Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 09:12   #241
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Witam się porannie
My w drodze. Wracamy z Lublina na nasze południe W końcu... Te Święta były dla mnie traumatyczne. Utwierdziłam się w przekonaniu, że rodzina TŻ to inny świat.
Mam nadzieję, że zdążymy do domu przed wizytą. W ostateczności prosto z samochodu zasiądę Nie dopuszczam do siebie myśli, że może być coś nie tak Od wczoraj cały czas mi niedobrze...

Witam nową mamusię

Cytat:
Napisane przez b a r b a r a Pokaż wiadomość
Dziweczyny mam napisac cos o sobie .
Mam 27 lat i to jest moja 2 ciaza a raczej 3 mam dziecko w wieku 7 lat i pobad 4 lata temu bylam w ciazy ale nie chce o tym pisac.
Teraz jestem w 7tc. O dziecko staralismy sie z Tz rok czasu .. W listopadzie zaczelam pic ziola Ojca Grzegorza Sroki mieszanke nr 3 i odrazu nam sie udalo.
Kolejna wizyta u lekarza 11.01 wiec dopiero wtedy napisze zebt mnie wciagnac na liste. Mam nadzieje ze te nasze '' 9 miesiecy " uplynie nam spokojnie .
Super, że tak szybko się wam udało

Muszę skomentować ojca Grzegorza Mam rodzinę, która mieszka tam, gdzie on przyjmował. I mieli już 3 synów i bardzo chcieli mieć córeczkę. I ojciec Grzegorz dał im "przepis". Oczywiście urodził się chłopiec, a jak kilka lat później znajomy ksiądz przyszedł do nich na kolędę i zobaczył tego małego biegającego po domu i zapytał kto to, to ciotka odpowiedziała "Córka ojca Grzegorza".
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:43   #242
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Witam po swiatecznej przerwie .. dzieciatko w tym roku bylo hojne pizamki, dresiki, gra the sims 3 zebym sie nie nudzila pozniej na l4 perfum, torebka, sokowirowki, robot kuchenny aj sporo tego dostalismy z tz bo polowa prezentow wspolnych a teraz jak zwykle juz siedze w pracy :P

wczoraj zrobilam sobie herbatke cytrynowo imbirowa zeby zapobiec mdłościom (mimo iz ich jeszcze nie mialam - tzn mialam ale z 2 tygodnie temu) i jak na zlosc ta herbatka tak mnie pobudzila ze co chwile latalam do kibelka, okropnie mi bylo po niej nie dobrze a ponoc imbir ma zapobiegac .. nie wiem zrobie dzis drugie podejscie ale jak efekt bedzie taki sam to wiadomo .. na mnie dziala odwrotnie

wczoraj rowniez strasznie bolala mnie glowa - przez pol dnia .. nie chcialam brac tabletki .. ale malo brakowalo .. pekala mi poprostu łeb ;(

pozdrawiam

co do rozstepow ja kupilach elancyl (90 zl za 150 ml ) polecila mi go rowniez kolezanka kosmetyczka, jej przyjaciolka uzywala i nie miala ani jednego rozstępu, do tego czytalam opinie na wizazu innych kobiet ktore rowniez uzywaly i mialy sklonnosc do rozstepow i rowniez im sie nie pojawily .. zaczne sie nim smarowac od 3go miesiaca a narazie balsam nawilzajacy Johnson And Johnson .. jest swietny na moja sucha skore i ma lagodny zapach , jest ogromny i tani w porownaniu z innymi balsamami

Edytowane przez La_Mezcla
Czas edycji: 2012-12-27 o 09:55
La_Mezcla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:51   #243
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Muszę skomentować ojca Grzegorza Mam rodzinę, która mieszka tam, gdzie on przyjmował. I mieli już 3 synów i bardzo chcieli mieć córeczkę. I ojciec Grzegorz dał im "przepis". Oczywiście urodził się chłopiec, a jak kilka lat później znajomy ksiądz przyszedł do nich na kolędę i zobaczył tego małego biegającego po domu i zapytał kto to, to ciotka odpowiedziała "Córka ojca Grzegorza".
dobre
dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:51   #244
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Guuusiaa Pokaż wiadomość

Paulinkkka88, AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 za wizytę
Dołączam się do kciuków
Cytat:
Dziewczyny u mnie 9 tc i mam ważenie że już zaczyna się lekko brzuszek wypychać, czy to możliwe???
Wszystko jest możliwe

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:56   #245
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
wczoraj rowniez strasznie bolala mnie glowa - przez pol dnia .. nie chcialam brac tabletki .. ale malo brakowalo .. pekala mi poprostu łeb ;(
Też już przeszłam jeden potężny ból głowy, około tygodnia temu.. cały dzień się męczyłam..dopiero po nocy zaczęło przechodzić.. A brać tabletki przeciwbólowe to strach. Ponoć apap jest dozwolony..no ale jednak tabletka to tabletka, teraz żadnej nie ufam.. zwłaszcza w 1 trymestrze.

Edytowane przez dzoan
Czas edycji: 2012-12-27 o 09:57
Stary 2012-12-27, 10:02   #246
Sofina
Raczkowanie

Witam się z pracy

co do brzucha to na razie u mnie bez zmian, jedynie podbrzusze twardsze, z tym, ze ja dopiero 8 tydzień.

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
Sofina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:04   #247
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny u mnie 9 tc i mam ważenie że już zaczyna się lekko brzuszek wypychać, czy to możliwe???
Ja też mam u siebie takie wrażenie dlatego kilka stron wcześniej o to Was zapytałam. Akurat między nami jest 1 dzień różnicy w OM i też mam takie odczucia jak Ty, ale wszędzie piszą, że brzuszek w 1 ciąży wychodzi później niż w kolejnych-a u mnie to 1. Mój mąż stwierdził, że pewnie za dużo sie najadłam w święta a teraz zwalam na ciąże
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:10   #248
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Ja też mam u siebie takie wrażenie dlatego kilka stron wcześniej o to Was zapytałam. Akurat między nami jest 1 dzień różnicy w OM i też mam takie odczucia jak Ty, ale wszędzie piszą, że brzuszek w 1 ciąży wychodzi później niż w kolejnych-a u mnie to 1. Mój mąż stwierdził, że pewnie za dużo sie najadłam w święta a teraz zwalam na ciąże
Myślę, że wielkość brzuszka i to jak szybko "wyskoczy" jest bardzo indywidualna sprawą

Ja miałam sporo tłuszczyku i myślałam, że bardzo długo nie będzie widać, ale ewidentnie pod pępkiem się zaokrąglił, mimo, ze cały czas dopinam się w stare spodnie z wyższym stanem Choć są już coraz ciaśniejsze, mimo, ze obwód w najszerszym miejscu na razie nie rośnie, zdecydowanie właśnie niżej

Ale jak założyłam na święta dość elastyczną sukienkę to sama się zdziwiłam jak bardzo wystający mam brzuchol

Mały
Stary 2012-12-27, 10:11   #249
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tysia222 Pokaż wiadomość
Mój też się nabijał że wczoraj dużo zjadłam a teraz zganiam na dziecko
ale później sam stwierdził że brzuch jest jakiś inny
moja bratowa w pierwszej ciąży szybciej miała brzuch niż w drugiej

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:13   #250
stokrotka24
Zakorzenienie

dzień dobry
Cytat:

fajna historia

Cytat:

Witam po świętach
U nas było trochę biegania, tak więc nie było zbytnio czasu na wizaz...
Wigilia nie była dla mnie tak łaskawa, od rana nic prawie nie zjadłam (uszka z barszczu wyjadłam)
dopiero pierwszy dzień Świąt zjadłam śniadanie, ale też było ciężko, za to wczoraj najadłam się za wszystkie dni myślałam że pękne

A dziś coś mie na kichanie wzięło grrrrr....

Paulinkkka88, AgaPlast, magdalennne, fiazo, kallisto89 za wizytę
przyłączam się do kciuków za wizyty

co do bólu brzucha to ja teraz dopiero od 3 dni mam takie, jakby skurcze w miejscu gdzie macica jest i po boku lekko. Teraz jestem w 9 t wg om, a w 8 wg usg i trochę się obawiam czy powinnam mieć takie bóle. one nie są mocne, nie boli cały czas tylko od czasu do czasu. Za tydzień wizyta, oby do tego czasu było wszystko dobrze

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:17   #251
mela1234
Zakorzenienie

Witam
Dziś zaczynam 9 tc
Wczoraj byłam na Wigilii w stajni. Powspominałyśmy fajne czasy, pojadłam pysznego ciasta (bo tylko na to miałam ochotę mimo, że dań było mnóstwo) porobiłam sobie zdjęcia z moim koniskiem i wróciłam szczęśliwa. Moja biedna niunia będzie miała teraz tyle mcy przerwy
Dziś moja Małgosia ma czwarte urodziny. Już w łóżku dostała prezenty które od razu otworzyła i krzyczała, że zawsze o nich marzyła Fajne takie chwile
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:33   #252
roxy20
Raczkowanie

Hej, u mnie niestety od miesiąca cały czas wymioty, lekarz ostatnio mówił że to ok, ale już nie daję rady i dziś na wizycie muszę z nim o tym pogadać...
W święta też się bardzo najadłam, że aż brzuch się zrobił większy, ale już wraca do normy
roxy20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:39   #253
Rockyyy
Zakorzenienie

A mnie dzis rano mdliło no i brzuch pobolewa Ale mam skierowanie z nfz na usg i je wykorzystam.Jade do szpitala na 12 .Trzymajcie kciukasy,oby bylo ok. Jak na razie to tradycyjnie przed usg jestem zeschizowana
Mam nadzieje ze bedzie brzuszne,to juz 14 tc dzis zaczynamy.Mam dosc dowcipnego
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:53   #254
ellena
Zadomowienie

Hej dziewczynki!
A propos brzuszka, to ja już posiadam, dziś zaczęłam 10 tydzień a brzuszek dla mnie i rodziny widoczny był już od soboty
Trzymam kciuki za USG, ja mam 7 stycznia, a już strasznie się stresuję co na nim będzie.
ellena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:59   #255
Guuusiaa
Zadomowienie

tak patrze ma nojego dzidziusia na babystrology a tu taki grubasek mały

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:10   #256
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
A mnie dzis rano mdliło no i brzuch pobolewa Ale mam skierowanie z nfz na usg i je wykorzystam.Jade do szpitala na 12 .Trzymajcie kciukasy,oby bylo ok. Jak na razie to tradycyjnie przed usg jestem zeschizowana
Mam nadzieje ze bedzie brzuszne,to juz 14 tc dzis zaczynamy.Mam dosc dowcipnego
żeby było ok i żeby było przez brzuch

Cytat:
tak patrze ma nojego dzidziusia na babystrology a tu taki grubasek mały
A mój mimo, że mamusia sobie przez święta nie żałowała to jakiś taki dalej niedożywiony

Cytat:
Napisane przez ellena Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!
A propos brzuszka, to ja już posiadam, dziś zaczęłam 10 tydzień a brzuszek dla mnie i rodziny widoczny był już od soboty
Trzymam kciuki za USG, ja mam 7 stycznia, a już strasznie się stresuję co na nim będzie.
dla Brzuszka

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

A mnie wykończy to sikanie niedługo
Potrafię iść ze 4 razy w przeciągu 15 minut

Wczoraj jak wracaliśmy do domu to mąż się ze mnie śmiał bo musiał na każdej stacji stawać

Mały
Stary 2012-12-27, 11:20   #257
malinka0525
Zadomowienie

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja wizytuję jutro i już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moje maleństwo Czas od ostatniej wizyty strasznie mi się dłużył

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A mój mimo, że mamusia sobie przez święta nie żałowała to jakiś taki dalej niedożywiony

Wczoraj jak wracaliśmy do domu to mąż się ze mnie śmiał bo musiał na każdej stacji stawać
Mój też taki wychudzony Ale może za jakiś czas mu się trochę przytyje skoro mamusia tyle potrafi zjeść

Ja też często latam siku. Nawet częściej chyba niż w I trymestrze. Jutro przed wizytą chyba co 5 minut będę biegać i znowu wszyscy będą się na mnie głupio patrzeć

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:20   #258
Asiunia1230
Raczkowanie

Oj ja też pojadłam w święta, szkoda, że już się skończyły.
U mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży. Jutro mam usg (to będzie 7tc 4dc wg OM). Nie mogę się doczekać, bardzo się denerwuję! Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Przedwczoraj tż bardzo mnie wkurzył i wylałam z pół litra łez, ehh byłam przybita jak nie wiem
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:27   #259
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja wizytuję jutro i już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moje maleństwo Czas od ostatniej wizyty strasznie mi się dłużył

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ----------

Mój też taki wychudzony Ale może za jakiś czas mu się trochę przytyje skoro mamusia tyle potrafi zjeść

Ja też często latam siku. Nawet częściej chyba niż w I trymestrze. Jutro przed wizytą chyba co 5 minut będę biegać i znowu wszyscy będą się na mnie głupio patrzeć
Oby przytyło się Młodym a nie tylko matkom

Oj mi też już się strasznie dłuży... a jeszcze cały tydzień
Musze jutro rano iść do laboratorium badania zrobić bo potem będzie zamknięte i się przed wizytą nie wyrobię

Mi się chce zdecydowanie częściej niż w I najpierw chciałam to zwalić na spodnie, że mi pęcherz uciskają ale teraz chodzę w nie uciskających a dalej do WC mnie ciągnie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Oj ja też pojadłam w święta, szkoda, że już się skończyły.
U mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży. Jutro mam usg (to będzie 7tc 4dc wg OM). Nie mogę się doczekać, bardzo się denerwuję! Mam nadzieję, że wszystko dobrze.
Przedwczoraj tż bardzo mnie wkurzył i wylałam z pół litra łez, ehh byłam przybita jak nie wiem
Hormony
Podobno po porodzie też się ciągle płacze jak te wszystkie hormony schodzą
Taki już nasz ciężarówkowy los

Mały
Stary 2012-12-27, 11:29   #260
fiazo
Zakorzenienie

czerwony_balonik witam nową mamusie

właśnie wybieram się na wizytę-mam o 12, jakoś się nie denerwuje jeszcze, pewnie mnie weźmie w przychodni ;]
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:29   #261
dedra
Zadomowienie

Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe! Gratuluję wszystkim i nieśmiało dołączam do Waszego grona. Rano 24.12. zobaczyłam na teście bladą drugą kreseczkę. Był to dla mnie najpiękniejszy prezent, nie dość, że świąteczny to jeszcze urodzinowy, bo tego dnia właśnie, 29 lat temu przyszłam na świat Z narzeczonym staraliśmy się o dzidzię 8 miesięcy, w kwietniu planujemy ślub. Test powtórzyłam w drugi dzień świąt i kreska była jeszcze wyraźniejsza. Dziś zrobiłam badanie Beta HCG, które wskazuje poziom hormonu 342 mIU/ml.
U lekarza jeszcze nie byłam. Wybiorę się po nowym roku.

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:31   #262
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:

Najgorsze jest wstawanie do kibelka w nocy.. spod ciepłej kołderki nie chce się wychodzić, a siuśki cisną i cisną

---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe! Gratuluję wszystkim i nieśmiało dołączam do Waszego grona. Rano 24.12. zobaczyłam na teście bladą drugą kreseczkę. Był to dla mnie najpiękniejszy prezent, nie dość, że świąteczny to jeszcze urodzinowy, bo tego dnia właśnie, 29 lat temu przyszłam na świat Z narzeczonym staraliśmy się o dzidzię 8 miesięcy, w kwietniu planujemy ślub. Test powtórzyłam w drugi dzień świąt i kreska była jeszcze wyraźniejsza. Dziś zrobiłam badanie Beta HCG, które wskazuje poziom hormonu 342 mIU/ml.
Gratulacje i witamy Wspaniały świąteczy prezent
Stary 2012-12-27, 11:32   #263
mela1234
Zakorzenienie

Cytat:
Hormony
Podobno po porodzie też się ciągle płacze jak te wszystkie hormony schodzą
Taki już nasz ciężarówkowy los
Oj hormony. Po porodzie miałam taką huśtawkę hormonów, że nawet jak mi mąż wracał z zakupów i informował, że kupił mi serek wiejski to ja płakałam ze wzruszenia, mimo, że to normalne, że ten serek mi kupuje. Bo go lubię i często jem

Muszę się wziąść za robienie tortu dla Małgosi.
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:44   #264
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Witaj...
Cudowny prezent

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Najgorsze jest wstawanie do kibelka w nocy.. spod ciepłej kołderki nie chce się wychodzić, a siuśki cisną i cisną
W nocy u mnie ok... nie wstaje częściej niż przed ciążą (znaczy zawsze w nocy wstawałam) ale to co teraz się dzieje u mnie w dzień to przechodzi wszystko... mama nadzieję, że gorzej już nie będzie, bo nigdy z domu nie wyjdę

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oj hormony. Po porodzie miałam taką huśtawkę hormonów, że nawet jak mi mąż wracał z zakupów i informował, że kupił mi serek wiejski to ja płakałam ze wzruszenia, mimo, że to normalne, że ten serek mi kupuje. Bo go lubię i często jem

Muszę się wziąść za robienie tortu dla Małgosi.

A jaka jest tortowa koncepcja?
Bo wizażowe ciotki już bardzo Małgosi zazdroszczą pysznego tortu
A przynajmniej jedna

Mały
Stary 2012-12-27, 11:52   #265
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
A jaka jest tortowa koncepcja?
Bo wizażowe ciotki już bardzo Małgosi zazdroszczą pysznego tortu
A przynajmniej jedna
Ja też zazdroszczę Jestem tak pazerna na słodycze, że aż się zaczynam martwić czy sobie tym nie zaszkodzę.. Przy wigilijnych przygotowaniach, gdy mama obkrawała przypalone spód i brzegi sernika, ja stałam obok, brałam te płaty i wyżerałam z tych zwęglonych części to co się jeszcze nadawało do zjedzenia
Stary 2012-12-27, 11:56   #266
surka
Zakorzenienie

Cytat:
świetna historia

Cytat:
Świetny prezent na święta

Przyszła dzisiaj mi książka w oczekiwaniu na dziecko, powoli sobie ją podczytuję. Zaczęłam od środka, żeby dowiedzieć się od razu co teraz przeżywam I jest tu fajna ciekawostka:

"Jesteś głodna? Zauważyłaś pewnie, że pod koniec I trymestru ciązy zaczyna ci wracać apetyt, który prawdopodobnie straciłaś gdzieś w okolicy 6 tc. Jeśli biegasz teraz do lodówki tak często jak nastoletni chłopiec, to prawdopodobie nosisz go w sobie. Badania wykazują bowiem, że ciężarne, które spodziewają się chłopca jedzą więcej niz matki oczekujące narodzin córki..."

To ja chyba będę miała dziewuszkę

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
Ja też zazdroszczę Jestem tak pazerna na słodycze, że aż się zaczynam martwić czy sobie tym nie zaszkodzę.. Przy wigilijnych przygotowaniach, gdy mama obkrawała przypalone spód i brzegi sernika, ja stałam obok, brałam te płaty i wyżerałam z tych zwęglonych części to co się jeszcze nadawało do zjedzenia

Ja do dopiero w święta zaczęłam, jeść słodkości wcześniej nawet nie mogłam na nie spojrzeć, herbatę piłam gorzką i budyń też, mimo, że przed ciążą byłam słodyczowym potworem
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:57   #267
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Witaj! Tobie również gratuluję Super prezent miałaś

Cytat:
W nocy u mnie ok... nie wstaje częściej niż przed ciążą (znaczy zawsze w nocy wstawałam) ale to co teraz się dzieje u mnie w dzień to przechodzi wszystko... mama nadzieję, że gorzej już nie będzie, bo nigdy z domu nie wyjdę
Ja w nocy w ogóle nie wstaję na siusiu. Zawsze przed snem się wysikam i później rano jak tż do pracy wyprawiam. Ale wtedy tak mi się chcę że jak mieszam herbatę to nogami przebieram bo czasami mi się wydaje, że nie wytrzymam Dobrze, że w nocy przynajmniej mogę spokojnie spać.
A niby czytałam, że w II trymestrze nie będzie się tak biegać do wc bo macica się przesuwa trochę wyżej i już tak nie uciska na pęcherz.

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:58   #268
karolajn1987
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Makabra! ja mam to samo. W nocy wstaje chyba z 7 razy, teraz w pracy też ciągle latam...i to jak się wysikam to zaraz mam znowu pełno...
Stary 2012-12-27, 12:00   #269
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa... wyobraziłam to sobie chyba zbyt dosłownie

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
Witaj! Tobie również gratuluję Super prezent miałaś

Ja w nocy w ogóle nie wstaję na siusiu. Zawsze przed snem się wysikam i później rano jak tż do pracy wyprawiam. Ale wtedy tak mi się chcę że jak mieszam herbatę to nogami przebieram bo czasami mi się wydaje, że nie wytrzymam Dobrze, że w nocy przynajmniej mogę spokojnie spać.
A niby czytałam, że w II trymestrze nie będzie się tak biegać do wc bo macica się przesuwa trochę wyżej i już tak nie uciska na pęcherz.
Jesteśmy wyjątkami potwierdzającymi regułę...

Mały
Stary 2012-12-27, 12:05   #270
surka
Zakorzenienie

W nocy latam do toalety jak opętana, w dzień jest trochę lepiej, ale wieczorem już się zaczyna
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości