|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Ja też nienawidzę się kłócić, ale sprowokowana to robię, tak jak pisałam, nie bywam bez winy, ale jednak uważam, że on częściej zawinia... Zresztą, po jakimś czasie potrafi to przyznać, właśnie dzień wcześniej sam mi powiedział, że większość kłótni jest przez niego.. Mi się wydaje że w 90% można załatwić sprawę normalną rozmową bez krzyków i nerwów, które powodują że mówimy rzeczy które bolą potem jeszcze długo, aczkolwiek ja staram się rzeczowo podejść do tematu za to mój gada co mu ślina na język przyniesie.. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
Eh dziewczyny, z tymi chłopami to nie da sie wytrzymać czasem.
Nie mam już czasem siły sie wkurzać na niego itd. Zastanawiam sie dlaczego mi z nerwów ciśnienie nie wzrosło bo mam 117/74 ![]() Chyba pomogło to że schudłam i nie sole jakoś zbytnio niczego. W ogóle to dzisiaj jestem przez cały dzień o kromce chlebe i serku homogenizowanym. Nerwy robią swoje i nawet jeść mi sie nie chce. Za to mały zajada piąstki ![]() Największy skarbek w moim życiu. Jeszcze godzonka i trzeba będzie podać butelke z mleczkiem i isc spać ![]() A jeszcze tak sobie dzisiaj pomyślałam że chciałabym żeby Alanek miał rodzeństwo za jakiś czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4113 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kończę na dziś, mała śpi w pozycji na jezusa ![]() ![]()
![]() |
#4114 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, tak czytam o Waszych trudnościach w związkach...i zgadzam sie z Tamlin, że czasem na szczęście trzeba poczekać , a przede wszystkim uwierzyć, że się na nie zaslugłuje...przyszła do mnie refleksja na temat mojje historiii... Tak jak kiedyś wspomniałam, ja tkwiłam w poprzednim związku 11 lat, zaczęło się wcześnie , w liceum, w czasie kiedy byłam średnio świadoma tego, czego oczekuję od drugiego człowieka - taka "miłość" rządzi się innymi prawami, nie czarujmy się. A potem? Potem lata lecą, dopada rutyna, czesto wzajemne pretensje, rozbieżność planów, celów, priorytetów. Ja w pędzie życia nie miałam czasu, siły , by wyjść z tej relacji; to też kwestia przyzwyczajenia, lęk przed zmianą, pułapka utopionych przez lata kosztow - tych emocjonalnych i czasowych oczywiście...wzajemne pretensje i frustracja narastają ... w końcu zdecydowałam sie to zakończyć, myślę, że to był sprawdzian mojej dojrzałości - powiedzieć sobie szczerze, że nie jestem szczęśliwa i nie chcę tkwić w czymś tylko dlatego, że trwa to już tak długo.
Poznałam męża i tylko dzięki niemu wiem, czym jest miłość i bezpieczeństwo. Wiele przeszliśmy , aby móc być razem w pełni, ale było warto . I przepraszam za mój przydługi wywód, tak mnie naszło. |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Zakorzenienie
|
Ja też uciekam spać, dzięki Dziewczyny za wsparcie. Dobrej nocki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My niby umiemy, niby. Bo jak co do czego to kicha. Wrzask i nic więcej ![]() Ex to był do rany przyłóż. Gdy miałam coś do powiedzenia, gdy się uniosłam - nawet minimalnie - to od razu słyszałam, że nie warto się kłócić. I racja. Rozmawialiśmy, dużo. Jednak ja potrzebowałam od czasu do czasu kłótni. Co by wyrzucić z siebie negatywne emocje. Byłam hamowana, a jak wybuchłam to.. Ech. Jak tak kłócę się z TŻem to brakuje mi tej stabilności emocjonalnej, którą miałam poprzednio. Czasem sobie tak myślę.. Po jakiego wała porwałam się na TŻa. Nie lepiej, by mi było w spokoju? ![]() Wiem, że nie wrócę do tego, co było,.. że niepotrzebnie rozmyślam.. Ale nie umiem inaczej.. Nie umiem sobie wybaczyć, że z TŻem mam taki rozjazd emocjonalny.. Że nie umiemy być pomiędzy. ![]() Jezu, zaraz się rozryczę.. Masakra jakaś.. Tak strasznie mi przykro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znów mi się ryczeć chce, pewnie prędko nie zasnę.. ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Ależ nastrój zapanował nie-świąteczny... Przepraszam, że wywołałam taki temat. Colds też marzę o spokoju i stabilizacji, nawet jeśliby miało zawiać nudą, doceniłabym to teraz jak nigdy wcześniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W zasadzie miałam zakończyć ten związek dawno temu, a teraz już chyba troche za późno, poza tym te przyzwyczajenie robi swoje. Niezawsze jest źle a i dużo zwiedziłam w życiu z tżtem, a mogłam trafić gorzej... A może lepiej??? U mnie też kwestia finansowa mnie przy nim trzyma, a i dziecka byłoby mi żal bo potrzebna i mama i tata. Tylko gdyby tż go miał sam wychowywać to Alan do 18tki by chyba mówił tylko "guuuuu" ![]() Więc taki tata właściwie jest o kant dupy trzasnąć... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 | ||||
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny.
Podczytałam Was trochę w tel.,ale nie widziałam zdjęć. Asiulka pięknie wyglądacie,Jaś jak zwykle wystrojony, drugi Jasieniek kraven również cudny,fajny bodziak. My bylismy u teściów,Kubuś zjadł cyca i zasnął na godzinkę,a na spacerze nie byliśmy.W ogóle wkurza mnie ta pogoda!!!wszędzie mokro,kapie,pierdzielone roztopy ![]() A i Kubuś jakiś szalony się zrobił,drapie mnie po cyckach przy karmieniu i przekręca głowę z sutkiem w buzi ![]() Dziś skończył 14tyg i właśnie wyczytałam,że teraz przypada skok,który może trwać aż 5tyg.!!! Najlepszego dla jego bliźniaków wątkowych Igi i Filipka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja zawsze od mojej mamy dostaje kase,by coś kupić,czy to święta,czy urodziny.Ona nie wie,co kupić,w czym teraz dzieci chodzą,....jakieś body....kiedyś tego nie było...tak mówi ![]() Ten ocean mamy,ale narazie mało go interesuje,ale myślę,że zacznie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Przykro mi...Musisz dobrze to sobie przemyśleć,od tego zależy szczęście Twoje i Michasia. A i uwielbiam Twoje profesjonalne zdjącia ![]() Iwonka biedna ![]() Zostawił Cię samą,bo dla niego ważniejsza była wódka.Rozumiem Cię,że nie chciałaś tam jechać.W mojej rodzinie też są osoby,którym odbiera rozum po %,bo często tankują.Dlatego stwierdziłam,że pojedziemy tam już w nowym roku,może to ominiemy ![]() Trzymam kciuki za jutrzejsze chrzciny ![]() A to dowód jak lubi smoka i gryzaka w kurczaku ![]()
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-25 o 22:29 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Zakorzenienie
|
Tamlin - w galerii karmiłsm prawym cycem, a boli lewy
![]() Dziewczyny, współczuję Wam awantur. Ja to jestem niezłe ziółko, a mój mąż wiele zniósł zanim się nie opanowałam. Mogę powiedzieć, że my mieliśmy wszystko - szalooone początki, wariackie zakochanie, a teraz pełne poczucie bezpieczeństwa i stabilizacja ![]() Iwoncia - a nie boisz się, że Alanek będzie oglądał tż pod wpływem alkoholu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 |
Zadomowienie
|
afternoon widziałam Filipa
![]() ![]() też coś wrzuce ![]() ![]() Dobranoc
#4122 |
Zakorzenienie
|
Biedne jesteście ze swoimi tzetami. Przeczytałam wszystko i aż słów brak. Patrząc na wasze problemy to ja nie mam co narzekać. M
Iwoncia rozumiem przyzwyczajenie ale czasami lepiej dla dziecka kiedy żyje w spokoju bez kłótni. Wiem co mówię ja jedtem nerwowa przez moje dzieciństwo a troche duzo przeszłam i potem każdy podniesionym głos z kuchni napawl mnie lekiem ze znów rodzice sie klica. Nic fajnego dla dziecka. My tez sie nie klocimy przy dzieciach to nasza żelazną zasada. I to jest dobre bo jesli wkurza sie na tzeta rano to to wieczora kuedy będziemy sami zdąży mi przejść. Gorzej gdy sie poklocilam wieczorem ![]() ![]() ![]() Lewek piękne zdjecia ![]() ![]() Colds Ciebie tez ![]() Kate dziękujemy za komplementy. A co do skoku to moze trwać 5 tygodnie ale nie musi. A to pewnie dramacie i ciągnie ie boli ;( My byliśmy na mieście. Ale ja chciałam do domku bo zmęczona jestem ![]() Lilka lajdak z Teojego byłego. Nie przejmuj sie Kinga bedzie miała najlepsza mamę na świecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Zakorzenienie
|
Gda mogło Cie tam zawiac bo jesli Ty przyzwyczajony do powyżej 25 a tam 17 to dość duża różnica. Zreszta faktycznie zimno maja.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4124 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() dzisiaj jedziemy do mojego brata ![]() ![]() Dziewczyny współczuje Tż... przykro mi,że tak sie u Was źle dzieje. Ja jestem bardzo nerwową osobą,więc u Nas też są często kłótnie....mi dużo nie trzeba,chociaż czasami staram sie nie prowokować,bo często od słowa do słowa i już burza ![]() ![]() Chociaż czasami myśle,że mogłoby być lepiej... ale staram sie nie skupiać nad tym... Fabianek jeszcze śpi a my z Gracjankiem jak zwykle na nogach już ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4125 |
Wtajemniczenie
|
witam dziewczny
![]() przeczytałam wszystko o wazych Tż..aż sie nóż w kieszeni otwiera ![]() ![]() ![]() tulę Was wszystkie mocno ![]() dziś chrzciny mamy na 12..proszę o kciuki ![]() potem wpadnę z relacją, miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4126 |
Zakorzenienie
|
A u nas jednak coś z wczoraj zaszkodziło... Mały pół nocy się prężył, teraz płacze. Mąż mu próbuje dać mm... Ja odciągnęłam sobie pokarm i wylałam. Z prawej piersi 200 ml, a z lewej (tej która boli) ok. 30 ml. Masakra! Ten cycek dalej boli, ale gorączki nie ma od wczoraj.
Właśnie słyszę jak się drze w salonie bo butli nie chce. Chociaż o 6.30 zassał tę TT butlę, także wiem że potrafi. Może głodny nie jest. Ech. |
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny!
My już po chrzcinach. Maja w kościele zniosła wszystko dzielnie chociaż nie spała. Poczęstunek mieliśmy u rodziców w domu i też była grzeczna, ale o spaniu nie było mowy przy takiej ilości osób. Było bardzo miło chociaż sama też byłam okrutnie zmęczona. Bardzo się cieszę, że już ją ochrzciliśmy, strasznie się bałam tego wszystkiego. Maja dostała pchacz, kilka sztuk ciuszków i pieniążki. Będę chciała jej kupić tę karuzelę "Rośnij z muzyką". A dzisiaj w nocy zaczyna się wyprzedaż w Zarze i też czaję się na kilka ciuszków dla Niej. Dzisiaj też pewnie pójdziemy do moich rodziców bo mnóstwo pysznego jedzenia zostało ![]() Czytałam o Waszych problemach w związkach i faktycznie jest to bardzo smutne. Mam nadzieję, że jednak wszystko się poukłada dobrze i obejdzie się bez rozstań, chociaż nie jestem zwolennikiem trwania przy sobie za wszelką cenę. Dlatego na te święta najbardziej życzę Wam zgody i miłości oraz aby Wasi partnerzy się opamiętali. ---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4128 |
Zakorzenienie
|
O matko wczoraj tyle żarłam,ze mnie brzuch bolał z przejedzenia. Generalnie na swieta jadłam duzo grzybowej,barszcz z uszkami,salatka jarzynowa, salatka z matiasow,salatka tortellini,rybka smazona,krokiety z pieczarkami i z kaputa,litry coca-coli,keks i makowiec i maly dzielnie zniósł.
Wigilia trwala krotko przez dzieci bo potem musielismy skladac im klocki,ale bylo fajnie,Boze Narodzenie bylo takie leniwe.Przyszeld moj tata "posniadac sałatki",Potem znajomy przyniosl Tzetowi komputer do naprawy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4129 |
Rozeznanie
|
Witamy
![]() Gda mnie ostatnio bolało pod pachą, też miałam mniej mleka z tej piersi, wyczułam lekkie zgrubienie na węźle chłonnym, przestraszyłam się, ale za 2 dni zgrubienie zniknęło - może u Ciebie to też kwestia węzła chłonnego powiększonego z racji np. rozwijającej się infekcji ( stąd też gorączka), a pierś tkliwa bo promieniuje ból spod pachy ![]() Niegrzeczna kciuki za chrzciny, czekamy na fotorelację ![]() Nisia fajnie, że wszystko sie udało ![]() Katee Filipek dziekuje za komplement ![]() ![]() ![]() Ja jeszcze siedzę w piżamie, idę się ogarnąć, żeby męża nie straszycć- właśnie wrócił, bo pracował w nocy niestety ![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4130 | ||
Zakorzenienie
|
hej mamuśki ..
przeczytałam i ie cytuję bo smutne te święta u niektórych... ja jestem przeciwna trwania w czymś co trudno nazwać związkiem ale wiem też że łatwo się mówi komuś kto tego nie przezywa .. dlatego tulę Was mocno i trzymam kciuki za każdą z Was by potrafiła trzymać dzieciaczki z dala od kłótni między Wami ... Moje dziecko wczoraj dziwie wsio obserwowało i wieczorem dała czadu chyba z 40 minut była marudna ... ale dziadzio dał radę, wygonił wszystkich z pokoju i uspał swoją wnusię ... ![]() a Duśka teraz siedzi i gada do krowy swojej ... ![]() ![]() chciałam powiedzieć że to były najpiękniejsze święta, moje dziecko jest dopełnieniem szczęścia które dane nam zostało i warto było czekać 7 lat na te chwile ![]() ![]() ![]() Ten ocena kobitki on jest duży ???? myślałam o nim ale nie wiem czy warto jak mamy tę kulę i projektor i matę hmm doradźcie ![]() muszę kupić jej ten nawilżacz powietrza bo kasiurke na niego dostała i o inhalatorze myślałam takim jak ma Asiulka ... Gda pochwal się co dostałaś ![]() ![]() Cytat:
oj ale ekspres masz wypaśny a tam komora na mleko tez jest ? Cytat:
kurcze niefajnie mieliście ale dobrze że już teraz lepiej jest ![]() gratuluję udanych chrzcin a za dzisiejsze kciuki trzymam ![]() wszystkie piękne dzieciaczki są ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4131 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
Zaspaliśmy trochę i do kościoła nie zdążymy bo msza się zaczyna za 40 minut a Mati nie nakarmiony, my z resztą też nie ![]() Cytat:
Ale jeśli czujesz że to nie to, że wszystko się wypaliło, to nie bądź z nim tylko dla dziecka. Nie warto. Cytat:
Cytat:
Cytat:
I kciuki za dzisiejsze chrzciny ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zadomowienie
|
Hej.Kubuś obudził się o 7-ej i była kupa,potem mąż go wziął na godzinkę i wrócili o 9.00 i razem pospaliśmy do 10.30 i narazie w piżamach jeszcze.
afternoon masz racje,bo mój też bez skoku bywa ostatnio szalony ![]() Cytat:
![]() ![]() Miłego świętowania!!!
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-12-26 o 10:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4133 |
Wtajemniczenie
|
Iwoncia przykro mi że masz takie Święta, u nas wcale nie jest lepiej, mój tż uważa że Święta są po to by się nawalic jak lokomotywa
![]() Lidka tulę Cię mocno ![]() Sojka mam nadzieję że z Zosieńką już lepiej ![]() U nas Święta w miarę fajnie, tż jeszcze się nie nachlał ale pewnie nadrobi dzisiaj bo jedziemy do mojego chrześniaka, a tam za kołnierz nie wylewają. Najsmutniejsze jest to, że 3 Boże Narodzenie z rzędu nie dostałam nic od męża ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4134 |
Zakorzenienie
|
Jejuu u nas jest kiepsko, mały nie chce cyca, ja mam wrażenie że są puste... Chociaż teraz odciągam laktatorem i leci z tej zdrowej. Może Henio czuje, że coś mu tam szkodzi... Mam nadzieję, że to nie koniec mojej laktacji!!!
A z prezentów to dostałam róż bobby brown, bluzkę i... 500 zł od teściowej. Jestem w szoku!!! To nawet mój mąż od niej tyle nie dostał. Kocham tę kobietę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Zadomowienie
|
Gda oddaj mi swoją rodzine
![]() Zośka dziś inne dziecko, wróciła moja kochana grzeczna gaduła. Chociaż wczoraj wieczorem było ciężko ciocia Magda wpadła przebadała a gad jak nigdy spać nie chciał! Tżet z panią doktor flaszke pili a Zocha za nic w łóżeczku grzecznie spać nie chciała tylko do towarzystwa ją ciągneło ![]() ![]()
#4136 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, dzieki z wszystkie odpowiedzi w mojej sprawie, staram się z tym wszystkim jakoś uporać, szczęście moje jest takie, że moi rodzice zarabiają tyle, że ja z Kinga w domu nie robimy im dużej różnicy, więc nie muszę tkwić w zwiazku ze względu na pieniadze... Może tak jak napisała Tamlin będzie mi dane jeszcze poznać kogoś z kim będę szczęśliwa i bezpieczna, a jak nie to też sobie poradzę i będzie ok
![]() Gda- jak już pisała wczoraj zdarzyło mi się coś podobnego i też w lewej piersi, teraz siedzę i męczę pierś laktatorem, po 20 minutach 50 ml, dziecko mi się na ta pierś obraziło, bo za słabo leci i nie chce z niej pić, tylko w nocy się dała nabrać, a staram sie przywrócić tam laktację, druga pierś zupełnie w porządku... |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4138 |
Zakorzenienie
|
Gda Henia przystawiaj jak najczęściej bo to jednak najbardziej pobudza. Karmi pij i herbatkę na laktację, powinno się udać rozkręcić wszystko z powrotem. I nie denerwuj się
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Rozeznanie
|
Witam się
![]() Bardzo mi przykro, że macie takie problemy z Tż-ami. Ja miałam kryzys ze swoim jakieś 2 lata temu ale był w stanie zmienić się dla ratowania związku i ja też wyluzowałam troszkę, i teraz są kłótnie ale to raczej wynikające z mojego ciężkiego charakteru i mojego czepialstwa, ale ogólnie jest cudownie. Ale skoro człowiek czuje, zmęczenie w związku i brak możliwości złapania oddechu, brak bezpieczeństwa i wsparcia ze strony partnera to nie ma sensu się torturować, trzeba postąpić egoistycznie i wyeliminować pasożyta ze swojego życia. Przepraszam, że może zbyt drastycznie, ale warto pomyśleć o sobie i dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzisiaj idziemy, a właściwie jedziemy do moich rodziców i już mnie aż w żołądku kręci z nerwów bo zaś wszyscy do mojego kochanego dziecka podchodzić bedą i bredzić ![]() ![]() Dziadek wiecznie zaś bedzie nosić co mnie wnerwia jakoś. Niech sie już kończą te święta bo serio nie wyrobie nerwowo. A jutro jeszcze nas czeka szczepienie i sama nie wiem czy iść jutro czy po nowym roku bo za dużo troche tego. Dzis przeżycie mały bedzie miał bo w tłumie ludzi a jutro kłuć???? ![]() Sama nie wiem co z tym fantem zrobić??? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:31.