|
|
#2311 |
|
grozi wypollizowaniem
|
Dot.: Scent Bar XLVI
nom...np za wyrwanie sobie liczyli 600 zł
![]() a właściwie wszedzie w krakowie wyrywaja za 100-200 ![]() nie ma lekko z tymi zębami oj nie
|
|
#2312 |
|
Piers do przodu
|
Tja Warszawka do najtańszych nie należy
|
#2313 |
|
grozi wypollizowaniem
|
ale o dziwo w krakowie jest drozej ,serio patrzyłam na cenniki róznych klinik i wychodzi na to ze w krakowei jest jakas masakra , albo moze tylko najdrozsze krakowskie dentalcentra sie reklamują...nie wiem...chociaz i tak najwiekszym absurdem dla mnie był termin do znanegodentysty.pl na za 2,5 miesiaca ![]() dałam se z nim siana, bo przy moim zapotrzebowaniu i takich terminach to bym 10 lat zęby robiła...
|
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ochujali chyba ![]() No i stało się. Zavczęłam łazić po sieciuni i szukać cenników u mnie . No chyba nie wygląda to tak najgorzej - pierwszy z brzegu http://www.stomatolog-konskie.pl/cennik-uslug/ I przy okazji znalazłam żone kolegi ![]() Zapomniałam,że ona jest dentystą ![]() Zęby ma ładne ![]() Może zajrze do niej , tak jakby po znajomości ![]() a nie...to gabinet protetyki stomatologicznej, to chyba dziur nie łatają ? Bosz...ale jestem nie w temacie. Edytowane przez anastazjaaa2 Czas edycji: 2012-12-22 o 18:07 |
|
|
|
|
#2315 |
|
Piers do przodu
|
Stazja - wybiorę się z Unym do Cię
jego zostawię w gabinecie a sama się zaprzyjaźnię z Cześkiem
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oraz Varsovie Brodka |
|
|
|
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
nie masz nic?Cytat:
![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2318 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dawaj ![]() Cytat:
Ja sobie jeszcze dwa tyg po tym wspaniałym wyrywaniu kawalek zęba z dziąsła wyciągnęłam
|
||
|
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Mam smutny dzień W następny piątek mam pogrzeb ....Wracając do zempów na stronie NFZ można sprawdzić co komu przysługuje Amalgamat nie jest zakazany w PL nie wiem kto takie bzdury wymyśla tak samo nie jest szkodliwy jeśli jest dobrze wypolerowany i ząb dobrze wypełniony itp...Jedynie stomatolodzy są bardziej narażeni z racji że muszą polerować i usuwać takie wypełnienia w ilości kilku tysięcy przez całą swoją praktykę, fakt że nie są estetyczne ale są za to bardzo wytrzymałe bardziej niż wypełnienia chemoutwardzalne czy światłoutwardzalne A temat odnośnie koron to znam doskonale z racji tego że sam miałem akrylową i myślałem że mnie krew zaleje cały czas wypadała i trzeba było ją przyklejać, akrylowe korony są zakładane jako tymczasowe. Jeśli ktoś nie ma kasy niech weźmie ceramiczna na metalu+ dodatkowo margin porcelanowy Ja za swoją zapłaciłem 550zł+350zł wkład na włóknie szklanym, a robiłem we Wrocławiu w dość drogiej klinice I taką koronę(ceramiczna na metalu) mam założoną na zębie dwa dwa Jest bardzo dobrze wykonana i niczym nie ustępuje w wyglądzie zębów żywych...No chyba że ktoś chce super hiper najlepiej to pełnoceramiczne na cerkonie LAVA albo INCERAM i te korony mają lepsze przepuszczanie światła w zębie tzn przezierność tzn lepiej światło się rozchodzi tak jak w zębach naturalnych a w koronach metalowych tego tak do końca nie ma tzn jest ale nie tak jak w pełnoceramicznych. Więc wybór zależy od klienta i od jego zasobności portfela.Ale to i tak dobrze że to korona a nie implant
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#2320 |
|
Piers do przodu
|
Amalgamaty miałam całe ćwierć wieku i nie narzekałam
obecnie wymieniam, bo podobnież się nieco porozszczelniały Ale dzięki za rozjaśnienie wyrazy współczucia
Dying is easy it's living that scares me to death . ![]() Edytowane przez Katty_p13 Czas edycji: 2012-12-22 o 18:57 |
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Już mam
![]() ![]() Czy naczynia ze zmywary wyjmujecie całkowicie wysuszone? Bo pomimo różnych opcji ( z nabłyszczaczem/bez, z jego zwiększeniem, w różnych temp, z extra suszeniem i bez niego i jeszcze innymi wszystkimi możliwymi opcjami związanymi z mokrymi naczyniami nie są one w 100% suche ![]() )
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2012-12-22 o 19:13 |
|
|
|
#2323 |
|
Zakorzenienie
|
Naprawdę plomby amalgamatowe są bardzo dobre dopóki nie zaczną się rozszczelniać
no wiadomo że jak zaczną to trzeba wymieniać itp...Gdzieś artykuł w jakimś piśmie medycznym czytałem że w krajach Skandynawskich w dalszym ciągu się je stosuje i są częściej wybierane niż nowsze typy wypełnień Jeśli chodzi o zęby tylne górne czy dolne to lepiej takie wypełnienie wybrać moim zdaniem Nawet studenci u nas na AM są takiego zdania
---------------------------------------------- Miłość, sen i śmierć nadchodzą pomału; Schwyć mnie za włosy i mocno pocałuj. (Algernon Charles Swinburne)-Białe jabłka ----------------------------------------- |
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Nie mam zmywary
|
|
#2325 |
|
Zakorzenienie
|
![]() Ufff, prezenty popakowane
|
|
|
|
#2326 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2327 |
|
Zakorzenienie
|
No i po co Ci to było?
A ja wkurffa to mam bez powodu, po prostu mnie wszystko wnerwia o ![]() Ale już biorę głęboki łoddech i zastanawiam się czy napić się dziś piwa czy wina, na uspokojenie
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja wyciągam całkiem suche, ale po zakończonym praniu uchylam drzwi zmywarki żeby ostygły i się jeszcze trochę przewietrzyły i później już są ok tylko w kubkach się zbiera woda czasami, jeśli mają wklęsły spód, no ale na to już się nic nie poradzi
|
|
|
|
|
#2329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Thx za odp
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
||
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie TŻ po nie poszedł, a raczej pojechał, co jest podejrzane, bo mamy kilka sklepów z alkoholem w promieniu kilkuset metrów ale zrobił tajemniczą minę i nie chciał nic mówić, wiec coś knuje zapewne
|
|
|
|
|
#2331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. 3. Wszystko naraz ![]() A Tru już pojechała?
|
|
#2332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak w dzień to tak na 1-2 godziny, a jak wieczorem to do rana zostawiam no z tymi kubkami to niestety tak jest... w Ikei są fajne kubki z takimi rowkami przy spodzie, dzięki którym woda sie nie zbiera moja Siss je ma i mówi że to działa
|
|
|
|
|
#2333 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chce Cię upić i wykorzystać Aaa to rozumiem ![]() Żeby się nie skończyło na fervexie ![]() ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|||
|
|
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie no ciekawe ciekawe mój właśnie uczy sie robić margarithe i mohitho - pewnie jutro też odpali brykę w poszukiwaniu baccardi oraz tequili bo w domu ino czysta ![]() szczaskałam sie dizś Dorin Oud - no i aż mnie zęby bolą od tego chłodu - na obecną pogodę zdecydowany nietraf ale w domu Edytowane przez rachell111 Czas edycji: 2012-12-22 o 19:40 |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie jesteś czasem przed @? Ja tak mam teraz. Jestem rozbita i chętnie leżałabym tylko pod kocem.Mam lenia i czuję się chora,wieczorem dreszcze.Ale pić winho mogę Trzym się |
|
|
|
|
#2337 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba zarzucę sobie jakiś alkohol w krew
Bo jest mi źle...Jestem sam i nie mam do kogo się odezwać, no ale tak to jest jak się ma miękkie serce...
|
|
|
#2338 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ale jeśli muszę z jakiegoś powodu wyciągnąć wcześniej to też som suche, tylko ja nie lubię szybko wyciągać, bo są za ciepłe wtedy ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- aż taki kreatywny nie jest ![]() chyba po prostu prezent mi dopiero kupował
|
|
|
|
#2339 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

,

nie masz nic?

W następny piątek mam pogrzeb
A temat odnośnie koron to znam doskonale z racji tego że sam miałem akrylową i myślałem że mnie krew zaleje
wyrazy współczucia