|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4141 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
![]() Za godzinę wychodzę do przyjaciółki, zawsze w 2 święto spotykam się z przyjaciółmi, albo już w pierwsze wieczorem, w zeszłym roku byłam w nocy z 25 na 26 w klubie do 4 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4142 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Witam
![]() Zacytowałam wszystko i przez przypadek skasowałam ![]() To co pamiętam to napiszę: Lewek współczuję sytuacji z tż ale mimo wszystko trzymam kciuki byście znalezli wspólne porozumienie. Choinka śliczna ![]() Ivoncia Twojemu tż to nic tylko ![]() Nie rozumiem takiego zachowania i nigdy nie zrozumiem. Przykre to bardzo. Ściskam kochana Ciebie i Alanka ![]() Sojka dużo zdrówka dla Zosi kochanej. Gda super prezenty ![]() Tamlin ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- U nas święta mijają spokojnie. Pierwszą Wigilię Zuzia przespała w całości. Wczoraj mieliśmy chrzciny. przyszlismy do kościoła,Zuzia była spokojna ale jak tylko zaczęły grać organy to zrobiła podkówkę i w płacz. I tak w kółko,organy milkły Zuzia też,zaczynały grać Zuzia w płacz. ![]() Na szczęscie jak ksiadz polewał główkę tylko rozgladała sie dookoła,potem na przemian z nią spacerowaliśmy żeby tylko nie płakała. za to potem w karczmie była grzeczna jak aniołek,można ją było nosić,śmiać się,rozmawiać nic jej nie przeszkadzało,pod wieczór padła ze zmeczenia ale chrzciny uważamy za udane. ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Dzisiaj byliśmy u babci na obiedzie,niedawno wróciliśmy,mąż poszedł się położyć,Zuzia zasnęła,ja nadrobiłam wizaz i mogę z czystym sumieniem uciać sobie drzemkę. Wpadnę wieczorkiem. ![]()
#4143 |
Zakorzenienie
|
Ufff... przeczytałam wszystko... nie cytuję bo by mi do północy zeszło. My już z powrotem na własnych śmieciach. Wszedzie dobrze ale w domu najlepiej
![]() Współczuję tym z was, dla których święta przez TŻ-ow nie były takie jakie powinny być... W takich chwilach widzę że am prawdziwy Skarb w domu... Pojadłam w te Święta prawie wszystko na co miałam ochotę. Alicji na szczęście brzuszek nie boli, robi tylko trochę częściej małe ilości kupki, zamiast rzadziej a więcej. No i była super grzeczna przez całe święta. Na dokładkę spała z nami jak byliśmy przez te dni u Rodziców, i normalnie przesypiała w nocy po 4-5 godzin! Kurcze i co, ja mam z nią teraz zacząć spać??? Biję się z myślami... Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-26 o 18:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4144 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4145 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już w domu ![]() ![]() Dziś w nocy wyprzedaż w Zarze, czaję się ze swoją prezentową kasą na kilka rzeczy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4146 |
Zakorzenienie
|
Po kąpieli śpi jakieś 3 godziny, a potem budzi się co 2 godziny, jak w zegarku. I usypianie po karmieniu trwa długo, a u Rodziców to ją kładłam i zasypiała w 5 sekund...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4147 |
Raczkowanie
|
ja tez czytalam na raty,nadgonilam ale nie dam rady wszystkiego cytować na tel...
![]() iwoncia ja bym sie wstrzymala ze szczepieniem parę dni bo wiem ze mój Szymek źle sie czuje jak ma nadmiar wrazen i ciezko mu zasnąć,jest bardzo marudny..wiec przeczekalabym ![]() jak czytam Wasze historie z TZami to mnie szlag trafia nad takimi pacanami..dziolszki glowa do góry,macie takie wspaniale dzieciatka i one powinny byc najwazniejsze,nie warto na sile byc z takimi facetami..mysle ze dla dobra dziecka lepsza czasem niepelna rodzina niż zycie w takiej niezdrowej atmosferze ![]() p.s.wrzucilam parę fotek na maila ![]()
#4148 | ||
Zadomowienie
|
Witanko!
Wróciliśmy i my stęskniłam się za wami i za naszym mieszkankiem więc zgadzam się z Iwą, że we własnym domku najlepiej czytałam na tel, ale wnerwia mnie odpisywanie na nim, bo muszę się ciagle wylogowywać i logować ponownie inaczej nie chce mi wysyłac odpowiedzi, więc nie piszę z niego Bardzo mi przykro, że niektóre z was nie miały magicznie rodzinnych świąt przez swoich partnerów życzę wam, aby w przyszłym roku stał się cud i oni się zmienili w lepszych mężczyzn Cytat:
Cytat:
u nas też spokojne święta mała super zniosła zmianę otoczenia i dużo ludzi wokół siebie ładnie spała i zachowywała się zupełnie normalnie po wigilii troszkę ją na drugi dzień bolał brzuszek, choć nic z kapustą nie jadłam, ale windi szybko załatwiło sprawę i Lili już była radosna uwielbia dziadka i śmiała się do niego w głos jak ją zabawiał no i zaczyna się przekręcać na boczek, kilka razy już jej się to udało dwa razy też trafiła smoczkiem do buzi po tym, jak go sobie najpierw wyjęła ale to na pewno przypadkiem jej się udało niemniej dla mamy widok zachwycający ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4150 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też czekam na Zarę, chciałam Mai kupić kilka rzeczy i buty mam dla siebie upatrzone, a Ty Gda na co się czaisz?
![]() |
#4151 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U Katiem już całkowita poprawa. Leki które Kubuś juz dostaje może dostawać w domku. Więc czekają na jutro na decyzję lekarza prowadxzącego bo teraz przez święta byli sami dyżurni. pozdrawia wszystkie ciotki wizażowe ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4152 |
Zakorzenienie
|
Iwuś może lepiej dać odsapnąć Alankowi i po Nowym Roku iść na szczepienie ? ehh trudna decyzja bo taki maluszek to przecież ten tłum gapiów już przeżywa strasznie ...
Katee a dlaczego odradziła nawilżacz?? Ehh miejsce to my na zabawki mamy ale ogólnie to już się nam tego nazbierało sporo i zastanawiam się czy połowy nie schować bo i tak dużo w szafie ale ona jeszcze maleńka a tego już tyle .. i chyba póki co z zabawkami stopujemy .... myślę o śpiworku do wózka czy on nam się przyda ? mamy taki z grubego polaru ale myślałam o takim który ma wewnątrz np wełnę .. hmm jak myślicie? Asiu no tak .. rozumiem hehee ale wypaśny masz ten ekspres teraz tylko na kawie żyjesz? ![]() Zdrówka dla Kubusia i niech już wracają do domu .. ehh szkoda że na święta tak się pochorował maluszek
#4153 |
Zakorzenienie
|
Super ze Kubuś już wyleczony
![]() Oby mogli wyjść do domku ![]() Ja też mam kasę odłożoną na wyprzedaże ale ja podbijam miasto pojutrze ![]() ![]()
#4154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziwne że odradzano nawilżacz bo u mnie w szpitalu prkatycznie w każdym pokoju był. zainwestuj w ciuszki np w zarze jak bedzie wyprzedaz, dla dziewczynek sa przesliczne ![]() my po swietach mamy chyba wszystko z lamaze juz ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4155 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super że Kubuś już zdrowy ![]() Sojka jak Zosia? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4156 |
Zakorzenienie
|
My mamy syrenkę Lamaze
![]() Ja powiedziałam wyraźnie rodzinie - żadnych zabawek. I tak Henio nie ogarnia tego co już ma. Ma matę, pawia Lamaze, metkowego misia, kilka gryzaków, dwie pluszowe grzechotki, jedną kostkę-grzechotkę, żyrafę Sophie i 4 inne pluszaki. No i ślimaczka i słoneczko w bujaczku. To mu naprawdę wystarcza ![]() Także dostał tylko syrenkę Lamaze, ubranka, kocyk uszyty przez teściową, kombinezon na zimę i... krzyżyk z imieniem. No cóż ![]() Jak będę przy komputerze, to pokażę na co się czaję ![]() Ja też kawoszka! Ale teraz nie piję od 3 miesięcy. W sumie dobrze się z tym czuję ![]() Asiulka uważaj na męża z tymi kawami. Mój miał dwa razy niezłe napady słabości, zawroty głowy i nudności przez nadmiar kofeiny. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4157 |
Zakorzenienie
|
Cześc.
Święta, święta i po świętach. I dobrze, że wymęczona jestem. Jasiu dzisiaj w nocy dał czadu - od 3 nie chciał dać się odłożyć do łożeczka i spał mi do rana na rękach. Dobrze, że rano moja Mama się Nim troche zajęła to mogłam się wyspać. A teraz Jaś odsypia. Mam nadzieje, że nie będzie dzisiaj powtórka z rozrywki. Widze, że Jaś jednak jest za mały na tyle wrażeń. Wiecie u nas dzisiaj też było małe spięcie, ale wszystko sobie wyjaśniliśmy. Wydaje mi się, że to wszystko przez to, że nagle zmienia się cał świat i o ile my kobiety przyjmujemy to z dnia na dzień o tyle mężczyźmi nie mogą się przestawić tak szybko na nową rzeczywistość. Trzymam kciuki, żeby wszystko się rozwiązało tak ,żeby było dobrze. Bardzo się ciesze, że Kubuś zdrowy i szybciutko wracajcie do domu. ![]() Gda takiego misia macie ? http://www.fabrykawafelkow.pl/zabawk...mis-jinx-.html I powiedz czy ta żyrafa Sophie to faktycznie takie cudo?
Bo szczęście jest tam, gdzie jesteś Ty... ![]() ![]() ![]() Dwa szczęścia: Jaś - 08.11.2012 ![]() Hania - 06.11.2015 ![]() Edytowane przez kraven Czas edycji: 2012-12-26 o 19:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba że się piję kawę mieszaną np z dodatkiem robusty taka to już ma niestety dużo kofeiny. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4159 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Po chrzcinach super ![]() ![]() Był jeden chrzest w kościele , więc byliśmy w centrum uwagi ![]() Cieszę się , że już mamy to za sobą ![]() Jak będe miała zdjęcia to wstawie na maila. Iga z nadmiaru wrażeń , zasnęła dopiero teraz..tak to tylko drzemała po pół godzinki. A zapomniałam Wam pisać byliśmy wczoraj u babci Tż i holera mam dosyć .. mieliśmy być góra 2 godzinki a byliśmy 4, dosyć miałam wszystkiego.. telewizor warczący, 10 letni brat Tż strzelający jakimś pistoletem i Iga brana z rąk do rąk przez kilkunastu ludzi, myślałam ze wyjdę z siebie ![]() co chciała zasnąć to wystraszył ją tym pistoletem ![]() nie jestem nauczona do takiego gwaru , chaosu , normalnie u mnie w domu to cisza, spokój, atmosfera inna a tam...dajcie spokój nie zamierzam jechać tam przez najbliższe pół roku chyba ![]() a my mamy pieska z lamaze- Iga go uwielbia ![]() Edytowane przez niegrzeczna88 Czas edycji: 2012-12-26 o 19:41 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze chrzciny udane ![]() ![]()
![]() |
#4161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4162 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dziękujemy za zaproszenie ale dziś nie damy rady, łeb mi pęka , tż coś też stęka że go brzuch boli, dziś nie bylibyśmy dobrymi kompanami do rozmowy, odbijemy sobie napewno bo Marcin ma wolne jeszcze ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4163 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja czytam sobie wlasnie cobena tzet gra meczyk w nba a jak skonczy zamierzamy oglądnąć dwoje dpo poprawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4164 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też nie lubię hałasu... jak jedziemy do teściów, to teściowa nie umie normalnie mówić, tylko od razu jazgocze... a u moich Rodziców to z kolei telewizor na cały regulator, bo słuch Mamy już nie ten ![]() ![]() Opowiem Wam co się przydarzyło mojej siostrze ![]() W noc poprzedzającą "koniec świata" bardzo źle spała. Śniły jej się jakieś koszmary, tu jeszcze wszyscy trąbią o tym końcu świata.... No nic... Wstała rano taka niewyspana przez te mary nocne i poszła robić najmłodszej córce śniadanie. Robi to śniadanie robi, a tu z pokoju starsza córa woła "Mamo, telefon Ci dzwoni!". No to sis bierze komórkę, a tam dzwoni i pisze UMRZESZ. Sis przerazona, nie wiedziała co ma robić, zaczęła coś naciskać na telefonie, rozłączyła się. Patrzy do spisu połaczeń, a tam jak byk, UMRZESZ. Oddzwaniać, nie oddzwaniać...? No ale kurde, pisze UMRZESZ to przecież nie będzie oddzwaniać! Za jakiś czas telefon zadzwonił znowu. Tym razem odebrała. Jak się okazało dzwonili z dziekanatu Uniwersytetu Rzeszowskiego, na który złożyła papiery na podyplomówkę. A ona miała ten nr zapisany w telefonie jako UN RZESZ... no i z niewyspania i z tych koszmarów zlało jej się przed oczami w UMRZESZ ![]() Żyje nadal ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4166 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4167 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Dziękuję Wam wszystkim za słowa wsparcia, miłe to bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziś TŻ miły, jak gdyby nigdy nic, ja zdystansowana. Może uda nam się porozmawiać, z jednej strony bym chciała, a z drugiej boję się i wolę się trzymać na bezpieczną odległość od tych tematów trudnych.. No nic, uciekam od kompa. Buziaki dla Was na dobranoc. |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4168 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niegrzeczna super że wszystko się udało ![]() A ja lubię jak dzieci mają dużo zabawek i ich pokoje są kolorowe i pełne zabawek. Mati na razie za dużo nie ma, ale to się zmieni na pewno. Poza tym widzę ile radości sprawiają mu zabawki, jedna mu się nudzi, dostaje inną. Nie ma monotonii, są kolory, dźwięki. A on jest szczęśliwy. Nawet to że zaczął chwytać zabawki, dostał nową i od razu po nią wyciągnął rączki, stare jak widać go nudziły. A nowe to zawsze fascynuje. Ja na przykład nie uznaję za prezenty dla dzieci ubrań, bo prezent ma być dla dziecka, a ubranko to i tak trzeba kupić i tak, a dla dziecka radości nie ma. Także moje skarby dostają i będą dostawać zabawki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4169 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4170 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Niegrzeczna odpoczywaj i super że chrzciny udane |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:00.