W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wiza¿anek. Wejd¼, poznaj rodaczki, wymieñ siê opiniami i swoim do¶wiadczeniem.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2012-12-20, 14:22   #1291
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 4 697
Dot.: W³ochy -wiza¿anki z W³och cz. III

Cytat:
Napisane przez alcon Poka¿ wiadomo¶æ
Poza tym rozmowa ws. pracy przebieg³a dobrze, facet by³ bardzo sympatyczny, pokaz mi fabrykê, a na koniec zwierzy³ siê,¿e jego ¿ona jest z Gliwic.
Aplikowa³am na stanowisko.....pracownik produkcji. nie czujê siê jeszcze za dobrze z moim niemcem,¿eby z klientami pracowaæ,poza tym on mi powiedzia³,¿e widzi mnie w innym dziale (tak¿e jest nadzieja na awans). Czeka mnie jeszcze druga rozmowa i jak dobrze pójdzie od po³owy stycznia mam robotê! Tak¿e jeszcze poproszê Was o trzymanie
Cucciola79 nie pisa³am Tobie,¿e masz piêkn± choinkê, fajne te maskotki

to pewnie tym juz zdobylas punkty u niego trzymam kciuki i zazdroszcze- u mnie nawet na miejsce w jakiejs fabryce nie ma szans
Cytat:
Napisane przez Romanaccia Poka¿ wiadomo¶æ
Wiem, wczesniej nie wiedzialam,ze Manuelek ma chorobe lokomocyjna, bo w pociagu czy samochodzie czuje sie dobrze ,samolotem lecial pierwszy raz i tu sie okazalo ,ze jednak ....
przed powrotem bede musiala pojsc z nim do lekarza, nie podam mu nic bez konsultacji.

polskie sklepy wlasnie siedze wysmarowana jakimis mazidlami i owinieta szalikiem ,wszystko mnie mietoli

alcon - ciagle go na kolanach trzymalam, nigdy bym go pod siedzeniem przez caly lot nie zostawila
ja bym radzila uwazac z tymi lekami dla zwierzat. jakby Ci dal cos na sen, to ok a nam raz wet dal takie krople dla psa na droge, to pozniej biedaczek tak sie chwial, ze nie mogl na lapkach ustac i mial takie oczka dziwne "placzace", ale zal mi go bylo. pozniej wyrzucilismy te krople. 20 euro za takie g....
Cytat:
Napisane przez bambi1980 Poka¿ wiadomo¶æ
Oto ten rower na ktory "choruje":
http://www.electricbikes.it/index.php?main_page=popup _image&pID=1218&zenid=pqt 038ubo72ksejgrnhulhg722
tak wlasciwie to jest wersja meska - ale mi to nie przeszkadza, bo wersje damskie maja mniejsze kolka, a ja mam 1,80 cm wzrostu wiec musze miec kola 28'' .
Sjoanna - skuterek raczej odpada - bo nie chce miec znow oplat za ubezpieczenie, benzyne (mimo ze w sumie malo spalaja), przeglady - juz i tak musze utrzymywac moje auto, ktore mnie sporo kosztuje (teraz az sie boje myslec ile bede miala do zaplacenia po tym jak stuknelam takiego jednego).
Princi no z tym rydzem to nie jest tak do konca. Bo skoro firma prosperuje bardzo dobrze, nie odczywa kryzysu, zarabia pieniadze, a ja poswiecam caly swoj czas i energie dla tej firmy, to uwazam iz powinno byc to docenione. Nie boje sie ze mnie zwolnia, raczej, ze nie dadza mi tyle ile bym chciala - zobaczymy!
Romanaccia - a w jakim rejonie Polski sie znajdujesz? Jakie emocje po zobaczeniu mamy po tak dlugim czasie? ja zawsze becze jak widze swoj dom...
ladny ten rower, taki elegancki. ja mam podobny, tylko ze czarny i nie elektryczny
niektorzy im wiecej maja kasy, tym bardziej sa skapi
ja becze, jak juz musze wracac z PL ...
Cytat:
Napisane przez principessina Poka¿ wiadomo¶æ
alcon widze, ze te charmsy z Kruka najtansze tez nie sa...a kiedy dadza Ci znac odnosnie pracy?
ciekawe tylko, kogo w PL stac na takie charmsy. moze ludzie zaciagaja kredyty zeby sobie taka bransoletke kupic

a mi sie przypomnialo, ze zapomnialam z PL przywiesc sledzie
e005a964934c5ccfb93a5ccda41449f79d95ca06 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-20, 15:11   #1292
paulinka1128
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 467

Hej dziewczyny, dawno was nie czytalam....
W tym tygodniu mialam 2 prezentacje i dwa egzaminy. Jeden pisemny wiec nie wiadomo jak poszedl i przed chwila mialam ustny...myslalam, ze padne jak uslyszalam, ze trzeba odpowiadac przed cala grupa.....
Ale dostalam 27/30 az mi sie wierzyc nie chce.

W weekend was nadrobie, zmykam na brule!
Stary 2012-12-20, 15:39   #1293
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Poka¿ wiadomo¶æ
Hej dziewczyny, dawno was nie czytalam....
W tym tygodniu mialam 2 prezentacje i dwa egzaminy. Jeden pisemny wiec nie wiadomo jak poszedl i przed chwila mialam ustny...myslalam, ze padne jak uslyszalam, ze trzeba odpowiadac przed cala grupa.....
Ale dostalam 27/30 az mi sie wierzyc nie chce.

W weekend was nadrobie, zmykam na brule!
za egzaminy

Dziewczynki jak tam przygotowane na nadejscie KONCA SWIATA????
u nas cuda wianki ludzie nawet bunkry pobudowalini ewiadomo czy smaic sie czy plakac szal cial
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:04   #1294
cuciola
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 227
GG do cuciola

evelinarav no bo w tych srodkach jest troche glupiego jasia pewnie. Bo lepiej zwierze uspokoic niz jakby na zawal mialo zejsc z tego swiata ze strachu....

paulinka gratulacje! co to byl za przedmiot?

cucciola ja tam wierze, ze konca swiata nie bedzie..bo jakbysmy chcieli byc prawdomowni, to juz jest koniec swiata z tym wszystkim co sie na swiecie i w kraju
dzieje...no nie?

cuciola jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-20, 16:39   #1295
principessina
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 083

paulinka super gratulacje, a z czego byl dzisiajeszy egzamin?? vin brule mniammmm

evelinarav
no nie przesadzaj juz, ze w Pl jest taka bieda daj spokoj!
Stary 2012-12-20, 19:02   #1296
Konto usuniête

Cytat:
Napisane przez cuciola Poka¿ wiadomo¶æ
evelinarav no bo w tych srodkach jest troche glupiego jasia pewnie. Bo lepiej zwierze uspokoic niz jakby na zawal mialo zejsc z tego swiata ze strachu....

paulinka gratulacje! co to byl za przedmiot?

cucciola ja tam wierze, ze konca swiata nie bedzie..bo jakbysmy chcieli byc prawdomowni, to juz jest koniec swiata z tym wszystkim co sie na swiecie i w kraju
dzieje...no nie?
wystarczy popatrzec co politycy wyprawiaja a moze byc tylko gorzej

ja mysle, ze przy takich kroplach zwierze tez cierpi
Cytat:
paulinka super gratulacje, a z czego byl dzisiajeszy egzamin?? vin brule mniammmm

evelinarav no nie przesadzaj juz, ze w Pl jest taka bieda daj spokoj!
w Warszawie moze nie, ale jak w moich stronach ludzie zarabiaja po 1000zl, to ich raczej nie stac na charmsy za 100 zl...
Stary 2012-12-20, 20:18   #1297
principessina
Zakorzenienie

ah z tym koncem swiata i bunkarami to smiac mi sie chce no sorry

Dziewczyny musze kupic nowe garnik, czy polecacie Lagostine? mialam bavarie sa do dupci pupci beznadzieja, Bialetti nie chce, chce stalowe nierdzewne, zeby sluzyly przez latac, czy mozecie cos poleciec, tylko nie za 700 euro komplet, jak mi dzis Pan w sklepie pokazal hehe za taka cene to moze by sie samo gotowalo,co??

evelinarav 1000? myslalam, ze troszke wiecej w sensie tak 2 jak moi znajomi w Wawie to ponizej 8 nie zarabiaja, mowie o mezach kolezanek, no a kolezanki ktore pracuja to tez tak od 4 w gore spokojnie...

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2012-12-21, 07:29   #1298
mmarcepan
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 828
Hej hej dziewczynki
Jestem w drodze na lotnisko
Mam nadzieję że się odbędzie bez turbulencji Odezwę się jakoś żeby się podzielić wrażeniami co do pogody

Inviato dal mio GT-I9300 con Tapatalk 2

mmarcepan jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 09:51   #1299
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

buon viaggio marcepanku

Stary 2012-12-21, 10:37   #1300
toskanka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 84

Romanaccia biedny Manuelek...wyobrazam sobie jak i ty musialas sie meczyc widzac jak zle znosi podroz....Ja tez swojego kota wiozlam samolotem.raz jeden jedyny..i ostatni..nigdy wiecej...mam Maine Coona..kupilam w Polsce,rasowy z rodowodem 1600zl,bo w italii najtanszy 1000 e!!!! lecielismy jeszcze Central Wings (pamietacie??) nawet kot mial wykupione miejsce i transporter ( z kotem w srodku) musial stac na siedzeniu..a kot wrzeszczal wnieboglosy bo chcial na kolana wyciagnelam go jeszcze przed startem ale stewardessa stanowczo kazala wsadzic kocie do transportera wiec do czasu osiagniecia wysokosci caly samolot musial sluchac przerazliwego maaaaaauuuuuuuu lo matko myslalam ze padne..potem kot na kolanka i az do ladowania byla kolejka do nas bo wszyscy chcieli zobaczyc tego dziwnego kota ktory wyglada troche jak rys..ale biedak tez sie nacierpial...i dlatego jak 3 lata temu jechalismy z Tz na swieta do Polski to juz samochodem.my z przodu.kot z tylu.mini kuweta na podlodze za siedzeniem.a kocie z wrazenia i tak nie sikalo przez cale 13 godzin podrozy...

Mmarcepan siii, buon viaggio e .... guida piano daj znac jak tam lot!!!

Aniolek 01.2012 [*]
toskanka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 10:52   #1301
bambi1980
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 411

Princi napisz mi w jakiej branzy a najlepiej w jakiej firmie pracuja twoi koledzy - zaraz skladam podanie!!!! No chyba, ze wszyscy pokonczyli MBA..
dzisiaj w pracy swiatecznie - dostalam kilka prezentow ale musze dopiero otworzyc, a za chwilke bedzie loteria fantowa - mam nadzieje ze jakies dobre winko mi sie uda wylosowac!
wszystkim podrozujacym zycze udanych powrotow i wzruszajacych spotkan z rodzina!
bambi1980 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 11:24   #1302
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

toskanka to ty masz tygrysa a nie kota maine coony duze sa

Stary 2012-12-21, 12:57   #1303
sjoanna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 082

Marcepan - oby nie trzeslo! I nie bylo w Polsce za zimno.

Toskanka - wklej zdjecie swojego kota. Prosze tak ladnie, jak kot ze Szreka.

Bambi - loteria fantowa - a fajne te fanty sa?

Romanaccia - lepiej sie juz czujesz?

Ewelina - jest gdzies na wizazu watek dziewczyn zafacsynowanych pandorkami i innymi tego typu drobiazgami.
Kiedys na niego przypadkiem trafilam - tez sie zdziwilam ze maja tyle forsy zeby w bizuterie ladowac.

Dobrze ze moj maz dzisiaj wzial wolny dzien bo metro w Rzymie zablokowane.
Ktos cos uszkodzil na linii B.

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head
sjoanna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-21, 14:23   #1304
principessina
Zakorzenienie

uf uf ale dzis wolno net mi chodzi no i gdzie ten koniec swiata? ihihih ludzie to sie lubia nakrecac jak slowo daje!

Cytat:
Napisane przez mmarcepan Poka¿ wiadomo¶æ
Hej hej dziewczynki
Cytat:
Cytat:
Jestem w drodze na lotnisko
Mam nadziejê ¿e siê odbêdzie bez turbulencji Odezwê siê jako¶ ¿eby siê podzieliæ wra¿eniami co do pogody

szczesliwej podrozy i daj znac jak dolecisz, w Pl ponoc zimnica cieplo sie ubieraj!

toskanka moja przyjaciolka ma ta rase kota, jest extra!!! no ale duzy naprawde, wychodzisz z nim normlanie jak z psem na smyczy?

bambi kurcze nie przesadzajmy w Pl naprawde duzo osob ma dobre posady i dobrze im sie powodzi...nawet moja bratowa, ktore jest nauczycielka mowi, ze w Wawie jest praca tylko trzeba chciec a nie narzekac...znajomi akurat pracuja w IT, PR i bankach
Stary 2012-12-21, 15:16   #1305
sjoanna
Zakorzenienie

Princi - trzeba jednak pamietac ze Warszawa nie jest miarodajna jesli chodzi o zarobki - tam sie zarabia najlepiej w Polsce.

a LADY.”

Edith Head
Stary 2012-12-21, 15:23   #1306
Konto usuniête

Cytat:
ah z tym koncem swiata i bunkarami to smiac mi sie chce no sorry

Dziewczyny musze kupic nowe garnik, czy polecacie Lagostine? mialam bavarie sa do dupci pupci beznadzieja, Bialetti nie chce, chce stalowe nierdzewne, zeby sluzyly przez latac, czy mozecie cos poleciec, tylko nie za 700 euro komplet, jak mi dzis Pan w sklepie pokazal hehe za taka cene to moze by sie samo gotowalo,co??

evelinarav 1000? myslalam, ze troszke wiecej w sensie tak 2 jak moi znajomi w Wawie to ponizej 8 nie zarabiaja, mowie o mezach kolezanek, no a kolezanki ktore pracuja to tez tak od 4 w gore spokojnie...
ja mam 2 garnki Lagostiny. ale nie znam sie na garnkach. mysle, ze moga byc
to Ty sie w Wawie obracasz w kregu arystokracji chyba zalezy od tego jaka praca, ale watpie zeby przecietny czlowiek w Warszawie zarabial tyle, ile piszesz.... to juz lepiej tam wyjechac i pracowac
tak, w moich stronach sa slabe zarobki. moja kuzynka jest po dobrych studiach, zna jezyki i pracuje w biurze, a zaczynala od 2tys/msc. i tak kazdy chwalil, ze dobrze zarabia...
Cytat:
Napisane przez sjoanna Poka¿ wiadomo¶æ
Ewelina - jest gdzies na wizazu watek dziewczyn zafacsynowanych pandorkami i innymi tego typu drobiazgami.
Kiedys na niego przypadkiem trafilam - tez sie zdziwilam ze maja tyle forsy zeby w bizuterie ladowac.
wiadomo przeciez, ze nie kazdy przymiera glodem

musze sobie zrobic liste zakupow , zeby nic nie zapomniec. juz mi sie odechciewa swiat
a u was o ktorej otwieraja supermarkety? bo u mnie ten najwiekszy dopiero o 9 i to mnie denerwuje, bo wolalabym pojsc w poniedzialek np o 7 i zrobic na spokojnie zakupy a nie o 9 jak juz sie zwali cale miasto do sklepu. stresuje mnie robienie zakupow tutaj i jeszcze ciasno strasznie jest...
Stary 2012-12-21, 15:41   #1307
principessina
Zakorzenienie

nie no od razu w kregu arystokracji hehe chcialam tylko napisac, ze jak jade do Pl to naprawde widze, ze ludziom sie powodzi i to niezle a czesto narzekaja, szczegolnie jak dostaje sie mieszkanie od rodzicow to juz w ogole az wstyd narzekac, ale fakt w Wawie jest dosc drogo, moi znajomi oczywiscie nie zaczynali od takich wyplat, pracuja juz od czasow studiow, wiadomo ze po samych studiach wyplaty sa kiepskie, duzo osob tez jest na tzw. premii, nie wiem moze niektorym moim znajomym pomagaja rodzice i sie do tego nie przyznaja a ja mysle, ze oplywaja w luksusach 2 tys w Wawie nawet jak maz i zona maja po te 2 to naprawde malutko, zycie jest drogie
Stary 2012-12-22, 10:05   #1308
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Cytat:
kazdy ma swojego bzika a to nie jest jednorazowy wydatek tylko sie "czesciami" kompletuje

Bylm wczoraj na belgijskim wisnowym piwku Kriek, smakuje jak sok wisniowy

Stary 2012-12-22, 12:17   #1309
sjoanna
Zakorzenienie

Pamietacie? Kazdy ma jakiegos bzika, kazdy jakies hobby ma ... http://www.youtube.com/watch?v=1eR4mswVzvk

Wlasnie wrocilam od fryzjera i obiadek szybko jem bo za godzine wychodze a jeszcze wstawilam pralke bialego.
Ale zakrecony dzien dzisiaj.

Wiecie ile siedzialam u fryzjera? Ponad 3,5 godziny - prawie 4!
Ale zmiana totalna.
Kolor, ciecie, refleksy.

Mezowi sie strasznie podoba - dla mnie mogloby byc mniej rudo- bardziej blond - w refleksach. Bo kolor ogolnie to braz.

a LADY.”

Edith Head

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-22, 14:01   #1310
principessina
Zakorzenienie

hej ho co tu taka cisza wszystkie gotuja i sprzataja?

sjoanna ja tez bylam z rana od fryzjera, no ale u Ciebie to wielkie zmiany, pochwal sie!!! duzo obcielas?

cuciola
a co to za piffko? nie znam...

my dzis weselnie, pogoda parze mlodej dopisala aczkolwiek wieje zimny wiatr, zadna nowina, u nas zawsze w zime wieje Flavcio juz w kosciele tanczyl do piesni hahaha po kosciele przyszlam z nim do domu, niech sobie pospi w spokoju, sala jest blisko, wiec pozniej dojdziemy sobie

a o tych garnczkach co myslicie Bialetti cale ze stali:
http://www.chapaki.com/foto-zoom-e-p...-bialetti.html
Stary 2012-12-22, 14:04   #1311
cucciola79
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 998

dzieje...no nie?[/QUOTE]

no to przezylismy hahaha
sjoannawrzucaj na fejsa foteeeeco do fryza to ja tak zawsze tez ok 2-3 godz.chociaz ostatnio mi czas skrocil i robi szybciej ze wzgledu na mala
cucciola79 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2012-12-22, 14:08   #1312
principessina
Zakorzenienie

ja tez jak robilam balejaz to siedzialam z ttmi cartine na glowie z 3,5 godz uff jak dobrze ze juz nie robie, moze jak zaczne siwiec to znowu zaczne
Stary 2012-12-22, 17:40   #1313
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

ja wlasnie wrocilam z zakupow spozywczych z tesciowa

princi piwko belgijskie kriek st. louis

Stary 2012-12-23, 10:53   #1314
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

Wczorajsza pizza ze znajomymi sie udala a potem moj urodzinowy drink tez dostalam kolczyki i bransoletke a od tz-ta pedzel sephora do mineralow (bede go chyba uzywac do podkladu bo na YT zachwalali ze jest swietny), serduszka do kapieli i lakier do ust upragniony YSL

Stary 2012-12-23, 12:18   #1315
mmarcepan
Rozeznanie

eccomi!!!! dotarlam szczęśliwie ale dopiero dziś udało mi się odpalić internet w komórce!!! lit był super - polscy piloci są najlepsi
jedynym problemem jest pogoda...aktualnie jest - 14 stopni
wieczorem was doczytam Buziaki

Stary 2012-12-23, 12:59   #1316
cuciola
Zakorzenienie

GG do cuciola

czesc marcepanku super ze lot sie udal no to naciesz sie Polska za nas wszystkie .. i jakbys juz nie miala okazji zajrzec to klik

Stary 2012-12-23, 15:23   #1317
principessina
Zakorzenienie

hej hej ale tu cisza, wszystkie przygotowuja sie do swiat ja dzis rano bylam po rybki, troche z mezem ogarnelismy, jeszcze jurze jutro zetre, a teraz maz robi zupe rybna...

Cytat:
Wczorajsza pizza ze znajomymi sie udala a potem moj urodzinowy drink tez dostalam kolczyki i bransoletke a od tz-ta pedzel sephora do mineralow (bede go chyba uzywac do podkladu bo na YT zachwalali ze jest swietny), serduszka do kapieli i lakier do ust upragniony YSL
pokaz kloczyki i bronsoletke, w koncu ta Pandorke dostalas?? lakier do uast, coz to za cudo???

Cytat:
eccomi!!!! dotarlam szczê¶liwie ale dopiero dzi¶ uda³o mi siê odpaliæ internet w komórce!!! lit by³ super - polscy piloci s± najlepsi
oj jaka zimnica, u mnie 20 na plusie, normalnie swieta w tropikach hehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-23, 15:27   #1318
mmarcepan
Rozeznanie

dziękuje cuci pochwalisz się biżuterią no i lakierkiem do ust? jaki kolorek? ja kupiłam w rossmanku pendzelek ecotools ten buffing bush i się zakochała

Stary 2012-12-23, 15:28   #1319
mmarcepan
Rozeznanie

princi aktualnie jest - 16

Stary 2012-12-23, 15:40   #1320
Konto usuniête

Cytat:
jakie fajne prezenciki
Cytat:
eccomi!!!! dotarlam szczê¶liwie ale dopiero dzi¶ uda³o mi siê odpaliæ internet w komórce!!! lit by³ super - polscy piloci s± najlepsi
a ja bym wolala te -14 stopni i snieg w Polsce niz ta szarosc tutaj.... piekne mi swieta z mgla mozna w depresje popasc normalnie. atmosfery swiatecznej zadnej

zaraz bede sie brac za konczenie sernika. ciasto juz zrobione. TZ bedzie je scieral na tarce ( chociaz tyle zrobi ). a jutro biore sie za strucle z makiem choc na 90% jestem pewna, ze mi nie wyjdzie. boje sie tych wypiekow drozdzowych...
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Emigrantki

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: Wy³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.