Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-22, 16:50   #3901
colds
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
[/COLOR]Colds WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Colds całuski i wszystkiego najlepszego
Dziękuje Kochane!

Dziewczyny, którym maluchy nie chcą spać w nocy po kaszce tylko budzą się głodne!
Rozmawiałam wczoraj z tym doradcą. No i jeżeli dziecko lepiej śpi po kleiku to zaleca się dawać go wieczorem, po kąpieli przed spaniem. Natomiast kaszkę dawać wtedy jako drugi posiłek w ciągu dnia.
Stary 2012-12-22, 16:54   #3902
tamlin111
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Byliśmy na pogotowiu bo tam przyjmuje pediatra.

Powiedział że to najprawdopodobniej jakiś wirus,mam nie dawać mleka do 10 godzin,przepajać tylko przegotowaną wodą i dawać lacido baby 2 razy dziennie i powinno przejść,oby
Moja Zuzia taka smutna dzisiaj aż serce się kraja.
Dobrze że pojechaliście, przynajmniej spokojniejsza jesteś. Biedny Zuzinek, oby jak najszybciej wrócił jej apetyt i humorek
Stary 2012-12-22, 17:09   #3903
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Witam się przedświątecznie

Od wizażu idzie się naprawdę uzależnić. Choćbym padała na pysk to i tak muszę tu zajrzeć, bo muszę wiedzieć co tu się dzieje
Dokładnie. Właśnie wszyscy posnęli po obiedzie. Ja też już zasypiałam, ale nie, jednak wstałam i podczytuje Chociaż sen by się przydał bo zmęczona jestem.

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam zdrowych i radosnych świąt.
pogody ducha i mnóstwa cierpliwości w nadchodzącym nowym roku

dla mnie też, zwłaszcza tego ostatniego

w wigilię zwala się do nas cała rodzina więc muszę brać się do roboty. z tym moim upierdliwcem nie będzie łatwo ale dam radę, no nie

jednak byłam u pediatry z oczkiem Leny, dostała antybiotyk w kropelkach. po nocy oczka miała tak zaropiałe, że z trudem je otwierała

jak to nie pomoże to po świętach idziemy do okulisty, bo teraz ciężko gdzieś się umówić.
Biedna Lenka. Oby oczka szybko wyzdrowiały.

Cytat:

Powiedział że to najprawdopodobniej jakiś wirus,mam nie dawać mleka do 10 godzin,przepajać tylko przegotowaną wodą i dawać lacido baby 2 razy dziennie i powinno przejść,oby
Ano teraz pełno tych wirusów... Duuużo zdrówka dla Zuzi.

---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Wiem dziewczyny że sama niedawno udzielałam dobrych rad odnośnie podkręcenia laktacji... teraz mam nadzieję że u mnie też zadziałają. Właśnie obalam drugie karmi... Alicja jest strasznie niespokojna, cały wieczór dziś to usypianie, zasypiała na rękach, a odłożona do łóżeczka od razu oczy jak 5 zł i kangur (tzn machanie jednocześnie obiema nogami, jakby skakała) i tak ze 6 razy chyba. Teraz przysnęła, ciekawe na jak długo... Zmęczona jestem... A jeszcze dostałam jakiegoś uczulenia, mam taką pokrzywkę na prawym przedramieniu i nie wiem z czego, nie jestem na nic uczulona....

Jutro wyjeżdżamy do Rodziców, wracamy w drugi dzień świat, a tam nie ma neta, już sobie wyobrażam ile będzie nadrabiania. W związku z tym że jutro pewnie nie będę miała czasu zajrzeć już dziś chcę Wam złożyć życzenia:
v
Marzeń do spełnienia – przecież „marzenia kształtują naszą wyobraźnię”
v
Pieniędzy – wszakoż „pieniądze szczęścia nie dają, ale zakupy zdecydowanie tak”
v
Miłości – bo „wiele można zdziałać nienawiścią, ale jeszcze więcej miłością”
v
Prawdziwych Przyjaciół - ponieważ „przyjaźń to najpiękniejsza rzecz, jaką człowiek może zaproponować drugiemu człowiekowi. Bezinteresownie”

I jeszcze samych przespanych nocy, braku problemów brzuszkowych, żółtych kupek i mnóstwa maleńkich uśmiechów WESOŁYCH ŚWIĄT dla Was, dla Maluszków i dla całych Rodzin.
Piękne życzenia, dzięki Kochana
Powodzenia z podkręcaniem laktacji. Na pewno sie uda

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
a propo sesji to Zuzi jeszcze robiliśmy jak miała 9 miesiecy chcielismy wlasnie dac zdjecia dziadkom..
Cytat:
Napisane przez angel166 Pokaż wiadomość
iwa, aga i inne mamuski których maluchy daja w nocy czadu dziś miałam okazję poczuć co to znaczy nieprzespana noc i powiem tyle Z całego serca wam współczuję!
moje dziecko od dwóch miesięcy jakoś spalo mi w nocy ciagiem od 8do nawet 13h
a od dwóch dni zwariowala, dziś w nocy przeszła sama siebie i od 12 koniec spania... a tetax zasnela w najlepsze eh :/razem z tatusirm sobie lezy, a ją jestem mega zla i nie wyspana także ode sobie zrobić kawę, bo dzisiaj musze iść po prezentu, zrobić rybę po grecku i barszcz, bo przez te chrzciny tyle mam robotu na jutro i 1 dzień świat ze muszę barszcz zrobić dziś bo jutro sernik, piernik, makowiec i salatka...
Powodzenia. Chrzciny na pewno będą piękne.
Współczuję nieprzespanych nocy.

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jak tam przygotowania??my sami całe swieta w de...to beda najsmutniejsze w moim zyciu,wcale sie na nie nie ciesze...chce juz 2013 rok,mam nadzieje ze lepszy bo chyba gorzej juz nie moze byc

a teraz tz wziol chlopcow,mala s;i a ja musze isc ogarnąc domek...do pózniej ;*
Podejdź do tego pozytywnie. W końcu spędzisz święta z dziećmi i mężem.
Stary 2012-12-22, 17:09   #3904
Asiuulka89
Zakorzenienie

Marta dobrze ze pojechaluscie. I oby to był ten wirus a nie to drugie.

Ja upieklam/zrobiłam placek węgierski jeszcze popakuje resztę prezentów i na dzisiaj mam wolne. Jutro trzeba zrobic leczo sałatkę i makielki a potem przerwa w diecie

Alez tutaj dzisiaj ruch masakra

Colds najlepszego
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 17:20   #3905
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Marta dobrze ze pojechaluscie. I oby to był ten wirus a nie to drugie.

Ja upieklam/zrobiłam placek węgierski jeszcze popakuje resztę prezentów i na dzisiaj mam wolne. Jutro trzeba zrobic leczo sałatkę i makielki a potem przerwa w diecie

Alez tutaj dzisiaj ruch masakra

Colds najlepszego
ja po swietach i tak ide do pediatry naszego,chce zeby mi ja zwazyli i bede mówić jeszcze raz o tych problemach jedzeniowych.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 17:29   #3906
gda
Zakorzenienie

Cytat:
ja po swietach i tak ide do pediatry naszego,chce zeby mi ja zwazyli i bede mówić jeszcze raz o tych problemach jedzeniowych.
No idź koniecznie. Mam nadzieję, że Zuzi minie...

A my byliśmy jednak w centrum handlowym z Heniem. Nawet nie tak dużo ludzi. Siedział i się gapił i jadł niestety kciuka... I karmiłam go na ławczce A potem byliśmy w knajpie na obiedzie i cały czas spał. Fajnie tak wyjść
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 17:32   #3907
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
u fotografa byliśmy umówieni po Kościele.
za 7 zdj 280 złmiłego dnia
to ja narzekałam na naszego znajomego,że nam policzył 170

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
szczerze mówiąc nie robiłam fotek od przyjścia od fryzjera,ale jeśli chcesz to wstawię na maila specjalnie dla Ciebie fotkę z fc bo kolor wyszedł niemalże identyczny
o jak miłoto czekam

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
100 lat, 100 lat, 100 lat, 100 lat niechaj żyje nam.
100 lat, 100 lat, 100 lat, 100 lat niechaj żyje nam.
Nieeeech zyje naaaam, nieeech zyje naaaaam.
w zdrowiu, szczęściu, pomyślnoci niechaj żyje naaaaaaam

Wszystkiego najlepszego dla Colds
Colds-Wszystkiego dobrego Kochana!Zdrowia,pomyślośc i i radości każdego dnia

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Wiesz co, dałam już ponad tydzień temu jak poszłam zanieść zaświadczenia od chrzestnych. Powiedział co łaska, a ja dałam 100 zł i jak zapytałam czy będzie dobrze to ksiądz powiedział, że tak i nie odczułam, żeby to było mało, więc ok
jak dla mnie sakrament chrztu powinien być za darmo...A u nas co łaska od 200zł wzwyżCiekawe jakby ktoś nie miał tyle,czy musiałby dopłacać...

Prawie ubraliśmy choinkę(a raczej Jurek całą ubrał)jeszcze cukierki zostało powiesić

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 17:42   #3908
colds
Zakorzenienie

Melcia wpadła w jakiś szał.
Dosłownie.
Nagle rzuciła się na swoje piąstki. Głowa latała Jej na wszystkie strony, tak mocno tarła.
Żeby Jej te piąstki ustrzec to zakryłam swoimi dłońmi. No to bach, rzuciła się na moje.
Tak mocno tarła jak nie wiem.. Cała czerwona, upocona, a krzyczała (nie płakała) jakby kogoś wyzywała. Na końcu padła z wymęczenia..
Już drugi albo trzeci raz mi tak zrobiła.. Tylko, że w odstępach czasowych dość dużych..

Co to mogło być????
Stary 2012-12-22, 18:14   #3909
Iwoncia81
Zakorzenienie

Witam wieczornie kochane

Colds 100 latek kochana, w zdrowiu, szczęściu i miłości

Niestety nie nadrobie bo tylko chwilke mam żeby sie zameldować bo oczywiście nie dam rady tu nie wpaść, a mialam już tu do świąt nie wchodzić :brzyal:

Choinka stoi ubrana w końcu, okna w migających lampkach, pokoiki przystrojone, wszystko pomyte, więc jak mały sie obudzi to nakarmie i lece posiedzieć w hydromasażu

A potem bojowe zadanie - zmiana oprogramowania w swoim foniku
Od TŻta już opanowany, więc teraz mój w kolejce
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 18:42   #3910
Dearlie
Zakorzenienie

Dzień dobry.

Dzisiaj do nas przyjechała moja mama już ze świątecznym prezentem dla Antosia, bo we Wigilię jedziemy do teściów, a ona już nie mogła się doczekać, aby go dać naszemu maluchowi, więc przywiozła dzisiaj. Antek od babci dostał motoleżaczek z Fisher Price. Jak on pięknie wyciąga rączki do tych wiszących kluczyków i autka. I to już nie jest przypadkowe, bo uderza w nie bardzo konsekwentnie. Pobawił się za wszystkie czasy, a następnie wibrując w rytm dźwięków imitujących jazdę samochodem zasnął i śpi już 3 godzinę! A ja chodzę co chwilę sprawdzać czy wszystko z nim ok, bo to aż nierealne jak na nasze dziecko.

Cytat:

Martuś dobrze, że pojechaliście. Mam nadzieję, że to pomoże Zuzince. Dużo zdrówka jej życzę.

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dosłownie.
Nagle rzuciła się na swoje piąstki. Głowa latała Jej na wszystkie strony, tak mocno tarła.
Żeby Jej te piąstki ustrzec to zakryłam swoimi dłońmi. No to bach, rzuciła się na moje.
Tak mocno tarła jak nie wiem.. Cała czerwona, upocona, a krzyczała (nie płakała) jakby kogoś wyzywała. Na końcu padła z wymęczenia..
Już drugi albo trzeci raz mi tak zrobiła.. Tylko, że w odstępach czasowych dość dużych..

Co to mogło być????
O kurcze, biedna Melcia. Zupełnie nie wiem, co to może oznaczać, ale mam nadzieję, że to nic poważnego tylko jakaś chwilowa złość, która ogarnęła Twoją córcię.
Stary 2012-12-22, 18:52   #3911
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Dosłownie.

Co to mogło być????
Mój tak samo robi od kilku dni, ale tylko jak leży na brzuchu. No ale za każdym razem jak leży na przykład na Kropku na brzuchu to wtedy jest atak. Piąstki ma wtedy czerwone strasznie. Drze się i piszczy wtedy okropnie. Niewiem co to, czy zęby, czy co?

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Dzisiaj do nas przyjechała moja mama już ze świątecznym prezentem dla Antosia, bo we Wigilię jedziemy do teściów, a ona już nie mogła się doczekać, aby go dać naszemu maluchowi, więc przywiozła dzisiaj. Antek od babci dostał motoleżaczek z Fisher Price. Jak on pięknie wyciąga rączki do tych wiszących kluczyków i autka. I to już nie jest przypadkowe, bo uderza w nie bardzo konsekwentnie. Pobawił się za wszystkie czasy, a następnie wibrując w rytm dźwięków imitujących jazdę samochodem zasnął i śpi już 3 godzinę! A ja chodzę co chwilę sprawdzać czy wszystko z nim ok, bo to aż nierealne jak na nasze dziecko.
A co to za cudo ten motoleżaczek? Idę luknąć na all.
Stary 2012-12-22, 19:11   #3912
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
U mnie jak zwykle ostatnio koszmarna noc, malutka nie spała od 00:30 do 4:30, ta jej przerwa zaczyna się robić regularnością...
Wcześniej przespała 3 H od 21:30, a potem od tej 4:30 do 9 spała, ja spałam w tych samych godzinach i jakoś mimo wszystko funkcjonuję .

Podczas tej jej nocnej przerwy po prostu sobie leży, coś tam gada i się śmieje, nie płacze wcale, ale ja spać nie mogę jak ona mi piszczy nad uchem, bo jak ją włożę do łóżeczka to jęczy i się pręży ze złości, mimo, że po kąpieli o tej 21:30 zasypia tam pięknie sama i nakarmiona po 4 też.... Co tu robić?
Możemy podać sobie rękę - moja Maja też tak często ma... dziś na przykład... od 0:30 do 4: nie spała. Nic jej nie było.. jak ją podnosiłam na klate obserwowała z zainteresowaniem okno... i ciągle cyca chciała... A żeby tego było mało w dzien spała dwa razy po pół gdziny. I teraz zasnęła w końcu...

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Gda dalej śpicie z Heniem? Ja jednak po tym szpitalu nadal śpię z małą... Ja po prostu to lubię... Chociaż rozsądek mówi by spała w łóżeczku...

Lewek śliczne zdjęcia
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 19:47   #3913
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Możemy podać sobie rękę - moja Maja też tak często ma... dziś na przykład... od 0:30 do 4: nie spała. Nic jej nie było.. jak ją podnosiłam na klate obserwowała z zainteresowaniem okno... i ciągle cyca chciała... A żeby tego było mało w dzien spała dwa razy po pół gdziny. I teraz zasnęła w końcu...

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ----------

Gda dalej śpicie z Heniem? Ja jednak po tym szpitalu nadal śpię z małą... Ja po prostu to lubię... Chociaż rozsądek mówi by spała w łóżeczku...

Lewek śliczne zdjęcia
Nie do mnie pytanie ale pól nocy Jasiu spi z nami z mojego cxystego lenistwa a czasem nawet spimy w 4 .
Stary 2012-12-22, 20:08   #3914
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Śpimy I ustaliliśmy, że na razie będzie z nami spał. Ja też to bardzo lubię i myślę, że jemu ta bliskość dobrze robi. No i poza tym tak jak Asiulka napisała - czyste lenistwo - wystawiam cyca i śpię dalej

Colds sto lat!
Stary 2012-12-22, 20:42   #3915
Konczita
Zakorzenienie

100 lat 100 lat niech żyje żyje nam ...
(...) ... a kto z nami nie wypije niech się pod stół szybko skryje !!! Gwiazdki z nieba i bałwana życzy Tobie Duśki mama kochana spełnienia marzeń !

Cytat:
Dziękuje Kochane!

Dziewczyny, którym maluchy nie chcą spać w nocy po kaszce tylko budzą się głodne!
Rozmawiałam wczoraj z tym doradcą. No i jeżeli dziecko lepiej śpi po kleiku to zaleca się dawać go wieczorem, po kąpieli przed spaniem. Natomiast kaszkę dawać wtedy jako drugi posiłek w ciągu dnia.

hmmm to znaczy że mam podać kleik, kaszkę i 3 razy mleko + np marchewkę .. tak ?
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:50   #3916
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

hej dziewczyny, nie zapomniałam o Was tylko po prostu mam ostatnio mega doła nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...

16go mieliśmy chrzciny, chcę wstawić parę fotek na maila jak tylko znajdę troszkę czasu...mamy jeden komputer na spółę z TŻ a on go musi cały czas mieć przy sobie i wpadam zawsze na szybko i tylko otworze FB i forum, przeczytam parę postów i już mnie ktoś woła do małego ;( nie mam ostatnio chwili dla siebie ;(

ogólnie od czwartku jestem na antybiotyku i mam zapalenie oskrzeli, mały się ode mnie chyba zaraża bo od chrzcin ma katar, u pediatry wczoraj byłam żeby go osłuchała ale jest ok., nic na płucach ani na oskrzelach nie siedzi..

mam doła bo nie jestem w stanie Was nadrobić i bardzo mi Was brakuje, po Świętach TŻ ma mi załatwić nowy tel żebym mogła z neta korzystać w wolnej chwili to mam nadzieję że będę częściej

pozdrawiam Was i życzę Wesołych Świąt dla Was i Waszych maluszków i pozostałych członków rodzin zmykam bo znowu mnie wołają paa

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:58   #3917
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
A dawałaś jakieś kropelki? Może tak poprostu zrobił jednorazowo, a potem będzie już ok?

dalej wpadaj już mam posprzątane a 13 faktycznie szczesliwa ale Twoja starsza o 2 godziny od mojego najstrarsza pannica u nas
gdyby tylko bliżej było to na tej kawie już bym była ...
no najstarsza ta pannica ale Twój najstarszy kawaler więc ... coś na rzeczy hyhyhy ...

Cytat:
a propo sesji to Zuzi jeszcze robiliśmy jak miała 9 miesiecy chcielismy wlasnie dac zdjecia dziadkom..

śliczności !
a to sis Twa? podobna

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
jak tam przygotowania??my sami całe swieta w de...to beda najsmutniejsze w moim zyciu,wcale sie na nie nie ciesze...chce juz 2013 rok,mam nadzieje ze lepszy bo chyba gorzej juz nie moze byc

a teraz tz wziol chlopcow,mala s;i a ja musze isc ogarnąc domek...do pózniej ;*

kochana trzymaj się ... pamiętaj że wszystko przed Wami i zdrówka dla wszystkich

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.

wpadłam tylko na chwilę życzyć Wam zdrowych i radosnych świąt.
pogody ducha i mnóstwa cierpliwości w nadchodzącym nowym roku

dla mnie też, zwłaszcza tego ostatniego

w wigilię zwala się do nas cała rodzina więc muszę brać się do roboty. z tym moim upierdliwcem nie będzie łatwo ale dam radę, no nie

jednak byłam u pediatry z oczkiem Leny, dostała antybiotyk w kropelkach. po nocy oczka miała tak zaropiałe, że z trudem je otwierała

jak to nie pomoże to po świętach idziemy do okulisty, bo teraz ciężko gdzieś się umówić.
.

trzymam kciuki za oczka by się wszystko uregulowało i by nie ropiały już i powodzenia w przygotowaniach ...

Cytat:

zdrówka dla Zuzi kochana ... dobrze że to sprawdziliście ...

Cytat:

co to te makielki ??

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie zapomniałam o Was tylko po prostu mam ostatnio mega doła nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...

16go mieliśmy chrzciny, chcę wstawić parę fotek na maila jak tylko znajdę troszkę czasu...mamy jeden komputer na spółę z TŻ a on go musi cały czas mieć przy sobie i wpadam zawsze na szybko i tylko otworze FB i forum, przeczytam parę postów i już mnie ktoś woła do małego ;( nie mam ostatnio chwili dla siebie ;(

ogólnie od czwartku jestem na antybiotyku i mam zapalenie oskrzeli, mały się ode mnie chyba zaraża bo od chrzcin ma katar, u pediatry wczoraj byłam żeby go osłuchała ale jest ok., nic na płucach ani na oskrzelach nie siedzi..

mam doła bo nie jestem w stanie Was nadrobić i bardzo mi Was brakuje, po Świętach TŻ ma mi załatwić nowy tel żebym mogła z neta korzystać w wolnej chwili to mam nadzieję że będę częściej

pozdrawiam Was i życzę Wesołych Świąt dla Was i Waszych maluszków i pozostałych członków rodzin zmykam bo znowu mnie wołają paa

Justyś głowa do góry kochana !! zdrówka! i również wesołych Świąt

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Chciałam dzisiaj pochwalić oje dziecię gdyż przewracanie z brzuszka na plecki już opanowała ale dzisiaj nowa umiejętność .. leży na pleckach bawi się swoją rybą na macie i nagle patrzy na swoją książeczkę która jakieś 1 - 1,5m od niej patrzę a ta z plecków na brzuszek z brzuszka na plecki przeturlała się pod książeczkę boski widok
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:04   #3918
kraven
Zakorzenienie

A mój dzisiaj pierwszy raz wciągnał 130 ml mleka i teraz śpi już 2 godziny

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:09   #3919
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Colds sto lat!
Dziękuje

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
100 lat 100 lat niech żyje żyje nam ...
(...) ... a kto z nami nie wypije niech się pod stół szybko skryje !!! Gwiazdki z nieba i bałwana życzy Tobie Duśki mama kochana spełnienia marzeń !

hmmm to znaczy że mam podać kleik, kaszkę i 3 razy mleko + np marchewkę .. tak ?
Dziękuje!

Ona mi tłumaczyła na godzinach jedzenia Melci, bo Melcia je, co 3h.
6godz. - butla
9godz. - kaszka
12godz. - butla
15godz. - np. marchewka (jezeli zastepujesz juz nią posiłek, aczkolwiek po marchewce dziecko może chcieć jeszcze trochę mleka)
18godz. - butla
21godz. - kleik (kleik robiony na mm)
Stary 2012-12-22, 21:14   #3920
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

hej kochane padam na pysk..
od rana latam po mieście, sprzątam a na dodatek nam sie zepsuło żelazko,więc jeszcze szybko do galeri po zakup potem szybka akcja ubieranie choinki ( może jutro wrzucę fotkę) i prasowanie..
na szczęście mała cały dzień śpi z przerwami na jedzonko, jakby wiedziała że dziś pracowity dzień
teraz będe się relaksować i oglądać film z Tż

Cytat:

dużo zdrówka dla Zuzi

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
t

o jak miłoto czekam
specjalnie dla Ciebie wysłałam na maila fotke
Cytat:

co to te makielki ??
kochana makiełki to makaron z makiem

Colds wszystkiego najlepszego !!!

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:16   #3921
gda
Zakorzenienie

No to centrum handlowe chyba go przerosło, b0 od 19.30 co chwilę budzi się z płaczem... Mam nadzieję, że teraz już zaśnie...

W ogóle dziewczyny, ja tak się boję wigilii Będzie ok. 15 osób jak co roku i zaczyna się późno, bo o 19. A 19 to pora kąpieli i potem się kładziemy. Boję się jak zareaguje na to Henio. Będzie cyrk i będziemy musieli wychodzić, czy może zaśnie tam w foteliku... Ech, mam stresa!
Stary 2012-12-22, 21:35   #3922
maggie123
Zakorzenienie

chyba nie dam rady Was nadrobić...
Colds wszystkiego najlepszego!

Czy któraś z mam karmiących piersią nie dostała jeszcze @?
dziś 18 tygodni po porodzie a tu dalej nic. Cały czas tylko na cycku lecimy, ale i tak mam schizy, że znów jestem w ciaży. Jakoś wieczorami mi od kilku dni tak dziwnie. Nie powiem, że niedobrze i się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik
W ogóle dziś uświadomiłam sobie, że rok temu już Zuzanka zagościła w moim brzuszku... 26.12 powinnam dostać okres i nic... i już miałam podejrzenia. 28. 12 zrobiłam teścik, następnego dnia wizyta u gina, który potwierdził ciążę i 30.12 jeszcze bete zrobiłam... jej... rok już minął a jakby to wczoraj było... aż łezka się w oku zakręciła...

Cytat:
Taaaa, mój też tak ma czasami. Cyca daję na stojąco i chodzimy. Dziwne te dzieci, ja w ruchu nie lubię jeść
Jak Zuzka ma gorszy wieczór to też takie karmienie musi być, bo inaczej się pręży i wygina i ryczy bo głodna przecież.
A dziś przeszła samą siebie. po 3godzinnej drzemce (udało mi się skoczyć do fryzjera i farbnąć włosy bo miałam odrosty po pachy po 7 tygodniach już!) obudziła się o 14.05 i dopiero teraz zasnęła.. a ja padam...
mieszkanko lśni, choinka ubrana (dacie wiarę, że mamy 400 lampeczek - uwielbiam, jak się tak świeci), ciasta popieczone, sałatka zrobiona, śledzie też i jeszcze parę innych potraw w tym pasztet z selera (pychota) czas na wieczorny relaks i karmi (wczoraj łyknęłam od męża ociupinkę piwka niepasteryzowanego - jej... pyszności.... chcę jeszcze..)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:37   #3923
Asiuulka89
Zakorzenienie

Gda pewniezaduzo wrazen i dlatego jest taki niespokojny. Pozno macie wigilię moze to byc problem aletez nie musi. Moze wystrczy nakarmic i moze pojdzie spac. Albo wezsobie gondolebedzie mu wygodniej.
Stary 2012-12-22, 21:56   #3924
lourose
Wtajemniczenie

Hej
padam. Upiekłam pierniczki, ale w trakcie Zośka się obudziła więc jedną partię spaliłam :/ Jeszcze mnie czeka odciąganie, ale to już będzie relaks przed tv ;-)
Dziś myślałam że zatłukę TŻta. Uwielbiam gorące kąpiele i prysznice, więc woda z kranu leci dość gorąca, tak ustawiłam piecyk żeby było ok. A ten matoł zamiast ustawić sobie jak normalny człowiek temperaturę za pomocą kurka to obniżył w piecyku podgrzewanie do 35st !!! a ja byłam pod prysznicem z letnią wodą i sobie ogoliłam nogi i pachy jak ta lala Napisałam mu że jak jeszcze raz pogmera przy piecyku to mu ogolę głowę podczas snu tępą maszynką!

Cytat:
Lourose to moja siostra :p
Haha na pewno jest podobna do Ciebie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Obejrzałam wczoraj 9 i pół tygodnia Mickey Rourke - zakochałam się co się z tym facetem teraz stało a był taki piękny ahh. Mniam mniam
Noooo też lubię ten film.

Cytat:

Martunia trzymam kciuki! oby było lepiej!

Cytat:
Dosłownie.
Co to mogło być????
Wszystkiego dobrego kochana!
a ten atak dziwny, Zośce jeszcze się coś takiego nie przydarzyło...

Cytat:

Uszka do góry! wiadomo że okres jest gorący... dużo zdrówka

Konczi zazdroszczę Ci takich obserwacji

Cytat:
No to centrum handlowe chyba go przerosło, b0 od 19.30 co chwilę budzi się z płaczem... Mam nadzieję, że teraz już zaśnie...
W ogóle dziewczyny, ja tak się boję wigilii Będzie ok. 15 osób jak co roku i zaczyna się późno, bo o 19. A 19 to pora kąpieli i potem się kładziemy. Boję się jak zareaguje na to Henio. Będzie cyrk i będziemy musieli wychodzić, czy może zaśnie tam w foteliku... Ech, mam stresa!
Ja mam dokładnie tak samo a mamy do zaliczenia 2 wigilie, u moich rodziców zaczyna się o 19, a Zośka chodzi spać o 20 :/ zobaczymy - nie chcę przesiedzieć wieczoru w pokoju obok z cyckiem na wierzchu

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
chyba nie dam rady Was nadrobić...
Colds wszystkiego najlepszego!

Czy któraś z mam karmiących piersią nie dostała jeszcze @?
dziś 18 tygodni po porodzie a tu dalej nic. Cały czas tylko na cycku lecimy, ale i tak mam schizy, że znów jestem w ciaży. Jakoś wieczorami mi od kilku dni tak dziwnie. Nie powiem, że niedobrze i się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik
W ogóle dziś uświadomiłam sobie, że rok temu już Zuzanka zagościła w moim brzuszku... 26.12 powinnam dostać okres i nic... i już miałam podejrzenia. 28. 12 zrobiłam teścik, następnego dnia wizyta u gina, który potwierdził ciążę i 30.12 jeszcze bete zrobiłam... jej... rok już minął a jakby to wczoraj było... aż łezka się w oku zakręciła...
Jeszcze nie dostałam... teraz mamy 10 tydzień po porodzie? jakoś tak...
Czas szybko leci ja spodziewałam się okresu na początku lutego i nic... dziś na tvn24 widziałam reportaż "cud narodzin", poryczałam się nad pierniczkami
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:57   #3925
kraven
Zakorzenienie

My też 2 wigilie mamy - najpierw u nas z moimi rodzicami, a póżniej u babci TŻ. Musimy jakoś dać rady
Zmykam kąpać Jasia, potem butla i spać Do jutra

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015

Edytowane przez kraven
Czas edycji: 2012-12-22 o 21:58
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:11   #3926
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Jutro wyjeżdżamy do Rodziców, wracamy w drugi dzień świat, a tam nie ma neta, już sobie wyobrażam ile będzie nadrabiania. W związku z tym że jutro pewnie nie będę miała czasu zajrzeć już dziś chcę Wam złożyć życzenia:
v
Marzeń do spełnienia – przecież „marzenia kształtują naszą wyobraźnię”
v
Pieniędzy – wszakoż „pieniądze szczęścia nie dają, ale zakupy zdecydowanie tak”
v
Miłości – bo „wiele można zdziałać nienawiścią, ale jeszcze więcej miłością”
v
Prawdziwych Przyjaciół - ponieważ „przyjaźń to najpiękniejsza rzecz, jaką człowiek może zaproponować drugiemu człowiekowi. Bezinteresownie”

I jeszcze samych przespanych nocy, braku problemów brzuszkowych, żółtych kupek i mnóstwa maleńkich uśmiechów WESOŁYCH ŚWIĄT dla Was, dla Maluszków i dla całych Rodzin.
Dziękujemy pięknie za życzenia
Cytat:
słodzinka!

Cytat:
A kiedy Ty odpoczniesz???

Poszłam się umyć i robię sobie peeling, chciałam ogolić się, nałożyć maskę na włosy, a ten mi przychodzi z Heniem na rękach i mówi "on nie chce zasnąć, on chce cyca". To ja mu na to - na pewno nie chce cyca i nie dziw się, że nie chce zasnąć jak jedną nogą kopiesz piszczącą zabawkę psa, wchodzisz z nim co chwilę do łazienki, gdzie ja robię hałas i ze mną gadasz
Wyszedł 2 minuty szumienia i bujania i śpi... Ech, a już się chciał wymigać i mi oddawać dziecko!

Dlatego ja w przeciwieństwie do Was, wolę jak dziecko jest grzeczne kiedy zostaje z mężem. Bo potem on myśli, że nie umie się nim opiekować i ma wymówkę, żeby z nim nie zostawać...
czemu większość facetów, gdy dziecko zaczyna marudzić, od razu wymyśla, że głodne? Mój tak ma nagminnie.
Cytat:
Dzień Doberek

Mój mąż twierdzi że Zuzia zawsze jest przy nim grzeczna i ze mają swoje tajemnice jak mnie nie ma

a nawet pewnie jakby była niegrzeczna to nic by nie powiedział bo on w niej zakochany po uszy

Córeczka tatusiowa.

Ja już byłam na zakupach,martwię się Zuzią,zjadła rano 90 ml po czym wszystko ulała

Strasznie marudzi i popłakuje.
Katarku nie ma,kaszlu też nie,temperatura w porządku,brzusio mięciutki,kupkę zrobiła,teraz ją bujałam i zasnęła ale martwię się o nią,puszcza cały czas dużo gazów,moze odstawić juz ten delicol

Pomóżcie kochane przecież ona musi coś zjeść
Dobrze, że byłaś u lekarza. Mam nadzieję, że to tylko jakiś wirus, którego szybko sie pozbędziecie a nie żaden refluks. Ściskamy mocno Zuzię

Cytat:

Lewek śliczne zdjęcia
wstyd się przyznawać, ale my też nadal z Zuzią śpimy. I też z mojego własnego lenistwa i wygody karmienia i niewstawania w nocy. Bo Zuzia sama by w łóżeczku spała. Jak zasypia po kąpieli i karmieniu w łóżeczku, tak około północy, gdy się kładę, biorę ją do nas na karmienie i tak już zostaje.

A w ogóle to Zuźka jest mądrala mała. Wie skubaniutka, że z mamą to się rano ładnie i długo śpi i się mamusi nie budzi. Jak mąż idzie do pracy, rozwalamy się obie na dwumetrowym łóżku i potrafimy do 10.30-11 przespać. A jak ja gdzieś rano wychodzę i mąż zostaje z nią sam w łóżku, to ona jak tylko się przebudzi, zaczyna gadanie i mąż już pospał. A do mnie rano nie gada, dopóki się nie obudzę, tylko się przytula i się patrzy
Cytat:

Chciałam dzisiaj pochwalić oje dziecię gdyż przewracanie z brzuszka na plecki już opanowała ale dzisiaj nowa umiejętność .. leży na pleckach bawi się swoją rybą na macie i nagle patrzy na swoją książeczkę która jakieś 1 - 1,5m od niej patrzę a ta z plecków na brzuszek z brzuszka na plecki przeturlała się pod książeczkę boski widok
wow!
Ależ Dusia jest zdolna!
Moja to przekręca się od przypadku do przypadku i bardziej z moją pomocą niż z własnej inicjatywy. Za to cały czas by podnosiła się do siadania... a to przecież za wcześnie, nie?

Nie wiem, czy uda mi się do Was zajrzeć przed świętami (postaram się, ale różnie to może być), więc już teraz życzymy Wam z Zuzanką Kochane nasze wszystkiego, co najlepsze na te święta - niech będą spokojne, rodzinne i niezapomniane, bo w końcu pierwsze z naszymi ukochanymi Skarbami!!

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 22:42   #3927
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My też 2 wigilie mamy - najpierw u nas z moimi rodzicami, a póżniej u babci TŻ. Musimy jakoś dać rady
Zmykam kąpać Jasia, potem butla i spać Do jutra
My mamy zazwyczaj 3 wigilie - u mojej mamy, potem u taty i u rodziców męża. Ale w tym roku wybraliśmy jedną.
Stary 2012-12-22, 23:25   #3928
kaczuszka69
potworkowa

Przybylismy z mężem i Oliwka do moich rodziców na święta, więc może mnie mniej być na forum

Colds wszystkiego najlepszego

Spokojnych i zdrowych świat Wam wszystkim życzę

I jeszcze się pochwale, ze mała spala dzisiaj do 7 rano, byłam strasznie zdziwiona, jak sama się obudzilam, a za oknem szarowka już była

Mysza

-15kg

kaczuszka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 00:19   #3929
Dearlie
Zakorzenienie

Moi faceci śpią, a ja zamiast też się położyć to Was nadrabiam.

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A co to za cudo ten motoleżaczek? Idę luknąć na all.
Tutaj przykładowa aukcja:

http://allegro.pl/mega-cena-fisher-p...887205854.html

To po prostu leżaczek, tyle, że jego wibracja ma dziecku przypominać jazdę samochodem. Dodatkowo ( poza standardowymi melodyjkami) są dźwięki natury, które także mają symulować jazdę autem. Są 2 wersje... autostrada i jakaś leśna droga, gdzie słychać ptaszki, a od czasu to czasu ktoś nas mija innym samochodem lub trąbi. Antek zachwycony!

Cytat:

Justynko nochal do góry! My tutaj cierpliwie czekamy na Ciebie i Szymka. Dużo zdrówka Ci życzę i rodzinnych, radosnych świąt!

Cytat:
Brawo dla zdolnej Duśki.
Stary 2012-12-23, 04:57   #3930
zielona1911
Zakorzenienie

a ja niewiem co ja tu robie o tej godzinie. Poszlam spac ok polnocy i o 4 sie obudzilam i koniec ze snem. Wogole wpadl do tz kolega,wypili razem calego whiskacza,przysiegam ze pierwszy raz widzialam go pijanego,musialam go ciagnąć po podłodze z kuchni do pokoju gratis dostałam rzyg na dywan i w tych rzygach tez spał.Zracji mojego odruchu wymiotnego przykrylam to jedynie ręcznikiem,otwarlam troche okno i zamknelam go tak spiacego na dywanie Na poczatku myslalam ze fajnie ze pije,ze zrobi sobie wolne i troche mi pomoze przy przygotowaniach,ale chyba raczej nie bedzie z niego pozytku bo bedzie caly dzien zdychał...

Wogole moja siostra juz jest,caly czas zajmuje sie małym,bawi sie z nim,buja,nosi.Jestem zadowolona
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości