|
|
#331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
się zastanawiałam kiedy i czy do nas zawitasz!! ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
to normalne objawy. |
||
|
|
|
#332 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#333 |
|
Zakorzenienie
|
derda widziałam, że pytałas o normy bety.
mniej więcej zobacz kiedy OM była i tak wylicz sobie w którym tygodniu jesteś. bo dopiero po pierwszym skanie lekarz Ci powiem, czy ciążą jest starsza czy młodsza. na razie wszystko tak orientacyjnie. poza tym ciąże mnogie mogą mieć wyższą betę niż te same wiekowo ciąże pojedyncze. |
|
|
|
#334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Są takie: 1,3-2 tydzień: 16-156 2-3 tydzień: 101-4870 3-4 tydzień: 1110-31500 Ale wynika tu, że to normy od zapłodnienia, a nie od OM.
|
|
#335 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38287637]Hej. Mnie boli kręgosłup jak za dużo stoję. Brzuszek na razie jest grzeczny
![]() Co do papierosów, ja nie trawię, mój TŻ pali na balkonie, a wczoraj byliśmy u moich rodziców, gdzie się pali w mieszkaniu, aaaa, katusze dla mnie :P[/QUOTE] czesc..nadrabiam mnie tez kregoslup boli jak zadlugo postoje ostatnio jak sie wystalam to az mi sie w glowie zakrecilo musialam usiasc na moment i przeszlo.. a co do palenia to ja ani moj TZ nie palimy ..moi rodzice ktorych nigdy nie mozna bylo wyrzucic na klatke czy gdzies z paleniem z mieszkania jak dowiedzieli sie o ciazy to odrazu zaczeli wychodzic z mieszkania i nawet znajomi wychodza z pomieszczenia w ktorym "siedzimy" jak jestem wiec milo...
|
|
|
|
#336 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
![]() Dedra ja miałam w 5tc poziom hcg na podobnym poziomie bo 361 i test domowy też wyszedł słabo. Pierwsze USG miało być w 6tc ale lekarz źle tygodnie obliczył i okazało się że był już 7tc. Jedyne co widziałam wtedy to piękny pęcherzyk, ale dla mnie był to wspaniały prezent urodzinowy
|
|
|
|
#337 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, to ja nie wiem jak to u mnie będzie, bo ja za tydzień mam wizytę, to ma być 7tc i mam nadzieję, że usłyszę serduszko
![]() Na pierwszym usg 19.12. niby był 5tc ale było widać już pęcherzyk. To może moja ciąża jest nieco starsza? Mam nadzieję ![]() A zapomniałam we wcześniejszym poście dodać, że rodzinka z mojej strony bardzo cieszy się z ciąży Byliśmy w niemałym szoku. Już mamy zapowiedziane, że ubranek będziemy mieć stos, a i o resztę wybitnie martwić się nie musimy ![]() Uf
|
#338 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ja tez ostatnio wzruszam sie strasznie czesto jak wczesniej wogole sie nie wzruszalam ... (wiadomo na jakis strasznych rzeczach tak ale takich blahych nie..) i ostatnio ogladalam film .. ogladalam go juz z 6 razy nigdy nie plakalam a teraz sie poplakalam az tz sie zaczol smiac ze mnie hahha |
|
|
|
|
#341 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A mnie cały czas mdli do tego dzidzi nie podeszło dziś pomarańcze i ![]() mam nadzieję że niedługo to się skończy...
|
|
#342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja lykam wlasnie magne b6
|
|
|
|
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Nadrobiłam Was w końcu i dziękuję domciątko za ujęcie mnie na pierwszej stronie ![]() Jestem już w domku, święta minęły wyjątkowo miło i przyjemnie. Cała rodzinka - dalsza także - już poinformowana o ciąży, o co zatroszczyła się moja mamusia ![]() Byliśmy trochę u moich rodziców i trochę u rodziców męża. Każdy obchodzi się ze mną jak z jajkiem, co mnie jeszcze trochę zawstydza (?)... przecież to dopiero 3ci miesiąc Po świętach nie przytyłam ani grama i dzięki Bogu, bo od początku przytyłam już 3 kg ... Brzuch za to odstaje dalej i nie da się go już ukryć. Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, bo zawsze miałam idelanie płaski...
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz ja napisze jak to u mnie po swietach.. duzo przygotowan a zlecialy szybciutko .. obdzwonilam wiekszosc rodzinki z zyczeniami to przy okazji poinformowalam ich o stanie błogoslawionym..
wszyscy sie cieszyli nawet moja babcia ta o ktorej wam pisalam..chodziaz pierwsze to bylo " u kogo u Ciebie czy Marty?" ( Marta to moja siora;P) ja mowie ze u mnie no to drugie pytanie "kiedy slub?"i troche na zlosc jej mowie " aa po co mi slub" hehe a tak to jak bylismy po wigili u znajomych to tez powiedzielismy osoba ktore nie wiedzialy i tez sie bardzo cieszyli,jeden kolega nawet sie smial ze pije bavarie apple 00 i bede miec najwiekszego kaca haha :P wszyscy mili duzo pytan ..wychodzili z paleniem na zewnatrz i pytali caly czas czy czegos nie potrzebuje.. milo..oprocz tego troche brzuch mi juz wystaje jak na ciazowy a nie sadelko czy cos polepszyl mi sie troszke apetyt na szczescie![]() Tz jak mu pokazalam na babestrology nasze dziecko jak wyglada to mi mowi " taa Dotkaaa bejbe tylko twoje tak a ja ?" haha kochany ogolnie mowil do kolegow ze dziecko to sens zycia ze jest przeszczesliwy itp ![]() zalatwilam skierowanie pilne do endo i zobaczymy co z tego bedzie nie moge sie doczekac juz wizyty u gin zobaczyc fasolke a i jeszcze kolega nasz ktory sie dowiedzial od kogos tam ze jestem w ciazy spotkal moja mamusie i mowi do niej" noo dzien dobry slyszalem ze Marcin cos zmajstrowal" a mama patrzy i mowi " noo noo uszy i cala reszte " hahahah slodkie. sory ze sie rozpisalam lece obiad robic zawitam za jakis czas;*---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- u mnie byl 6tydz6dz jak bylam na usg i widzialam i slyszaalam jak wali serducho mocno
|
|
|
|
#346 |
|
Zadomowienie
|
Witam,
jestem chwilowo odcięta od internetu i tak z doskoku narazie Was nie nadrobie bo nie mam jak a śmigacie szybko ![]() Jak się pojawiły to witam nowe mamusie ![]() Stawiam soczek marchewkowy Ja dzisiaj po pierwszej wizycie.Maluszek jest serduszko bije wg. OM to 6 tydz. a wg. USG 6 tydz i 4 d mierzy całe 6,7 mm skierowania na badania dostalismy i teraz czas do labolatorium .Pozdrawiam i również gratulije udanych wizyt
|
|
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio wrzucałam fotkę 20.12 i raczej nie urosło nic więcej, jak zrobię kolejną aktualizację to na pewno się pochwalę
|
|
|
|
|
#348 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam swoją dzidzie, mój jak zobaczył zdjęcie stwierdził "nie podobne do Ciebie" heheh
Przypomniało mi się, że mój gin zobaczył u mnie krwiaka, ale powiedział, żeby nim się nie przejmować bo powinien się wchłonąć i jak będzie jakieś małe krwawienie to może być właśnie ten krwiak. No i mam dwie daty TP, jedną na 9-08 a drugą na 13-08 Edytowane przez fiazo Czas edycji: 2012-12-27 o 16:54 |
|
|
|
#349 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
wg lekarza 7 czyli tak jak na zdjęciu 7tdz6dz a wg usg 7tydz2dz
|
|
|
|
#351 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja poświętuję herbatą bo moje dziecko nie trawi soków marchewkowychCytat:
|
|
#352 |
|
Zakorzenienie
|
MArgosia no to juz sama nie wiem.
co normy to inne, co laboratorium to co innego )
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
a ja cos mam ciezki dzien dzis.
od poniedzialku mialam duzo pracy, malo odpoczynku i taka du dupy jestem. a dzis jeszcze wymioty z rana, a pozniej caly dzien mi niedobrze bylo i caly czas mialam odruch wymiotny. no masakra jakas |
|
|
|
#355 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Albo mój iście leniwy tryb życia
|
|
#356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,masz małą rozbieżnośc między Om a Usg No i miedzy terminami Ja mam tydzień ale jest ok
|
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam sobie leginsy z polarkiem w środku w takko rozmiar m/l i stwierdzam, ze trzeba było szukać xl. teraz są ok , ale jak brzuszek zacznie rosnąć to będzie kiepsko
|
|
|
|
#358 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również nie masz duzej rozbieżnosci między Om a Usg ![]() Ciesze sie z Waszych wizyt i serduszek ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
A później?Zmieniasz na Duphaston? Czy odstawiasz?
---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Później pewnie bóle też będą,do tego dojdzie uczucie rozciągania itp. itd i znów będę się bajać coby cosik nie było nie tak....
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:10.

Z narzeczonym staraliśmy się o dzidzię 8 miesięcy, w kwietniu planujemy ślub. Test powtórzyłam w drugi dzień świąt i kreska była jeszcze wyraźniejsza. Dziś zrobiłam badanie Beta HCG, które wskazuje poziom hormonu 342 mIU/ml. 

klask i: