Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-23, 05:39   #3931
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

dzień dobry !
My już na nogach .. Duśka o 5:10 oczy jak 5 zł i butli się domagała .. pobudkę mi zrobiła wcześniej niż zwykle w nocy także bo o 00:35 ale wieczorem zjadła o 17:40 i zasnęła więc nie mam co wymagać by moje dziecko wstało po 1 czyż nie ... wybaczę jej to dzisiejsze przedwczesne obudzenie .. teraz tatuś ją karmi a ja szybko nadrabiam i go garów uciekam .. dzisiaj pracowita niedziele będzie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość

Ona mi tłumaczyła na godzinach jedzenia Melci, bo Melcia je, co 3h.
6godz. - butla
9godz. - kaszka
12godz. - butla
15godz. - np. marchewka (jezeli zastepujesz juz nią posiłek, aczkolwiek po marchewce dziecko może chcieć jeszcze trochę mleka)
18godz. - butla
21godz. - kleik (kleik robiony na mm)

hmmm rozumiem tylko, że między 21 a 6 mela się juz nie budzi tak ??? a moja ma tak.... oczywiście mniej więcej bo jak sobie prześpi to się wszystko w dzień burzy ale w nocy tak stale jakoś bardziej ma
1 butla
5/6 butla
9/10 butla
13 - jabłuszko z marchewką ale nie zjada tego mi za dużo więc jako posiłek to trudno dostosować
15 butla
19 kleik na śnie ...

czyli około 9/10 powinna kaszkę dostać jak rozumiem dobrze schemat ... ?

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
kochana makiełki to makaron z makiem

ee heeee ... się rozumie myślałam że tak na makówki mówicie

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Czy któraś z mam karmiących piersią nie dostała jeszcze @?
dziś 18 tygodni po porodzie a tu dalej nic. Cały czas tylko na cycku lecimy, ale i tak mam schizy, że znów jestem w ciaży. Jakoś wieczorami mi od kilku dni tak dziwnie. Nie powiem, że niedobrze i się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik
W ogóle dziś uświadomiłam sobie, że rok temu już Zuzanka zagościła w moim brzuszku... 26.12 powinnam dostać okres i nic... i już miałam podejrzenia. 28. 12 zrobiłam teścik, następnego dnia wizyta u gina, który potwierdził ciążę i 30.12 jeszcze bete zrobiłam... jej... rok już minął a jakby to wczoraj było... aż łezka się w oku zakręciła...)

kochana moje dziecię zagościło u nas między 22 a 28 grudnia ... ja stawiam że to właśnie 22 było ale mąż że 25 .. no cóż .. najważniejsze że święta były owoce

a teraz tatuś stoi przy dusi i mówi .. tatuś - powiedz tatuś, porozmawiaj sobie z tatą .... tatuś sobie z Tobą rozmawia

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
My też 2 wigilie mamy - najpierw u nas z moimi rodzicami, a póżniej u babci TŻ. Musimy jakoś dać rady
Zmykam kąpać Jasia, potem butla i spać Do jutra

my też 2 wigilie ... pierwsza na 15:30 u teściów a później o 19 u moich rodziców ale jedziemy już około 13 do dziadków by się chwilę Duśką nacieszyli przed karpikiem i barszczykiem

Cytat:
wow!
Ależ Dusia jest zdolna!
Moja to przekręca się od przypadku do przypadku i bardziej z moją pomocą niż z własnej inicjatywy. Za to cały czas by podnosiła się do siadania... a to przecież za wcześnie, nie?

Nie wiem, czy uda mi się do Was zajrzeć przed świętami (postaram się, ale różnie to może być), więc już teraz życzymy Wam z Zuzanką Kochane nasze wszystkiego, co najlepsze na te święta - niech będą spokojne, rodzinne i niezapomniane, bo w końcu pierwsze z naszymi ukochanymi Skarbami!!

Kochana moja już też tak ciągnie do siadu i skubana mała jak siedzi w huśtawce to wykombinuje że się podniesie bo tam dupskiem wpada w dół .. trzeba pilnować ją bardzo no i samej na łózko już nie zostawi się bo sturla się i bam będzie

Wam również spokojnych i rodzinnych Świąt

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Przybylismy z mężem i Oliwka do moich rodziców na święta, więc może mnie mniej być na forum

Spokojnych i zdrowych świat Wam wszystkim życzę

I jeszcze się pochwale, ze mała spala dzisiaj do 7 rano, byłam strasznie zdziwiona, jak sama się obudzilam, a za oknem szarowka już była

również Wesołych dla Was

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
a ja niewiem co ja tu robie o tej godzinie. Poszlam spac ok polnocy i o 4 sie obudzilam i koniec ze snem. Wogole wpadl do tz kolega,wypili razem calego whiskacza,przysiegam ze pierwszy raz widzialam go pijanego,musialam go ciagnąć po podłodze z kuchni do pokoju gratis dostałam rzyg na dywan i w tych rzygach tez spał.Zracji mojego odruchu wymiotnego przykrylam to jedynie ręcznikiem,otwarlam troche okno i zamknelam go tak spiacego na dywanie Na poczatku myslalam ze fajnie ze pije,ze zrobi sobie wolne i troche mi pomoze przy przygotowaniach,ale chyba raczej nie bedzie z niego pozytku bo bedzie caly dzien zdychał...

Wogole moja siostra juz jest,caly czas zajmuje sie małym,bawi sie z nim,buja,nosi.Jestem zadowolona

o masakra jakaś nie przeżyłabym tego i zostawiłabym takiego na podłodze .. fuj nie cierpię pijanych ludzi !

oj ale fajowo że sis Ci pomaga cudnie ...

do kuchni się trzeba ewakuować .. miłej niedzieli
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 07:42   #3932
lourose
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Ja na nogach tradycyjnie od 5, z tą różnicą że moje dziecko ssało 1,5h pierś, potem walnęło kupę i zamiast spać teraz i dać mi się wykąpać to harcuje. Widzę że zmęczona, ssie paluszki ale smoka niet... położyłam ją i jem śniadanie bo umieram z głodu, a ta rozgląda się po pokoju.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 08:13   #3933
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
a ja niewiem co ja tu robie o tej godzinie. Poszlam spac ok polnocy i o 4 sie obudzilam i koniec ze snem. Wogole wpadl do tz kolega,wypili razem calego whiskacza,przysiegam ze pierwszy raz widzialam go pijanego,musialam go ciagnąć po podłodze z kuchni do pokoju gratis dostałam rzyg na dywan i w tych rzygach tez spał.Zracji mojego odruchu wymiotnego przykrylam to jedynie ręcznikiem,otwarlam troche okno i zamknelam go tak spiacego na dywanie Na poczatku myslalam ze fajnie ze pije,ze zrobi sobie wolne i troche mi pomoze przy przygotowaniach,ale chyba raczej nie bedzie z niego pozytku bo bedzie caly dzien zdychał...

Wogole moja siostra juz jest,caly czas zajmuje sie małym,bawi sie z nim,buja,nosi.Jestem zadowolona
Dobrze zrobiłas zostawiając go w tych rzygach tylko z rana dostałby taki opieprz że by mu w pięty poszło.
Też nienawidze pijanych ludzi a widze ich często
dla sis że tak Ci pomaga - pozazdrościć.

A ja miałam przerąbane dzisiaj w nocy.
O 20:30 tż uspał małego na dobre a mały jadł o 19tej
Uspał go na mojej poduszce i nie miałam na czym spać.
Na dodatek tż spi na dwuosobowym wyrze sam, a ja na jednoosobowym dzis z małym.
No i jeszcze on 3/4 szerokosci łozka zajmował na mojej podudzce a ja 1/4 na jaśku w pozycji że mało kręgosłup mi nie wylazł.
A co najlepsze że dopiero teraz sie budzi - chociaż nie, jednak dalej spi
Ja oczywiscie obolała i niewyspana.
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 08:21   #3934
anesh_
Zakorzenienie

colds wszystkiego najlepszego!

dziś znowu niprzespana noc za nami od 1 do 4:3o jestem wykonczona... Cały czas chciała sobie "ciumkac" cyca, nie ssac,ale tak jak smoczka ciumkac! A smoka nie chce!
I znowu kaszle... I teraz nie wiem czy to od tego ze sie zachłysneła czy od czego... musze obserwowac, jak bedzie kaszlała to jtr. do lekarza...
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 08:40   #3935
kraven
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Jasiu dzisiaj wyjątkowo pięknie spał w nocy. Dostał butle o 22.30 i obudził się dopiero o 3.30 a potem o 7 więc się wyspałam

Za chwile jadę po Tatę bo cała noc jechał do nas pociągiem. Dobrze, że miał miejsce sypialne to się przynajmniej troche przespał.

Dziewczyny, dziękujemy razem z Jasiem za życzenia i również składamy życzenia
Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
Wigilii spędzonej w gronie rodzinnym, po raz pierwszy z Naszymi Pociechami,
aby ten czas pomógł nam rozwiązać nasze problemy i pozbawił nas trosk

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 08:53   #3936
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
U mnie skończone 13 tygodni i też jeszcze nic. W tym tygodniu strasznie bolał mnie brzuch i myślałam, że to już ale nie.

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
dziś na tvn24 widziałam reportaż "cud narodzin", poryczałam się nad pierniczkami
Ja też chyba oglądałam to samo, bądź co bądź było o rodzeni i wiecie co, chciałabym jeszcze raz urodzić Maję bo to było fajne :P

Cytat:
wstyd się przyznawać, ale my też nadal z Zuzią śpimy. I też z mojego własnego lenistwa i wygody karmienia i niewstawania w nocy. Bo Zuzia sama by w łóżeczku spała. Jak zasypia po kąpieli i karmieniu w łóżeczku, tak około północy, gdy się kładę, biorę ją do nas na karmienie i tak już zostaje.
U nas tak samo. A Maja jak wstaje między 1 a 2 na jedzenie to niby zje i idzie spać więc mogłabym ją z powrotem odłożyć do łóżeczka, ale jakoś tak... może od nowego roku spróbuję.

A tak w ogóle to Ona sobie tak ubzdurała, że po kąpaniu muszę dać jej jeść z prawej piersi. Nie ma szans, żeby zjadła z lewej. Dwa dni pod rząd z Nią walczyłam bo po kąpaniu wypadała akurat kolej lewej piersi a Ona się darła i nie chciała jeść i dwa razy pomogło karmienie z prawej, a teraz już nie walczę, od razu daję prawą W dzień i w nocy jest jej bez różnicy.

Mój małż pojechał dzisiaj na ryby z kolegami więc urzędujemy same, ale niebawem pójdziemy do moich rodziców.
Stary 2012-12-23, 08:56   #3937
zielona1911
Zakorzenienie

Mi tam pijani ludzie nie przeszkadzaja,tzn.normaln i ludzie pijani. U mnie w domu wodka rzadko goscila a jak juz to nie bylo bijatyk itd,po prostu rodzice dobrze sie bawili,tanczyli,robili grilla,pełna kulturka dlatego ja nie traktuje alkoholu jak zło. A widok tzeta mnie smieszyl,bo takie glupoty spiewał ze szok Pozatym on wogole nigdy nie pije,wiec taka dawka naraz go zmiotła.
Jak sie obudzi to mu zrobie awanture bo w rzygach byly pieczarki wiec jadł na miescie,a w domu obiadu to be:cojest :
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:02   #3938
Sojka1990
Zadomowienie

dla Melci

Zoska od wczoraj próbuje samodzielnie sie przekręcać
Dzisiaj 0 14.15 i 14.17 moje twinsy kończą 3 latka ehh.. to była najsmutniejsza Wigilia 3 lata temu.. sama w szpitalu, obolała po cc i wlaśnie 24grudnia z samiuśkiego rana zobaczyłam dziewczynki po raz pierwszy te maleńkie ciałka wazące 850 i 1020 gram całe okablowane, kilka wkłuć w nóżki, rączki, z rurkami od respiratorów w buziach.. eh.. ciężki to był czas..

Ja w Wigilie siedze sama w domu, tżet jedzie do swoich rodziców żeby spędzić wigilię ze swoimi dziećmi z poprzedniego małżeństwa a jako że jedna córka nie akceptuje ani mnie ani Zośki (jak byłam w ciąży to powiedziała że jeśli spotka mnie na ulicy to zrobi wszystko żebym straciła dziecko) tak więc mimo że tżet nalega to ja się z nim nigdzie nie wybieram, jeszcze by gówniara krzywde dziecku zrobiła.
Ale jako że ja Świąt nie obchodzę żadnych to mi w zasadzie to lotto.
Stary 2012-12-23, 09:30   #3939
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
dla Melci

Dzisiaj 0 14.15 i 14.17 moje twinsy kończą 3 latka ehh.. to była najsmutniejsza Wigilia 3 lata temu.. sama w szpitalu, obolała po cc i wlaśnie 24grudnia z samiuśkiego rana zobaczyłam dziewczynki po raz pierwszy te maleńkie ciałka wazące 850 i 1020 gram całe okablowane, kilka wkłuć w nóżki, rączki, z rurkami od respiratorów w buziach.. eh.. ciężki to był czas..

Ja w Wigilie siedze sama w domu, tżet jedzie do swoich rodziców żeby spędzić wigilię ze swoimi dziećmi z poprzedniego małżeństwa a jako że jedna córka nie akceptuje ani mnie ani Zośki (jak byłam w ciąży to powiedziała że jeśli spotka mnie na ulicy to zrobi wszystko żebym straciła dziecko) tak więc mimo że tżet nalega to ja się z nim nigdzie nie wybieram, jeszcze by gówniara krzywde dziecku zrobiła.

Sojeczko przykre to że nie będziecie razem .. ehh dobrze by było gdyście umieli pogodzić jakoś grona Wasze ... rozumiem że będziesz ze swoimi córeczkami bo tylko o Zosi piszesz a bliźniaczki ?????

dla dziewczynek 100 lat !!!!!! zdrówka i uśmiechu im życzę

kraven pięknie przespał
Iwuś mały CI spał bez jedzonka ponad 11h ! bosko .. moja pewnie nigdy tyle nie wytrzyma hehee

gołąbki się już gotują sałatka jarzynowa gotowa, sałatka śledziowa już też, grzyby na uszka namoczone są ... teraz będę ciasto robić i później jeszcze serniczek ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:31   #3940
Asiuulka89
Zakorzenienie

Hej z rana wlasnie jestem na masażu. Dopóki nie boli to moge czytać ale zaraz bedzie masakra.

Sojka sto lat dla blizniaczek niech zdrowo rosnąć
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 09:38   #3941
Sojka1990
Zadomowienie

Konczi dziewczynki oczywiście też.

☠☠☠☠a mać. nie wiem co jest grane dziś czwarty dzień 2ej @ i tak jak pierwsze dwa dni były bardzo skąpe tak od wczoraj nie nadążam zmieniąc podpasek.
Dzisiaj na noc założyłam podpaske i wsadziłam jeszcze tampona to było ok 21.30 obudziłam się o 1 w nocy i czuje że już mi po udach cieknie poszłam do kibla tampon oczywiście przeciekł podpaska caluteńka zalana, całe gacie i leje się dalej, za każdym razem jak ide na kibelek to leje się ze mnie krew w takim tempie w jakim się sika i to trwa od wczoraj, kuźwa w życiu tak ze mnie nie ciekło
Stary 2012-12-23, 10:57   #3942
marta1986222
Zakorzenienie

Dzień Dobry

Prawie całą noc nie spałam tylko czuwałam z mężem przy Zuzi.
Wczoraj miałam takiego doła,tak bardzo mi było jej żal,martwiłam się o moją myszkę.

W nocy jadła ładnie,teraz je częściej ale mniej.
Przepajam ją wodą.
Mam nadzieję ze wszystko się unormuje.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Cytat:
dla Melci

Szkoda że taka sytuacja że nie mozecie spędzić Świąt razem ale bedziesz miała przy sobie swoje trzy skarby

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość

Ja też chyba oglądałam to samo, bądź co bądź było o rodzeni i wiecie co, chciałabym jeszcze raz urodzić Maję bo to było fajne :P

.
Pomimo bólu też chciałabym przeżyć to jeszcze raz

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:07   #3943
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Mi tam pijani ludzie nie przeszkadzaja,tzn.normaln i ludzie pijani. U mnie w domu wodka rzadko goscila a jak juz to nie bylo bijatyk itd,po prostu rodzice dobrze sie bawili,tanczyli,robili grilla,pełna kulturka dlatego ja nie traktuje alkoholu jak zło. A widok tzeta mnie smieszyl,bo takie glupoty spiewał ze szok Pozatym on wogole nigdy nie pije,wiec taka dawka naraz go zmiotła.
Jak sie obudzi to mu zrobie awanture bo w rzygach byly pieczarki wiec jadł na miescie,a w domu obiadu to be:cojest :
no cóż ..

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

[/COLOR]Chciałam dzisiaj pochwalić oje dziecię gdyż przewracanie z brzuszka na plecki już opanowała ale dzisiaj nowa umiejętność .. leży na pleckach bawi się swoją rybą na macie i nagle patrzy na swoją książeczkę która jakieś 1 - 1,5m od niej patrzę a ta z plecków na brzuszek z brzuszka na plecki przeturlała się pod książeczkę boski widok
brawa dla Dusieńki, ciekawe kiedy mój będzie takie fikania robić cudnie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Dziękuje

Dziękuje!

Ona mi tłumaczyła na godzinach jedzenia Melci, bo Melcia je, co 3h.
6godz. - butla
9godz. - kaszka
12godz. - butla
15godz. - np. marchewka (jezeli zastepujesz juz nią posiłek, aczkolwiek po marchewce dziecko może chcieć jeszcze trochę mleka)
18godz. - butla
21godz. - kleik (kleik robiony na mm)
Ooo przyda się, zapisać
Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość

Tutaj przykładowa aukcja:

http://allegro.pl/mega-cena-fisher-p...887205854.html

To po prostu leżaczek, tyle, że jego wibracja ma dziecku przypominać jazdę samochodem. Dodatkowo ( poza standardowymi melodyjkami) są dźwięki natury, które także mają symulować jazdę autem. Są 2 wersje... autostrada i jakaś leśna droga, gdzie słychać ptaszki, a od czasu to czasu ktoś nas mija innym samochodem lub trąbi. Antek zachwycony!
Hehe jakie ciekawe rzeczy posiada ten sprzedawca oprócz tego leżaczka

Edytowane przez marzenka1984
Czas edycji: 2012-12-23 o 13:06
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 11:30   #3944
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Widze, że większość mamusiek w kuchni pichci
Ja też zaraz uciekam do pieczenia

Dziś małemu zafundowałam butle sztucznego mleka. Nawet nie sądziłam, że taka mała istotka tak perfekcyjnie potrafi pluć

maruś dobrze, że poszłaś do tego lekarza, przynajmniej jesteś spokojniejsza. Niedługo wszystko wróci do normy, zobaczysz

Ja jeszcze nie próbowałam kapusty jeść... teraz zastanawiam się co zrobić w Wigilię, czy spróbować

Idę robić sernik domek, do później mamcie
Stary 2012-12-23, 11:52   #3945
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

kraven pięknie przespał
Iwuś mały CI spał bez jedzonka ponad 11h ! bosko .. moja pewnie nigdy tyle nie wytrzyma hehee
Więcej kochana bo spal do 9:40
No ale w nocy troche z cycusiów possał to może troszke zaspokoiło
Ja tam sie niewyspałam bo co mu smoczek wypadł to go szukałam przy jego główce bo uwiera go potem i sie budzi.
Niby jeestem niewyspana a energii dużo jakoś mam dziwne.
A mój chłop spał 12 godzin i wiecznie ziewa i wygląda jakby wcale nie spał.
No kopne go w dupe zaraz to sie obudzi w końcu
Matko jak ja z nim 2 tygodnie wytrzymam ???
Stary 2012-12-23, 12:17   #3946
marta1986222
Zakorzenienie

Anusia mam nadzieje bo w Boze Narodzenie chrzciny.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
Więcej kochana bo spal do 9:40
No ale w nocy troche z cycusiów possał to może troszke zaspokoiło
Ja tam sie niewyspałam bo co mu smoczek wypadł to go szukałam przy jego główce bo uwiera go potem i sie budzi.
Niby jeestem niewyspana a energii dużo jakoś mam dziwne.
A mój chłop spał 12 godzin i wiecznie ziewa i wygląda jakby wcale nie spał.
No kopne go w dupe zaraz to sie obudzi w końcu
Matko jak ja z nim 2 tygodnie wytrzymam ???
Prawidłowo jak nie chce wstać

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-23, 12:22   #3947
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Ta reklama mnie wykończy. Wystawia moją cierpliwość na wielką próbę.
Ja już pieczarki uszykowałam prawie, zalewa się musi zagotować i już. Jeszcze na dziś ryba po grecku i jakaś sałatka chyba.No ale żeby nie było za pięknie, muszę do papierów usiąść i rozliczyć materiały budowlane. Uwielbiam jak mi przynoszą na sam koniec roku
Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie zapomniałam o Was tylko po prostu mam ostatnio mega doła nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...

16go mieliśmy chrzciny, chcę wstawić parę fotek na maila jak tylko znajdę troszkę czasu...mamy jeden komputer na spółę z TŻ a on go musi cały czas mieć przy sobie i wpadam zawsze na szybko i tylko otworze FB i forum, przeczytam parę postów i już mnie ktoś woła do małego ;( nie mam ostatnio chwili dla siebie ;(

ogólnie od czwartku jestem na antybiotyku i mam zapalenie oskrzeli, mały się ode mnie chyba zaraża bo od chrzcin ma katar, u pediatry wczoraj byłam żeby go osłuchała ale jest ok., nic na płucach ani na oskrzelach nie siedzi..

mam doła bo nie jestem w stanie Was nadrobić i bardzo mi Was brakuje, po Świętach TŻ ma mi załatwić nowy tel żebym mogła z neta korzystać w wolnej chwili to mam nadzieję że będę częściej

pozdrawiam Was i życzę Wesołych Świąt dla Was i Waszych maluszków i pozostałych członków rodzin zmykam bo znowu mnie wołają paa
Biedactwo, może święta nastroją Cię pozytywnie i pozwolą odpocząć i nabrać sił My tu czekamy na Ciebie, tak więc ładuj akumulatorki, wracaj do zdrowia i do nas

Cytat:
Chciałam dzisiaj pochwalić oje dziecię gdyż przewracanie z brzuszka na plecki już opanowała ale dzisiaj nowa umiejętność .. leży na pleckach bawi się swoją rybą na macie i nagle patrzy na swoją książeczkę która jakieś 1 - 1,5m od niej patrzę a ta z plecków na brzuszek z brzuszka na plecki przeturlała się pod książeczkę boski widok

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny, ja tak się boję wigilii Będzie ok. 15 osób jak co roku i zaczyna się późno, bo o 19. A 19 to pora kąpieli i potem się kładziemy. Boję się jak zareaguje na to Henio. Będzie cyrk i będziemy musieli wychodzić, czy może zaśnie tam w foteliku... Ech, mam stresa!
Ja to się boję I i II dnia świąt, bo o ile w Wigilię będziemy w skromnym gronie ( my i moi rodzice i siostra ) to w Święta będziemy w dużym gronie, a Mati nie przepada za hałasem i tłumami.

Cytat:
dziś 18 tygodni po porodzie a tu dalej nic. Cały czas tylko na cycku lecimy, ale i tak mam schizy, że znów jestem w ciaży. Jakoś wieczorami mi od kilku dni tak dziwnie. Nie powiem, że niedobrze i się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik
Ja jeszcze @ nie mam, a dziś 14 tygodni od porodu mija.
Co do piwa, to ja wypiłam kilka razy piwo wieczorem, jak wiedziałam że nie będę karmić przez kolejne 4-5 godzin. Po 2 godzinach w pokarmie nie ma alkoholu.

Cytat:
Napisane przez Dearlie Pokaż wiadomość
Tutaj przykładowa aukcja:

http://allegro.pl/mega-cena-fisher-p...887205854.html

To po prostu leżaczek, tyle, że jego wibracja ma dziecku przypominać jazdę samochodem. Dodatkowo ( poza standardowymi melodyjkami) są dźwięki natury, które także mają symulować jazdę autem. Są 2 wersje... autostrada i jakaś leśna droga, gdzie słychać ptaszki, a od czasu to czasu ktoś nas mija innym samochodem lub trąbi. Antek zachwycony!
Widziałam wczoraj, fajny

Cytat:
Dobrze mu tak

Cytat:

Cytat:

Najlepszego dla dziewczynek
I przykro mi że tak spędzisz Wigilię, mimo że jak piszesz Świąt nie uznajesz, to jednak to jest taki dzień kiedy powinno się być z bliskimi. Wielkanoc wygląda tak samo, że śniadanie bez Tż-ta jest?

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Aż się wzdrygnęłam Nigdy w życiu powtórki
Stary 2012-12-23, 12:39   #3948
marta1986222
Zakorzenienie

W tym dniu radosnym, oczekiwanym,
gdzie gasną spory, goją się rany
życzę wam zdrowia, życzę miłości,
niech mały Jezus w sercach zagości,
szczerości duszy, zapachu ciasta,
przyjaźni, która jak miłość wzrasta,
kochanej twarzy, co rano budzi,
i wokół pełno życzliwych ludzi
zyczą Marta z mężem i Zuzią.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Stary 2012-12-23, 12:46   #3949
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

witam
ale jestem niewyspana.. Iga w nocy sie tak prężyła i stękała , że mi jej szkoda było, wkońcu zrobiła kupsko i poszła spać ale trwało to dosyć długo a ja jestem taka niewyspana że ledwo patrze na oczy ale na wizaż muszę wejść

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie próbowałam kapusty jeść... teraz zastanawiam się co zrobić w Wigilię, czy spróbować
ja już jadłam moja ulubiona potrawa wigilijna to kapusta z grochem , więc troszke spróbuję , ale nie będe szaleć tak jak co roku
Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie zapomniałam o Was tylko po prostu mam ostatnio mega doła nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...

16go mieliśmy chrzciny, chcę wstawić parę fotek na maila jak tylko znajdę troszkę czasu...mamy jeden komputer na spółę z TŻ a on go musi cały czas mieć przy sobie i wpadam zawsze na szybko i tylko otworze FB i forum, przeczytam parę postów i już mnie ktoś woła do małego ;( nie mam ostatnio chwili dla siebie ;(

ogólnie od czwartku jestem na antybiotyku i mam zapalenie oskrzeli, mały się ode mnie chyba zaraża bo od chrzcin ma katar, u pediatry wczoraj byłam żeby go osłuchała ale jest ok., nic na płucach ani na oskrzelach nie siedzi..

mam doła bo nie jestem w stanie Was nadrobić i bardzo mi Was brakuje, po Świętach TŻ ma mi załatwić nowy tel żebym mogła z neta korzystać w wolnej chwili to mam nadzieję że będę częściej

pozdrawiam Was i życzę Wesołych Świąt dla Was i Waszych maluszków i pozostałych członków rodzin zmykam bo znowu mnie wołają paa
kochana zdrówka życzę i również Wesołych Świąt
Cytat:

ja też jeszcze nie dostałam @ , ale nie spieszy mi się
dobrze jest jak jest

narazie tyle z nadrabiania:P, ide robić obiadek

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 13:13   #3950
Iwoncia81
Zakorzenienie

No musze sie pochwalić co to moje dziecie wyrabia
Już minute trzymam w gorze główke i sie rozglądam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1356264801066.jpg (64,5 KB, 43 załadowań)
Stary 2012-12-23, 13:16   #3951
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

Cytat:
super

IGA

Maja

niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 13:25   #3952
colds
Zakorzenienie

Cytat:

hmmm rozumiem tylko, że między 21 a 6 mela się juz nie budzi tak ??? a moja ma tak.... oczywiście mniej więcej bo jak sobie prześpi to się wszystko w dzień burzy ale w nocy tak stale jakoś bardziej ma
1 butla
5/6 butla
9/10 butla
13 - jabłuszko z marchewką ale nie zjada tego mi za dużo więc jako posiłek to trudno dostosować
15 butla
19 kleik na śnie ...

czyli około 9/10 powinna kaszkę dostać jak rozumiem dobrze schemat ... ?
Z tego wynika, że tak. Jako drugi posiłek.
A gdy dajesz to jabłko z marchewką to zapija to od razu potem mlekiem? Czy czekasz do tej 15 i wtedy dopiero mleko dajesz?

Bo pytałam dziewczyn i jeżeli, jak u Ciebie, marchewka z jabłkiem nie zastępuje posiłku to po zjedzeniu tego od razu możesz dać butlę. Żeby zapiła resztę pustego brzuszka. Jeżeli oczywiście po tym jedzonku jest nadal głodna.
Przynajmniej tak mi tłumaczyła cycowa mama.

dziękuje Kochane za życzenia

Melcia dostała dzisiaj jabłuszko Na razie wszystko w porządeczku

Iwoncia - Ucałuj Alanka za podnoszenie główki!

---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

I pytanko mam

Melcia ma suchą skórę za uszkami, dzisiaj zauważyłam. Nie jest zaczerwieniona ani nic tylko sucha. To może być nietoleriancja czegoś?
Stary 2012-12-23, 13:36   #3953
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Brawa wielkie dla Alanka. Jak widać to po prostu leń mały jest
Stary 2012-12-23, 13:38   #3954
Anusia479
Zakorzenienie

GG do Anusia479

Witam
nie mam czasu z Wami przebywać,bo od wczoraj siedze wkuchni głównie a mąż zajmuje sie dziećmi i jeszcze pomaga w gotowaniu.
Dzisiaj zrobiłam bigod,gołąbki,sałatke kończe więc jeszcze krokiety no i upiec musze sernik i orzechowca bo murzynka już upiekłam.
Dużo nie szykuje na święta bo wigilie i tak spędzamy u mojej mamy i na śniadania też tam jeździć będziemy więc tylko tyle,żeby w domu coś mieć. Aaa i jeszcze jutro muszę rybke usmazyć.
Także wpadłam życzyć Wam kobietki Zdrowych,Pogodnych,Rodzin nych pełnych pięknych chwil Świąt Bożego Narodzeniapociechy z dzieci,mężówi samych pięknych i radosnych chwil w te Święta

Gracjanek

Fabianek
Anusia479 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 13:50   #3955
maggie123
Zakorzenienie

piernik siedzi w piekarniku, w sumie wszystko na jutro mam zrobione. Jeszcze tylko sałatka śledziowa ale to już jutro, żeby była świeża. I ubranka Córi poprasować trzeba ale to zaraz. teraz z kawką na wizażu - uzależnienie!!!
taki dziś senny dzień. Pospałyśmy z Małą do 10.45! kocham moje dziecko nad życie. Tym mocniej, że jak mama może spać do południa (ja jeszcze w nocy grasuję, a ona całe szczęscie 20 i śpi)
mąż pojechał do dziadków pożyczyć samochód. Bo nasz ciągle w warsztacie i na święta raczej go mieć nie będziemy. A że dziadkowie nie jeżdżą w zimie, to skorzystamy. bo bez samochodu, jak bez ręki. Kurcze.. nie dość, że ostatnio mąż tyle wpakował w tą głupią lagunę to teraz znów nie wiem ile trzeba będzie. Jak tylko to zrobią od razu go sprzedajemy. Oby tylko kupiec się znalazł. Mój sentyment do niego już szlag trafił i chcę się jak najszybciej tej skarbonki pozbyć. No i stwierdziliśmy, że trzeba będzie jakąś pożyczkę na samochód wziąć i coś nowego kupić (bo biednych ludzi na stare graty, w które tylko pchać kasę trzeba) to jednak nie stać i lepiej na tym wyjdziemy. Teraz mamy w sumie 3 typy: toyota land cruiser albo toyota rav4. i jeszcze jakiś ale za nic sobie przypomnieć nie mogę.
Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
U mnie skończone 13 tygodni i też jeszcze nic. W tym tygodniu strasznie bolał mnie brzuch i myślałam, że to już ale nie.

U nas tak samo. A Maja jak wstaje między 1 a 2 na jedzenie to niby zje i idzie spać więc mogłabym ją z powrotem odłożyć do łóżeczka, ale jakoś tak... może od nowego roku spróbuję.

A tak w ogóle to Ona sobie tak ubzdurała, że po kąpaniu muszę dać jej jeść z prawej piersi. Nie ma szans, żeby zjadła z lewej. Dwa dni pod rząd z Nią walczyłam bo po kąpaniu wypadała akurat kolej lewej piersi a Ona się darła i nie chciała jeść i dwa razy pomogło karmienie z prawej, a teraz już nie walczę, od razu daję prawą W dzień i w nocy jest jej bez różnicy.

Mój małż pojechał dzisiaj na ryby z kolegami więc urzędujemy same, ale niebawem pójdziemy do moich rodziców.
Nisia, spróbuj Ją oszukać i karmić spod pachy. powinna zjeść i z lewej wówczas.
Też bym mogła urodzić jeszcze raz. Co ja gadam? może już bez porodu, ale żeby znów była taka maleńka...
Cytat:
dla Melci

wszystkiego najlepszego dla dziewczynek
i dla Ciebie i Zochny
Cytat:
Konczi dziewczynki oczywiście też.

☠☠☠☠a mać. nie wiem co jest grane dziś czwarty dzień 2ej @ i tak jak pierwsze dwa dni były bardzo skąpe tak od wczoraj nie nadążam zmieniąc podpasek.
Dzisiaj na noc założyłam podpaske i wsadziłam jeszcze tampona to było ok 21.30 obudziłam się o 1 w nocy i czuje że już mi po udach cieknie poszłam do kibla tampon oczywiście przeciekł podpaska caluteńka zalana, całe gacie i leje się dalej, za każdym razem jak ide na kibelek to leje się ze mnie krew w takim tempie w jakim się sika i to trwa od wczoraj, kuźwa w życiu tak ze mnie nie ciekło
nie wiem, czy cyklonaminę można sobie samemu zaaplikować? może przedzwoń do dr krzyżanowskiego i zapytaj. Żeby to w żaden krwotok nie przeszło. bo to chyba nie jest normalne?
Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Prawie całą noc nie spałam tylko czuwałam z mężem przy Zuzi.
Wczoraj miałam takiego doła,tak bardzo mi było jej żal,martwiłam się o moją myszkę.

W nocy jadła ładnie,teraz je częściej ale mniej.
Przepajam ją wodą.
Mam nadzieję ze wszystko się unormuje.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Szkoda że taka sytuacja że nie mozecie spędzić Świąt razem ale bedziesz miała przy sobie swoje trzy skarby

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Marcia, trzymam kciuki, żeby na BN Zuzia już była zdrowiutka i żeby wszystko było dobrze

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Ja jeszcze @ nie mam, a dziś 14 tygodni od porodu mija.
Co do piwa, to ja wypiłam kilka razy piwo wieczorem, jak wiedziałam że nie będę karmić przez kolejne 4-5 godzin. Po 2 godzinach w pokarmie nie ma alkoholu.
serio po 2 godzinach już % nie ma w pokarmie?
to i winko mogę na wieczór w święta po położeniu Zuzki spać sobie strzelić? to by było dopiero
Cytat:
pięknie!

wciągnęłam się w zabawy picasą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC231902.jpg (76,9 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC061612.jpg (70,6 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC231894.jpg (51,7 KB, 36 załadowań)

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam

Edytowane przez maggie123
Czas edycji: 2012-12-23 o 13:52
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 14:20   #3956
ula2689
Wtajemniczenie

Cytat:
dla Melci

Kochana współczuje przeżyć i tulę mocno.
A ile lat ma ta córka twojego tżta która Was nie akceptuje?Bo zachowuje się jak przedszkolak
Pomyśl że te święta będą wyjątkowe bo masz 3 wspaniale córki!!!
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 14:24   #3957
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
serio po 2 godzinach już % nie ma w pokarmie?
to i winko mogę na wieczór w święta po położeniu Zuzki spać sobie strzelić? to by było dopiero

Możesz wypić ze spokojem, no ale ni flaszkę od razu całą, tylko lampkę, tak delikatnie
A zdjęcia piękne
Mati też będzie renifer
Stary 2012-12-23, 14:44   #3958
zielona1911
Zakorzenienie

ja wypilam pol szklanki Ballantinesa wczoraj ok 22 i karmilam malego o 5 rano,wszystko jak narazie w porzadku.

Ja tez zycze Wesolych świąt

juz 3 salatki zrobilam,wieczorem barszcz a jutro grzybowa. Ciasto mi nie wyszlo mam zepsuty piekarnik bo od dolu ciasto surowe a gora dobra
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 15:34   #3959
Asiuulka89
Zakorzenienie

Ja na 16 jade na kontrole z Jaskiem czy juz wszystko ok. Sałatkę zrobiłam sos tatarski tez jeszcze makielki zostały.widac ze dzisiaj wszystkie zapracowane.

Katiem zostaje na święta w szpitalu ale na wigilię dostanie 3 godziny przepustki. Z Kubusiem coraz lepiej. Katiem pozdrawia i całuje was wszystkie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 16:26   #3960
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

super

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja na 16 jade na kontrole z Jaskiem czy juz wszystko ok. Sałatkę zrobiłam sos tatarski tez jeszcze makielki zostały.widac ze dzisiaj wszystkie zapracowane.

Katiem zostaje na święta w szpitalu ale na wigilię dostanie 3 godziny przepustki. Z Kubusiem coraz lepiej. Katiem pozdrawia i całuje was wszystkie
trzymamy kciuki za Jasia i pozdrawiamy Katiem i Kubusia

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ----------

Idę zrobić sobie aromatyczną kąpiel bo Zuzia zasnęła.

Nie pochwaliłam się,Zuzia zjada dzisiaj co 2 godziny 120ml
Chyba bidulka odrabia wczorajszą dietę

---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Aha i odstawiłąm delicol.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości