Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-22, 08:18   #571
iza243
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

Witam się z kawa

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 08:54   #572
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVI

dzień dobry z kawą. już po śniadaniu.

muszę się czymś zająć, więc sporo planów na dziś. może dam radę
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:10   #573
natalia_23
Zakorzenienie

Witamy się przy śniadaniu .

U nas już prawie wszystko gotowe. Jeszcze poodkurzać i umyć podłogi muszę. Pierogi itp no i ustroić choinkę.

Siostra ze Stasiem przyjeżdża więc będzie dom pełen ludzi

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:17   #574
adunia89
Zadomowienie

Dzień dobry, ja witam się z rana z chocapicami
Ja mam dzisiaj trochę do roboty, podłogi, pościele, pranie no i moja kochana magisterka za którą nie umiem się zabrać. A o 13 mam pogrzeb taty mojej bardzo dobrej koleżanki. Oby do wieczora...

Najbardziej gorzka w naszym dzisiejszym smutku
jest pamięć o wczorajszej radości...

Amelia
adunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 09:45   #575
agatkaa1
Zakorzenienie

Witam i ja....dopiero wstałam.... ostatnio mam za dużo emocji a gdyby mama nie pukała do drzwi to spałabym dalej

MEDI KOCHANA I TOBIE RÓWNIEŻ ŻYCZĘ TEGO SAMEGO!! OBY NOWY ROK BYŁ ŁASKAWSZY DLA NAS!!

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:18   #576
fiolusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
Witam i ja....dopiero wstałam.... ostatnio mam za dużo emocji a gdyby mama nie pukała do drzwi to spałabym dalej

MEDI KOCHANA I TOBIE RÓWNIEŻ ŻYCZĘ TEGO SAMEGO!! OBY NOWY ROK BYŁ ŁASKAWSZY DLA NAS!!
Agatko Czekałam na Ciebie Byliście w tej klinice już
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:22   #577
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
c
ta para sprawiła, że tak mnie to zabolało a przecież nie powinno mnie smucić czyjeś szczęście, to okropne
kochana to normalne, że boli cię taki widok... ja jeśli podejmę decyzję o kolejnych staraniach to zmienię lekarza, nie dlatego, że mam coś do niego, ale nie chcę po raz kolejny siedzieć w tej poczekalni. i jestem pewna ze tż wołami tam nie zaciągnę
[QUOTE=anitaxas;38239421]

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość
Perse- mnie jakoś 1,5 tygodnia temu znikąd pojawił się stan, że przestałam przejmować się bałaganem w domu. Tzn mąż sprząta ale on ma inną wizję porządku niż ja więc ja tylko odwracam głowę od miejsc, które nie pokrywają się w naszych kanonach czystości
moja wizja porządku i tż tak się rozbiega że musiałabym z domu wychodzic
Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
U mnie pierwszy napad płaczu zaliczony. Można więc uznać, że święta u mnie się już zaczęły...

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Wszystko już posprzątałam, ale okien nie umyłam Do najbrudniejszych nie należą, ale wole ten czas spędzić ze Stasiem
takie podejście to ja rozumiem są sprawy ważne i ważniejsze
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
dla mnie ważne zawsze myślałam że się potrafię cieszyć ze wszystkiego. dokąd nie dostałam... zapalniczki. jak otworzyłam prezent to mnie wcięło. okazało się, że to MP3, ale mi wtedy tak mina zrzedła, że rodzice do tej pory mają ubaw jak wspominają
po świętach wymieniłam na cyfrówkę
mój brat jest melomanem z bzikiem totalnym (teraz faza: bibliofil - daje w październiku listę książek i mamy go z głowy ) i dla niego wszystkie nowinki zawsze były w dechę, więc mi też Mikołaj kupił... mnie było przykro, że tak "siłą rozpędu"
ja też maruda jestem, uważam, że prezent powinien być prezentem chcianym bo inaczej nie am sensu wydawać pieniądze

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Miałam dzis wyjątkowo ciężki dzieńByłam w pracy po te bony,a jak wracałam to złamał mi się klucz w drzwiach od domuPrzyszedł teść i szwagier i musieli mi rozwiercić zamekTż mnie zabije
Zrobiłam też rano test i negatywny
bardzo mi przykro, a jak tam w pracy? nie miałaś nieprzyjemności?
Cytat:
jestem chora psychicznie nawet jak wydaje mi się, że mam brudne włosy.
mam tą samą dolegliwość

ja dziś na mega kacu. do 15 w pracy a później ogrom sprzątania
Stary 2012-12-22, 10:29   #578
Maga83
Zakorzenienie

Dzień dobry

Agatko jak wizyta?

Berbie to wczoraj nieźle zaszalałaś

Adunia nie szalej z tymi porządkami

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:35   #579
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
Agatko Czekałam na Ciebie Byliście w tej klinice już
Cytat:
Napisane przez Maga83 Pokaż wiadomość
Agatko jak wizyta?
wczoraj

Wizyta całkiem ok... jestem pozytywnie nastawiona....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-12-22, 10:39   #580
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

witm
ja jestem po 2 godzinach snu. ledwie na oczy widze a juz moja dzicinka wprowadzila moja adrenalina na wysoki poziom. miala powiedziane, ze jak chce jechac do znajomych to ma pol godziny na zebranie sie i zjedzenie, bo TZ lekko zaspal. nie zebrala sie wiec nie pojechala. potrzebowala ponad polgodziny na ubranie sie. Tz sie wkurzyl na nia i pojechal sam do pracy. tlumaczylismy jej, ze pol nocy spedzilismy w szpitlu, bo ja sie zle czulam i wrocilismy do domu o 6.30 rano. nie pomoglo wrecz uslyszalam, ze to nie jej wina i dlaczego dostala tylko 30 minut na ubranie sie i zjedzenie poczym myslalam, ze drzwi wypadna razem z futryna tak nimi walnela.
ja wczoraj nie moglam zasnac. dodatkowo kolo drugiej zaczelam miec problemy z oddychaniem. mialam wrazenie, ze mam za male pluca i sapalam jak ryba. godzine pozniej skontaktowalam sie z ostrym dyzurem kolo siebie, ci odeslali mnie do oxfordu, zeby sie skontaktowac a oxford przygotowal sie na przyjecie mnie. obudzilam Tz po 3 godzinach snu i kazala sie zawiesc do szpitala. pozniej dospal poltorej godziny i poszedl wlasnie na 12 godzin do pracy. jak dobrze, ze zostalo tylko 6 tygodni ciazy i juz bedzie z gorki
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 10:39   #581
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
Adunia nie szalej z tymi porządkami
Maga, oczywiście, że spokojnie. Robię wszystko na raty, tym bardziej, że wolę posiedzieć i czuć Małą jak podryguje
Jak się dziś czujecie?
Cytat:
To super. Kciuki za Was baaaardzo mocno zaciśnięte!

Medi, dla Ciebie też wszystkiego najpiękniejszego! Wierzę, że ten nadchodzący rok będzie dla nas wszystkich o wiele łaskawszy!

Amelia
Stary 2012-12-22, 10:40   #582
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona

Stary 2012-12-22, 10:45   #583
adunia89
Zadomowienie

Dziewczyny, podsyłam świetny link z rańca, mam nadzieję, że poprawi on niektóre humory. Ja płakałam ze śmiechu!

http://erq.tawerna.net/krzaki/kosmop...czykowianeczka

Amelia
Stary 2012-12-22, 10:49   #584
agatkaa1
Zakorzenienie

Dzięki dziewczynki....

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-12-22, 11:06   #585
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
muszę się czymś zająć, więc sporo planów na dziś. może dam radę
też postanowiłam coś robić fotel jedzie do kuchni i będę stacjonarlnie sprzątać szuflady

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
uważam, że prezent powinien być prezentem chcianym bo inaczej nie am sensu wydawać pieniądze

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Maga, oczywiście, że spokojnie. Robię wszystko na raty, tym bardziej, że wolę posiedzieć i czuć Małą jak podryguje
za postawę!

Kunegunda, na pudełkach ale na swoim

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 11:26   #586
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
kochana to normalne, że boli cię taki widok... ja jeśli podejmę decyzję o kolejnych staraniach to zmienię lekarza, nie dlatego, że mam coś do niego, ale nie chcę po raz kolejny siedzieć w tej poczekalni. i jestem pewna ze tż wołami tam nie zaciągnę
czuję, że będę miała podobnie - nawet droga do ośrodka źle mi się kojarzy

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
witm
ja jestem po 2 godzinach snu. ledwie na oczy widze a juz moja dzicinka wprowadzila moja adrenalina na wysoki poziom. miala powiedziane, ze jak chce jechac do znajomych to ma pol godziny na zebranie sie i zjedzenie, bo TZ lekko zaspal. nie zebrala sie wiec nie pojechala. potrzebowala ponad polgodziny na ubranie sie. Tz sie wkurzyl na nia i pojechal sam do pracy. tlumaczylismy jej, ze pol nocy spedzilismy w szpitlu, bo ja sie zle czulam i wrocilismy do domu o 6.30 rano. nie pomoglo wrecz uslyszalam, ze to nie jej wina i dlaczego dostala tylko 30 minut na ubranie sie i zjedzenie poczym myslalam, ze drzwi wypadna razem z futryna tak nimi walnela.
ja wczoraj nie moglam zasnac. dodatkowo kolo drugiej zaczelam miec problemy z oddychaniem. mialam wrazenie, ze mam za male pluca i sapalam jak ryba. godzine pozniej skontaktowalam sie z ostrym dyzurem kolo siebie, ci odeslali mnie do oxfordu, zeby sie skontaktowac a oxford przygotowal sie na przyjecie mnie. obudzilam Tz po 3 godzinach snu i kazala sie zawiesc do szpitala. pozniej dospal poltorej godziny i poszedl wlasnie na 12 godzin do pracy. jak dobrze, ze zostalo tylko 6 tygodni ciazy i juz bedzie z gorki
Biedna jesteś a ile Twoja zbuntowana dziecinka ma lat? Ja się zajmuję taką 12-latką i czasem to naprawdę koszmar. Zwłaszcza jeśli chodzi o odrabianie lekcji

Cytat:

nie znosiłam tej teorii mojej babci. jestem chora psychicznie nawet jak wydaje mi się, że mam brudne włosy. zwykle myję codziennie, teraz co dwa dni.

no i uściski... sama wiesz.. heh.
Ja też myję co drugi dzień, ale tego drugiego dnia czuję się już niekomfortowo z moimi włoskami, więc chyba teraz zimą przejdę na codzienne mycie

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Kochane moje, jutro rano wyjeżdżam. Wrócę do Warszawy coś koło Sylwestra, może nawet w nowym roku...
Wszystkiego najpiękniejszego na Święta i cały Nowy Rok

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Witam się z kawa
Iza, czy ja dobrze wyczytałam - wracasz do pracy? Nie bylo mnie kilka dni na forum a przy nadrabianiu znalazłam tylko posty dziewczyn sugerujące, ze tak
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 11:35   #587
Luna0
Zakorzenienie

Dzień dobry
U mnie bez poprawy, brzuch się stawia bardzo często
ale te skurcze nie są jakieś silne i pewnie gdybym nie dotykała brzucha to połowy bym nie zauważyła.. troche sie schizuje czy mi sie rozwarcie przez to nie zrobi ale przecież nie pojade na IP bo mnie zostawią na wigilie dla zasady
jem fenoterol i no-spe wiec i tak chyba nic wiecej nie da się zrobić
czytałam że skurcze mogą być nasilone od dziecka które jest ułozone poziomo nie pionowo i faktycznie odkąd dostaje kopniaki bo pokach zamiast u góry i na dole od wtedy zaczęły się twardnienia
co najlepsze jak sie ruszam, chodze to wcale tych skurczów nie ma, ale jak leże czy zmieniam pozycje to zaraz. Dopóki nie są regularne to nie będę panikować.. ale jak mi po świętach nie przejdzie to chyba pojade kontrolnie na IP

Cytat:
Otworzyłam wino,wypaliłam papierosa i tak mi smutnoMyśle o tym że miało być maleństwo już,a nie ma nicNie mam z kim pogadać
Iza bidulko napewno Ci ciężko... ja sobie nie wyobrażam jakbym teraz żyła gdybym nie miała Kamilka w brzuchu... mam nadzieje że nowy rok przyniesie Ci szczęście

Cytat:
a ja nie pyskuje na II trymestr, pełen niespodzianek, ale nastój mi na bank poszybował w górę. Poza tym to czas ruchów, które są jak plaster miodu na serce....
a ja pyskuje! zostało mi pare dni do III trym a tu skurcze! Normalnie w tym jednym trym przeszłam wszystko chyba co się mogło napatoczyć
ale fakt, ruchy nie ma lepszego uspokajacza cokolwiek by się nie działo

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 11:45   #588
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Normalnie w tym jednym trym przeszłam wszystko chyba co się mogło napatoczyć
hehe mogłabym sie podpisac pod tym zdaniem, ale i tak nie pyskuję

Właśnie zjadłam przysługujący kawałek pomarańczy. powiem Wam, że smakował bosko.... post robi swoje....

Stary 2012-12-22, 12:09   #589
agatkaa1
Zakorzenienie

wiecie co?? mam taką energię że jeszcze nic w domu nie zrobiłam

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-12-22, 12:13   #590
Maga83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Jak się dziś czujecie?
Dziękuję, dobrze wczoraj mały mnie trochę stresował, bo się mało ruszał, ale dzisiaj nadrabia, więc pełna energii jestem, bo jednak stres mnie wykańcza

Cytat:
Właśnie zjadłam przysługujący kawałek pomarańczy. powiem Wam, że smakował bosko.... post robi swoje....
Oj tak udaje Ci się jeść 8 posiłków? Chciałam wejść na tego linka, co wrzuciłaś, ale mi błąd wyświetlało

Stary 2012-12-22, 12:38   #591
adunia89
Zadomowienie

Cytat:
wiecie co?? mam taką energię że jeszcze nic w domu nie zrobiłam
I bardzo dobrze, nic na siłę!
Ja już kuchnie wysprzątałam, ale na marne, bo TŻ oznajmił, że wraca z pracy i robi spaghetti. Tak więc po obiedzie TŻ będzie poprawiał.
Cytat:
Dziękuję, dobrze wczoraj mały mnie trochę stresował, bo się mało ruszał, ale dzisiaj nadrabia, więc pełna energii jestem, bo jednak stres mnie wykańcza
Grzeczny Synuś, że dzisiaj mamę uspokaja. Już niedługo Maguś, zanim się obejrzysz!

Amelia
Stary 2012-12-22, 12:49   #592
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
udaje Ci się jeść 8 posiłków? Chciałam wejść na tego linka, co wrzuciłaś, ale mi błąd wyświetlało
z trudem 6
a niby tak mam jeść 8 (choć widzę opcję 7)...
czuję się nażarta... może mi się uda doładować jeszcze jeden...
jeszcze raz linek
http://www.slodkiemamy.edu.pl/

Stary 2012-12-22, 13:07   #593
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Witam.

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Perse, a znaleźli przyczynę? Jaki był powód, że Twoje dziecko zmarło? Może pisałaś, ale jakoś nie zarejestrowałam tego. Ja raczej nie poznam przyczyny
Co do pracy w korekcie, to fajna praca, ale czasem trochę nużąca. Robię czasem korektę tekstów, sczytywanie, ale wolę tzw. "ostatnie czytanie"
Prawdopodobnie nadciśnienie. Aczkolwiek nie na 100%, bo nie było aż tak wysokie, a poza tym leczyłam je, brałam Dopegyt i bardzo bardzo odpoczywałam, piłam meliskę, itp.
No ale wszystko wskazywałoby na stan przedrzucawkowy.

Ja po zakupach i fryzjerze. Mam krótkie włosy, trochę żałuję, ale pewnie przestanę, jak wejdę pod prysznic i mycie ich i suszenie zajmie mi 5 minut.
To straszne, że lenistwo wygrywa u mnie w walce z dbaniem o urodę :/
Ale krótka fryzurka też jest ładna... Teraz mogę nosić wyraziste kolczyki, bo nie znikną w tej szopie. A poza tym ścięłam ombre i mam już cały swój naturalny kolor, więc mogę potem znowu poeksperymentować z tym...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:29   #594
measia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
Biedna jesteś a ile Twoja zbuntowana dziecinka ma lat? Ja się zajmuję taką 12-latką i czasem to naprawdę koszmar. Zwłaszcza jeśli chodzi o odrabianie lekcji
moja ma 12 lat, czasem jak stoi przede mna i mamy wymiane zdan to mam ochote jej przylozyc, a toto ma 170 cm wrostu juz i jest wyzsze oe mnie
Stary 2012-12-22, 14:31   #595
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Measia bardzo wysoka jest Twoja córka :O Może będzie modelką albo będzie grała w siatkówkę lub w kosza?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:37   #596
measia
Wtajemniczenie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38252747]Measia bardzo wysoka jest Twoja córka :O Może będzie modelką albo będzie grała w siatkówkę lub w kosza?[/QUOTE]
jak jej wczesniej nie zmniejsze mloteczkiem wybijajac je glupoty z glowy
Stary 2012-12-22, 15:14   #597
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
moja ma 12 lat, czasem jak stoi przede mna i mamy wymiane zdan to mam ochote jej przylozyc, a toto ma 170 cm wrostu juz i jest wyzsze oe mnie
hehe skad ja to znam, też nieraz mam ochotę przyłożyć tylko to nie moja córa lecz siostry - moja chrześnica. Siostra też już czasem płacze z bezsilności a i mnie ta mała potrafi wyprowadzić z równowagi. Może to już ten trudny wiek. No i powiem Ci, że pół godziny na ubranie to zdecydowanie za mało Do szkoły ubiera się godzinę, siedzi na łóżku, przysypia, zamyśla się, sprawdza zabawki, drapie się po głowie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38251763]

Ja po zakupach i fryzjerze. Mam krótkie włosy, trochę żałuję, ale pewnie przestanę, jak wejdę pod prysznic i mycie ich i suszenie zajmie mi 5 minut.
To straszne, że lenistwo wygrywa u mnie w walce z dbaniem o urodę :/
Ale krótka fryzurka też jest ładna... Teraz mogę nosić wyraziste kolczyki, bo nie znikną w tej szopie. A poza tym ścięłam ombre i mam już cały swój naturalny kolor, więc mogę potem znowu poeksperymentować z tym...[/QUOTE]
krótkie fryzurki też mi się bardzo podobają ja muszę jednak mieć półdługie włosy, bo inaczej skręcą się zupełnie i zrobi się szopa A co do mycia, to doskonale rozumiem - właśnie od rana próbuję je umyć i tez mi sie nie chce zaraz mąż przyjedzie, więc na zakupy pojedziemy, no i mycie zostanie na wieczór
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 15:17   #598
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse poka poka fryzurkę

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Stary 2012-12-22, 15:22   #599
ewel28
Rozeznanie

hej
jeszcze w szpitalu jestem trochę plamię, w poniedziałek wychodzę Pozdrawiam i tęsknię za Wami
Stary 2012-12-22, 15:23   #600
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewel28 Pokaż wiadomość
hej
jeszcze w szpitalu jestem trochę plamię, w poniedziałek wychodzę Pozdrawiam i tęsknię za Wami
Kurcze!! przytulam Cię mocno Kochana

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości