Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:) - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-22, 18:54   #2071
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Hello
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi z tą szyjką
Postanowilismy spedzic Wigilie sami. Nie bedziemy ryzykowac i nigdzie nie bedziemy wyjezdzac. Z jednej strony mam wyrzuty sumienia, ze to bedzie taka skromna (bo przeciez nie moge nawet normalnie posprzatac, ze o staniu przy garach nie wspomne ) i troszke inna Wigilia niz zawsze, ale przynajmniej wiem, ze w tej chwili ja i nasz Bobas jestesmy dla Niego najwazniejsi
Ale Pstryczek ma super widac wszystko poszło gładko i bez problemow, tylko pozazdroscic. Jeszcze raz gratulacje

Ja własnie tez sie zastanawiam, jakie te nakładki na sutki kupic. Ciezko stwierdzic, jaki ma sie rozmiar powinni jakies zdjecia pokazac przy tych rozmiarowkach zeby sobie porownac

Nancy, Ifwka Wesolych Świąt
U nas na SR mówili, żeby kupić najmniejsze, ja takie kupiłam i były dobre.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
Mój opis porodu- UWAGA DŁUGI

kochane, na porodówkę trafiłam z regularnymi skurczami, pojawił się też śluz zabarwiony delikatnie krwią- dzwonie do gina, on mówi- jechać, sala operacyjna czeka
w międzyczasie zdażyłam odkurzyć pod kanapą, na komodzie i siostra TZ zrobiła mi henne do tej pory lejemy się z tego jak baba z boleściami rodzącymi ma siłe pomyśleć o hennie na brwiach
ruszyliśmy z Tz ja po drodze dostałam mega mdłości i rzygałam jak kot- cały płaszcz zarzygany i z 12 worków
wyjeżdzamyu już poza granicę miasta- patrzymy objazd hm no dobra, tyle że była gdzies 20.30 ciemno jak w dupie i do tego mgła że nic nie widać, jechaliśmy 20 km na h, słuchjacie scena jak z horroru, już się widziałam jak rodzę w jakiś polach
nagle dzwoni lekarz ze gdzie jesteśmy bo wszyscy czekają a ja mowię,że chyba w jakieś dzungli i nawet gps nie może nas wyprowadzić na prostą
mowię Wam było lekko nerwowo
no ale w końcu się udało, zbadali mnie, zadawali setki pytań, szykowali do cięcia a ja kompletnie nie gotowa bo przecież jeszcze przynajmniej dwa tygodnie- myślalam,ze zrobią ktg i puszczą do domu
a tu szok
opieka była bajkowa, położne mnie przytulały, głaskały po głowie, masakra jakaś
potem cewnik, ja głupia naczytałam się jakie to straszne i wogóle, mowie do położnej ze się boję a ona na to że też jak cholera bo pierwszy raz będzie zakładać
no i nie było tragedii
tragedia była po znieczuleniu w kręgosłup, zaczęło koło mnie chodzić masa ludzi, a ja czuję że zjeżdzam, coś słyszę jak przez mgłę,że ciśnienie spada, ja coś mamrotałam,że pić mi się chce i wogóle nie mialam sily gadać bo wydawało mi się,że właśnie umieram
nie czułam szarpania brzucha, nic kompletnie tylko nagle krzyk malego, mojego doktora który mówi Ida patrz jakiego masz ślicznego syna
no i nagle wszystkie parametry wróciły do normy
cudowne uczucie choć była też chwila rozczarowania bo nie bylo takich fajerwerków jak przy pierwszym
zaniesli małego TZtowi a mi wycinali mięśniaka, troszkę to trwało i ja już czułam się lepiej więc jakos dałam radę do końca
mięśniak był mega ogromny, słyszałam jak mowili lekarze,że takiego jeszcze nie wiedzieli
potem po wszystkim zawiezli mnie na sale,znowu skakali kolo mnie wszyscy a TZ przyniosl mi malego, od razu probowaliśmy przytawiac do piersi

zaczelo puszczac znieczulenie i dostawalam zastrzyki ale powiem Wam,że dla mnie CC to bajka w porownaniu do pierwszego porodu, jakos wole miec pocięty brzuch niz cipke
teraz juz jestesmy w domu, dopiero dzis pojawily sie rzeki mleka a moje dziecko jest tak grzeczne ze wogole zastanawiam sie czy ja mam male dziecko

acha i powiem Wam jeszcze jedno, cieszę się,że już nie jestem w ciąży
teraz patrze,że to była niezła męka
tymczasem nie mam zgagi, kręgosłup nie boli, spię jak dziecko i SIKAM JAK NIEMOWLE, normalnie wychodzę uhahana z kibelka bo to taką radość przynosi a nie po kilka kropelek kilkanaście razy na godzinę

acha- moim dzieckiem zaczęłam się zajmować praktycznie od samego początku, i myślę,że dzięki temu jestem na chodzie bo była mobilizacja, położne kręciły głową,że uparta jestem zarowno w pielęgnacji jak i w karmieniu piersią (brak pokarmu przez pierwsze doby)

Wklejam zdjęcie, oto Leonard urodzony 18.12.2012 o godzinie 22.35 waga 3500 g i 57 cm długi, dla mnie to okruszek w porównaniu do Samuela,jest szczupły ale za to ma strasznie długie nogi
No to miałaś trochę przygód, ale wszystko dobrze się skończyło. Gratuluję jeszcze raz synka. A jest piękny
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 18:58   #2072
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Tak jak ostatnio pisałam zrobiłam sobie zdjątka. 39 tydzień przy naszej choince
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7773.jpg (161,7 KB, 102 załadowań)
Stary 2012-12-22, 19:01   #2073
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Tak jak ostatnio pisałam zrobiłam sobie zdjątka. 39 tydzień przy naszej choince
ho ho ho jaki brzuch ! możesz robić za świętego mikołaja :P uroczo
Stary 2012-12-22, 19:11   #2074
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Sylwietta, Ty chyba naprawdę CHCESZ urodzić jeszcze w tym roku, co?

Ja dzisiaj jak powietrze jestem, nikt mnie nie widzi od rana.
powiem Ci Black, że marze już o tym, zeby miec syncia koło siebie a nie w sobie... donoszony jest, a ja już nie moge ze spaniem/niespaniem wyrobic... iz bólem pleców co noc....
Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
mamuniuuuuu!!!

i klapsa w dupke za takie wybryki!!
Bokeh- zapraszam

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Syyylwiaaa, szalona jestes!! Czuje, ze porod blisko
I jak wtedy zjesz te wszystkie pysznosci?
dzisiaj sobie powiedziałam, że oby swięta przetrzymac i sie najesc apotem niech sie dzieje wola nieba ale jutro leze plackiem na kanapie, wstane tylko na jedzenie i siku
Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Sylwietta co to jakiś dodatkowy silnik w tyłku masz? Ty chyba chcesz być kolejna na liście do rozpakowania ale weź jeszcze daj na luz, bo w święta rozpakowujemy tylko prezenty, te z pod choinki, te z brzuszka troszkę później
kochana- ten mój cholerny perfekcjonizm..... chybabym nie usnęła, gdybym wiedziała, ze miałam coś jeszcze sprzątnąc a tego nie zrobiłam albo chciałabym cos zjesc a tego nie naszykowałam....

wykąpciałam sie w cieplusiej wodzie i ból pleców mi przeszedł , jeszcze małż wymasował mi je tą szorstką stroną gabki- rewelacja wygoliłam też nózki, nawet bez większych problemów ale juz nabrnięte mam, kostek nie widac
teraz pije ciepłe mleczko, tak dla relaksu

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

uuu Baśka, ale z Ciebie laska
a na choince cukiery, takie jak zawsze u mojej babci- mój tata po kryjomu zawsze chodzi i wyżera, a potem papierki okręca i udaje, ze to nie on a kazdy udaje, że mu wierzy - taka tradycja
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 19:36   #2075
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
powiem Ci Black, że marze już o tym, zeby miec syncia koło siebie a nie w sobie... donoszony jest, a ja już nie moge ze spaniem/niespaniem wyrobic... iz bólem pleców co noc....

Bokeh- zapraszam

dzisiaj sobie powiedziałam, że oby swięta przetrzymac i sie najesc apotem niech sie dzieje wola nieba ale jutro leze plackiem na kanapie, wstane tylko na jedzenie i siku

kochana- ten mój cholerny perfekcjonizm..... chybabym nie usnęła, gdybym wiedziała, ze miałam coś jeszcze sprzątnąc a tego nie zrobiłam albo chciałabym cos zjesc a tego nie naszykowałam....

wykąpciałam sie w cieplusiej wodzie i ból pleców mi przeszedł , jeszcze małż wymasował mi je tą szorstką stroną gabki- rewelacja wygoliłam też nózki, nawet bez większych problemów ale juz nabrnięte mam, kostek nie widac
teraz pije ciepłe mleczko, tak dla relaksu

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

uuu Baśka, ale z Ciebie laska
a na choince cukiery, takie jak zawsze u mojej babci- mój tata po kryjomu zawsze chodzi i wyżera, a potem papierki okręca i udaje, ze to nie on a kazdy udaje, że mu wierzy - taka tradycja

Ja też mam cukierki na choince

a na przysmaki bym się załapała chętnie.... na to ciasto bananowe
Stary 2012-12-22, 19:43   #2076
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez badziabadzia Pokaż wiadomość
Marsi, świetny opis gratuluje porodu a Leo.. słodziuchny

Pochwalę się jeszcze Dziewczyny, że nasz córa 35tyg2dni ważyła już 2500 więc ładnie przybiera

---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

ewadylewska, nie wiem czy miałaś okazję poznać personel mińskiej ginekologii, ale ja po 4 dniach pobytu jestem mega zachwycona!! i bez żadnego strachu uderzę tam na poród
MIŃSKIEJ? ;> to skąd Ty zlociutka jesteś??
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 19:44   #2077
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Hej
tylko Was dziś podczytywałam, dzień taki sobie
rano zaczęło się od kłótni z mężem , poryczałam się no bo jakże, takie ciepłe kluchy się ze mnie zrobiły
nie mam nastroju, ale poprasowałam wszystkie rzeczy Małej tzn, te do rozmiaru 62, więcej nie dam rady.
Mąż za to sprzątał, jak to facet nie tak jak ja bym chciała. A teraz poszedł na piwko. I jeszcze się mnie pyta czy ja chcę iść. Przecież wie że nie pójdę bo po co mam tam siedzieć.... .tak chciał chyba tym pytaniem stłamsić swoje wyrzuty sumienia że mnie zostawia samą.
Tak jak już raz pisałam, chyba nie lubię Świąt,a jutro rocznica śmierci mojego taty

Kochane , chciałam
WAM wszystkim życzyć spokojnych , radosnych Świąt w gronie Wam bliskich osób. Lekkich porodów i zdrowych bobasków
Bezpiecznych wyjazdów i powrotów do domku
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:01   #2078
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:

ewadylewska, nie wiem czy miałaś okazję poznać personel mińskiej ginekologii, ale ja po 4 dniach pobytu jestem mega zachwycona!! i bez żadnego strachu uderzę tam na poród
Miałam, miałam okazję, bo leżałam 5 dni na ginekologii ponad miesiąc temu i też nie miałam nikomu nic do zarzucenia, także też spokojnie tutaj mam zamiar rodzić...

a skąd Ty jesteś????

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Napisane przez charlizz Pokaż wiadomość
NO ja jestem z Mińska, a Ty skąd???
Stary 2012-12-22, 20:01   #2079
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
hi hi to wstawiam...

Tylo że chyba nie będzie mogło byc łóżeczko tak jak jest i nie wiem gdzie je dać jedynie na lewo od wejścia chyba.... bo nad łózeczkiem (chyba wiadać na zdjeciu) jest kratka wentylacyjna z której wieje a nie moge jej zasłonić bo potem nie ma przewiewu i robi się grzyb (tzn był jak się wprowadzaliśmy i go wykurzylismy ale kratka była zaklejona tapeta....)
Pokaże Wam jeszcze salon z nieubrana choinka

Jeszcze zdjęcie ptaszków ktore kupiłam nad łóżeczko Hanusi

W rzeczywistości nie ma wrażenia wszechobecnego różu na zdjęciu taka poświata się zrobiła, ale chyba muszę kupić inną narzute, jakąś brązową... bo bez przesady
Fajnie wam wyszło

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
tylko Was dziś podczytywałam, dzień taki sobie
rano zaczęło się od kłótni z mężem , poryczałam się no bo jakże, takie ciepłe kluchy się ze mnie zrobiły
nie mam nastroju, ale poprasowałam wszystkie rzeczy Małej tzn, te do rozmiaru 62, więcej nie dam rady.
Mąż za to sprzątał, jak to facet nie tak jak ja bym chciała. A teraz poszedł na piwko. I jeszcze się mnie pyta czy ja chcę iść. Przecież wie że nie pójdę bo po co mam tam siedzieć.... .tak chciał chyba tym pytaniem stłamsić swoje wyrzuty sumienia że mnie zostawia samą.
Tak jak już raz pisałam, chyba nie lubię Świąt,a jutro rocznica śmierci mojego taty

Kochane , chciałam
WAM wszystkim życzyć spokojnych , radosnych Świąt w gronie Wam bliskich osób. Lekkich porodów i zdrowych bobasków
Bezpiecznych wyjazdów i powrotów do domku

Ja się dziś poryczałam z bólu. Wątroba mnie tak boli że wytrzymać w pozycji pionowej nijak nie potrafię. Z płaczem mówiłam mężowi że ja już chcę urodzić, żeby ten ból się skończył
Zrobiłam dwa rodzaje śledzi, w śmietanie i pomidorach. Jutro sernik i sałatka, pranie firanek i koniec roboty. Mam już dość chcę styczeń.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:13   #2080
charlizz
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Miałam, miałam okazję, bo leżałam 5 dni na ginekologii ponad miesiąc temu i też nie miałam nikomu nic do zarzucenia, także też spokojnie tutaj mam zamiar rodzić...

a skąd Ty jesteś????

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

NO ja jestem z Mińska, a Ty skąd???
o kurka siwa!! A ja z Siennicy
charlizz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:16   #2081
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:

a skąd Ty jesteś????
z Mińska

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

charlizz mamy podobne terminy może spotkamy się na porodówce
Stary 2012-12-22, 20:27   #2082
mitabe
Rozeznanie

Hej dziewczyny!
Pstryczku gratulacje, ucałuj małego!!!!!!!!!
Marsi śliczny maluszek, jeszcze raz gratuluję!
ewulka mam nadzieję, że będzie wszystko ok

Cytat:
hi hi to wstawiam...

Tylo że chyba nie będzie mogło byc łóżeczko tak jak jest i nie wiem gdzie je dać jedynie na lewo od wejścia chyba.... bo nad łózeczkiem (chyba wiadać na zdjeciu) jest kratka wentylacyjna z której wieje a nie moge jej zasłonić bo potem nie ma przewiewu i robi się grzyb (tzn był jak się wprowadzaliśmy i go wykurzylismy ale kratka była zaklejona tapeta....)
Pokaże Wam jeszcze salon z nieubrana choinka

Jeszcze zdjęcie ptaszków ktore kupiłam nad łóżeczko Hanusi

W rzeczywistości nie ma wrażenia wszechobecnego różu na zdjęciu taka poświata się zrobiła, ale chyba muszę kupić inną narzute, jakąś brązową... bo bez przesady
Fajny pokoik !

Cytat:
Napisane przez j1987 Pokaż wiadomość
normalnie zaraz mnie coś trafi albo zabije szwagra Mąż wysprzątał całe piętro (ślicznie to zrobił ) na którym mieszkamy razem z jego bratem i siostrą, bo nie miał kto tego sprzątać - ja na łóżku, siostra piecze placki i pomaga teściowej w przygotowaniach świątecznych a braciszek dupy nie ruszył żeby mu pomóc bo od sprzątania to "baby"są, a teraz wparował do nas do pokoju pograć sobie na konsoli (mąż się kąpie) w butach w których chodził po polu i jakoś udaje że mnie nie słyszy jak kazałam mu wyjść Zabić to mało
I jeszcze do mnie z hasłem dlaczego ja nie wykąpana tylko teraz będę mu blokować łazienkę, bo on jakoś nie może zrozumieć że ja się boję kąpać jak nie ma Tzta w pobliżu

a tak w ogóle to ciąża to przecież nie jest choroba to dlaczego ja tak się nad sobą użalam i cały czas leżę i nic nie robię, a w szpitalu to byłam tylko dlatego, że to był mój wymysł że mam skurcze i wydawało mi się że poród się zbliża bo w 7miesiącu przecież dzieci się nie rodzi

no i się wyżaliłam ale normalnie go zaraz zabije i rodzić będę w więzieniu
straszny jest! powinien ktoś go do pionu doprowadzić

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:30   #2083
maluchna30
Zadomowienie

Bylam w mc donaldzie zezarlam big maca i teraz mi wstyd

Znowu zaczela sie u nas zima, napadalo sniegu, ze balwanka mozna ulepic. Ide sie kapac i mam zamiar krystyne ogolic. 3majcie kciuki.
Stary 2012-12-22, 20:32   #2084
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość

Dziewczyny mam pytanie, czy ktorejs z was dretwieja dlonie i jak sobie z tym poradzic??? Biore w reke talerz i nie mam sily go utrzymac. Jak tak dalej pojdzie to wszystkie talerze przed swietami pobije.
Mnie. Nie dość, że puchną, to drętwieją.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość

Buziak mała, nie smutaj

Bokeh, na blogu oglądałam ładnie! a fota ze świecącą się chochinką - genialna.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:35   #2085
Lenova
Wtajemniczenie

ja tak na szybko wpadłam powiedzieć że właśnie wyjeżdzam do rodziców , pewnie będę miec ograniczony dostęp do neta więc już zawczasu życzę Wam:

Wesołych, radosnych i pełnych miłości i rodzinnej atmosfery Świąt! Żebyście się najadły pyszności, żeby siły Was nie opuszczały i po Świętach i Nowym Roku bierzemy się za rodzenie maluchów ! [/I]
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:36   #2086
eff8
Zakorzenienie

Nie cytuje bo zauwazylam ze im dluzej jestem zalogowana na wizazu tym czesciej komputer sie wiesza

Marsi synus jest cudowny przygody porodowe super jest sie z czego nawet posmiac bedziecie milo to wspominac jeszcze raz Gratuluje

Ewulkaaa trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i zebys jednak te swieta w domku spedzila

Bokeh pokoik sliczny taki przytulny

Basia slicznie wygladasz i brzusiu piekny oczywiscie

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 20:42   #2087
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
o kurka siwa!! A ja z Siennicy
No to ładnie

Cytat:
z Mińska

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ----------

charlizz mamy podobne terminy może spotkamy się na porodówce
Wy macie podobne terminy bardzo, ale ja też bardzo nie odbiegam od Was bo mam początek lutego, więc też możemy się spotkać

a Ty charlizz masz FB?
Stary 2012-12-22, 20:45   #2088
mitabe
Rozeznanie

Trochę nie miałam czasu się odzywać. Wczoraj byłam u lekarza, pobrał mi wymaz na paciorkowca, wracając do domu zajechaliśmy do sklepu i kupiliśmy małą choinkę - sztuczną, bo stwierdziliśmy, że jak urodzę to nie będziemy mieli głowy do sprzątańia rozbierania itd. Niestety miałam drobny wypadek wczoraj poślizgnęłam się i gdyby nie to, że trzymałam tz za rękę to skończyłabym z wielkim rozkrokiem - szpagatem. Trochę naciągnęłam ścięgno i boli mnie w kroczu jeszcze bardziej niż bolało. Każdy krok sprawia mi ból, noga ciągnie, ledwo ją podnoszę jestem zła na siebie bo i tak było niedobrze a teraz szkoda gadać.

Jutro kończę przygotowania do świąt, czeka mnie przeprawa z kilkoma daniami: ryba po grecki, sałatka, paszteciki, koreczki śledziowe, ciasto.

Dzisiaj byłam na zakupach z teściem bo tz nadal chodzić nie może i byłam baaaaaaardzo niegrzeczna - wcisnęłam się jako pierwsza w kolejkę, wszyscy chcieli mnie zabić wzrokiem ale miałam to gdzieś. Stwierdziłem że to może ostatnia okazuja na wykorzystanie tego, że jestem w ciąży. Dzięki temu w sklepie byłam 5 min DZIEWCZYNY WALCZCIE PÓKI MOŻECIE KORZYSTAĆ !

28 mam ktg i może usg mi zrobi w sprawie ułożenia. Wczoraj miałam taką myśl, ze wolę mieć cc, przynajmniej szybciej będzie mały z nami i będę wiedziała na kiedy się nastawiać.

Stary 2012-12-22, 20:46   #2089
bokeh
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38257429]Mnie. Nie dość, że puchną, to drętwieją.

Buziak mała, nie smutaj

Bokeh, na blogu oglądałam ładnie! a fota ze świecącą się chochinką - genialna.[/QUOTE]

Już się miałam o Ciebie dopytywać

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
ja tak na szybko wpadłam powiedzieć że właśnie wyjeżdzam do rodziców , pewnie będę miec ograniczony dostęp do neta więc już zawczasu życzę Wam:

Wesołych, radosnych i pełnych miłości i rodzinnej atmosfery Świąt! Żebyście się najadły pyszności, żeby siły Was nie opuszczały i po Świętach i Nowym Roku bierzemy się za rodzenie maluchów ! [/I]
Wzajemnie !

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Nie cytuje bo zauwazylam ze im dluzej jestem zalogowana na wizazu tym czesciej komputer sie wiesza

Marsi synus jest cudowny przygody porodowe super jest sie z czego nawet posmiac bedziecie milo to wspominac jeszcze raz Gratuluje

Ewulkaaa trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze i zebys jednak te swieta w domku spedzila

Bokeh pokoik sliczny taki przytulny

Basia slicznie wygladasz i brzusiu piekny oczywiscie
dziękuję
Mitabe równierz
Stary 2012-12-22, 20:51   #2090
mitabe
Rozeznanie

Dziewczyny wszystkiego najlepszego na święta! Dużo smakowitych pyszności, cierpliwości dla maluszków, żeby się nie spieszyły na święta jeszcze. Nie przejadajcie się za mocno !

Piszę bo nie wiem czy uda mi się zajrzeć jeszcze przed świętami. Teraz idę do klubu u spisuje wasze nr tel.

Stary 2012-12-22, 20:52   #2091
badziabadzia
Zakorzenienie

Cytat:
No to ładnie

Wy macie podobne terminy bardzo, ale ja też bardzo nie odbiegam od Was bo mam początek lutego, więc też możemy się spotkać
wszystko możliwe
Cytat:
a Ty charlizz masz FB?
Stary 2012-12-22, 21:00   #2092
mala_19kw
Zakorzenienie

Mój mężulek jedzie zaraz do pracy

Czekałam od wtorku na kuriera wyobraźcie sobie ze dziś dotarł (2 godz temu) PIJANY

Ale koszule na szczęście dotarły także torba jest juz kompletna
Można by właściwie rodzić
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:04   #2093
Konto usunięte

Ewulka, ty tam nóżki ładnie zaciskaj i cipkę też! buziak
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:04   #2094
ewadylewska
Zadomowienie

Cytat:
wszystko możliwe
a do szkoły rodzenia w Mińsku chodzicie? my nie, przez moją szyjkę...
Stary 2012-12-22, 21:06   #2095
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Mój mężulek jedzie zaraz do pracy

Czekałam od wtorku na kuriera wyobraźcie sobie ze dziś dotarł (2 godz temu) PIJANY
Mój też w pracy na noc.

Pogrubione - No co Ty! PIJANY kurier? O jaaa.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-22, 21:10   #2096
badziabadzia
Zakorzenienie

Dziewczyny które mają fb, widziałyście https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater ??

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Cytat:
a do szkoły rodzenia w Mińsku chodzicie? my nie, przez moją szyjkę...
my nie chodziliśmy wcale.. jakoś tak mi czas między palcami przeleciał nawet raz dzwoniłam ale nikt nie odebrał akurat i tak jakoś się zeszło
Stary 2012-12-22, 21:20   #2097
Konto usunięte

Badzia, nie widziałam, ale nam się zdarzyło że Agatka kąpana na śpiocha była tak lubiła, że nawet się nie obudziła w wodzie.
Stary 2012-12-22, 21:23   #2098
badziabadzia
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38258153]Badzia, nie widziałam, ale nam się zdarzyło że Agatka kąpana na śpiocha była tak lubiła, że nawet się nie obudziła w wodzie.[/QUOTE]
świetny ten filmik
ale tak się zastanawiam.. można tak moczyć uszy, no i ten pępek..?
Stary 2012-12-22, 21:25   #2099
iffonka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Bylam w mc donaldzie zezarlam big maca i teraz mi wstyd

Znowu zaczela sie u nas zima, napadalo sniegu, ze balwanka mozna ulepic. Ide sie kapac i mam zamiar krystyne ogolic. 3majcie kciuki.
Ja też dzisiaj zachaczyłam o mc donalda ale nie skończyło sie tylko na big macu, ale wstydu wcale nie czuje, a co mi tam w ciąży jestem to raz na jakiś czas mogę zaszaleć.

Myślałam że się dzisiaj porycze w wannie podczas golenia krystyny nawet lusterko nie pomagało ale jakoś się udało.
Stary 2012-12-22, 21:27   #2100
Konto usunięte

Cytat:
świetny ten filmik
ale tak się zastanawiam.. można tak moczyć uszy, no i ten pępek..?
Można spokojnie pępek potem ładnie osuszasz gazikiem albo patyczkiem, smarujesz spirytusem na przykład i już.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości