|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
kurczaki... żonom chorych małżów życzę wytrwałości
chyba każda z nas wie, jaki to dramat mieć chorego chłopa w domu - i to jeszcze teraz, gdzie tyle przygotowań, a jeszcze dziecię w brzucholku...ja właśnie popakowałam prezenty i już ładnie leżą pod choinką. się zmachałam porządnie, ale fajna robota w sumie. mogę jeszcze!
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
żałuję, że dziś nie wzięłam no ale trudno... ![]() w ogóle to do rana będzie bez śniegu + szklanka na drodze podejrzewam bo właśnie pada deszcz i chwyta mrozik pięęęknie.
|
|
|
|
|
#1503 | |
|
Zakorzenienie
|
Justi, o faktycznie już po 22giej
to by wyjaśniało, dlaczego od godziny ziewam... czas spać ![]() ---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- Cytat:
|
|
#1504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tu dla Was wszystkich życzenia ![]() Piękny dzień Bożego Narodzenia już blisko, mogę Wam życzyć tylko szczerze,
Pięknych momentów i chwil wśród rodziny w tę Wieczerzę, Wszystkiego w blasku, złocie i czerwieni, Niech nowy nadchodzący rok, będzie dla Was pełen nadziei, Oby spełniło się nie jedno a wiele Waszych marzeń, Wszystkiego najlepszego i mnóstwa wrażeń!
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noo było pięknie, poczułam święta i U Was nie pada? Chyba nie jesteś daleko ode mnie teraz?
|
|
|
|
|
#1506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Z reguły bywają poślizgi (dzisiaj zamiast o 15 wzięłam chyba przed 18, o ile w ogóle wzięłam, bo położyłam na stole, później jej nie było, a nie pamiętam żebym połykała )Dziękuję ![]() Skłaniam się ku temu, ale z drugiej strony chciałabym zobaczyć się z dziewczynami z pracy i im złożyć życzenia... Zobaczymy jak rano będę się czuła, bo na razie ledwo siedzę tak mnie plecy łupią ![]() Cytat:
Dobra, skończył się filmik, idę wymoczyć dupkę, zrobię sobie maseczkę na twarz, bo znowu mnie wysyfiło, tableta i lulu... Do usłyszenia jutro! Kolorowych snów!
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) napewno do rodzicow pojadeWigilia w sumie u nich , potem do mojej psiapsiolki z prezentami i o 22 w domu i u nas tez posiedzimy , moze uda mi si ena Pasterke pojsc )
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pewnie jeszcze jutro wpadnę ale już teraz chciałabym Wam życzyć
Wesołych, rodzinnych, pełnych radości i uśmiechów Świąt Bożego Narodzenia, samych pyszności na stołach, kopniaczków w brzuszkach i cudnej, rodzinnej atmosfery bez nerwów i stresów
![]() |
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pierwsza Wigilia o 16, druga 19. w zeslzym roku dostarlam do domu i z pasterki juz zrezygnowalismy...cos czuje, ze w tym roku bedzie podobnie
|
|
|
|
|
#1510 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry świątecznie
![]() życzę wszystkim mamusiom spokojnych i ciepłych Świąt - w miarę możliwości bezstresowych ![]() my wczoraj wróciliśmy z Krakowa, także dziś jeszcze będziemy kończyć porządki, ale nawet się cieszę - jedzonka różne gotowe, teraz jeszcze śledziki mężowe, polewa na piernik i ciasto na jutro, pakowanie prezentów i na 16 jedziemy do mojej mamy na kameralną Wigilię z bratem jeszcze tylko. Pewnie pojedziemy na pasterkę do Katowic do dominikanów, żeby się nie męczyć u lokalnych kaznodziejów ![]() i ja też dołączam do radości z pierwszego kopniaczka po siedzeniu 9 godzin na szkoleniu w sobotę moje małe chyba chciało mi przekazać, żebym stamtąd spierdzielała ![]() podsumowując przesyłam Wam dużo pozytywnych fluidków na dziś
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() (poza tym dostaniemy dwie gry- Monopol Polska i Jaki Jest, więc już się z Mężem śmiejemy, że po Wigiliach siadamy do grania i naparzamy do rana )Cytat:
![]() Już życzyłam, ale pożyczę raz jeszcze już teraz, bo nie wiem czy wpadnę jeszcze: Spokojnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym. Oby były też mroźne i białe czyli takie jakie powinny być! (i czemu nie ma świątecznych emotów z mikołajem i choinką?!? )
Kubuś ex-aparatka ![]() góra- 30.06.10- 17.11.11 dół- 01.09.10- 26.08.11 koszt leczenia- 6225 zł Edytowane przez szprotka_mada Czas edycji: 2012-12-24 o 08:53 |
||
|
|
|
#1512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze raz wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt ![]() Zmykam się kończyć pakować i w drogę ... chociaż to może potrwac, bo ja spakowana i ubrana, czekam w sumie na zmywarkę, a mężuś ledwo wykapany piłuje pazurki, a jeszcze koszul nie wyprasował. Pewnie znowu ja muszę, żeby zdążyć dzisiaj ... Pa A, nie wiem czy uda mi się zerknąć do Was przez Święta, dzisiaj na pewno nie, ale jutro się postaram.
|
|
#1513 |
|
Wtajemniczenie
|
Znów zaginęłam na dwa dni a tu 52 strona...
Ludzie ![]() Witam się wigilijnie!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- Wczoraj wróciliśmy od TŻ. Ustroiliśmy jego mamie choinkę, odwiedziliśmy wszystkie ciocie i babcie i kogo się dało Ja z moim mikro brzuszkiem przy jego siostrze wyglądam jak chudzielec, ona to ma brzucha! No ale ona pod koniec lutego rodzi. Mampytanie o pampersy. Będziecie normalnie kupowały paczki w sklepach, czy używały takich wielorazowego użytku? Bo siostra TŻa kupiła ileś tam takich właśnie do prania, ale mnie to chyba nie przekonuje ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Uch, nikogo nie ma, więc i ja uciekam ogarniać tu. Dziś już pewnie nie wejdę na forum, a jutro rano jedziemy do taty TŻ, a potem do jego mamy i wracamy tu w drugie święto. ![]() WESOŁYCH ŚWIĄT! I niech się Fasolki najedzą pysznych dań.
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kopniaczki ![]() My wigilie u moich rodzicow tak na 17-17,30 , ale malego zawoze szybciej kolo 14 zeby dziadkowi choinke pomog l ubrac )buzaiki i Wesołych dziewczynki
|
|
#1515 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas wir przygotowań więc ja tylko na chwilę
![]() Razem z mężem i dziewczynami życzymy Wam wszystkiego co najlepsze w te święta. Szczęścia, spokoju i super prezentów Buziaki i do usłyszenia po świętach
|
|
|
|
#1516 | ||||
|
Zakorzenienie
|
chyba wizaż z okazji świąt wypieprzył tą głupią reklamę
![]() Cytat:
ale dzisiaj jest buro i trochę mokro, oczywiście pola sraczkowato-zielonkawe... niczym niezdrowa kupka niemowlaka...Cytat:
no, ale teraz do przyjemnych spraw: gratuluję kopniaka! Cytat:
lepiej sobie pograć do rana ![]() Cytat:
o pieluchach było już trochę i jest to godne rozważenia, jeśli chce się tyle prać. wzorki są śliczne, ale roboty troszkę więcej jednak z tym jest. w sumie warto mieć suszarkę albo sporo wkładów, bo podobno potrzebują czasu, żeby wyschnąć.a z resztą, obejrzyj sobie filmiki tej dziewczyny, ma ich kilka na ten temat: https://www.youtube.com/watch?v=uHFOMfTkCFM
|
|
#1517 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam się przywitać
![]() wstaliśmy bo nieprzespanej połowie nocy (kochany nienażarty kotek ) i zaraz pakujemy graty, kota, i zbieramy się do Gliwic. wyszło jeszcze, że teściowa chce nas na drugi dzień świąt na obiad i chyba zostaniemy na dłużej
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas po śniegu wspomnienie ![]() Ty się nic nie martw, że mało czujesz dziecko, na tym etapie to się ciesz, że już czujesz Mój daje o sobie znać zazwyczaj wieczorem i rano, jak się obudzę, czasem w ciągu dnia ![]() Krokiety gotowe ![]() Muszę umyć podłogę w kuchni bo znów zrobił się mały bałagan
|
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
cloche a Ty od kiedy czujesz babla? leeee będę ostatnia która poczuje?;-)
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-24 o 11:21 |
|
|
|
#1520 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, po świętach się poprawiam i będę u Was częściej
![]() Tymczasem: Zdrowych, wesołych, pogodnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia ![]()
|
#1521 |
|
Raczkowanie
|
Z okazji Bożego Narodzenia chciałam Wam życzyć samych pomyślności, dużo zdrówka, miłości, spokoju ducha, zero stresu. Abyście te święta spędziły w spokoju i radości w rodzinnym gronie. Buziaki
|
|
#1522 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowie niby zapraszali nas na 17, ale teraz kombinują czy by nie zacząć o 18 bo nie wiadomo kiedy brat męża wróci z pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
Też wpadam zerknąć co słychać
![]() Życzenia złożyłam wszystkim wczoraj, a za dzisiejsze serdecznie dziękuję ![]() My do mamy na wigilię na 17sta więc mam luz póki co. Lady jak tam się czujesz jako młoda mężatka?
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-12-24 o 12:46 |
|
|
|
#1524 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam nadrabiania
![]() Po Świętach czeka mnie troszkę czytania ![]() Wczoraj znowu nie dałam rady Was odwiedzić. Teraz wpadłam na chwilkę żeby Wam złożyć życzonka: Zdowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, Spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Nieznikającego uśmiechu radości w sercu i wiele wzruszających chwil. Wszystkiego dobrego kochane, dla Was i dla Waszych Najbliższych ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Jak minie troszkę ten cały Świąteczny zawrót głowy to wrzucę Wam jakieś fotki ze ślubu Bo pewnie jesteście ciekawe ![]() Tak jak już pisałam, wszystko super się udało. Było bardzo sympatycznie, tylko gdzieś musiałam się przeziębić i od wczoraj jestem strasznie zasmarkana mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo troszkę to męczące. A jak kicham i dmucham w chusteczkę to Synek pewnie podskakuje w brzuszku- aż mi go szkoda..Uciekam do rodzinki, może jeszcze później wpadnę, ale nie obiecuję. Buziaki kochane Ciężarówki
|
|
|
|
#1525 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja sobie właśnie zrobiłam barszcz, żeby mieć na wigilię co jeść, a krokiety teściowa kupiła. to nie to samo... pewnie będzie jak zwykle dużo szumu o 17tej, modlitwa, zjemy i od 17:30 każdy się będzie gdzieś snuł po chałupie. może i lepiej, pójdę wcześniej spać albo dołączę do wigilii wizażowej ![]() Cytat:
no i tam, gdzie jest moje wybrzuszenie. delikatne, jakby rybka tam pływała i czasem odbiła się delikatnie od ścianki. czuję coś w tym stylu już od tygodnia na pewno. wcześniej może i też, ale takie to niewyraźne było, że trudno stwierdzić ![]() Cytat:
![]() ta, najlepsze, że dyktują nam jak mamy żyć, a pojęcia o tym życiu nie mają. no bo skąd mają wiedzieć, ile kosztuje utrzymanie rodziny, czynsz? podręczniki do szkoły? ubrania, z których dzieciaki ciągle wyrastają? i że do pracy trzeba dojechać, ba, trzeba się nieźle naprodukować, żeby w ogóle ją mieć... ale muszę przyznać, że takich "dyrdymałów" (jak to pięknie określiłaś ) spotykałam tylko na wsiach. chyba z porządnych parafii takich wyganiają myśląc, że na małej wiosce mniej ludzi będą wkurzać tymi teoriami (w tym przypadku faktycznie tak jest, ten ksiądz przepił kasę na konieczny remont w poprzedniej parafii, hazardzista jeden...)z małżem jak już, to chodzimy do kościoła do większej wioski obok i jest znacznie lepiej
|
|
#1526 |
|
Wtajemniczenie
|
życzę Wam zdrowych, radosnych świąt, spędzonych w gronie rodziny
![]() A dla tych które jeszcze nie czują maluchów aby poczuły pierwsze kopniaczki pociech sama czekam aż córeczka da znać o sobie, to juz 16 tydz
|
|
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Również Życzę Mamusiom wszystkiego co najpiękniejsze , zdrówka, dużych, pięknych brzuszków i wytrwałości
WESOŁYCH ŚWIĄT!! ![]() ja już pierwsze kopniaczki czuję od kilku dni, Mały uaktywnia się ok 22-23 , i rano o 8-9 dzisiaj zaczęłam 20tc
|
|
|
|
#1528 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi też żal mojego jak kicham a kicham codziennie rano! Cytat:
Pyszności!! My właśnie też mieliśmy zawsze kupne tak jak ciasto... ale się zbuntowałam i zrobiłam prawdziwe, domowe... za rok już chyba wszystko będzie domowe, nie dam mamie kupić gotowców My idziemy do moich o 16:00 ale kolacja o 17:00 ma być i pewnie przed 22:00 nie wyjdziemy
|
||
|
|
|
#1529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zgłodniałam! zaraz zrobię przegląd w kuchni ![]() ja u moich rodziców zawsze robiłam razem z mamą krokiety albo pierogi albo tzw. "paszteciki", czyli farsz z kapuchy i grzybów w kruchym cieście zapiekany. pyszności... tutaj niestety wigilia to zupa rybna zabielana omawianym wcześniej mleczem, a potem ziemniaki z kawałkiem karpia i kapustą i grzybami. podane wszystko normalnie jak obiad. wigilia w moim rodzinnym domu to 12 potraw porozkładanych na stole. każdy chwyta się tego, co lubi... roboty sporo, ale przygotowania przy winie i kolędach nie męczą ![]() za rok tak właśnie zrobię. nigdzie nie będziemy jeździć, bo mały będzie za mały na wyprawę 800km, więc wigilia w moim nowym domku będzie po mojemu, o! z barszczem, grzybową, rybą w różnych odsłonach, krokietami, uszkami, pasztecikami, ciastami...
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wigilia, którą opisujesz podobna jest do tej w domu mojego M. ![]() Z tym, że zupę (grzybową) często jedli na ... obiad później ziemniaki z masłem, kapusta z grochem i ryba. Moczka, makówki, jakaś sałatka ze śledzi. Koniec. A u mnie właśnie tak jak u Ciebie - 12 potraw, wszystko na stole. My akurat zaczynamy od barszczu, później śledź w śmietanie z ziemniakami a dalej - kto na co ma ochotę no i tak siedzimy, siedzimy i jemy ![]() No i mój M. nie mógł się przekonać do naszych zwyczajów Teraz moja mama specjalnie dla niego robi porcję gorrrących ziemniaków z masełkiem |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:55.

chyba każda z nas wie, jaki to dramat mieć chorego chłopa w domu - i to jeszcze teraz, gdzie tyle przygotowań, a jeszcze dziecię w brzucholku...
i już ładnie leżą pod choinką. się zmachałam porządnie, ale fajna robota w sumie. mogę jeszcze!

bo właśnie pada deszcz i chwyta mrozik
to by wyjaśniało, dlaczego od godziny ziewam... czas spać 
Ja się pytam... KIEDY?! 

)

mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo troszkę to męczące. A jak kicham i dmucham w chusteczkę to Synek pewnie podskakuje w brzuszku- aż mi go szkoda..
ja sobie właśnie zrobiłam barszcz, żeby mieć na wigilię co jeść, a krokiety teściowa kupiła. to nie to samo... pewnie będzie jak zwykle dużo szumu o 17tej, modlitwa, zjemy i od 17:30 każdy się będzie gdzieś snuł po chałupie. może i lepiej, pójdę wcześniej spać albo dołączę do wigilii wizażowej