|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Agata nauczyła się nowego słowa. Dzień dobry, które brzmi Dzień dąba.
|
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Telik nie czytałam;( ale greya polecam
czekam na 3 cześć![]() Co do mówienia moja nauczyła sie mówić Ryba i raz jej fajnie wyjdzie a raz mówi biba generalnie cos tam sobie pogaduje i zaczyna powtarzać.
|
|
|
|
#423 |
|
Raczkowanie
|
No i wróciliśmy
Wszędzie dobrze , ale w domu najlepiej... !Widzę, ze co niektórzy chorzy-zdrówka Kochani! Pieleszko-jak dobrze, ze juz w domku jesteście! Ile pięknych prezentów dostałyście, mi Gwiazdorek przyniósł Fossila szarego i duzo innych, ślicznych prezentów![]() Borysek najbardziej cieszył sie z lego Duplo(farmy), godzinę dziecka nie mieliśmy , acha!i jeszcze z książeczki z serii "dotknij i poczuj"
|
|
|
|
#424 | |
|
Zakorzenienie
|
Nateczko, to chyba nieźle wyszło z tymi oknami?
Ale mamy chorowitków wracajcie szybko do zdrowia!AgaG, współczuję Wam przejść marzenka, dla Hani ![]() ![]() Brumek, lubię o Twoich teściach czytać ![]() Cytat:
![]() ![]() Adaś był z nami w kościele w Święta, siedział spokojniutko jak trusia, tylko się rozglądał. No, nie liczę tego że dziś sobie wypatrzył panią w ławce za mną i całą mszę zaczepiał - a to oczka puszczał, a to całusy posyłał, albo uśmiechy. Szopka mu się spodobała, weszliśmy a ten pierwsze co to "muuuu" na widok krówki. Na aniołka pokazał "MAMA" - jakie mądre dziecko ![]() A co do prezentów, to największy szał zrobil dzisiejszy - dostał niby na imieniny tor z rajdówką, najpierw stał jak zahipnotyzowany i tylko wzdychał z zachwytem, a potem pół godziny dziecka nie było.
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2012-12-26 o 23:15 |
|
|
|
|
#425 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dobrze,że chociaż taniej bedzie, pomimo takiego zamieszania z tymi oknami. Śliczny macie ten domek! Żanetko-ogromne gratulacje! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-26 o 23:35 |
|
|
|
|
#426 |
|
Zakorzenienie
|
Zaneta gratulacje ogromne
Agata dostała dom z duplo - rewelacja, bawiłyśmy się cały dzień, kładła spać ludziki, kąpała itd. Kupiłam jej tez taką układanke http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...r:32,s:0,i:189 i jestem rozczarowana, ta tablia bardzo mała. Agata długo się bawiła, ale to zabawka z tch co trzeba pilnować, bo elementy zmiezczą się do paszczy. ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Zakochałam się w firmie quercetti, super zabawki ceny okropne ![]() Chce Agacie kupić to http://www.google.pl/imgres?um=1&hl=...r:24,s:0,i:165 i http://www.google.pl/imgres?start=85...:21,s:100,i:67 - cena okropna
|
|
|
|
#427 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, przeżyłam tam chwile grozy(jeździłam wtedy bez kasku) , pewien narciarz podciął mi droge i cale szczecie, ze upadek nie skończył sie tragicznie-od tej pory jeżdżę tylko w kasku!Mate tessel tez mamy(kupilismy Boryskowi w prezencie na chrzciny), ale powiem Ci szczerze, ze nie warta tych pieniązków .Teraz tez jest juz złożona w zwierzątka!(szału nie ma ) dla HaniŚlicznie wyszła na zdjęciu! ![]() Jeżeli chodzi o paszport to my czekaliśmy 3 tygodnie, było potrzebne 1 zdjęcie i wniosek trzeba wypełnić i tyle (zapomniałam-jeszcze 30 zl ta przyjemność kosztowała).Stronczku-ale Wy podobne!Ślicznie wyglądacie! Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-12-27 o 00:02 |
|
|
|
|
#428 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak na szybko
Na stronie zary zaczęły sie wyprzedaże Fajne ciuszki dla dzieci Body po11 zł
|
#429 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Zaswiece Wam światło co byście po ciemku nie musiały siedzieć i mogły cos napisac ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#430 |
|
Rozeznanie
|
Witam po świątecznie
![]() Czuję się, jakbym maraton przebiegła po tych świętach! Raz, że wszyscy u nas zakatarzeni, dwa czuję się cała taka obolała, święta w rozjazdach między jedną a drugą rodzinką. Nie czuję się objedzona, ba nawet najedzona U teściowej jedzonko nie powalało, a poza tym dzięc ciągle odrywał od stołu, albo sama pakowała sie do talerza i wyjadała matce wszystko Cieszę się, że już po.....Prezentów Ala dostała tyle, że nie mamy gdzie tego teraz trzymać i niczym nie potrafiła się tak prawdziwie cieszyć, bo za dużo tego wszystkiego. Żaneta ogromne gratulacje!!! ![]() brumek dobrze, że nocki ida ku lepszemu, oby już ta tendencja się nie zmieniała!! Teściów masz boskich, niepowtarzalnych tak bym ich ujęła I prezenty świetne sobie sprawiliście z mężemNatka gość naprawdę zachował się ok w tej sytuacji, najważniejsze, że się dogadaliście, że obie strony są teraz zadowolone. Aania u nas teściowa już się nauczyła, że czekolady Ala nie je, ale argumentowąłam długo, że później ma zatwardzenie i męczy ją brzuszek w nocy i dotarło! Pieleszko jak u was zdrówko? Haniołek ma się lepiej??? Aga jak dzieciaki? Powtarzały się wymioty? Czas zabrać się do pracyyyy
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
ja umieram juz drugi tydzien na zatoki. Nic mi bol nie przechodzi. Kataru mniej. Artur kicha i przy tym wyrzuca z siebie gile do pasa. Dosłownie! Terza jestem u tesciow az do sylwestra.
|
|
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja witam poświątecznie i dołączam do grupy chorowitków razem z moimi chłopakami
z małym na 14 do lekarza, kaszle jak gruźlik, mam nadzieję,że to tylko gardło ![]() dla reszty chorych dużo zdrówka !!!!!!!! oczywiście muszę jeszcze raz podziękować ciociom !!!!!!!!!! ) jesteście PRZEKOCHANE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! no i nie wiem co jeszcze ... aaa Żaneta gratki
|
|
|
|
#433 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ano jakoś nie
![]() Cytat:
I jakie ma przesłodkie puste miejsca na nowe ząbki Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale Twoja teściówka widzę, ze tez niezła kuchareczka ![]() Dzień dobry Kunice ![]() Tymuś dziś spal prawie całą noc
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkim chorym życzę dużo zdrowia!!!
Miło się czyta, że większość z Was zadowolona ze Świąt i prezentów ![]() Zaneta gratuluję !!! (myślałam o Tobie ostatnio i byłam przekonana, że coś nam ogłosisz )Brumek jak nocka? U nas ciągle pobudki co 1-2 godziny Doczytałam- gratuluję tyle na raz to ja nie spałam od dwóch lat![]() U nas Święta minęły w miarę spokojnie. Patryk najbardziej zadowolony z traktora (Długo ociągałam się z kupieniem mu go, bo myślałam, że w końcu ktoś mu go sprezentuje, ale w końcu stwierdziłam, że najwyżej będzie miał dwa.) Drewniane klocki (mąż dostał w pracy dla Małego) go nie ruszają - najwyżej wysypać z pudełka![]() Ja dostałam m.in. dwie książki (które sama podałam na liście ewentualnych prezentów)- "Dziecko z bliska" i "Twoje kompetentne dziecko", więc czytam ![]() Mamy zaproszenie na sylwestra do mojego brata, ale trochę przeraża mnie zakopianka. Chyba jednak pojedziemy po sylwestrze... Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-12-27 o 12:24 |
|
|
|
#435 |
|
Wtajemniczenie
|
Alibany niestety tak, powtarzaly sie. Dzis w nocy Zuzia, a teraz po zupie Antek, wiec chyba wirus. Ale chyba w lajtowej formie, bo weseli wszyscy i apetyty maja.
Wiec ja niezmiennie zycze zdrowia dla wszystkich potrzebujacych. Brumku milo sie czyta o takich nocach. A Antos spal cala noc w lozeczku |
|
|
|
#436 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zdrówka!!! Cytat:
Cytat:
za nockę, możliwe, że antybiotyk zaczyna działać! Oby już było tylko lepiej!No moja teściowa, pisałam już, że zniej kucharka jak z koziej d...trąbka. Sama przygotowała jeden rodzaj rybki w dwóch wersjach (smażona i w zalewie octowej) ugtowała ziemniaki, sos grzybowy i groch z kapustą,. A reszta to made in biedronka, nawet ryba po grecku Z drugiej strony można by powiedzieć skoro narzekam to czemu sama czegoś nie uszykowałam, ale proponowałam - nie chciała, a poza tym od mojej mamy wiedziałam, że dostaniemy smaczną domową wałówke, więc nie chciałam nic pichcić w domu ![]() Aga dobre i to, że wirus w wersji light. Oby się nie pogarszało, zdrówka!!! |
|||
|
|
|
#437 |
|
Wtajemniczenie
|
Święta, święta i po świętach
![]() Żanetko gratuluję!
|
#438 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziulka jak sie prezenty podobały dzieciakom ?
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
A aaa psik ! kutwa mać. Łeb mi pęka, i dzieć mi wstał o 6
![]() Dziubek serio dopiero w wigilie rozpakowałaś prezent? że wytrzymałaś tyle czasu, ja bym otworzyła zdrówka dla chłopaków. A jak ze żłobkiem ? chodzi Szymek? jak ogólnie wyniki, po wizycie u lekarza?Brumek wyspałaś się, super. ![]() Ania Adaś to już taki mądry chłopiec, zachowania ma jak 4 latek ![]() Dewik Borys świetne prześwity w ząbkach. Jedynki i czwórki na dole, bosko to wygląda. Przystojniak w sweterku w serek. Pieleszko co tam u Was, pisz nam szybko co się działo wcześniej i jak teraz. Aga dobrze że to tyko wirus w wersji light Po świętach mam trochę bałagan w domu, chociaz nie wiem po czym jak nikogo nie gościłam. Musieliśmy jechać na zakupy spożywcze bo w lodówce echo ( koń by się uśmiał, po świętach A te wyprzedaże odzieży które mają miejsce aktualnie to jakiś śmiech jest. Tak jak myślałam. Nie kupiłam nic kompletnie ani sobie, ani sarze ani tż. Na pocieszenie książkę w biedronce, nieszczęsnego greya żeby wyrobić własną opinię.
|
#440 |
|
Zadomowienie
|
hej
witam poświątecznie ![]() nie miałam czasu w święta na internet, przygotowania potem goście 2dni wczoraj już spokój, ale zmęczenie i lenistwo królowało cały dzień w wigilię Dawidek zaczął mieć katarek, jakiś dziwny był, oczka szkliste, dałam mu paracetamol i pół godzinie już być rześki i radosny katarek miał jeszcze w następny dzień, wczoraj już malutko a dzisiaj wcale, nie wiem co to było, ale dobrze że już sobie poszło nie chce spać wieczorami, do północy walczy... i chętnie spałby do południa gdyby mu się na to pozwoliło zaneta, gratuluję dwóch kreseczek Natka_, fajnie że jakoś się dogadaliście w sprawie okien wszystkim chorowitkom zdrowia życzę
|
#441 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka atrakcja była przez ten czas oczekiwania a co do małego, to własnie wróciliśmy na szczęście TYLKO gardło, oskrzela czyste ale mówi lekarka ,że szpitale pękają w szwach właśnie z powodu zapalenia oskrzeli, płuc u dzieci mamy kolejny antybiotyk, chyba juz 5 od wrzesnia niestety musze małemu zrobić przerwę w żłobku bo inaczej nigdy go nie zaszczepię tą ostatnia dawką 6w1 bo albo choroba albo po antybiotyku i za chwilę znów choroba no nic znów zamknięta w 4 ścianach z chorym dzieckiem i bez szans na szukanie pracy ...
|
|
|
|
|
#442 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina a jak święta z
Dziubek no trudno, nic nie zrobisz. Może na wiosnę przejdzie Mu to chorowanie i będzie chodził do żłobka.
|
#443 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oliweczka, do Ciebie mam pytanie, jak się sprawdza wózek "rok po roku"? warto kupić? przypomnij jaki masz, dzięki
|
|
#444 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() - A jeszcze milej się ich doświadcza ![]() - ![]() Cytat:
![]() Ale to i tak się wykazała, że cokolwiek sama zrobiła A zjadliwe to było, że się tak złośliwie zapytam? ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że tym razem u Szymka to "tylko" zwykłe przeziębienie. Oby szybko poszło precz! A żłobek, trudno... Nacieszycie się sobą trochę więcej przez ten czas, a potem wróci ![]() A my z Tymciem sami gnijemy w domu cały dzień. I nawet wyjść się nie da, bo deszcze leje Raz już się ubraliśmy i poszliśmy, ale przeszłam 200 m i cali mokrzy byliśmy, mimo że na wózku miał folię. Więc szkoda się męczyć...
|
|
#445 |
|
Wtajemniczenie
|
No co Wy piszecie, ze brzydko? W Krakowie bylo slonce i nawet jakosc powietrza od wielu dni DOBRA, wiec skorzystalismy. Choc teraz faktycznie jakos mokro.
Ja zaraz ide do fryzjera, bo juz zaroslam. |
|
|
|
#446 |
|
Zakorzenienie
|
U nas do południa było nawet słonecznie aczkolwiek wietrznie, a potem już padało.
Nie lubię takiej pogody, dopiero mróz już na plusie, nie trudno o choroby. W tv trąbili dzisiaj że w szpitalach dużo dzieci chorych z zapaleniem, płuc, wymiotami i biegunką.
|
#447 | |||
|
Zakorzenienie
|
jestem, nadaję spod kołdry
![]() Zimno mi jak nie wiem, gorączka wylazła, boli mnie wszystko, kaszel... dobra, dość marudzenia W dzień było ok, byłam z TŻem w Krakowie bo niestety musiałam jechać załatwić pewne sprawy, potem czekając na TŻa przeszłam po sklepach. Tylko mi sił brakowało na dłuższe chodzenie, do tego ludzi masa, tłok, kolejki....brrr...ale przynajmniej coś kupiłam Jakbym nie musiała jechać, to chętnie posiedziałabym w domu.Jutro się nie ruszam, wygrzewam się, może przejdzie. Cytat:
Cytat:
Ja sporo fajnych rzeczy widziałam, ale nie miałam energii żeby pochodzić, kupiłam spodnie i bluzkę ciążową i torebkę ![]() Cytat:
|
|
|
#448 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie z serii głupich
![]() czemu tak się wzbraniacie przed podaniem czekolady dzieciom? |
|
|
|
#449 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z domowego szpitala...
Lili przeszła na szczęście biegunka i zaczęła wczoraj jeść... Ja się czymś zatrułam (tż się śmieje, że teściowa chciała mnie otruć na wigilii) i umieram do dziś... boli mnie żołądek, głowa, ciągle mi slabo... Tż rozkłada grypa... Siostrzenica ma 39,5 st gorączki... Wymarzone święta ![]() Żanetko ogromne gratulacje |
|
|
|
#450 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:14.

zapraszam

wracajcie szybko do zdrowia!

Widać, że go męczą, w nocy tez nie za dobrze śpi, tzn. śpi ale tak niespokojnie, wierci się, kręci... Bidulek mój mały
Wy chyba macie paszport dla Domka? Powiedz ile na niego czekaliście, dużo formalności się z tym wiązało?

Doczytałam- gratuluję tyle na raz to ja nie spałam od dwóch lat

Zakończone: 2