Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-23, 07:56   #61
amg88
BAN stały

Dot.: Coraz bliżej Święta!-Kochamy Święta Bożego Narodzenia cz.III

Heh ok to będziemy tworzyć nowe wątki ten możemy połączyć z Sylwkiem
Potem odliczanie do Wielkanocy do wiosny, lata, jesieni, zimy haha
Śniadanko zjedzone kanapeczka z serem i cebulą
Teraz kawka, potem kościoł, następnie gotowaaaanie ;p
amg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:21   #62
sugarfreeee
Zakorzenienie

U mnie śnieg prószy delikatnie (ale ładne słowo BTW ). Rano wyskoczyłam z psami, pojechałam poczyścić grób babci, aktualnie jedną ręką pakuję się ( w 3 różne miejsca, odległe w czasie i przestrzeni oszaleję!), a drugą nadaję prezentom ostatnie szlify I czekam na mamę aż wróci ze wsi, pojedziemy po choinkę i zaczniemy piec ciasta

W ogóle stał się dramat - wczoraj nalewałam swojej roboty wiśniówki do ozdobnej butelki na prezent dla Teściów...i mi pękła butelka. Nie dość, że straciłam piękną butelkę, to jeszcze do tego straciłam 0,5 litra pysznej, domowej wiśniówki ;( Na szczęście mama odgrzebała zapomnianą, ślicznie rżniętą butelkę po Metaxie, ja ostatni zapas tam wlałam i prezent uratowany
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:34   #63
feather
Wtajemniczenie

Wiecie co, nie mam siły piec ciast A jeszcze dziś muszę ubrać choinkę i jeszcze skończyć porządki, a ojciec ciągnie mnie jeszcze na zakupy Ale to jeszcze nie wszystko, bo wpadł na genialny pomysł, że jutro będziemy robić pierogi...

Cytat:
Napisane przez asta9126 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie to jutro można krzyknąć 1!
Bo jak dziś jeden... to jutro co? Zero? Start?
A dziś zostało 0 dni i 13 godzin do wigilii, która też jest częścią świąt Ale w przyszłym roku przypilnuję tego bardziej poprawnego odliczania, że dziś zostaje 1 dzień, bo powiem szczerze, że mam już dość tłumaczenia tego odliczania na dwóch wątkach (tym i odliczaniowym). I wtedy wszyscy będą zadowoleni

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Jest -19, tata leży chory w łóżku z temperaturą. To będą najgorsze święta, a tak się cieszyłam Na pierwszy dzień świąt miał przyjechać tż, na drugi mieliśmy pojechać do dziadków. Nic nie wyjdzie z naszych planów. Najchętniej zaszyłabym się w łóżku i przespała to wszystko. Tragedia.
Nafaszeruj go witaminą C, daj mu ciepłej herbaty z miodem i niech się grzeje, a może do jutra choroba odpuści

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:01   #64
Martita 88
Zakorzenienie

dzsiaj rano u mnie było -21 stopni, słońce świeci, a zaraz do kuchni
Let it stay here
2.07.2013- prawo jazdy w kieszeni
Martita 88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:13   #65
Lady_AnneBelle
Carpe Diem!

Cytat:
Napisane przez sugarfreeee Pokaż wiadomość
W ogóle stał się dramat - wczoraj nalewałam swojej roboty wiśniówki do ozdobnej butelki na prezent dla Teściów...i mi pękła butelka. Nie dość, że straciłam piękną butelkę, to jeszcze do tego straciłam 0,5 litra pysznej, domowej wiśniówki ;( Na szczęście mama odgrzebała zapomnianą, ślicznie rżniętą butelkę po Metaxie, ja ostatni zapas tam wlałam i prezent uratowany
Ta butelka do wiśniówki to tzw karafka?
Ja kupiłam dla rodziców taką w Pepco (były 3 rodzaje), szwagierka zrobiła mi dodatkowo na szyjkę od butelki świąteczny stroik i nalałyśmy trunku. Fajny prezent

Cytat:
Napisane przez feather Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie mam siły piec ciast A jeszcze dziś muszę ubrać choinkę i jeszcze skończyć porządki, a ojciec ciągnie mnie jeszcze na zakupy Ale to jeszcze nie wszystko, bo wpadł na genialny pomysł, że jutro będziemy robić pierogi...
Tata-optymista?

U mnie zostało jedynie zrobienie sałatki

Z uniesień pozostało mi uniesienie brwi,
ze wzruszeń - wzruszenie ramion.

home sweet home

Lady_AnneBelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:16   #66
justysiaa89
Zakorzenienie

jutro Wigilia !

ja od rana w kuchni, teraz miałam przerwę na kawę, która właśnie dobiegła końca i wracam do kuchni, a po południu CH bo musimy znaleźć jeszcze jeden prezent z mamą

także dzień zalatany, ale liczę na wyrobienie się z wszystkim do 18, potem Kościół a na koniec małe, domowe spa i miły wieczór w ciepłej piżamce, świeżutkiej pościeli, z kakaem i książką w ręku i zapaloną w tle choinką
justysiaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:32   #67
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogorekpazurek Pokaż wiadomość
hej

u nas spadl snieg..mal bo malo ale jest bialo i jest mrozno..moze dopada jeszcze troche i bedziemy mieli biale swieta

dorotqa dziekuje za sliczna kartke i zyczenia dzisiaj doszla

ja od wczoraj gotuje bigos..wyszedl pyszny tylko malo, wiec w poniedzialek musze kapuchy dokupic i dogotowac przy okazji zrobilam kaustke z grzybami i ciasto tez dzisiaj zrobilam...a jutro salatke a w poniedzialek zostanie tylko zupka sosik i rybki

a teraz wlasnie popakowalam prezenty tylko dla synka jeszcze nie bo zastanawiam sie czy mam dac w kartonie czy juz zbudowac..i tak dumam wlasnie..dobrze ze jeszcze juutro mam czas
O to bardzo bardzo się cieszę bałam się, że nie dojdzie z racji odległości, ale udało się

choinka ubrana, prezenty pod choinką już leżą i zajmują tyyle miejsca, a brakuje jeszcze prezentów od moich sióstr każdy każdemu robi prezent a jest nas 12, to sobie wyobraźcie ile tego będzie

U mnie tylko -2 stopnie... szkoda, nie chciałabym, żeby się ociepliło. A wczoraj było -7

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
dorot_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 10:50   #68
sugarfreeee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle Pokaż wiadomość
Ta butelka do wiśniówki to tzw karafka?
Ja kupiłam dla rodziców taką w Pepco (były 3 rodzaje), szwagierka zrobiła mi dodatkowo na szyjkę od butelki świąteczny stroik i nalałyśmy trunku. Fajny prezent
U mnie nie ma Pepco, na szczęście uratowany prezent
To całość prezentu dla rodziny narzeczonego (co sądzicie? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji)
https://lh5.googleusercontent.com/-9...2/IMG_0779.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-8...2/IMG_0778.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-z...2/IMG_0777.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-4...2/IMG_0776.JPG
https://lh5.googleusercontent.com/-p...0/IMG_0766.JPG

A tu prezenty dla reszty rodziny:
https://lh6.googleusercontent.com/-y...2/IMG_0774.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-0...2/IMG_0769.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-s...2/IMG_0771.JPG

(nie chciały się dodać w załącznikach, nie wiem dlaczego ;(
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0766.jpg (61,9 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0768.jpg (74,4 KB, 19 załadowań)
sugarfreeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:06   #69
justysiaa89
Zakorzenienie

sugarfreeee piękne naprawdę widać, że się napracowałaś, prezent samemu zrobiony i tak pięknie opakowany na pewno ucieszy każdego do kogo trafi
Stary 2012-12-23, 11:06   #70
ahmily
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiaa89 Pokaż wiadomość

także dzień zalatany, ale liczę na wyrobienie się z wszystkim do 18, potem Kościół a na koniec małe, domowe spa i miły wieczór w ciepłej piżamce, świeżutkiej pościeli, z kakaem i książką w ręku i zapaloną w tle choinką
też mi się coś takiego marzy, pewnie nie będę miała na to czasu..
Stary 2012-12-23, 11:15   #71
justysiaa89
Zakorzenienie

ahmily życzę Ci, żeby jednak ta chwila się znalazła każdej z nas należy się chwila wypoczynku po tych rozbojach w kuchni, lataniu z mopem czy siłowaniu się z kującą choinką
Stary 2012-12-23, 11:25   #72
feather
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lady_AnneBelle Pokaż wiadomość
Tata-optymista?

U mnie zostało jedynie zrobienie sałatki
Nie, on podobnie jak cała reszta mojej rodziny, uwielbia zostawiać wszystko na ostatnią chwilę

Cytat:
To całość prezentu dla rodziny narzeczonego (co sądzicie? Pierwszy raz jestem w takiej sytuacji)
Super wyszło

feather jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:29   #73
ahmily
Zakorzenienie

oohh, dziękuję ! postaram się sobie wygospodarować jakoś czas między odkurzaniem i myciem podłóg a szorowaniem łazienki.. tak to jest jak ma się leniwych mężczyzn w domu
Stary 2012-12-23, 11:47   #74
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funk_you Pokaż wiadomość
Jest -19, tata leży chory w łóżku z temperaturą. To będą najgorsze święta, a tak się cieszyłam Na pierwszy dzień świąt miał przyjechać tż, na drugi mieliśmy pojechać do dziadków. Nic nie wyjdzie z naszych planów. Najchętniej zaszyłabym się w łóżku i przespała to wszystko. Tragedia.
Życzę zdrówka dla taty, może do jutra choć trochę mu się poprawi. Mi się coś wydaje, że mnie też coś łapie.

sugarfreeee ładnie to wygląda. Ślicznie zapakowane.

Tak sobie pomyślałam... że nie mam drobnego prezentu dla rodziców TŻta, a jak pojadę tam w drugi dzień świąt to wypadałoby chyba coś dać...
Stary 2012-12-23, 11:49   #75
Izulkowa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość

choinka ubrana, prezenty pod choinką już leżą i zajmują tyyle miejsca, a brakuje jeszcze prezentów od moich sióstr każdy każdemu robi prezent a jest nas 12, to sobie wyobraźcie ile tego będzie
U mnie tez prezenty juz czekają pod choinką, a to dopiero prezenty robione przez moją rodzinkę.11 osob jest u mnie na Wigilii i kazdy dostaje po jakies 4 prezenty (jeden od babci i dziadka, jeden od mojej rodzinki, od rodzinki jednej siostry mojej mamy i drugiej) takze troche tego zawsze jest

A moj tata wymyslil w tym roku, ze fajnie by bylo sie przebrac na Świętego Mikołaja na Wigilie (bo mamy na Wigilii pewną czterolatkę ktora oczywiscie wierzy jeszcze w Mikołaja ^^). I teraz wydzwania po calej rodzinie i znajomych z pytaniem czy ktos czasem nie ma stroju pozyczyc

A w zalączniku moje skromnie zapakowane prezenty
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4819.jpg (89,2 KB, 72 załadowań)

"Życie przypomina paczkę fasolek wszystkich smaków Bertiego Botta.
Wyjmujesz którąś i masz nadzieję, że wreszcie jest to coś dobrego, a zazwyczaj okazuje się, że gorzej nie mogłeś trafić."
Izulkowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-23, 12:07   #76
Malinovva
Rozeznanie

No cholera. Jutro Wigilia, a ja siedzę, ledwo żyję, smucę się, nic nie robię. Uświadomiłam sobie, że te Święta naprawdę będą nieciekawe. Przestałam się na nie cieszyć i raczej nie będę już, może gdybym nie była chora, to wyglądałoby to zupełnie inaczej, ale no... jest jak jest. Mama z tatą w kuchni, latają między nią, a sklepem, bo co chwilę się mamie coś przypomina, a ja sobie leżę z laptopem na kolanach, gwiazdkami w oknie i kubkiem gorącej herbaty malinowej. Ja po prostu przeżyję te święta. Jutro poleniuchuję do południa w łóżeczku, później już wstanę, ubiorę się odświętnie, pomogę mamie, usiądę z nimi do wieczerzy, wszystko będzie ok, ale bez żadnego entuzjazmu chyba. Później pójdę do siebie i wrócę, żeby pomóc posprzątać, albo raczej zmienić zastawę, na słodkie. I wiecie - później prezenty i mam nadzieję, że to mnie trochę rozbudzi... Po cichu liczę na to, że spełni się moje największe marzenie, ale nie chcę się nastawiać, bo wolę być baaaardzo miło zaskoczona, niż rozczarowana.

Smutno mi.
Stary 2012-12-23, 12:10   #77
justysiaa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ahmily Pokaż wiadomość
oohh, dziękuję ! postaram się sobie wygospodarować jakoś czas między odkurzaniem i myciem podłóg a szorowaniem łazienki.. tak to jest jak ma się leniwych mężczyzn w domu
skąd ja to znam... mieszkam z mamą i tatą, niestety tata jest starej daty i wyznaje zasadę, że jak jest głównym żywicielem rodziny, w domu nie musi już kiwnąć palcem także wszystko na głowie mojej i mamy ale jakoś sprawnie nam to idzie w tym roku, także jest nadzieja, że mój wieczorny plan się powiedzie

Malinovva
3maj się cieplutko, mam nadzieję, że jednak magia Świąt zadziała i jutro uśmiech znów pojawi się na Twojej twarzy

Edytowane przez justysiaa89
Czas edycji: 2012-12-23 o 12:12
Stary 2012-12-23, 12:24   #78
kasia.diet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GirlOfDeath Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam... że nie mam drobnego prezentu dla rodziców TŻta, a jak pojadę tam w drugi dzień świąt to wypadałoby chyba coś dać...
ja zamierzam dac tylko pierniczki i ciasteczka (ani jedno ani drugie nie jest jeszcze upieczone ) zapakowane w celofan...
Stary 2012-12-23, 12:31   #79
Parvati
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez feather Pokaż wiadomość

A dziś zostało 0 dni i 13 godzin do wigilii, która też jest częścią świąt Ale w przyszłym roku przypilnuję tego bardziej poprawnego odliczania, że dziś zostaje 1 dzień, bo powiem szczerze, że mam już dość tłumaczenia tego odliczania na dwóch wątkach (tym i odliczaniowym). I wtedy wszyscy będą zadowoleni

Nafaszeruj go witaminą C, daj mu ciepłej herbaty z miodem i niech się grzeje, a może do jutra choroba odpuści
Ja tam nie wiem w czym problem ale to może temu, że odliczamy razem już kolejny rok?

Cytat:
Prezenty śliczne pięknie popakowane super, że udało się znaleźć drugą butelkę

Cytat:
Napisane przez Izulkowa Pokaż wiadomość
U mnie tez prezenty juz czekają pod choinką, a to dopiero prezenty robione przez moją rodzinkę.11 osob jest u mnie na Wigilii i kazdy dostaje po jakies 4 prezenty (jeden od babci i dziadka, jeden od mojej rodzinki, od rodzinki jednej siostry mojej mamy i drugiej) takze troche tego zawsze jest

A moj tata wymyslil w tym roku, ze fajnie by bylo sie przebrac na Świętego Mikołaja na Wigilie (bo mamy na Wigilii pewną czterolatkę ktora oczywiscie wierzy jeszcze w Mikołaja ^^). I teraz wydzwania po calej rodzinie i znajomych z pytaniem czy ktos czasem nie ma stroju pozyczyc

A w zalączniku moje skromnie zapakowane prezenty
Ja w tym roku zakupiłam czapę mikołajową założę swoją malinową sukienkę, czapę i będę a'la mikołajem

CBT
Parvati jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-23, 12:36   #80
ahmily
Zakorzenienie

Cytat:
skąd ja to znam... mieszkam z mamą i tatą, niestety tata jest starej daty i wyznaje zasadę, że jak jest głównym żywicielem rodziny, w domu nie musi już kiwnąć palcem także wszystko na głowie mojej i mamy ale jakoś sprawnie nam to idzie w tym roku, także jest nadzieja, że mój wieczorny plan się powiedzie
mój ojciec zawsze przychodzi na gotowe. do tego mieszkam z chłopakiem, który jest totalnym leniem ale wlasnie zmienia posciel, a wczoraj mył boazerię w pokoju, więc jest postep i jeszcze w swojej szafie zrobił porzadek!

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

malinovva, ale skad takie nastawienie? bo jesteś przeziębiona?
Stary 2012-12-23, 12:43   #81
dorot_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość
No cholera. Jutro Wigilia, a ja siedzę, ledwo żyję, smucę się, nic nie robię. Uświadomiłam sobie, że te Święta naprawdę będą nieciekawe. Przestałam się na nie cieszyć i raczej nie będę już, może gdybym nie była chora, to wyglądałoby to zupełnie inaczej, ale no... jest jak jest. Mama z tatą w kuchni, latają między nią, a sklepem, bo co chwilę się mamie coś przypomina, a ja sobie leżę z laptopem na kolanach, gwiazdkami w oknie i kubkiem gorącej herbaty malinowej. Ja po prostu przeżyję te święta. Jutro poleniuchuję do południa w łóżeczku, później już wstanę, ubiorę się odświętnie, pomogę mamie, usiądę z nimi do wieczerzy, wszystko będzie ok, ale bez żadnego entuzjazmu chyba. Później pójdę do siebie i wrócę, żeby pomóc posprzątać, albo raczej zmienić zastawę, na słodkie. I wiecie - później prezenty i mam nadzieję, że to mnie trochę rozbudzi... Po cichu liczę na to, że spełni się moje największe marzenie, ale nie chcę się nastawiać, bo wolę być baaaardzo miło zaskoczona, niż rozczarowana.

Smutno mi.
Życzę Ci powrotu do zdrowia i żeby się spełniło to marzenie! (A co to za marzenie jest, jeśli wolno spytać? )

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2012-12-23, 12:49   #82
GirlOfDeath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia.diet Pokaż wiadomość
ja zamierzam dac tylko pierniczki i ciasteczka (ani jedno ani drugie nie jest jeszcze upieczone ) zapakowane w celofan...
Ja też mam zamiar dać coś ze słodkości.

Malinovva zdrówka.
Stary 2012-12-23, 13:27   #83
Malinovva
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dorot_qa Pokaż wiadomość
Życzę Ci powrotu do zdrowia i żeby się spełniło to marzenie! (A co to za marzenie jest, jeśli wolno spytać? )
Marzę o tym, żeby dostać (nie że na Święta, ale w ogóle) lustrzankę. Drogi prezent, mam ją dostać na osiemnastkę. Ale cała cała rodzina mnie tak podpuszcza, jakbym ją miała dostać teraz. I dlatego część mnie teraz się łudzi, że może jednak moja przyszłość zacznie nabierać kształtów od Nowego Roku. Bo żebym zaczęła działać jako fotograf, sprzęt by się przydał, żeby ludzie we mnie uwierzyli, chociaż i tak zdjęcia ponoć robię dobre przy obecnym sprzęcie. Ale wiecie jak ludzie w XXI wieku - nie ma lustrzanki, to zdjęcia pewnie do dupy... takie myślenie mnie zabija.

Cytat:
[/COLOR]malinovva, ale skad takie nastawienie? bo jesteś przeziębiona?
Właśnie nie wiem. Pewnie po części i przez przeziębienie, bo przez to nic mi się nie chce, brakuje mi energii. Ale jakoś tak, ni stąd ni zowąd, wszystko mineło, chodzę smutna, bezsilna... jakiś taki kryzys po prostu mnie złapał.

Cytat:

Malinovva
3maj się cieplutko, mam nadzieję, że jednak magia Świąt zadziała i jutro uśmiech znów pojawi się na Twojej twarzy
Dziękuję Kochana Również mam taką nadzieję i tego sobie właśnie życzę...

REKLAMA
Stary 2012-12-23, 13:34   #84
ahmily
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malinovva Pokaż wiadomość

Właśnie nie wiem. Pewnie po części i przez przeziębienie, bo przez to nic mi się nie chce, brakuje mi energii. Ale jakoś tak, ni stąd ni zowąd, wszystko mineło, chodzę smutna, bezsilna... jakiś taki kryzys po prostu mnie złapał.
nie ma co się poddawać, ja swego czasu robiłam zdjęcia zwykłym fuji i spełniły się moje małe marzenia

trzymaj się, może jutro wszystko wróci
Stary 2012-12-23, 13:45   #85
Malinovva
Rozeznanie

Cytat:
nie ma co się poddawać, ja swego czasu robiłam zdjęcia zwykłym fuji i spełniły się moje małe marzenia

trzymaj się, może jutro wszystko wróci
A jakim Fuji dokładniej? Oby
Stary 2012-12-23, 13:47   #86
ahmily
Zakorzenienie

s1800
Stary 2012-12-23, 13:55   #87
Klauu
Raczkowanie

już jutro wigilia! cieszycie się? w końcu się doczekałyśmy
Klauu jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-12-23, 14:06   #88
dorot_qa
Zakorzenienie

Ja się bardzo cieszę barszcz z uszkami i pełna chata

razem 31.12.2007
zaręczeni 12.08.2014
ślub 19.09.2015

2015
książki 17
filmy 54

2016
książki 8
filmy 63
Stary 2012-12-23, 14:37   #89
asik1503
Zakorzenienie

Malinovva trzymaj się i zdrówka

ja się cieszę z Wigilii chociaż troszkę smutno, że będę sama z mamą ale dobre i to w końcu to bardzo ważna osoba osoba dla mnie

muszę skończyć krojenie sałatek a potem ozdobić pierniki i zapakować część na prezent
22.08.18
IG
asik1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 15:36   #90
szakal165
Zakorzenienie

Zrobiłam wyraźniejsze fotki
P1010295.jpg

P1010298.jpg

P1010299.jpg

P1010300.jpg
szakal165 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości