i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:) - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Spotkania Wizażanek

Notka

Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 23:28   #1231
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Dot.: i mamy krakowskie oczko!!!- nastała część XXI:)

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38297456]A właśnie, że suszą [/QUOTE]
To muszę się przyjrzeć następnym razem

---------- Dopisano o 23:28 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez OneMoreDress Pokaż wiadomość
Teraz i tak je porządnie skróciłam
Suszenie zajmuje mi jakieś 30 minut-z małą przerwą w trakcie
Dokąd Ci teraz sięgają?
Długo...

WrednaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 23:35   #1232
OneMoreDress
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez WrednaMyszka Pokaż wiadomość
Dokąd Ci teraz sięgają?
Długo...
Do zapięcia od stanika Nie wiem czy te 30 minut to tak długo-gdybym chciała to pewnie uwinęłabym się dużo krócej ale strasznie nie lubię suszyć włosów bez tej przerwy w trakcie
Stary 2012-12-26, 23:46   #1233
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
Nie wiem Mam dostać w prezencie, ale jak już się zdecyduję czy Philips czy Remington to zapytam osoby kupującej, dogadamy się jakoś
aaa... wiesz, też nie musimy tak kombinować. mogę kupić sama, tylko musiałabym po prostu sprawdzić gdzie jest najtaniej

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 00:06   #1234
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Do zapięcia od stanika Nie wiem czy te 30 minut to tak długo-gdybym chciała to pewnie uwinęłabym się dużo krócej ale strasznie nie lubię suszyć włosów bez tej przerwy w trakcie
Nie będę już mieć kompleksu długości włosów przy Tobie Teraz mamy równe

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
aaa... wiesz, też nie musimy tak kombinować. mogę kupić sama, tylko musiałabym po prostu sprawdzić gdzie jest najtaniej
Zobacz sobie na gadu, napisałam Ci coś O ile mam dobry numer

Stary 2012-12-27, 00:29   #1235
cholernarejestracja
Copyraptor

Ola, możesz podać np. szaszłyki z krewetkami, tzw. shrimp skewers. I do tego jakieś dipy. Bardzo popularne i dobre http://www.chow.com/assets/2009/08/2...kerers_600.jpg mogą być z ananasem na słodko, a mogą być z warzywami na bardziej wytrawni, pogooglaj, przepisów jest masa.

Bardzo znane japońskie słodycze to tzw. Pocky, czyli paluszki maczane w czekoladzie i innych słodkich polewach - ostatnio widziałam je chyba w Auchanie albo w realu, marki Mikado. Możesz też sama zrobić, jeżeli znajdziesz gdzieś niesłone paluszki. http://1.bp.blogspot.com/-S6Zrd8tpdh...600/Mikado.jpg

Bardzo znane są też dango z mąki ryżowej, też możesz zrobić, chyba są dość proste http://kuchnia2010.ubf.pl/forum/view...&thread_id=406

Znajomy japonista, a w zasadzie jego japońska dziewczyna, doradza jeszcze shiroan, czyli słodką pastę z białej fasoli (ale brzmi okropnie): http://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?t=589
pl.wikipedia.org/wiki/Youkan

I placuszki dorayaki, które już wyglądają lepiej i są dość proste: http://kuchnia-japonska.com.pl/przep...-dorayaki.html

I jeszcze bułeczki manju, gotowane czasami na parze, czasami w piekarniku, na słodko albo na pikantno...przepisów jest multum

http://przepisy.mangowe.pl/?recipes=manju
http://govegan.pinger.pl/m/12733323/...ou-mandu-baozi

Imo-mochi mogą też być pyszne: http://www.sushi-online.pl/imo-mochi...ona-lub-slodka

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2012-12-27 o 00:32
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 00:35   #1236
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Nie będę już mieć kompleksu długości włosów przy Tobie Teraz mamy równe
Ej, to mnie też niewiele brakuje

Muszę wyrazić swoje rozgoryczenie. (liczę na uściski i pocieszanie ) Zrobiłam w tym roku kartki świąteczne, sztuk 10, rozesłane po całej rodzinie, jak co roku. Byłam z nich wyjątkowo zadowolona, w przeciwieństwie np. do ubiegłorocznych - uważam, że zrobiłam duże postępy, projekty były bardziej przemyślane itp. Ilekroć wysyłałam takie hand-made'y, nawet nie do końca udane, to spotykałam się z bardzo pozytywnymi opiniami, kiedy dzwoniono do nas z życzeniami to zawsze padał jakiś miły komentarz na temat kartek, tak samo zbierałam osobiście komplementy na Wigilii. A w tym roku nic. Oczywiście nie jestem jakąś super pro scraperką, uprawiam ewidentną amatorszczyznę, ale jakoś się to zawsze podobało O dziwo moja mama bardzo chwaliła tegoroczne kartki - mimo, że prawie nigdy nie komentowała, albo jej zdanie było wyciągane niemal siłą (i to na zasadzie "noo, najbardziej podoba mi się ta i ta"), tak tym razem się nimi wręcz zachwycała, na dodatek spontanicznie i całkiem od siebie Natomiast ze strony rodziny głucha cisza Aż mi jest przykro. W sumie to mnie się i tak podobają, zwyczajnie w świecie cieszy mnie takie babranie się i to jest praktycznie mój prezent mikołajowo-gwiazdkowy - przewalić kasę na te wszystkie urocze pierdołki do ozdabiania, a potem ich nieoszczędnie użyć ale jakoś tak smutno, że nikt nie docenił, mimo, że wcześniej spotykałam się z tak miłym przyjęciem ze strony tych osób. Koniec żalenia

Cholerko, dzięki wielkie! Biorę się za czytanie sporządziłam już mini listę zakupów, bo cośtam wygrzebałam w internecie, ale widzę, że muszę ją rozszerzyć

---------- Dopisano o 00:35 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Te bułeczki z fasolką jadłam w zamierzchłych czasach, jak rodzice mnie wzięli do Mangghi nigdy potem już nie trafiłam na taki smak

Tak właśnie.

Edytowane przez ola_gie
Czas edycji: 2012-12-27 o 00:33
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 00:37   #1237
cholernarejestracja
Copyraptor

Proszę, w sumie niektóre przepisy sama mam ochotę wypróbować wyedytowałam posta i dodałam jeszcze jeden przepis na końcu.

A, i jeszcze są bardzo znane onigiri, proste do zrobienia i dobre jako przekąska, możesz zrobić z tuńczykiem, kurczakiem, ale na słodko też wyjdą

Kasiencja - w kwestii Twoich postanowień illustratorowych, to może Ci mogę coś doradzić albo wręcz zaproponować drobną współpracę, jak chcesz, to odezwij się na maila/gygy to Ci opowiem

Edytowane przez cholernarejestracja
Czas edycji: 2012-12-27 o 00:52
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 01:07   #1238
lalaith
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Czy ktoś miałby ochotę na zamówienie książkowe w wydawnictwie www.czarnaowca.pl? Mają niezłe ceny, i w dziale "tania książka" są super promocje, tylko trzeba sprawdzać, czy książka jest dostępna. Mają fajne poradniki związkowe, ale też zwykłą literaturę.
Kiedy wroce do PL ksiazki zawsze

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Zaraz, zaraz, a nie miałaś jechać do brata?
Oj, ten pomysl juz dawno upadl, mialam tylko 3 dni wolnego w swieta i nie bardzo by mi sie to oplacalo..

Cytat:
Mam znajomego, który bardzo często przylatuje do Polski. Czeka na okazje Poza tym zawsze możesz sobie odbić trochę bilet, np. kupując coś w Polsce i sprzedając u siebie (papierosy chyba byłyby opłacalne)
Hmm, dzieki za pouczenia ale o tanich lotach wiem juz chyba wszystko co mozliwe. Na tanie loty mozna owszem polowac, kiedy nie ma sie konkretnych terminow di dyspozycji i wie sie o nich z duzym wyprzedzeniem

Cytat:
Napisane przez gg22 Pokaż wiadomość

i jak się czułaś w Święta na obczyźnie?
a czemu niemiecka Wigilia? co Ty tam masz wspólnego z Niemcami?
są jakieś znaczne różnice w tradycji, w potrawach?
Nie czulam swiat zupelnie. Irlandczycy nie obchodza wigilii wiec zrobilismy ja tylko ze wzgledu na nas. W IE w swieta je sie indyka i pije jeszcze wiecej niz na codzien (a na codzien pije sie naprawde duzo, jesli kiedys jeszcze uslysze ze Polacy pija duzo po prostu bede sie smiala).
Na kolacje wigilijna mielismy: 2 rodzaje ryby, 3 rodzaje pierogow, pieczone warzywa, salatke jarzynowa, salatke z pomidorow, cebuli i mozarelli, z ciast tiramisu, mus czekoladowy, karpatke, sernik, makowiec i sernik na zimno, krakersy z pasta z tunczyka, a do picia mnostwo piwa, wina, whisky i brandy.
Wspolnego to ja mam teraz chyba z wszystkimi narodowosciami jakie tylko istnieja
Stary 2012-12-27, 09:06   #1239
Ineso
Matka Smoka

Cytat:
Zastanawiam się nad:

Suszarka PHILIPS HP8182
Też mam tą. Tzn. chyba bo moja jest biała, nie widzę nazwy modelu, ale parametry się zgadzają. Mam ją już długo i jestem zadowolona
Cytat:
Mam podobnie i też suszę na raty.
Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość

Muszę wyrazić swoje rozgoryczenie. (liczę na uściski i pocieszanie )
Jesteś pewna, że dotarły do nich?Albo może już się przyzwyczaili do tego, że takie fajne kartki dostają i traktują to jako standard. Co i tak wg mnie nie zmienia faktu, że powinni coś wspomnieć.
Ineso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:47   #1240
noicojamamtuwpisac
Zadomowienie

Ola a może w tym roku były tak dobre, że pomyśleli iż to kupne i oni czują się urażeni
noicojamamtuwpisac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:10   #1241
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3
Konto usunięte

noico - jakoś w lutym chcemy zorganizować kolejne spotkanie blogerek, jesteś chętna udostępnić lokal za jego reklamę na blogach?
f3c5f22a477733c3f05238ecee51cadb3aa4293a_6848b944d63c3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:53   #1242
gg22
Zakorzenienie

zastanawiam się po co mi brat? jak on mnie wkurza

Wredna, Kasiencja- widzę, że ta suszarka najtaniej wychodzi w neo24 a tam pracuje mój kolega więc jak coś to mogę go podpytać o rabacik i przesyłkę

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość

Wspolnego to ja mam teraz chyba z wszystkimi narodowosciami jakie tylko istnieja
no mało tradycyjne Święta,ale fajnie, że w ogóle mieliście.
też mam wrażenie że Irlandczycy piją dużo, dużo więcej niż Polacy.

znowu się muszę pakować i jechać za stara chyba na to jestem... a do Krk z przesiadką i godz. przerwą będę wracać 9h
.
gg22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 13:20   #1243
mmmmmm
Zakorzenienie

Cześć
Jak tam po świętach?

Ola właśnie, może pomyśleli, że to kupne
Stary 2012-12-27, 13:48   #1244
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Jesteś pewna, że dotarły do nich?Albo może już się przyzwyczaili do tego, że takie fajne kartki dostają i traktują to jako standard. Co i tak wg mnie nie zmienia faktu, że powinni coś wspomnieć.
Do babci dotarła, myślę, że do reszty też, bo były wysyłane jednego dnia, tydzień przed wigilią.
Cytat:
Napisane przez noicojamamtuwpisac Pokaż wiadomość
Ola a może w tym roku były tak dobre, że pomyśleli iż to kupne i oni czują się urażeni

Cytat:
Napisane przez mmmmmm Pokaż wiadomość
Cześć
Jak tam po świętach?

Ola właśnie, może pomyśleli, że to kupne
Nie sądzę, żeby były aż tak dobre, naprawdę widać, że hand made, ale po prostu udany

A po świętach? Wkurzyłam się, że od 4 dni jem ciągle to samo i właśnie pożeram makaron z pesto z ulepszeniami. Notabene pesto jest z Kauflanda i jest takie fajne, ostre kupiłam je w wakacje, żeby mieć na wyjazd, a otworzyłam dopiero teraz

Tak właśnie.
Stary 2012-12-27, 14:06   #1245
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Muszę wyrazić swoje rozgoryczenie. (liczę na uściski i pocieszanie )
[...]
Trzeba było nam pokazać to pozachwycałybyśmy się
Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Hmm, dzieki za pouczenia ale o tanich lotach wiem juz chyba wszystko co mozliwe. Na tanie loty mozna owszem polowac, kiedy nie ma sie konkretnych terminow di dyspozycji i wie sie o nich z duzym wyprzedzeniem
To nie były pouczenia
Cytat:
Napisane przez Ineso Pokaż wiadomość
Też mam tą. Tzn. chyba bo moja jest biała, nie widzę nazwy modelu, ale parametry się zgadzają. Mam ją już długo i jestem zadowolona
No to już mnie przekonałyście do Philipsa Opinie w Internecie też ma dobre, więc biorę.
Cytat:
Wredna, Kasiencja- widzę, że ta suszarka najtaniej wychodzi w neo24 a tam pracuje mój kolega więc jak coś to mogę go podpytać o rabacik i przesyłkę
Byłoby super

Cytat:
Cześć
Jak tam po świętach?
Jestem objedzona. Było dużo jedzenia, dużo gości. Rodzinnie i wesoło Prezenty trafione, a przynajmniej tak mi się wydaje. Też dostałam fajne, takie, na które zawsze byłoby mi żal kasy
A Wy jak?

Stary 2012-12-27, 14:11   #1246
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
A po świętach? Wkurzyłam się, że od 4 dni jem ciągle to samo i właśnie pożeram makaron z pesto z ulepszeniami. Notabene pesto jest z Kauflanda i jest takie fajne, ostre kupiłam je w wakacje, żeby mieć na wyjazd, a otworzyłam dopiero teraz
Hand made tez można kupić
Może po prostu zapytaj czy doszły?

Cytat:
Jestem objedzona. Było dużo jedzenia, dużo gości. Rodzinnie i wesoło Prezenty trafione, a przynajmniej tak mi się wydaje. Też dostałam fajne, takie, na które zawsze byłoby mi żal kasy
A Wy jak?
U mnie święta dość smutne w tym roku...
Ale cieszę się, że spędzone bardzo rodzinnie. Do Krakowa wracam dopiero po nowym roku.
Stary 2012-12-27, 14:20   #1247
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba było nam pokazać to pozachwycałybyśmy się
Wysłałam Ci na gg
Cytat:
Hand made tez można kupić
Może po prostu zapytaj czy doszły?
Nie no, już nieważne, liczyłam na spontaniczną reakcję i tyle to nie jakaś moja życiowa porażka i tragedia, tylko chciałam się pożalić, że mi się przykro zrobiło

Tak właśnie.
Stary 2012-12-27, 14:46   #1248
OneMoreDress
Zakorzenienie

Ola-nie dziwię się, że było Ci przykro...Rodzinka pewnie już się przyzwyczaiła i dlatego nie zwrócili uwagi na kartki. Lub tak jak u mnie w domu-dopiero dzisiaj sprawdziliśmy skrzynkę na listy
Stary 2012-12-27, 15:01   #1249
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć
Jak tam po świętach?
Smutno Wczoraj umarła moja Babcia i jakoś tak...
Stary 2012-12-27, 15:22   #1250
2016070953
Konto usunięte

zielona, przytulam
2016070953 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 15:52   #1251
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez zielona_nadzieja Pokaż wiadomość
Strasznie przykre
Stary 2012-12-27, 16:18   #1252
baajeczna2
Wtajemniczenie

[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;38296917]Ja mam dokładnie tego Philipsa i jest to najlepsza suszarka jakiej używałam. Przede wszystkim jest lekka, ma jonizację która faktycznie działa, fajny dyfuzor, a letni nawiew jest naprawdę letni No i mam ją już prawie 3 lata i wszystko nadal super działa.[/QUOTE]

popatrzyłam na fotki w necie i okazało się, że ja też mam tę suszarkę jak najbardziej polecam. 3 typy nawiewu, 3 prędkości polecam! mam ją klika miesięcy

the less you care, the happier you are.
baajeczna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:39   #1253
nicRu
maszyna, nie człowiek

Zielona, trzymaj się jakoś!

A ja nie mam suszarki
Stary 2012-12-27, 16:46   #1254
WrednaMyszka
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam Ci na gg
Kartki oli_gie są śliczne !
Cytat:
Trzymaj się

Cytat:
Napisane przez baajeczna2 Pokaż wiadomość
popatrzyłam na fotki w necie i okazało się, że ja też mam tę suszarkę jak najbardziej polecam. 3 typy nawiewu, 3 prędkości polecam! mam ją klika miesięcy
Następna

Edytowane przez WrednaMyszka
Czas edycji: 2012-12-27 o 18:13
Stary 2012-12-27, 18:06   #1255
jojla
Zakorzenienie

Zielona

U mnie w tym roku było dziwnie, zabrakło kilku osób, które odeszły w tym roku... nie było wigilii u mojej ukochanej babci i jedynie spotkanie u teściów miało jakiś świąteczny klimat... ale ogólnie dziwnie i mało świątecznie było...

Jedyny wielki pozytyw, to pierwszego dnia świąt moja przyjaciółka urodziła synka

jojla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:13   #1256
OneMoreDress
Zakorzenienie

Zielona :tuli: przykro mi strasznie

Nie poczułam w tym roku w ogóle magii świąt...Humor zatem będę skutecznie sobie poprawiać wyciągając was na grzańce jak tylko powrócę do Krakowa
Stary 2012-12-27, 19:14   #1257
mmmmmm
Zakorzenienie

Cytat:
Wysłałam Ci na gg

Nie no, już nieważne, liczyłam na spontaniczną reakcję i tyle to nie jakaś moja życiowa porażka i tragedia, tylko chciałam się pożalić, że mi się przykro zrobiło
Przyzwyczaiłaś ich już do tego jaka jesteś zdolna

Cytat:
przykro mi
Stary 2012-12-27, 21:25   #1258
201608010929
Konto usunięte

Cytat:
Podpytaj podpytaj bo ja też jestem zainteresowana

Swoją drogą już się zaczęły wyprzedaże
Oczywiście nie mogłam przejść obojetnie wobec tego faktu i odwiedziłam dziś Galerię Krakowską. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że kupiłam tylko dwie rzeczy, które chodziły juz za mną od kilku miesięcy:
- sukienkę w Wallis w wężowy, pomarańczowo-fioletowy wzór. O ile mam słabość do sukienek to jednak cena przed promocją ( 300 zł za sztuczny materiał) skutecznie mnie odstraszała. Ale obniżka 50% zdziałała cuda.
- płaszcz-narzutka z Mango, też zachorowałam na niego jakieś 3 miesiące temu ale szkoda mi było wydać 340 zł bo tak naprawdę takie ubranie nie jest mi niezbędne. Skusiłam się po przecenie

Poza tym -30% na kolorówkę w Marrionaud i trafił do mnie nowy podkład z YSL. Nie kupuję kosmetyków ale akurat niedawno skończył mi się taki produkt.

A dla dziewczyn posiadających buty Emu - możecie napisać mi gdzie kupiłyście swoje? Bo mam plan je nabyć ale dzisiaj w galerii widziałam je za 999zł i chyba można je dostać taniej?
201608010929 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 22:03   #1259
zielona_nadzieja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny za otuchę

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość
Jedyny wielki pozytyw, to pierwszego dnia świąt moja przyjaciółka urodziła synka
To super
Stary 2012-12-27, 23:27   #1260
ola_gie
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się dzielnie
Cytat:
Napisane przez MistrzyniSprzecznosci Pokaż wiadomość

Swoją drogą już się zaczęły wyprzedaże
Oczywiście nie mogłam przejść obojetnie wobec tego faktu i odwiedziłam dziś Galerię Krakowską. Na swoje usprawiedliwienie mam to, że kupiłam tylko dwie rzeczy, które chodziły juz za mną od kilku miesięcy:
- sukienkę w Wallis w wężowy, pomarańczowo-fioletowy wzór. O ile mam słabość do sukienek to jednak cena przed promocją ( 300 zł za sztuczny materiał) skutecznie mnie odstraszała. Ale obniżka 50% zdziałała cuda.
- płaszcz-narzutka z Mango, też zachorowałam na niego jakieś 3 miesiące temu ale szkoda mi było wydać 340 zł bo tak naprawdę takie ubranie nie jest mi niezbędne. Skusiłam się po przecenie

Poza tym -30% na kolorówkę w Marrionaud i trafił do mnie nowy podkład z YSL. Nie kupuję kosmetyków ale akurat niedawno skończył mi się taki produkt.

A dla dziewczyn posiadających buty Emu - możecie napisać mi gdzie kupiłyście swoje? Bo mam plan je nabyć ale dzisiaj w galerii widziałam je za 999zł i chyba można je dostać taniej?
Wow, no to Ci się super udały zakupy Fajnie, że upolowałaś rzeczy, które upatrzyłaś sobie wcześniej, to chyba największa satysfakcja

Mówisz o Stingerach? Też bym sobie chciała sprawić, ale nie wyobrażam sobie wywalić naraz 800 zł czy więcej na buty... Wiem, że to inwestycja na lata itp., że model jest wytrzymały i wart tych pieniędzy, ale po prostu nie jestem w stanie tyle wydać a znowu nie kupię tańszego modelu, bo wiem, że jak już to lepiej inwestować w Stingery

Tak właśnie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Spotkania Wizażanek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości