Lubelskie Panny Młode - jesteście??? - Strona 239 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-03-01, 20:29   #7141
akasha84
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Nie...kolezanka na własny slub robila tam makijaz i wyszedł fajny i trwały!czesac bede sie tam na bank a makijaz zawsze moge odwolac,jeszcze duzo czasu.
no ja swój ślubny makijaż musiałam odwołać, bo fryzjerka się troche z czasem nie zmieściła
akasha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 20:33   #7142
anulcia111
Przyczajenie

Dziewczynki chciałam prosić czy któraś z Was mogłaby mi podać namiary( tel.) na koscielne nauki weekendowe . Kiedy warto byłoby zacząć jeśli ślub mam w czerwcu 2008???
anulcia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-01, 20:37   #7143
anulcia111
Przyczajenie

Słuchajcie a na ile wcześniej przed ślubem trzeba się kontaktować z P. Ratajewską w sprawie dekoracji??? Czy ona dekoruje również sale weselne, czy tylko kościoły???
Stary 2007-03-01, 20:41   #7144
milly
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anulcia111 Pokaż wiadomość
Dziewczynki chciałam prosić czy któraś z Was mogłaby mi podać namiary( tel.) na koscielne nauki weekendowe . Kiedy warto byłoby zacząć jeśli ślub mam w czerwcu 2008???
...wpisz w wyszukiwarke na (tym forum) "nauki weekendowe" i wyskoczą Ci wszystkie informacje. Namiary były już kiedys podawane, ja niestety ich nie znam.

P.S. Masz jeszcze full czasu i możesz chodzic na nauki normalnie, no chyba ze nie możesz
milly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 02:23   #7145
katka_r
Raczkowanie

GG do katka_r

Witam Lublinianki

Bardzo ucieszył mnie ten wątek i szybciutko postanowiłam się przywitać, zawsze to w grupie raźniej

Ja wprawdzie od października 2006 mieszkam w Łodzi, ale urodziłam i wychowałam się w Lublinie i tu właśnie będzie mój ślub. Datę mamy już ustaloną od zaręczyn, a te odbyły się w 2005 roku. To musi być 12 kwietnia i najbliższa sobota tego kwietnia wypada w 2008. W zasadzie nie planowałam nic jeszcze załatwiać, data wydawała mi się tak odległa, ale moja koleżanka ma w lipcu 2008 i ma już salę i Kościół, więc ja trochę spanikowałam Czy naprawdę musimy już się tym zajmować? Przeraża mnie ogrom przygotowań...

Pozdrawiam
Stary 2007-03-02, 07:52   #7146
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez akasha84 Pokaż wiadomość
Szczerze wydaje mi się, że ne ejst to zbyt wygórowana cena jak na Lublin. A zdjęcia sa rewelacyjne. Fotograf p. Partyka profesjonalnie podszedł do sesji. Ujął na zdjęciach nasze atuty, a nie wady. A zdjęcia bajeczne. Moim zdaniem warto raz w życiu wydac troszke więcej grosza
Owszem każdy ma inne zdanie na temat fotografa - i dla mnie zdjęcia w studiu ze sztucznymi tłami są trochę sztuczne - wolę zdjęcia na łonie natury, bardziej naturalne

Akasha napisz w ogóle gdzie masz ślub, wesele w jakim lokalu i kiedy ?

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 08:17   #7147
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Co do pani Ani Ratajewskiej to koszt dekoracji kościoła to 250 zł. Wchodzi w to 20 szpalerów z kwiatami sztucznymi - ale zapewniam, ze wyglądaja pięknie jak prawdziwe, dekoracja kleczników i tablica - taka smieszna z napisem czy jto slub. Pani Ania dekoruje sale weselne ale tylko kwiatami i tkaninami i głównie jest to aranzacja stołów. My zrezygnowalismy z tej opcji bo tym zajma sie w lokalu sami.

A tak nawiązują do tych gołębi to dla mnie jest to beznadziejne!!!!! Szkoda tylko tych ptaków no i chyba trzeba uzwazać zeby nie zrobił psikusa. Ale słyszałam, ze ptasie g...... to na szczescie!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 08:33   #7148
alusia*
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to alusia*

Cytat:
Napisane przez Frecia_28 Pokaż wiadomość
Ala - bardzo ładny dół a jaka góra??
Dziekigora to gorsecik taki pomarszczony i wyszywany delikatnie koronka z koralikami.Z tylu wiazny tak ze cialko bedzie widac.Mam zdjecie gorsetu ale w katalogu...
alusia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 08:35   #7149
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez katka_r Pokaż wiadomość
Witam Lublinianki

Bardzo ucieszył mnie ten wątek i szybciutko postanowiłam się przywitać, zawsze to w grupie raźniej

Ja wprawdzie od października 2006 mieszkam w Łodzi, ale urodziłam i wychowałam się w Lublinie i tu właśnie będzie mój ślub. Datę mamy już ustaloną od zaręczyn, a te odbyły się w 2005 roku. To musi być 12 kwietnia i najbliższa sobota tego kwietnia wypada w 2008. W zasadzie nie planowałam nic jeszcze załatwiać, data wydawała mi się tak odległa, ale moja koleżanka ma w lipcu 2008 i ma już salę i Kościół, więc ja trochę spanikowałam Czy naprawdę musimy już się tym zajmować? Przeraża mnie ogrom przygotowań...

Pozdrawiam
Witaj na forum!Tak to juz jest ,ze sale i zespol trzeba zaklepac duuuzo wczesniej.No moze jeszcze fotografa.My zareczylismy sie w marcu 2006 a sale i zespol juz zaklepalismy w maju 2006 na czerwiec 2007.Włascicielka sali podala nam do wyboru tylko 2 wolne soboty.
Stary 2007-03-02, 09:08   #7150
tola3804
Zakorzenienie

Alusia i Nicky! To jak to w końcu jest z tymi kwiatami? Żywe czy sztuczne?! Alusia pisze, że żywe, a Nicky, że sztuczne...
Stary 2007-03-02, 09:09   #7151
tola3804
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alusia* Pokaż wiadomość
Wziełam ulotke do reki i okazuje sie ,ze o tej firmie była juz wiele razy mowa na forumUsługi florystyczne Anna Ratajewska...Kwiaty w wazonach sa żywe.Mam jeszcze namiary na firme Pietrzyk wedding Design ul.Turystyczna 9 Lublin.www.pietrzyk-sluby.za.plZajmuja sie dekoracja kosciola,wypozyczeniem samochodow,dekoracja sali weselnej,wypuszczaniem gołabków,oprawa muzyczna ceremonii slubnej.
[quote=nicky_1981;3827981]Co do pani Ani Ratajewskiej to koszt dekoracji kościoła to 250 zł. Wchodzi w to 20 szpalerów z kwiatami sztucznymi - ale zapewniam, ze wyglądaja pięknie jak prawdziwe, dekoracja kleczników i tablica - taka smieszna z napisem czy jto slub. Pani Ania dekoruje sale weselne ale tylko kwiatami i tkaninami i głównie jest to aranzacja stołów. My zrezygnowalismy z tej opcji bo tym zajma sie w lokalu sami.

Dziewczyny! To jak to w końcu jest?! Te kwiaty są żywe czy sztuczne?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-02, 09:42   #7152
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tola3804 Pokaż wiadomość
Alusia i Nicky! To jak to w końcu jest z tymi kwiatami? Żywe czy sztuczne?! Alusia pisze, że żywe, a Nicky, że sztuczne...
A byłam pewna ,ze na targach w tych wazonach to byly żywe kwiaty!
Nie wiem jak Was ale dobijaja mnie te ciagle wyskakujace reklamy na wizazu!!wczesniej nie bylo ich tak duzo.Nie da sie niczego spokojnie przeczytac,napisac.
Stary 2007-03-02, 09:57   #7153
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Szczerze wydaje mi się, że ne ejst to zbyt wygórowana cena jak na Lublin. A zdjęcia sa rewelacyjne. Fotograf p. Partyka profesjonalnie podszedł do sesji. Ujął na zdjęciach nasze atuty, a nie wady. A zdjęcia bajeczne. Moim zdaniem warto raz w życiu wydac troszke więcej grosza
jak na Lublin, to jest wygórowana cena, ale jak jest popyt to i podaż, więc zapewne nawet jakby sobie życzył i 200 zł za zdjęcie zapewne chętni tez by się znaleźli i argumenty na to dlaczego tak drogo również. A poza tym inne osoby zajmujące się fotografią też są profesjonalistami (np. polecany na forum Zomer czy Kornet) więc podana argumentacja do mnie nie przemawia.
Ale kończąc tą wymianę "spostrzeżeń"- każdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 10:03   #7154
Ela1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
z tego co Akasha pisała wcześniej to chyba już miała ślub
Ela1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 10:16   #7155
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela1 Pokaż wiadomość
z tego co Akasha pisała wcześniej to chyba już miała ślub
Ja miałam ślub 19.08.2006r. Chciałam Wam doradzić, tak jak mogłam. Robiłam zdjęcia u Partyki bo to jest świetny fachowiec i wiele osob mi go wcześniej polecało. Były to zdjęcia studyjne. Wiem, że koszt nie należał do niskich, ale byłam też "U Rożka" i u Mazurka i ceny były słuchajcie podobne. Teraz mieszkam na pomorzu i w Słupsku za totalną szmirę płacą 75zł za zdjecia. Powiem tyle warto się przejść i zobaczysz zdjęcia a wtedy sami się przekonacie, który fotograf Wam będzie pasował
Stary 2007-03-02, 10:20   #7156
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Owszem każdy ma inne zdanie na temat fotografa - i dla mnie zdjęcia w studiu ze sztucznymi tłami są trochę sztuczne - wolę zdjęcia na łonie natury, bardziej naturalne

zgadza się, że zdjecia w studio to nie to samo, co plener. Ja jednak miałam fatalną pogodę jeszcze dzień przed ślubem i bałam się ryzykowac pleneru. Do tego wiesz niekiedy suknie ślubne sa wypożyczane tak, jak moja, więc plener nie miał racji bytu... A te studyjne są wyjątkowo ładne. Nie zamierzam Cię na siłę przekonywać, warto podejść do kilku fotografów i samemu obejrzeć ich zdjęcia...
Stary 2007-03-02, 11:48   #7157
brunetka2000
Zakorzenienie

Dziewczyny znowu zalamka wybralam juz sukienke a tu klapa z ciekawosci poszlam z mama do reginy i zmierzylam 2 sukienki ktore mi sie podobaby . i sie w nich zakochalam bo znowu mam dylemat co zrobic Niestety za duzo kosztuja zeby je kupic a ciekawa jestem czy moja krawcowa by uszyla taka doradzcie cos
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 11:48   #7158
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Ja miałam ślub 19.08.2006r. Chciałam Wam doradzić, tak jak mogłam. Robiłam zdjęcia u Partyki bo to jest świetny fachowiec i wiele osob mi go wcześniej polecało. Były to zdjęcia studyjne. Wiem, że koszt nie należał do niskich, ale byłam też "U Rożka" i u Mazurka i ceny były słuchajcie podobne. Teraz mieszkam na pomorzu i w Słupsku za totalną szmirę płacą 75zł za zdjecia. Powiem tyle warto się przejść i zobaczysz zdjęcia a wtedy sami się przekonacie, który fotograf Wam będzie pasował
Owszem są na swój sposób ładne - widziałam je, bo mój brat miał sesję u Partyki

Ja skorzystam jednak z usług p. Zomera - za kwotę 1600 dostanę 200 zdjęć na papierze i do tego 300 na płycie - u Partyki za 200 sztuk zapłaciłabym 15000, a poza tym nie wiem jakie pozy byśmy musieli wymyślać w studio żeby wykorzystać te 200 ujęć - u mnie fotograf będzie od przygotowań, przez błogosławieństwo, ślub kościelny, wesele i dodatkowo plener nocny i dzienny parę dni po ślubie

Ale każdy ma inne zdanie i wcale nie uważam, że gorsze - w końcu każdy czlowiek jest inny

Stary 2007-03-02, 11:56   #7159
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Owszem są na swój sposób ładne - widziałam je, bo mój brat miał sesję u Partyki

Ja skorzystam jednak z usług p. Zomera - za kwotę 1600 dostanę 200 zdjęć na papierze i do tego 300 na płycie - u Partyki za 200 sztuk zapłaciłabym 15000, a poza tym nie wiem jakie pozy byśmy musieli wymyślać w studio żeby wykorzystać te 200 ujęć - u mnie fotograf będzie od przygotowań, przez błogosławieństwo, ślub kościelny, wesele i dodatkowo plener nocny i dzienny parę dni po ślubie

Ale każdy ma inne zdanie i wcale nie uważam, że gorsze - w końcu każdy czlowiek jest inny
słuchaj to w takim razie fajnie, ze znalazłaś takiego fotografa Gratuluję... widzisz często dowiadujemy się niektórych rzeczy za późno, bo pewnie i ja skusiłabym się na p.Zomera, gdybym wiedziała, że takowy istnieje W każdym razie życzę powodzenia, bo jak jesteście zakochani to zdjęcia pokażą całe piękno miłości jaka jest między Wami
Stary 2007-03-02, 12:14   #7160
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
słuchaj to w takim razie fajnie, ze znalazłaś takiego fotografa Gratuluję... widzisz często dowiadujemy się niektórych rzeczy za późno, bo pewnie i ja skusiłabym się na p.Zomera, gdybym wiedziała, że takowy istnieje W każdym razie życzę powodzenia, bo jak jesteście zakochani to zdjęcia pokażą całe piękno miłości jaka jest między Wami
Zdjęcia nie muszą tej miłości pokazywać - wystaczy, że ją czujemy do siebie

Dla mnie zdjęcia to piękna pamiątka po prostu

EOT

Stary 2007-03-02, 12:18   #7161
akasha84
Zadomowienie

Cytat:
Zdjęcia nie muszą tej miłości pokazywać - wystaczy, że ją czujemy do siebie

Dla mnie zdjęcia to piękna pamiątka po prostu

EOT
dobra już więcej nic nie napisze bo cosik chyba cięta na mnie jesteś
Stary 2007-03-02, 12:51   #7162
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znowu zalamka wybralam juz sukienke a tu klapa z ciekawosci poszlam z mama do reginy i zmierzylam 2 sukienki ktore mi sie podobaby . i sie w nich zakochalam bo znowu mam dylemat co zrobic Niestety za duzo kosztuja zeby je kupic a ciekawa jestem czy moja krawcowa by uszyla taka doradzcie cos
Nie wiem jak u was jest ale im bardziej ja coś mierzę to tym bardziej jestem niezdecydowana. A najgorsze jest to, że jak coś kupię a potem mi się coś innego spodoba to jestem zła parę dni- to się nazywa dysonans pozakupowy. Więc taka moja rada, stosuję ją żeby sie niepotrzebnie nie stresować- jak coś już wybiorę, kupię to nie zaglądam to innych sklepów za tą rzeczą, bo właściwie to zawsze można być niezadowolonym, zawsze trafi się coś fajniejszego.
Więc BRUNETKO na pewno jest Ci ładnie w tej sukience co wybrałaś, nie szukaj innej bo będziesz miała mętlik w głowie, a fajniejsze to na pewno znajdziesz jak będziesz szukać i tak w kólko.
Stary 2007-03-02, 12:54   #7163
nicky_1981
Rozeznanie

Wink Dot.: Lubelskie Panny Młode - jesteście???

Kwiaty są na bank sztuczne - wiem bo przecież je "macałam" jak byłam u p. Ani. A poza tym to cena za zywe pewnie byłaby dużo droższa!!!!
nicky_1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 12:59   #7164
bandola18
Zadomowienie

A tak w ogóle z przerażeniem spojrzałam dziś na suwaczek - tylko 3 mies i 29 dni, zleci szybko, ostatnio jakoś opuściły mnie chęci na załatwianie czegokolwiek, czyżby przesilenie zimowo-wiosenne?! Dziś ładny dzień , trochę nastraja optymistycznie. A nie wiecie czy nadal jest ta pani na targu za stokrotką na Majdanku, poprzednie panny młode pisały o niej na początku forum, że robi super bukiety i tanio, pani Ela podobna do Mandaryny?????
Stary 2007-03-02, 13:00   #7165
zuzia102
Raczkowanie

widze ze temat fotografow i zdjec powrocil, ja tez wybralam P.Zomera bo zdecydowanie powem wole miejsc wiecej zdjec do ogladania )ale widzialm tez zdjecia ze studia so tez sliczne tylko ze ich jakos tak malo, czlowiek oglada i tu zaraz koniec albumu a tak bedzie mogl ogladac, ogladac i ogladac....

Brunetka 2000, dobra rada moja mama mowila pierwsza decyzja najlepsza, pomysl w czym czujesz sie najlepiej i to wybierz i jak juz zdecydujesz sie nie kus isu i nie chodz po innych wypozyczlniach. czy sklepach. pozdrawiam
zuzia102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-03-02, 13:05   #7166
bandola18
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zuzia102 Pokaż wiadomość
widze ze temat fotografow i zdjec powrocil, ja tez wybralam P.Zomera bo zdecydowanie powem wole miejsc wiecej zdjec do ogladania )ale widzialm tez zdjecia ze studia so tez sliczne tylko ze ich jakos tak malo, czlowiek oglada i tu zaraz koniec albumu a tak bedzie mogl ogladac, ogladac i ogladac....

Brunetka 2000, dobra rada moja mama mowila pierwsza decyzja najlepsza, pomysl w czym czujesz sie najlepiej i to wybierz i jak juz zdecydujesz sie nie kus isu i nie chodz po innych wypozyczlniach. czy sklepach. pozdrawiam
Ja też mam Zomera tylko zastanawiam się nad jedną kwestią , u mnie na ślubie reportaż będzie robił jakiś jego współpracownik, bo Zomer nie mógł w tym czasie i chciałabym troche pozowanych zdjęć z drużbami w dniu ślubu np. koło domu weselnego czy też przed kościołem i nie wiem czy on takie będzie robił jak pozowane to domena Zomera, tzn nie chodzi mi czy potrafi tylko czy to wchodzi w cenę czy ma to być tylko reportaż???
Stary 2007-03-02, 13:31   #7167
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
dobra już więcej nic nie napisze bo cosik chyba cięta na mnie jesteś
Wcale nie jestem cięta - po prostu wymiana różnych poglądów i tyle

Tak jak napisałam koniec tematu

Stary 2007-03-02, 13:33   #7168
anulcia111
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bandola18 Pokaż wiadomość
Ja też mam Zomera tylko zastanawiam się nad jedną kwestią , u mnie na ślubie reportaż będzie robił jakiś jego współpracownik, bo Zomer nie mógł w tym czasie i chciałabym troche pozowanych zdjęć z drużbami w dniu ślubu np. koło domu weselnego czy też przed kościołem i nie wiem czy on takie będzie robił jak pozowane to domena Zomera, tzn nie chodzi mi czy potrafi tylko czy to wchodzi w cenę czy ma to być tylko reportaż???
Witaj Bandola!!!
Ja też wybrałam Zomera i mam podobny problem, że on ma w tym dniu juz zajęte, ale jak rozmawialismy z nim na targach to powiedział ze zdjęcia mogą robić jego współ... albo zona, ale że nie ma się czym martwić bo to wszytko są reporterzy, więc wszystko będzie OK. A co do tego czy zrobią Ci pozowane zdjęcia to myslę ze tak, bo to przecież wszystko w ramach wesela i jak zaproponujesz własną POZĘ to nic się nie stanie. Ale najlepiej skontaktuj się z nim na maila, bo nam powiedział ze lubi taka formę kontaktu, tylko trzeba operować datą slubu i iminami narzeczonych
Stary 2007-03-02, 13:50   #7169
bandola18
Zadomowienie

Dzięki Anulcia 111!
Stary 2007-03-02, 13:53   #7170
alusia*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Radze nie ogladac juz sukienek i wybrac ta pierwsza!Ja od wczoraj nie ogladam sukienek!Ani w salonach,ani w internecie.Nigdzie.Zalicz ka wplacona,suknia bedzie sie szyla.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości