|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpaczliwie poszukuję, chętnie się podzielę - część VII
Oddam próbki perfum:
(f - firmowa, LS - Lucky Scent, nie ma podanej pojemności - odleję z własnych zasobów) Aal Musaib Blue Oud 1,5 ml Annick Goutal: Vanille Exquise 1,3 ml f, Mandragore 1,5 ml, Myrrhe Ardente 2 ml, Mon Parfum Cheri 1,5 ml f A. Visconti Bois de Gayac 0,8 ml Armani Prive: Oud Royal 2 ml, Ambre Soie 2 ml Aroma M Geisha Rouge 0,7 ml Bond No 9 New York Amber 1,5 ml f Brecourt Contre Pouvoir 1 ml f Byredo Chembur 1 ml Calypso Cristine Celle Marine 2,3 ml Carner Barcelona D600 0,8 ml Cartier Le Baiser Du Dragon edp 2,5 ml CdG: 888 1 ml, Hinoki 2 ml C. Fissore Cashmere for Men 1 ml Creed Orange spice 1 ml Demeter: Patchouli 2,5 ml, Cinnamon Toast 2,5 ml, Mahogany 1,5 ml, Amber 2,5 ml Diptyque: L'Eau Trois 2 ml, Eau Lente 1,2 ml, Philosykos 1 ml Donna Karan: Labdanum 2 ml, Wenge 2 ml, Black Cashmere (stare) 2 ml Esteban: Tourbillon de the 1,7 ml f, Modern Chypre 1,7 ml f, Bois Plume 1,7 ml f, Tempete de zeste 1,8 ml f, Sonata flower 1,8 ml f Etat Libre D´Orange Noel au Balcon 0,6 ml LS Etro: Messe de Minuit 2 ml, Ambra 2 ml, Heliotrope 1,8 ml Farmacia SS. Annunziata: Ambra Nera 2 ml, Aurora 2 ml Guerlain: Shalimar Ode a la Vanille 1,3 ml, Winter Delice 2 ml I Hate Perfume amBrosius 2,5 ml Il Profvmo: Patchouli Noir 2 ml, Ambre 2 ml Infusion Organique Buddha’s Fig 1,2 ml Jean Desprez Bal a Versailles 1 ml Karl Lagerfeld KL Homme 5 ml f Kenzo Amour Indian Holi 1,5 ml Kerosene Copper Skies 2 ml La Prairie Midnight Rain ok. 1 ml f L’Artisan: Passage d"Enfer 1 ml, Tea for Two 1 ml, Poivre Piquant 1,5 ml, L'Eau d'Ambre 2 ml Le Labo Patchouli 24 Les Nereides: Patchouli Antique 2 ml, Oriental Lumpur 2 ml LesNez Let Me Play The Lion 2 ml L'Occitane: Immortele de Corse 2 ml, Eau des Baux 2 ml Lutens: Vitriol d'oeillet 1,7 ml, Arabie 2 ml, Borneo 2 ml, Un Bois Vanille 2,5 ml, Louve ok. 0,8 ml f, Sarrasins 1,5-2 ml, Vetiver Oriental 2 ml Maison Francis Kurkdijan Absolue pour le soir 2 ml Matthew Williamson Incense 2 ml Mazzolari Patchouly 1,5 ml Micallef Vanille Orient 2 ml Molinard Ambre 2 ml Odori Tabacco 2 ml Ormonde Jayne Tolu 0,7 ml Parfumerie Generale: Aomassai 2 ml, L'Oiseau de Nuit 2 ml, Bois Blond 2 ml, Cedre Sandaraque 1,5 ml, Coze 2 ml Parfum d'Empire Ambre Russe 2 ml Payard: Pistachio Ganache 0,8 ml, Lychee Mousse 1,7 ml Smell Bent Elf-fulfilling prophecy 2 ml The Body Shop Amber Oud 2 ml Thierry Mugler: Angel edp 1,5 ml f, A*Men klasyk 2 ml, Ice Men 2 ml i Pure Coffee 2 ml Tom Ford Violet Blonde 1 ml Villoresi: Yerbamate 1,2 ml f, Incensi 2 ml f YSL M7 (stare) 2 ml Odlewki: (nie ma podanej pojemności - do uzgodnienia,odleję z własnych zasobów) A. Goutal Myrrhe Ardente Aquolina Vanille & Patchouly - 5 ml Banana Republic Rosewood - 9 ml Calypso Ambre Compagnia Delle Indie Africa Desert Tobacco - 10 ml Costes 2 - 4 ml Demeter: Patchouli - 5 ml, Cinnamon Toast - 5 ml, Linden - 10 ml, Mahogany - 9 ml Diptyque: Feu de Bois - 10 ml, Diptyque L'Eau Trois - 4,5 ml Etro: Messe de Minuit, Ambra Fragonard: Desert - 4,8 ml, Sieste - 4,8 ml Ginestet Le Boise - 3 ml Histoires de Parfums Ambre 114 I Hate Perfume: Black March - 5 ml, amBrosius Kerosene Copper Skies L’Artisan L'eau d'Ambre Les Nereides Patchouli Antique L'Occitane Immortele de Corse - 5 ml Marc Jacobs Amber - 9,5 ml Matthew Williamson Incense Mazzolari Patchouly Micallef Vanille Orient Montale: Amber and Spices - 7 ml Parfumerie Generale: Papyrus de Ciane - 4 ml, Aomassai, Bois Blond Parfum d'Empire Ambre Russe Penhaligon's Elixir Profumum Roma Thundra - 7,5 ml Reminiscence Patchouli Smell Bent: The Bi-Polar-Express - 10 ml, Elf-fulfilling prophecy Tann Rokka Aki The Body Shop Amber Oud Tom Ford Violet Blonde - 5 ml Van Cleef & Arpels Midnight in Paris - 4 ml Viktor&Rolf Flowerbomb edt - 3 ml YSL M7 (stare) - 5 ml Flakony: Demeter Chai Tea - 63/120 ml (przyprawy korzenne, papryka, herbata, mleko, cukier) Demeter Bonfire - 15 ml Diesel Zero Plus Masculine - ok. 60/75 ml I Hate Perfume amBrosius - ponad 90/100 ml Jacomo Art Collection No 2 - 50/100 ml (fasolka tonka, lilia, paczula, ambra, wanilia, zamsz) Tesori d’Orient Mirra ponad połowa ze 100 ml Edytowane przez Rywka Czas edycji: 2013-04-09 o 13:24 |
|
|
|
#1262 |
|
Wtajemniczenie
|
Rywko, interesuje mnie L'Occitane
Zerknij do mnie do bloga czy coś Cię interesuje za to
|
#1263 |
|
🐛🐈 🦄 🐾
|
Mam do wymiany:
Bijan B. Exquisite Rebelle by Rihana EDP La Prairie - Midnight Rain Sheer Mist Silver Rain Sheer Mist Silver Rain Shimmer Mist Pojemności, zdjęcia, lista marzeń w moim wątku wymiankowym z podpisu, bo tu raczej nie zaglądam |
|
|
|
#1264 |
|
Raczkowanie
|
Szukam DOLCELISIR , bardzo proszę o wiadomość.
|
|
|
|
#1265 |
|
Wtajemniczenie
|
zapraszam
![]() The Body shop Neroli Jasmin 28/30 ml Cacharel Lou Lou 9,5 ml CSP Amour de Cacao - 8 ml Maitre Parfumeur et Gantier Bois de Turquie -6 ml Compagnia delle Indie African Desert Tobacc0 - 9 ml Lutens Chergui - 9 ml Dana Tabu 9 ml Bijan Bexquisite - 8 ml Dior Miss Dior Original 10 ml Gres - Cabaret - 7 ml (miniatura) Diptyque - L'eau 5 ml Neotantric Inferno e Paradiso 5 ml Armani Prive Ambre Soie -4 ml Lutens Un bois vanille 4,5 ml Lorenzo Villorezi Alamut 3,5 ml Delicous night 5 ml ( w miniaturce) Badgley Mischka 5 ml Van Clef & Arpels - oriens 5 ml Aromatics Elixir - ok 3 ml (miniaturka) Oriflameby Marcel 4 ml Kenzo Amour Indian Holi - 3,5 ml Dior Midnight poison 2 ml Stephanie de Saint Aignan - Blanc d'hiver - 1,8 ml Guerlain Jicky edp - 1,8ml Diesel loverdose - 1,2 ml (f) Costume National Scent Intense 0,7 (f) Chanel Cuir de Russie 2 ml (f) Armani Mania (czarna) 1,4 ml (f)+1,3 ml (f) Mont Blanc Presence d'une femme 1,7 ml (f) Guerlain la petite robe noire 1 ml (f) Chanel no 19 poudre edp - 1,8 ml (f) Brousseau Ombre Rose 1,4 ml Chloe Love intense 1,2 ml (f) E. Lauder spellbound, perfumy ok 2,5 ml (miniaturka) Lancome - 2000 et une rose - 0,5 ml Hermessence osmanthus yunnan - 0,4 ml Roberto Cavalli edp 1,2 ml (f) YSL Manifesto - 1,2 ml (f) A. Goutal Chevrefeuille 1,5 (f)
|
#1266 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Jeśli nie chcesz dzielić róży, to może znajdziesz coś jeszcze? Może 2 ml Coromandel Chanel by Cię skusiły?
|
|
|
|
|
#1267 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam
![]() Próbki: - A. Basi In Red 2,5 ml (r) - Anna Sui Night of Fancy 1,1 ml (f) - Avon Herve Leger Femme 0,9 ml (f) - Avon Outspoken Intense 0,9 ml (f) - Benetton United Colors 3,5 ml - Carla Fracci Giselle 1,5 ml (r) - DK wenge 0,5 ml (r) - Eau D'Italie Sienne l'Hiver 0,4 ml (r) - Escada Into The Blue 2 ml (f) - Escada Marine Groove 2 ml (f) - Etro Shaal Nur 2 ml (f) - Gale Hayman Sunset Boulevard 0,4 ml (r) - Ghost The Fragrance 1 ml (r) - Guerlain Cologne de 68 0,5 ml (r) - Hugo Boss Deep Red 0,3 ml (f) - Hugo Boss essence de femme 1,3 ml (f) - Iceberg The Fragrance 2 ml (r) - Isabella Rossellini Manifesto 1,5 ml (f) - L' Artisan Safran troublant 1 ml (r) - Moschino Hippy Fizz 2 ml (r) - Oriflame Chiffon 0,5 ml (f) - Paul Smith Extreme 0,9 ml (r) - Ralph Lauren Rocks 1 ml (f) - Valentino V (f) ok. 1,8 ml - Valentino V Ete 2 ml (f) - Yves Rocher Rose Fraiche 1,5 ml (r) - Paco Rabanne 1 million 0,7 ml (f) Odlewki: - Aquolina Pink Sugar 5 ml - Bahiana Maitre Parfumeur et Gantier 1,5 ml sampl. - Custo Barcelona Glam Star 10 ml minus 2 psiki - Girard New York Nights 2 ml sampl. - Guerlain Insolence edt 1,4 ml samp. - I. Derroisne Secrets de Hammam 2 ml sampl. - M. Carey Luscious Pink dowolna ilość - Pecksniff Oriental Amber 1 ml sampl. - Pucci Miss Pucci Intense 1,5 ml sampl. - Ungaro Appaition 1 ml sampl. - Tesori d'Oriente Marrakesh Patchouli e Ginger 4,5/5ml - Tesori d'Oriente Africa 2 ml sampl. - Yves Rocher Naturelle 2 ml sampl. Rozważę każdą propozycję
|
#1268 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam:
Lalique - Le parfum - firmowa próbka - pozostało 90% Naomi Campell - klasyczny złoty pazurek - mogę odpsikać do 10ml Hugo Boss - Orange edt - mogę odpsikać do 10ml Jesus Del Pozo Halloween - ok.9ml
Aga. Odchudzam się: 58kg - 49kg Edytowane przez thealee Czas edycji: 2012-12-23 o 20:51 |
|
|
|
#1269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez edytapa68 Czas edycji: 2012-12-21 o 20:41 |
|
|
|
|
#1270 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1271 |
|
Zakorzenienie
|
Dzongkhę przygarnę, im więcej tym lepiej
![]() do oddania to co w wątku z podpisu. |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1272 |
|
Zakorzenienie
|
A jakie zapachy masz do zaoferowania?
|
#1273 |
|
Mother of Cats
|
Może ktoś coś?
![]() Odlewka: * Christian Dior: Miss Dior EDT (9/10 ml; wersja po reformulacji) Próbki: * Bond No. 9: New Haarlem (1,4 ml) F * Chanel: Chance EDP (1,6 ml) R, A * Christian Dior: Addict (1,5 ml) R, A * Comme des Garcons: Comme des Garcons 2 (0,2 ml) R, A * Demeter: Patchouli (1,3 ml) R * Kerosene: Wood Haven (1,2 ml) R, A * Parfumerie Generale: Hyperessence Matale (0,2 ml) R, A * Parfums Gres: Cabotine EDT (0,5 ml) R * Robert Piguet: Bandit (0,9 ml) R * Rochas: Femme (0,5 ml) R, A * Salvador Dali: Dalimania (2,1 ml) R * YSL: M7 Oud Absolu (1,8 ml) R, A |
|
|
|
#1274 |
|
Wtajemniczenie
|
Oddam odlewki (wizażowe):
Dana Tabu-6ml Blumatine Innamorata ok.4,5 -5 ml Miss Dior EDT 5ml(bez psika) Dior Poison 7ml (bez psika) Guerlain Shalimar Parfum Initial L-eau 2ml(bez psika) Dior Addict-ok.4,5 mogę zrobic odlewkę z Jimmy Choo edp ,Lacoste Pour Femme najchętniej przygarnęłabym drobnicę(małe ilości ) do testów np.Armani Code ; Givenchy Euidemoiselle ; Angele edp, edt ;Alieny , Dior: Midnight Poison ,Hypnotic Poison ,Guerlain Samsara Narcisko Rodriquez for her ,N.Ricci Belle de Minuit; Guerlain Samsara, Mochino Love love; Paco Rabanne Blac xs ,Lancome Midnight Rose , DKNY Pure Women szare -nieaktualne Edytowane przez LEADYAGLO Czas edycji: 2012-12-27 o 10:03 |
|
|
|
#1275 |
|
Zadomowienie
|
DEKANTY:
5ml Amouage The Library Collection Opus III 6ml Dior La Collection Couturier Parfumeur Mitzah 7-8ml Hermes L’Ambre des Merveilles 10ml Prada Prada (Amber) 8ml Dana Tabu Tylko za coś oudowego lub drzewno orientalnego: 4,5 ml Estée Lauder Wood Mystique PRÓBKI: 2ml Amouage The Library Collection Opus II Firmowe i z kategorii bardzo "przystępnej" niszy, lekkie kwiatowo- owocowe: 1ml Patrizia Pepe Pepe. 1,5ml La Collina Toscana Poggio in Fiore 2ml Nobile 1942 Vespri Esperidati for Men 2ml GianMarco Venturi GianMarco Venturi Women 9 Oraz komplet próbek Esteban: http://www.esteban.fr/en/scent-experien … mes-1.html Większość ma po 2 ml w dwóch czy trzech jest 1,5ml. Zapachy takie są wymienione na stronie w tym komplecie. Szukam wszelkich orientalnych korzennych ( ale też waniliowych ambrowych ciepłych pachatków), drzewnych, oudowych, paczulowych różanych ale skłonna jestem rozważyć każdą propozycję. Oraz dla siostry Code Edp oraz Chanel Chance eau Fraiche także ew. te też .szare - nieaktualne w trakcie negociacji
[SIZE=2]Szukam flaszek z ubytkiem: ANGEL EDP Edytowane przez pola49 Czas edycji: 2012-12-23 o 17:01 |
|
|
|
#1276 |
|
Zadomowienie
|
Polo, zerknij proszę na moją listę (link w podpisie) czy coś znajdziesz. Jak nie, to spróbuję potraktować Cię czymś spod lady. W razie problemów jeśli wyrazisz zgodę, to wezmę wtedy mniej L'Ambre des Merveilles.
|
#1277 |
|
Zakorzenienie
|
Dokładka:
Cały Flakon: Tesori d"Oriente Fior Del Dragone porzeczka YR 20ml ODLEWKI: Salvador Dali Laguna 10ml Van Cleef & Arpels, Les Saisons, Hiver EDT ok 5ml Guerlain Aqua Allegoria Lavende Velurs ok 4ml Maurer & Wirtz, Michalsky EDP ok 4-5ml Christian Dior, Miss Dior Cherie 8 ml Lolita Lempicka L de Lolita, 6ml Givenchy, Hot Couture EDP 2,5 ml Fendi Theorema miniatura, zostało ok 4 ml Kenzo Parfum d'ete ok 9-10 ml Mogę odpsikać do 5ml : (ale do piero po świętach atomki): Lolita EDP Un Bois Vanille Do 10ml: NC Winter Kiss YR Vanille Noire PROBKI: Miss Dior - próbka fabryczna -1test Dior Midnight Poison - próbka fabryczna -1test L'Artisan Tea for Two ok 70% robionej próbki Serge Lutens Chergui ok 30% próbli z Lulua Comme des Garcons, Series 3: Incense, Ouarzazate 50% próbki Lulua Comme des Garcons, Series 3: Incense, Zagorsk 50% próbki LUlua Serge Lutens Five o'clock 70% próbli Lulua Givenchy Organza 70% próbki z S. Guerlain Samsara 25% próbki z S. Givenchy Amariage 30% próbki z S. Costume National Scent Deo ok 1ml Escada Collection 75% próbki fabrycznej Christina Aguilera Red Sin 60% próbki fabrycznej V.Westwood Cheaky Alice 95% próbki fabrycznej EL. Bronze Goddes Capri ok 0,3 ml Escada Marine Groove 0,5 ml Comme des Garcons EDP 80% próbki Lulua Szukam różnych rzeczy: głównie przyprawowo-puchatych, waniliowych, leśnych, miodowych, łatwych kadzideł, alkoholowych, raczej nie szukam kwiatków i świeżaków, ale jestem otwarta na wszystko
Edytowane przez Quinn Czas edycji: 2012-12-23 o 17:06 |
|
|
|
#1278 |
|
Raczkowanie
|
Oddam w dobre ręce
![]() 2x Thierry Mugler, Womanity EDP - próbka firmowa z atomizerem (1,2ml) Thierry Mugler, Womanity EDT - próbka firmowa bez atomizerka (1,2ml) Thiery Mugler, Womanity Perfumowane mleczko do ciała - ok.50/100ml (balsam w 100 ml tubce był częścią zestawu) Przygarnę próbki/odlewki, np.: Avignon (CdG) Tea for Two (L'Artisan) Chaman's Party (Honore Des Pres) Eau des Baux (L'Ociitane) ...lub inne niszowe - jestem otwarta na propozycje
|
|
|
|
#1279 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#1280 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1281 |
|
Zakorzenienie
|
Znajdziesz cos u mnie?
|
#1282 |
|
Raczkowanie
|
Aktualizacja:
Flachy: - Chanel 19 edt, z wymiennym wkładem, lekko porysowane opakowanie, ok 47/50ml - Eau des merveilles ok 14ml/30ml (wymiana w imieniu koleżanki, która chciałaby w zamian najlepiej violet blond lub coco noir) - Yves Rocher - zima ok 50ml/60ml (rarytas pochodzący z miłej wymiany lecz niestety kolejny zapach wywołujący u mnie migrenę) - ogródek nilowy ok 10ml/15ml - czarna coco chanel ok 45ml/50ml (mam jeszcze kartonik, podjęłam męską decyzję i oddam, ale tylko za mania armaniego, nową wersję) Odlewki (wszystkie ze wspólnych zakupów albo z wizażowych wymian) - Musc ravageur ok 12ml (tylko na coś specjalnego) - Chanel nr 5 edp ok 9ml - L'erbolario, dolcelisir ok 3, 3,5ml - Ysl, Opium ok 9ml - Ysl, Paris edp ok 6ml (bez atomizera) - Shalimar light ok 18ml - lancome, cuir de lancome ok 7ml - L lolita lempicka ok 7ml - fendi theorema leggero ok 6ml - Bulgari, black ok 5ml - Cioccolato mon amour, fondente extra, ok 4ml Próbki: - Lorenzo Villoresi, Dilmun 2ml (firmowa) - Bond, New Haarlem 1,5ml (z quality) - Histoires des parfums 1969 1,5ml (z quality) - Guerlaian, mitsouko, ok 2,5ml (bez atomizera) - Serge Lutens, cedr, ok 2ml - Givenchy, hot couture, ok 2,5ml Szukam - Nadal (mimo zakupu 50 ml edt)Chanel, chance edt lub (najchętniej w oryginalnym flakonie) - Armani, mania (najchętniej w oryginalnym flakonie) - Avignon (na spróbowanie) - Vetiver tonka i rose ikebana (na spróbowanie Póki co nic więcej nie przychodzi mi do głowy, ostatnio po większości zapachów boli mnie głowa więc ciężko będzie mnie skusić czymś z poza powyższej listy, ale próbować można zwłaszcza zapachami delikatnymi, aczkolwiek nie typowymi świeżakami, bo po nich również mam migrenę...
Edytowane przez aventino11 Czas edycji: 2012-12-29 o 13:20 |
|
|
|
#1283 |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli Cię interesuje to zapraszam na PW
|
|
|
|
#1284 |
|
Wtajemniczenie
|
Wymienię próbkę 3ml (raz psikniętą) Black Cube na coś fajnego
|
#1285 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1286 |
|
Raczkowanie
|
Sylwia, a masz cos konkretnego na mysli? Bo ja jestem chetna.
|
#1287 |
|
Wtajemniczenie
|
jakies słodkie ambry bym przygarnęła
|
#1288 |
|
Raczkowanie
|
Moze Ci zrobie odlewke ktoregos z Diorow butikowych?
Albo moge przejrzec moje pudelko z probkami i odlewkami? Aaa, ok, ide patrzec jakie mam ambry.
Szukam Midnight Oud Juliette Has a Gun. Edytowane przez nikielka Czas edycji: 2012-12-24 o 22:16 |
|
|
|
#1289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam Chanel Chance eau Fraiche, mogę odpsikac Reszta zapaszkow u mnie w wątku w podpisie, moze coś znajdziesz Cos u mnie?
|
|
|
|
|
#1290 |
|
Zakorzenienie
|
Oddam 50ml Rebelle Rihanny we flaszce bez korka na inny zapach koniecznie we flakonie. moze byc mniejsza pojemnosc
![]() Chetnie HPeS HP Addict Pure Poison Midnight Poison Ale inne tez
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:00.