Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-24, 14:53   #4051
Almariel
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Chciałabym Wam życzyć wszystkiego, co najpiękniejsze na te Święta ! Abyście spędziły je w ciepłej i rodzinnej atmosferze Dużo zdrowia, szczęścia, wzajemnej miłości i spełnienia wszystkich planów i marzeń ♥
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 15:37   #4052
Sojka1990
Zadomowienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Zośka ma 39 stopni gorączki, nie mogę dodzwonić się do lekarza, tżet już pojechał do dzieci. Nie pozostaje mi nic innego jak IP tylko jakim cudem? jeepem na zdartych oponach po tym lodowisku nie pojade, a tż zabrał mój samochód
Stary 2012-12-24, 17:21   #4053
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Zośka ma 39 stopni gorączki, nie mogę dodzwonić się do lekarza, tżet już pojechał do dzieci. Nie pozostaje mi nic innego jak IP tylko jakim cudem? jeepem na zdartych oponach po tym lodowisku nie pojade, a tż zabrał mój samochód
I jak? Udało sie vos załatwić? Biedna Zośka
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 17:40   #4054
Sojka1990
Zadomowienie

Zaraz przyjedzie przyjaciółka po medycynie ze stetoskopem, akurat ma teraz rezydenture na pediatrii w szpitalu- jedyna osoba na którą zawsze mogę liczyć.. od stołu od rodziny biedna odeszła żeby nam pomóc.
Mała śpi ale jest cholernie rozpalona,
Stary 2012-12-24, 17:43   #4055
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz przyjedzie przyjaciółka po medycynie ze stetoskopem, akurat ma teraz rezydenture na pediatrii w szpitalu- jedyna osoba na którą zawsze mogę liczyć.. od stołu od rodziny biedna odeszła żeby nam pomóc.
Mała śpi ale jest cholernie rozpalona,
Daj znac.
Stary 2012-12-24, 18:30   #4056
Iwoncia81
Zakorzenienie

My już po kolacji i po małej sesji zdjęciowej

Sojka daj znać co i jak, a przyjaciňłke masz super że Ci pomoże.

Lewek, co do mojego chłopa to sie z nim pochajałam bo zmienia zdanie i zostawi mnie na większość dnia jutro samą i sie nawali
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 19:47   #4057
Asiuulka89
Zakorzenienie

Iwoncia widziałam na fb juz my tez robiliśmy zdjecia ale ja nawet nie wiem jakie dopiero wieczorem usiade.

Dzieciaki prawie spi jade jeszcze z mama do babci i na dzisiaj wsio. Zuzia dostała ciuchy ciuch ie Tomku i reszta wszystko z myszki miki łącznie ze strojem ba bal karnawalowy. I do tego 3 wielkie zestawy playmobila wiec jutro bedzie mega zabawa
Stary 2012-12-24, 21:02   #4058
colds
Zakorzenienie

Padam

Sojka - Jak tam Zośka?
Stary 2012-12-24, 21:38   #4059
Sojka1990
Zadomowienie

Osłuchowo jest czysto, temperatura zbita, jutro też wpadnie osłuchać.
Stary 2012-12-24, 22:48   #4060
Katee27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Tamlin poryczałąm się przy Twoich życzeniach. I mój makijaż diabli wzieli.
ja też...

Cytat:
Osłuchowo jest czysto, temperatura zbita, jutro też wpadnie osłuchać.
Całe szczęście,oby to szybciutko minęło.A przyjaciółka faktycznie złota kobieta.

My po Wigilii.Zjadłam aż 4 pierogi,barszczy k i kawałek karpia robionego na grilu(teściowa specjalnie robi dla mnie i swojej córki,bo obie jesteśmy karmiące)Ciekawe jak będzie w nocy?
Ważne,że Jurek szczęśliwy z prezentów od Mikołaja.Ogólnie było miło

Nie sądziłam,że dziś jeszcze Was odwiedzęuzależnienie jak nic
Miłego świętowania Bożego Narodzenia!!!
Pa.

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...

Edytowane przez Katee27
Czas edycji: 2012-12-24 o 22:50
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 22:58   #4061
elena_100
Wtajemniczenie

Dobry wieczór dziewczyny

Chciałam wam i waszym rodzinkom życzyć zdrowych spokojnych i radosnych Świąt Bożego Narodzenia

My po kolacji, Milcia była wzorową dziecinką, większość przespała a potem siedziała cichutko jak myszka pod miotłą

A ja troszkę pomaszkieciłam, mam nadzieję, że niczym dziecku nie zaszkodzę

Sojka dużo zdrówka dla Zośki - ciekawe z czego ta temperatura

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 23:09   #4062
colds
Zakorzenienie

Co do zachowania Melci to.. ach
U teściów szalała, płacz niesamowity.. W sumie w pieluszce czysto, najedzona. Dała popalić, w każdym razie
Natomiast u moich rodziców był pełen spokój, zabawa na całego

Sojka w takim razie zdrówka dla Zośki. Żeby szybko minęło
Stary 2012-12-24, 23:11   #4063
justyna12345
Raczkowanie

GG do justyna12345

dziewczyny dziekuje za slowa otuchy..dzis juz lepiej,od TZ dostalam nowy tel na gwiazdkę zebym mogla z Wami byc w kontakcie

Sojka trzymajcie sie cieplo,mam nadzieje ze Zosia szybko wyzdrowieje mój Szymuś tez zaczyna kaszleć troszeczke od pt ale bylismy u pediatry wtedy i bylo czysto,dalej katarek meczy ale to juz chyba koncowka,jutro chyba i tak pojadę na szpital żeby dla swietego spokoju go osluchali

ja dalej chora ale tez lepiej juz

minelo wczoraj 14tyg od porodu i dalej @ brak,przyznam sie ze test tez juz zdazylam jakiś czas temu robić...

zycze jeszcze raz Wesolych Swiat

ur.16.09. CC
3400g 57cm miłości
justyna12345 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 23:12   #4064
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Byliśmy na pogotowiu bo tam przyjmuje pediatra.

Powiedział że to najprawdopodobniej jakiś wirus,mam nie dawać mleka do 10 godzin,przepajać tylko przegotowaną wodą i dawać lacido baby 2 razy dziennie i powinno przejść,oby
Moja Zuzia taka smutna dzisiaj aż serce się kraja.
Biedna Zuzia, oby szybko jej przeszło

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No idź koniecznie. Mam nadzieję, że Zuzi minie...

A my byliśmy jednak w centrum handlowym z Heniem. Nawet nie tak dużo ludzi. Siedział i się gapił i jadł niestety kciuka... I karmiłam go na ławczce A potem byliśmy w knajpie na obiedzie i cały czas spał. Fajnie tak wyjść
My też się zabraliśmy z małą do centrum, ale nawet nie pisnęła więc nakarmiłam ją dopiero w domu. Bidulka 5 godzin bez jedzenia wytrzymala.

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, nie zapomniałam o Was tylko po prostu mam ostatnio mega doła nie mam na nic czasu, ogarniałam papiery urzędowe koleżanki, musiałam nadrobić z pracą mgr, TŻ otwierał firmę na dniach i wogóle wszystko do dupy...

16go mieliśmy chrzciny, chcę wstawić parę fotek na maila jak tylko znajdę troszkę czasu...mamy jeden komputer na spółę z TŻ a on go musi cały czas mieć przy sobie i wpadam zawsze na szybko i tylko otworze FB i forum, przeczytam parę postów i już mnie ktoś woła do małego ;( nie mam ostatnio chwili dla siebie ;(

ogólnie od czwartku jestem na antybiotyku i mam zapalenie oskrzeli, mały się ode mnie chyba zaraża bo od chrzcin ma katar, u pediatry wczoraj byłam żeby go osłuchała ale jest ok., nic na płucach ani na oskrzelach nie siedzi..

mam doła bo nie jestem w stanie Was nadrobić i bardzo mi Was brakuje, po Świętach TŻ ma mi załatwić nowy tel żebym mogła z neta korzystać w wolnej chwili to mam nadzieję że będę częściej

pozdrawiam Was i życzę Wesołych Świąt dla Was i Waszych maluszków i pozostałych członków rodzin zmykam bo znowu mnie wołają paa
Oj i u was choróbsko szybkiego powrotu do zdrowia dla was.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
chyba nie dam rady Was nadrobić...
Colds wszystkiego najlepszego!

Czy któraś z mam karmiących piersią nie dostała jeszcze @?
dziś 18 tygodni po porodzie a tu dalej nic. Cały czas tylko na cycku lecimy, ale i tak mam schizy, że znów jestem w ciaży. Jakoś wieczorami mi od kilku dni tak dziwnie. Nie powiem, że niedobrze i się che, bo nic z tych rzeczy (ale z Zuzią też ani razu nie zaliczyłam przytulanek z szuwarkiem).. i tak mi generalnie słabo.... jak nic się nie zmieni, to po świętach zrobię teścik
W ogóle dziś uświadomiłam sobie, że rok temu już Zuzanka zagościła w moim brzuszku... 26.12 powinnam dostać okres i nic... i już miałam podejrzenia. 28. 12 zrobiłam teścik, następnego dnia wizyta u gina, który potwierdził ciążę i 30.12 jeszcze bete zrobiłam... jej... rok już minął a jakby to wczoraj było... aż łezka się w oku zakręciła...

Jak Zuzka ma gorszy wieczór to też takie karmienie musi być, bo inaczej się pręży i wygina i ryczy bo głodna przecież.
A dziś przeszła samą siebie. po 3godzinnej drzemce (udało mi się skoczyć do fryzjera i farbnąć włosy bo miałam odrosty po pachy po 7 tygodniach już!) obudziła się o 14.05 i dopiero teraz zasnęła.. a ja padam...
mieszkanko lśni, choinka ubrana (dacie wiarę, że mamy 400 lampeczek - uwielbiam, jak się tak świeci), ciasta popieczone, sałatka zrobiona, śledzie też i jeszcze parę innych potraw w tym pasztet z selera (pychota) czas na wieczorny relaks i karmi (wczoraj łyknęłam od męża ociupinkę piwka niepasteryzowanego - jej... pyszności.... chcę jeszcze..)
Ja jeszcze nie mam też @, a dziś jak jechałam do mamy to mi było tak niedobrze, że zażartowałam, że chyba ciąży jestem yyyy.... mam nadzieję, że to jednak żart

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

Prawie całą noc nie spałam tylko czuwałam z mężem przy Zuzi.
Wczoraj miałam takiego doła,tak bardzo mi było jej żal,martwiłam się o moją myszkę.

W nocy jadła ładnie,teraz je częściej ale mniej.
Przepajam ją wodą.
Mam nadzieję ze wszystko się unormuje.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

Szkoda że taka sytuacja że nie mozecie spędzić Świąt razem ale bedziesz miała przy sobie swoje trzy skarby

---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Pomimo bólu też chciałabym przeżyć to jeszcze raz
Ja też, ale za jakieś dwa latka dopiero. Chcę przez ten rok conajmniej być Z Milcią jak najbliżej i dać jej jak najwięcej

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość

wciągnęłam się w zabawy picasą
fajne fotki i modelka boska

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Ja na 16 jade na kontrole z Jaskiem czy juz wszystko ok. Sałatkę zrobiłam sos tatarski tez jeszcze makielki zostały.widac ze dzisiaj wszystkie zapracowane.

Katiem zostaje na święta w szpitalu ale na wigilię dostanie 3 godziny przepustki. Z Kubusiem coraz lepiej. Katiem pozdrawia i całuje was wszystkie
Całuski dla Katiem i Kubusia

Stary 2012-12-24, 23:18   #4065
gda
Zakorzenienie

Sojka - oby Zosi nic się nie rozwinęło!

My wróciliśmy. Byliśmy jednak na 2 wigiliach. Henio zniósł to dzielnie, ale z drugiej ewakuowaliśmy się już przy barszczu... Prezenty czekają na nas jutro.
Ja zjadłam trochę śledzia w oleju z majerankiem, sałatki jarzynowej bez majonezu, barszczu i trochę ryby w galarecie i niestety 8 pierogów ruskich (niedużych), nie mogłam się powstrzymać, bo moja babcia robi najlepsze pierogi świata! Ciekawe jak to biedaczek odchoruje... Oby nie

Nie najadłam się w ogóle, więc teraz nadrabiam owsianką.

Zapomniałam się pochwalić - od wczoraj Henio ssie pięknie smoczka Dziś dzięki temu jechaliśmy samochodem bez płaczu i zasnął od razu po powrocie do domu Jeju co to za cudowny wymysł!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-24, 23:27   #4066
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Mozna oficjalnie napisac ze Jaś juz jest wyleczony. Wieczorem napisze cos o rozszerzanie diety o czym rozmawiałam z pediatra
to świetnie

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Hehe, faktycznie :P

Super fotki

Ta metoda sprawdza się nie tylko u Ciebie

Dziewczyny myślicie, że karmiąc piersią można zjeść zupę grzybową? Np. bez grzybów? I ile pierogów mogę zjeść z kapustą i grzybami? Ja chociaż jednego bym chciała...
Ja już jem grzybową od pewnego czasu i nie zauważam nic złego u Milci, a dziś zjadłam barszcz z uszkami z grzybami.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki!
Wpadam na chwilkę z życzeniami dla Was i Waszych cudownych Dzieciaczków.

Zdrowych i spokojnych Świąt Bożego Narodzenia, miłości i zrozumienia, tolerancji i wiele radości na ten nadchodzący Nowy Rok oraz czego tylko pragniecie!

Przesyłam buziaczki wraz z moją 17-tygodniową Nadzieją pod serduchem. Ściskam!

Cytat:
Napisane przez kaczuszka69 Pokaż wiadomość
Jeszcze raz życzymy Wam wesołych Świąt, spędzonych w ciepłym, rodzinnym gronie, smacznych potraw, ogromnej ilości prezentów pod choinką i spełnienia wszystkich marzeń, od tych najmniejszych po te największe
cudowna Mikołajka

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
O co poszło??? U nas jest złota zasada - jakbyśmy się nie pokłócili, nie idziemy na kanapę. Ale mąż ją złamał raz jakiś czas temu...

Jest na mailu w gda-brzucho!
U nas też, bo nie mamy kanapy a poza tym mamy zasadę, że nigdy nie idziemy spać pokłóceni

Ja dziś zjadłam barszcz z uszkami, sałatkę jarzynową z łososiem, pierogi ruskie, orzechy 4 szt, ciasteczka i ociupinkę winka. Ech, se poszalałam

Milcia się właśnie przebudziła z wrzaskiem, chyba się czegoś wystrraszyła i usnęła dopiero w naszym łóżku. No nic chyba będziemy mieć dziś lokatora

To dobranoc

Wszystkim mamom i ich pociechom, które jutro będą mieć chrzciny życzę powodzenia

---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ----------

A jeszcze mi się przypomniało, że mój mąż od lutego chce nas zapisać na krav magę taaaa.... już siebie tam widzę

Stary 2012-12-24, 23:58   #4067
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Drogie mamusie życzę Wam

Cudownych Świąt Bożego Nardzenia spędzonych w gronie bliskich i kochanych osób, pozytywnego nastawienia do codziennych spraw. Siły i wytrwania w dążeniu do własnych marzeń i pasma samych sukcesów.

Sojka a dla Zosieńki zdrówka przede wszystkim
Stary 2012-12-25, 06:57   #4068
Konczita
Zakorzenienie

hej mamuśki !

ktoś podmienił mi dziecko ... wczoraj przeszła samą siebie ... uśmiechała się i grzecznie, gawędziła albo siedziała w leżaku i krowę tuliła albo na kolanach ... na łóżku poleżała i swoje obroty prezentowała ... szok ..
na wigilii u teściów grzecznie spała przy kolędowaniu otworzyła jedno oko i się uśmiechała po czym oczka jak 5 zł i grzecznie patrzyła na choinkę i wsłuchiwała się w nasze fałsze hehee w drodze do mojego rodzinnego domu spała .... obudziła się dopiero jak ją z kombinezonu ewakuowaliśmy zasiadając do kolacji oczywiście u dziadzia na kolanach i tak całą wieczerze gościła się z nami ... dopiero około 19:30 na łózko ją położyliśmy ale oczywiście z widokiem na choinkę ... przy prezentach podbiła serca wszystkich kiedy dostała kulę do raczkowania i zaczęła piszczeć jak kotek i małpka się odzywały
jestem z niej niesamowicie dumna ... kochana moja księżniczka

a my oczywiście najedzeni wróciliśmy i padliśmy .. Dusię do łóżeczka położyliśmy z krową jej i zasnęła a sami posiedzieliśmy przy choince z filiżanką herbaty .... dzień zaliczamy do udanych

dzisiaj kolejny gościnny dzień ... ciekawa jestem jak zachowa się przy obcych twarzach

---------- Dopisano o 06:57 ---------- Poprzedni post napisano o 06:56 ----------

Sojeczko zdrówka dla Was
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...

Edytowane przez Konczita
Czas edycji: 2012-12-25 o 10:06
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 07:42   #4069
Asiuulka89
Zakorzenienie

Konczi to super ze sie tak udał dzien nasze dzieci sa poprostu cudowne

A my nasze lobuzy nie kończyły wczoraj 19 tygodni?

Ja juz na nogach syn mnie wywalił z łóżka ale to dobrze bo mam syf i musze go posprzątać A Jasiek leży pod nowym sprzętem i sie cieszy
Stary 2012-12-25, 08:33   #4070
lourose
Wtajemniczenie

Cześć
dzięki Zośce nie miałam okazji wczoraj się najeść
to nie był jej dzień, cały czas krzyk i najlepiej przy cycu więc większośc obydwu wigilii przesiedziałam obok... u moich rodziców pospała 30 min i tyle
może ma skok, ja nie wiem :/ maruda z niej od wczoraj

Sojka daj znać co z córcią
pozdrawiam Was kochane!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 09:17   #4071
Asiuulka89
Zakorzenienie

wstawie wam mojego eleganta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_7962.jpg (37,6 KB, 50 załadowań)
Stary 2012-12-25, 09:29   #4072
kraven
Zakorzenienie

Cześć.
U nas wczorajszy dzień przebiegł bardzo spokojnie. Zaliczyliśmy 2 wigilie na których Jasiu był gwiazdą, zachowywał się bardzo grzecznie, w ogóle nie płakał. Wszyscy byli Nim zachwyceni.

Sojka mam nadzieje, że Zosia lepiej

I nasz wczorajszy Chłopczyk
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg C360_2012-12-24-15-47-33.jpg (106,2 KB, 48 załadowań)

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 09:49   #4073
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry w ten Świąteczny ranek
Ja tam jadłam wczoraj co chciałam, pierogi z kapustą i grzybami, sałtkę z majonezem, śledzie w śmietanie, śledzie w occie i nie pamiętam co jeszcze. Na razie jest ok i pewnie tak zostanie, bo Matiś z tych mniej brzuszkowych.
Dzieci z prezentów zachwycone, Paula najbardziej z kucyków Pony i w szoku jestem bo żółw antytalent muzyczny jej się bardzo podoba i to jak wyje jak zarzynany kojot
Mati dostał zabawki do przyczepiania do wózka i na matę, książeczkę rymowankę z Fisher Price, książeczkę piszczącą. Tą rymowanką zachwycony, jest jedna piosenka że mrówki maszerują to ten wtedy cały aż chodzi tak nogami przebiera Mrowki maszerują to i on
Zdjęcia dziś porobimy bo wczoraj nawet nie było kiedy. A nie długo jedziemy do teściowej więc będę dopiero wieczorem. Z fotkami mojego mikołajka
Cytat:
Tamlin poryczałąm się przy Twoich życzeniach. I mój makijaż diabli wzieli.
Wybacz Ale i mi łza się zakręciła jak je pisałam

Cytat:
Napisane przez justyna12345 Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje za slowa otuchy..dzis juz lepiej,od TZ dostalam nowy tel na gwiazdkę zebym mogla z Wami byc w kontakcie

Sojka jak Zosieńka???
Stary 2012-12-25, 09:54   #4074
Nisia4
Zadomowienie

Wpadłam na chwilę się przywitać i zaraz uciekam bo na 10:30 mamy chrzest. Mąż już z Mają poszli na dwór, a ja kończę się szykować. Szczerze powiedziawszy mam już dzisiaj wszystkiego dość i najchętniej po mszy wróciłabym do swojego domku...
Wczoraj zjadłam łyżkę zupy grzybowej i dwa pierogi. Mai nic nie było, ale w sumie to niewiele.
Stary 2012-12-25, 09:55   #4075
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi to super ze sie tak udał dzien nasze dzieci sa poprostu cudowne

A my nasze lobuzy nie kończyły wczoraj 19 tygodni?

Ja juz na nogach syn mnie wywalił z łóżka ale to dobrze bo mam syf i musze go posprzątać A Jasiek leży pod nowym sprzętem i sie cieszy

Asiu a no tak .. wczoraj minęło już 19 tygodni jak nasze skarby z nami ! ehh leci ten czas leci

Cytat:
wstawie wam mojego eleganta

cudny jestem !

Cytat:
Cześć.
U nas wczorajszy dzień przebiegł bardzo spokojnie. Zaliczyliśmy 2 wigilie na których Jasiu był gwiazdą, zachowywał się bardzo grzecznie, w ogóle nie płakał. Wszyscy byli Nim zachwyceni.

I nasz wczorajszy Chłopczyk

śliczności !
widzę że nie tylko moja gwiazda grzecznością błysnęła

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dzień dobry w ten Świąteczny ranek
Ja tam jadłam wczoraj co chciałam, pierogi z kapustą i grzybami, sałtkę z majonezem, śledzie w śmietanie, śledzie w occie i nie pamiętam co jeszcze. Na razie jest ok i pewnie tak zostanie, bo Matiś z tych mniej brzuszkowych.
Dzieci z prezentów zachwycone, Paula najbardziej z kucyków Pony i w szoku jestem bo żółw antytalent muzyczny jej się bardzo podoba i to jak wyje jak zarzynany kojot
Mati dostał zabawki do przyczepiania do wózka i na matę, książeczkę rymowankę z Fisher Price, książeczkę piszczącą. Tą rymowanką zachwycony, jest jedna piosenka że mrówki maszerują to ten wtedy cały aż chodzi tak nogami przebiera Mrowki maszerują to i on
Zdjęcia dziś porobimy bo wczoraj nawet nie było kiedy. A nie długo jedziemy do teściowej więc będę dopiero wieczorem. Z fotkami mojego mikołajka

czyli prezenty udane
nasza też się obłowiła że ho hoo ... i mamusia też skorzystała
szkoda tylko że u nas bez śniegu
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 10:05   #4076
Sojka1990
Zadomowienie

z Zosią lepiej, rano nas przywitało 38,5 stopni temp ale po nurofenie szybko zeszło, Magda dziś też wpadnie małą osłuchać, a jak się temperatura powtórzy taka jak wczoraj 39stopni to zabiera nas na oddział do siebie do szpitala do Sandomierza, czyli jakieś 70-80km od domu, ale do naszego szpitala zabroniła nam iść, zresztą ja też bym tu z dzieckiem nie poszła a do Lublina jechać bym nie chciała bo zawsze gine w DSK na 2-3miesiące, więc podziękuje..

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

No i w razie co możemy dziś zrobić rtg płuc bo Magdy mama u nas w szpitalu ma dyżur a właśnie jest radiologiem,
no i jeśli chodzi o to od czego to może być, to albo nieosłuchowe jakieś zapalenie, albo zęby (!) niby dziwne że kaszel i katar przy zębach, ale Magda mówi że już się spotkała z całym zestawem różnych objawów ząbkowania..
Stary 2012-12-25, 10:30   #4077
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość
My już po kolacji i po małej sesji zdjęciowej

Sojka daj znać co i jak, a przyjaciňłke masz super że Ci pomoże.

Lewek, co do mojego chłopa to sie z nim pochajałam bo zmienia zdanie i zostawi mnie na większość dnia jutro samą i sie nawali
Iwoncia, możemy sobie podać ręce.. Przechwaliłam nasz czas pokoju, wczoraj tak się pożarliśmy, że o mało nie spędziliśmy wigilii osobno, mam już dość, chyba nic z tego naszego związku nie będzie, biedne to nasze dziecko że ma takich rodziców.. To moje najsmutniejsze święta chyba. U rodziców na opłatku o mało się nie poryczałam jak mi życzyli udanego pożycia z TŻ.

A właśnie się dowiedziałam, że to wszystko moja wina..

Edytowane przez Lewek
Czas edycji: 2012-12-25 o 10:39
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 11:10   #4078
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
Iwoncia, możemy sobie podać ręce.. Przechwaliłam nasz czas pokoju, wczoraj tak się pożarliśmy, że o mało nie spędziliśmy wigilii osobno, mam już dość, chyba nic z tego naszego związku nie będzie, biedne to nasze dziecko że ma takich rodziców.. To moje najsmutniejsze święta chyba. U rodziców na opłatku o mało się nie poryczałam jak mi życzyli udanego pożycia z TŻ.

A przed dzieckiem też się tak kłóciliście? Niestety pojawienie się dziecka, często wiąże się z kryzysem w związku Zupełnie nowa sytuacja, nowe oczekiwania co do drugiej osoby, zmiana stylu życia, zmiana ról życiowych, to wszystko sprawia, że człowiek jest zagubiony, rozdrażniony i są spięcia... Trzeba powolutku nauczyć się żyć w tym nowym świecie, gdzie już nie partner jest najważniejszy... Ale też nie zapominać o partnerze! I gadać, gadać, gadać - mówić spokojnie o swoich oczekiwaniach, co by się chciało, czego się potrzebuje. To jedyny sposób... Mam nadzieję, że Twój TŻ się opamięta i się dogadacie i spędzicie te święta miło...

U nas ten okres spięć chyba już mija. Obawiam się, że to dzięki wyjazdowi męża hehe wyluzował

A ja jestem niezmiernie szczęśliwa z 2 powodów (a właściwie 3):
-Henio ssie smoczek, a smoczek go tak uspokaja, że jestem w szoku! Kocham kocham kooochaaam smoczek!

-Nie miał problemów z brzuszkiem po pierogach ruskich mojej babci i reszcie wynalazków Tzn. że ze sklepu nie powinien jeść,ale już babci chyba tak!

-Dostałam górę prezentów
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 12:03   #4079
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość

Kurcze współczuje Ci bardzo kochana.
Mam nadzieje że to chwilowy kryzys u Was i wszystko będzie dobrze
Ja właśnie od pół godziny siedze sama w domu z Alankiem
No ale wole to niż jechać do teścia bo przyjechał teść (już pod wpływem %) i siostra od tż zabrać go na święta. Pytali mnie czy na pewno nie chce jechać - chociaż tyle grzeczności.
Ciekawe w jakim stanie przywiozą tżta do domu

Gda super że smokuś sie sprawdził
A z jakiej firmy to cudo zadziałało?
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-25, 12:13   #4080
sandra23s
Zadomowienie

hej mamuski

z okazji Świąt Bożego Narodzenia życze Wam duzo zdrowia,szczescia,spelnie nia marzen,pociechy z dzieciaczkow i Tż.

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości