|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tej gory prezentów Ci zazdroszczę oprócz ekspresu nic nie dostalAm. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Aaa
![]() ![]() Niesamowite rzeczy dzieją się z tym smoczkiem - dziecko samo zasypia położone na łóżku ![]() ![]() Zapakowaliśmy go do fotelika, normalnie by już ryczał, dostał smoka i od razu śpi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4086 |
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
a u nas jest katastrofa, mała ciągle wyje, nigdy jej takiej nie widziałam- zasypia i nagle budzi się z tak przeraźliwym płaczem że masakra, nie wiem co się z nią dzieje
![]()
#4087 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witam Mamusie
![]() ![]() Dziś wpadam na chwilę, żeby złożyć Wam wszystkim najserdeczniejsze życzenia: Zdrowych, pogodnych i radosnych Świąt spędzonych we wspaniałej rodzinnej atmosferze z najbliższymi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już musieliśmy się schować z Heniem na górze, bo oczywiście ciocie go dopadły z każdej strony i się wystraszył biedny ![]() Tak mnie to wkurza! A najbardziej to, że ja mówię, że to dla niego za dużo, a oni że przesadzam. Przecież znam swoje dziecko! I wszyscy nad nim stoją i każdy krzyczy i gada i ciumka do niego, ja bym oszalała na jego miejscu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4089 | |||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Nie dziwne, moja bratanica tak ząbkuje już prawie 8 miesięcy, mało śpi, non stop płacze, wiecznie ma katar i gorączkę. Wszystko od zębów, na szczęście wychodzą jej ostatnie dwa ( a wychodziły nie po jednym a całymi stadami) ![]()
![]() |
#4090 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zdaje sie że jutro bedzie powtórka z rozrywki i jak mi ktoś coś takiego powie to bedzie awantura . Cześć ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Dopiero teraz udało mi sie do was wpaść w związku z zadymą świąteczną ![]() Dziewczyny, życzę Wam wszystkim oraz Waszym najbliższym zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia oraz wszelkich pomyślności w nadchodzącym roku ![]() My gościmy się u moich rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() Sojka, zdrówka dla Zosieńki i sily dla Ciebie ![]() Piękne nasze dzieciaczki w świątecznych wydaniach, ja wrzuciłam kilka fotek Filipa elegancika na maila ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4092 |
Zakorzenienie
|
Ale tu pusto
![]() Też mnie powinno nie być w sumie ![]() Na 17tą mają mi tżta przywieść, ciekawe czy przywiozą i w jakim stanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Właśnie wróciliśmy od teściowej. Mati dostał stówkę od Mikołaja. Co fajnego można kupić???
Tadammmmmmmmmm w końcu leń zaczął łapać zabawki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4094 |
Zakorzenienie
|
Tamlin polecam Muzyczny ocean - http://allegro.pl/little-tikes-160f-...868980750.html albo projektor.
Jaś dostał obie rzeczy pod choinke i jest nimi zachwycony. ![]()
#4095 |
Zadomowienie
|
po posmarowaniu dziąsełek menda się uspokoiła teraz się bawi z tatą w chrapanie :P
Czekamy na ciotke Magde ze stetoskopem niech jeszcze gada osłucha, zaczeła też jeść bez marudzenia, więc mam nadzieję że idzie ku dobremu. No i temperatura 36,5 ![]() Tamllin brawa dla Mateuszka ![]() ![]()
#4096 |
Zakorzenienie
|
Kraven właśnie o oceanie myślałam
![]() Sojka super że z Zosieńką lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Zakorzenienie
|
My właśnie wróciliśmy. Po moim wpisie chyba wszyscy zrozumieli, czyżby czytali wizaż pod stołem?
![]() Fajnie było, dwa razy spał i prawie w ogóle nie płakał ![]() ![]() Zjadłam dziś kawałeczek sernika i tortu migdałowego. Zobaczymy co będzie... A ja za to mam gorączkę i cały bok lewej piersi, aż po pachę mnie boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Zakorzenienie
|
Kuuuuurrrrrr.. mać!!!!!!!
Tego mojego chłopa, gada zafajdanego jutro zamorduje. Pojechal na te święta i wrocił tak nawalony że ledwo sie na nogach trzyma a jeszcze pół rodziny przyjechało żeby mi kuźwa dziecko obudzić !!!!!! Jeszcze wpadł na pomysł że wyciągnie reszte wódki z lodOwki, wypili dodatkowo po 2 kieliszki i ma zgon. Brać mi Alana na ręce chciał i z nim spać. Co za nieodpowiedzialna łajza!!!! Oby jutro miał gigantycznego kaca i żeby zdychał. Ale go jutro zjade. Nienawidze świąt!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiem, że trzeba rozmawiać, ale ja z nim nie potrafię.. Nie wiem jak to będzie. Poszliśmy dziś do moich rodziców na obiad, było miło, zachowywaliśmy się normalnie, po powrocie jest ok, ale nie rozmawialiśmy a i ja nie mam na to ochoty, bo już nie wiem co mam mu mówić, on mnie nie słucha i nie rozumie. Mogłabym o tym długo, ale i tak smęcę.. A smoczek to faktycznie zbawienie ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4100 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Mój też dziś jest genialny i pojechał do pracy ![]() ![]() Lewek ![]()
![]() |
#4101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle u nas wigilia nieudana, mała strasznie się wierciła i płakała jak nigdy, nie chciała jeść, tak się rozdrażniła, że nie mogłam jej przez 15 minut przystawić do piersi, nie dość, że ewakuowaliśmy się z rodzicami o 19 to jeszcze w domu było to samo, za dużo osób, wrażeń, za duży hałas i mała nie wytrzymała zbyt długo. Mierzyłam jej temperaturę i w normiej tj. 37, a dzisiaj już spokojna jest. To chyba moja najgorsze święta, i jeszcze ta sprawa z moim tżtem w sumie byłym, wczoraj był u mnie przyniósł prezenty dla dziecka, dla mnie oczywiscie nic i nawet mi nie życzył wesołych swiąt ani moim rodzicom, zachował się jak gbur. Ja dałam prezent i kartkę z życzeniami dla teściowej, dla niego tez miałam prezent, ale nie dałam, jest mi tak strasznie przykro, dzisiaj tylko zabrał małą na 4 godziny do swojej rodzinki i tyle go widziałam, to jest już koniec na pewno między na mi, aż mi łzy lecą, szkoda mi małej, że będzie miała taką rozbitą rodzinę prktycznie od urodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mowiłam że to nie ma sensu to stwierdził że jak bedziemy mieszkać sami to bedzie inaczej - w sensie że niby lepiej. I co? Za przeproszeniem gówno bo jest jeszcze gorzej. Idiota nawet nie potrafi jednych świąt przeżyć bez narąbania sie, a przed wyjazdem obiecywał że tylko pod humor sie napije, a ściany stoją mu przed nosem. Niby spał a przed chwilą słysze jak nosem pociąga zamiast sie wysmarkać, no ale nie wstanie bo przecież sie wypierdzieli przy pierwszej próbie podniesienia tej chudej żałosnej dupy!!!! Jutro mu zrobie takie piekło że zapamięta te święta długo. Zabić to za mało!!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4103 |
Zadomowienie
|
hallo,ale jestem najedzona.Dobrze ze mam mleko zamrozone i moglam pojesc..,.mała ma juz 4,150g ale jakos dziwnie mi ulewaz zaczela i je max 90 ml co 3 godz a w szpitalu jadla juz 120 ml ale co 4 godz ale to juz miesiac minal...musze isc z nia do lekarza po swietach i posprawdzac na krzywych jak rosnie itp bo cos mi sie od czasu tej jelitowki nie podoba
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dziś byłam u swoich, za to jutro jedziemy do rodziny TŻta, wcale mi się nie chce, choć są w porządku, ale wiadomo - u siebie człowiek lepiej się czuje, a w dodatku z dzieckiem które nie wiadomo jak będzie się zachowywało. Choć muszę przyznać, że Michaś bardzo grzeczny i wczoraj i dziś, bałam się że nadmiar ludzi źle na niego wpłynie, ale w ogóle nie płakał, przyglądał się i zagadywał, na szczęście poza babciami nikt go na rekach nie nosił. A dziś to w ogóle dał popis, bo jak zajechaliśmy do rodziców, to jak zwykle zasnął w samochodzie, gdy weszliśmy do nich to dalej spał więc wystawiliśmy go na balkon, ale on zazwyczaj prędko się budzi gdy nie jest bujany. A on co? Spał 2,5h ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
A mój dzisiaj cały dzień był marudny, spał tylko u mnie na rękach. Dopiero teraz udało mi się Go ułozyć w łóżeczku.
Mysle, że odreagowuje po wczorajszym przechodzeniu z rąk do rąk. Wczoraj nawet nie pisnął, ale miał wielkie oczy co znaczy, że wszystko bardzo przezywał. Koniec z obściskiwaniem Jasia przez wszystkich ![]()
#4106 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja to swojemu nawet piekła nie mogę zrobić, bo choćby nie wiem jak zawinił to mi się obrywa też.. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Zakorzenienie
|
A co do jedzenia świątecznego, ja wprawdzie ostrożnie, ale zjadłam barszczyk z jednym uchem
![]() ![]() A i pokazuję mój domek oraz choinę ![]() Przez tą całą awanturę nie zrobiłam zdjęcia mojemu Misiowi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u Nas dobrze ![]() ![]() Gracjanek dostał wywrotke Chuck i radocha ogromna,bo fikołki robi i gada ciągle ![]() Pojechaliśmy też do rodziców męża....było ok. Teściowa sie strasznie cieszyła bo pierwszy raz widziała Fabianka... dzisiaj też dzień był spokojny. Rano pojechaliśmy na śniadanie do mojej mamci,zjedliśmy sobie a Fabiś był jak zwykle grzeczny ![]() aaaa no i nie chwaliłam się a raczej Was zaskocze ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() masakra jakaś,wczoraj pokazałam siostrze i ona w szoku,że on zęby będzie już miał ![]() ![]() Ale w szoku jestem,że to jednak zęby jak on skończy w piątek 10tyg! Sojka zdrówka dla Zosi ![]() Iwoncia przykro mi ![]() ![]() Lewek dla Ciebie też uściski ![]() ciesze sie,że u większości święta udane i,że dzieciątka grzeczne ![]() trzymajcie sie cieplutko! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4109 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przed TŻem miałam faceta, który nienawidził się kłócić, a ja znowu uważam, że czasem trzeba wyrzucić z siebie wszystko. No i mam ![]() My popadamy w skrajności. Albo jest między Nami za*******e, albo totalne dno. Nie było i nie ma pomiędzy. Czasem sobie myślę, że gdyby nie kwestia finansowa to pewnie, bym Go w tyłek kopnęła. No, ale też kocham Pacana niesamowicie mocno. I bądź tu człowieku mądrym ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.