Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 15:37   #331
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe! Gratuluję wszystkim i nieśmiało dołączam do Waszego grona. Rano 24.12. zobaczyłam na teście bladą drugą kreseczkę. Był to dla mnie najpiękniejszy prezent, nie dość, że świąteczny to jeszcze urodzinowy, bo tego dnia właśnie, 29 lat temu przyszłam na świat Z narzeczonym staraliśmy się o dzidzię 8 miesięcy, w kwietniu planujemy ślub. Test powtórzyłam w drugi dzień świąt i kreska była jeszcze wyraźniejsza. Dziś zrobiłam badanie Beta HCG, które wskazuje poziom hormonu 342 mIU/ml.
U lekarza jeszcze nie byłam. Wybiorę się po nowym roku.
witam witam!
się zastanawiałam kiedy i czy do nas zawitasz!!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Tylko cywilny Margosiu.

Mnie męczą skórcze macicy, bóle jak na @. Do tego bolą mnie piersi, głównie sutki. Sikam też dość często, ale w nocy niekoniecznie, tylko w ciągu dnia.

Przeliczyłam sobie termin porodu i wygląda na to, że chyba będę tu jedna z ostatnich na porodówce, bo termin mi wyszedł na 31.08
dedra ja takie bóle jak na okres miałam do 8 tygodnia, i jeszcze mnie bolało/rwało jak kichałam.
to normalne objawy.

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 15:50   #332
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
witam witam!
się zastanawiałam kiedy i czy do nas zawitasz!!

---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

dedra ja takie bóle jak na okres miałam do 8 tygodnia, i jeszcze mnie bolało/rwało jak kichałam.
to normalne objawy.
Zawitałam nieśmiało... Jeszcze jestem pełna obaw. Po pozytywnym usg się rozkręcę

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 15:54   #333
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

derda widziałam, że pytałas o normy bety.
mniej więcej zobacz kiedy OM była i tak wylicz sobie w którym tygodniu jesteś.
bo dopiero po pierwszym skanie lekarz Ci powiem, czy ciążą jest starsza czy młodsza.
na razie wszystko tak orientacyjnie.

poza tym ciąże mnogie mogą mieć wyższą betę niż te same wiekowo ciąże pojedyncze.

Stary 2012-12-27, 15:59   #334
dedra
Zadomowienie

Cytat:
derda widziałam, że pytałas o normy bety.
mniej więcej zobacz kiedy OM była i tak wylicz sobie w którym tygodniu jesteś.
bo dopiero po pierwszym skanie lekarz Ci powiem, czy ciążą jest starsza czy młodsza.
na razie wszystko tak orientacyjnie.

poza tym ciąże mnogie mogą mieć wyższą betę niż te same wiekowo ciąże pojedyncze.
Już mam normy. Dodało mi laboratorium do wyniku trochę później niż sam wynik
Są takie:
1,3-2 tydzień: 16-156
2-3 tydzień: 101-4870
3-4 tydzień: 1110-31500

Ale wynika tu, że to normy od zapłodnienia, a nie od OM.

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:02   #335
d0tkaaa
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38287637]Hej. Mnie boli kręgosłup jak za dużo stoję. Brzuszek na razie jest grzeczny
Co do papierosów, ja nie trawię, mój TŻ pali na balkonie, a wczoraj byliśmy u moich rodziców, gdzie się pali w mieszkaniu, aaaa, katusze dla mnie :P[/QUOTE]
czesc..nadrabiam

mnie tez kregoslup boli jak zadlugo postoje ostatnio jak sie wystalam to az mi sie w glowie zakrecilo musialam usiasc na moment i przeszlo..

a co do palenia to ja ani moj TZ nie palimy ..moi rodzice ktorych nigdy nie mozna bylo wyrzucic na klatke czy gdzies z paleniem z mieszkania jak dowiedzieli sie o ciazy to odrazu zaczeli wychodzic z mieszkania i nawet znajomi wychodza z pomieszczenia w ktorym "siedzimy" jak jestem wiec milo...

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:02   #336
lilith795
Raczkowanie

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt
Dedra ja miałam w 5tc poziom hcg na podobnym poziomie bo 361 i test domowy też wyszedł słabo. Pierwsze USG miało być w 6tc ale lekarz źle tygodnie obliczył i okazało się że był już 7tc. Jedyne co widziałam wtedy to piękny pęcherzyk, ale dla mnie był to wspaniały prezent urodzinowy
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:06   #337
tweedledee
Zakorzenienie

Kurcze, to ja nie wiem jak to u mnie będzie, bo ja za tydzień mam wizytę, to ma być 7tc i mam nadzieję, że usłyszę serduszko
Na pierwszym usg 19.12. niby był 5tc ale było widać już pęcherzyk. To może moja ciąża jest nieco starsza? Mam nadzieję

A zapomniałam we wcześniejszym poście dodać, że rodzinka z mojej strony bardzo cieszy się z ciąży Byliśmy w niemałym szoku. Już mamy zapowiedziane, że ubranek będziemy mieć stos, a i o resztę wybitnie martwić się nie musimy
Uf
Stary 2012-12-27, 16:08   #338
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Są takie:

i jeśli ci mogę coś poradzić to z tymi normami to uważaj bo ja miałam na swoim wyniku tak dziwnie to wszystko napisane że wedłud norm to ani byłam ani nie byłam w ciąży, pod żadną normę nie mogłam się podciągnąć a babka w laboratorium zbyła mnie krótkim "jestem zajęta" jak ją poprosiłam żeby mi wyjaśniła jak mam wynik interpretować. Lekarz jak zobaczył to uznał że według tego co jest na wyniku to ja w ciąży nie jestem, ale dlatego że test domowy wyszedł pozytyw to kazał przyjść po dwóch tygodniach potwierdzić że jest pęcherzyk ciążowy. No i był, a teraz już mam widoczny brzuszek i zdjęcia mojego Maluszka jak miał 28mm i nie mam już wątpliwości
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:11   #339
fiazo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Kurcze, to ja nie wiem jak to u mnie będzie, bo ja za tydzień mam wizytę, to ma być 7tc i mam nadzieję, że usłyszę serduszko
Na pierwszym usg 19.12. niby był 5tc ale było widać już pęcherzyk. To może moja ciąża jest nieco starsza? Mam nadzieję

A zapomniałam we wcześniejszym poście dodać, że rodzinka z mojej strony bardzo cieszy się z ciąży Byliśmy w niemałym szoku. Już mamy zapowiedziane, że ubranek będziemy mieć stos, a i o resztę wybitnie martwić się nie musimy
Uf
U mnie z tego co na usg wypisało jest 7tydz6dz i słyszałam serduszko ;]
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:14   #340
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Oj hormony. Po porodzie miałam taką huśtawkę hormonów, że nawet jak mi mąż wracał z zakupów i informował, że kupił mi serek wiejski to ja płakałam ze wzruszenia, mimo, że to normalne, że ten serek mi kupuje. Bo go lubię i często jem

Muszę się wziąść za robienie tortu dla Małgosi.
hahah dobre to bylo.. to co dopiero by bylo gdyby Ci go nie kupil,placz i szloch haha ...

ale ja tez ostatnio wzruszam sie strasznie czesto jak wczesniej wogole sie nie wzruszalam ... (wiadomo na jakis strasznych rzeczach tak ale takich blahych nie..) i ostatnio ogladalam film .. ogladalam go juz z 6 razy nigdy nie plakalam a teraz sie poplakalam az tz sie zaczol smiac ze mnie hahha

Zuza

Razem
Stary 2012-12-27, 16:18   #341
Guuusiaa
Zadomowienie

Cytat:
Witam wszystkie mamusie lipcowo-sierpniowe! Gratuluję wszystkim i nieśmiało dołączam do Waszego grona. Rano 24.12. zobaczyłam na teście bladą drugą kreseczkę. Był to dla mnie najpiękniejszy prezent, nie dość, że świąteczny to jeszcze urodzinowy, bo tego dnia właśnie, 29 lat temu przyszłam na świat Z narzeczonym staraliśmy się o dzidzię 8 miesięcy, w kwietniu planujemy ślub. Test powtórzyłam w drugi dzień świąt i kreska była jeszcze wyraźniejsza. Dziś zrobiłam badanie Beta HCG, które wskazuje poziom hormonu 342 mIU/ml.
U lekarza jeszcze nie byłam. Wybiorę się po nowym roku.
Witaj

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość

Ja coś ostatnio zauważyłam, że pełno mam na deklodzie i piersiach potówek / pryszczy. Też tak macie?
Mnie też strasznie wysypało, na buzi i dekolcie :/ utrzymuje się już ponad 2 tyg i niec nie schodzi
Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Już po !!!!
Było przez brzuszek Mamy 13tc i 1 dzień Maluszek urósł,ma duża głowe,widać jak macha raczkami i nóżkami Mam fotke ale kiepskiej jakosci.Wstawie cos ale z prywatnego usg no i jak znajde kabel od aparatu
Ogólnie jest ok a ja tak sie przez te bóle brzucha bałam.Mówiłam o nich babce kóra robiła usg i poleciła mi kupić magnez np. Magne b6.Ale ja sie jeszcze 4.01 skonsultuje z moim lekarzem prowadzącym
to teraz czekamy na zdjęcie

A mnie cały czas mdli do tego dzidzi nie podeszło dziś pomarańcze i
mam nadzieję że niedługo to się skończy...

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:24   #342
d0tkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Już po !!!!
Było przez brzuszek Mamy 13tc i 1 dzień Maluszek urósł,ma duża głowe,widać jak macha raczkami i nóżkami Mam fotke ale kiepskiej jakosci.Wstawie cos ale z prywatnego usg no i jak znajde kabel od aparatu
Ogólnie jest ok a ja tak sie przez te bóle brzucha bałam.Mówiłam o nich babce kóra robiła usg i poleciła mi kupić magnez np. Magne b6.Ale ja sie jeszcze 4.01 skonsultuje z moim lekarzem prowadzącym.

no to fajnie ja tez sie juz ugs nie moge doczekac.. ciesze sie ze wszystko wporzadku i wrzucaj nam fotke..

ja lykam wlasnie magne b6

Zuza

Razem
Stary 2012-12-27, 16:28   #343
Neni1984
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki
Nadrobiłam Was w końcu i dziękuję domciątko za ujęcie mnie na pierwszej stronie Zanim doczytałam, jakie były warunki wpisywania na froncie, to pomyślałam, ze zapomniałyście o mnie
Jestem już w domku, święta minęły wyjątkowo miło i przyjemnie. Cała rodzinka - dalsza także - już poinformowana o ciąży, o co zatroszczyła się moja mamusia
Byliśmy trochę u moich rodziców i trochę u rodziców męża. Każdy obchodzi się ze mną jak z jajkiem, co mnie jeszcze trochę zawstydza (?)... przecież to dopiero 3ci miesiąc Po świętach nie przytyłam ani grama i dzięki Bogu, bo od początku przytyłam już 3 kg ... Brzuch za to odstaje dalej i nie da się go już ukryć. Nie mogę się jeszcze przyzwyczaić, bo zawsze miałam idelanie płaski...
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:38   #344
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Neni1984 poprosimy o focie na pewno nie masz ie czego wstydzic wiec dawaj ;p

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:40   #345
d0tkaaa
Zakorzenienie

to teraz ja napisze jak to u mnie po swietach.. duzo przygotowan a zlecialy szybciutko .. obdzwonilam wiekszosc rodzinki z zyczeniami to przy okazji poinformowalam ich o stanie błogoslawionym.. wszyscy sie cieszyli nawet moja babcia ta o ktorej wam pisalam..chodziaz pierwsze to bylo " u kogo u Ciebie czy Marty?" ( Marta to moja siora;P) ja mowie ze u mnie no to drugie pytanie "kiedy slub?"i troche na zlosc jej mowie " aa po co mi slub" hehe a tak to jak bylismy po wigili u znajomych to tez powiedzielismy osoba ktore nie wiedzialy i tez sie bardzo cieszyli,jeden kolega nawet sie smial ze pije bavarie apple 00 i bede miec najwiekszego kaca haha :P wszyscy mili duzo pytan ..wychodzili z paleniem na zewnatrz i pytali caly czas czy czegos nie potrzebuje.. milo..
oprocz tego troche brzuch mi juz wystaje jak na ciazowy a nie sadelko czy cos polepszyl mi sie troszke apetyt na szczescie
Tz jak mu pokazalam na babestrology nasze dziecko jak wyglada to mi mowi " taa Dotkaaa bejbe tylko twoje tak a ja ?" haha kochany ogolnie mowil do kolegow ze dziecko to sens zycia ze jest przeszczesliwy itpwsumie pierwszy raz tak mowil odkad jestem w ciazy wylewnie do kolegow .. milo

zalatwilam skierowanie pilne do endo i zobaczymy co z tego bedzie nie moge sie doczekac juz wizyty u gin zobaczyc fasolke
a i jeszcze kolega nasz ktory sie dowiedzial od kogos tam ze jestem w ciazy spotkal moja mamusie i mowi do niej" noo dzien dobry slyszalem ze Marcin cos zmajstrowal" a mama patrzy i mowi " noo noo uszy i cala reszte " hahahah slodkie. sory ze sie rozpisalam lece obiad robic zawitam za jakis czas;*

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

u mnie byl 6tydz6dz jak bylam na usg i widzialam i slyszaalam jak wali serducho mocno

Zuza

Razem
Stary 2012-12-27, 16:41   #346
AgaPlast
Zadomowienie

Witam,
jestem chwilowo odcięta od internetu i tak z doskoku narazie Was nie nadrobie bo nie mam jak a śmigacie szybko
Jak się pojawiły to witam nowe mamusie
Stawiam soczek marchewkowy
Ja dzisiaj po pierwszej wizycie.Maluszek jest serduszko bije wg. OM to 6 tydz. a wg. USG 6 tydz i 4 d mierzy całe 6,7 mm skierowania na badania dostalismy i teraz czas do labolatorium .
Pozdrawiam i również gratulije udanych wizyt
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:47   #347
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
Neni1984 poprosimy o focie na pewno nie masz ie czego wstydzic wiec dawaj ;p
Dziś już nie wrzucę, bo za bardzo najedzona jestem, więc byłoby oszukaństwo Ostatnio wrzucałam fotkę 20.12 i raczej nie urosło nic więcej, jak zrobię kolejną aktualizację to na pewno się pochwalę
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 16:52   #348
fiazo
Zakorzenienie

Wrzucam swoją dzidzie, mój jak zobaczył zdjęcie stwierdził "nie podobne do Ciebie" heheh

Przypomniało mi się, że mój gin zobaczył u mnie krwiaka, ale powiedział, żeby nim się nie przejmować bo powinien się wchłonąć i jak będzie jakieś małe krwawienie to może być właśnie ten krwiak.

No i mam dwie daty TP, jedną na 9-08 a drugą na 13-08
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dzidzia.jpg (99,5 KB, 82 załadowań)

Edytowane przez fiazo
Czas edycji: 2012-12-27 o 16:54
Stary 2012-12-27, 16:56   #349
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

Cytat:
Są takie:

no oczywiscie ze od zaplodnienia, bo skad by sie mial hormon wziac przy okresie lub kilka dni po nim

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ----------

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Wrzucam swoją dzidzie, mój jak zobaczył zdjęcie stwierdził "nie podobne do Ciebie" heheh

Przypomniało mi się, że mój gin zobaczył u mnie krwiaka, ale powiedział, żeby nim się nie przejmować bo powinien się wchłonąć i jak będzie jakieś małe krwawienie to może być właśnie ten krwiak.

a ktory to tydzien??

Stary 2012-12-27, 16:59   #350
fiazo
Zakorzenienie

wg lekarza 7 czyli tak jak na zdjęciu 7tdz6dz a wg usg 7tydz2dz
Stary 2012-12-27, 17:28   #351
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
no to fajnie ja tez sie juz ugs nie moge doczekac.. ciesze sie ze wszystko wporzadku i wrzucaj nam fotke..

ja lykam wlasnie magne b6
właśnie mi przypomniałyście, że nie wzięłam dziś moich ulubionych witaminek (bleee)
Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam,
jestem chwilowo odcięta od internetu i tak z doskoku narazie Was nie nadrobie bo nie mam jak a śmigacie szybko
Ja dzisiaj po pierwszej wizycie.Maluszek jest serduszko bije wg. OM to 6 tydz. a wg. USG 6 tydz i 4 d mierzy całe 6,7 mm skierowania na badania dostalismy i teraz czas do labolatorium .
ja poświętuję herbatą bo moje dziecko nie trawi soków marchewkowych
Cytat:
no oczywiscie ze od zaplodnienia, bo skad by sie mial hormon wziac przy okresie lub kilka dni po nim
to nie takie oczywiste, bo w moim labku normy są od om

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:38   #352
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

MArgosia no to juz sama nie wiem.
co normy to inne, co laboratorium to co innego)

Stary 2012-12-27, 17:39   #353
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

a ja juz mam dosyc luteiny... na szczescie tylko do konca roku

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:40   #354
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja cos mam ciezki dzien dzis.
od poniedzialku mialam duzo pracy, malo odpoczynku i taka du dupy jestem.
a dzis jeszcze wymioty z rana, a pozniej caly dzien mi niedobrze bylo i caly czas mialam odruch wymiotny.
no masakra jakas

Stary 2012-12-27, 17:41   #355
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
MArgosia no to juz sama nie wiem.
co normy to inne, co laboratorium to co innego)

Cytat:
a ja cos mam ciezki dzien dzis.
od poniedzialku mialam duzo pracy, malo odpoczynku i taka du dupy jestem.
a dzis jeszcze wymioty z rana, a pozniej caly dzien mi niedobrze bylo i caly czas mialam odruch wymiotny.
no masakra jakas
Mi chyba nie służy Krakowskie (Zanieczyszczone) powietrze

Albo mój iście leniwy tryb życia

Mały
Stary 2012-12-27, 18:10   #356
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość

Gratuluje fajnie,masz małą rozbieżnośc między Om a Usg No i miedzy terminami Ja mam tydzień ale jest ok
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:11   #357
fiazo
Zakorzenienie

kupiłam sobie leginsy z polarkiem w środku w takko rozmiar m/l i stwierdzam, ze trzeba było szukać xl. teraz są ok , ale jak brzuszek zacznie rosnąć to będzie kiepsko
Stary 2012-12-27, 18:13   #358
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Witam,
Gratulacje Również nie masz duzej rozbieżnosci między Om a Usg

Ciesze sie z Waszych wizyt i serduszek klask i:

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
ja takie bóle jak na okres miałam do 8 tygodnia, i jeszcze mnie bolało/rwało jak kichałam.
to normalne objawy.
Ja tez do połowy 9 miesiąca.A teraz moje bóle są w podbrzuszu gdzies niziutko ale takie delikatne....A jak kicham to boli i kłuje mnie do dziś,czasem przy kaszlu tez ale juz mi cherlactwo przechodzi
Stary 2012-12-27, 18:15   #359
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez do połowy 9 miesiąca.A teraz moje bóle są w podbrzuszu gdzies niziutko ale takie delikatne....A jak kicham to boli i kłuje mnie do dziś,czasem przy kaszlu tez ale juz mi cherlactwo przechodzi
Ciekawe co będzie później

Mały
Stary 2012-12-27, 18:18   #360
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
a ja juz mam dosyc luteiny... na szczescie tylko do konca roku
A później?Zmieniasz na Duphaston? Czy odstawiasz?

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
Ciekawe co będzie później
Później pewnie bóle też będą,do tego dojdzie uczucie rozciągania itp. itd i znów będę się bajać coby cosik nie było nie tak....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości