|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
aaaaa
u mnie -7 i wlasnie zaczol padac snieg !!!!!!!!!!!!!!!!!! lece dalej lepic te pierogi :d hihihi |
|
|
|
|
#3512 |
|
Zakorzenienie
|
uff nadrobiłam
a ja chora caly czas jeżdżenie załatwianie, kupowanie, pieczenie ( 3 ciasta upiekliśmy wczoraj bylismy z siostrzenica tżta w kina na Dino Mama. dziś jedziemy na Wigilię do moich dziadków a jutro na obiad do dziadków tż. No i WESOŁYCH ŚWIĄT
|
|
#3513 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Mamusie życzę Wam zdrowych, spokojnych, radosnych, pełnych miłości i rodzinnego ciepła świąt Bożego Narodzenia. Ponadto moja Anielcia się rozbrykała przed chwilą dostałam takiego kopniaka mocnego pierwszy raz tak mi przywaliła i ciągle bryka, ale mała jest cwaniara jak odsłonie brzuch to cicho leży i ani się ruszy a jak tylko poczuje kołdrę na brzuchu to tak bryka że dziś tylko raz mi się udało zdarzyć odkryć brzuch ja zobaczyłam tego koślawca ale tż już nie.
|
|
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Już po pracy, można świętować- mimo oporów, zdążyłam ze wszystkim- domek posprzątany , sałatki zrobione, ciasta popieczone ( ale to TŻ i córa)... Życzę Wam i Waszym Rodzinom- Świąt Pięknych i Spokojnych, z zapachem choinki, blaskiem lampek choinkowych i rozbrzmiewających kolędą. Wszystkiego co dobre, piękne i wymarzone
|
|
#3516 |
|
Wtajemniczenie
|
Wesołych Świąt
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
#3517 | |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszczę... u mnie plusowa temperatura i deszcz
![]() Cytat:
(po babci)A ja Wam nie życzę, bo nam się właśnie TO dzieje, czas oczekiwania. Myślę, że każda z nas będzie wspominać te świeta długo. Są z założenia wyjątkowe
|
|
|
|
#3518 |
|
Kniaginia
|
Ja z doskoku, bo w rozjazdach. Ale weszłam na szybko, aby wszystkim Wam i dzieciaczkom w brzuchach i całym rodzinom życzyć zdrowych i spokojnych Świąt!
|
|
|
|
|
#3519 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny Wesołych Świąt!!! nie mam neta, ale jestem u rodziców i wskoczyłam na chwile
|
|
|
|
|
#3520 |
|
Zakorzenienie
|
Wigilia na 16 i pół osoby odbyła się
Wszystko dobrze, rodzina skakała i donosiła strawy teraz mnie plecy tylko bolą od siedzenia więc kłade sie już do wyrka... MAły ostatnio mój tez kiepsko sie ruszs, tylko czasem przesuwanie czuje takie, ale zaczął tańczyc jak spiewaliśmy kolęde![]() Dziewczynki Błogosławionych świat i samych pięknych chwil!! |
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
My po pasterce i drugiej kolacji zaraz pora szykować się spać
A jutro do mojej rodzinki |
|
|
|
|
#3522 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3523 |
|
Rozeznanie
|
witam się w 23 tygodniu skończonym zaczynamy 6 miesiąc.
|
|
|
|
|
#3524 |
|
Zakorzenienie
|
Ale pustki....Ja najedzona, że hohoho...brzuch mi podrósł dwukrotnie
|
|
|
|
|
#3525 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też, jadłam podwójne porcje wszyscy mówili,że jem dla dwóch, bo nigdy tak nie miałam, ale strasznie mi wszystko smakowało U mnie równo tydzień więcej, skończony 24 tydzień. Dzisiaj dzidziula jest strasznie ruchliwa ...lubię tak.Nawet z rozpędu kopnęła TŻ kilka razy bo zwykle jak czuje jego dłoń, to od razu przestaje
|
|
|
#3526 | |
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja
tak sobie wskoczyłam na forum i ale puuusto - no ale nic dziwnego .... ja dopiero przyjechałam do domku i zaraz będziemy mieć gości ,no i jeszcze jutro i będzie "po".... Cytat:
za fotki ,śliczne ![]()
|
|
|
#3527 | |
|
Wtajemniczenie
|
![]() ---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- Cytat:
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
matko dziewczyny jak się przed chwilą zważyłam i jest 2,5 kg więcej, a już waha się do 3kg
specjalnie odpaliłam kompa, by wam o tym donieść Co prawda od wczoraj nie byłam w wc na wiecie czym i jest już późno wieczór, a ja najedzona, że zamiast chodzić to się toczę ale kurde 3kg od wczoraj, to jakieś apogeum Powiem wam, że święta mijają cudownie. Wczoraj na wigilii u teściów, potem od 21:00 u moich rodziców do 23:00 Dziś kościół, bo nie byliśmy na pasterce i potem pojechaliśmy na wieś do mojej babci, była rodzinka moja, więc pogadaliśmy i pośmialiśmy się Potem pojechaliśmy do teściów i tam siedzieliśmy do 18:30 ![]() No i teraz w domku, Julka śpi już od dawna, a my oglądamy z mężusiem filmy przytuleni, są zapalone świece, choinka pięknie wygląda. No cudownie dlaczego to tak szybko mija?? Jeszcze tylko jutro i po świętach. W ogóle w kościele podczas śpiewania kolędy "lulaj że Jezuniu" miałam łzy w oczach i chciało mi się płakać ze wzruszenia hihi ach te hormony Mały tak szaleje, że aż dziś krzyknęłam "ałaaa" takie kopa mi sprzedał. Uciekam do mężusia, ale raczej nic już nie zjem hahha
|
|
|
#3529 | |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Cytat:
Wczoraj byliśmy u babci a potem jeszcze u nas byli goście, także cały dzień zajęty. A dzisiaj znowu my jedziemy także też szybko zleci i po świętach.
|
|
|
|
|
|
#3530 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam się i ja świątecznie
my też w rozjazdach i jest super dziś obiadek u moich rodziców no i powrót od jutra do szarej rzeczywistości![]() najgorzej że Julka kaszle okropnie i do tego ma katar chyba jutro musze z nią pójść do lekarza i z sobą też bo mnie gardło zaczyna boleć i też katar trzyma od kilku dni ![]() Cytat:
śliczne fotki ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
#3531 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane w drugi dzień Świąt!
Chwila oddechu dla nas..... Uffff! Powoli mam dosyć, a tu jeszcze dzisiaj znów do teściów, bo teraz dziadków zaprosili. Wczoraj coś mi siadło u nich na żołądku i....zaparcia mi nie grożą Oczywiście teść musiał podzielić się uwagą, że dziecko ze szpitalach to się na rękach do auta bierze, a nie w nosidełku. Mieszkamy blisko szpitala, ale powiedziałam mu, że nie będę ryzykować takiej jazdy z dzieckiem chyba, że to on chce sponsorować nam mandat. Ale z przyjemnych rzeczy, dostałam od brata pamiętnik dla Sławka- do 3ciego roku życia. Baaaardzo mi się podoba A szwagierka z mężem zafundowali nam fajny dwutomowy poradnik o dzieciach.Będzie co czytać! Nie potrafię się zrelaksować w te święta. Dopiero dziś mamy chwilę odpoczynku, ale po południu znów ruszamy. Ech....Niech to się skończy!
|
|
|
#3532 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=czarny flamaster;38287803
Nie potrafię się zrelaksować w te święta. Dopiero dziś mamy chwilę odpoczynku, ale po południu znów ruszamy. Ech....Niech to się skończy![/QUOTE] ślicznie wyglądasz super prezenty ![]() Ważyłam się z rana i tylko 1 kg przytyłam, więc wczoraj wieczorem waga nie była obiektywna.
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
witam was moje kochaniutkie
oj wam mowie - takieeee pyszne pierogi mi wyszły a 1wszy raz sama samiutka robiłam.wszystkim potrawy smakowały - prezenty udane, atmosfera bardzo mila wręcz sielska ze się tak wyrażę nie czuje się jakoś tam obżarta, aczkolwiek w sama wigilie zjadałam ciut za dużo ![]() my już z siostrami w domku, Aga z młoda jada zaraz na stare mieszkanie po resztę lekkich rzeczy, a ja zostaje na nowym i mam za zadanie sie do końca wypakować ( szkoda ze mam tylko 2 komody - i ani jednej szafy haha ) no ale jakoś będę musiała dać rade |
|
|
|
|
#3534 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurujcie się dziewczęta Cytat:
![]() Wyglądasz po prostu cudownie ![]() Pierwszy raz w życiu nie płaczę z przeżarcia próbowałam wszystkich wytrawnych potraw - ale umierkowanie.
|
|
|
|
#3535 | |
|
Zakorzenienie
|
gratuluje wszystkim nowych tygodni i miesięcy
![]() Cytat:
![]() co do prezentu to tyle z rzeczy na Florka a i płyte z muzyką poważną dla dzieci. z tymi książkami to ja się śmieje że mają nas na idiotów a ja się witam w równo 31 tygodniu więc co wg was jutro 8 miesiąc
|
|
|
#3536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do miesięcy to powiedziałabym, że 8 za tydzień jak suwaczek powie, że równo 32 tydzień ________________ u nas wczoraj stuknął równo 28 tydzień, więc zaczęliśmy 7 m-c i III trymestr. |
|
|
|
|
|
#3537 |
|
Wtajemniczenie
|
OOOoooo ja zapomniałam, że u mnie 8 już od poniedziałku
![]() Mam dość jedzenia chyba na tydzień!!!! Flamaster - pięknie wyglądasz!! Strippi - też stawałam na wagę u mamy i mi mina zrzedła haha
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście też jakieś poza ciążowe uszczęśliwiacze ![]() ![]()
|
|
|
|
#3539 |
|
Zakorzenienie
|
My wrócilismy juz od tesciów...Swięta sie udały na szczęscie bez zadnych niemiłych dolegliwości, nawet macica mi się nie stawia (odpukac). Ja dostałam zestaw kosmetyków dla przyszłej mamy: balsamy, płyn do hig. intymnej, krem- od szwagra farmaceuty- zna sie na rzeczy
Pozdrawiam jeszcze Światecznie!A u styczniowo-lutowych mamus widze rozpakowywanie trwa.... |
|
|
|
|
#3540 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczynki
To i ja sie witam juz poswiatecznie U nas swieta udane, bez niespodzianek na szczescie ![]() Malemu udalo sie kopnac babcie i dziadka (moich rodzicow), czym sprawil mega radoche Tesciom i mojemu bratu sie nie udalo niestety, no ale to i tak dobry wynik ![]() Mam juz tez pierwsza rzecz do mojej "torby do szpitala" - kosmetyczke w odpowiedniej wielkosci. Torbe zaczne kompletowac w styczniu, zamowie koszule i reszte dokupie z kosmetykow itd. No ok, to teraz sobie obejrzymy z mezem fajny filmik, a jutro poczytam sobie o Waszych swietach, mam pare stron do nadrobienia. Wszystkim milego i spokojnego wieczorku
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

!
ale damy radę 
- no ale nic dziwnego .... ja dopiero przyjechałam do domku i zaraz będziemy mieć gości ,no i jeszcze jutro i będzie "po"....
05.07.2008