|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 11,54% |
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
10 | 19,23% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
3 | 5,77% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
1 | 1,92% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
5 | 9,62% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
cześć Dziewczynki
![]() pożalę się najpierw, że umieram ... brzuch jak kamień, nospa i relanium nie dają rady ... leżę, nawet na obiad do babci nie idę żeby nie pogarszać. a rano miałam znów kilka skurczy które na szczęście po relanium się uspokoiły. mąż pojechał z rodzicami do dziadków pod Wrocław, a mnie mama rozpieszcza. jak mi trochę przejdzie wieczorem to wrócimy do Kato, bo jutro nas czeka wizyta u babci za ścianą, i wizyta taty, a na czw na badania muszę mieć miękki brzuch więc jakoś to rozłożyć muszę żeby brzuszek odpoczął. ale wigilia bardzo przyjemna, jedzonko pyszne, prezenty trafione ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1592 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Witam Was kochane w Boże Narodzenie
![]() ![]() ![]() ale ważne zebyscie wy dla swoich pociech przekazały mage świat najlepiej jak potraficie a one zrobia to samo dla swoich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A my dzisij mamy dzien lenia we trojke ![]() ![]() ![]() ![]() Color dziewczyny dobrze pisały najwazniejsze ze masz kochajaca sie rodzine , meza dzieci zdrowe co by tu wiecej chciec , razem dacie rade ze wszystkimi przeciwnosciami losu , nie kazdy kto ma kasiore i to po tylu latach malzenstwa moze powiedziec ze kocha swoja zone/męza ze sa szczesliwi oni zazwyczaj maja kase , a Wy macie siebie Ja wierze ze bedzie dobrze , ze jeszcze szczescie sie do Was przypałeta i nie odejdzie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() |
#1593 |
Zakorzenienie
|
kuruj się, i niech brzuszek ci zmięknie
![]() ja po raz pierwszy jadłam barszczyk na zakwasie w te Święta - pychotka ![]() no to lecę do teściów, papa ![]()
#1594 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale na wesele nie obeszło się bez zbędnych prezentów ![]() co dostałam? 3 wiadra kwiatów, kilka kompletów pościeli (niepasujących na moje kołdry ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() i niestety racja - choćby setki najkochańszych ludzi nas otaczały, tej pustki po rodzicach nic nie wypełni ![]() Cytat:
![]() ![]() 2. też nigdy jakoś się na kompot z suszu nie rzucam, a od wczoraj głównie jego piję ![]() 3. oj weź nie kuś! ja na razie daję radę z poduchą między nogami ![]() ![]() Cytat:
![]() nadrabiam dalej... ![]()
![]() |
#1595 | |
Zakorzenienie
|
to ja chyba jestem tuz za Toba
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:21 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1596 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a teraz we własnej sprawie... dziewczyny, macie sokowirówki? bardzo bym chciała sobie jakąś sprawić. dla mnie na teraz i dla brzdąca na później. tylko nie wiem, jak się za zakup zabrać... widzi się czasem takie poręczne, wygląda że mało do mycia i nie zagraci... ale czy to ma sens? znów kombajnu nie będę kupować, bo pewnie nie będzie mi się chciało używać ![]()
![]() |
#1597 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1598 |
Wtajemniczenie
|
Witam się świątecznie
![]() Czytałam Wasze historie, i muszę powiedzieć, że chyba w każdej rodzinie zawsze znajdą się takie "kwasy" i nigdzie nie jest idealnie.. Życzę Wam wytrwałości i miejmy nadzieję, że my będziemy lepszymi rodzicami dla naszych pociech. Wigilia przebiegła u mnie przyjemnie, najpierw szybko u mnie, później u teściów ![]() ![]() ![]() Poza tym właśnie zbieramy się do teściów, bo zaprosili mojego tatę, zobaczymy co z tego za impreza wyjdzie ![]() Do usłyszenia później ![]()
#1599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() cieszę się, ze nie jestem sama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1600 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ze dwa razy w sezonie jak wykopię marchewkę albo zbiorę jabłka, aleee tyleeeee tego trzeba na soczek, że mi się nie chce. Zapewne jak będzie dzidziuś będzie częściej. Oby... Cytat:
![]() No to póki co zmienił Nam się smak na kompot z suszu ![]() ![]() I ziemniaki mogłabym jeść w każdej postaci, wcześniej prócz kopytek i śląskich mogły nie istnieć. No i pistacje... Ale ta poducha wcale dużo miejsca nie zajmuje, bo się tak wtula w Ciebieł ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jak ktoś nie wie jak twardnieje to zorientowałby się sam, że twardnieje mu?! Cytat:
A teraz leniuchuje i chyba boli mnie wątrobą ---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
Dobrze by było gdyby z kg jabłek wychodziły 2-3 szklanki ![]() ![]() I jeszcze się taka piana robi. My z TŻ to katujemy marwita ![]()
![]() |
#1601 |
Przyczajenie
|
Dla mnie tez wpadka po tabletkach do tej pory to byla abstrakcja, a jednak sie da.
![]() vil84, ja mialam wczoraj to samo. Zjadlam pare pierogow, wypilam barszcz i brzuch mi napuchl i zrobil sie twardy jak skala. Juz abstrahujac od tego, ze podbrzusze mam lekko wystajace juz (czy to normalne w 10 tygodniu?!) to jeszcze caly brzuch sie wzdal i tyle bylo z wigilinej wyzery. ![]() Rany, ale Wy piszecie duzo, bedzie ciezko przywyknac, ale cos czuje, ze szybko sie zaklimatyzuje, a przynajmniej taka mam nadzieje. ![]() Soczki to ja robilam przez pierwszy tydzien, potem mycie sokowirowki mi sie znudzilo, a troche kasy na nia poszlo. I tez marwity aktualnie kroluja. Lenistwo nie poplaca! Edytowane przez Jenndza Czas edycji: 2012-12-25 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#1602 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szybko? Standard to 15 stron w ciągu dnia ![]() Dziś jest taki spokój jakiego nie było dawno...Chyba w ogóle ![]() ![]() Pracujesz? Uczysz się? Mieszkasz z TŻ? Musimy zrobić wywiad ![]() ![]()
![]() |
#1603 | |
Zakorzenienie
|
dzięki banka i motylek za opinie... chyba się zdecyduję jednak na jakiegoś rozdrabniacza, to przynajmniej surówki jakieś z tego będą... a na placki rozdrabniacz też da radę
![]() Cytat:
![]() ![]() ja ziemniaków wcześniej też wielce nie jadłam, znaczy się lubiłam, ale małą porcyjkę jako dodatek, a i tak wolałam ryż na przykład. a teraz... ![]() ![]() rogala sobie sprawię pewnie, ale użyję w domu dopiero. 120 szerokości na kawał chłopa i ciężarną to naprawdę wyczyn! musimy leżeć na tym samym boku, na łyżeczkę. bo inaczej się dupciami spychamy ![]()
![]() |
#1604 |
Przyczajenie
|
O ranyyy, to faktycznie zasuwacie, oby mi sie udalo do Was dopasowac, bo ciezko tak samej jedynej w srodowisku byc w ciazy.
![]() Pracuje od czasu do czasu, zajmuje sie szkoleniem sportowym psow od ladnych 10 lat. Oprocz tego studiuje. z TZtem aktualnie szukamy mieszkania u deweloperow, wiec pewnie poki co zamieszkamy u niego lub u mnie, bo te mieszkania, ktore nam sie podobaja sa do odbioru w stanie surowym w I kwartale 2013, a jeszcze remonty i inne cuda przed nami. ![]() Edytowane przez Jenndza Czas edycji: 2012-12-25 o 14:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nic to, przeszła mi ochota na tą sokowirówkę ![]()
![]() |
#1606 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurcze to może to i to. Ale u mnie raczej centralnie właśnie nie, tylko gdzieś po bokach. Napiszę zaraz TŻ, że nasz Wieloryb pływa po oceanie ![]() Łojesos z masełkiem i solą kiedyś przez 5 dni pod rząd jadłam bo chciałam się zapluć ![]() To chyba objaw na chłopaka ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No jakoś to ogarniecie, musicie innej opcji nie macie ![]() ![]()
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Kobity a czy ktorejs z Was zatrzymuje sie juz woda?? ja mam problem z tym , i na nastepnej wizycie musze koniecznie pamietac zeby powiedziec o tym , mi zatrzymuje sie juz wszedzie , powolipuchne , dłonie pulchniutkie kolana kostki masakra i na dodatek dretwieja mi dlonie , boje sie bo za szybko troche na zatrzymywanie wody i do tego pora roku - zima hehe masakra w poprzedniejj tez mi sie odkladala ale zaczela tak w maju -7 mc jak temp. były powyzej 25 stopni, a teraz grudzien i temp. bliskie 0 - mam nadzieje ze nie bedzie z tego problemow
![]()
#1608 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tak myślę, że tym nakazem leżenia od gin trochę zaszkodziłam sobie ... najpierw faktycznie, były wskazania, trzy krwawienia, potem kosmówka przy szyjce, i musiałam się ograniczać żeby nie krwawić i nie plamić. a potem już z założenia uważałam, i przez to mięśnie mi się rozleniwiły, i teraz jak się ruszam to ruszanie nimi powoduje skurcze .... no a za wcześnie na to i muszę robić wszystko, żeby ich nie było = ruszać się jak najmniej. teraz jak leżę cały dzień jest odrobinę lepiej, dopiero wstałam się umyć przed chwilą. ahhh byle do kwietnia ... a co do sokowirówki - mam, ale nie używałam od dwóch lat - nie chce mi się ![]() ![]() Cytat:
ogólnie po 20 tygodniu może twardnieć - ale prawidłowo jest do maks kilku razy dziennie, wtedy czuje się przy tym skurcz, i twardnienie jednocześnie, ale to powinno przejść do pół minuty. i to się da rozpoznać, pytałam kiedyś mamę czy to rozpoznam to mi powiedziała że to jest taki silny skurcz jakby w łydce łapał, ale bezbolesny, tylko takie mocne napięcie, które po chwili przechodzi - no i faktycznie ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2012-12-25 o 14:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To może chociaż poród będziesz miała "lekki" Kurcze to chyba u mnie na szczęście odpukać póki co czegoś takiego nie ma. A moje połówkowe prawie za msc. Masakra...
![]() |
#1610 |
Przyczajenie
|
Haha oczywiscie na poczatku hobbistycznie i za darmo, ale jakos tak z czasem sie zaczelo za pieniadze juz.
![]() banka26, mi nie wiem czy gromadzi sie woda czy co, ale odkad dostalam duphaston (z racji tabletek lekarz uznal, ze mam to brac) mam takie wlasnie odczucie, nie wiem czy trafne. cloche, dzieki, uspokoilas mnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() może pobolewać, rozciąga się wszystko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1613 |
Wtajemniczenie
|
moje miało być w mikołajki, potem 19stego, w czw mamy trzecie podejście - musi się udać bo tylko do 24 tc się je robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moi rodzice mają poprzedni model z 99 roku i nic się nie zepsuło do tej pory, a kawy mrożone palce lizać. Ja u siebie robiłam już placki ziemniaczane, pierogi - ciasto i nadzienie i pasty rybne. No i oczywiście soki. Ceny Ci nie podam bo to prezent, ale wiem, że poza pokazami można kupić za "pokazową cenę promocyjną" bo tak kupili dla mnie rodzice.
![]() |
#1615 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do księży, to też mamy króla wsi ![]() ![]() ![]() ![]() ja czekałam właściwie do samego końca 20 tc, spokojnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie mogę się doczekać badania połówkowego.. a w między czasie idę się dalej słodko opierdzielać ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1616 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() Color, Ash strasznie wzruszyły mnie Wasze historie. Tak myślę, że najważniejsza rodzina to ta którą teraz tworzycie a rodzice, hm czasami trzeba umieć się zdystansować żeby nie oszaleć. Nie oceniać, kochać, ale mimo wszystko odciąć się i żyć samodzielnie, na własny rachunek bez oczekiwań. Wczoraj powiedzieliśmy rodzicom o wnuczce, strasznie się wzruszyli mojej mamie było przykro że dowiaduje sie o tym w 5 miesiącu. Ale to też jest ta moja polityka dystansu i obrony własnej prywatności. Tak czy inaczej cieszą się. Teściowie też OK, tu się bałam jak zareaguja bo zważywszy na nasze obciążenia genetyczne, ktoś mógłby powiedzieć, że podejmując decyzje o dziecku jesteśmy nieodpowiedzialni. Ale OK mają nadzieje że bedzie zdrowe, powiedziałam że zrobiłam co mogłam reszta w rękach Boga. Z jednej strony mi lżej a z drugiej poczekałabym "z wielkim halo" do tego połówkowego... ![]() Dzisiaj zaprosiłam do siebie i rodziców i teściów wiec będzie kontynuacja tematu ![]() ![]()
![]() |
#1617 | ||||||
Zakorzenienie
|
no
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() widzę, że sokowirówka ma mało przyjaciół ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja poszłam oczywiście do wsi obok do kościoła - ksiądz przygotowany i sensownie opowiadał. a tamten wczoraj podobno gadał coś o tym, że Maryja biedna chciała rodzić, pukali do drzwi różnych, ale nikt nie wpuścił. wszyscy zajęci sobą, no bo przygotowania do świąt........ eeeeee... ![]() ja nie wiem, czy on coś pił czy ćpał... a gadał co mu ślina na język przyniesie... fajne testy na tym kotlecie.tv ![]() ![]() a połówkowego też nie mogę się doczekać....... chwaliłam się już w ogóle, że prawdopodobnie będzie 21.stycznia? ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
No i wróciliśmy od teściów.. całe szczęście wpadli na to, zeby teść z nami nie siedział coby mnie nie zaraził
![]() teraz mogę gnić przed TV ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic nie mówiłaś, bo bym pamiętała bo też wtedy mam ![]() Mama mówi, że dowie się wtedy czy będzie Babcią czy tylko żoną Dziadka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1620 |
Zakorzenienie
|
![]() Jak ja sie ciesze ze juz prawie po swietach.. Balam sie wczorajszego dnia strasznie ale jakos dalam rade, po cichaczu lzy tylko lecialy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:03.