|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#991 |
|
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 1 029
|
Dot.: Walka o zdrowe i piêkne w³osy czê¶æ XVI zimowo;)
Ja wam powiem tak.
Mój brat mia³ tragiczny tr±dzik. Bardzo czerwony. Trudno mi jest znale¼æ zdjêcia, poniewa¿ wszystkie retuszowa³am. Ale dzisiaj na jego twarzy zosta³y delikatne ledwo widoczne blizny. Próbowa³ wszystkiego, co mo¿liwe. Od tabletek, po maseczki, parowe leczenie, ma¶ci, krem, toniki. Wszystkiego, co istnieje. Mia³ z tr±dzikiem problemy od..czy ja wiem...14 roku ¿ycia (?) Teraz ma lat 20, wiêc walka z tym paskudztwem trwa³a ok 6 lat. Ale dzisiaj jest posiadaczem do¶æ przyzwoitej cery (w porównaniu z tym, co by³o jeszcze pó³ roku temu). Wiem, ¿e u¿ywa tonika nagietkowego, kosmetyków Siarkowa Moc (najlepiej z tego na niego dzia³a ten punktor), tonik Benzacne, ma¶æ Benzacne, Maseczka BingoSpa cynkowa i b³otna. ¯adnych leków jak na razie nie przyjmuje. Przyjmowa³ i mia³ du¿o gorsz± cerê. Ale teraz jest naprawdê dobrze i nie wstyd mi ju¿ siê z nim pokazywaæ na ulicy je¿eli chodzi o jego twarz ![]() ![]() A co do blizn, które pozostaj±. U mnie niezawodnym sposobem jest olejek ró¿any. Nigdy nie mia³am i nie mam problemów z tr±dzikiem. Ale od czasu do czasu wyskakuj± mi zawsze w tym samym miejscu. (Pod nosem, miêdzy brwiami, na ¶rodku czo³a i na lewym zakolu i czasem przy lewej dziurce nosa). Blizny, które mi po tym powstaj± likwidujê olejkiem ró¿anym. Codziennie na noc jedna kropelka w trzy miejsca i po tygodniu nie ma po nich ¶ladu
|
|
|
|
#992 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 410
|
Cytat:
Mo¿e to jeszcze nie jest to co Ci pasujê po prostu. Cytat:
A prezenty super
|
|
|
#993 | |||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 182
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja mam po odstawieniu anty takie paskudne podskórne krostki, widaæ je przy dobrym ¶wietle, ¿e ta cera jest nierówna. poza tym na policzkach mam du¿e stany zapalne, nagromadzone w jednym miejscu, takie podskórne gule. u¿ywam Acne derm z kwasem, octu jab³kowego, b³ota Bingowego, nie u¿ywam kosmetyków z parafin±, robi³am OCM, mocno nawil¿am buziê - bez podk³adu ani rusz. od kilku dni ogromn± masakrê z otwartymi ranami przemywam roztworem z sza³wii i jest odrobinê lepiej, ale i tak czekam na kogo¶, kto sprawi, ¿e bêdê mia³a powa¿ny powód by wróciæ do anty...
|
|
#994 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 15 945
|
Cytat:
mo¿esz malowaæ i malowaæco do tr±dziku to obecnie mêczê siê z w±grami. mia³am zawsze na czole i nosie, ale zesz³y od ocm. prawy policzek jest straszny - szerokie pory, zaskórniki zamkniête... no i broda - czarna. ocm mi wyg³adza cerê, ale nie chce mi siê babraæ z olejami kurcze. zamówi³am sobie myd³o Aleppo, mo¿e mi pomoze. |
|
|
|
|
#995 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Nope. Kumpel mia³ twarz przeoran± zupe³nie ale teraz zupe³nie inny cz³owiek. Cera ³adna tylko kilka blizn. Ale nie chce mi powiedziec co takiego zrobil
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#996 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 31 910
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#997 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny troche optymizmu
![]() (Je¶li jestem zbyt optymistyczna wybaczcie po tych lekach mam ¶wietny humor i mam adhd.
|
|
#998 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 11 793
|
ja my¶lê, ¿e gdyby tr±dzik mo¿na by³o wyleczyæ to gwiazdy mia³yby nieskaziteln± cerê... a tak nie jest
wniosek jak dla mnie prosty(nie ukrywam, ¿e "trochê" mnie to za³amuje)
|
|
|
|
#999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1000 |
|
Zakorzenienie
|
Zmieniê temat dziewczêta
![]() Wiecie CZYM mo¿na zrobiæ takie fale? ![]() ![]() ja mam w³osy proste jak druty, ale takie fale bym chcia³a na Sylwestra... obawiam siê, ¿e lokówk± to siê nie uda |
|
|
|
#1001 |
|
BAN sta³y
|
|
|
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 664
|
Cytat:
Jak uros³yy Jakie piêknee! Bêdê siê rozgl±daæ na mie¶cie za Twoimi w³osami haha ;D Ja po wigilii nie mogê siê ruszyæ, za du¿o zjad³am ;< Oj bêdzie odchudzanko po ¶wiêtach! A w 2 ¶wiêto zak³adam opiêt± spódniczkê z baskink±.. ciekawe jak siê dopnê..
|
|
#1003 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na razie chcê popróbowaæ to b³oto, bo póki co u¿y³am 3 razy i zielon± glinkê, jak nie pomo¿e - kwasy. podpowiesz, sk±d zamówiæ? Cytat:
|
|
#1004 | ||
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 956
|
Cytat:
![]() Cytat:
spó¼nione bo spó¼nione ale szczere, wszystkiego najlepszego dziewczyny! WESO£YCH ¦WI¡T!
|
|
#1005 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
dziewczyny, czy Wy w ogóle usiad³y¶cie przy wigilijnym stole, czy tylko plotkowa³y¶cie ca³y czas na wiza¿u?! mia³am 5 stron do nadrobienia
![]() ![]() gratulujê Wam prezentów (ta 'mega paletka' z sephory genialna! ) moje te¿ cudowne, lepiej Miko³aj nie móg³ trafiæ piêkny zegarek, bransoletka Lilou, szkicownik i ksia¿ka kucharska przepiêknie oprawiona z przepisami na desery <3Czarna, ale Ci w³oski uros³y ) piêkne s±!
2017: 22 2018: 12 Edytowane przez say-hello Czas edycji: 2012-12-24 o 23:23 |
|
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale rok temu i dwa lata temu mêczy³am w³asnie mocniejszymi stê¿eniami kwasów i w sumie nic nie by³o - ani wielkiego z³uszczania ani spektakularnych efektów... znajoma z Wiza¿u nak³ada 40% salicylowy sam na twarz i dopiero po tym ma z³uszczanie, ja siê jednak bojê takiego hardkoru. A na wizyte u kosmetyczki ¿eby to zrobiæ pod okiem specjalisty nie mam kasyprzepiêkne s±, takie lokaski to moje marzenie |
|
|
|
|
#1008 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Teraz to i moje marzenie Ale do takie d³ugo¶ci i objêto¶ci to nie wiem kiedy dojdê
|
|
|
#1009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do plotkowania na Wiza¿u to ja w tym roku skromnie spêdzam Wigiliê tylko z rodzicami (nie mam rodzeñstwa), wiêc u nas siedzenie przy stole to by³a chwilka i ka¿dy pó¼niej poszed³ odpoczywaæ. Dopiero jutro czeka mnie rundka po rodzinie. |
|
|
|
|
#1010 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1012 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 663
|
Cytat:
u nas te¿ tak czêsto bywa, ale akurat w tym roku wpad³ jeszcze t¿, dziadkowie i by³o ca³kiem przyjemnie rzadko jest taka okazja do pogadania, nawet mimo tego, ¿e codziennie siê widzimy ![]() ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- dzisiaj chyba do w³osów podkradnê mamie z kuchni trochê oliwy, bo ma tak± prawdziw± z Chorwacji
|
|
#1013 |
|
BAN sta³y
|
1) Osobi¶cie polecam nagietek na tr±dzik.
Mi pomaga³ i mojemu bratu te¿. Co wiêcej, napisa³am powy¿ej ![]() 2) Wigiliê mia³am jedn± w ma³ym gronie. Domowa rodzinka, to wszystko. Du¿o jedzenia, przyjemna atmosferka, prezenty w porz±dku ![]() 3) A teraz idê spaæ, wiêc nie piszcie za du¿o, bo nie wiem, czy dam radê nadrabiaæ. Jutro wypróbujê mój nowy olejek GP ³opianowy. Dzisiaj na g³owie by³ z czerwon± papryk± i Isanka Kakaowa na w³osach. S± miêciutkie i g³adziutkie ![]() Chcia³abym, aby ta zima w koñcu odesz³a... Jeszcze raz najlepszego wszystkim Wam ¿yczê
|
|
|
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
|
|
|
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lubiê mas³o shea, dobrze robi moim w³osom Ja w styczniu te¿ bêdê musia³a uzupe³niæ swoje zapasy, ale planujê jakie¶ typowe nawil¿acze, bo zaczynam widzieæ jak ¼le zima dzia³a na moje w³osy ;/ ewidentnie brakuje im nawil¿enia |
|
|
|
|
#1016 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
Ja wlasnie tez nie wiem.
znacie jakies fajne poradniki makijazowe? bo szkoda nie wykorzystac tego cuda
|
#1017 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 906
|
ja kocham mas³o shea do cia³a, a czasem te¿ korzysta kto¶ z rodzinki wiêc przyda siê
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:57 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1019 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 474
|
wlasinie takiw mnostwo tego, ze dlugo mi chyba zejszie zanim ogarne cos na prawde fajnego :p ale zrobie to
|
#1020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kosmetyczki to zupe³nie inna sprawa, jak mi na te podskórne krostki zaproponowa³a oczyszczanie rêczne, to stwierdzi³am, ¿e chyba ja wiem wiêcej o tr±dziku ni¿ ona...![]() w ogóle w³a¶nie odkry³am, ¿e kosmetyki 'w kolejce do tych po zdenkowaniu' przestaj± mi siê mie¶ciæ w ³azience... naprawdê pora siê opanowaæ
![]() |
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

- 

znacie jakies fajne poradniki makijazowe? bo szkoda nie wykorzystac tego cuda