Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-23, 22:17   #1501
cloche
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

kurczaki... żonom chorych małżów życzę wytrwałości chyba każda z nas wie, jaki to dramat mieć chorego chłopa w domu - i to jeszcze teraz, gdzie tyle przygotowań, a jeszcze dziecię w brzucholku...

ja właśnie popakowałam prezenty i już ładnie leżą pod choinką. się zmachałam porządnie, ale fajna robota w sumie. mogę jeszcze!
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:19   #1502
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
prezenty i już ładnie leżą pod choinką. się zmachałam porządnie, ale fajna robota w sumie. mogę jeszcze!
Ja nasze jutro niosę pod choinkę żałuję, że dziś nie wzięłam no ale trudno...

w ogóle to do rana będzie bez śniegu + szklanka na drodze podejrzewam bo właśnie pada deszcz i chwyta mrozik pięęęknie.

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:22   #1503
cloche
Zakorzenienie

Justi, o faktycznie już po 22giej to by wyjaśniało, dlaczego od godziny ziewam... czas spać

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Ja nasze jutro niosę pod choinkę żałuję, że dziś nie wzięłam no ale trudno...

w ogóle to do rana będzie bez śniegu + szklanka na drodze podejrzewam bo właśnie pada deszcz i chwyta mrozik pięęęknie.
mówisz??? nosz kurde, to po cholerę dzisiaj tak ładnie pruszyło?! ani tego nie odgarną, soli nie posypią, i faktycznie będzie szklanka. chrzanić to, ja jutro z domu nosa nie wychylam
Stary 2012-12-23, 22:23   #1504
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Jestem dopiero usiadloam, ale ryba mam nawet posmazona , a mezus starl warzywa takze jutro tylko poddusic , makowce troszke popekaly ale ok
a wy widze ze jutro jakis Wigilijny strajk hehehe
ja raczej nie dolacze ale duchowo bede z Wami
Mi tu nie tyle o wigilie chodzi co o I dzień świąt

Cytat:
Częstujcie się Załącznik 5032793

Ja bym nie poszła
oni będą zaczynali o 19:00 czy Wy dołączycie w trakcie?

niezłe miał widoki

Dziękówa!

Ja też nie brałam o stałych porach godzina, dwie różnicy była na pewno

----

Byłam u mamy, wróciłam, zjadłam i się zrobiła 22:00 Ja się pytam... KIEDY?!
Mmmm pyszności

A tu dla Was wszystkich życzenia

Piękny dzień Bożego Narodzenia już blisko, mogę Wam życzyć tylko szczerze,

Pięknych momentów i chwil wśród rodziny w tę Wieczerzę,

Wszystkiego w blasku, złocie i czerwieni,

Niech nowy nadchodzący rok, będzie dla Was pełen nadziei,

Oby spełniło się nie jedno a wiele Waszych marzeń,

Wszystkiego najlepszego i mnóstwa wrażeń!

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:25   #1505
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi, o faktycznie już po 22giej to by wyjaśniało, dlaczego od godziny ziewam... czas spać

mówisz??? nosz kurde, to po cholerę dzisiaj tak ładnie pruszyło?! ani tego nie odgarną, soli nie posypią, i faktycznie będzie szklanka. chrzanić to, ja jutro z domu nosa nie wychylam
No to śpij

Noo było pięknie, poczułam święta i
U Was nie pada? Chyba nie jesteś daleko ode mnie teraz?

Stary 2012-12-23, 22:28   #1506
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
To bierzesz Duphaston o równych porach? Ja zawsze jak wstaje rano i kładę się spać, nigdy nie patrzę na zegarek. Od poczatku tak robiłam, więc to chyba nie problem ?? Ojej
Jak brałam 2x1 to też brałam po wstaniu i przed spaniem, teraz biorę 3x1 i staram się "w miarę" o równych porach, inaczej pewnie bym zapominała, a tak mam w głowie 8, 15, 23 . Z reguły bywają poślizgi (dzisiaj zamiast o 15 wzięłam chyba przed 18, o ile w ogóle wzięłam, bo położyłam na stole, później jej nie było, a nie pamiętam żebym połykała )

Cytat:
Częstujcie się

Ja bym nie poszła
Dziękuję
Skłaniam się ku temu, ale z drugiej strony chciałabym zobaczyć się z dziewczynami z pracy i im złożyć życzenia... Zobaczymy jak rano będę się czuła, bo na razie ledwo siedzę tak mnie plecy łupią

Cytat:
kurczaki... żonom chorych małżów życzę wytrwałości chyba każda z nas wie, jaki to dramat mieć chorego chłopa w domu - i to jeszcze teraz, gdzie tyle przygotowań, a jeszcze dziecię w brzucholku...
Weź nic nie mów...

Dobra, skończył się filmik, idę wymoczyć dupkę, zrobię sobie maseczkę na twarz, bo znowu mnie wysyfiło, tableta i lulu...
Do usłyszenia jutro! Kolorowych snów!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:28   #1507
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Mi tu nie tyle o wigilie chodzi co o I dzień świąt

Mmmm pyszności

A tu dla Was wszystkich życzenia

Piękny dzień Bożego Narodzenia już blisko, mogę Wam życzyć tylko szczerze,

Pięknych momentów i chwil wśród rodziny w tę Wieczerzę,

Wszystkiego w blasku, złocie i czerwieni,

Niech nowy nadchodzący rok, będzie dla Was pełen nadziei,

Oby spełniło się nie jedno a wiele Waszych marzeń,

Wszystkiego najlepszego i mnóstwa wrażeń!
jak tak to ja tez bede w 1 dzien swiat , napewno wpadne kilka razy a moze dluzej posiedze jakos nie mam weny na zapraszanei ani na chodzenie w gosci ) napewno do rodzicow pojade
Wigilia w sumie u nich , potem do mojej psiapsiolki z prezentami i o 22 w domu i u nas tez posiedzimy , moze uda mi si ena Pasterke pojsc )
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-23, 22:39   #1508
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja pewnie jeszcze jutro wpadnę ale już teraz chciałabym Wam życzyć

Wesołych, rodzinnych, pełnych radości i uśmiechów Świąt Bożego Narodzenia, samych pyszności na stołach, kopniaczków w brzuszkach i cudnej, rodzinnej atmosfery bez nerwów i stresów

Stary 2012-12-23, 22:50   #1509
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja podejrzewam, że ok 20 dołączę do wizażowej wigilii

na 16 idziemy do moich rodziców, na 19 do teściów.. a o 20 będe już przysypiała zapewne
mamy taki sam plan pierwsza Wigilia o 16, druga 19. w zeslzym roku dostarlam do domu i z pasterki juz zrezygnowalismy...cos czuje, ze w tym roku bedzie podobnie
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 08:38   #1510
pearl87
Raczkowanie

Dzień dobry świątecznie
życzę wszystkim mamusiom spokojnych i ciepłych Świąt - w miarę możliwości bezstresowych

my wczoraj wróciliśmy z Krakowa, także dziś jeszcze będziemy kończyć porządki, ale nawet się cieszę - jedzonka różne gotowe, teraz jeszcze śledziki mężowe, polewa na piernik i ciasto na jutro, pakowanie prezentów i na 16 jedziemy do mojej mamy na kameralną Wigilię z bratem jeszcze tylko. Pewnie pojedziemy na pasterkę do Katowic do dominikanów, żeby się nie męczyć u lokalnych kaznodziejów

i ja też dołączam do radości z pierwszego kopniaczka po siedzeniu 9 godzin na szkoleniu w sobotę moje małe chyba chciało mi przekazać, żebym stamtąd spierdzielała

podsumowując przesyłam Wam dużo pozytywnych fluidków na dziś
pearl87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 08:49   #1511
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
mamy taki sam plan pierwsza Wigilia o 16, druga 19. w zeslzym roku dostarlam do domu i z pasterki juz zrezygnowalismy...cos czuje, ze w tym roku bedzie podobnie
Heheh... U nas pierwsza Wigilia o 16 u moich, później do teściów (pewnie też koło 18-19). A o pasterce nawet nie myślę, gdyż u nas w Kościele ludu, że hoho, będzie ciasno i duszno no i jak można wytrzymać 2h bez sikania?!?
(poza tym dostaniemy dwie gry- Monopol Polska i Jaki Jest, więc już się z Mężem śmiejemy, że po Wigiliach siadamy do grania i naparzamy do rana)

Cytat:
Napisane przez pearl87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry świątecznie
życzę wszystkim mamusiom spokojnych i ciepłych Świąt - w miarę możliwości bezstresowych

my wczoraj wróciliśmy z Krakowa, także dziś jeszcze będziemy kończyć porządki, ale nawet się cieszę - jedzonka różne gotowe, teraz jeszcze śledziki mężowe, polewa na piernik i ciasto na jutro, pakowanie prezentów i na 16 jedziemy do mojej mamy na kameralną Wigilię z bratem jeszcze tylko. Pewnie pojedziemy na pasterkę do Katowic do dominikanów, żeby się nie męczyć u lokalnych kaznodziejów

i ja też dołączam do radości z pierwszego kopniaczka po siedzeniu 9 godzin na szkoleniu w sobotę moje małe chyba chciało mi przekazać, żebym stamtąd spierdzielała

Gratuluję kopniaczków

Już życzyłam, ale pożyczę raz jeszcze już teraz, bo nie wiem czy wpadnę jeszcze:

Spokojnych, radosnych Świąt Bożego Narodzenia spędzonych w gronie rodzinnym. Oby były też mroźne i białe czyli takie jakie powinny być!

(i czemu nie ma świątecznych emotów z mikołajem i choinką?!?)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg images100percent-christmas.jpg (47,1 KB, 13 załadowań)

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

Edytowane przez szprotka_mada
Czas edycji: 2012-12-24 o 08:53
szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 09:17   #1512
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Witam się padnięta. Mąż padł z choroby a ja padnę zaraz na ryj ze zmęczenia. Zrobiłam co miałam zrobić i co miał zrobić mój chorowitek
Co jest gorsze od kobiety z miesiączką? Facet z gorączką!

Jeszcze raz wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt

Zmykam się kończyć pakować i w drogę ... chociaż to może potrwac, bo ja spakowana i ubrana, czekam w sumie na zmywarkę, a mężuś ledwo wykapany piłuje pazurki, a jeszcze koszul nie wyprasował. Pewnie znowu ja muszę, żeby zdążyć dzisiaj ...

Pa

A, nie wiem czy uda mi się zerknąć do Was przez Święta, dzisiaj na pewno nie, ale jutro się postaram.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 09:56   #1513
vvgh
Wtajemniczenie

Znów zaginęłam na dwa dni a tu 52 strona... Ludzie

Witam się wigilijnie!!!

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Wczoraj wróciliśmy od TŻ. Ustroiliśmy jego mamie choinkę, odwiedziliśmy wszystkie ciocie i babcie i kogo się dało Ja z moim mikro brzuszkiem przy jego siostrze wyglądam jak chudzielec, ona to ma brzucha! No ale ona pod koniec lutego rodzi.

Mampytanie o pampersy. Będziecie normalnie kupowały paczki w sklepach, czy używały takich wielorazowego użytku? Bo siostra TŻa kupiła ileś tam takich właśnie do prania, ale mnie to chyba nie przekonuje

---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Uch, nikogo nie ma, więc i ja uciekam ogarniać tu. Dziś już pewnie nie wejdę na forum, a jutro rano jedziemy do taty TŻ, a potem do jego mamy i wracamy tu w drugie święto.

WESOŁYCH ŚWIĄT! I niech się Fasolki najedzą pysznych dań.
Stary 2012-12-24, 10:09   #1514
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry świątecznie

takze Wesołych i za kopniaczki

My wigilie u moich rodzicow tak na 17-17,30 , ale malego zawoze szybciej kolo 14 zeby dziadkowi choinke pomogl ubrac )
buzaiki i Wesołych dziewczynki
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:42   #1515
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny u nas wir przygotowań więc ja tylko na chwilę

Razem z mężem i dziewczynami życzymy Wam wszystkiego co najlepsze w te święta. Szczęścia, spokoju i super prezentów

Buziaki i do usłyszenia po świętach
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 10:49   #1516
cloche
Zakorzenienie

chyba wizaż z okazji świąt wypieprzył tą głupią reklamę
Cytat:
No to śpij

Noo było pięknie, poczułam święta i
U Was nie pada? Chyba nie jesteś daleko ode mnie teraz?
teraz jestem na wiosce koło Żor. czy padało to nie wiem, bo bałam się do okna zbliżać ale dzisiaj jest buro i trochę mokro, oczywiście pola sraczkowato-zielonkawe... niczym niezdrowa kupka niemowlaka...
Cytat:
(...)Pewnie pojedziemy na pasterkę do Katowic do dominikanów, żeby się nie męczyć u lokalnych kaznodziejów

a idź, tu na wsi jest taki kaznodzieja, że zbiera mnie na wymioty na samo wspomnienie. że w ogóle pozwalają takim ludziom być księdzem to nienormalny facet, do tego polska wersja nazisty. i niedouczony. ostatnio jak się musiałam wybrać do tego kościoła (bo "msza za babcię" kurna chata, kto temu debilowi jeszcze płacił za wspominanie biednej babulki ), to prawił, że kobiety powinny siedzieć w domu pilnować ogniska domowego, a nie zachciewa się więcej kasy, samochodu, komputera, i ganiają wszyscy do pracy. a kto zrobi rodzinny obiad i przypilnuje, żeby dzieci się modliły? ja nie wiem, w jakim ten chłop świecie żyje. łazi po wsi i zbiera od ludzi kasę, żeby sobie różowe ciuszki mszalne kupić i odmalować sufit kościoła farbą 10 razy droższą od normalnej, bo aprobowana przez NASA kurna chata a ludzie nie mają na czym siedzieć! ale to nieważne przecież, niech klęczą całą mszę na zimnej posadzce...

no, ale teraz do przyjemnych spraw: gratuluję kopniaka! moje dziecię od wczoraj wieczorem nie dawało o sobie znać. nie czułam tych bąbelków i się stresowałam. ale dzisiaj coś tam się ruszył. martwię się jednak dalej, że mało...
Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
Heheh... U nas pierwsza Wigilia o 16 u moich, później do teściów (pewnie też koło 18-19). A o pasterce nawet nie myślę, gdyż u nas w Kościele ludu, że hoho, będzie ciasno i duszno no i jak można wytrzymać 2h bez sikania?!?
(poza tym dostaniemy dwie gry- Monopol Polska i Jaki Jest, więc już się z Mężem śmiejemy, że po Wigiliach siadamy do grania i naparzamy do rana)
odpuść sobie pasterkę, bo normalni ludzie mdleją, a my nienormalne teraz to strach lepiej sobie pograć do rana
Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Mampytanie o pampersy. Będziecie normalnie kupowały paczki w sklepach, czy używały takich wielorazowego użytku? Bo siostra TŻa kupiła ileś tam takich właśnie do prania, ale mnie to chyba nie przekonuje
ty lepiej już nie uciekaj, bo się nie wyrobisz z czytaniem o pieluchach było już trochę i jest to godne rozważenia, jeśli chce się tyle prać. wzorki są śliczne, ale roboty troszkę więcej jednak z tym jest. w sumie warto mieć suszarkę albo sporo wkładów, bo podobno potrzebują czasu, żeby wyschnąć.
a z resztą, obejrzyj sobie filmiki tej dziewczyny, ma ich kilka na ten temat: https://www.youtube.com/watch?v=uHFOMfTkCFM
Stary 2012-12-24, 11:05   #1517
vil84
Wtajemniczenie

wpadłam się przywitać
wstaliśmy bo nieprzespanej połowie nocy (kochany nienażarty kotek ) i zaraz pakujemy graty, kota, i zbieramy się do Gliwic. wyszło jeszcze, że teściowa chce nas na drugi dzień świąt na obiad i chyba zostaniemy na dłużej

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:17   #1518
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
teraz jestem na wiosce koło Żor. czy padało to nie wiem, bo bałam się do okna zbliżać ale dzisiaj jest buro i trochę mokro, oczywiście pola sraczkowato-zielonkawe... niczym niezdrowa kupka niemowlaka...

no, ale teraz do przyjemnych spraw: gratuluję kopniaka! moje dziecię od wczoraj wieczorem nie dawało o sobie znać. nie czułam tych bąbelków i się stresowałam. ale dzisiaj coś tam się ruszył. martwię się jednak dalej, że mało...
No właśnie tak mi się kojarzyło że gdzieś koło Żor się kręcisz

u nas po śniegu wspomnienie

Ty się nic nie martw, że mało czujesz dziecko, na tym etapie to się ciesz, że już czujesz Mój daje o sobie znać zazwyczaj wieczorem i rano, jak się obudzę, czasem w ciągu dnia

Krokiety gotowe ciasta podzielone, polukruję jeszcze makowca i wsio
Muszę umyć podłogę w kuchni bo znów zrobił się mały bałagan

Stary 2012-12-24, 11:20   #1519
MoTyleKsw
Zakorzenienie

cloche a Ty od kiedy czujesz babla? leeee będę ostatnia która poczuje?;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

Edytowane przez MoTyleKsw
Czas edycji: 2012-12-24 o 11:21
MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 11:51   #1520
dhalii
Raczkowanie

Dziewczyny, po świętach się poprawiam i będę u Was częściej
Tymczasem:

Zdrowych, wesołych, pogodnych i rodzinnych świąt Bożego Narodzenia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110820040223.html

Dzieciaczki
dhalii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 12:09   #1521
neti_t
Raczkowanie

GG do neti_t

Z okazji Bożego Narodzenia chciałam Wam życzyć samych pomyślności, dużo zdrówka, miłości, spokoju ducha, zero stresu. Abyście te święta spędziły w spokoju i radości w rodzinnym gronie. Buziaki

W oczekiwaniu na wiercipiętkę
neti_t jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 12:33   #1522
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez potterka Pokaż wiadomość
ja podejrzewam, że ok 20 dołączę do wizażowej wigilii

na 16 idziemy do moich rodziców, na 19 do teściów.. a o 20 będe już przysypiała zapewne
świetnie, ja na 20 to może dojdę do moich rodziców na karpika upragnionego teściowie niby zapraszali nas na 17, ale teraz kombinują czy by nie zacząć o 18 bo nie wiadomo kiedy brat męża wróci z pracy ale ja już świętuje od rana

Cytat:
Napisane przez cloche
bo ja nie jestem wymarzoną synową
o to tak jak ja

Cytat:
Napisane przez cloche
to prawił, że kobiety powinny siedzieć w domu pilnować ogniska domowego, a nie zachciewa się więcej kasy, samochodu, komputera, i ganiają wszyscy do pracy. a kto zrobi rodzinny obiad i przypilnuje, żeby dzieci się modliły?
płakac mi się chce jak słyszę takie dyrdymały. w ogóle nie cierpię kazań z cyklu "jak powinno wyglądać wasze życie" które nic a nic nie maja wspólnego z Ewangelią
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 12:42   #1523
colorblue
Zakorzenienie

Też wpadam zerknąć co słychać
Życzenia złożyłam wszystkim wczoraj, a za dzisiejsze serdecznie dziękuję
My do mamy na wigilię na 17sta więc mam luz póki co.

Lady
jak tam się czujesz jako młoda mężatka?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000

Edytowane przez colorblue
Czas edycji: 2012-12-24 o 12:46
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 12:59   #1524
lonely_lady
Zakorzenienie

ale mam nadrabiania
Po Świętach czeka mnie troszkę czytania

Wczoraj znowu nie dałam rady Was odwiedzić. Teraz wpadłam na chwilkę żeby Wam złożyć życzonka:

Zdowych, Spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, Spędzonych w ciepłej rodzinnej atmosferze. Nieznikającego uśmiechu radości w sercu i wiele wzruszających chwil. Wszystkiego dobrego kochane, dla Was i dla Waszych Najbliższych

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Jak minie troszkę ten cały Świąteczny zawrót głowy to wrzucę Wam jakieś fotki ze ślubu Bo pewnie jesteście ciekawe
Tak jak już pisałam, wszystko super się udało. Było bardzo sympatycznie, tylko gdzieś musiałam się przeziębić i od wczoraj jestem strasznie zasmarkana mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo troszkę to męczące. A jak kicham i dmucham w chusteczkę to Synek pewnie podskakuje w brzuszku- aż mi go szkoda..

Uciekam do rodzinki, może jeszcze później wpadnę, ale nie obiecuję. Buziaki kochane Ciężarówki

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 13:06   #1525
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie tak mi się kojarzyło że gdzieś koło Żor się kręcisz

u nas po śniegu wspomnienie

Ty się nic nie martw, że mało czujesz dziecko, na tym etapie to się ciesz, że już czujesz Mój daje o sobie znać zazwyczaj wieczorem i rano, jak się obudzę, czasem w ciągu dnia

Krokiety gotowe ciasta podzielone, polukruję jeszcze makowca i wsio
Muszę umyć podłogę w kuchni bo znów zrobił się mały bałagan
mmm, mogę wpaść do ciebie na domowe krokiety? ja sobie właśnie zrobiłam barszcz, żeby mieć na wigilię co jeść, a krokiety teściowa kupiła. to nie to samo... pewnie będzie jak zwykle dużo szumu o 17tej, modlitwa, zjemy i od 17:30 każdy się będzie gdzieś snuł po chałupie. może i lepiej, pójdę wcześniej spać albo dołączę do wigilii wizażowej
Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
cloche a Ty od kiedy czujesz babla? leeee będę ostatnia która poczuje?;-)
nie martw się, żadne to konkretne kopniaki. tylko takie niby ruchy w kiszkach, ale zupełnie inne no i tam, gdzie jest moje wybrzuszenie. delikatne, jakby rybka tam pływała i czasem odbiła się delikatnie od ścianki. czuję coś w tym stylu już od tygodnia na pewno. wcześniej może i też, ale takie to niewyraźne było, że trudno stwierdzić
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
o to tak jak ja

płakac mi się chce jak słyszę takie dyrdymały. w ogóle nie cierpię kazań z cyklu "jak powinno wyglądać wasze życie" które nic a nic nie maja wspólnego z Ewangelią
o, to nie jestem sama niefajna synowa
ta, najlepsze, że dyktują nam jak mamy żyć, a pojęcia o tym życiu nie mają. no bo skąd mają wiedzieć, ile kosztuje utrzymanie rodziny, czynsz? podręczniki do szkoły? ubrania, z których dzieciaki ciągle wyrastają? i że do pracy trzeba dojechać, ba, trzeba się nieźle naprodukować, żeby w ogóle ją mieć... ale muszę przyznać, że takich "dyrdymałów" (jak to pięknie określiłaś ) spotykałam tylko na wsiach. chyba z porządnych parafii takich wyganiają myśląc, że na małej wiosce mniej ludzi będą wkurzać tymi teoriami (w tym przypadku faktycznie tak jest, ten ksiądz przepił kasę na konieczny remont w poprzedniej parafii, hazardzista jeden...)
z małżem jak już, to chodzimy do kościoła do większej wioski obok i jest znacznie lepiej żeby jeszcze te babcie nie fałszowały...
Stary 2012-12-24, 13:18   #1526
gosiulka22
Wtajemniczenie

życzę Wam zdrowych, radosnych świąt, spędzonych w gronie rodzinyPamietajcie bez stresu bo to szkodzi dzidziusią
A dla tych które jeszcze nie czują maluchów aby poczuły pierwsze kopniaczki pociech sama czekam aż córeczka da znać o sobie, to juz 16 tydz
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 13:29   #1527
Veronic
Wtajemniczenie

Również Życzę Mamusiom wszystkiego co najpiękniejsze , zdrówka, dużych, pięknych brzuszków i wytrwałości
WESOŁYCH ŚWIĄT!!

ja już pierwsze kopniaczki czuję od kilku dni, Mały uaktywnia się ok 22-23 , i rano o 8-9 dzisiaj zaczęłam 20tc
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 13:36   #1528
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość

Jak minie troszkę ten cały Świąteczny zawrót głowy to wrzucę Wam jakieś fotki ze ślubu Bo pewnie jesteście ciekawe
Tak jak już pisałam, wszystko super się udało. Było bardzo sympatycznie, tylko gdzieś musiałam się przeziębić i od wczoraj jestem strasznie zasmarkana mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo troszkę to męczące. A jak kicham i dmucham w chusteczkę to Synek pewnie podskakuje w brzuszku- aż mi go szkoda..

Uciekam do rodzinki, może jeszcze później wpadnę, ale nie obiecuję. Buziaki kochane Ciężarówki
Zdrowiej
Mi też żal mojego jak kicham a kicham codziennie rano!

Cytat:
mmm, mogę wpaść do ciebie na domowe krokiety? ja sobie właśnie zrobiłam barszcz, żeby mieć na wigilię co jeść, a krokiety teściowa kupiła. to nie to samo... pewnie będzie jak zwykle dużo szumu o 17tej, modlitwa, zjemy i od 17:30 każdy się będzie gdzieś snuł po chałupie. może i lepiej, pójdę wcześniej spać albo dołączę do wigilii wizażowej
Jasne, wpadaj, właśnie zjadłam jednego z trzech, które mi się trochę zjarały i sobie je zostawiłam Pyszności!!
My właśnie też mieliśmy zawsze kupne tak jak ciasto... ale się zbuntowałam i zrobiłam prawdziwe, domowe... za rok już chyba wszystko będzie domowe, nie dam mamie kupić gotowców

My idziemy do moich o 16:00 ale kolacja o 17:00 ma być i pewnie przed 22:00 nie wyjdziemy Więc ja nie dołączę do wizażowej wigilii pewnie

Stary 2012-12-24, 13:48   #1529
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Zdrowiej
Mi też żal mojego jak kicham a kicham codziennie rano!

Jasne, wpadaj, właśnie zjadłam jednego z trzech, które mi się trochę zjarały i sobie je zostawiłam Pyszności!!
My właśnie też mieliśmy zawsze kupne tak jak ciasto... ale się zbuntowałam i zrobiłam prawdziwe, domowe... za rok już chyba wszystko będzie domowe, nie dam mamie kupić gotowców

My idziemy do moich o 16:00 ale kolacja o 17:00 ma być i pewnie przed 22:00 nie wyjdziemy Więc ja nie dołączę do wizażowej wigilii pewnie
kurna chata, motyla noga zgłodniałam! zaraz zrobię przegląd w kuchni
ja u moich rodziców zawsze robiłam razem z mamą krokiety albo pierogi albo tzw. "paszteciki", czyli farsz z kapuchy i grzybów w kruchym cieście zapiekany. pyszności... tutaj niestety wigilia to zupa rybna zabielana omawianym wcześniej mleczem, a potem ziemniaki z kawałkiem karpia i kapustą i grzybami. podane wszystko normalnie jak obiad.
wigilia w moim rodzinnym domu to 12 potraw porozkładanych na stole. każdy chwyta się tego, co lubi... roboty sporo, ale przygotowania przy winie i kolędach nie męczą
za rok tak właśnie zrobię. nigdzie nie będziemy jeździć, bo mały będzie za mały na wyprawę 800km, więc wigilia w moim nowym domku będzie po mojemu, o! z barszczem, grzybową, rybą w różnych odsłonach, krokietami, uszkami, pasztecikami, ciastami...
Stary 2012-12-24, 13:54   #1530
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
ja u moich rodziców zawsze robiłam razem z mamą krokiety albo pierogi albo tzw. "paszteciki", czyli farsz z kapuchy i grzybów w kruchym cieście zapiekany. pyszności... tutaj niestety wigilia to zupa rybna zabielana omawianym wcześniej mleczem, a potem ziemniaki z kawałkiem karpia i kapustą i grzybami. podane wszystko normalnie jak obiad.
wigilia w moim rodzinnym domu to 12 potraw porozkładanych na stole. każdy chwyta się tego, co lubi... roboty sporo, ale przygotowania przy winie i kolędach nie męczą
za rok tak właśnie zrobię. nigdzie nie będziemy jeździć, bo mały będzie za mały na wyprawę 800km, więc wigilia w moim nowym domku będzie po mojemu, o! z barszczem, grzybową, rybą w różnych odsłonach, krokietami, uszkami, pasztecikami, ciastami...
Ja pasztecików jeszcze nie robiłam ale przymierzam się

Wigilia, którą opisujesz podobna jest do tej w domu mojego M.
Z tym, że zupę (grzybową) często jedli na ... obiad później ziemniaki z masłem, kapusta z grochem i ryba. Moczka, makówki, jakaś sałatka ze śledzi. Koniec.
A u mnie właśnie tak jak u Ciebie - 12 potraw, wszystko na stole. My akurat zaczynamy od barszczu, później śledź w śmietanie z ziemniakami a dalej - kto na co ma ochotę no i tak siedzimy, siedzimy i jemy
No i mój M. nie mógł się przekonać do naszych zwyczajów Teraz moja mama specjalnie dla niego robi porcję gorrrących ziemniaków z masełkiem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości