Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 09:19   #2191
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
A Maleństwo się rusza?
No, tak my to mogłybyśmy co tydzień mieć usg żeby mieć pewnośc, że jest ok Wiadomo, martwimy się. Ja odkąd od wtorku czuję ruchy mojej Fasolki jestem w niebie i czuję, że będzie OK. Mam nadzieję, że nie zacznę panikować z byle powodu, bo u mnie z humorami to różnieeee....
A tak mam ochotę iść na zakupy, coś dla Maluszka kupić.
No właśnie się nie rusza, a z drugiej strony to dopiero 16t2d, więc może być jeszcze za wcześnie... Sama już nie wiem...

Chyba muszę iść sobie coś kupić

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 09:21   #2192
vvgh
Wtajemniczenie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez adunia89 Pokaż wiadomość
To pewnie jak wpadne na wizaż z relacją to załapię się na imprezę urodzinową

Tak, dzień po ślubie mam urodziny, więc może gdzieś wyjadę .... Hu hu hu.

Ale mam ochotę kupić jakiś ciuszek Maleństwu.,.... tylko czasu brak i nie wiem gdzie
Jutro jedziemy po obrączki i TŻ mówi, że jutro kupimy jakiś ciuszek

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No właśnie się nie rusza, a z drugiej strony to dopiero 16t2d, więc może być jeszcze za wcześnie... Sama już nie wiem...

Aaaaa, 16 tydzień to faktycznie wcześnie! Ja nie mogę zapamiętać, kiedy Wy macie terminy i które tygodnie... Nie martw się, na pewno Maluszek pika serduszkiem!
Też bym się zabrała na jakieś zakupy!
Stary 2012-12-28, 09:21   #2193
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:

według mnie dużo za wcześnie... jeszcze jak to pierwsze... ja licze na ruchy 19-20 tydzień
Stary 2012-12-28, 09:22   #2194
humpback
Zakorzenienie

Motylek śliczny zgrabny brzuszek

Kinga za wizytę

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa
Wiesz co, wiem, że na posiew są inne pojemniki. Muszą być jałowe. Ale nie wiem, czy nie mogą z tego też ogólnej analizy trzsnąć za jednym zamachem. Jeszcze nie miałam posiewu z moczu...
no własnie tyle też wiem. i kupiłam 2 pojemniczki jakby co, ale wydaje mi się to bez sensu sikac do dwóch naraz.

happy za wizytę i gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
chyba do dwóch pojemniczków. na posiew pobiera się mocz bardziej sterylnie i koniecznie ze środkowego strumienia. Tak mi kiedyś lekarz powiedział, jak parę lat temu robiłam
dzięki

Cytat:
Napisane przez banka26
ja robilam z jednego pojemnika jalowego i pamietaj po podmyciu i srodkowy strumien moczu
dzięki

Cytat:
Napisane przez nuna2
puk puk. pamięta mnie ktoś??
a kto ty jesteś?

Cytat:
Napisane przez adunia89
I wymyśliłam sobie, że jak uda nam się szczęśliwie donosić Maleństwo to weźmiemy z TŻtem ślub kościelny razem ze chrzcinami, a potem przyjęcie w formie obiadu+tort. Podpytałam już kilku osób i wszyscy są za. Myślę, że to fajny pomysł. Byłyście kiedyś na tego typu imprezie?
ja nie byłam na takiej imprezie, ale uważam że to bardzo dobry pomysł najważniejsze żebyście wy byli zadowoleni

dzień dobry
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 09:26   #2195
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
według mnie dużo za wcześnie... jeszcze jak to pierwsze... ja licze na ruchy 19-20 tydzień
Ja takie porządne czuję od wtorku, a to 19 tydzien wg USG, a 21 wg ostatniej miesiączki.
Stary 2012-12-28, 09:27   #2196
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada
zakupy są dobre na wszystko
Stary 2012-12-28, 09:29   #2197
MoTyleKsw
Zakorzenienie

[

Cytat:
Ja takie porządne czuję od wtorku, a to 19 tydzien wg USG, a 21 wg ostatniej miesiączki.
Ale 19 tydzień zaczęty czy skończony ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 09:32   #2198
humpback
Zakorzenienie

ja zmykam na zakupy po jabłka żeby zrobić sobie na obiad racuchy
papa
Stary 2012-12-28, 09:35   #2199
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
[

19 tydzień i 5 dni Ale pierwszy ruch (jeden) poczułam 21.12. A 25.12. to już konkretnie
Stary 2012-12-28, 09:38   #2200
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
No ja własnie chciałabym to zrobić we wrześniu. Małe miałoby 3 miesiące.
A Ty jak po cywilnym? Bo nie dopatrzyłam się relacji. Mam nadzieję, że wszystko odbyło się tak jak chciałaś
Wszystko się udało, było skromnie, kameralnie i rodzinnie. Tak jak chcieliśmy

Cytat:
Nie martw się, na ruchy masz jeszcze duuużo czasu. U mnie już prawie 20 tygodni skończone, a ruchy czuję bardzo sporadycznie.. i tak na prawdę nie jestem pewna czy to Maluszek czy jelita niby raz jak Tż rękę przyłożył to poczuł, ale jakoś ciężko mi wyczuć Maluszka

Cytat:
Motylek, a Ty juz czujesz regularnie ruchy ?

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 09:40   #2201
nuna2
Zakorzenienie

dałam swój brzuszek na klub. ciekawe czy wam wyświetli i czy tylko mi sie wydaje taki ogromny??

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 09:44   #2202
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Wszystko się udało, było skromnie, kameralnie i rodzinnie. Tak jak chcieliśmy

Nie martw się, na ruchy masz jeszcze duuużo czasu. U mnie już prawie 20 tygodni skończone, a ruchy czuję bardzo sporadycznie.. i tak na prawdę nie jestem pewna czy to Maluszek czy jelita niby raz jak Tż rękę przyłożył to poczuł, ale jakoś ciężko mi wyczuć Maluszka

Motylek, a Ty juz czujesz regularnie ruchy ?
Niestety nie. Czuję coś, ale to bez ładu i składu, bo gdy zdąrzę się zorientować, że coś smyrnęło, to później już nie smyra. I też ciężko mi określić czy to dziecko czy jelita. Nie mam pewności.
Chciałabym tak jak dziołchy, że o rano i wieczorem, ale dupa. Kiedy mu się podoba, o ile to on.

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 09:50   #2203
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
dałam swój brzuszek na klub. ciekawe czy wam wyświetli i czy tylko mi sie wydaje taki ogromny??

Gigant!!! Ty masz 16 tydzień wg usg ?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Lecę coś wydrukować, bo mi nie działa drukarka i wysłać resztę zawiadomień! Bedę za jakiś czas
Stary 2012-12-28, 09:51   #2204
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Gigant!!! Ty masz 16 tydzień wg usg ?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Lecę coś wydrukować, bo mi nie działa drukarka i wysłać resztę zawiadomień! Bedę za jakiś czas
no wdg USG jutro skończe 16
Stary 2012-12-28, 09:52   #2205
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Niestety nie. Czuję coś, ale to bez ładu i składu, bo gdy zdąrzę się zorientować, że coś smyrnęło, to później już nie smyra. I też ciężko mi określić czy to dziecko czy jelita. Nie mam pewności.
Chciałabym tak jak dziołchy, że o rano i wieczorem, ale dupa. Kiedy mu się podoba, o ile to on.
No właśnie.. to podobnie jak u mnie. Hmm... musimy cierpliwie czekać

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 09:54   #2206
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Spijcie dobrze! (aaa, przypomniało mi się - zamówiłam zaległy prezent od męża - rogala do spania. Mam nadzieję, że nie będzie kazał zbyt długo na siebie czekać - mam co do niego wielkie nadzieje, bo coraz gorzej mi się śpi)
gdzie zamówiłaś rogala?
Stary 2012-12-28, 09:57   #2207
Veronic
Wtajemniczenie

hej hej po Świętach
ja czuję ruchy (tzn takie delikatne puknięcia) od 19tc , jak się dowiedziałam, że będzie chłopczyk to się zaczął ruszać wcześniej pewnie był obrażony, bo myślałam,że będzie dziewczynka, i czasami mówiłam do niego po imieniu
Mały zazwyczaj rusza się rano i ok 22-23, ale np wczoraj wariował przez cały dzień.

Niedługo wszystkie zaczniemy coś czuć, także bez nerwów
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:03   #2208
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, dzień po ślubie mam urodziny, więc może gdzieś wyjadę .... Hu hu hu.
To dobrze, że masz dzień po ślubie a nie dzień przed. Ja własnie miałam dzień przed i to były straszne urodziny. Niby wszystko tak zaplanowałam, żeby już na urodziny nie mieć nic do roboty, ale oczywiście niz z tego nie wyszło i była maskara. Ale przynajmniej mąż zawsze i o urodzinach i o rocznicy będzie pamiętał
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:05   #2209
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Na wpół śpiąca poszłam do kibelka, bo mnie już tak pęcherz cisnął i jak gdyby nigdy nic się wysikalam. W połowie się zorientowałam, że przecież mam posiew zrobić!!! Wstrzymałam, poszłam się umyć i doopa, nawet nie pół kubeczka - śmietnik. Ale jestem wściekła!
Najlepszy sposób to zostawienie kubeczka wieczorem na desce
Nic się nie przejmuj, w poniedziałek zrobisz posiew

Cytat:
Święta, święta i po świętach... U nas kosmos, było trochę jeżdżenia i świętowania, a w środę mieliśmy jeszcze chrzciny synka szwagrów. I wymyśliłam sobie, że jak uda nam się szczęśliwie donosić Maleństwo to weźmiemy z TŻtem ślub kościelny razem ze chrzcinami, a potem przyjęcie w formie obiadu+tort. Podpytałam już kilku osób i wszyscy są za. Myślę, że to fajny pomysł. Byłyście kiedyś na tego typu imprezie?
Znajomi brali ślub i robili chrzciny jednego dnia Byli zadowoleni

Cytat:
O, 11.01. ja biorę ślub
Już niedługo
Cytat:
Czy ja wiem Ja poczułam małego pierwszy raz w 16t3d. I to nie było jednorazowe... Przez 3 dni czułam dość często, później może dwa dni przerwy i od tej pory czuję codziennie
U każdego inaczej choć nie spodziewałam się, że tak szybko poczuję Synka

Dzień dobry
Jak zwykle miałam w planach wcześniej wstać i jak zwykle się nie udało
Jestem po śniadanku - kaszka manna z żurawinką i lecę pod prysznic

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:05   #2210
szprotka_mada
Wtajemniczenie

Dobra kobity, zapuszczam dzieciaczkowi Sokoła (niech się oswoi z ambitniejszym polskim hiphopem), suszę łepetynę i spadam się przewietrzyć. Jestem co prawda pociągająca, ale spacer mi dobrze zrobi.

Do później!

Kubuś

ex-aparatka
góra- 30.06.10- 17.11.11
dół- 01.09.10- 26.08.11

koszt leczenia- 6225 zł

szprotka_mada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:07   #2211
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Najlepszy sposób to zostawienie kubeczka wieczorem na desce
Nic się nie przejmuj, w poniedziałek zrobisz posiew

Znajomi brali ślub i robili chrzciny jednego dnia Byli zadowoleni

Już niedługo
Czy ja wiem Ja poczułam małego pierwszy raz w 16t3d. I to nie było jednorazowe... Przez 3 dni czułam dość często, później może dwa dni przerwy i od tej pory czuję codziennie
U każdego inaczej choć nie spodziewałam się, że tak szybko poczuję Synka

Dzień dobry
Jak zwykle miałam w planach wcześniej wstać i jak zwykle się nie udało
Jestem po śniadanku - kaszka manna z żurawinką i lecę pod prysznic
wiadome, że u każdego inaczej ale nie ma się chyba co martwić jak dopiero 16 tydz Gin też by powiedział, że może byc za wczas
Stary 2012-12-28, 10:08   #2212
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wiadome, że u każdego inaczej ale nie ma się chyba co martwić jak dopiero 16 tydz Gin też by powiedział, że może byc za wczas
Nie no, wiadomo, że to nie powód to zmartwień Myślę, że do miesiąca wszystkie będą już czuły ruchy

Stary 2012-12-28, 10:13   #2213
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
on jest naprawdę duży

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii
Nie no, wiadomo, że to nie powód to zmartwień Myślę, że do miesiąca wszystkie będą już czuły ruchy
no ja może do końca przyszłego miesiąca
Stary 2012-12-28, 10:13   #2214
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
no wdg USG jutro skończe 16
Ja mam 19 tc wg USG i nie mam takiego brzuchola Może moja Fasolka będzie microskopina
Stary 2012-12-28, 10:15   #2215
colorblue
Zakorzenienie

Mój też przed chwilą dodany na klub ale na główną stronę nad tematami

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:21   #2216
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
yy, przeczytałam tylko o tych dwóch szczepionkach,ktore podaje sie w 24h po urodzeniu, następna po 6tygodniach.
dostałam taki kalendarz szczepień, nic więcej poza to robić nie będę.żadnych gryp itd.
tylko standard
Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Ah, będę robić te darmowe, żadnych skojarzonych płatnych..
no własnie ja nie chcę na początku nawet standardu, tych bezpłatnych

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Dlaczego?
bo w wielu krajach pierwsze szczepienia sa w 3-4 miesiącu W Skandynawii na przykład szczepienia rozpoczynają się od czwartego miesiąca życia, a poza tym stosuje się tam mniej szczepionek. Tylko u nas dziecko dostaje pierwszą szczepionke w pierwszej dobie życia, a żeby wszedł jakikolwiek lek czy szczepionka do ,,obrotu" to musza być przeprowadzone testy kliniczne. Pytanie jak zrobili testy kliniczne na kilkugodzinnych dzieciach? Gdzie je przeprowadzili? Które matki zgodziły sie żeby ich dzieci były tymi pierwszymi królikami doświadczalnymi? Jak spojrzycie w swoje ksiazeczki zdrowia to pierwsze szczepienia miałysmy jakoś w 2 miesiacu życia. Dziecko na samym poczatku jest chronione mlekiem matki a wszelkie medykamenty sę dla jego młodego, dopiero sie ,,rozgrzewajacego" organizmu czymś obcym np. w Niemczech czy Hiszpanii wycofano sie już dawno ze szczepionki na gruźlicę a u nas szczepi sie w pierwszej dobie! Po co????

tu jest kilka ciekawych informacji:
http://dziecisawazne.pl/czy-szczepic-dzieci/
http://forum.nto.pl/szczepic-dziecko...czepic-t12722/
http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,1...zlice.html?v=2

Nie jestem przeciwna wszystkim szczepionkom czy w późniejszym wieku ale nie w pierwszych miesiącach

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
I po wizycie...maluszek nie chciał nam pokazać płci. Ale na szczęscie wszytsko w porządku. .
super

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2012-12-28 o 10:23
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:25   #2217
ada32
Wtajemniczenie

hej wszystkim brzuchatkom

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 10:26   #2218
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo fajny pomysł , ślub i chrzciny w jednym! Ja na takim nigdy nie byłam.
Byłam na takim, nawet dobre rozwiązanie.
Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
Pewnie, że pamiętamy
A co do twojego pomysłu na połączenie chrzcin i ślubu, uważam że to fajna opcja. My też myśleliśmy o takim rozwiązaniu.. Ale jednak kościelny chyba we wrzesniu wezmiemy
No to chrzciny możesz razem ze ślubem we wrześniu

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 10:26   #2219
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
hej wszystkim brzuchatkom

Hejho!
Stary 2012-12-28, 10:27   #2220
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no ja może do końca przyszłego miesiąca
no to właśnie mówię - do miesiąca czyli do końca stycznia
Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
no własnie ja nie chcę na początku nawet standardu, tych bezpłatnych

bo w wielu krajach pierwsze szczepienia sa w 3-4 miesiącu W Skandynawii na przykład szczepienia rozpoczynają się od czwartego miesiąca życia, a poza tym stosuje się tam mniej szczepionek. Tylko u nas dziecko dostaje pierwszą szczepionke w pierwszej dobie życia, a żeby wszedł jakikolwiek lek czy szczepionka do ,,obrotu" to musza być przeprowadzone testy kliniczne. Pytanie jak zrobili testy kliniczne na kilkugodzinnych dzieciach? Gdzie je przeprowadzili? Które matki zgodziły sie żeby ich dzieci były tymi pierwszymi królikami doświadczalnymi? Jak spojrzycie w swoje ksiazeczki zdrowia to pierwsze szczepienia miałysmy jakoś w 2 miesiacu życia. Dziecko na samym poczatku jest chronione mlekiem matki a wszelkie medykamenty sę dla jego młodego, dopiero sie ,,rozgrzewajacego" organizmu czymś obcym np. w Niemczech czy Hiszpanii wycofano sie już dawno ze szczepionki na gruźlicę a u nas szczepi sie w pierwszej dobie! Po co????

tu jest kilka ciekawych informacji:
http://dziecisawazne.pl/czy-szczepic-dzieci/
http://forum.nto.pl/szczepic-dziecko...czepic-t12722/
http://forum.gazeta.pl/forum/w,577,1...zlice.html?v=2

Nie jestem przeciwna wszystkim szczepionkom czy w późniejszym wieku ale nie w pierwszych miesiącach
Dowiedz się czy w szpitalu, w którym będziesz rodziła możesz się sprzeciwić i nie chcieć szczepionki, pewnie różnie bywa

Edytowane przez XxXJuSstiii
Czas edycji: 2012-12-28 o 11:15
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości