Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-27, 17:46   #2011
candace1
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
z jednej strony tak..
z drugiej.. jeśli teraz "na trzeźwo" wiem,że to lepsze (wg mnie) nie chcę zmieniać zdania..
może mam starożytne podejście,ale niektóre bajery nie dla mnie..

jasne,że wyjdzie w praniu,ale poki co takie właśnie mam zdanie

i bardzo drażni mnie piep rzenie,o śmierci po szczepieniach itd..
ogólnie wpienia mnie straszenie na każdym kroku..
nawet jak w google wpisze się,że ma się katar,to dojdzie się koniec końców do raka i bliskiej śmierci..
Lepsze? Raczej nie. Po prostu refundowane i my też tak bylysmy szczepione.
Ale świat idzie do przodu i jak mogę ulżyć w bólu swojemu dziecku to nie mam zamiaru udawać, że szczepienie łaskocze i jest przyjemne - szczegolnie 3 razy pod rząd

Jedno wiem na 100%.
Pneumokoki i meningokoki mozna sobie darowac.
mam ciotkę w usa, która jest pielegniarką i u nich się z tych szczepień wycofuja... powodują w późniejszym rozwoju u niektórych dzieci jakieś nieprzewidziane skutki uboczne - nie wnikalam głebiej ale nie szczepiłam.
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:47   #2012
lonely_lady
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
I żebyśmy depresji nie miały!
ojjj... absolutnie.. to nie wchodzi w grę !!!

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
lonely ty byłaś taka zgrabniutka, że nie ma się czym martwić. zwłaszcza że raz-dwa spalisz to wszystko co zostanie po porodzie
ojj.. dziękuję, aż się zarumieniłam
ale na to nie ma reguły. Ja ogólnie mam tendencje do tycia i wiem, że muszę pracować na figurę. Na razie wcale się tym nie przejmuję. Drażnią mnie tylko te parówki zamiast nóg. Ale będę się tym martwiła po porodzie. Teraz jestem w Stanie Błogosławionym i wszystko mi wolno

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:48   #2013
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Haha

Najprawdopodobniej będzie siurok!

Tak więc spytałam czy widać już co tam jest między nogami... Pan doktor: No coś tam jest, a na pewno więcej jest, niż nie ma. Widzi pani?

Po czym ukazał mi się jakiś cypel. Ohhh no... Gin stwierdził, że 14 tc, to bardzo wcześnie na określenie płci, bo czasem łechtaczka wygląda tak samo, więc to takie wstępne. Po czym po usg wziął te zdjęcia do ręki i mówi do siebie... No siusiak jak byk! ...znowu za dużo mówię. Nic nie mówiłem.

Haha
Oooo, to extra!!!! Ja mam USG 3.01. i chyba już w 22 tyg. mi powiedzią, co?
Stary 2012-12-27, 17:48   #2014
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady
Latem będziemy się wspierały i wszystkie szybko wrócimy do formy
to dobre na postanowienie noworoczne
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:51   #2015
vvgh
Wtajemniczenie

Idę się położyć do TŻa, bo on już zasnął.

Pa

P.S. Fasolka chyba zacznie pykać, bo już raz pyknęła
Stary 2012-12-27, 17:52   #2016
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
Ale świat idzie do przodu i jak mogę ulżyć w bólu swojemu dziecku to nie mam zamiaru udawać, że szczepienie łaskocze i jest przyjemne - szczegolnie 3 razy pod rząd

Jedno wiem na 100%.
mam ciotkę w usa, która jest pielegniarką i u nich się z tych szczepień wycofuja... powodują w późniejszym rozwoju u niektórych dzieci jakieś nieprzewidziane skutki uboczne - nie wnikalam głebiej ale nie szczepiłam.
oo.. pneumokoki jeszcze
"jaką Ty będziesz matką,jak na to nie zaszczepisz?!"
a no złą i wyrodna widocznie,ale tego nie zrobię

w ogóle jak dla mnie to WSZYSTKO co teraz się dzieje, gra nam na emocjach, byśmy płaciły i były "dobre"

nawet głupie kremy na celulit-skoro ma go 80%kobiet, to czemu w gazetach nie napiszą,by go polubić,tylko że facet zdradzi Cię z młodszą jak nie użyjesz ich kremu zwalczającego tę normalną rzecz

no cóż..wszystko wyjdzie w praniu

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:53   #2017
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
duzyy pol kilo to juz chłop jak dab hihi
l

Nadrobilam Was troche, co do no-spy to juz wiem ze 3x2 max , i dostałam skierowanie do szpitala na urologie jak nie przejdzie do jutro to dzwonie do mojego doktora od nerek ( takze trzymac kciuki za moje nery hehe
a teraz do klubu wskocze zobaczyc ślubne fotyy hihi
Kurde trzymam kciuki aby pobyt w szpitalu Cię ominął

Cytat:
Haha

Tak więc spytałam czy widać już co tam jest między nogami... Pan doktor: No coś tam jest, a na pewno więcej jest, niż nie ma. Widzi pani?

Po czym ukazał mi się jakiś cypel. Ohhh no... Gin stwierdził, że 14 tc, to bardzo wcześnie na określenie płci, bo czasem łechtaczka wygląda tak samo, więc to takie wstępne. Po czym po usg wziął te zdjęcia do ręki i mówi do siebie... No siusiak jak byk! ...znowu za dużo mówię. Nic nie mówiłem.

Haha
Łooo matko wojna idzie jak nic!!!!
Żartuję
Ale moje szanse na córe rosną

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Dziękuję za wszystkie gratulacje

też o tym marzyłam, tym bardziej bo siostra Tż siedziała obok juz z dużym brzucholkiem

super wieści
mnie mój też od rana kopie i gilgocze uwielbiam to

cieszę się, bo w święta dostaliśmy od siostry tż gondolę x-landera, przewijak, laktator i mnóstwo ciuszków a teściowa haftuje poduszeczki do wózka

mam do Was pytanie: interesujecie się pierwszymi szczepieniami? Macie zamiar pozwolić na szczepienie w pierwszych dniach, tygodniach życia?
Mój tż już dużo o tym czyta od jakiegoś czasu, ja dzisiaj zaczęłam i przerażenie mnie bierze
Wiesz ja mam 2 dzieci i to co obowiązkowe w książeczce to szłam i szczepiłam " bo tak trzeba"

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
ściaskam Cię mocno i wierzę, że życie Ci szybko wynagrodzi Twój ból.
A z Tomeczkiem ostrożnie, ale możesz się pospotykać i pobadać teren. Powodzenia

Kochana, znam Twój ból - u mnie +5kg, ale też jestem sporo niższa. Z tego co pisałaś to mamy dość podobną budowę ciała, typ mięsisty, spotrowy - łatwo się do nas kg przyczepiają. Tyle, że Ty byłaś w świetnej formie przed ciążą, więc wszystko łatwo wróci do normy Ja się trochę obawiam, bo mam do zrzucenia dodatkowe 6kg, które się jeszcze przed ciążą przypałetało niewiadomo skąd Ale damy radę

Najbardziej nie fair jest dla dzieci tych matek. Nasze maleństwa mają ogromne szczęście, że dbamy o siebie i o nie. Moja siostra jest podobnym przykładem do Twojej sąsiadki. W ciąży paliła, być może popijała, i całą ciąże mówiła, że nie chce tego dziecka i odda je do adopcji. I byłoby pół biedy, gdyby ostatecznie się na to zdecydowała - mała miałaby normalną rodzinę. Ale po porodzie obudziły się w niej uczucia rodzicielskie ( w czym pomogła moja genialna mama, wyzywają siostrę od wyrodnych matek, grożąc jej itd gdy tylko usłyszała o adopcji...) i ostatecznie mała została w rodzinie. Ma teraz 2 lata, jest przekochana, ale w matce nie ma żadnej ostoi, ciągle tylko z kąta w kąt przeganiana... Masakra dosłownie No i to jest dla tych maleństw najgorsze....

Ale cudownie, gratulacje! I przyjemnego wieczoru Ci życzę

No proszę, to bardzo pozytywnie
A kiedy planujesz w takim razie iść na zwolnienie? Już z Nowym Rokiem?

To bierz apap, jak się tak czujesz. Ja miałam w zeszłym tyg 37,5 i czułam się tak jak tu opisujesz i wzięłam jedną tabletkę i jak ręką odjął.

Czaad. Może też takiego zarządze. Wpada do mnie para znajomych więc może też poświętujemy w dresach, bo pewnie ja i tak w takim stroju bym wystąpiła ( A mąż będzie w pracy :beczy: )

No wielkie gratulacje! To siusiak jak byk!

A ja już po pracy. Przetrwałam w miarę dobrze, tylko bardzo martwi mnie to, że ciągle mi się brzuch spina, zaczęło się od podróży powrotnej od rodziców we wtorek, wczoraj też kilka razy tak było, ale dziś już na maksa. W zasadzie przynajmniej raz na pół godziny mam taki jakby skurcz... Biorę magnez i nospę, ale jak jutro też tak będzie to dzwonię do ginki. Martwi mnie to...
Dobrze,że wytrwałaś w pracy
Ja też mam z 3 razy dziennie takie stawianie się macicy.. Myślę ,że to chyba normalne, ale zapytam na nabliższej wizycie i Ty też zapytaj

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:53   #2018
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
no już powinni będziemy trzymać kciuki żeby dzieciątko rozchyliło ładnie nóżki
Stary 2012-12-27, 17:56   #2019
potterka
Zakorzenienie

Anoxee gratuluje

ja jestem ciekawa ile będzie świąteczno - noworocznych przemian

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ----------

vvgh no wypadałoby żeby powiedzieli

trzymajcie kciuki, zeby mój dzieciaczek jutro współpracował.. ciekawe czy potwierdzi się chłopiec
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:57   #2020
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam dzień wcześniej i też już będzie 22 tydzień, więc mam nadzieję, że dostanę już jednoznaczną odpowiedź od lekarza Będziemy świętować dzień po dniu
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 17:58   #2021
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
no już powinni będziemy trzymać kciuki żeby dzieciątko rozchyliło ładnie nóżki

Dzięki!! Oby się udało!

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:
Ja mam dzień wcześniej i też już będzie 22 tydzień, więc mam nadzieję, że dostanę już jednoznaczną odpowiedź od lekarza Będziemy świętować dzień po dniu

To koniecznie od razu pisz co i jak po wizycie
Stary 2012-12-27, 17:59   #2022
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
ale wam dobrze... no to zdrówko a z tymi pestkami to w sumie racja, no i aż tyle roboty to to nie jest.
dzięki, no nie jest tak dużo, a jaki pyszny i zdrowy taki soczek
Stary 2012-12-27, 18:00   #2023
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Żartuję
moje też
Stary 2012-12-27, 18:00   #2024
axella
Zakorzenienie

GG do axella

spadam w końcu
caaały dzień leżałam
może jeszcze będę, może nie..
jutro raczej nie wpadnę,więc nie piszcie za dużo

miłego gadulenia!

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:01   #2025
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
spadam w końcu
caaały dzień leżałam

miłego gadulenia!
Tez uciekam.

Ale jeszcze zjem jedną pyszną czekoladkę Lindt
Stary 2012-12-27, 18:06   #2026
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella
spadam w końcu
caaały dzień leżałam

miłego gadulenia!
papa

Cytat:
Napisane przez vvgh
Ale jeszcze zjem jedną pyszną czekoladkę Lindt
uwielbiam lindorki z tym pysznym aksamitnym nadzieniem
też papa
Stary 2012-12-27, 18:11   #2027
banka26
Zakorzenienie

Cytat:

Jedno wiem na 100%.
ja wszystkie brałam te platne , nie zaluje , moj maly nie plakal bo jedno wklucie i trwalo 3 sekundy , ani razu nie mial odczynu poszczepiennego , a na pneumokoki szczepilam jak mial 3 lata i tylko dla tego ze z wymazu z nosa wynalezli mu te bakterie i musielismy zaszczepic .. ale mam zanjome ktore szczepily refundowanymi , b
o akurat nie mialy kasy i dzieci zdrowe, przezyly szczepienia fakt troche poplakały ale na tych platnych tez sa dzieci co placza
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Kurde trzymam kciuki aby pobyt w szpitalu Cię ominął

Żartuję

Wiesz ja mam 2 dzieci i to co obowiązkowe w książeczce to szłam i szczepiłam " bo tak trzeba"

Dobrze,że wytrwałaś w pracy
Ja też mam z 3 razy dziennie takie stawianie się macicy.. Myślę ,że to chyba normalne, ale zapytam na nabliższej wizycie i Ty też zapytaj
dzieki , boli caly czas , poczekam do jutra i zadzwonie do mojego lekarza i zapytam czy moge do niego do szpitala tylko na kroplowke , bo dyzurne oddzialy sa w szpitalach blee do ktorych nei pojde , nie mam zaufania ...
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:24   #2028
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

gaduły widzę że Wasza forma powróciła
Cytat:
Haha

gratuluje ( zaskoczenia nie było )

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
ja przed chwilą rozmawiałam z szefem i powiedziałam że ja chyba nie dam rady do końca stycznia. powiedział że ok, że mam się niczym nie przejmować bo to na jego głowie leży znalezienie zastępstwa a ja mam o siebie dbać. czasami go lubię
Ja to Cię podziwiam, jesteś w trójpaku i jeszcze dajesz rade, o zastępstwie już dawno powinni myśleć

Aaś masz imiona dla tych Twoich cór ? mi dla jednej ciężko wydumać imię a co dopiero x 2

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
wróciliśmy z połówkowych - tym razem synuś ułożony idealnie wszystko pomierzone, wszystko ok, wszystkie narządy pracują prawidłowo. waży pół kilo
a młody też zadowolony bo przez święta siedział cicho a teraz nadrabia - od rana prawie non stop się wierci i kopie
gratuluje odrazu widać (czytać?) że polepszył Ci się nastrój

Cytat:
u mnie będzie pipka,ja to wiem

się okaże jak widać męska rzesza zdominowała wątek, sama się boję czy jutro mojej córci siurak nie wyrośnie na usg

A ja mam już schizę przed jutrzejszym połówkowym nie czuję jeszcze ruchów, dzisiaj twardnieje mi brzuch, znowu czeka mnie bezsenna noc eh trzymajcie kciuki
Stary 2012-12-27, 18:30   #2029
justyna_g4
Zakorzenienie

I po wizycie...maluszek nie chciał nam pokazać płci. Ale na szczęscie wszytsko w porządku.

Kolejna 16 stycznia i usg połówkowe.

Jutro bedę dzwonić i umawiać sie na usg genetyczne do katowic.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:37   #2030
potterka
Zakorzenienie

justyna
ciekawe cyz 16 pokaże
potterka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:44   #2031
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
gaduły widzę że Wasza forma powróciła

gratuluje ( zaskoczenia nie było )

Ja to Cię podziwiam, jesteś w trójpaku i jeszcze dajesz rade, o zastępstwie już dawno powinni myśleć

Aaś masz imiona dla tych Twoich cór ? mi dla jednej ciężko wydumać imię a co dopiero x 2

gratuluje odrazu widać (czytać?) że polepszył Ci się nastrój

się okaże jak widać męska rzesza zdominowała wątek, sama się boję czy jutro mojej córci siurak nie wyrośnie na usg

A ja mam już schizę przed jutrzejszym połówkowym nie czuję jeszcze ruchów, dzisiaj twardnieje mi brzuch, znowu czeka mnie bezsenna noc eh trzymajcie kciuki
Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i za Twoją córcię,aby nią została

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
I po wizycie...maluszek nie chciał nam pokazać płci. Ale na szczęscie wszytsko w porządku.

Wstydniś/a się tam chowa Może pokaże na połówkowym

A ja właśnie obliczyłam kiedy bym mogła się wybrać na połówkowe
Moja gin przyjmuje tam gdzie mam mieć robione to USG tylko w czwartki ( tu na miejscu jak wiecie usg normalnego nie ma). No więc planuję 24 stycznia bo wtedy będzie właśnie czwartek i 20t5d ciąży czyli kończący się 21 tydzień. Więc w sam raz

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:53   #2032
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
no powinni

Cytat:

Stary 2012-12-27, 18:54   #2033
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Nic się nie martw, będzie dobrze. A co robisz na ten twardniejący brzuch? Bo ja nawet po dwóch nospach mam spięty....
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 18:58   #2034
lonely_lady
Zakorzenienie

Dziewczyny.. poradzcie mi- może wiecie co mogę wziąć na katar ? Mam taki straszny zatokowy..
Mężulek mój wrócił i jak zobaczył jak dmucham w chusteczkę i brzuch mi się napina to na mnie nakrzyczał, że tak nie można..
kazał mi jakąś parówkę sobie zrobić.. tylko jaką..

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
nie martw się, na pewno będzie dobrze. przecież prenatalne wyszły Ci ok teraz też tak będzie.

A czemu Was martwią te twarde brzuchy ? Ja mam cały czas twardy

Stary 2012-12-27, 19:05   #2035
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Witam się już z domku. Nie wierzę, mój tż zadzwonił do mnie z pracy. ...z pytaniem "Jak tam?". To mu powiedziałam, że jak na grudzień, to w sumie ciepło. Trochę się wkurzył, bo powiedział: JAK U LEKARZA?! Opisuję, że rączki widziałam, nóżki widziałam, serduszko, dwie komory widziałam, mózg widziałam, jakiś tam płyn w mózgu widziałam... i tak przeciągam, a on... "a siusiaka widziałaś?"

Nie wiem czemu, ale tak czuję, że to będzie ten chłopak. Wchodzę do mamy do pracy, a ona taka zafascynowana: I CO?! A ja... No wszystko w porządku. Mama: No! Ale co będzie?! Mówię: ...no chyba siusiak. A mama: Jaaaaaaaaaaasssssiuuuuuuu uuuuuuuu.

Rodzina Adamsów.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

A tak poza tym, to zaczęłam pisać posta po to, żeby się pochwalić, że przytyłam od ostatniej wizyty 0,5kg. I oczywiście zapomniałam napisać.

Ktoś wie co się dzieje z nuną??

Leon

Edytowane przez anoxee
Czas edycji: 2012-12-27 o 19:04
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:05   #2036
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

Cytat:
Nic się nie martw, będzie dobrze. A co robisz na ten twardniejący brzuch? Bo ja nawet po dwóch nospach mam spięty....
Nospa, magnez i jak jestem już w domu to się kładę i chyba to najbardziej pomaga.
Stary 2012-12-27, 19:05   #2037
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Idę nadrabiać!

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:11   #2038
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

a gdzie w Katowicach?

wlasnie sie obudzilam...ehh tz dalej zdycha, boli go glowa i zwraca caaaaly dzien. az sie dziwie ile on tego nachomikowal ja raz, ale konkretnie hehe. mam podraznione gardlo, ale juz chyba mi lepiej. ugotowalam ryz i na razie ratujemy sie tylko nim, bo nie mam sily zeby zrobic cokolwiek innego. teraz pewnie pol nocy bede ogladac tv...

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ----------

Cytat:
Witam się już z domku. Nie wierzę, mój tż zadzwonił do mnie z pracy. ...z pytaniem "Jak tam?". To mu powiedziałam, że jak na grudzień, to w sumie ciepło. Trochę się wkurzył, bo powiedział: JAK U LEKARZA?! Opisuję, że rączki widziałam, nóżki widziałam, serduszko, dwie komory widziałam, mózg widziałam, jakiś tam płyn w mózgu widziałam... i tak przeciągam, a on... "a siusiaka widziałaś?"

Nie wiem czemu, ale tak czuję, że to będzie ten chłopak. Wchodzę do mamy do pracy, a ona taka zafascynowana: I CO?! A ja... No wszystko w porządku. Mama: No! Ale co będzie?! Mówię: ...no chyba siusiak. A mama: Jaaaaaaaaaaasssssiuuuuuuu uuuuuuuu.

Rodzina Adamsów.

---------- Dopisano o 19:05 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

A tak poza tym, to zaczęłam pisać posta po to, żeby się pochwalić, że przytyłam od ostatniej wizyty 0,5kg. I oczywiście zapomniałam napisać.

Jasiu!
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:12   #2039
candace1
Zakorzenienie

lonely ja własnie kończę leczyć katar ale ja mam inhalator i robiłam sobie inhalacje.
Mozesz sobie nasypać sól do miski i zalać wrzątkiem i nakryc sie ręcznikiem i się inhalować - to stary sposób "babciny"
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-27, 19:15   #2040
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie ogranicza neta, albo jeszcze świętuje

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:
lonely ja własnie kończę leczyć katar ale ja mam inhalator i robiłam sobie inhalacje.
Mozesz sobie nasypać sól do miski i zalać wrzątkiem i nakryc sie ręcznikiem i się inhalować - to stary sposób "babciny"
Moczyłam nogi w gorącej wodzie z solą. Właśnie o jakiejś inhalacji- parówce myślałam. Tylko nie mam żadnych ziół. Ale skoro mówisz, że można zwykłą solą to może spróbuję...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości