|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Chciałabym Wam życzyć wszystkiego, co najpiękniejsze na te Święta ! Abyście spędziły je w ciepłej i rodzinnej atmosferze
Dużo zdrowia, szczęścia, wzajemnej miłości i spełnienia wszystkich planów i marzeń ♥
|
|
|
|
#4052 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Zośka ma 39 stopni gorączki, nie mogę dodzwonić się do lekarza, tżet już pojechał do dzieci. Nie pozostaje mi nic innego jak IP tylko jakim cudem? jeepem na zdartych oponach po tym lodowisku nie pojade, a tż zabrał mój samochód
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4054 |
|
Zadomowienie
|
Zaraz przyjedzie przyjaciółka po medycynie ze stetoskopem, akurat ma teraz rezydenture na pediatrii w szpitalu- jedyna osoba na którą zawsze mogę liczyć.. od stołu od rodziny biedna odeszła żeby nam pomóc.
Mała śpi ale jest cholernie rozpalona,
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
My już po kolacji i po małej sesji zdjęciowej
![]() ![]() Sojka daj znać co i jak, a przyjaciňłke masz super że Ci pomoże. Lewek, co do mojego chłopa to sie z nim pochajałam bo zmienia zdanie i zostawi mnie na większość dnia jutro samą i sie nawali ![]()
|
|
|
|
#4057 |
|
Zakorzenienie
|
Iwoncia widziałam na fb juz
my tez robiliśmy zdjecia ale ja nawet nie wiem jakie dopiero wieczorem usiade. Dzieciaki prawie spi jade jeszcze z mama do babci i na dzisiaj wsio. Zuzia dostała ciuchy ciuch ie Tomku i reszta wszystko z myszki miki łącznie ze strojem ba bal karnawalowy. I do tego 3 wielkie zestawy playmobila wiec jutro bedzie mega zabawa
|
|
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
Padam
![]() Sojka - Jak tam Zośka? |
|
|
|
#4059 |
|
Zadomowienie
|
Osłuchowo jest czysto, temperatura zbita, jutro też wpadnie osłuchać.
|
#4060 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
My po Wigilii.Zjadłam aż 4 pierogi ,barszczy k i kawałek karpia robionego na grilu(teściowa specjalnie robi dla mnie i swojej córki,bo obie jesteśmy karmiące)Ciekawe jak będzie w nocy?Ważne,że Jurek szczęśliwy z prezentów od Mikołaja.Ogólnie było miło ![]() Nie sądziłam,że dziś jeszcze Was odwiedzę uzależnienie jak nic![]() Miłego świętowania Bożego Narodzenia!!! Pa.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-24 o 22:50 |
||
|
|
|
#4061 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór dziewczyny
Chciałam wam i waszym rodzinkom życzyć zdrowych spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia My po kolacji, Milcia była wzorową dziecinką, większość przespała a potem siedziała cichutko jak myszka pod miotłą A ja troszkę pomaszkieciłam, mam nadzieję, że niczym dziecku nie zaszkodzę ![]() Sojka dużo zdrówka dla Zośki - ciekawe z czego ta temperatura
|
#4062 |
|
Zakorzenienie
|
Co do zachowania Melci to.. ach
U teściów szalała, płacz niesamowity.. W sumie w pieluszce czysto, najedzona. Dała popalić, w każdym razie Natomiast u moich rodziców był pełen spokój, zabawa na całego ![]() Sojka w takim razie zdrówka dla Zośki. Żeby szybko minęło
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziekuje za slowa otuchy..dzis juz lepiej,od TZ dostalam nowy tel na gwiazdkę zebym mogla z Wami byc w kontakcie
![]() Sojka trzymajcie sie cieplo,mam nadzieje ze Zosia szybko wyzdrowieje mój Szymuś tez zaczyna kaszleć troszeczke od pt ale bylismy u pediatry wtedy i bylo czysto,dalej katarek meczy ale to juz chyba koncowka,jutro chyba i tak pojadę na szpital żeby dla swietego spokoju go osluchalija dalej chora ale tez lepiej juz ![]() minelo wczoraj 14tyg od porodu i dalej @ brak,przyznam sie ze test tez juz zdazylam jakiś czas temu robić... zycze jeszcze raz Wesolych Swiat
|
#4064 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
yyyy.... mam nadzieję, że to jednak żart ![]() Cytat:
![]() fajne fotki i modelka boska Cytat:
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Sojka - oby Zosi nic się nie rozwinęło!
My wróciliśmy. Byliśmy jednak na 2 wigiliach. Henio zniósł to dzielnie, ale z drugiej ewakuowaliśmy się już przy barszczu... Prezenty czekają na nas jutro. ![]() Ja zjadłam trochę śledzia w oleju z majerankiem, sałatki jarzynowej bez majonezu, barszczu i trochę ryby w galarecie i niestety 8 pierogów ruskich (niedużych), nie mogłam się powstrzymać, bo moja babcia robi najlepsze pierogi świata! Ciekawe jak to biedaczek odchoruje... Oby nie ![]() Nie najadłam się w ogóle, więc teraz nadrabiam owsianką. Zapomniałam się pochwalić - od wczoraj Henio ssie pięknie smoczka Dziś dzięki temu jechaliśmy samochodem bez płaczu i zasnął od razu po powrocie do domu Jeju co to za cudowny wymysł!
|
|
|
|
#4066 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja dziś zjadłam barszcz z uszkami, sałatkę jarzynową z łososiem, pierogi ruskie, orzechy 4 szt, ciasteczka i ociupinkę winka. Ech, se poszalałam Milcia się właśnie przebudziła z wrzaskiem, chyba się czegoś wystrraszyła i usnęła dopiero w naszym łóżku. No nic chyba będziemy mieć dziś lokatora ![]() To dobranoc Wszystkim mamom i ich pociechom, które jutro będą mieć chrzciny życzę powodzenia ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- A jeszcze mi się przypomniało, że mój mąż od lutego chce nas zapisać na krav magę
|
|
#4067 |
|
Rozeznanie
|
Drogie mamusie życzę Wam
Cudownych Świąt Bożego Nardzenia spędzonych w gronie bliskich i kochanych osób, pozytywnego nastawienia do codziennych spraw. Siły i wytrwania w dążeniu do własnych marzeń i pasma samych sukcesów. Sojka a dla Zosieńki zdrówka przede wszystkim
|
#4068 |
|
Zakorzenienie
|
ktoś podmienił mi dziecko ... wczoraj przeszła samą siebie ... uśmiechała się i grzecznie, gawędziła albo siedziała w leżaku i krowę tuliła albo na kolanach ... na łóżku poleżała i swoje obroty prezentowała ... szok ..na wigilii u teściów grzecznie spała przy kolędowaniu otworzyła jedno oko i się uśmiechała po czym oczka jak 5 zł i grzecznie patrzyła na choinkę zasiadając do kolacji oczywiście u dziadzia na kolanach i tak całą wieczerze gościła się z nami ... dopiero około 19:30 na łózko ją położyliśmy ale oczywiście z widokiem na choinkę ... przy prezentach podbiła serca wszystkich kiedy dostała kulę do raczkowania i zaczęła piszczeć jak kotek i małpka się odzywały jestem z niej niesamowicie dumna ... a my oczywiście najedzeni wróciliśmy i padliśmy .. Dusię do łóżeczka położyliśmy z krową jej i zasnęła a sami posiedzieliśmy przy choince z filiżanką herbaty .... dzień zaliczamy do udanych dzisiaj kolejny gościnny dzień ... ciekawa jestem jak zachowa się przy obcych twarzach ![]() ---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-12-25 o 10:06 |
|
|
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
Konczi to super ze sie tak udał dzien
nasze dzieci sa poprostu cudowne A my nasze lobuzy nie kończyły wczoraj 19 tygodni? Ja juz na nogach syn mnie wywalił z łóżka ale to dobrze bo mam syf i musze go posprzątać A Jasiek leży pod nowym sprzętem i sie cieszy
|
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() dzięki Zośce nie miałam okazji wczoraj się najeść to nie był jej dzień, cały czas krzyk i najlepiej przy cycu więc większośc obydwu wigilii przesiedziałam obok... u moich rodziców pospała 30 min i tyle może ma skok, ja nie wiem :/ maruda z niej od wczoraj Sojka daj znać co z córcią pozdrawiam Was kochane! |
|
|
|
#4071 |
|
Zakorzenienie
|
wstawie wam mojego eleganta
|
|
|
|
#4072 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
U nas wczorajszy dzień przebiegł bardzo spokojnie. Zaliczyliśmy 2 wigilie na których Jasiu był gwiazdą, zachowywał się bardzo grzecznie, w ogóle nie płakał. Wszyscy byli Nim zachwyceni. ![]() Sojka mam nadzieje, że Zosia lepiej I nasz wczorajszy Chłopczyk
|
#4073 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w ten Świąteczny ranek
Ja tam jadłam wczoraj co chciałam, pierogi z kapustą i grzybami, sałtkę z majonezem, śledzie w śmietanie, śledzie w occie i nie pamiętam co jeszcze. Na razie jest ok i pewnie tak zostanie, bo Matiś z tych mniej brzuszkowych. Dzieci z prezentów zachwycone, Paula najbardziej z kucyków Pony i w szoku jestem bo żółw antytalent muzyczny jej się bardzo podoba i to jak wyje jak zarzynany kojot ![]() Mati dostał zabawki do przyczepiania do wózka i na matę, książeczkę rymowankę z Fisher Price, książeczkę piszczącą. Tą rymowanką zachwycony, jest jedna piosenka że mrówki maszerują to ten wtedy cały aż chodzi tak nogami przebiera Mrowki maszerują to i on ![]() Zdjęcia dziś porobimy bo wczoraj nawet nie było kiedy. A nie długo jedziemy do teściowej więc będę dopiero wieczorem. Z fotkami mojego mikołajka Cytat:
Cytat:
Sojka jak Zosieńka??? |
||
|
|
|
#4074 |
|
Zadomowienie
|
Wpadłam na chwilę się przywitać i zaraz uciekam bo na 10:30 mamy chrzest. Mąż już z Mają poszli na dwór, a ja kończę się szykować. Szczerze powiedziawszy mam już dzisiaj wszystkiego dość i najchętniej po mszy wróciłabym do swojego domku...
Wczoraj zjadłam łyżkę zupy grzybowej i dwa pierogi. Mai nic nie było, ale w sumie to niewiele.
|
#4075 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudny jestem ! Cytat:
widzę że nie tylko moja gwiazda grzecznością błysnęła Cytat:
czyli prezenty udane ![]() nasza też się obłowiła że ho hoo ... i mamusia też skorzystała ![]() szkoda tylko że u nas bez śniegu
|
|
#4076 |
|
Zadomowienie
|
z Zosią lepiej, rano nas przywitało 38,5 stopni temp ale po nurofenie szybko zeszło, Magda dziś też wpadnie małą osłuchać, a jak się temperatura powtórzy taka jak wczoraj 39stopni to zabiera nas na oddział do siebie do szpitala do Sandomierza, czyli jakieś 70-80km od domu, ale do naszego szpitala zabroniła nam iść, zresztą ja też bym tu z dzieckiem nie poszła a do Lublina jechać bym nie chciała bo zawsze gine w DSK na 2-3miesiące, więc podziękuje..
---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- No i w razie co możemy dziś zrobić rtg płuc bo Magdy mama u nas w szpitalu ma dyżur a właśnie jest radiologiem, no i jeśli chodzi o to od czego to może być, to albo nieosłuchowe jakieś zapalenie, albo zęby (!) niby dziwne że kaszel i katar przy zębach, ale Magda mówi że już się spotkała z całym zestawem różnych objawów ząbkowania..
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To moje najsmutniejsze święta chyba. U rodziców na opłatku o mało się nie poryczałam jak mi życzyli udanego pożycia z TŻ.A właśnie się dowiedziałam, że to wszystko moja wina.. Edytowane przez Lewek Czas edycji: 2012-12-25 o 10:39 |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zupełnie nowa sytuacja, nowe oczekiwania co do drugiej osoby, zmiana stylu życia, zmiana ról życiowych, to wszystko sprawia, że człowiek jest zagubiony, rozdrażniony i są spięcia... Trzeba powolutku nauczyć się żyć w tym nowym świecie, gdzie już nie partner jest najważniejszy... Ale też nie zapominać o partnerze! I gadać, gadać, gadać - mówić spokojnie o swoich oczekiwaniach, co by się chciało, czego się potrzebuje. To jedyny sposób... Mam nadzieję, że Twój TŻ się opamięta i się dogadacie i spędzicie te święta miło...U nas ten okres spięć chyba już mija. Obawiam się, że to dzięki wyjazdowi męża hehe wyluzował A ja jestem niezmiernie szczęśliwa z 2 powodów (a właściwie 3): -Henio ssie smoczek, a smoczek go tak uspokaja, że jestem w szoku! Kocham kocham kooochaaam smoczek! ![]() -Nie miał problemów z brzuszkiem po pierogach ruskich mojej babci i reszcie wynalazków Tzn. że ze sklepu nie powinien jeść,ale już babci chyba tak! -Dostałam górę prezentów
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieje że to chwilowy kryzys u Was i wszystko będzie dobrze Ja właśnie od pół godziny siedze sama w domu z Alankiem No ale wole to niż jechać do teścia bo przyjechał teść (już pod wpływem %) i siostra od tż zabrać go na święta. Pytali mnie czy na pewno nie chce jechać - chociaż tyle grzeczności. Ciekawe w jakim stanie przywiozą tżta do domu ![]() Gda super że smokuś sie sprawdził ![]() A z jakiej firmy to cudo zadziałało? |
|
|
|
|
#4080 |
|
Zadomowienie
|
hej mamuski
z okazji Świąt Bożego Narodzenia życze Wam duzo zdrowia,szczescia,spelnie nia marzen,pociechy z dzieciaczkow i Tż.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:55.

Dużo zdrowia, szczęścia, wzajemnej miłości i spełnienia wszystkich planów i marzeń ♥

,barszczy k i kawałek karpia robionego na grilu(teściowa specjalnie robi dla mnie i swojej córki,bo obie jesteśmy karmiące)Ciekawe jak będzie w nocy?

Dała popalić, w każdym razie

nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...
się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik