|
|
#2971 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 - część V
no i dupa, tabsow nie zaczynam
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() My jeszcze dziś świętujemy-tym razem ze znajomymi ![]() Marysia marudzi tylko w ciągu dnia, nocki na szczęście ładnie przesypia
|
|
|
|
#2973 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
@, ale gin(ordynator szpitala w ktorym rodzilam) powiedzial ze jak am sie zylaki(po ciązy mam niestety) to kategoryczny zakaz brania bo moga wystapic zakrzepy
|
#2975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Prince zdrówka dla Rozalka Sol co się stało, niestety Twój tż to rzeczywiście ma zagrania jak nastolatek, wolny strzelec ![]() Dziewczyny umówiłam Nadię do laryngologa prywatnie , do doktora który pracuje w naszym szpitalu dziecięcym ......a na kasę chorych wizyta dopiero w połowie marca kpina Jutro zostawiam tż z małą i śmigam na zakupy, oj mam tyle do kupienie począwszy od stanika po bluzki, jeansy itd...do pracy wkrótce czas wrócić więc co nieco trzeba nowego kupić ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2976 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
To oznacza, że w pracy mnie nie było rok (na L4 wylądowałam 13 marca 2012)
|
||
|
|
|
#2977 |
|
Zadomowienie
|
Moja kochana śmieszka na siedzisku...tak bardzo pcha się do siedzenia
|
|
|
|
#2978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2979 |
|
Zakorzenienie
|
ja wsumie nie jestem do tabsow przyzwyczajona bo nie brałam. Zawsze gumki. No jakies 3 i pol roku temu brałam przez 2 miesiace ale nie dobzre sie po nich czułam i zrezygnowała. wiec widze ze pozostaja nam gumki albocos innego
|
#2980 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny.
Nie odzywałam się dawno bo najpierw miałam kryzys w małżeństwie,później mały dawał w kość. Póki co z małżem jest przyzwoicie,ale jednak nie tak jak było . . . , a Patryś ma 2 dolne jedynki .Jednak święta były do dupy, bo był ciągły płacz. Nie wiem co się z nim dzieje,czy to możliwe że idą kolejne ząbki?? Miałam nadzieję,że po tym pierwszym ząbku będzie lepiej,ale się myliłam. Jest znowu koszmar. Patryk gryzie wszystko-nawet stół:/ .Koszmar . Budzi się ok. północy,2:30,4 i 6. Dzisiaj od 10 do 11 płakał ,mimo tego że go nosiłam. Jak zanim zacznie płakać to trze otwartą buzią o moje ramie,a później gryzie. Gdy ugryzie to wpada w szał .Niech ten koszmar się skończy.Ja chcę moje słodkie, spokojne dziecko
|
#2981 | |||
|
Rozeznanie
|
Witam poświątecznie
Z Agatą na szczęście jest już lepiej, nawet zaczeła w miarę normalnie już jeść. No ale przez tą chorobę mam dziecko rozpuszczone. Od soboty śpi w wózku, a spała w nocy do tej pory w łóżeczku i nie mam pojęcia jak do tego wrócimy bo w wózku się jej podoba. Ciągle noszona na rękach i jak ją teraz oduczyć?Obawiam się, że będzie nam ciężko wrócić do normalności. Święta były do dupy ale trudno będą następne ![]() Ostatecznie pożegnaliśmy ciuszki w rozm 68 (dostała je w spadku młodsza o miesiąc kuzynka) no i teraz mamy ciuszki 74-80. Agata dostała kasę od moich rodziców i w pierwszy dzień świąt kupiłam jej wyprawkę na 80cm w smyku bo zaczeła się wyprzedaż na necie. Teraz czekamy aż ciuszki przyjdą Dostała też konia z lamaze co wydaje śmieszne odgłosy no i huśtawkę![]() ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
U nas ciężko odciągać bo mała w taką furię wpada że za chwilę nos wygląda identycznie. Kupiłam na allegro ten katerek teraz czekam aż przyjdzie. Cytat:
teraz przez chorobę jej odpuściłam bo byłam szczęśliwa jak trochę mleka wypiła ale od nowego roku się biorę za rozszerzanie diety porządnie bo będzie prawie 5 miesiąc skończony a ona nic poza mlekiem nie je |
|||
|
|
|
#2982 |
|
Zakorzenienie
|
Był u nas facet z firmy zajmującej się odgrzybianiem domów i mieszkań.
Jego firma nic nam tu nie pomoże bo przyczyną grzyba jest słaba wentylacja domu. Oddychanie, wieszanie prania, gotowanie w tym to że gaz przy spalaniu mocno się skrapla. Musimy w każdym oknie zamontować specjalnie nawiewniki, tłumaczył co i jak. Było dużo gotowania w święta i na chrzciny i dosłownie woda lała mi się od sufitu po ścianie w rogu do podłogi - panele zniszczone Powiedział że te nawiewniki rozwiążą sprawę. Sprawdzał ściany specjalnym czujnikiem i powiedział że jest ok. Doradcy z tej firmy jeżdżą po całym kraju więc jakby któraś chciała - porada całkowicie za darmo, to piszcie na pw a pod nr tel. bo linka gdzieś straciłam.
|
#2983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Idę na miasto zaraz... Tylko przez Was na stronie Smyka siedzę ![]() Dep http://www.smyk.com/cool-club-kombin...a-dla-dzieci-p
|
|
|
|
#2985 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, mam kartę rabatową do smyka. Na foteliki i wózki 10%, chcieliśmy kupić fotelik maxi cosi 9-18 kg.Jednak ten rabat ważny jest do końca lutego. Więc nie wiem co robić. Tzn Patryk na dzień dzisiejszy waży myślę,że jakieś 6-6,1 kg. Do lutego jestem pewna,że nie uzyska wagi 9 kg. Więc czy jest sens kupowania fotelika na zapas?? Czy lepiej sobie darować? Z drugiej strony, jak na niego patrzę to jeszcze trochę i główka mu zacznie wystawać. Więc jeśli nie osiągnie wagi 9 kg, to muszę mu kupić fotelik 0-18?
|
#2986 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a że mamy pieniądze z chrzcin i nie chcę ich stracić do drobnostki to chcę już kupić fotelik
|
|
#2987 |
|
Zakorzenienie
|
Hej my już po szczepieniu, mała waży 7815 czyli w 6tyg 690gr. I mierzy 65cm, urosła 4,5cm.
Ale jakie moje zaskoczenie, mała nawet się nie skrzywiła przy wkłuciu ![]() A tak to zawsze wyła jak by ją ze skóry obdzierali. Lekarka powiedziała też że idą ząbki. To chyba tyle. |
|
|
|
#2988 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2989 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hej u mnie przeziębienia ciąg dalszy, ale jest jakby trochę lepiej. Mała nadal zdrowa i mam nadzieję, ze tak zostanie
Siedzi sobie sama w drugim pokoju, bo ja mam kwarantannę a TZ w pracy. Daje radę.Cytat:
Mam nadzieję, że szybko mu przejdzie. Cytat:
zaczął lepiej przybierać super! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2990 | |||
|
Wtajemniczenie
|
No to też niezła przerwa
Cytat:
No, z przerwą na próby stworzenia małego.Cytat:
Wystarczy przy zakupie w stacjonarnym zapytać o rabat (nam sprzedawca sam zaproponował), wypełnić jakąś ankietę i już. Mają przychodzić jakieś oferty zniżkowe od nich ale fotelik kupiony miesiąc temu i jeszcze nic nie przyszło.A fotelik kupiłam dokładnie taki: http://allegro.pl/britax-first-class...899874545.html Jest bardzo ładny, slidnie wykonany, metalowe części (niektóre foteliki oglądane przez nas były z plastików takich cienkich i to odpadało). Naprawdę bardzo fajny. W testach zderzeniowych 3. No i montowany tyłem i przodem do kierunku jazdy. Ja zapłaciłam za niego ok. 810zł więc tak naprawdę cena porównywalna z tą z netu. Przed rabatem kosztował coś ok. 890zł czyli sporo więcej. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2991 |
|
Zakorzenienie
|
heeej
wstyd sie przyznac ale dopiero co wstalam ![]() ardlo mnie boli wiec tz rano przejal mala a ja zawinelam sie pod koldra i spalabym dalej gdybym nie spojrzala na zegarek :P |
|
|
|
#2992 | |
|
Zakorzenienie
|
Przegapiłam dzisiejszą baby clinic... zresztą i tak jestem zajęta pieczeniem ciasta na dzisiejsze spotkanie ze znajomymi
Za tydzień pójdziemy się zważyć.---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo juz daaawno sie nie wazylysmy a cos czuje ze z 8.5 bedzie :P juz jest ciezka i juz to czuje. |
|
|
|
|
#2994 |
|
Zakorzenienie
|
Asiu z tym fotelikiem to przeciz nikt nie ebdzie Wam dziecka wazył na drodze, ja bym wzięla fotelik 9-18, Patrys bedzie niedługo sam siedział i wtedy możesz go włozyc w iekszy fotelik, nie kupuje czaem 0-18 bo sie w niem nie pomiesci niedługo
Nadalka brawo dla Igi
|
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
AAaa z dobrych wiesci Kacperek wychodzi dzisiaj do domu...
ze zlych - poza morfologia nie zrobili mu zadnych badan... |
|
|
|
#2996 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taaa, zegarek w sypialni to nie jest dobry pomysł ![]() Przestały mi wychodzić włosy. Jeszcze nie wiem czy działają tabletki czy przestały bo miały już przestać. Fakt jest faktem |
|
|
|
|
#2997 |
|
Zakorzenienie
|
Wvictoria mi tez przystopowały z wypadaniem
aa wysłali moja kurteczkę |
|
|
|
#2998 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jedyne co do rozważenia są foteliki z szerszymi zakresami (9-25, 9-36). |
|
|
|
|
#3000 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() No to światowa kurteczka Kolega kupił odtwarzacz dvd w Hongkongu to szedł do niego 3 tyg.
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:58.

nawet mu dałam syrop z cebuli bo nie wiem co dawać, w poniedziałek mial lekki kaszalek i lekarka w przychodni nic nie zlaecila poza odciaganiem z nosa i witaminy C a teraz jest gorzej
To oznacza, że w pracy mnie nie było rok (na L4 wylądowałam 13 marca 2012)

teraz przez chorobę jej odpuściłam bo byłam szczęśliwa jak trochę mleka wypiła ale od nowego roku się biorę za rozszerzanie diety porządnie bo będzie prawie 5 miesiąc skończony a ona nic poza mlekiem nie je

Za tydzień pójdziemy się zważyć.