Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7 - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-26, 19:12   #331
mm444
Władca Wizażu

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 7

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 19:20   #332
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mm444 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To się wyklucza.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 19:22   #333
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-12-26, 19:29   #334
zMoose
BAN stały

Cytat:
Treść usunięta
Myślę, że zwyczajnie nie wiedzą, że oprócz ateizm jest też agnostycyzm - mniej popularne określenie a o wiele trafniejsze w przypadku takich osób.
zMoose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 19:31   #335
Ruby Invicta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zMoose Pokaż wiadomość
A na gmailu można to jakoś ustawić? Nam nikt nie kasuje wiadomości, ale byłoby mi wygodniej gdyby trafiały na mojego maila z grupowego.
Ikonka z trybikiem w prawym górnym rogu -> Ustawienia -> Zakładka "Przekazywanie i POP/IMAP" -> dodaj adres do przekazywania dalej

Ostatni notek: Pięć kątów i jeden róg
Ruby Invicta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 19:36   #336
katepew
Rozeznanie

Cytat:
Azjatycki Cukier jak nic i aferka z usuniętym wpisem świątecznym. To aż tak wyglądała ta bitwa w komentarzach? Zrobiło mi się AC szkoda, ale jeśli ona miała takie odzywki to nie dziwię się Tobie. I też zauważyłam, że nawet w tej kwestiii Singapur jest lepszy od Polski
Mi też strasznie zrobiło się jej szkoda, bo każdy z nas ma prawo do swoich opinii, tylko właśnie o to chodzi że każda z tych osób komentujących chciała wyrazić swoją opnie, a wyszło jak zawsze ktoś po drodze pogubił się i wyszło jak zawsze, a nie powiem tknęło mnie bardziej ta druga notka....

Cytat:
"Tolerancja" to tylko modne słówko. Nie można niczego skrytykować, bo się człowiek dowie, że jest nietolerancyjny
A żebyś wiedziała...
Cytat:
Widziałam notkę ac i niczego złego się tam nie dopatrzyłam

Napisała tylko parę faktów o tym jak świętowanie wygląda w miejscu gdzie żyje

Jak ktoś nie ma problemów to je znajduje
Dla mnie tam nic tak bulwersującego nie było, ale późniejsze próby tłumaczenia wyszły mniej zgrabnie, ale zostawmy sobie ten temat. Bo jak mówiłam zadziwia mnie najeżdżanie na kogoś i pouczanie o wyrażaniu opinii i tolerancji, gdy samemu trzeba być taką osobą...
a problemy tego typu to faktycznie wynajdują sobie osoby, które maja chyba za dużo wolnego czasu, bo jak mnie coś nie interesuje to czerwony krzyżyk przy stronie i pa

Cytat:
Przechowywanie tak ważnych rzeczy na mailu, do którego dostęp ma ileś tam osób jest po prostu nierozsądne Technologia przychodzi nam z pomocą, wystarczy pomyśleć - dostęp do takiego maila powinna mieć jedna, odpowiedzialna osoba, która zbierze od wszystkich adresy e-mail i ustawi choćby przekierowanie tak, żeby kopia każdej wiadomości, która przyjdzie na grupowy adres, poszła automatycznie do każdego z listy. Jeżeli wiadomości ma dostać więcej niż 20 osób to jest przy tym troszkę więcej roboty, ale przynajmniej jest pewność, że nie będą miały miejsca sytuacje typu dzień przed egzaminem ktoś wyczyścił pocztę
Wcześniej tego problemu nie było, każdy z nas wychodzi z założenia że jesteśmy ludźmi dorosłymi i myślącymi, no ale jednak to chyba błędne myślenie Doszły nowe osoby i nie umiemy wyłapać tego agregata...Ale już właśnie się skrzyknęliśmy i mamy osobę odpowiednią ze wszystkimi naszymi emailami...

Cytat:
Ktoś może mieć ustawioną skrzynkę w ten sposób, że ściągając na swoją kasuje automatycznie wiadomość na poczcie grupowej więc nawet nieświadomie można kasować ważne wiadomości.
Ale wszystko zależy od ludzi. U mnie na studiach większych problemów ze znikającymi wiadomościami nie było, nawet jeżeli coś zniknęło to zaraz ktoś inny przesyłał ponownie. Także takie kombinowanie uznaję za zbędne ale jak mówiłam, to już zależy od ludzi. My już żyjemy razem piąty rok i obyło się bez większych numerów
Nie ma, co do tego mamy pewność, bo osoba ta bezczelnie napisała wiadomość, że będzie dalej usuwać tak dla jaj, bo to jest zabawne... ale problem ma zostać rozwiązany przez podanie i numeru ip tej osoby...

http://www.youtube.com/watch?v=QUQsqBqxoR4 jest moc siedzi i nie chce wyjść
katepew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 19:48   #337
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Ikonka z trybikiem w prawym górnym rogu -> Ustawienia -> Zakładka "Przekazywanie i POP/IMAP" -> dodaj adres do przekazywania dalej
Idę zobaczyć

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Dobra, dziękuję! Działa!

I faktycznie jest tam opcja automatycznego usuwania takich wiadomości więc uważajcie by była odznaczona, bo inaczej nic nie zostanie na mailu grupowym.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 19:56   #338
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
To nie ateiści a agnostycy, sama do nich należę. Wierzę w Boga, jakiś tam na pewno jest i obserwuje nasze uczynki, ale Kościół niet.

.
Z tego co wiem agnostyk to osoba, która nie jest ani wierząca, ani wierząca. Nie potwierdza, nie zaprzecza

Odmian wszystkie 1500100900, jest też słowo na osoby, które wierzą, że bóg stworzył świat, ale na tym jego rola się skończyła.

itd itd

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 20:06   #339
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Z tego co wiem agnostyk to osoba, która nie jest ani wierząca, ani wierząca. Nie potwierdza, nie zaprzecza

Odmian wszystkie 1500100900, jest też słowo na osoby, które wierzą, że bóg stworzył świat, ale na tym jego rola się skończyła.

itd itd
Możliwe, ja nie przeczę ale gdzieś tam w sobie wierzę ale raczej daleko mi z tym do wierzenia w historie z Pisma Mam na ich temat to samo zdanie co Doda, ale ona użyła dość pejoratywnych określeń, które ja sobie daruję.
Trochę inaczej z Islamem, tutaj jakoś ma to wszystko dla mnie więcej sensu. Ale szczegóły pozostawię dla siebie. To moja prywatna sprawa.
Stary 2012-12-26, 20:33   #340
linka_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ruby Invicta Pokaż wiadomość
Przechowywanie tak ważnych rzeczy na mailu, do którego dostęp ma ileś tam osób jest po prostu nierozsądne Technologia przychodzi nam z pomocą, wystarczy pomyśleć - dostęp do takiego maila powinna mieć jedna, odpowiedzialna osoba, która zbierze od wszystkich adresy e-mail i ustawi choćby przekierowanie tak, żeby kopia każdej wiadomości, która przyjdzie na grupowy adres, poszła automatycznie do każdego z listy. Jeżeli wiadomości ma dostać więcej niż 20 osób to jest przy tym troszkę więcej roboty, ale przynajmniej jest pewność, że nie będą miały miejsca sytuacje typu dzień przed egzaminem ktoś wyczyścił pocztę
Mnie z kolei wkurza, jak ktoś wysyłając coś do wykładowcy z własnego maila (którego adres nie zawsze jest imieniem i nazwiskiem) nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem, tylko pisze: rok A, kierunek B, specjalność C. I potem, jeżeli napisze jakąś głupotę albo napisze coś w sposób nieodpowiedni to wykładowca nie ma nawet jak zwrócić delikwentowi uwagi i jeżeli to coś poważnego to obrywa cały rok, bo logiczne jest, że osoba, która to wysłała się nie przyzna.
linka_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-26, 20:48   #341
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Treść usunięta
No nie, bo to się wyklucza więc tacy nie istnieją Mogą być najwyżej kłamcy/idioci/hipokryci, którzy twierdzą, że są ateistami a tak na prawdę wierzą lub tacy co mówią, że wierzą ale są ateistami tak na prawdę.

A co do ateista teista agnostyk gnostyk to ten wpis fajnie załatwia sprawę wątpliwości http://sznajper.blogspot.com/2010/10...nostycyzm.html
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-26, 20:55   #342
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-12-26, 21:15   #343
zMoose
BAN stały

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
No nie, bo to się wyklucza więc tacy nie istnieją Mogą być najwyżej kłamcy/idioci/hipokryci, którzy twierdzą, że są ateistami a tak na prawdę wierzą lub tacy co mówią, że wierzą ale są ateistami tak na prawdę.

A co do ateista teista agnostyk gnostyk to ten wpis fajnie załatwia sprawę wątpliwości http://sznajper.blogspot.com/2010/10...nostycyzm.html
Jestem:
Cytat:
Agnostyczny teista to ktoś, kto wierzy w boga/bogów, lecz myśli, że ich istnienie nie może być dowiedzione. Kolejna rzadka pozycja, zwykle wierząc w bogów, uznaje się także ich prawdziwość.
Więc żyję na zasadzie, którą on dopiero dalej wymienił jako możliwą:
Cytat:
A całkowity agnostyczny teista powie: "Nie ma żadnej możliwości, by dowieść istnienia Boga, lecz nie mam wątpliwości, że On istnieje."
A najlepiej mnie obrazuje:
Cytat:
3. Nie sądzę, byśmy zdobyli pewność o istnieniu Boga, mimo wszystko wybieram wiarę.
4. Wierzę w Boga. On ma nade mną pieczę.
Stary 2012-12-26, 23:54   #344
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość

itd itd

No tak, ale ateista to ateista. Nie ma żadnych wątpliwości, wyjątków, "ale". Ateista nie wierzy w boga, w żadnej formie, i tyle
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 09:25   #345
Linaewen
Zakorzenienie

Ateista wierzący w Boga nie rozumie słów których używa.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 10:24   #346
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez linka_12 Pokaż wiadomość
Mnie z kolei wkurza, jak ktoś wysyłając coś do wykładowcy z własnego maila (którego adres nie zawsze jest imieniem i nazwiskiem) nie podpisuje się imieniem i nazwiskiem, tylko pisze: rok A, kierunek B, specjalność C. I potem, jeżeli napisze jakąś głupotę albo napisze coś w sposób nieodpowiedni to wykładowca nie ma nawet jak zwrócić delikwentowi uwagi i jeżeli to coś poważnego to obrywa cały rok, bo logiczne jest, że osoba, która to wysłała się nie przyzna.
Ostatnio miałam taką aferę w grupie. Nie dość, że laska wysłała wiadomość ze swojego adresu to z błędami. Ale to ja dostałam od niej ochrzan jak jej zwróciłam uwage Niestety nawet na magisterce są ludzie, którzy nie widzą jak napisać oficjalną wiadomość i nie zrobić błędu w dwóch zdaniach...

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:40   #347
201604181004
Konto usunięte

Ateista wierzący w Boga... to tak jak malować autoportret Papieża.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:50   #348
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
albo suche majtki na dnie morza

albo ateista, albo wierzący nie ma nic pomiędzy
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 11:57   #349
razdwapiec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Albo wegetarianie jedzący ryby (i kurczaka, jak jedna ze znajomych ).
razdwapiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-27, 18:41   #350
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-12-27, 19:16   #351
nicRu
maszyna, nie człowiek

Btw w ogóle nie rozumiem krytykowania związku bez znajomości konkretnej sytuacji. Co innego "popchnął mnie, uderzyl, za kołnierz nie wylewa" i skrytykować taki związek oraz nazwać go toksycznym (autor daje konkretny problem), co innego z góry założyć na podstawie informacji "partner jest starszy", że "wyrywa małolaty, żeby pobzykać, znajdź sobie kogoś w Twoim wieku". Jak dziewczyna uzna, że to nie to, to zrezygnuje i tyle... Jej życie.
Stary 2012-12-27, 21:24   #352
zMoose
BAN stały

Pamiętacie dyskusję o grupowych mailach? Albo gmail jets głupi albo jakiś ch... mi wyłączył opcję wysyłania kopii maili. Nie dostałam dzisiejszego maila, patrzę na ustawienia a tam jest odznaczona opcja by na mojego szła kopia :| Ludzie to chamy.
Stary 2012-12-27, 22:13   #353
TheKey
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
Dobra dobra, ale jakimi słowami magda170325 wyraziła tę swoją "opinię" Przecież ona zwyczajnie obraziła Autorkę, zachowała się wręcz gburowato i wcale się nie dziwię, że paulę78 to zniesmaczyło. Mnie też zniesmaczyło.

I później jeszcze zamiast się zreflektować i przeprosić, to dalej brnęła w tę swoją krytykę związku Autorki i obronę swojego prawa do wyrażania opinii. Totalny brak samokrytycyzmu.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 22:21   #354
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
Stary 2012-12-27, 22:42   #355
TheKey
Wtajemniczenie

Całokształt wypowiedzi magdy zasługiwał na takie podsumowanie.

A co do samej "opinii" - no to czy paula78 nie ma racji? Czy kierowanie się tym "jak to wygląda" nie jest przejawem zacofania w myśleniu? No bo taki jest argument magdy - "10 lat to jeszcze jakoś wygląda, ale 20 " - czyli w domyśle: jestem przeciwko związkom z tak dużą różnicą wieku z tego powodu, iż źle to wygląda. No śmiech na sali Gdzie źle wygląda, na zdjęciu? Czy w oczach sąsiadów? Nie wiem naprawdę, co to za argument od czapy.

There is never any point in telling people they are wrong or how it is. When people are ready to learn they will learn in their own way.

Edytowane przez TheKey
Czas edycji: 2012-12-27 o 22:43
TheKey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 01:10   #356
heksita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
albo ateista, albo wierzący nie ma nic pomiędzy
Jasne, że jest. Komuś może wisieć i powiewać, czy Bóg istnieje czy też nie. Albo uznawać np. tylko naukę, ale też nie negować istnienia Boga.
heksita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 01:27   #357
parva
Rozeznanie

GG do parva

Cytat:
Napisane przez heksita Pokaż wiadomość
Jasne, że jest. Komuś może wisieć i powiewać, czy Bóg istnieje czy też nie. Albo uznawać np. tylko naukę, ale też nie negować istnienia Boga.
To są chyba właśnie agnostycy i racjonaliści
Rozumie mowę kwiatów i niemych przedmiotów!"

Charles Baudelaire
LC
parva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 06:11   #358
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Dobra dobra, ale jakimi słowami magda170325 wyraziła tę swoją "opinię" Przecież ona zwyczajnie obraziła Autorkę, zachowała się wręcz gburowato i wcale się nie dziwię, że paulę78 to zniesmaczyło. Mnie też zniesmaczyło.
zwłaszcza ta emota obrazująca rzyganie co najmniej jakby wątek był o związku kazirodczym, a nie o różnicy wieku

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 07:57   #359
khloe
Strzelaj lub emigruj!

Cytat:
Napisane przez TheKey Pokaż wiadomość
Całokształt wypowiedzi magdy zasługiwał na takie podsumowanie.

A co do samej "opinii" - no to czy paula78 nie ma racji? Czy kierowanie się tym "jak to wygląda" nie jest przejawem zacofania w myśleniu? No bo taki jest argument magdy - "10 lat to jeszcze jakoś wygląda, ale 20 " - czyli w domyśle: jestem przeciwko związkom z tak dużą różnicą wieku z tego powodu, iż źle to wygląda. No śmiech na sali Gdzie źle wygląda, na zdjęciu? Czy w oczach sąsiadów? Nie wiem naprawdę, co to za argument od czapy.

zgadzam się w 100%. Jednak pomimo XXI wieku nawet na wizażu widać znaczne zacofanie ludzi w pewnych kwestiach

Przejechane na rowerze w 2019: 2 762
km

mój INSTA
(napisz pw kim jesteś wizażanko
khloe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 09:52   #360
asta9126
Zadomowienie

Cytat:
A na gmailu można to jakoś ustawić? Nam nikt nie kasuje wiadomości, ale byłoby mi wygodniej gdyby trafiały na mojego maila z grupowego.
Można, ale chyba tylko na jeden adres

Ja zrobiłam taki numer, że koledze przestało przekazywać, bo nie wiedziałam

Edytowane przez asta9126
Czas edycji: 2012-12-28 o 10:04
asta9126 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości