|
|
#2611 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
hmm mi miówiła że marcu mam przyjść, ciekawe, może moja ginka zakłada że będe karmić krócej
kiedyś rzucila mi hasło(jak mówiłam że Jasiu sporo je gdy miał 6 tygodni), że najwazniejsze żebym pokarmiła 3 miesiące a potem mogę sobie odpuścić może zakładała że tak będzie
|
|
|
|
#2614 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
.Cytat:
Teraz też jeszcze nie miałam. Znaczy raz miałam jakieś dziwne plamienie, ale to było jednorazowe i w sumie nie wiem co to mogło być. Nadia w dzień zasypia sama, ale najlepiej idzie jej to w wózku. W domu najczęściej musi sobie popłakać, a czasem nawydzierać się. Tyle że zasypia ze smokiem. Na wieczór/w nocy zasypia najczęściej przy cycku. A dziś jest jakaś marudna strasznie. Ciągle słyszę "yyyyyyy" aż normalnie szału można dostać. |
|||
|
|
|
#2615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a mi robiła już 2 razy cytologię po ciąży. Raz wyszedł jakiś wynik z d.py, a drugiego jeszcze nie odebrałam.
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę żeby cyto robić po skończeniu kp
Chyba że to tak w Polsce, bo tutaj miałam robioną 8 miesięcy po porodzie i nikt mnie nie pytał czy karmię...
|
|
|
|
#2617 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się żegnam na jakiś czas, jutro wybywamy, najpierw do teściów, potem do moich rodziców, wrócę to będę, ale kiedy to nie wiem
![]() I z tej okazji musiałam się jeszcze z małżem poprztykać, jak on mnie czasem denerwuje... Dlatego już teraz życzę Wam wszystkim spokojnych i wesołych świąt, bo wyjątkowe będą na pewno - w końcu pierwsze z naszymi kruszynkami Cytat:
nawet nie potrafię sobie wyobrazić, przez co oni muszą teraz przechodzić ![]() a tak piszecie o @ po porodzie, moja koleżanka dostała po porodzie jakoś raz, i teraz przez rok cisza, a wszystko jest ok. Tylko ona cały czas dość intensywnie karmi, bo mała jest niejadkiem i nie bardzo chce jeść stałe pokarmy Ja też już miałam cyto robione, jakoś niedługo po połogu, ale położna mówiła, że za wcześnie bo jeszcze się szyjka nie zagoiła do końca i wynik był zafałszowany. Ale już miesiąc - dwa później mogłabym spokojnie zrobić. I też nie wiem o co chodzi z tym kp
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2012-12-21 o 22:22 |
|
|
|
|
#2618 |
|
Zakorzenienie
|
To podobnie jak u mnie-dwa razy miałam a teraz od dwóch miesięcy cisza... pewnie dostanę jak zacznę dokarmiać.
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wyobrażam sobie co teraz czują...Ja też jeszcze @ nie miałam |
|
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się przy sobocie
mała już godzinę urzęduje.
|
|
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Moja też już od godziny się bawi. TZ śpi, pracował cały tydzień do 2 w nocy i to po 12-14 godzin na dobę. I jeszcze chciał na dziś nastawić budzik sobie na 7, by zacząć działać z zakupami itp. ale mu nie pozwoliłam na to! Wariat! Mamy strasznie dużo do zrobienia przez te 2 dni... Dobrze, ze na Wigilię przygotowujemy tylko jedno danie Idziemy do teściów ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Cytat:
Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2012-12-22 o 08:58 |
|
|
|
|
#2624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziś rano spał do 7 i mówił dlaczego go nie obudziałm jak karmiłam Byłam juz u spowiedzi, dziś kosmetyka mieszkanka i ubranie choinki i będziemy gotowi na święta. W poniedziałek upiekę 2 ciasta, chociaz zabardzo nie wiem po co-wigilie spędzamy u moich rodziców, pierwsze święto u teściów, jedynie w drugie może do nas przyjśc moja rodzinka |
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
|
a my sami całe swieta w de...to beda najsmutniejsze w moim zyciu,wcale sie na nie nie ciesze...chce juz 2013 rok,mam nadzieje ze lepszy bo chyba gorzej juz nie moze byc
a teraz tz wziol chlopcow,mala s;i a ja musze isc ogarnąc domek...do pózniej ;* |
|
|
|
#2626 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Jestem wyspana ![]() A z okazji zbliżających się Świąt życzę Wam aby ten magiczny czas przyniósł radość i wytchnienie, a nowy 2013 rok był czasem spełnionych nadziei i zrealizowanych planów. |
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Heja!
Irmusia, to straszna historia!!! A my od dwóch dni nie wstajemy do Małej jak się wierci, czy troszkę marudzi i zasypia sama No i nie karmimy w środku nocy (odpukać). Idziemy do przodu |
|
|
|
#2628 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej
W końcu się choć troszkę wyspałam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A w związku z tym, że część wybywa już teraz.... Wesołych, Zdrowych i Spokojnych Świąt Dziewczyny!!! Dla Was, Waszych Maleństw i TŻtów. Spełnienia wszystkich marzeń W Nowym Roku.
|
|||
|
|
|
#2629 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Irmusiu to straszne współczuję z całego serca rodzicom ![]() Chciałam Wam wszystkim życzyć SPOKOJNYCH wesołych świąt Nie wiem czy się pojawię bo w domu jeszcze rozgardiasz a i przygotowania do chrztu mamy.
|
#2630 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Cytat:
Cytat:
Litości nie ma Cytat:
Cytat:
Cytat:
Mąż poszedł na siłownie więc mam chwilę do nadrobienia Was |
||||||
|
|
|
#2631 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również życzę wszystkim wesołych.
Wiem że się powtórzę znowu ale jak mierzycie dzieci i jak były mierzone w szpitalu? Dokładnie centymetrem, czy po prostu miarką? |
|
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, zaszaleliśmy i prawie o 10 wstaliśmy
![]() Zaraz wybieramy się na zakupy, bo nie mam proszku do prania, a mam sterte ciuszków do wyprania... Nasze to tam pal licho, ale mam jeszcze tylko 1 czyste body ![]() Życzeń Wam nie składam, bo nigdzie się nie wybieram Nie wyjeżdżajcie wszystkie, bo z kim będę pisać ![]() Nadalko ja nie umiem mierzyć Fabisia Raz mi wyszło 70 cm, a teraz 65 cm
|
|
|
|
#2633 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny macie pomysł na jakąś dobrą sałatkę , poza śledziową bo taką już robię ???
|
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potrzebne: podwójna pierś z kurczaka 3 zupki Vifon majonez duży 2 cebule czerwone 3 kolorowe papryki kukurydza konserwowa Pierś kroisz w kostkę i obgotowujesz z dodatkiem soli. Cebulę i paprykę kroisz w kostkę, odsączasz kukurydzę. Wszystko do miski. Kruszysz makaron z zupek na bardzo drobno. Zalewasz majonezem, mieszasz i odstawiasz na noc do "przegryzienia". Makaronu się nie zalewa wodą, bo on wchłania majonez i jest wilgotny ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Dostałam właśnie 2 paczki pieluch Fitti, one mają ceratę na wierzchu No i co to z nimi zrobić
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze mogę taką polecić
opakowanie pierożków tortellini z szynką (te z Biedronki są super) 30 dag szynki konserwowej lub drobiowej w kawałku papryka konserwowa 2 ząbki czosnku majonez Pierożki gotujesz i studzisz. Paprykę i szynkę kroisz w kostkę, czosnek przeciskasz przez praskę. Zalewasz majonezem i doprawiasz
|
|
|
|
#2637 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 |
|
Zakorzenienie
|
Jak TŻ pierwszy raz u mnie spał, to dostał ją na kolację. Mi trafił się kawałek czosnku i tak śmierdziałam nim...---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Ubieram siebie i dziecia i znikamy do sklepu ![]() Piszcie coś, bo tu wieje nudą
|
|
|
|
#2639 |
|
Zakorzenienie
|
aa ja sprzatam boze mam wrazenie ze od tygodnia nic innego nie robie, ale ok 11 przyjedzie pan polozy dywany
|
|
|
|
#2640 |
|
Zadomowienie
|
Tylko na chwilkę wpadłam zajrzeć co u Was
![]() Irmusiu- strasznie mi przykro z powodu Twojej znajomej,nie jestem w stanie sobie wyobrazić jaką tragedię przeżywają ![]() ------------------------------------------------------------------ Zaraz zabieram się za gotowanie, pierwszy raz robię sama Wigilię i święta, mam nadzieję że jakoś to pójdzie zwłaszcza że pomocy nie mam żadnej, mąż sie przecież zmęczył w pracy, a jeszcze usłyszałam od niego tekst po którym mi sie odechciało wszystkiego Mały od wczoraj ulewa jak dziki nie nadążam go przebierac ![]() ------------------------------------------------------------------------- Trochę świątecznego klimatu dla Was, od kilku dni śpiewam to małemu i bardzo mu sie podoba ![]() http://w249.wrzuta.pl/audio/0oBAMlMS...olnoc_juz_byla |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:18.

jakieś 1,5 miesiąca po wprowadzeniu stałych pokarmów, ale bez odstawienia od piersi i bez butelki.
Teraz nie pijam bo 1) Fabi nie przyzwyczajony do kofeiny 2) kawa to tylko z mlekiem, które niestety dalej powoduje u niego kolki 
.

nie wyobrażam sobie co teraz czują...

dziś rano spał do 7 i mówił dlaczego go nie obudziałm jak karmiłam

Raz mi wyszło 70 cm, a teraz 65 cm
Jak TŻ pierwszy raz u mnie spał, to dostał ją na kolację. Mi trafił się kawałek czosnku i tak śmierdziałam nim...