Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 10:25   #2611
_polly_
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XIV

Bry!
A ja wczoraj cały dzień zdychałam.:P
I jestem pociągająca, nosem:P
Zadowolona z prezentów jestem, inni też.
Dziś do Babci jeszcze z TŻ jadę.

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:27   #2612
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Konto usunięte

[1=71f1a49ccdda6499050838d 6b2ef76d32f6aae36_5f5aaff 1a659f;38281929]Basiu, rozumiem Cię doskonale. Przechodziłam przez coś podobnego.
Niby momentami było fajnie (fajnie w Present Continuous mówiąc metaforycznie), ale w Present Simple było średnio. Czułam się jak matka, sekretarka, koleżanka, współtowarzyszka, spowiednica, ale nie jak partnerka Nie mogliśmy się dogadać, do tego różnica charakterów, usposobień, inny system wartości. Rozmowy nic nie pomagały, rozjechaliśmy się zupełnie. Byłam z nim właściwie z przyzwyczajenia, bałam się myśleć o wspólnej przyszłości Nie był dla mnie autorytetem, wzorem. Był w moich oczach ciapowaty, bez charakteru.

I co? Stwierdziłam,ze muszę odejść, bo się uduszę, ciąąągłe wkurzenie, zniechęcenie i brak samorealizacji mnie zje.
Pół roku później związałam się z Miłością Życia, a od 2 tyg. jestem przeszczęśliwą narzeczoną

Odpowiedz sobie na pytanie, czy możesz bez niego żyć? Czy to TEN?[/QUOTE]

Całkowicie to rozumiem... I cieszę się, że Ci się ułożyło!
Obawiam się, że mogę bez niego żyć i jak się ostatnio niewiele widzimy, to nie jest mi jakoś ciężko z tym... Wprost przeciwnie, odpoczywam..

Cytat:
Napisane przez dimiti Pokaż wiadomość
chociaż dobrze, że wie o co chodzi widać faktycznie inaczej sobie wyobrażacie niektóre rzeczy. Mam nadzieję, że podejmiesz właściwą decyzję i będziesz szczęśliwa bo to najważniejsze

ja na swojego Tżta narzekać nie mogę- wszystko zrobi, w samochodzie coś naprawi, w kompie- to tu, to tam, nawet jak nie umie to siądzie, poczyta w necie, poprzygląda się i zacznie kombinować w 95% się mu udaje to zrobić
ale wiadomo, różnie bywa a teraz ludzie często idą na łatwiznę i się im nie chce samym pokombinować czy coś naprawić bo łatwiej oddać. Sama lubię kombinować jak się coś zepsuje, ale ja to mam po tacie
Dziękuję
Taka zaradność jest dla mnie istotna

Cytat:
Napisane przez aSHa85 Pokaż wiadomość
Basiu czasami warto coś zakończyć aby ruszyć dalej mam nadzieję, że wszystko jakoś się ułoży
Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez kasiaj85 Pokaż wiadomość
my wczoraj o 22 to się dopiero z winem rozpędzaliśmy z małżonkiem )) obaliliśmy całą butlę (nie pamiętam przez tą dietę kiedy ostatnio tyle wypiłam) oglądając trzeci sezon The Walking Dead a potem winko nam lekko uderzyło do głowy, hihi

Basiu - jeśli się nie możecie dogadać to oczywiście nie ma sensu tego ciągnąć. Ja tylko ze swojej strony chciałabym się odnieść do tego co napisałaś o tym, że się związek może wypalić... ja na to trochę inaczej patrzę... uważam, że chemia miłości jest dziwna i skomplikowana, i nie ma chyba takich sytuacji że całe życie człowiek do danej osoby czuje motylki w brzuchu, można kochać kogoś, być do niego przywiązanym, nie wyobrażać sobie życia bez niego ale jednocześnie wieść żywot bez ekscesów i "nudzić się ze sobą" bo to też sztuka i ja się czasem zastanawiam, że no fajnie by było poczuć znowu te bąbelki w żołądku ale potem sobie myślę, że nie oddałabym tego co mam za żadne bąbelki i motylki.
(...)

Aaa no i jeszcze żeby było śmieszniej na koniec... Wczoraj u mnie, dzielimy się opłatkiem z moją rodzinką, każdy już mi złożył życzenia, zdrowia, spokoju itp. Na sam koniec podchodzę do mojego dziadka. Tuli mnie, łamie opłatek "no wnusia, zdrowia, szczęścia no i tego, Potomka chcę dożyć". Oczywiście KTOŚ musiał ten temat poruszyć. Widzialam jak wszystkim ulżyło, dziadek powiedział chyba na głos to, o czym wszyscy myśleli
dzisiaj u babci męża to samo...
a ja już sama nie wiem czy tego potomka chcę...
The Walking Dead, uwielbiam! Czekam na nowe odcinki

Wiesz Kasiu, nie chodzi mi o sam fakt tego, jaki staje się związek po długim czasie - ja nawet lubię takie spokojne, niemal małżeńskie, otwarte na wszystko relacje... Ale jeżeli ktoś nie ma w charakterze chęci wyjścia z domu i zrobienia czegoś od czasu do czasu to nieważne, czy związek młody czy starszy - tak będzie cały czas Nie znudziło mi się bycie razem, po prostu pewne cechy charakteru i sposób zachowania zaczynają mi przeszkadzać.

No to Ty Kasiu sobie poradzisz Ja wszelką wiedzę, szczególnie z zakresów elektronicznych i technologicznych, mam jedynie teoretyczną Sporo wiem, ale sama się nie wezmę za naprawę hmmmm... Dlatego bardzo imponują mi tacy zaradni mężczyźni, nie mówię od razu o tym, żeby dom wybudował od fundamentów, ale żeby chociaż coś potrafił Mój tata jest taką złotą rączką Elektryk, hydraulik, kominiarz, malarz, tokarz w jednym Może dlatego mam taką potrzebę - skoro dorastałam w towarzystwie złotej rączki, służy mi za pewnego rodzaju wzór

A z rodziną poruszającą niewygodne tematy współczuję Ale niestety rodzinne zjazdy tak mają...
Podejmiesz taką decyzję, kiedy sama będziesz na to gotowa (i o ile będziesz gotowa)

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Może noś sztuczny brzuch a po 9 miesiącach adoptuj kota ?

Ech - święta, święta i po świętach. Żołądek mi się skurczył Ale cieszę się, że już się skończyły Codzienne "rodzinne śniadanka" to jest koszmar Mam dość na cały rok.
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:28   #2613
karmelowaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flower23 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj o 21 poległam i poszłam spać Ale dziś powinien być spokój, zero gości, cisza
ja ostatnio spać nie mogę i chodzę spać koło 1-2...
wczoraj u mnie był spokój, a dzisiaj Tż przyjeżdza
karmelowaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:32   #2614
Konto usunięte

Cytat:
Ja wczoraj o 21 poległam i poszłam spać Ale dziś powinien być spokój, zero gości, cisza
Zazdroszczę Ja właśnie dzisiaj muszę jechać do TŻ, bo do niego kuzyn przyjeżdża i jego tata mnie poprosił, żebym była
A jestem tak niesamowicie wykończona, że jedyne o czym marzę, to pójść spać...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Bry!
A ja wczoraj cały dzień zdychałam.:P
I jestem pociągająca, nosem:P
Zadowolona z prezentów jestem, inni też.
Dziś do Babci jeszcze z TŻ jadę.
O, jeszcze warto poruszyć temat prezentów Moja siostra jest mistrzynią nietrafionych prezentów... W każde święta mam tak okropne poczucie źle wydanych pieniędzy... Naprawdę moja siostra kompletnie nie ma gustu i wszystko, co od niej dostaję, leży w kącie nieużywane...

I mimo moich próśb, żeby pod żadnym pozorem nie kupować mi ubrać, robi to za każdym razem... W tym roku również dostałam kolejny brzydki sweterek (na co dzień ubieram się tylko w kolorach "niewidzialnych" - żeby zaszyć się w kącie i nie zwracać na siebie uwagi : czarny, brązowy, beżowy, szary.... A sweterek jest biały z takim jaskrawoturkusowym bolerkiem, od razu widać że z targu ) no i podkład Rimmel w takim kolorze, jakbym miała roczny karnet na solarium Ona zawsze kupuje takie mega ciemne pudry "no bo przecież to jest po to, żeby się przybrązowić!" a jak jej zasugerowałam, że ja tego podkładu po prostu nie wykorzystam bo jest o dużo za ciemny to powiedziała "no ale przecież on się dopasowuje do koloru skóry!" bo to Match Perfection Mamie też kupuje zawsze takie ciemne podkłady i obie wyglądają zawsze koszmarnie A nie dadzą sobie pomóc Mnie się zawsze czepia co ja taka blada jestem... taki mam kolor skóry i koniec kropka, to nie znaczy że mam sobie nutellę na twarz kłaść.

Szkoda mi tych pieniędzy wyrzuconych w błoto..

Edytowane przez 5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a
Czas edycji: 2012-12-26 o 10:36
5f42baaf55c99c9383de422acc0cb88e1da365bd_65628aba0b01a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:37   #2615
Flower23
Zakorzenienie

Basia

Mój tato również był taką złotą rączką, remont zrobił, naprawił, wymienił, huśtawkę zbudował itp rzeczy, dlatego przez to szukam podobnych cech u faceta, żebym ja na tej swojej wsi nie musiała z siekierą latać i drzewo rąbać brat jest identyczny, zrobi wszystko.

U mnie zazwyczaj w drugi dzień Świąt jest spokojnie same z mamą siedzimy i się objadamy

Karmelowa

To znowu ja przez całe życie, odpukać, na sen nie narzekam Śpię jak dziecko

Bloguję
Czasami coś wrzucam

Edytowane przez Flower23
Czas edycji: 2012-12-26 o 10:38
Flower23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:37   #2616
Aniusia1408
Zadomowienie

Hej
Ja już dzisiaj mam spokojny dzień, słodkie lenistwo w domu

BLOG

Aniusia1408 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:38   #2617
Konto usunięte

Cytat:
Basia

Mój tato również był taką złotą rączką, remont zrobił, naprawił, wymienił, huśtawkę zbudował itp rzeczy, dlatego przez to szukam podobnych cech u faceta, żebym ja na tej swojej wsi nie musiała z siekierą latać i drzewo rąbać brat jest identyczny, zrobi wszystko.
Dokładnie tak
Stary 2012-12-26, 10:42   #2618
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Basiu trzymam kciuki za Ciebie żebyś podjęła dobrą decyzję...
cholerna romantyczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:42   #2619
Flower23
Zakorzenienie

No i szlag trafił ciszę, spokój i lenistwo... siostra dziecko przywozi, a sama z mężem do kina jedzie. I gdzie tu sprawiedliwość?

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2012-12-26, 10:43   #2620
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Basiu trzymam kciuki za Ciebie żebyś podjęła dobrą decyzję...
Dziękuję bardzo

Cytat:
No i szlag trafił ciszę, spokój i lenistwo... siostra dziecko przywozi, a sama z mężem do kina jedzie. I gdzie tu sprawiedliwość?
Może chociaż pół dnia ciszy i spokoju będzie?
Stary 2012-12-26, 10:43   #2621
_polly_
Zakorzenienie

Ja nietrafione prezenty dostawałam, na szczęście, tylko podczas wigilii klasowych.
W tym roku dostaliśmy z TŻ od jego rodziców wspólny prezent.
PS3 z move'm. No i dodatkowo kosmetyczkę i portfel, a TŻ piżamę i portfel.
Od moich rodziców nic nie dostałam, ale już do tego przywykłam.

No i ogólnie u mamy krótko byłam, bo ojczym był, a nie mam ochoty siedzieć z tym człowiekiem przy jednym stole.

Stary 2012-12-26, 10:44   #2622
karmelowaa
Rozeznanie

Cytat:

Karmelowa

To znowu ja przez całe życie, odpukać, na sen nie narzekam Śpię jak dziecko
Ja nigdy też nie narzekałam, ale przez ostatnie dni nie mogę spać. i do tego ciągle drętwieje mi noga i to też mi nie pozwala spać
Stary 2012-12-26, 10:49   #2623
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38287789]

No to Ty Kasiu sobie poradzisz Ja wszelką wiedzę, szczególnie z zakresów elektronicznych i technologicznych, mam jedynie teoretyczną Sporo wiem, ale sama się nie wezmę za naprawę hmmmm... Dlatego bardzo imponują mi tacy zaradni mężczyźni, nie mówię od razu o tym, żeby dom wybudował od fundamentów, ale żeby chociaż coś potrafił Mój tata jest taką złotą rączką Elektryk, hydraulik, kominiarz, malarz, tokarz w jednym Może dlatego mam taką potrzebę - skoro dorastałam w towarzystwie złotej rączki, służy mi za pewnego rodzaju wzór
[/QUOTE]

Mam to samo Mój tata teraz wszystkich nazywa lewusami

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:53   #2624
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Mój tata też
Stary 2012-12-26, 10:55   #2625
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trustmyself Pokaż wiadomość
Sama mam takich czterech - postawili już 3 domy własną robotą, naprawić wszystko potrafią - chociaż niektóre awarie muszą nabrać mocy urzędowej

I tego też oczekuję od swojego przyszłego chłopa...

Narzeczony mojej współlokatorki onego czasu założył nam nie takie halogeny jak trzeba, i dosłownie je rozerwało - na szczęście nikomu nic się nie stało. Mój brat przybywszy na rekonesans sprawdził, stwierdził pomyłkę i się pyta: "Ty wymieniałaś lampki?"
Ja: Nie, no przecież z krzesła nie dostanę, a nic wyższego na stanie nie ma.
On: To Twoja współlokatorka?
Ja: Nie, jej facet.
On: O ja p****ole, no właśnie myślałem, że Ty to byś się nie machnęła tak. Ale że chłop nie umie? Ja p*******
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:55   #2626
nicRu
maszyna, nie człowiek

Uwierzcie, jak człowiek serio się zakochuje (tak na fix) to wszystkie wyobrażenia idą na bok, dopiero potem odkrywa się w partnerze poszukiwane cechy, ale najczęściej tylko część z nich, a nie wszystkie.
Stary 2012-12-26, 10:58   #2627
_Kajka_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nicRu Pokaż wiadomość
Uwierzcie, jak człowiek serio się zakochuje (tak na fix) to wszystkie wyobrażenia idą na bok, dopiero potem odkrywa się w partnerze poszukiwane cechy, ale najczęściej tylko część z nich, a nie wszystkie.
na początku wydaje mi się, że jest fascynacja Potem wyłażą wady (zalety również!) i następuje akceptacja

Żyj! Bo życie to najlepsze co mogłeś dostać

Szczęśliwa

_Kajka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 10:58   #2628
ama09
Zakorzenienie

dzień dobry
też pociągająca dziś jestem..
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:01   #2629
Flower23
Zakorzenienie

[1=5f42baaf55c99c9383de422 acc0cb88e1da365bd_65628ab a0b01a;38287931]Dziękuję bardzo

Może chociaż pół dnia ciszy i spokoju będzie? [/QUOTE]

Do około 14 spokój, potem istny sajgon

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:
Napisane przez karmelowaa Pokaż wiadomość
Ja nigdy też nie narzekałam, ale przez ostatnie dni nie mogę spać. i do tego ciągle drętwieje mi noga i to też mi nie pozwala spać
Na drętwienie nóg chyba jakieś tabletki były, coś mi się o uszy obiło, a może się przesłyszałam

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2012-12-26, 11:08   #2630
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Ja mam w łazience halogeny, gdzie nie powinno być montowane w takim środowisku (wilgotnym) oświetlenie o IP mniejszym niż 44 (to jest klasa ochronności). Halogeny wytrzymują tylko IP 20. No i cóż, tak się stało, że podczas brania przeze mnie prysznica, halogen, który znajdował się nad moją głową eksplodował na mnie, mega gorący, gdzie poparzył mnie w kilka miejsc na ciele, a potem jeszcze na tym rozżarzonym i gorącym szkle stąpałam stopami, bo oczywiście korki wywaliło i nastała ciemność. Ale jak się udarłam! Dobrze, że w domu była mama i sąsiadka, wyleciałam z łazienki owinięta ledwo ręcznikiem i cała wystraszona

Niestety, nadal mamy halogeny i czasami boję się, że znów będę mieć takiego pecha, że eksploduje nade mną po raz kolejny

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:09   #2631
dimiti
Zakorzenienie

Dobry po śniadaniu czuję, że już nie jest 5 kg na plusie tylko z 6
dimiti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:16   #2632
_polly_
Zakorzenienie

Mój TŻ na szczęście nie jest taką pi.pką i potrafi naprawić coś w domu czy w moim aucie, a to ostatnio zdarza się często.:P

Piję pierwszą kawę i powoli się ogarniam na wyjazd.:P

Stary 2012-12-26, 11:20   #2633
karmelowaa
Rozeznanie

Cytat:

Na drętwienie nóg chyba jakieś tabletki były, coś mi się o uszy obiło, a może się przesłyszałam
Na drętwienie chyba nic nie ma na skurcze są
Stary 2012-12-26, 11:30   #2634
Flower23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmelowaa Pokaż wiadomość
Na drętwienie chyba nic nie ma na skurcze są
Być może ja zazwyczaj słyszę to, co chcę słyszeć

Bloguję
Czasami coś wrzucam
Stary 2012-12-26, 11:32   #2635
ama09
Zakorzenienie

uff, ale się rozpisałam - na blogu notka o ulubieńcach - zapraszam serdecznie
ama09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 11:32   #2636
Wampierz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Sama mam takich czterech - postawili już 3 domy własną robotą, naprawić wszystko potrafią - chociaż niektóre awarie muszą nabrać mocy urzędowej

I tego też oczekuję od swojego przyszłego chłopa...

Narzeczony mojej współlokatorki onego czasu założył nam nie takie halogeny jak trzeba, i dosłownie je rozerwało - na szczęście nikomu nic się nie stało. Mój brat przybywszy na rekonesans sprawdził, stwierdził pomyłkę i się pyta: "Ty wymieniałaś lampki?"
Ja: Nie, no przecież z krzesła nie dostanę, a nic wyższego na stanie nie ma.
On: To Twoja współlokatorka?
Ja: Nie, jej facet.
On: O ja p****ole, no właśnie myślałem, że Ty to byś się nie machnęła tak. Ale że chłop nie umie? Ja p*******
To nie jest kwestia płci, tylko jak to mówi moja rodzicielka "kultury technicznej". Czyli np. czytania instrukcji, właściwej konserwacji. Nie każdy się musi na wszystkim znać, ale jak się nie znamy to wypadałoby najpierw sprawdzić (np. w necie) albo spytać kogoś, kto wie - nawet w sklepie sprzedawcy.

Kiedyś wprowadziłam się do mieszkania współlokatorskiego za granicą. Problemy: w odkurzaczu końcówka nie działa, trzeba odkurzać samą rurą, w łazience coś nie tak z suszarką bębnową. Biorę odkurzacz, zaglądam w te końcówkę a tam kłąb z długich włosów itp. Używam pierwszy raz suszarki, a tam napis duży fabryczny "before each use clean the filter" no to cyk a tam kolekcja kłaków z kilku miesięcy co najmniej. Podobnie w pralce. A współlokatorki czyste, porządne, inteligentne dziewczyny.

Naprawdę widziałam dziwne zachowania ze strony wykształconych ludzi - kładzenie suszarek do włosów i innych urządzeń elektrycznych podłączonych do sieci w mokre miejsca, blisko kałuż wody.

Nieważne, kto w domu zajmuje się naprawami, niektóre rzeczy muszą wiedzieć wszyscy (nawet dzieci).
Stary 2012-12-26, 12:48   #2637
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Też "wymagam" od faceta, żeby był zaradny i umiał zrobić pewne rzeczy. Niby sporo naprawić umiałabym sama, ale żadna ze mnie feministka - facet powinien zrobić to lepiej

U mnie święta minęły dziwnie - tzn. było sympatycznie, były fajne prezenty, te ode mnie się spodobały, ale była też sytuacja po której do teraz mi słabo -.- Pisałam zresztą w klubie.
Dziś idę do dziadków TŻa i już się szykuję na pasienie mnie, bo babcia TŻ uznała, że skoro moje babcie nie żyją, ona musi je zastąpić - wciska we mnie tyle jedzenia, że ledwo od nich wychodzę zwykle :P

A na blogu dziś podsumowanie świąt i prezenty
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 13:10   #2638
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

Też chciałabym mieć taką babcię
Stary 2012-12-26, 13:11   #2639
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez cholerna romantyczka Pokaż wiadomość
Też chciałabym mieć taką babcię
No muszę przyznać - brakowało mi tego odkąd 5 lat temu zmarła moja druga babcia...
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 13:17   #2640
cholerna romantyczka
Zakorzenienie

[1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;38289852]No muszę przyznać - brakowało mi tego odkąd 5 lat temu zmarła moja druga babcia...[/QUOTE]

niby mam jedną żyjącą babcię ale to dość skomplikowany temat a drugiej nigdy nie poznałam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości