|
|
#241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Witam się porannie
My w drodze. Wracamy z Lublina na nasze południe W końcu... Te Święta były dla mnie traumatyczne. Utwierdziłam się w przekonaniu, że rodzina TŻ to inny świat.Mam nadzieję, że zdążymy do domu przed wizytą. W ostateczności prosto z samochodu zasiądę ![]() Nie dopuszczam do siebie myśli, że może być coś nie tak Od wczoraj cały czas mi niedobrze...Witam nową mamusię ![]() Cytat:
![]() Muszę skomentować ojca Grzegorza Mam rodzinę, która mieszka tam, gdzie on przyjmował. I mieli już 3 synów i bardzo chcieli mieć córeczkę. I ojciec Grzegorz dał im "przepis". Oczywiście urodził się chłopiec, a jak kilka lat później znajomy ksiądz przyszedł do nich na kolędę i zobaczył tego małego biegającego po domu i zapytał kto to, to ciotka odpowiedziała "Córka ojca Grzegorza".
|
|
#242 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po swiatecznej przerwie ..
dzieciatko w tym roku bylo hojne pizamki, dresiki, gra the sims 3 zebym sie nie nudzila pozniej na l4 perfum, torebka, sokowirowki, robot kuchenny aj sporo tego dostalismy z tz bo polowa prezentow wspolnych a teraz jak zwykle juz siedze w pracy :P wczoraj zrobilam sobie herbatke cytrynowo imbirowa zeby zapobiec mdłościom (mimo iz ich jeszcze nie mialam - tzn mialam ale z 2 tygodnie temu) i jak na zlosc ta herbatka tak mnie pobudzila ze co chwile latalam do kibelka, okropnie mi bylo po niej nie dobrze a ponoc imbir ma zapobiegac .. nie wiem zrobie dzis drugie podejscie ale jak efekt bedzie taki sam to wiadomo .. na mnie dziala odwrotnie ![]() wczoraj rowniez strasznie bolala mnie glowa - przez pol dnia .. nie chcialam brac tabletki .. ale malo brakowalo .. pekala mi poprostu łeb ;( pozdrawiam ![]() co do rozstepow ja kupilach elancyl (90 zl za 150 ml ) polecila mi go rowniez kolezanka kosmetyczka, jej przyjaciolka uzywala i nie miala ani jednego rozstępu, do tego czytalam opinie na wizazu innych kobiet ktore rowniez uzywaly i mialy sklonnosc do rozstepow i rowniez im sie nie pojawily .. zaczne sie nim smarowac od 3go miesiaca a narazie balsam nawilzajacy Johnson And Johnson .. jest swietny na moja sucha skore i ma lagodny zapach , jest ogromny i tani w porownaniu z innymi balsamami
"Everyday is a step closer" Edytowane przez La_Mezcla Czas edycji: 2012-12-27 o 09:55 |
|
|
|
#243 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#244 | |
|
Zakorzenienie
|
Dołączam się do kciuków
![]() Cytat:
|
|
#245 |
|
Zakorzenienie
|
Też już przeszłam jeden potężny ból głowy, około tygodnia temu.. cały dzień się męczyłam..dopiero po nocy zaczęło przechodzić.. A brać tabletki przeciwbólowe to strach. Ponoć apap jest dozwolony..no ale jednak tabletka to tabletka, teraz żadnej nie ufam.. zwłaszcza w 1 trymestrze.
Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2012-12-27 o 09:57 |
|
|
|
#246 |
|
Raczkowanie
|
Witam się z pracy
![]() co do brzucha to na razie u mnie bez zmian, jedynie podbrzusze twardsze, z tym, ze ja dopiero 8 tydzień. Trzymam kciuki za wszystkie wizyty
|
|
|
|
#247 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i też mam takie odczucia jak Ty, ale wszędzie piszą, że brzuszek w 1 ciąży wychodzi później niż w kolejnych-a u mnie to 1. Mój mąż stwierdził, że pewnie za dużo sie najadłam w święta a teraz zwalam na ciąże |
|
|
|
|
#248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam sporo tłuszczyku i myślałam, że bardzo długo nie będzie widać, ale ewidentnie pod pępkiem się zaokrąglił, mimo, ze cały czas dopinam się w stare spodnie z wyższym stanem Choć są już coraz ciaśniejsze, mimo, ze obwód w najszerszym miejscu na razie nie rośnie, zdecydowanie właśnie niżej![]() Ale jak założyłam na święta dość elastyczną sukienkę to sama się zdziwiłam jak bardzo wystający mam brzuchol
|
|
#249 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale później sam stwierdził że brzuch jest jakiś inny ![]() moja bratowa w pierwszej ciąży szybciej miała brzuch niż w drugiej
|
|
#250 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
![]() Cytat:
co do bólu brzucha to ja teraz dopiero od 3 dni mam takie, jakby skurcze w miejscu gdzie macica jest i po boku lekko. Teraz jestem w 9 t wg om, a w 8 wg usg i trochę się obawiam czy powinnam mieć takie bóle. one nie są mocne, nie boli cały czas tylko od czasu do czasu. Za tydzień wizyta, oby do tego czasu było wszystko dobrze
|
|
#251 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Dziś zaczynam 9 tc Wczoraj byłam na Wigilii w stajni. Powspominałyśmy fajne czasy, pojadłam pysznego ciasta (bo tylko na to miałam ochotę mimo, że dań było mnóstwo) porobiłam sobie zdjęcia z moim koniskiem i wróciłam szczęśliwa. Moja biedna niunia będzie miała teraz tyle mcy przerwy ![]() Dziś moja Małgosia ma czwarte urodziny. Już w łóżku dostała prezenty które od razu otworzyła i krzyczała, że zawsze o nich marzyła Fajne takie chwile
|
#252 |
|
Raczkowanie
|
Hej, u mnie niestety od miesiąca cały czas wymioty, lekarz ostatnio mówił że to ok, ale już nie daję rady i dziś na wizycie muszę z nim o tym pogadać...
W święta też się bardzo najadłam, że aż brzuch się zrobił większy, ale już wraca do normy |
|
|
|
#253 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dzis rano mdliło no i brzuch pobolewa
Ale mam skierowanie z nfz na usg i je wykorzystam.Jade do szpitala na 12 .Trzymajcie kciukasy,oby bylo ok. Jak na razie to tradycyjnie przed usg jestem zeschizowana Mam nadzieje ze bedzie brzuszne,to juz 14 tc dzis zaczynamy.Mam dosc dowcipnego
|
|
|
|
#254 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki!
A propos brzuszka, to ja już posiadam, dziś zaczęłam 10 tydzień a brzuszek dla mnie i rodziny widoczny był już od soboty Trzymam kciuki za USG, ja mam 7 stycznia, a już strasznie się stresuję co na nim będzie.
|
#255 |
|
Zadomowienie
|
tak patrze ma nojego dzidziusia na babystrology a tu taki grubasek mały
|
#256 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby było ok i żeby było przez brzuch ![]() Cytat:
Cytat:
dla Brzuszka ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- A mnie wykończy to sikanie niedługo ![]() Potrafię iść ze 4 razy w przeciągu 15 minut Wczoraj jak wracaliśmy do domu to mąż się ze mnie śmiał bo musiał na każdej stacji stawać
|
|
#257 | |
|
Zadomowienie
|
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
![]() Ja wizytuję jutro i już nie mogę się doczekać, kiedy zobaczę moje maleństwo ![]() ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
Ja też często latam siku. Nawet częściej chyba niż w I trymestrze. Jutro przed wizytą chyba co 5 minut będę biegać |
|
|
|
|
#258 |
|
Raczkowanie
|
Oj ja też pojadłam w święta, szkoda, że już się skończyły.
U mnie jeszcze nikt nie wie o ciąży. Jutro mam usg (to będzie 7tc 4dc wg OM). Nie mogę się doczekać, bardzo się denerwuję! Mam nadzieję, że wszystko dobrze. Przedwczoraj tż bardzo mnie wkurzył i wylałam z pół litra łez, ehh byłam przybita jak nie wiem
|
|
|
|
#259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj mi też już się strasznie dłuży... a jeszcze cały tydzień ![]() Musze jutro rano iść do laboratorium badania zrobić bo potem będzie zamknięte i się przed wizytą nie wyrobię Mi się chce zdecydowanie częściej niż w I najpierw chciałam to zwalić na spodnie, że mi pęcherz uciskają ale teraz chodzę w nie uciskających a dalej do WC mnie ciągnie![]() Cytat:
![]() Podobno po porodzie też się ciągle płacze jak te wszystkie hormony schodzą ![]() Taki już nasz ciężarówkowy los
|
|
#260 |
|
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik witam nową mamusie
właśnie wybieram się na wizytę-mam o 12, jakoś się nie denerwuje jeszcze, pewnie mnie weźmie w przychodni ;] |
|
|
|
#261 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe! Gratuluję wszystkim i nieśmiało dołączam do Waszego grona. Rano 24.12. zobaczyłam na teście bladą drugą kreseczkę. Był to dla mnie najpiękniejszy prezent, nie dość, że świąteczny to jeszcze urodzinowy, bo tego dnia właśnie, 29 lat temu przyszłam na świat
Z narzeczonym staraliśmy się o dzidzię 8 miesięcy, w kwietniu planujemy ślub. Test powtórzyłam w drugi dzień świąt i kreska była jeszcze wyraźniejsza. Dziś zrobiłam badanie Beta HCG, które wskazuje poziom hormonu 342 mIU/ml. U lekarza jeszcze nie byłam. Wybiorę się po nowym roku.
|
#262 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#263 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę się wziąść za robienie tortu dla Małgosi.
|
|
#264 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cudowny prezent ![]() Cytat:
Cytat:
A jaka jest tortowa koncepcja? ![]() Bo wizażowe ciotki już bardzo Małgosi zazdroszczą pysznego tortu ![]() A przynajmniej jedna
|
|
#265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#266 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Przyszła dzisiaj mi książka w oczekiwaniu na dziecko, powoli sobie ją podczytuję. Zaczęłam od środka, żeby dowiedzieć się od razu co teraz przeżywam I jest tu fajna ciekawostka:"Jesteś głodna? Zauważyłaś pewnie, że pod koniec I trymestru ciązy zaczyna ci wracać apetyt, który prawdopodobnie straciłaś gdzieś w okolicy 6 tc. Jeśli biegasz teraz do lodówki tak często jak nastoletni chłopiec, to prawdopodobie nosisz go w sobie. Badania wykazują bowiem, że ciężarne, które spodziewają się chłopca jedzą więcej niz matki oczekujące narodzin córki..." ![]() To ja chyba będę miała dziewuszkę ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#267 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super prezent miałaś ![]() Cytat:
A niby czytałam, że w II trymestrze nie będzie się tak biegać do wc bo macica się przesuwa trochę wyżej i już tak nie uciska na pęcherz. |
||
|
|
|
#268 |
|
Wtajemniczenie
|
Makabra! ja mam to samo. W nocy wstaje chyba z 7 razy, teraz w pracy też ciągle latam...i to jak się wysikam to zaraz mam znowu pełno...
|
|
#269 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- Cytat:
|
|
#270 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy latam do toalety jak opętana, w dzień jest trochę lepiej, ale wieczorem już się zaczyna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:42.

perfum, torebka, sokowirowki, robot kuchenny aj sporo tego dostalismy z tz
za wizytę

nic prawie nie zjadłam (uszka z barszczu wyjadłam)

dla Brzuszka