Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2547 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 01:13   #76381
dorka_tw
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVI część niech się kręci

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
powiem Wam, że grałam dzisiaj z koleżanką w simsy, oczywiście stworzyłyśmy nasze alter ego, obie miały takie piękne włosy (ściągnięte z dodatków), że aż się nie mogę doczekać, aż umyję jutro swoje własne...
Zachciało mi się teraz grać

dorka_tw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 07:30   #76382
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Przybywam z pytaniami . Niektóre fest gupie, proszę nie pytać jak na nie wpadłam .

1. Dlaczego niektóre kręcone włosy da się wyprostować, a inne nie? Moja koleżanka ma włosy o bardzo mocnym i regularnym skręcie, na moje oko jest to 3b typu botticelli i gdy je wyprostuje i tak ma je pokrzywione tzn nie ma gładkiej tafli jaką obiecują producenci prostownic, tylko taki "prostu puch" jeśli zrozumiecie o co mi chodzi. Natomiast inna koleżanka ma bardzo sztywne, grube i gęste włosy o skręcie 2b/c i wyprostowane są idealnie gładkie. Nie rozumiem, może ktoś mnie oświecić ?

2. Jak to możliwe, że na głowie można mieć taki paradoks? Mam włosy co się ledwo ledwo falują, cienkie i bardzo podatne na zniszczenia i złamania. Mimo to nigdy w życiu nie udaje mi się wyprostować ich do końca, czy pokręcić na więcej niż godzinę. Po pewnym czasie i tak pojawią się moje standardowe "niby fale" (a 2a to niby typ podatny na stylizacje. Zabawne). Pomimo że są podatne na zniszczenia, to nigdy nie wyglądały strasznie. Nawet jak używałam samego szamponu to zawsze były gładkie i błyszczały. Teraz też nie ma różnicy czy tylko je umyje, czy dam im parafine, silikony, oleje, ekstrakty wszystko razem i każde z osobna one i tak zawsze, po każdym produkcie wyglądają tak samo. Nie wiem czy się cieszyć czy płakać

3. Dlaczego włosy spuszone są uznane za ładne, a z podkreślonym skrętem już nie? Ta sama dziewczyna, o której pisałam na początku, chodziaż dba o swoje loki wcale ich nie stylizuje i nie zabezpiecza, przez co wyglądają nieco jak grzywa lwa. Nie jest to efekt złej pielęgnacji czy sumiennego niszczenia, po prostu lubią się puszyć. Mimo to dostaje komplementy. Pewnego dnia miała pierwszą próbę z jakimś silikonowym płynem i przyszła do szkoły z idealnie zdefiniowanymi, błyszczącymi, gładkimi i malutkimi loczkami na całej głowie . Od razu pare osób spytało się ją czy zapomniała umyć włosy (gimnazjum -.-) chociaż wyglądały na zadbane, a nie niedomyte. Z czego to się bierze?

Przepraszam, że długie wyszło, ale kogo miałam się spytać jak nie Was
Dziewczyny odpowiedziały, że gimnazjum i wszystko jasne ja nie do końca się zgodzę bo mam podobny przypadek na swojej głowie. Teraz jak po części tylko stosuje cg to włosy znowu się puszą i wyglądają okropnie a ja przychodzę do pracy i nagle każdy zauważ jakie to ja mam fajne włosy i że już dawno nie wyglądały tak cudownie nie mam pojęcia co ludziom się podoba w takich włosach zero zdefiniowanych loczków, sam puch

deszczowypies różnicą w twoich włosach jest ogromna
Stary 2012-12-28, 08:12   #76383
Majka1503
EDUkator

Dziewczyny dodajecie czasem kilka kropli oleju do odżywki d/s lub b/s?

Drożdże: 10 III -10 VI; 09 VII-26 IX; 29 X - 26 XII 2012; 01 II-01 IV 2013; 12 IV - 12 VII 2014.
Dbam o włosy: od III 2012.
CG: od 5 VII 2012.

Majka1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 08:40   #76384
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Ale w styczniu jak rozpuszcze takie nawilżone, nabłyszczone, zdrowe włosy to wszystkim gacie zlecą
Tez poprosze.
Efekty wczorajsze owszem, pikne, ale dzis rano juz standardowy rozpierz choc spalam ladnie w ananasie. Traca wilgoc bardzo szybko. No i nie stylizowalam ich, na probe, bo Tulipanna pisala w swoim poscie o falach, ze czasem tylko leave-in im wystarcza. Jak widac jednak moje potrzebuja zelu.
Sa - jak zwykle - niedoolejowane, niedonawilzone i potrzebuja opieki. Po ostatniej przeprowadzce zaniedbalam je.
Martus, pokaze sie, jak jakies zdjecie ladne wpadnie. Musze duze lustro do lazienki kupic - meblujemy sie na nowym miejscu.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 08:50   #76385
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
AjriszMarta, pisałaś kiedyś o płukaniu i wygniataniu włosów w płynie do trwałej, pamiętasz? Jak należałoby coś takiego przeprowadzić? Czym różniłoby się to od zwykłej trwałej, poza tym, że utrwalony nie zostałby skręt z wałków, ale własny skręt włosów, który mają po ugnieceniu? Czas tego ugniatania też byłby krótszy? Czy w ogóle wszystko pokićkałam?
Pytam, bo mam już zakupiony płyn do trwałej
Zdajesz sobie sprawę, że nie robiłam tego nigdy i nie wiem, jaki będzie efekt?
Czytałam, że można sobie w ten sposób włosy rozprostować, tzn pisałam z dziewczyną której zrobiono trwałą barana i chciała to "cofnąć"... Nałożyła płyn nr1, czesała włosy co chwilę trzymając ten płyn, potem zmyła i nałożyła utrwalacz i też czesała - i owszem, rozprostowało jej włosy, na luźne fale chyba
Gdybym robiła na sobie, to płyn trzymałabym krótki z czasów podanych na pudełku, ugniatałabym chwilę i dogniatała co kilka minut, btw efekt mógłby być zaskakujący, bo moje mają całkiem inny kształt mokre a inny jak schną

spróbuj na pasemku ze spodu

O jeszcze jej nie widziałam Podobno ma IPA
Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
owszem, nawet często do d/s (ostatnio nawet tę https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-pflegeol.html)

---------- Dopisano o 08:50 ---------- Poprzedni post napisano o 08:43 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Martus, pokaze sie, jak jakies zdjecie ladne wpadnie. Musze duze lustro do lazienki kupic - meblujemy sie na nowym miejscu.
Czekam

O PLANIE MINIMUM - upewniam się , że się dobrze zrozumiałyśmy - SLS na początek i w razie potrzeby, a na codzień delikatnie i ubogo, np szampon bez SLS i b/s LUB d/s, żel lniany;
ubogo nie w sensie ilości kosmetyków (chociaż też) ale przede wszystkim ilości składników, tzn protein, olejów i ekstraktów

moja henna ciemnieje!!! i dalej żadne zdjęcie tego nie oddaje :P już są takie: średni na ciemny brąz (naturalsy jasny brąz z refleksami a na końcach świetlisty popielaty)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-12-28 o 08:52
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:00   #76386
Karen15
Zakorzenienie

Zamierzam zrobić jakiegoś psikacza pod olej i myślę nad połączeniem kwasu hialuronowego 1%, pantenotu, mleczka pszczelego i może jeszcze keratyny. Nadają się te składniki?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:10   #76387
iwonsia01
Zadomowienie

Mam pytanie, czemu właściwie z tych żeli Isany każdy poleca ten pomarańczowy? Czy inne też testowałyście? Dziś wybieram się i mam zamiar kupić chyba jakiś inny:P
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 11:26   #76388
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czemu właściwie z tych żeli Isany każdy poleca ten pomarańczowy? Czy inne też testowałyście? Dziś wybieram się i mam zamiar kupić chyba jakiś inny:P
będę strzelać, pewnie o skład chodzi

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-12-28 o 11:27
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:02   #76389
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Zdajesz sobie sprawę, że nie robiłam tego nigdy i nie wiem, jaki będzie efekt?
Tak Ale ja chyba nie wytrzymuję bez eksperymentowania z włosami

Cytat:
Gdybym robiła na sobie, to płyn trzymałabym krótki z czasów podanych na pudełku, ugniatałabym chwilę i dogniatała co kilka minut, btw efekt mógłby być zaskakujący, bo moje mają całkiem inny kształt mokre a inny jak schną

1. Umyć włosy szamponem.
2. Polać płynem i ugniatać włosy.
3. Trzymać płyn na włosach przez ok. 10-20 minut.
4. Spłukać wodą.
5. Polać utrwalaczem.

Jakoś tak? Czy coś pomyliłam? Trochę się boję, że nie wyjdzie jak należy, bo włosy będą płukane wodą i polewane utrwalaczem, jak włosy będą proste, bo się wyprostują od włosów, a nie będą trzymane przez wałki.

Cytat:
O jeszcze jej nie widziałam Podobno ma IPA
Skład:
Aqua (woda), Cetearyl Alcohol (emolient), Dimethicone (przyjazny silikon), Glycerin (humektant), Quaternium-91 (substancja kondycjonująca), Cetrimonium Metholsulfate (konserwant, antystatyk, emulgator), Argania Spinosa Kernel Oil (olej arganowy), Triethanolamine (regulator pH), Parfum (zapach), Hexyl Cinnamal (zapach), DMDM Hydantoin (konserwant), Methylchloroisothiazolino ne (konserwant), Methylisothiazolinone (konserwant), CI: 19140, CI: 17200 (barwniki).
źródło: http://www.blondhaircare.com/2012/12/odzywki-i-maski-z-olejem-arganowym.html

Cytat:
Chyba tylko ten żel nie ma alkoholu w składzie.
Stary 2012-12-28, 12:31   #76390
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Ale ja chyba nie wytrzymuję bez eksperymentowania z włosami
mam tak samo :P
raz, że pierwszy raz mam hennę na łbie to od razu musiałam do niej herbaty dolać :P

Cytat:
1. Umyć włosy szamponem.
2. Polać płynem i ugniatać włosy.
3. Trzymać płyn na włosach przez ok. 10-20 minut.
4. Spłukać wodą.
5. Polać utrwalaczem.
->> 6. ugnieść parę razy

Jakoś tak? Czy coś pomyliłam? Trochę się boję, że nie wyjdzie jak należy, bo włosy będą płukane wodą i polewane utrwalaczem, jak włosy będą proste, bo się wyprostują od włosów, a nie będą trzymane przez wałki.
Dlatego jedynym wyjściem jest pasemko
Dokładnie tak bym zrobiła, z uwzgl. pkt 6

dzięks
i tak najlepiej obejrzeć, pomacać samodzielnie

Stary 2012-12-28, 12:47   #76391
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Skład:
Aqua (woda), Cetearyl Alcohol (emolient), Dimethicone (przyjazny silikon), Glycerin (humektant), Quaternium-91 (substancja kondycjonująca), Cetrimonium Metholsulfate (konserwant, antystatyk, emulgator), Argania Spinosa Kernel Oil (olej arganowy), Triethanolamine (regulator pH), Parfum (zapach), Hexyl Cinnamal (zapach), DMDM Hydantoin (konserwant), Methylchloroisothiazolino ne (konserwant), Methylisothiazolinone (konserwant), CI: 19140, CI: 17200 (barwniki).
źródło: http://www.blondhaircare.com/2012/12/odzywki-i-maski-z-olejem-arganowym.html
O Bosz...
W analizowym znajdziecie produkty z większą ilością olejku arganowego, a nie niemal samych filmformerów.

Co robicie na szaro? Trwałą?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-12-28 o 12:49
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 12:49   #76392
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
O Bosz...
W analizowym znajdziecie produkty z większą ilością olejku arganowego, a nie niemal samych filmformerów.
Najwięcej olejku arganowego jest w olejku arganowym ;]
Cytat:
Co robicie na szaro? Trwałą?
nom niecnie

Stary 2012-12-28, 12:52   #76393
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Dziewczyny odpowiedziały, że gimnazjum i wszystko jasne ja nie do końca się zgodzę bo mam podobny przypadek na swojej głowie. Teraz jak po części tylko stosuje cg to włosy znowu się puszą i wyglądają okropnie a ja przychodzę do pracy i nagle każdy zauważ jakie to ja mam fajne włosy i że już dawno nie wyglądały tak cudownie nie mam pojęcia co ludziom się podoba w takich włosach zero zdefiniowanych loczków, sam puch

deszczowypies różnicą w twoich włosach jest ogromna
dziękuję a co do włosów - może dlatego, że ludziom generalnie podoba się objętość włosów, im większa, tym bardziej się cieszą?

Cytat:
ja osobiście tego nie robię, bo boję się przyklapu, ale bardziej chłonne włosiska tak robią

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

O PLANIE MINIMUM - upewniam się , że się dobrze zrozumiałyśmy - SLS na początek i w razie potrzeby, a na codzień delikatnie i ubogo, np szampon bez SLS i b/s LUB d/s, żel lniany;
ubogo nie w sensie ilości kosmetyków (chociaż też) ale przede wszystkim ilości składników, tzn protein, olejów i ekstraktów
hahaha, na to siema, bo ja rypałam przez bite dwa tygodnie SLS, a i oczywiście d/s i b/s na raz były grane inna sprawa, że wyszło mi to na dobre, więc nie narzekam

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:01   #76394
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta
Najwięcej olejku arganowego jest w olejku arganowym ;]
Coś mi komputer średnio z siecią współpracuje
A owszem, że jest Nie uwierzysz, ale jeszcze go nie sprawdzałam na swoich włosach.
Musiałam napisać, bo mi się scyzoryk w kieszeni otworzył, ale to już insza inszość Wczoraj pomaltretowałam L'Orealowski Mythic Oil i jeszcze mleczo owsiane z YR Komentarza wystarczy?

Trwałą, powiadasz? Ale czemu? Przecież i Chatul i Ty macie piękne kręcone Widziałam w codzinniku, że zrobiłaś hennę. Naprawdę pierwszy raz?
Moja chyba już całkiem zeszła, ale nie wiem, czy robić ponownie. Lubiłam efekt po tej mazidlanej, więc Khadi, do której mi najszybciej i najłatwiej, chyba odstawię.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:15   #76395
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Bardzo, bardzo często.

Eloe, zabieram się właśnie do pracy

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 13:31   #76396
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
A owszem, że jest Nie uwierzysz, ale jeszcze go nie sprawdzałam na swoich włosach.
namawiam, warto. jest bardzo inny niż jakikolwiek olejek jaki miałam, a miałam wiele

Cytat:
Musiałam napisać, bo mi się scyzoryk w kieszeni otworzył, ale to już insza inszość Wczoraj pomaltretowałam L'Orealowski Mythic Oil i jeszcze mleczo owsiane z YR Komentarza wystarczy?
mmm pychaaaa ;]

Cytat:
Trwałą, powiadasz? Ale czemu? Przecież i Chatul i Ty macie piękne kręcone
instynkt badacza, nie inaczej :P mi chodzi o podniesienie podatności, bo jest z powrotem "moja" czyli niska ;] ale nie teraz, najwcześniej na wiosnę
Chatul chyba ma ochotę na eksperyment dla eksperymentu
Cytat:
Widziałam w codzinniku, że zrobiłaś hennę. Naprawdę pierwszy raz?
pierwszy była 2x cassia, sama i z amlą i raz Khadi orzechowy brąz na pasemku. Pierwszy raz mam hennę na włosach, nie mam pojęcia jak się zachowa Na razie w trakcie schnięcia ściemniała, teraz do światła sztucznego jest... nie tyle ZA ciemna co za intensywna
oczywiście na zdjęciach z codziennika widać najwięcej :P

Cytat:
Moja chyba już całkiem zeszła, ale nie wiem, czy robić ponownie. Lubiłam efekt po tej mazidlanej, więc Khadi, do której mi najszybciej i najłatwiej, chyba odstawię.
Masz możliwość pobawić się polskimi ziołami - http://fellogen.blogspot.com/2012/09...ie-znacie.html
edit: dodałabym glutka

Stary 2012-12-28, 14:17   #76397
Miss Saeki
Zakorzenienie

Właśnie nałożyłam tej olejek alterra na włosy, ale mam ciut wątpliwości jak dużo go nakładać? Tak aby aby, czy aby były solidnie zaolejowane?

Konieczne jest nakładanie czepka, czy mogę sobie chodzić z "gołą" głową po mieszkaniu?
Stary 2012-12-28, 14:35   #76398
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Napisane przez Aldrin Pokaż wiadomość
Zgadzam się, myśle że to nie jest wina gimnazjum. Ja tez zauważyłam że ludzie nie lubia zdefiniowanych loków. Nawet mój TŻ stwierdził ze najbardziej lubi jak mam na głowie chaos W sensie takie gładkie i porozdzielane też ładne ale to nie to. Zresztą wystarczy pooglądać pokazy victoria's secret żeby nabarać pewności że faceci lubią właśnie takie rozburzone fale. Nie wiem w sumie skąd sie to bierze.

edit:
Miss Saeki lepiej jest tak "aby aby" nie muisz wkładać pod czepek, ja związuje samą gumką.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm

Edytowane przez xMissix
Czas edycji: 2012-12-28 o 14:39
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 14:37   #76399
Miskaa78
Kazar Lady

schnę
już widzę, że będzie szał, jak sie cieszę, że rok temu trafiłam na zakręcone forum

Stary 2012-12-28, 14:41   #76400
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xMissix Pokaż wiadomość
Zgadzam się, myśle że to nie jest wina gimnazjum. Ja tez zauważyłam że ludzie nie lubia zdefiniowanych loków. Nawet mój TŻ stwierdził ze najbardziej lubi jak mam na głowie chaos W sensie takie gładkie i porozdzielane też ładne ale to nie to. Zresztą wystarczy pooglądać pokazy victoria's secret żeby nabarać pewności że faceci lubią właśnie takie rozburzone fale. Nie wiem w sumie skąd sie to bierze.
Też kiedyś miałąm takiego schiza Bardziej podobało mi się siano na głowie niż jakakolwiek inna fryzura. Dopiero jak zainteresowałam się pielęgnacją to stwierdziłam że głupia jestem i teraz się denerwuje jak widze na ulicy włosy, które mogłyby być pięknymi lokami a są źle pielęgnowane

Stary 2012-12-28, 14:47   #76401
Miss Saeki
Zakorzenienie

Cytat:
Miss Saeki lepiej jest tak "aby aby" nie muisz wkładać pod czepek, ja związuje samą gumką.
Dzięki Planowałam je spiąć klamrą, ale mi się rozwaliła i... poradziłam sobie za pomocą patyczka od odsuwania skórek. Niczym japonki
Stary 2012-12-28, 14:59   #76402
xMissix
Raczkowanie

GG do xMissix

Cytat:
Napisane przez dorka_tw Pokaż wiadomość
Też kiedyś miałąm takiego schiza Bardziej podobało mi się siano na głowie niż jakakolwiek inna fryzura. Dopiero jak zainteresowałam się pielęgnacją to stwierdziłam że głupia jestem i teraz się denerwuje jak widze na ulicy włosy, które mogłyby być pięknymi lokami a są źle pielęgnowane
Troszkę się nie zgodzę. Rozburzone fale wcale nie muszą być sianem. Ale prawdą jest że wiele dziewczyn nie dba o włosy i mnie też drażni jak widze potencjalne ładne włosy a caaałkiem zaniedbane.

włosomaniaczka od 18.08.12
60cm--->cel: 70cm
xMissix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:18   #76403
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
schnę
już widzę, że będzie szał, jak sie cieszę, że rok temu trafiłam na zakręcone forum
dawaj fotkę swojego szału, stęskniłam się za Twoimi włosiskami!
no u mnie nawet mama powiedziała 'ŁAŁ, co z nimi zrobiłaś?!' a ja jej na to 'nic, one ostatnio po prostu same z siebie tak'

deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:18   #76404
cytadela212
Raczkowanie

Rossmann mnie zawiódł swoim asortymentem, ale osiedlowy sklepik- nie! Na pierwszy ogień do pielęgnacji włączam Joannę Naturię miód i cytrynę, tak szeroko tu polecaną. I ryzyk fizyk, maska Awokado Treatment Wax. Nieplanowany zakup, w składach jestem średnio na jeża (odróżniam sylikony ), ale wydaje się być całkiem w miarę, ciekawe co z tego wyniknie
I wraz z Nowym Rokiem zaczynam mycie odżywką, a co mi tam.
cytadela212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:21   #76405
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
dawaj fotkę swojego szału, stęskniłam się za Twoimi włosiskami!
no u mnie nawet mama powiedziała 'ŁAŁ, co z nimi zrobiłaś?!' a ja jej na to 'nic, one ostatnio po prostu same z siebie tak'
komplemencior od Mamy to jest coś

dam fotkę jak wyschną, narazie jest wilgotny zwierzak

Stary 2012-12-28, 15:25   #76406
Karen15
Zakorzenienie

Grapsed Olil, Mentha arvensis, Eukalyptus globulus, Lavandula Angustifolia, Eugenia Caryphyllus, Cinnamomum camphora, Rosmarinus officinalis, Heliantus annus, Hypericum perforatum, Arnica montana, Tocopherol, BHT.

Nada się na włosy?
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:38   #76407
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cytadela212 Pokaż wiadomość
Rossmann mnie zawiódł swoim asortymentem, ale osiedlowy sklepik- nie! Na pierwszy ogień do pielęgnacji włączam Joannę Naturię miód i cytrynę, tak szeroko tu polecaną. I ryzyk fizyk, maska Awokado Treatment Wax. Nieplanowany zakup, w składach jestem średnio na jeża (odróżniam sylikony ), ale wydaje się być całkiem w miarę, ciekawe co z tego wyniknie
I wraz z Nowym Rokiem zaczynam mycie odżywką, a co mi tam.
Mam tego waxa ale wersję miodową. Też kupiłam przypadkiem Lubię ją, ale nie mam nigdy czasu na trzymanie jej dłużej i używam bardziej jako odżywki d/s. Z awokado mnie kusiło ale mam Ganiera z nim więc tylko dlatego wzięłam tą 2. Fakt, co do żelików dziś w Rosie się przyjrzałam i tylko ten pomarańczowy nie ma alko. W sumie nie będę wydziwiać, bo on mi pasuje bardzo. Jakiś czas temu na promocji był Marc Anthony Lotion i też kupiłam. W sierpniu byłam z niego mega zadowolona a teraz jakoś mi nie pasuje;/ Wole efekt po żelu. W ogóle cena jednego i 2 jest nieporównywana a efekt lepszy przy taniutkim żeliku
iwonsia01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 15:48   #76408
dorka_tw
Rozeznanie

Cytat:
Troszkę się nie zgodzę. Rozburzone fale wcale nie muszą być sianem. Ale prawdą jest że wiele dziewczyn nie dba o włosy i mnie też drażni jak widze potencjalne ładne włosy a caaałkiem zaniedbane.
Ale mnie właśnie chodziło o taką burzę loków otoczoną sianem. Nie chciałam nikogo urazić, absolutnie

Stary 2012-12-28, 16:08   #76409
cytadela212
Raczkowanie

Cytat:
Mam tego waxa ale wersję miodową. Też kupiłam przypadkiem Lubię ją, ale nie mam nigdy czasu na trzymanie jej dłużej i używam bardziej jako odżywki d/s. Z awokado mnie kusiło ale mam Ganiera z nim więc tylko dlatego wzięłam tą 2.
Też myślałam nad miodem, ale moje włosy nie bardzo "reagują" na miód i mleko w odżywkach i maskach. Nic na niekorzyść, ale żeby jakiś szczególny efekt to nie powiem. (wychodzę na hipokrytkę kupując jednocześnie Naturię "miód i cytryna" )
cytadela212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:13   #76410
izaa29
Zakorzenienie

Czy zmiana cięcia włosów z lekko zaokrąglonego, na kształt litery V mogłoby poprawić układanie się włosów ??
izaa29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości