|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#211 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam w nowym watku
Chyba i ja wyladuje na liscie zaginionych - nie mam na nic sily, na nic czasu. U mnie smrod, brud i ubostwo . A gdzie tu swieta, w poniedzialek wigilia?? Jutro musze jakos ogarnac z grubsza chalupe. W niedziele upiec placki. Nic mnie nie cieszy. Zdrowko jako tako, tzn z MArysia bylysmy u lekarza, osluchowo czysto, pokasluje tylko i katar juz jej znika. Za to ja nadal przeziebiona - masakra jakas. Dodatkowo wymioty z rana, az do samego poludnia mnie mecza. Pozniej Marysia zje i idziemy obie spac. A jak wstaniemy po 15 mozna juz zyc. Uciekam spac, bo juz ledwo dycham, ale chcialam zajrzec do was i kontrolnie sie odezwac. Buziaki dla wszystkich sweetasnych dzieciakow
|
#212 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Witam
Mam pytanie ;/ ugryzłam sie w policzek od wewnętrznej strony, strasznie mnie boli, przeszło nawet na całą lewą część twarzy Co robić??? Nawet jeść nie mogę z bólu
|
|
|
|
#213 |
|
Zakorzenienie
|
Brunetka ja takie rzeczy smarowałam dentinoxem - tym na zęby dla dzieciaków..
No więc tak z grubsza... gorącza, biegunka i wyjazd na święta pod znakiem zapytania................ ... |
|
|
|
#214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może coś w przedszkolu jej zaszkodziło. Tylko skąd ta temperatura ![]() Kogo ja widzę ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
![]() Eve - trzymaj się!!!
|
|
#215 |
|
Zakorzenienie
|
Oliweczka, wpadaj i pisz o Was, ile tylko dasz radę
![]() ![]() ucałowany, już lepiej ciut wygląda u tego, jednego tylko mam (na szczęście) ![]() Mam nadzieje że u Hani nic nie wyjdzie. Brumeczku, dla Tymka Może dzisiejsza noc będzie lepsza.AgaG, jak dziś Twoje zdrówko? Agulaaabar, mam nadzieje że szybko przejdzie!
|
|
#216 |
|
Zakorzenienie
|
aa miałam jeszcze pisać bo nie wiem czy wiecie - to tak na przyszłość
na wszelkie stłuczenia rewelacyjnie działa posmarowania białkiem jajka nie chciało mi się wierzyć aż kiedyś Ala spadła z krzesła i wyrżnęła głową. byliśmy wtedy u teściów, śliwa na czole w sekundzie wyskoczyła. nie wiele myśląc rozbiłam jajko i posmarowałam guziora i nawet fioletu nie było tylko lekkie zaczerwienienie a opuchlizny praktycznie zero.
|
#217 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zachcialo mo sie takiego bobasa... Wszelki duch... ![]() Cytat:
Brunetko chyba musisz po prostu zaczekac, az sie zagoi... Cytat:
Kiedy planowaliscie jechac? Moze do tego czasu jej przejdzie? [QUOTE=aania_20;38247362] AgaG, jak dziś Twoje zdrówko? QUOTE] Juz jest super. Gardlo nie boli, katar prawie skonczony, zatrucie minelo, jeszcze wieczorem troche mi bylo niedobrze, ale juz przeszlo. Nie ma czasu na chorobska przy dzieciach
|
|||||
|
|
|
#218 |
|
Zakorzenienie
|
Aga prywatnego lekarza nie mamy natomiast na Bochenka to już mnie znają
![]() ostatnio to akurat dość często tam byłam ![]() czasami nawet jak mi dziewczyny coś bierze to wolę tam jechać bo żeby się dostać w poniedziałek do pediatry to mam marne szanse bo nie mam jak być w przychodni o 7 rano do rejestracji (musiałabym z dziewczynami iść i stać w kolejce do okienka) swoją drogą u nas w przychodni jak dzwonię to już mnie po głosie rozpoznają i tylko o nr bloku i mieszkania pytają bo nawet nazwę ulicy pamiętają ![]() stałe bywalczynie jesteśmy niestety a swoją drogą w której części osiedla mieszkasz?? Brumek piękny filmik. posłałam ciężarnej koleżance ![]() Agu oby malutkiej szybko przeszło!
|
#219 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetka a może sachol (nie wiem czy ch czy h)
obiecana, nieskończona choinka (łańcuch się robi) nie wiem czemu zdjęcia obrocone
|
|
#220 |
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczór
Patik, czapa obwąchana, nie śmierdzi nic, a nic. ![]() Pamiętam sytuację z imieniem- cieszyłam się, że zmieniliście zdanie. ![]() Brumku, to na jakie sanki padło? ![]() Widziałam ten film, nie mogłam wzroku oderwać, aż tż pokazywałam i też się zachwycał. Agawoo, ale dyskryminacja, niemiłe to. ![]() Agula, oby szybko przeszło Lilce... ![]() Iwa, zdrówka dla Hani. ) Myha, cudna niebieskooka pomocnica Agni, ale cuuudna choinka. Ania, buziak w czoło dla Adasia. Oliweczko, jesteś mistrzynią organizacji, naprawdę Cię podziwiam. Uroczy masz avatar.U Nas też choinka już stoi, od razu zrobiło się tak świątecznie.
|
|
|
|
#221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
My odpukac ostatnio juz tak czesto nie chodzimy po lekarzach, ale dyzur na Bochenka tez nam niejednokrotnie pomogl. Ja z kolei czasem swiadomie czekalam na 18 i np. na meza, zeby tam podjechal, niz z cala trojka do przychodni. Choc w maju trafilismy tam na bardzo asekurancka pania, ktora szkarlatyny nie rozpoznala, kazala robic morfologie (w swieto!), a mogl juz antybiotyk dzialac. A mieszkam wlasnie blisko przychodni, na Kordiana, blisko przedszkola Smerfy, kojarzysz? A Wy chyba z drugiej strony? Cytat:
|
||
|
|
|
#222 |
|
Zadomowienie
|
Brunetko, moja mama zawsze nam przygryzione policzki, języki smarowała pyoctaniną (fiolet gencjanowy). Przynosiło ulgę.
Isia, prawie się posikałam przez historię z Denisem. ![]() Justyna, i Ty Nam ściemniasz, że leniwa jesteś i nic Ci nie wychodzi. Choinka robi wrażenie, z takim ciepłym rodzinnym domem się kojarzy. Piwnooka, co tam u Was, jak się Helenka miewa? Czemu tak rzadko zaglądasz?
|
|
|
|
#223 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a to wiem gdzie
![]() my na Stojałowskiego jak był Pentliczek to jeszcze trochę do góry i tam w rejonach szkoły - praktycznie mam blok między dwoma szkołami...
|
#224 |
|
Raczkowanie
|
Strasznie nie lubię, jak Helutka choruje
katar ją męczy i ułożyć się biedna nie może... mam nadzieję, że przejdzie jej szybko
|
|
|
|
#225 |
|
Zadomowienie
|
Witam w nowym wątku.
Agawoo spróbuj rozmowy z szefem. Tylko się przygotuj. Musisz uargumentować, że masz osiągnięcia i dajesz sobie doskonale radę, nie wychodź z postawą roszczeniową, że Ci się należy bo tak. Powinno poskutkować. |
|
|
|
#226 |
|
Rozeznanie
|
Justyna piękna choinka
Adas całuski w czółko. Dla wszystkich chorych Ja dopiero usiadłam od godziny 15. Najpierw sprzątnie itp. potem Auchan- nakupiłam sobie papilotek, foremek, mazaków do ciasta i jestem zadowolona Potem byli moi rodzice- mama farbowałą mio włosy, kąpanie Julka, usypianie.Przed chwilą skończyłam robić i wycinać kolorowy lukier plastyczny na muffinki. Zrobię jeszcze rozpływające się bałwanki, domek z piernika i trufle jutro, w niedzielę ciasta, śledzie, rybkę, sushi i jestem gotowa na święta ![]() Kupiliśmy dla Julka Szczeniaczka Uczniaczka z budą. Oprócz tego kupiłam mu wcześniej 4 książeczki brzechwy- wierszyki,Moj Pierwszy atlas- Samolot Julek i trzy książeczki o zwierzątkach no i bidon z Aventu bo wszędzie rozlewa mleko. Sobie kupiłam piękną czerwoną sukienkę na ramiączkach z cekinkami na dekolcie. Swoim rodzicom Zestaw do grzanego wina, Kuby rodzicom kieliszki do likierów. Ludzie ile te święta kosztują ...No to się już pochwaliłam.Idę pod prysznic i spać ![]() Dobranoc
|
#227 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam, oj tam. pierwszy raz. się zdarzyło... a kuba ciągle pytał: kiedy powiesimy bombki :-D?
|
|
#228 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczęście te nasze też jeszcze trochę takie małe i słodkie są Bywają... ![]() 2. I tak trzymać! ![]() Cytat:
Chciałam bez śpiworka, bo mamy od wózka porządny, a ani razu go jeszcze nie użyłam ![]() Projektor ten: http://www.ceneo.pl/13137857 To bardzo podobny typ do tego, który Twój mąż wskazał. Tylko z tamtym w końcu nie wyszło, bo sie okazało, ze nasz pokój jest na niego za mały. Mamy do ściany 2,5 m a obraz z niego z takiej odległości byłby 130 cali! Mordęga dla oczu. A bliżej nie dałoby sie go postawić, żeby zmniejszyć obraz. Wasze dzieci są takie subtelne. Tymek raz dwa by się rozprawił z bombkami. Jemu patrzenie z odległości nie wystarcza ![]() Cytat:
Zdrowiej, Helenko!
|
|
#229 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się w kolejnej części
nie mam czasu żeby napisać choć cokolwiek, jestem zarobiona ostatnio, porządki w domu i u taty, zakupy, ciągłe choroby... ledwo co w środę skończyłam antybiotyk to znowu katar mam, od dzieci się zaraziłam ogólnie od listopada z małymi przerwami chorujemy, mam dość! ale poza tymi chorobami jest całkiem ok, nie mogę narzekać Filip do końca roku zostanie w domu (od tamtej środy nie chodzi do przedszkola, bo 3 tygodnie miał kaszel i chodził, ale lekarka kazała go potrzymać w domu i jak kaszel odpuszczał dostał kataru, potem po weekendzie Lena i ja super nie?) Lena jest niezwykle uparta, ostatnio uczepiła się choinki i ciągle ciągnie za bombki, majstruje przy lampkach i ciągnie za łańcuszek, no i nie dociera do niej, że nie wolno, dalej swoje za to doskonale posługuje się słowem nie, kiedy nie spytam: idziemy spać? to mówi: nie i kręci głową a czasem palcem macha no i tak też często używa jak coś chce ![]() a najprzyjemniej się słucha jak tatę budzi: Gze- siek! slysys?! (macha przy tym ręką- to nauczyła się ode mnie) kota w wózku wozi, śpiewa mu (tzn. próbuje mu coś śpiewać w swoim własnym języku) w ogole jakaś taka radosna jest i nie umiem się na nią długo gniewać jak coś zbroi dobra zmykam spać, choć czuję że się nie wyśpię bo pewnie nos mi się zatka i będę się budziła co chwilę dobranoc
|
#230 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedny Adaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a ja znowu wstałam o 4, Emil równiez i nie chce spac. zmuszam go , bo jest w złym humorze i wszystko na nie, jest niedospany. co za mały trol ![]() normalnie tak mnie potrafi z równowagi wyprowadzic, że az wychodze z pokoju, żeby się uspokoić. i zjadł mi wczoraj 3 pierniczki z choinki, i jeden ukradł z talerza ![]() więcej nie wieszam pierniczków, zresztą i tak jutro wyjeżdżamy, a zaraz po powrocie będę rozbierac choinkę i dziękuję za miłe słowa o naszej choince Zanka- to ona już mówi sporo, chyba? |
|||||
|
|
|
#231 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() Agni nie dziwie Ci sie, ze to wczesne wstawanie wyprowadza Cie z rownowagi. Ja tak potrafie reagowac o 6, a 4 to srodek nocy... Zanka zdrowia dla Was! Dzis pewnie tu pusto bedzie... |
|
|
|
#232 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
![]() Przepraszam, że nie cytuje... Biegunka się nie powtórzyła, wymioty też nie. Gorączki też nie ma. Lili póki co jeszcze śpi ![]() Chcemy wyjechać dziś w nocy, żeby Lili jeszcze pospała w aucie. Ide się pakować |
|
|
|
#233 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu nie, nie, owszem zna wiele słów (wiele w porównaniu do Filipa w tym wieku) ale wyjątkowo jej ten zwrot z dwóch słów wychodzi, tak to pojedyncze słówka wymawia, pokazuje i się dogadujemy jakoś
Aga dziękujemy, oby w wigilię być jako tako zdrowym
|
#234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Noc koszmarna, nic się nie zmieniło. Już sama nie wiem, o co chodzi. Antybiotyk powinien zacząć już działać. Poza tym dałam Tymciowi nurofen na noc, więc też powinno ulżyć. A tu gucio - pod rząd spał najdłużej godzinę. Nie wiem, jak on to wytrzymuje. Widać już po nim zmęczenie ![]() Cytat:
Szerokiej drogi! ![]() Cytat:
Takie kochane rozrabiaki są najsłodsze
|
|
#235 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumciu zombiaku mój kochany, musisz napić się wina i podać Tymciowi przez UU. I nastąpi błogi sen. To mówię Ci ja-telik menelik.
macham łapką z pracy nie mam jeszcze zakupów nie zdążyłam nic upiec nie mam prezentów a w domu jeszcze kurz(doorze ze okna czyste i firany) ![]() kocham święta i nie mam zamiaru sie stresować
|
#236 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u nas działa ![]() Wczoraj wróciłam o 23.30 z zakupów, ale prezenty już kupione ), dla młodszego lego ( jakiś wóz policyjnych chyba do ułożenia), dla dziewczynki zestaw z hello kitty do włosów ( http://www.smythstoys.com/hello-kitt...d-b2103514893d ) i dla najmłodszego lego duplo i puzle drewniane. Sobie z mężem kupiliśmy aparat fotograficzny ![]() No i odwieczny problem - kupiłam sobie bluzkę na wigilię, a dzisiaj już mi się wydaje, że jak dla starszej pani
|
|
#237 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() a wiesz co, może by spróbować? Ale tak się dobrze robiło, godzinkę tylko zeszło.Mały dziś już lepiej wygląda, ze śliwki węgierki przekształcił się w Harry'ego Pottera ![]() Cytat:
Cytat:
Idę chyba upiec piernika
|
|
|
#238 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku jaki macie antybiotyk?
Ala pierwszy miała Zinnat i na uszy w ogóle jej nie pomogło, ale synowi sąsiadki tak. my musiałyśmy zmieniać niestety.... długo już to trwa ![]() więcej nie popiszę bo sprzątam, może wieczorkiem się uda ![]() miłego dnia!!!
|
#239 |
|
Zadomowienie
|
O tym białku jajka na stłuczenia to słyszałam. Koleżanka tak posmarowała synka, a ten spuchnął - okazało się, że ma alergię na białko.
Widzę, że Święta za progiem, bo pierniczki królują, a i uszka już gdzie niegdzie ![]() Brumek łączę się bólu wstawania do dziecka w nocy, bo ja dziś chyba z 15 razy kładłam się spać. I nie wiem, o co kaman ![]() Zdrówka dla chorych! |
|
|
|
#240 |
|
Raczkowanie
|
Hej,
jakos mi ostatnio życie ucieka a ja nie mogę go dogonić... albo słabo zorganizowana jestem albo nagle tyle obowiązków się zrobiło albo już sama nie wiem .... hm... jestem leniwa ![]() U nas wszystko dobrze, Helenka zdrowa (od urodzenia zaliczyliśmy tylko raz trzydniówkę) i oby tak zostało. Muszę pochwalić moją córeczkę - od około 1.5 miesiąca Helena robi kupę na nocnik (już zapomniałam co to kupka w pielusze i na pupie ); siusiu dalej do pieluchy.Z mówieniem już troszkę gorzej - mówi tylko "tata" (bardzo ładnie i wyraźnie), rozmemłane "mama", "cssyc", "koko" i poza tym to różne dźwięki... Aha Helena nadal uzależniona od cyca... i jak jest na "głodzie" to wtedy jest ten "cssyc". Prezenty mam prawie kupione (w zeszłym roku byłam bardziej przygotowana, w tym roku wszystko na ostatni dzwonek). I wczoraj jadąc po dwie książki do centrum miasta miałam stłuczkę, pierwszą w mojej 13-sto letniej karierze kierowcy, oczywiście nie z mojej winy , ale drzwi tylne mam do wymiany....To tak samolubnie o nas ![]() A tak w ogóle to witam nowe mamy |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

zapraszam

- nie mam na nic sily, na nic czasu. U mnie smrod, brud i ubostwo
12.06.2010
Co robić??? Nawet jeść nie mogę z bólu 

Zakończone: 2
Może coś w przedszkolu jej zaszkodziło. Tylko skąd ta temperatura 

Uroczy masz avatar.

...