|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Zaglądam dzisiaj co jakiś czas
malutko piszecie, widać, że robota wre i przygotowania przedświąteczne idą pełna parą. Nie przeginajcie dziewczyny, dużo z was pisze, że się źle czuje, odpuśćcie sobie kościół, gotowanie, czy porządki, w te Święta wasza dzidzia jest najważniejsza! Ja już życzonka świąteczne wczoraj składałam, więc życzę wam miłego wieczoru.
|
|
#3482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mogę się podzielić oddam ci połowę zimna i śniegu ![]() a wogóle to wypieki wasze śliczne i na pewno pyszne ja też zrobiłąm fotke swojej choince, reniferków jeszcze jutro bałwanki rano dorobimy z Julą i może sobie z Julką ładną fotke zrobie przy choince i sie pochwalimy i my ![]() a pamiętacie tą sukienke któraś wrzucała linka z allegro(taka czarno fioletowa) i miała kupić i nie kupiła(wybaczcie nie pamietam która to skleroza ) okazało się ze mąż mi j,ą kupił w prezencie na gwiazdkę i powiem wam ze jest super ![]() dziękuję i ja za wszystkie życzenia i składam też i od mojej rodzinki dla waszych. Dużo miłości i pokoju. Aby święta były wypełnione śmiechem i kolędami. Spokoju i życzliwych osób wokół
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Wesołych, radosnych i zdrowych świąt Bożego Narodzenia dla wszystkich forumowiczek i ich brzuszków !!!
|
|
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Cytat:
jaaa jako odciągarka do 7 miesiąca mam wielkie doświadczenie w tym sprzęcie i z czystym sercem polecam ten laktator. Jest naprawdę super, odciągałam nim kilka razy dziennie i spisał się na medal, laktacja utrzymana do 6 miesiąca bez problemu. Potem zaczęłam dawać słoiczki i laktacja zaczęła zanikać, ale karmiłam jeszcze trochę w 7 miesiącu. Cytat:
![]() dla męża za prezent ![]() zrób fotkę i się pokaż w niej
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się świątecznie
Z racji świąt nie mam czasu aktywnie się udzielać ale staram się w miarę regularnie Was podczytywać, mam nadzieję, że po świętach to nadrobię W czwartek mieliśmy połówkowe i okazało się, że będzie dziewczynka! Dlatego proszę Strippi o dopisanie na pierwszej stronie ![]() Życzę Wam Wesołych Świąt w gronie najbliższych! i przede wszystkim zdrówka dla Was i Waszych Maleństw!
|
|
#3486 |
|
Zakorzenienie
|
pawie oczko - gratuluję córeczki, ja już nie dopisuję tylko megi
wstawiam wam moją choinkę i to już koniec zdjęć ode mnie
|
|
|
#3487 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem, czy będę miała jeszcze czas, a więc załączam Wam zdjęcie naszej choinki ze zrobioną przeze mnie szydełkową gwiazdą na czubku i przede wszystkim:
życzę Wam wspaniałych Świąt w rodzinnej atmosferze, pełnych spokoju, miłości, ciepła i pyszności, po których żadna zgaga ani inne ciężarne dolegliwości nie będą dokuczać
|
|
#3488 | |||
|
Zadomowienie
|
syn wstaje na poranną gimnastykę między żebrami to i matka musi
![]() hehe ![]() Cytat:
![]() co do męża i jego pracy to podziwiam Cię, że wytrzymujesz ten stres Cytat:
spory indor będzie co jeść co zostanie to sobie zamrozisz i będzie w sam raz na jakiś leniwy dzień jak nie będzie się chciało robić obiadu ![]() u nas nie dość że ilości wielkie to jeszcze i porcje nie małe, schabowy na cały talerz ![]() Cytat:
gratuluję córci pisałyście o kościele... ja też wczoraj wybrałam się do spowiedzi i taka wielka kolejka była, że myślałam że nie wytrzymam. duszno się robiło i w ogóle jakoś tak słabowato, na szczęście po jakimś czasie przyszedł drugi ksiądz i poszło szybko no i miałam dziwną sytuację na koniec mszy, jakaś obca baba jak już wychodziła i przełaziła obok pogłaskała mnie po brzuszku byłam w szoku, nie spodziewałam się takiego czegoś. następnym razem będę walić po łapach albo powiem jak mój brat: za dotykanie się płaci Mamusie!
Z okazji świąt chciałabym Wam życzyć wszystkiego co najlepsze, dużo zdrówka, miłości, samych radosnych chwil, spełnienia wszystkich najskrytszych marzeń, szczęśliwych rozwiązań w terminie i żadnego wypominania ile jemy przy świątecznym stole ! *no i żebyśmy wytrzymały te wszystkie komentarze na temat brzuszków "jaki mały", "jaki duży", "za mały/za duży", "ile przytyłaś?", "ale dużo jesz" itp bo podejrzewam, że bez tego się nie obędzie ale damy radę
|
|
|
#3489 | |
|
Rozeznanie
|
bry dziewczyny
pewnie większość z Was juz przygotowuje wigilię? ![]() ja w pracy od 8-12 i właściwie to nie mam co robić, bo nikt mi tego nie podpisze ... bez sensu ... ale dyrektora sobie upierdzieliła że trzeba być na dyżurze, nie bardzo wiem czego ale trzeba... u nas +3 stopnie i pada deszcz wigilię spędzamy u mnie... ale mąż chce jechać na boże narodzenie i Szczepana do siebie co uważam za lekkie przegięcie, bo jednak u nas kolacja i wieczór a tam 2 dni w wisielczej atmosferze... czasem go nie rozkminiam bo przez 3msc mówił że nigdzie na święta nie jedzie a teraz że jednak chciałaby jechać do siebie ... i bądź tu człowieku mądry... powiedziałam,że jak najbardziej możemy jechać ale nie wcześniej niż po obiedzie w boże narodzenie i będzie po równo ... poza tym jestem troszkę smutna bo Mała na prawdę mało kopie od kilku dni bardziej mie 'puknie i pociagnie lekko z łokcia' ale nie ma konkretnego boksa czy piętki jak było wcześniej co mnie trochę niepokoi może dziś się zaweźmie i da czadu ... inaczej zwariuję! ...my wigilię spędzamy w końcu z ludźmi których widziałam dosłownie 3razy w życiu, a jednego chłopaka w ogóle nie znam - i jest to przyszła rodzina mojego brata tj. teściowa z dziećmi (czyli szwagry x 2 i jedna szwagierka) więc dość taka niekomfortowa sytuacja ... jak się z nimi łamać opłatkiem, jak ja ich wcale nie znam? i co powiedzieć? ... bez sensu ... za rok bierzemy Małą i wyjeżdżamy na całe święta tak by było najlepiej ... no ale i tak robię pozory i jednak jakoś staram się cieszyć z tych świąt... bart zostaje w stanach na 100% na min. rok... ale myślę że nie zobaczę go co najmniej z 10 lat ![]() ![]() bez sensu jest to wszystko... ale żeby tradycji stało się za dość... WSZYSTKIM I KAŻDEMU Z OSOBNA ŻYCZĘ ZDROWYCH I WESOŁYCH ŚWIĄT!!! Wiary w lepsze jutro i nadziei na każdy kolejny dzień ... Możliwości a przede wszystkim odwagi na spełnianie założonych marzeń i celów... Znalezienia sposobu na uśmiech każdego dnia! Zdrowych dni w 2013, pociechy z naszych maleństw, szczęśliwych rozwiązań a nawet powodzenia w kolejnych staraniach! (ps. w końcu marzec/kwiecień to tylko początek roku 2013 )---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ---------- Cytat:
![]() to musiało bosko wyglądać nie wiem z jakiej części pl jesteś... ja z małopolski i u nas się tego nie praktykuje ale wiem że np. na wschód lub północny wschód pogłaskanie kobiety ciężarnej a dokładnie jak brzucha przynosi szczęście ... ja tam w takie zabobony nie wierze, ale wychodzi na to, że jesteśmy w staie błogosławionym zmixwowanym z największym szczęściem
|
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Zadomowienie
|
Zdrowych, wesołych i błogosławionych Świąt Bożego Narodzenia, spędzonych w rodzinnej, ciepłej atmosferze!
Góry prezentów pod choinką i wszystkiego dobrego na ten wyjątkowy czas! życzy Mama wizażowa JolanT |
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na 4 osoby ale też nie może zabraknąć pół balkonu.. boję się odwilzy, bo mam naprawdę mały zamrażalnik ![]() Cytat:
|
|
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami w deszczowy poranek :/
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2012-12-24 o 09:42 |
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale nigdy nie słyszałam o takim zabobonie szkoda, że wcześniej nie wiedziałam, może aż tak by mnie nie zatkało albo byłabym przygotowana na walenie po łapach ![]() a tak to rzeczywiście musiało bosko wyglądać, zwłaszcza moja mina jak stałam jak wryta i nie wiedziałam o co chodzi stałam niedaleko wyjścia, ludzi dużo i widziałam że ta baba jakoś tak dziwnie rękę przed sobą trzyma, myślałam że może nie chce potrącić albo chce się przecisnąć więc się jeszcze odsunęłam żeby mogła przejść ale nie... ona do mnie z tą łapą sięgała
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do kościoła to
|
|
|
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane!
Ledwo żyję. Dziś leniuchuję, bo zostały mi tylko pierogi do wstawienia do piekarnika. Spać nie umiem, kręgosłup boli, a tu trzeba się ogarnąć. Szwagierka z mężem już u nas była. Zawsze śmieszy mnie zaskoczenie ludzi gdy potwierdzam, że mały się rusza Nieeee, on przecież leży i nic nie robi. Wczoraj jak chciałam już spać on stwierdził, że też zmieni pozycję na całej linii i na całej szerokości brzucha zaczął się obracać co nie było zbyt przyjemne Ale jakie moje zaskoczenie było rano! Wstałam zaspana i sięgam po telefon by spojrzeć na zegarek, a tam sms od nieznanego mi numeru. No to czytam życzenia, a na końcu podpis "życzy Sławek". Przez moment sądziłam, że mój mały ma przy sobie telefon Wesołych Świąt mamusie! Aby nasze brzuszki rosły zdrowe i silne, a porody były bezbolesne. Aby ciążowe dolegliwości omijały nas szerokim łukiem, a jedzenie okazało się niekaloryczne. A do tego dużo zdrowia, cierpliwości, miłości, szczęścia, wiary i siły. Najlepszego kochane
|
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
cześć laseczki
, Magicznych Świąt Bożego Narodzenia WAM życzę !!!! [QUOTE=pawie_oczko;3826979 8W czwartek mieliśmy połówkowe i okazało się, że będzie dziewczynka! [/QUOTE] gratuluje !!!!!!
|
|
#3497 |
|
Zakorzenienie
|
chytra baba z pólnocnego wschodu
u nas jest przeświadczenie o szczęściu - pochodzę z środkowego wschodu i że można się "zarazić" ciążą właśnie przez dotyk. Jestem sceptykiem i cynikiem, ale we wrześniu łapsnęła mnie za niewidoczny brzuch przyjaciółka (z Oświęcimia) i ma termin na 20 czerwca a walczyli o maluszka 13 miesięcy, także jest moc ![]() ![]() ![]() boooskkiieee U mnie od wczoraj są mama z bratem. Młody cały czas się brechta, że ja TV nie potrzebuję, bo i tak cały czas gapię się na brzuch, no i są akcje typu "czy Maluszkowi smakowało śniadanko" na co odpowiada mój 25 letni brat chyba nie dociera do niego że już nie jest najmłodszym w rodzinie
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2012-12-24 o 10:36 |
|
|
|
|
#3498 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do brata, cóż Cytat:
Ja w ogóle nie lubię jak mnie ludzie dotykają, toleruje jedynie bliskich (; pawie_oczko gratuluję dziewczynki! Zrobiłam makówki
|
|
|
#3499 |
|
Zadomowienie
|
witam u mnie juz temperaura na plusie i zamisat siniegu plucha ale i tak wam zycze
WESOŁYCH OBY ŚNIEZNYCH ŚWIAT PRZEPEŁNIONYCH
MIŁOŚCIĄ I SPOKOJEM a tu kilka obiecanych fotek serniczka z wiśniami oraz bąbla(jak wygina kregosłup jak kotek, twarzyczki z łapką, nóżki- udka,profilu)trzymajcie sie ciepło i bez zadnych choróbsk bo ja i tz na swieta złapaliśmy jakies paskudztwo i mamy smarkate swieta ![]()
|
|
#3500 |
|
Wtajemniczenie
|
KOCHANE ŻYCZĘ WAM WSZYSTKIM ZDROWYCH, SPOKOJNYCH I MIŁYCH ŚWIĄT Z NAJBLIŻSZYMI ORAZ WSZYSTKIEGO O CZYM TYLKO MARZYCIE
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja również życzę spokojnych, radosnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia!
|
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
witam was moje kochane Świtkiem kolo południa
![]() mi się dziś udało pospać aż do 10 potem godzinna kąpiel yhmm jak dobrze ze Tomek posiada wannę, byłam bardzo zaskoczona - małemu się chyba podobało bo fikał cały czas jak sobie leżałam - a leżałam całkowicie i jeszcze miejsce miałam, no ale jak człowiek ma prawie 1,90 to i wannę musi mieć odpowiednie długa tomcio wraca z pracy ok 14 razem przyjadą me siostry i Maria, ja zaraz z Grzesiem zabieram się za lepienie pierogów i to już koniec przygotowywania potraw. aaaaa wam mowie jaka pyszna sałatka mi wyszła yhmm ![]() no nic zmykam i jeszcze raz zdrowych i wesołych świąt dla was |
|
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() u mnie już troche lepiej, macica stawia się dużo rzadziej i mniej mocno, właściwie niewyczuwalnie ![]() piekę kopca kreta i uciekam do mamy na wigilie Życze wszystkim wszystkiego co najlepsze!! I szczęśliwych, bezbolesnych rozwiązań w terminie! Oby nasze dzieciaczki przyszły na świat całe i zdrowe! |
|
|
|
|
#3504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z czego? a pierogi z czym? Cytat:
![]() ![]() nie znoszę kompotu z suszu, ale fakt faktem - pachnie bosko
|
|
|
|
#3505 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Kochane życzę Wam Zdrowych Spokojnych Świąt
|
|
|
#3506 |
|
Zakorzenienie
|
salatka jarzynowa - wiecie ja nie wiem czemu ale od malego jakos jem jarzynowa z bigosem
![]() a pierogi jak zawsze z kapusta i grzybami
|
|
|
|
|
#3507 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3508 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Laseczki! Ja tylko wpadłam życzenia złożyć wszystkim!
Tak więc zdrowych, wesołych Świąt spędzonych w rodzinnej atmosferze i miłości!
|
|
|
#3509 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pisz do megi, bo ona teraz obsługuje pierwszego posta Cytat:
![]() Dziewczęta! Życzę Wam i waszym najbliższym przede wszystkim zdrowych, ale też radosnych, spokojnych pachnących i smacznych Świąt! |
||
|
|
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia
Cudownych świąt Bożego Narodzenia, Ciepła i wielkiej radości, Miłych oraz hojnych gości, Pod choinką dużo prezentów, A w Waszych sercach wiele sentymentów. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:43.

malutko piszecie, widać, że robota wre i przygotowania przedświąteczne idą pełna parą. Nie przeginajcie dziewczyny, dużo z was pisze, że się źle czuje, odpuśćcie sobie kościół, gotowanie, czy porządki, w te Święta wasza dzidzia jest najważniejsza! 

mogę się podzielić oddam ci połowę zimna i śniegu 
) okazało się ze mąż mi j,ą kupił w prezencie na gwiazdkę 
05.07.2008 

jak dla pułku wojska, chyba na ten koniec świata się szykowaliście
wyciągali go i potem z ratownikami wynosili na powierzchnię.
byłam w szoku, nie spodziewałam się takiego czegoś.