|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:)
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38297456]A właśnie, że suszą
To muszę się przyjrzeć następnym razem ![]() ---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Długo...
|
|
|
#1232 |
|
Zakorzenienie
|
Do zapięcia od stanika
Nie wiem czy te 30 minut to tak długo-gdybym chciała to pewnie uwinęłabym się dużo krócej ale strasznie nie lubię suszyć włosów bez tej przerwy w trakcie
|
|
#1233 | |
|
Pani Buka
|
Cytat:
|
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz mamy równe ![]() Cytat:
O ile mam dobry numer
|
|
|
#1235 |
|
Copyraptor
|
Ola, możesz podać np. szaszłyki z krewetkami, tzw. shrimp skewers. I do tego jakieś dipy. Bardzo popularne i dobre
Bardzo znane japońskie słodycze to tzw. Pocky, czyli paluszki maczane w czekoladzie i innych słodkich polewach - ostatnio widziałam je chyba w Auchanie albo w realu, marki Mikado. Możesz też sama zrobić, jeżeli znajdziesz gdzieś niesłone paluszki. http://1.bp.blogspot.com/-S6Zrd8tpdh...600/Mikado.jpg Bardzo znane są też dango z mąki ryżowej, też możesz zrobić, chyba są dość proste Znajomy japonista, a w zasadzie jego japońska dziewczyna, doradza jeszcze shiroan, czyli słodką pastę z białej fasoli (ale brzmi okropnie): http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=589 pl.wikipedia.org/wiki/Youkan I placuszki dorayaki, które już wyglądają lepiej i są dość proste: http://kuchnia-japonska.com.pl/przep...-dorayaki.html I jeszcze bułeczki manju, gotowane czasami na parze, czasami w piekarniku, na słodko albo na pikantno...przepisów jest multum http://przepisy.mangowe.pl/?recipes=manju http://govegan.pinger.pl/m/12733323/...ou-mandu-baozi Imo-mochi mogą też być pyszne: http://www.sushi-online.pl/imo-mochi...ona-lub-slodka
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2012-12-27 o 00:32 |
|
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Muszę wyrazić swoje rozgoryczenie. (liczę na uściski i pocieszanie ) Zrobiłam w tym roku kartki świąteczne, sztuk 10, rozesłane po całej rodzinie, jak co roku. Byłam z nich wyjątkowo zadowolona, w przeciwieństwie np. do ubiegłorocznych - uważam, że zrobiłam duże postępy, projekty były bardziej przemyślane itp. Ilekroć wysyłałam takie hand-made'y, nawet nie do końca udane, to spotykałam się z bardzo pozytywnymi opiniami, kiedy dzwoniono do nas z życzeniami to zawsze padał jakiś miły komentarz na temat kartek, tak samo zbierałam osobiście komplementy na Wigilii. A w tym roku nic. Oczywiście nie jestem jakąś super pro scraperką, uprawiam ewidentną amatorszczyznę, ale jakoś się to zawsze podobało O dziwo moja mama bardzo chwaliła tegoroczne kartki - mimo, że prawie nigdy nie komentowała, albo jej zdanie było wyciągane niemal siłą (i to na zasadzie "noo, najbardziej podoba mi się ta i ta"), tak tym razem się nimi wręcz zachwycała, na dodatek spontanicznie i całkiem od siebie Natomiast ze strony rodziny głucha cisza Aż mi jest przykro. W sumie to mnie się i tak podobają, zwyczajnie w świecie cieszy mnie takie babranie się i to jest praktycznie mój prezent mikołajowo-gwiazdkowy - przewalić kasę na te wszystkie urocze pierdołki do ozdabiania, a potem ich nieoszczędnie użyć ale jakoś tak smutno, że nikt nie docenił, mimo, że wcześniej spotykałam się z tak miłym przyjęciem ze strony tych osób. Koniec żalenia Cholerko, sporządziłam już mini listę zakupów, bo cośtam wygrzebałam w internecie, ale widzę, że muszę ją rozszerzyć ---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ---------- Te bułeczki z fasolką jadłam w zamierzchłych czasach, jak rodzice mnie wzięli do Mangghi nigdy potem już nie trafiłam na taki smak
Tak właśnie. Edytowane przez ola_gie Czas edycji: 2012-12-27 o 00:33 |
|
|
|
|
#1237 |
|
Copyraptor
|
Proszę, w sumie niektóre przepisy sama mam ochotę wypróbować
wyedytowałam posta i dodałam jeszcze jeden przepis na końcu.A, i jeszcze są bardzo znane onigiri, proste do zrobienia i dobre jako przekąska, możesz zrobić z tuńczykiem, kurczakiem, ale na słodko też wyjdą Kasiencja - w kwestii Twoich postanowień illustratorowych, to może Ci mogę coś doradzić albo wręcz zaproponować drobną współpracę, jak chcesz, to odezwij się na maila/gygy to Ci opowiem
Fanpage z moimi rysunkami, które pewnie już gdzieś widziałaś w internecie, tylko nie wiedziałaś, że to moje. Edytowane przez cholernarejestracja Czas edycji: 2012-12-27 o 00:52 |
|
|
|
#1238 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj, ten pomysl juz dawno upadl, mialam tylko 3 dni wolnego w swieta i nie bardzo by mi sie to oplacalo.. Cytat:
Cytat:
Na kolacje wigilijna mielismy: 2 rodzaje ryby, 3 rodzaje pierogow, pieczone warzywa, salatke jarzynowa, salatke z pomidorow, cebuli i mozarelli, z ciast tiramisu, mus czekoladowy, karpatke, sernik, makowiec i sernik na zimno, krakersy z pasta z tunczyka, a do picia mnostwo piwa, wina, whisky i brandy. Wspolnego to ja mam teraz chyba z wszystkimi narodowosciami jakie tylko istnieja
|
|
#1239 | |
|
Matka Smoka
|
Też mam tą. Tzn. chyba bo moja jest biała, nie widzę nazwy modelu, ale parametry się zgadzają. Mam ją już długo i jestem zadowolona
Cytat:
![]() Jesteś pewna, że dotarły do nich? Albo może już się przyzwyczaili do tego, że takie fajne kartki dostają i traktują to jako standard. Co i tak wg mnie nie zmienia faktu, że powinni coś wspomnieć.
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Ola a może w tym roku były tak dobre, że pomyśleli iż to kupne i oni czują się urażeni
|
|
|
|
#1241 |
|
Konto usunięte
|
noico - jakoś w lutym chcemy zorganizować kolejne spotkanie blogerek, jesteś chętna udostępnić lokal za jego reklamę na blogach?
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
zastanawiam się po co mi brat?
![]() Wredna, Kasiencja- widzę, że ta suszarka najtaniej wychodzi w neo24 a tam pracuje mój kolega więc jak coś to mogę go podpytać o rabacik i przesyłkę ![]() Cytat:
też mam wrażenie że Irlandczycy piją dużo, dużo więcej niż Polacy. znowu się muszę pakować i jechać za stara chyba na to jestem... a do Krk z przesiadką i godz. przerwą będę wracać 9h
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
|
|
|
|
#1243 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Jak tam po świętach? Ola właśnie, może pomyśleli, że to kupne
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie sądzę, żeby były aż tak dobre, naprawdę widać, że hand made, ale po prostu udany ![]() A po świętach? Wkurzyłam się, że od 4 dni jem ciągle to samo i właśnie pożeram makaron z pesto z ulepszeniami. Notabene pesto jest z Kauflanda i jest takie fajne, ostre
|
|
#1245 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Opinie w Internecie też ma dobre, więc biorę.Cytat:
![]() Jestem objedzona. Było dużo jedzenia, dużo gości. Rodzinnie i wesoło Prezenty trafione, a przynajmniej tak mi się wydaje. Też dostałam fajne, takie, na które zawsze byłoby mi żal kasy ![]() A Wy jak?
|
|
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może po prostu zapytaj czy doszły? Cytat:
Ale cieszę się, że spędzone bardzo rodzinnie. Do Krakowa wracam dopiero po nowym roku.
|
|
#1247 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłałam Ci na gg
![]() Nie no, już nieważne, liczyłam na spontaniczną reakcję i tyle to nie jakaś moja życiowa porażka i tragedia, tylko chciałam się pożalić, że mi się przykro zrobiło
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Ola-nie dziwię się, że było Ci przykro...Rodzinka pewnie już się przyzwyczaiła i dlatego nie zwrócili uwagi na kartki. Lub tak jak u mnie w domu-dopiero dzisiaj sprawdziliśmy skrzynkę na listy
|
|
#1249 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno
Wczoraj umarła moja Babcia i jakoś tak...
|
#1250 |
|
Konto usunięte
|
zielona, przytulam
|
|
|
|
#1251 |
|
Nie depcze krokusów
|
Strasznie przykre
![]()
|
|
#1252 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38296917]Ja mam dokładnie tego Philipsa i jest to najlepsza suszarka jakiej używałam. Przede wszystkim jest lekka, ma jonizację która faktycznie działa, fajny dyfuzor, a letni nawiew jest naprawdę letni
popatrzyłam na fotki w necie i okazało się, że ja też mam tę suszarkę jak najbardziej polecam. 3 typy nawiewu, 3 prędkości polecam! mam ją klika miesięcy
|
#1253 |
|
maszyna, nie człowiek
|
Zielona, trzymaj się jakoś!
![]() A ja nie mam suszarki
|
#1254 | |
|
Zakorzenienie
|
Kartki oli_gie są śliczne !
Trzymaj się Cytat:
Edytowane przez WrednaMyszka Czas edycji: 2012-12-27 o 18:13 |
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona
![]() U mnie w tym roku było dziwnie, zabrakło kilku osób, które odeszły w tym roku... nie było wigilii u mojej ukochanej babci i jedynie spotkanie u teściów miało jakiś świąteczny klimat... ale ogólnie dziwnie i mało świątecznie było... Jedyny wielki pozytyw, to pierwszego dnia świąt moja przyjaciółka urodziła synka
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
Zielona :tuli: przykro mi strasznie
![]() Nie poczułam w tym roku w ogóle magii świąt...Humor zatem będę skutecznie sobie poprawiać wyciągając was na grzańce jak tylko powrócę do Krakowa
|
|
#1257 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przykro mi
|
|
#1258 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Swoją drogą już się zaczęły wyprzedaże ![]() Oczywiście nie mogłam przejść obojetnie wobec tego faktu i odwiedziłam dziś Galerię Krakowską. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że kupiłam tylko dwie rzeczy, które chodziły juz za mną od kilku miesięcy: - sukienkę w Wallis w wężowy, pomarańczowo-fioletowy wzór. O ile mam słabość do sukienek to jednak cena przed promocją ( 300 zł za sztuczny materiał) skutecznie mnie odstraszała. Ale obniżka 50% zdziałała cuda. - płaszcz-narzutka z Mango, też zachorowałam na niego jakieś 3 miesiące temu ale szkoda mi było wydać 340 zł bo tak naprawdę takie ubranie nie jest mi niezbędne. Skusiłam się po przecenie ![]() Poza tym -30% na kolorówkę w Marrionaud i trafił do mnie nowy podkład z YSL. Nie kupuję kosmetyków ale akurat niedawno skończył mi się taki produkt. A dla dziewczyn posiadających buty Emu - możecie napisać mi gdzie kupiłyście swoje? Bo mam plan je nabyć ale dzisiaj w galerii widziałam je za 999zł i chyba można je dostać taniej? |
|
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny za otuchę
Cytat:
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Trzymaj się dzielnie
![]() Cytat:
Fajnie, że upolowałaś rzeczy, które upatrzyłaś sobie wcześniej, to chyba największa satysfakcja Mówisz o Stingerach? Też bym sobie chciała sprawić, ale nie wyobrażam sobie wywalić naraz 800 zł czy więcej na buty... Wiem, że to inwestycja na lata itp., że model jest wytrzymały i wart tych pieniędzy, ale po prostu nie jestem w stanie tyle wydać a znowu nie kupię tańszego modelu, bo wiem, że jak już to lepiej inwestować w Stingery
![]() |
Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:26.

Mam dostać w prezencie, ale jak już się zdecyduję czy Philips czy Remington to zapytam osoby kupującej, dogadamy się jakoś
Aż mi jest przykro. W sumie to mnie się i tak podobają, zwyczajnie w świecie cieszy mnie takie babranie się i to jest praktycznie mój prezent mikołajowo-gwiazdkowy - przewalić kasę na te wszystkie urocze pierdołki do ozdabiania, a potem ich nieoszczędnie użyć