Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-21, 20:45   #4981
sugarfreeee
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.II

No to spotkamy się tu po Świętach i wymienimy opinie
wykrasana : Fajne te orzeszki, ale pewnie pracochłonne?

Skoro wklejamy zdjęcia prezentów, to ja i swojego wrzucę (musiałam chłopakowi dać wcześniej, reszta jeszcze w ogóle nie popakowana )

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
pisałam już wyżej ale się powtórzę: czytałam pierwszą i drugą część sagi o Grey'u i cóż... wyżyny pisarskie to nie są ale książka wciąga i uważam, że jest przyjemna zwłaszcza jeśli dostanie się ją w prezencie i nie wyda na nią ani grosza, to przeczytać można, jak się tak bardzo wstydzicie to w zaciszu domowym, choć ja czytałam w pociągu w przedziale, w którym oprócz mnie robił to facet, mniej więcej 30 letni
Jasne, że wyżyn się nie spodziewam, zresztą - jako nastolatki siadałyśmy w leniwe wakacje i czytałyśmy harlequiny ( do dziś pamiętam tekst "odejdź kochana, bo rozsiewasz wokół siebie niesmak istnienia" )/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-09 11.46.43.jpg (72,4 KB, 57 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2012-12-09 12.05.58.jpg (101,5 KB, 117 załadowań)

Edytowane przez sugarfreeee
Czas edycji: 2012-12-21 o 20:47
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 20:47   #4982
kapukat
Zakorzenienie

ja byłam dzisiaj w Grocie swiętego Mikołaja - ale miałam ubaw, a pretekst dobry bo z dzieckiem
no i właśnie piekę pierniczki, w niedziele sernik i pleśniak.... bo dla dwojga nie opłaca się więcej ciast

już jestem zdrowsza, szkoda tylko że dopiero dwa dni przed świętami, więc w tym roku jakoś atmosfera mnie ominęła
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:16   #4983
paktofonika99
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Robiłyście już kiedyś pomarańcze z goździkami ? Bo chciałam na święta zrobić, ale boję się, że nie będą pachnieć . A może robiłyście jeszcze z cynamonem ? Bo dzisiaj kolega mi tłumaczył jak to zrobić (podobno cudownie pachnie ), ale nie zrozumiałam
Mama mojego Tż kiedyś zrobiła- zapach unosił się po całym pokoju, ale tylko przez jakieś 2 dni
Czytałam, ze moja kartka do wioleta20 doszła. Bardzo się cieszę Czy tylko ja podpisałam się samym imieniem? nicku z wizażu nie podałam
Ja jutro skończę pakować prezenty, upiekę sernik. Chciałabym coś jeszcze Tż dokupić, ale nie mam pojęcia co Mój błąd, bo w listopadzie nie wytrzymałam i dałam mu "dodatki do głównego prezentu"
paktofonika99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:22   #4984
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Kurde, wszyscy tak o tym trąbią, że chciałabym przeczytać chociaż jedną stronę. Ale w miejscu publicznym albo przy rodzinie siara jak nie wiem.
Muszę się wziąć za porządki w miejscu, którego nie porządkowałam od... pamięć ma nie sięga. Chodzi mi o rzeczy nagromadzone na regale i szafkach tuż pod sufitem. Jeśli nie odezwę się w ciągu tygodnia, zawiadomcie GOPR.
Rozbawiłaś mnie tym tekstem na maxa

A co do Greya to chyba nikt nie spodziewał się wyżyn pisarskich, no i każdy wie o czym to jest, ale aż takiego szajsu się nie spodziewałam no i nie chodziło mi, że wstyd czytać książkę o tej tematyce publicznie, tylko wstyd czytać Greya publicznie
Ale oczywiście są gusta i guściki i jak komuś się podoba to ja nie mam nic przeciwko

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:32   #4985
lubie liczyc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość
pisałam już wyżej ale się powtórzę: czytałam pierwszą i drugą część sagi o Grey'u i cóż... wyżyny pisarskie to nie są ale książka wciąga i uważam, że jest przyjemna zwłaszcza jeśli dostanie się ją w prezencie i nie wyda na nią ani grosza, to przeczytać można, jak się tak bardzo wstydzicie to w zaciszu domowym, choć ja czytałam w pociągu w przedziale, w którym oprócz mnie robił to facet, mniej więcej 30 letni

Malinovva zdrówka

dziewczyny pochwalcie się kartkami, ciekawa jestem zwłaszcza tych quilingowych !
Szary działa na wyobraźnię
choć zgadzam się, że nie jest to literatura wysokich lotów, o nie...

Nie mam zdolności manualnych, kartki wysyłam klasyczne lub za pośrednictwem internetu, np. https://lecimyzzyczeniami.pl/ więc też chętnie obejrzę owoce waszej twórczej pracy
lubie liczyc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 21:36   #4986
angelofmydreams
Raczkowanie

Witam,

zjechałam dziś do rodzinnego miasta. I jest zimno nawet bardzo ale jest bardzo mało śniegu. Mam nadzieje,że do poniedziałku napada.

A u was jak śnieżnie czy też bez??

Ubrana choinka, jutro robię likier i sprzątam mieszkanie . I już będę czekała na święta. Z jedzeniem nie przesadzamy bo na wigilię jadę do babci i w 2 dzie też także na 1 dzień nie będziemy szaleć. No ale oczywiście, sałatka wielowarzywna " klasyk" ciasta itp muszą być bo jakby inaczej (: a wy już wszystkie dania macie przygotowane ? ;D czy wszystko będzie robione na szybko w sobotę? ;D
Stary 2012-12-21, 21:47   #4987
ahmily
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelofmydreams Pokaż wiadomość
A u was jak śnieżnie czy też bez??

Ubrana choinka, jutro robię likier i sprzątam mieszkanie . I już będę czekała na święta. Z jedzeniem nie przesadzamy bo na wigilię jadę do babci i w 2 dzie też także na 1 dzień nie będziemy szaleć. No ale oczywiście, sałatka wielowarzywna " klasyk" ciasta itp muszą być bo jakby inaczej (: a wy już wszystkie dania macie przygotowane ? ;D czy wszystko będzie robione na szybko w sobotę? ;D
dość śnieżnie i ciągle pruszy

sałatka warzywna to podstawa! moja mama dzisiaj gotowała mięso na pasztet, babcia piekła makowca i sernik

dlaczego na szybko w sobotę? a niedziela?
Stary 2012-12-21, 21:47   #4988
amg88
BAN stały

http://dobrerzeczy.blogspot.com/2009...i-miodzie.html
ktoś robił, ktoś próbował??;p
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:23   #4989
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paktofonika99 Pokaż wiadomość
Mama mojego Tż kiedyś zrobiła- zapach unosił się po całym pokoju, ale tylko przez jakieś 2 dni
Czytałam, ze moja kartka do wioleta20 doszła. Bardzo się cieszę Czy tylko ja podpisałam się samym imieniem? nicku z wizażu nie podałam
Ja jutro skończę pakować prezenty, upiekę sernik. Chciałabym coś jeszcze Tż dokupić, ale nie mam pojęcia co Mój błąd, bo w listopadzie nie wytrzymałam i dałam mu "dodatki do głównego prezentu"
Ja tak samo

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-21, 22:31   #4990
amg88
BAN stały

ja mam chwilę relaksu i piję sobie drineczka :P
Stary 2012-12-21, 22:39   #4991
kapukat
Zakorzenienie

ja właśnie skończyłam piec pierniki, w niedziele sernik i pleśniak - dla dwójki za dużo nie opłaca się robić, a mam tyle pysznych ciast, które chętnie bym upiekła... w poniedziałek święta jak ten czas zleciał!
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 22:59   #4992
amg88
BAN stały

dziewczyny zamówiłam prezent z allegro i dhl nie dostarczyl mi paczki dla mojej córki, i na dodatek wpisali mi na stronce, gdzie sprawdzam śledzenie paczki, iż mam ją sama odebrać nienormalni są ;/ ehhh i co mam robić?
Stary 2012-12-21, 23:28   #4993
Madaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amg88 Pokaż wiadomość
ja mam chwilę relaksu i piję sobie drineczka :P
Ja sie raczylam gorącą czekoladą i nalewką z pigwy. A teraz idę spać

---------- Dopisano o 00:28 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
W miodzie i musztardzie jadlam tylko kurczaka i muszę przyznać ze bardzo dobra marynata
Madaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 07:18   #4994
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahmily Pokaż wiadomość
Oja A skąd jesteś? U mnie na Śląsku posucha - zimno i brak śniegu
Stary 2012-12-22, 07:36   #4995
DiamanteNegro
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Robiłyście już kiedyś pomarańcze z goździkami ? Bo chciałam na święta zrobić, ale boję się, że nie będą pachnieć . A może robiłyście jeszcze z cynamonem ? Bo dzisiaj kolega mi tłumaczył jak to zrobić (podobno cudownie pachnie ), ale nie zrozumiałam
Ja raz zrobilam z goździkami ale mi to w ogóle nie pachnialo, jak bralam pomarańcze i je z bliska wąchalam to bardzo, bardzo delikatny aromat lekko wyczuwalny był ale tak jak lezało to nic nie było czuć. Pamiętam, że byłam nastawiona na fajny zapach i to, że będzie wyczuwalny w pokoju i byłam bardzo rozczarowana, że nic nie czuć. Chyba za duze oczekiwania mialam Albo jakies trefne pomarańcze, nie wiem. W każym bądź razie więcej już nie robiłam.
O cynamonie, jak zrobić z nim to nie wiem. Nie znam takiego sposobu

Cytat:
Napisane przez angelofmydreams Pokaż wiadomość
Jaki to likier?

Ja nie mam popakowanych prezentów jeszcze, to dlatego, że lubię oglądać po kilka razy to co kupiłam, zapakuję jutro albo w wigilię rano.

Ja juro piekę piernik, w wigilię rano sernik i zrobię też wtedy sałatkę. Resztę robi mama z pomocą babci, no i ja też wpadnę do nich z pomocą

U mnie dość mroźno ale śniegu brak a na poniedziałek zapowiadają ocieplenie i nawet po 5-6 stopni na plusie

Edytowane przez DiamanteNegro
Czas edycji: 2012-12-22 o 07:39 Powód: dopisek
DiamanteNegro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 07:50   #4996
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Jak tam dziewczyny, choinki poubierane? U mnie mama ubrała niedawno. W pracy mam fajną choinkę, lampki migają i lubię na nią patrzeć

Sąsiad zaszalał: przed sklepem postawił wielką, żywą choinkę, a na niej są niebieskie lampki migające

Do tego oświetlił wejście sklepu i na kablu od prądu przymocował kurtynę kolorowych lampek, aż się chce wychodzić na dwór
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 07:58   #4997
dziewczyna00
Rozeznanie

GG do dziewczyna00

Cytat:
dziewczyny zamówiłam prezent z allegro i dhl nie dostarczyl mi paczki dla mojej córki, i na dodatek wpisali mi na stronce, gdzie sprawdzam śledzenie paczki, iż mam ją sama odebrać nienormalni są ;/ ehhh i co mam robić?

Może się tak zdarzyć, jeśli nie zastali nikogo w domu. Ale wtedy byłoby awizo, a rozumiem, że chyba nie dostałaś?? Zresztą i tak mają chyba obowiązek próbować dostarczyć na drugi dzień. Spróbuj do nich zadzwonić. Niech wyjaśnią z jakiej przyczyny się tak stało. Może mają dużo przesyłek i próbują durnia z człowieka zrobić...
Są takie gesty, którym nie umiem się oprzeć...
Są takie pragnienia, które nie chcą umrzeć...
Jest takie uczucie, które nie chce zgasnąć...
dziewczyna00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:02   #4998
Nimfa20
Elwirka-Elmirka :D

Cytat:
Mi też książka nie przychodzi z Allegro.
A jak zamawiałaś, to było coś wspomniane o tym, że być może samemu trzeba będzie odebrać?

No to mamy kolejną część :

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post38249532

Edytowane przez Nimfa20
Czas edycji: 2012-12-22 o 08:05
Nimfa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:10   #4999
pendraiw
Zakorzenienie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 09:00   #5000
misior920127
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to misior920127

może Was zainsipiruja te zdjęcia: http://www.lomography.com/magazine/n...ocialmediatest hahahhah
misior920127 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 12:13   #5001
amg88
BAN stały

dodzownić się nie ma szans nikt nie odbiera;/ nikt nie był u nas bo w domu cale dnie ktoś zawsze jest, masakra jakaś ;/

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

[QUOTE=Nimfa20;38249536]Mi też książka nie przychodzi z Allegro.
A jak zamawiałaś, to było coś wspomniane o tym, że być może samemu trzeba będzie odebrać?

Babka ma sklep internetwoy można przez jej stronę lub przez allegro. DHL najgorzej rozsyła paczki na pomorzu ;/
I na ich stronie w zakładce śledzenie paczki jest napisane, że sami mamy ją odebrać z najbliższej siedziby, haha nie poważni są ;/ nawet kurier nie zadzwonił do nas;/
Stary 2012-12-22, 18:51   #5002
angelofmydreams
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez DiamanteNegro Pokaż wiadomość
Ja raz zrobilam z goździkami ale mi to w ogóle nie pachnialo, jak bralam pomarańcze i je z bliska wąchalam to bardzo, bardzo delikatny aromat lekko wyczuwalny był ale tak jak lezało to nic nie było czuć. Pamiętam, że byłam nastawiona na fajny zapach i to, że będzie wyczuwalny w pokoju i byłam bardzo rozczarowana, że nic nie czuć. Chyba za duze oczekiwania mialam Albo jakies trefne pomarańcze, nie wiem. W każym bądź razie więcej już nie robiłam.
O cynamonie, jak zrobić z nim to nie wiem. Nie znam takiego sposobu

Jaki to likier?

Ja nie mam popakowanych prezentów jeszcze, to dlatego, że lubię oglądać po kilka razy to co kupiłam, zapakuję jutro albo w wigilię rano.

Ja juro piekę piernik, w wigilię rano sernik i zrobię też wtedy sałatkę. Resztę robi mama z pomocą babci, no i ja też wpadnę do nich z pomocą

U mnie dość mroźno ale śniegu brak a na poniedziałek zapowiadają ocieplenie i nawet po 5-6 stopni na plusie

Pierwszy raz go robiłam (mama dostała od kogoś przepis) a,że pojechała to musiałam go wykonać sama . Prosty i jaki dobry ;D <mniam>

pol litra wódki, 45dag kukułek i mleko skondensowane (słodkie) ;D i tak rozmiażdżyc kukułki zalać wódką i mieszkac co jakiś czas i zostawić do rozpuszczenia wtedy wlewamy mleko skondensowane i miksujemy przez wile żeby wszystko sie połączyło (na wolnych obrotach) i wlać do dwóch szklanych butelek - muszą być to dwie 0.5 ponieważ likieru wychodzi litr ;D i schlodzic przez dobe w lodówce ;D próbowałam tak i jest pyszny a co będzie jutro ;D Polecam

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez ahmily Pokaż wiadomość

sałatka warzywna to podstawa! moja mama dzisiaj gotowała mięso na pasztet, babcia piekła makowca i sernik

dlaczego na szybko w sobotę? a niedziela?

Nie każdy robi w niedziele takie rzeczy bo chcą odpocząć zazwyczaj ciasta się przygotowuje najpóźniej
Stary 2012-12-22, 21:24   #5003
amg88
BAN stały

hmm jaka ciszaaa ja przed chwilą wysmarowałam pierniczki polewą czekoladową mniaaaammm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 21:26   #5004
Darkoz
Zakorzenienie

nowy wątek już jest

Darkoz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:08   #5005
angelofmydreams
Raczkowanie

Nie wiedziałam,że ten lukier wyjdzie tak pyszny! na jezyk sobie polałam mm ;D niech do tej 17 odleży ( równe 24) ;D
Stary 2013-10-15, 11:27   #5006
noelka93
Raczkowanie

GG do noelka93

Dziewczyny witajcie po roku! Święta już naprawdę coraz bliżej, więc wracam do Was przyjmiecie??
noelka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-10-15, 11:35   #5007
sugarfreeee
Zakorzenienie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=664668&page=148

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości