat:
Ja w spodnie sprzed ciąży weszłam od razu po porodzie, teraz są trochę luźne
eh a ja niby wagę zrzuciłam szybko a spodnie wejść nie chciały
teraz mnie znowu biodra i spojenie bolą więc pomyślałam, że się schodzą spowrotem i sprawdzę spodnie
weszły ale tak jak pisałam pas się nie zapnie
no coż po świętach Chodakowska wzywa
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:49   #3824
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
zazdroszczę
Ta, tyle że ja gruba byłam przed ciążą i teraz liczę na to że schudnę do wymarzonej wagi.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Tamlin musisz ludzi dobijać ?? 2 tyg temu miałam tylko 6kg to wagi sprzed ciąży, a teraz wchodzę na wagę i przytyłam 2 ;( jak to możliwe :/
Przepraszam A może dawno na kibelku nie byłaś? Albo woda się zebrała w organizmie? Może przed okresem albo cóś. Ja też tak miałam że mi się wahała, teraz się unormowało i powoli idzie w dól, ale daleka droga przede mną.
Stary 2012-12-21, 20:52   #3825
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Ja młodsza mama, a Buli znam

Już dajesz jabłko?

My właśnie ubraliśmy choinę, pierwszy raz od kiedy sama mieszkam mamy
my też pierwszy raz mamy choinkę

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Chyba tak
Słyszałyście o kozieradce? to taka przyprawa/zioło, wyczytałam gdzieś że pomaga na laktację... kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością, zjadłam rano łyżkę i teraz też, zobaczymy czy działa ;-) smak w takiej ilości jest średni...
u mnie po trzech dniach jedzenia tej trawy cycki się pompowały że aż miło
ale trwało to tylko jeden dzień
następnego wszystko wróciło do normy
mimo to nadal jem to świństwo bo może znowu zadziała?

dobranoc mamuśki

jutro do rodzinki jadę, więc pewnie zaglądne do was raz dziennie żeby napisać co u nas

buziaki
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:57   #3826
kraven
Zakorzenienie

Ja ostatnio wciągnęłam książke Cobena - Mistyfikacja. Jak dla mnie super.

Jaś leży w łózeczu i usypia z konikiem morskim

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:59   #3827
Sojka1990
Zadomowienie

Laski wy jesteście nienormalne :P
Zostawić was na jeden dzień i kuźwa 5 stron do nadrobienia

My wrócilismy godzinke temu, Zocha dała czadu przy karmieniu po kąpieli za nic nie chciała się przyssać, tylko histeria okrutna no to jej włączyłam suszarke- dalej histeria, odkurzacz- nadal, wstałam z fotela i wszystko ok, przestala plakac przystawiłam butelke ryk znów, i wiecie jak w końcu zjadła? Musiałam z zołzą łazic po mieszkaniu i w tym czasie ją karmić przy włączonym odkurzaczu
Stary 2012-12-21, 21:07   #3828
marta1986222
Zakorzenienie

Tamlin normalnie wszystko jadasz że czy ograniczasz się ze tak ładnie waga systematycznie leci w dół?

Anusia wszystkiego naj dla Fabisia
Swoją drogą jak mi się to imię podoba,jakbym miała syna to tak dałabym mu na imię

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

My wrócilismy godzinke temu, Zocha dała czadu przy karmieniu po kąpieli za nic nie chciała się przyssać, tylko histeria okrutna no to jej włączyłam suszarke- dalej histeria, odkurzacz- nadal, wstałam z fotela i wszystko ok, przestala plakac przystawiłam butelke ryk znów, i wiecie jak w końcu zjadła? Musiałam z zołzą łazic po mieszkaniu i w tym czasie ją karmić przy włączonym odkurzaczu
Fajnie to musiało wyglądać

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-21, 21:15   #3829
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
No ja nie wiem, ale u mnie ta reklama nadal jest

Śliczna ta moja synowa

O to to, ja też się z tym noszę i na pewno w końcu pójdę.

Gda, to nie pocieszyłaś Mam nadzieję, że jednak koniec wzdęć, albo choćby rzadziej występowały. I jestem niemal pewna, że to jednak niedojrzały układ pokarmowy, bo ja już rozszerzyłam swoją dietę o smażone i inne rzeczy.

Lidka, oby szło ku dobremu z tym spaniem. W ogóle dziś Miś grzeczniutki, je, bawi się i śpi. Troszkę pokwili. Choć mimo wszystko jestem zmęczona. Taki mały kryzys mam, rutyna, niewyspanie, mi TŻ nigdy nie powiedział: śpij do oporu ja się zajmę małym W ogóle ostatnio miedzy nami nie bardzo.. A może ja za bardzo wymagająca..

Wrzucam nowe foty Miśka
cudny jkest model i cdne zdjecia
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
haha
Milcia ostatnio nie lubi być na rękach, zanosi się okropnym płaczem
zostawiłam ją na chwilę teściowej - ta już się nie mogła doczekać kiedy sobie pójdę, żeby ją na ręce wziaść, a ja byłam pewna, że jak tylko wyjdę po schodach to mała na rękach wyląduje - i co ledwo wyszłam a dziecko tak się rozdarło, że chyba u sąsiada słyszeli bo babcia oczywiście na ręce wzięła

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

zależy od dnia - np. wczoraj i dziś prawie cały dzień z przerwami na jedezenie

a tak jak wychodzi na spacer to ma jedną drzemkę dwugodzinną potem po każdym karmieniu około 45 min.
mILCIA jest boiska I prosze sie ze mnie nie smiac
Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
zniknęła reklama Bebilonu,to pojawiła sie inna

dobry wieczór
mała wykąpana, najedzona i śpi już jakieś pół godzinki
a ja nadrobiłam Was wkońcu
Tamlin fajnie, że pomyśleli o Matim u mnie w pracy i u Tż paczki ale słodycze tylko więc Igunia popatrzy tylko
Angel pokaż fryzurke i to co kupiłaś ja ostatnio byłam też u fryzjera, teraz jestem ruda jak na zdjęciu na fc i w takim kolorku czuję sie nalepiej.
i paznokietki też sobie zrobiłam, uwielbiam takie przyjemności

a ja w spodnie sprzed ciąży weszłam od razu po porodzie, brzuch trochę wystaje ale trudno do lata zgubie
Ty sie nie odzywaj szczpla babo, brzchba to Ci prawie wogole nie widac

Mam info od Katiem: U Kubusia Juz jest poprawa, duza ilosc inhalacji pomaga, pozdrawia was wszystkie serdecznie
swoją drogą to jak bylam w szpiotal to wieczorami potrafilysmy gadac po godzine przez telefon. Przesympatyczna kobieta z Katiem. Fajnie jest sobie tak porozmawiac (zreszta juz mialam okazje rozmaiwac też z Katee pare razy )

Przed chwilka wrocilam z masazu, myslalam w jednym momencie ze sie ubiore i wyjde i tam nie wroce. Masakra tak bolalo w niedziele kolejny ale pootem pojechalam kupic sobie prezent dostalam oid Tzeta kase na ekspres do kawy i juz stoi i czeka az uprzatne i zrobie mu moiejsce w kuchni ah ah
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:18   #3830
afternoon
Rozeznanie

Dziewczęta, ale macie tempo podczytywałam w ciągu dnia, ale dopiero teraz mogę spokojnie usiąść - tzn. taką mam nadzieję, bo Młody wykąpany i usypia w wózku pod okapem - stały rytuał

I wpadam od razu z pytaniem do dziewczyn, które już miały pierwszy okres po porodzie: czy u Was on też był taki dziwny, tzn. pobolewanie jak na okres, ale takie skąpe plamienie kilka dni, jak na początku lub końcu normalnej miesiączki? Bo ja miałam coś takiego i nie wiem czy to był okres czy co
afternoon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:27   #3831
katarzinka
Wtajemniczenie

ja miałam inny niż zwykle, ale mnie po prostu zalało przez 8 dni, a normalnie to miałam 5 dni ani zbyt obficie ani zbyt skąpo
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:32   #3832
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Mam info od Katiem: U Kubusia Juz jest poprawa, duza ilosc inhalacji pomaga, pozdrawia was wszystkie serdecznie
swoją drogą to jak bylam w szpiotal to wieczorami potrafilysmy gadac po godzine przez telefon. Przesympatyczna kobieta z Katiem. Fajnie jest sobie tak porozmawiac (zreszta juz mialam okazje rozmaiwac też z Katee pare razy )

Przed chwilka wrocilam z masazu, myslalam w jednym momencie ze sie ubiore i wyjde i tam nie wroce. Masakra tak bolalo w niedziele kolejny ale pootem pojechalam kupic sobie prezent dostalam oid Tzeta kase na ekspres do kawy i juz stoi i czeka az uprzatne i zrobie mu moiejsce w kuchni ah ah
oj tam nie widziałaś go w całej okazałości
pozdrów Katiem od nas teżżyczymy szybkiego powrotu do zdrowia Kubusiowi
aaaaaaaa też chcę ekspres

mam dylemat, czekać na Tż czy iść spać/ znaczy sie udawać że spie ?

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:40   #3833
kaczuszka69
potworkowa

Cytat:
Napisane przez Filusia88 Pokaż wiadomość
łał! jaka śliczna panienka
jakie ma łądne stylizacje
a powiedz dużo zdjęć napstrykałaś zanim udało Ci się uzyskać taki efekt? bo ja też coś z Basią próbowałam, ale ona tak się niemiłosiernie wierci, że bez flesza nie ma szans na zrobienie łądnego ostrego zdjęcia
szczerze powiedziawszy to z tamtych zdjęć tylko jedno jest aparatem robione, reszta telefonem i poddane delikatnej obróbce ale zdjęć zrobiłam z 50. poziomkowe mi tylko jedno wyszło, a mam ich z 15

Cytat:
Napisane przez kasiam187 Pokaż wiadomość
widzialam na fejsie!! cudna kupilas wszystkie te wdzianka?
tylko mysię, bo tamte spódniczki i czapusię poziomki pożyczyłam od siostry, a czapkę biedronki zrobiła moja babcia na szydełku

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Kaczuszka boska sesja
skąd wzięłaś te spódniczki?
siostra robiła

dziękujemy za miłe słowa

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:42   #3834
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczęta, ale macie tempo podczytywałam w ciągu dnia, ale dopiero teraz mogę spokojnie usiąść - tzn. taką mam nadzieję, bo Młody wykąpany i usypia w wózku pod okapem - stały rytuał

I wpadam od razu z pytaniem do dziewczyn, które już miały pierwszy okres po porodzie: czy u Was on też był taki dziwny, tzn. pobolewanie jak na okres, ale takie skąpe plamienie kilka dni, jak na początku lub końcu normalnej miesiączki? Bo ja miałam coś takiego i nie wiem czy to był okres czy co
Ja miałam taki jak przed ciążą dosć obfity.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-21, 21:50   #3835
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ja miałam właśnie skąpą @.
Ale pytałam ginki i mówiła, że po porodzie są różne @, nie mamy się tą pierwszą sugerować. Czekać na spokojnie na drugą (o ile poprzednie to była @).

Zrobiłam galaty, a zaraz zabieram sie za sernik i spaćć
A ogólnie, jak robiłam galat, to chciałam już do TŻa wydzwaniać, że jak długo Mu droga do domu zajmuje Patrze na zegarek, a tu nawet 22 nie ma

Edytowane przez colds
Czas edycji: 2012-12-21 o 21:52
colds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:53   #3836
afternoon
Rozeznanie

Marta ale w momencie dostania @ karmiłaś piersią czy mm? Ja karmię tylko piersią..

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Colds dzięki, ja właśnie nie mam pewności czy to @
Stary 2012-12-21, 21:57   #3837
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość

Taaaa, mój też tak ma czasami. Cyca daję na stojąco i chodzimy. Dziwne te dzieci, ja w ruchu nie lubię jeść

Cytat:

Ja myślałam, że mam okres, bo miałam właśnie takie bóle miesiączkowe macicy, a okres był taki skąpy, jak plamienie właśnie. I dziwne było, że zaczął się od razu po pierwszym seksie. Trwało to tydzień, potem był tydzień przerwy i znowu tydzień plamienia. I od tamtej pory cisza, więc to chyba nie był jednak okres!

Aaaa w ogóle ciekawe jest to, że teraz po wyjeździe męża, uprawialiśmy seks i pojawiła mi się po tym od razu biała wydzielina, która pachnie tak nieprzyjemnie jak te odchody poporodowe... Myślicie, że te skurcze orgazmowe tak oczyszczają jeszcze macicę?? (Sorry, że tak bezpośrednio o tych sprawach)
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:59   #3838
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta ale w momencie dostania @ karmiłaś piersią czy mm? Ja karmię tylko piersią..

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Colds dzięki, ja właśnie nie mam pewności czy to @
Ja karmiłam mm więc u mnie może wyglądać inaczej.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-21, 22:04   #3839
afternoon
Rozeznanie

Gda nie krępuj się, myślę, że po tych ponad 13 tyg. macica się juz oczyściłą, może wydzielina i zapach to kwestia hormonalnych przemian jakie w Tobie teraz zachodzą po ciąży, ja np. długo po porodzie nie miałam nic a nic, potem pojawiła się wydzielina i to tak kokretnie co do @ to ja już mam schizę,, że może w ciąży jestem i to plamienie ma z tym związek, chociaż to średnio możliwe może to rzeczywiście taki dziwny okres w związku z tym, ze nadal karmię tylko piersią
Stary 2012-12-21, 22:16   #3840
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomniałam napisać że się miło zdziwiłam. Kropek miał dziś firmową Wigilię i zawsze były paczki dla dzieci, słodycze same, więc dla starszych dzieci. A tu przynosi paczkę dla Matinka: kaszki, soczki, deserki, płyn do kąpieli Fajnie że o nim pomyśleli
no proszę co za gest

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
a nie pochwaliłam się wam, że weszłam w spodnie sprzed ciąży stąd wniosek, że biodra się schodzą jednak
teraz w pasie się spodnie nie dopinają
bo brzuszek został niestety, no ale z tym zamierzam zacząć walczyć po świętach
akurat minie już 12 tyg od cc

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Ja też wchodze w spodnie sprzed ciąży

Dearlie mój TŻ też wziął Jasia do łóżka i też sobie razem śpią
oj mój Tż to tak się rozwala że nie pozwalam mu brać małego

Jejku dziewczyny zazdroszczę Wam że tyle Wasze dzieci przesypiają ... Jaśko śpi w ciągu dnia tak 3 razy po 15 min

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości