|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 11,54% |
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
10 | 19,23% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
3 | 5,77% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
1 | 1,92% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
5 | 9,62% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
wróciłam od teściów
![]() barszcz z torebki, sałatki i ryby (łącznie z tłustym karpiem) dla mnie niejadalne.. dobrze, że chociaż mieli ziemniaki i mikrokawałki jakiegoś fileta, to miałam czym pobrudzić talerz ![]() a hitem była herbata z cytryną w dzbanku oczywiście w *** posłodzona - dodajmy, że ja herby w ogóle nie słodze ![]() i wiecie.. biedne to moje dziecko bo ja nic nie jem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]()
![]() |
#1563 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio poprosiłam mamę,czy tato by nie mógł pomóc nam w zakupie mieszkania bo wynajmujemy.. Tzn,żeby on kupił na kredyt na siebie pod zastaw tego kupowanego mieszkania, a ja bede spłacać..tak samo jak płace wynajm z tym,że wiem co spłacam i spłacam swoje bo to mieszkanie tato by potem przepisał na mnie.. To nie było gadki.. wiesz nie wiem czy tacie dadza kredyt i wogóle.. tylko odrazu nie bo nie..Bo mieszkanie powinien zapewnić Ci Twój mąż a jak tego nie zrobił to się męcz.. I to boli najbardziej.. że wiem,że w sumie by mogli pomóc..ale nie dla zasady..Tak jakby jej przyjemność sprawiało .. takie mam czasami wrażenie.. taka wieczna próba udowodnienia mi czegoś.. Cytat:
![]() Oddychaj!!! I najedz się w domu do syta ![]()
![]() |
#1564 |
Zakorzenienie
|
My juz tez po Wigili było super, rodzinnie smacznie
![]() a teraz ide odpoczac po tych 2 pracowitych dniach Kolorowych ![]()
#1565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() banka dobranoc ![]()
![]() |
#1566 |
Zakorzenienie
|
Dopiero wróciliśmy
![]() Pierwsza Wigilia u Nas szybko, że 2 godziny, kolejna 4. Na szczęscie obyło się bez zbytecznych pytań, macania, tylko jedna kuzynka nie wiedziała i pogratulowała. Zdyyycham
#1567 |
Wtajemniczenie
|
A my zaraz zbieramy się na pasterkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
Zakorzenienie
|
Łojej ja w swoim życiu byłam raz na pasterce
![]() ![]() I jedyne co mi się marzy, żeby mnie przestał brzuch boleć i żebym mogła wykorzystać swój prezent do spania (kojec) ![]()
#1569 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie! Wktórym jesteś tygodniu ? Czułaś już? ![]()
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Witam w klubie zadowolonych po wigilii
![]() ja się z matką pożarłam bo na każdą okazję kupuje mi *** prezenty które podobają się jej, a nikt kto zna mnie jeden dzień by mi nie kupił:/ w tym roku przegięła, bo ją prosiłam, żeby nie kupowała nam rzeczy dla dziecka, bo mamy upatrzone (a ona ma straszny gust) i co? dostałam śpiochy dla fana reprezentacji brazylii (chociaż nienawidzę piłki nożnej) i 2 pary bojówek ciążowych (nie ubieram się w ogóle sportowo, a bojówek nie miałam na tyłku od podstawówki). To wszystko zwieńczone zestawem ręczników z imionami moimi i TŻ - żołtym i niebieskim (mamy brązowe łazienki) ![]() więc się wkurzyłam i powiedziałam co myślę, poryczałam się jak głupia, bo to cholernie przykre, że własna matka nie wie jak się ubierasz i co lubisz i kupuje Ci byle g. które jej się trafi na allegro przy okazji jej zakupów:/ i oczywiście ja dostałam opieprz, że zepsułam święta i zwalili to na hormony. cudownie. ---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- Cytat:
dziękuję ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
tak tez zrobiłam
![]() Cytat:
![]() ![]() Motylek, jak na razie to ja chyba jestem najpóźniej nie czująca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1572 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem Ci, że moi rodzice też są troch tacy, bo niby by mi pomogli, ale co bym sie nasluchala, ze mi mówili, że wolę sobie radzić sama:/ ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- a żeby wieczór był jeszcze ciekawszy to się porzygałam na wigilii u TŻ po kompocie z suszonych owoców:/ ojciec TŻ przemawia, 20 osób, mówi, że będziemy mieć dziecko a ja lecę rzygać:/ tylko łyka się napiłam:/ dzisiaj teściu zaprosił moich rodziców do siebie, a oni go mają za gbura więc będzie cudownie sztywno ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1573 |
Zakorzenienie
|
Mysia to u mnie chyba jednak nie jest tak źle
![]() ![]() ![]() ![]() (ja o dziwo wstałam dziś w dobrym humorze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
zazdroszczę, ja się obudziłam dalej wkur***a na moją rodzicielkę:/
![]() |
#1575 | |||
Zakorzenienie
|
Kochane, wczoraj kilka razy się przymierzałam, ale ostatecznie nie zdążyłam Wam złożyć życzeń ;(
Mam nadzieję, że wszystkie przeżyłyście piękne wigilie i dziś kontynuujecie świętowanie razem z rodzinami. Dla nas w tym roku te święta mają taki nowy wymiar, bo też czekamy na cud narodzin. Życzę Wam ( i sobie) żeby święta Bożego Narodzenia, były jeszcze większą radością niż zwykle i przypominały, że pod sercami nosimy właśnie taki cud, jaki świętujemy dziś ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jest niestety jednak w nas miejsce, które jeśli rodzice go nie wypełnili miłością i troską to pozostaje puste. Ja dziś szczególnie to odczułam. Pisałam Wam kiedyś, że pochodzę z patologicznej rodziny (a co najzabawniejsze, nawet nie akloholików - choć alkohol też się pojawiał, ale ludzi nie potrafiących żyć rodzinnie). Moi rodzice nie są ze sobą odkąd pamiętam. Moja mama miała wielu facetów i zawsze oni byli dla niej najważniejsi. Mój tata jest niepełnosprawny i od wielu lat, jeśli problemy domowe go przerastają to od nich uciekała (do różnych zajęć dla niepełnosprawnych, Kościoła, na studia (tak, w wieku 60-ciu lat zaczął studia - jestem z niego dumna, ale niestety wiem, ze i to jest formą ucieczki). Mieszkają wciąż razem, bo nie stać ich na inne życie. W domu są zawsze obcy ludzie, zazwyczaj z półświatka drobnej przestępczości (tak też było odkąd pamiętam). Nawet teraz, jak przyjechałam w sobotę to się dowiedziałam, że pomieszkuje u nas para znajomych mamy bo im w mieszkaniu ogrzewanie padło czy coś, i spędzą z nami święta... Starałam się wszystko przyjąć, nie denerwować. Ostatecznie wyszło na to, że ja dyrygowałam przygotowaniami, bo moja mama była bardziej swoimi goścmi zajęta). Ostatecznie przez niedoleczone przeziębienie i nadaktywności straciłam głos - już w sobotę wieczorem i do tej pory porozumiewam się ze światem tylko szeptem. I przeziębienie wcale nie puszcza.... Ależ się rozpisałam. W każdym razie wczoraj osiągnęłam appogeum oburzenia na to wszystko i chodziłam zła jak osa a po wigilii płakałam mężowi w rękaw aż usnęłam. Najdziwniejsze z tego wszystkiego jest to, że ja bardzo chciałam przyjechać i spędzić z nimi te kilka dni (po raz pierwszy od wielu lat zatrzymałam się u nich, bo zazwyczaj nocuję u przyjaciółki jak przyjeżdżam do Lublina) i cieszyłam się na te święta bo na prawdę za rodziną tęskniłam, choć doskonale wiedziałam, że będzie właśnie tak, jak jest. Mieliśmy zaproszenie na święta do mojej cioci, u której zaoszczędziłabym dużo zdrowia i nerwów, ale wolałam przyjechać do domu... Bo tylko oni mogą wypełnić we mnie to puste miejsce, choć wiem, że nigdy nie wypełnią... Jednyne co mnie pociesza, to to, że budując moją rodzinę, przełamuję ten straszny krąg, w którym oni się już chyba zawsze będą kręcić (razem, z moim rodzeństwem - bo z 4-ki z nas, tylko ja sobie ułożyłam życie). Przepraszam, za te smutasy w Boże Narodzenie. Jakoś zwierzenia Colorblue mnie natchnęły i też musiałam z siebie to wyrzucić. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę ciekawie u Ciebie jak cholera:/ Trzymam kciuki za dzisiejszy dzień ![]() Cytat:
![]() ![]() Dzień dobry tak wogóle ![]() Narazie jeszcze lenistwo pełną parą.. Potem naszykujemy się do kościoła a po kościele prosto do babci idziemy...
![]() |
#1577 | |||
Zakorzenienie
|
17w4d. Czasami coś czuję INNEGO ale nie mam zielonego pojęcia czy to to, więc mówię, że nie czuję. Jak będę pewna to wtedy się pochwalę
![]() ![]() Ale to chyba kiszki ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I brzuch miałam tak naładowany, że myślałam, że zejdę. Cytat:
I tym, które mają możliwość finansową na zakup rogala/kojca POLECAM. Dziś z nim spałam i zastanawiałam się jak spałam wcześniej bez niego. Po prostu w swojej prostocie jest genialny.
![]() |
#1578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę,że masz również nieciekawą sytuację.. pewnie każda z nas ma coś... Najważniejsze byś teraz Ty z mężem stworzyła SWOJĄ prawdziwą rodzinę i zapoczątkowała to czego Ty nie miałaś..Zaczniecie wszystko od nowa ![]()
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny bardzo bardzo mi przykro.
Moja rodzina na szczęście jest społecznie funkcjonalna i bardzo się cieszę, ale dookoła siebie wśród przyjaciół, znajomych są takie rodziny jak Wasze i wiem jak im ciężko bez wsparcia. Na szczęście każda z Was ma swoją rodzinę i mam nadzieję, że dla Waszych dzieci będzie idealna, inni będą zazdrościć im rodziców a Wy będzie najszczęśliwszymi ludźmi na świecie.
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety więcej znam dziwnych rodzin niż normalnych:/ moi np. powinni się rozwieźć, ale wolą się nienawidzić i kłócić codziennie, dlatego ja poszłam do pracy i się wyprowadziłam w wieku 19 lat:/ To czego się trzymam to to, że będziemy lepszymi matkami i nauczymy się czegoś na ich błędach
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Przyczajenie
|
Witam. Co prawda mam termin czerwiec/lipiec, ale mam nadzieje, ze moge tu u Was przezimowac? Moja ciaza to klasyczna wpadka, aktualnie jestem w 3 miesiacu i przechodze ja... nienajlepiej.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisz coś więcej o sobie ![]() ![]()
![]() |
#1583 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witaj i pisz coś więcej! |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Jenndza Czas edycji: 2012-12-25 o 09:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Łojejsos brałam tabletki przez 5-6 lat i za każdym razem po pierwszej tabletce było do końca i na szczęście nigdy mi się tak nie zdarzyło. Z biegiem czasu napiszę, że mieliście dużo szczęścia, a nie pecha, bo dzieciątko to radość ![]() Zostań z Nami ![]() ![]()
![]() |
#1586 |
Przyczajenie
|
No wlasnie najgorsze, ze ja sie kompletnie nie spodziewalam, bo juz robilam sobie przerwy i nic sie nie dzialo...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() powodzenia dzisiaj ![]() Cytat:
![]() cześć Jenndza ![]() ![]() ![]() a my wczoraj wróciliśmy ok. 2 w nocy do domu. najpierw 1 wigilia u teściów gdzie wybrzydzałam nad zupami (ale barszcz był genialny, tylko uszka mi nie smakowały, ale to mąż zjadł za mnie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziś obiad u teściów, potem trochę posiedzimy i na 18 chcę wrócić do domu i obczajać grę którą dostaliśmy od brata męża ![]() miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#1588 | ||||||
Zakorzenienie
|
Zostawić Was na chwilę, to nadrabiania masa
![]() Zostałam dzisiaj w domu ( u rodziców) bo wczoraj mnie glowa bolała i na wieczór mężuś stwierdził, że chyba mam gorączkę. Wyskoczyło 37,3 ... i poleciały wieczorem i rano ziółka. Rano niby poniżej 37 ale kazali siedzieć w domu, bo w Kościele to nie wiadomo kto z czym przylezie, to siedzę. Zaraz postaram się Was nadrobić, mam nadzieję, łącze da radę ;D ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Tylko nie rozumiem, jak rodzice moga nie przyjąć dziecka ... moi to nawet w kawalerce by mnie upchnęli. Cytat:
![]() Cytat:
Dobrze, że Wam się też poukładało ![]() Wczoraj się przejadłam ![]()
![]() |
#1589 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() swoją drogą nie wyobrażam sobie wpaść biorąc tabletki ![]() ![]() Chociaż.. przed staraniami miałam wielką nadzieję, ze mi się jakimś cudem uda ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() wróciliśmy właśnie od trodziców... na 16 idziemy do teściów ![]() trochę mi się nie uśmiecha, bo wczoraj teść kaszlał przy stole, a ja dziś mam katar ![]() z tego co wiem, to jak poszliśmy to miał atak kaszlu i nawet rzygał ![]() Mam nadzieję, że będzie leżał w łóżku a nie rozsiewał zarazki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.