|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#451 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
ja z powodu uczulenia. Kiedyś zjadł czekoladkę, skończyło się rykiem przez pół nocy z powodu bólu brzuszka, na drugi dzień dostał wypieków, pierwsze pytanie jakie lekarka zadała "a jadł coś typu czekolada?"
|
|
#452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#453 |
|
Wtajemniczenie
|
po wigilii zuz też w nocy płakała przez 1,5 godziny, bo zjadła 1 czekoladke kinder. zawsze jak już, to dostaje pół, raz dostała całą i cierpiała :-(. moje dostają słodycze, ale ograniczam.
niektórzy ( ) nie mogli zrozumieć dlaczego miska ze słodyczami nie może stać całe święta na ławie, tam gdzie dosiegaja dzieci... wkurzyłam się i wyniosłam do kuchni, co wywołało oburzenie
|
|
#454 |
|
Zakorzenienie
|
U Sary ta sama historia. Zatwardzenie plus chyba uczulenie, po kakao buzia wysypana była, odstawiłam i jakoś nie próbowałam jeszcze dać kolejny raz.
Ledwo się trzymam, łeb pęka itp. Wszyscy chorują dookoła. Zdrówka.
|
#455 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie daję, bo po co?
Dziecko tego nie potrzebuje, nie pragnie, do zdrowia ani do szczęścia mu to niepotrzebne, a co by nie mówić wady ma. Wychodzę z założenia, ze jesze się różnych paskudztw w życiu naje, więc chociaż teraz, w dosc ważnym dla organizmu okresie, ja sama nie będę mu podtykać takich rzeczy. Właśnie tym bardziej , że on ich wcale nie pożąda.
|
#456 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej
Cytat:
a moj Lila mówi namietnie :Zuzia i Ala ( to kuzynki) Cytat:
Cytat:
u nas w domu szpital... słów brak, jak teraz na Wielkanoc się pochorują to kulkę sobie strzelę , rok temu trzydniówka a teraz ta paskudna infekcja.
|
|
#457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej w przypadku mojego dziecka ja znów mam pogląd ,że wszystkiego po trochu i z rozsądkiem i tak właśnie działamy ![]() ale nie miałam pojęcia ,że tyle reakcji alergicznych po słodyczach się zdarza ,aż dziw,że mój alergik nic a nic nie ma ze skutków ubocznych
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#458 | |
|
Zakorzenienie
|
Patik jak przeczytasz Greya daj znac, jestem ciekawa Twojej opini
Dziubek moja dostaje czekoladę w każdej postaci, nie ma nic po niej. Nie stresuje mnie to ze ja lubi i zjada nawet miała w tym roku kalendarz adwentowy. Zjada mi śniadanie obiady i kolacje wiec tym bardziej mnie to nie przeszkadza. Oczywiście nie zjada ich w dużych ilościach ale np na święta pozwoliłam jej jesc wiecej bo wszyscy dookoła mielili w buzi słodkości to nie chcialam sama sobie zaprzeczac ze jej mówię nie a sama zjadam![]() ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Dziękuje za gratulacje ![]() Musze zapisać sie do gina i będę wszystko wiedzieć ![]() Emilie chce miec mala dzidzie, wiec mysle ze wszystko sie pięknie ułoży. |
|
|
|
|
#459 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#460 |
|
Wtajemniczenie
|
Na słodycze, mleko krowie, doprawianie dań i wiele innych rzeczy każdy ma własną teorię. W minimalnych ilościach krzywdy nie zrobią. Prędzej czy później dziecko ze słodyczami się zetknie ( tak jak z pistoletami
|
|
#461 |
|
Rozeznanie
|
I ja Witam "po"świątecznie
![]() Zanetagratulcje!!!!!!!!!! Widze, ze juz nie które rzuciły sie na wyprzedaze My nakupilsmy Ewce dzisiaj bodziakow ,legginsów, pizamek-boskie ceny w HM, KappAhlu i Tesco Prawie wszystko po 10zł!A wigilia i dwa pozostale dni na spokojnie,bez zadnych wyjazdow, w domku-odwiedziala nas tylko teściówka-w końcu odpoczeliśmy ![]() Ewcia miała swoje pierogi(ruskie) i zjadła troszke łososia i dorsza...na nastepny dzien wyskoczyło pare krostek-ale juz sama nie wiem czy to uczulnie na ryby ![]() Brumek, Pieleszka Ciesze sie, ze u Was juz lepiej |
|
|
|
#462 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry wieczór
![]() My nadal chorzy kupiliśmy inhalator i dostaliśmy jakieś leki do tego - może to pomoże na choróbsko będziemy się inhalować całą rodziną wirusowe świństwo przekształciło się w świństwo bakteryjne - podobno dzieci tak teraz chorują, ale ile można Grey - nie mój typ telik, dzięki za wyprzedażowy cynk ![]() 83monia, zatoki bywają wredne zdrowia!dziubek79, zdrowia dla Szymka! brumek, dobrze, że wszystko wraca do normy aania_20, zdrowia! słodkości - my specjalnie nie dajemy, ale jak np. mi Hela kawałek pralinki z ręki wyrwała to jej nie goniłam jak głupia ale najlepiej, żeby jak najpóźniej pokochała słodycze ![]() agulaabar, bella7 dla Was też dużo zdrowia! |
|
|
|
#463 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczku nie wiem
Rodzinka z dzieciakami spóźniła się na wigilię 1,5 h więc weszli, a my chwilkę później wychodziliśmy, bo była już pora spania Szymona. My dostaliśmy od nich herbatę, kawę irlandzką i 2 książeczki dla Szymona więc myślę, że z naszych prezentów powinni się bardzo cieszyć ![]() Słodycze - Szymon nie je, bo uważam jak Brumek. Poza tym chyba nielubi
|
#464 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek możesz mi zmienić wiek na pierwszej stronie
Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2012-12-27 o 22:51 |
|
|
|
#465 |
|
Wtajemniczenie
|
witam poświątecznie
myslę, że Brumek Wam przekazała co się u nas działo (dziekuje Brumku!!! ze szpitala wyszlismy na wlasne żądanie bo Hani się stosunkowo poprawiło, a tam taka wylęgarnia wszelkich choróbsk, że balam się, że mi dziecko osłabione tym atakiem rota złapie jeszcze zapalenie oskrzeli do chłopca z naszej sali.... eraz już jest w miarę ok. jeszcze w domu miała biegunkę, ale chyba już też opanowana....tylko Hania jest bardzo słaba... bladziutka taka... byłyśmy dzisiaj kontrolnie u pediatry to poiwedziała, że teraz trochętrzeba czas żeby się zregenerowała... ona mi się przelewała przez ręce,, wymiotowała żółcią już...straszne to bylo po prostu... a na IP oczywiście papierologia najważniejsza, zamiast dziecko od razu pod kroplówkę podłączyć najpierw trzeba było tonę papierów wypełnić.... na szczęście zdążyliśmy z mężem jeszcze wieczorem urządzić naszej trójce spokojną, skromną wigilię już w domu przykro jedynie, że nie widzieliśmy nikogo z bliskich przez święta, ale teraz nadrabiamy. Hania zachwycona Natalką - dzielą się wszystkim, nawet tym rota się Natalka z Hania podzieliła a ja z siostrą nadrabiam rok niewidzenia - oczywiście w tym czasie gdy dziewczynami zajmują się tatusiowie postaram się zajrzeć jeszcze do Was i może coś nadrobić. mam nadzieję, że wszystkie miałyście spokojne, rodzinne, zdrowe święta
|
|
|
|
#466 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. co prawda nie pakuję mu słodyczy non stop do buzi, ale w jakiś ilościach dostaje. ma 2-3 razy szczotkowane zęby, je ś iadania, obiady i kolacje(a jak się raz zdarzyło, że chciał tylko biszkopty, to dostał bana na 3 dni i się naprawił). Każda z nas ma swoje podejście i teorie i ja nic nie neguje. ja wybrałam takie a nie inne. a tak w ogóle to wróciłam z kolonii. było sympatycznie , połamał jej kilka figurek skrzatów (u nich to się nazywa nisse i jest ogromną częścią świątecznej tradycji). Te skrzaty ustawia się wszędzie w domu. więc możecie sobie wyobrazic ile tego było . Poza tym babcia przygotowała mu kącik przy dużym oknie, a dziadek z drugiej strony wystawił karmnik(bo lubi karmić ptaszki) i z pieńków zrobił twarze skrzatów, pomalował je i ustawił twarzą do okna, tak że one patrzyły na Emila, a Emil na nie . szybko Emil odkrył szufladę z biszkoptami i bezbłędnie otwierał ją, magnesy na lodówce to był hit![]() Pieleszko- super że już lepiej i tez bym chyba zrobiła tak jak ty - wyszła na własne żadanie. wyprzedaże- ja siedziałam z lapkiem i przez internet robilam zakupy ![]() jeszcze chcę się zaopatrzyc w biustonosze freya- obniżka juz do 70 % to może coś znajdę. a Emil wisku narobił w samolocie, bo jak KLM rozdawało gofry- Emil się załapał na jednego (prawie), ale jak się skończył to był płacz, aż pani stewrdesa przyszła i pyta czy to przez to że mu uszka bolą. na to ja: nie nie. uszka w porządku. tak mu posmakowały wasze gofry, że chce jeszcze jednego. pani w trybie natychmiastowym podała mu kolejnego. i mały łakomczuch nie zjadł całego, ale zaspokoił swoje podniebienie. |
|
|
|
|
#467 | |
|
Zakorzenienie
|
dzięki
Leczę się czym mogę, efekty średnie choć i tak dziś dużo lepiej Byle Adaś ode mnie nie złapał...Cytat:
|
|
|
#468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dziewczyny pytaniem o słodycze chciałam się upewnić czy o czymś nie wiem dużo z Was unika całkowicie i zastanawiałam się czy oprócz tych przesłanek ,że wiadomo im mniej lub wcale tym lepiej są jakieś zdrowotne zalecenia wiadomo każda robi po swojemu i jest ok ![]() u nas kolejna ciężka noc mały dostał w nocy krwotoku z nosa więc sobie wyobraźcie mój zawał jak weszłam i zobaczyłam poduszkę , prześcieradło i jego buzię we krwi ![]() mam nadzieję,że to jednorazowy przypadek był ![]() a chorowitków coraz więcej , zdrówka jeszcze raz wszystkim potrzebującym i dziękujemy za życzenia zdrówka dla nas |
||
|
|
|
#469 |
|
Przyczajenie
|
Witam po świętach
![]() żaneta - gratulacje! ![]() co do słodyczy to ja w ogóle nie daję Mai, bo nie może się potem załatwić, nawet po pół kostki czekolady jest problem. ależ Wy wszyscy chorujecie - zdrówka!
|
#470 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#471 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej mamolki
co do słodyczy, to kiedyś wypierałam się tutaj że nie bede dawac ale jednak coś tam już Jasiek próbował codziennie popołudniu dostaje słodki podwieczorek zazwyczaj to twarozek z owocami, kawałek drożdzowca, biszkopty, jogurt owocow, kubek kakao, muffinke itd co do czekolady raczej unikam-bo taka zwykła czekolada jest zbyt twarda a batoniki, miekkie nadziewne czekoladki mają syfiasty skład wiec nie mam zamiaru na razie dawać. i tak jeszce tego sie naje w życiu. raz do kakao wrzuciłam kostkę i nic mu nie było.
|
#472 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę tego telefonu
Odpisalam wam i mnie wywalilo Nadrabialam was dziś o 5tej rano,bo nie mogłam spac:/ Zdrowia dla wszystkich chorowitkow Moja Amelka strasznie marudna,mam nadzieję,ze to żeby a nie kolejna choroba ![]() Wy smigacie na wyprzedaże ubraniowe,a my wczoraj zrobiliśmy Amelce zapasy w Rossmanie - na wszyttko rabat 20% plus na dzieciowe produkty jeszcze rabat z karty więc kupiliśmy pieluchy,chusteczki,mleko soczki..dzisiaj jeszcze siebie jadę zaopatrzyć ![]() ,Nie odpisuje więcej,bo mnie znowu wywali:/ Buziaki
|
|
#473 |
|
Wtajemniczenie
|
Pieleszko witajcie! Dobrze, ze sytuacja opanowana i jednak Swieta nie byly takie najgorsze.
Aniu kuruj sie, faktycznie nie mozesz duzo. Mnie pomagal prenalen, oscillolococinum jeszcze mozesz. Dziubku zdrowia dla Szymuli! Alez musialas sie wystraszyc ta krwia. Koszmar. Brunetko sto lat, jesli masz lub mialas urodziny. Bella zdrowia dla Was! Agula czyli jednak Lili nie minela wtedy ta biegunka? Agni super, ze kolonie udane. Czyli dzis Emil juz wstal po staremu? U nas od wczoraj rana spokoj. Oby to juz koniec, bo nie mam gdzie prania wieszac, nic mi nie schnie. A nie chce mi sie balkonu umyc, zeby wyniesc to na balkon. Zreszta pada. Antek slodyczy nie lubi, wiec mam problem z glowy poki co. Z wyprzedazy pewnie nie skorzystam, bo znowu sama z dzieciakami... |
|
|
|
#474 |
|
Zadomowienie
|
witam
dziubek i ja mam nadzieję ze to jednorazowe i tego wam życzę ja na wyprzedaże nie mam jak ruszyć, za daleko, może coś on line wypatrzę ja czasem podaję słodycze, ale w małych ilościach, nie wszystko mu smakuje czekoladę lubi, w wawie został nasz kalendarz adwentowy, razem jedliśmy jedną czekoladkę dziennie jakie macie plany na sylwestra?
|
#475 | |
|
Zakorzenienie
|
agni, dzięki za linka, przegladam
![]() Dziubku, mam nadzieję że to tylko jednorazowy przypadek ![]() Cytat:
właśnie to mam wrzucę troszkę zdjęć, dawno nie było ![]() 1. Synek tatusia pomaga u(roz)bierać choinkę 2. Przed Wigilią 3. Ten prezent najbardziej przypadł do gustu 4. Z takimi młodymi to się lubię całować... 5... bo z mamą to już nie bardzo
|
|
|
#476 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super opis kolonii nam wstawiłaś Fajnie że było wesoło i że Cię teściówka tym razem nie wkurzyła. No a Emil musi być bombowy ![]() Cytat:
Ależ się musiałaś strachu najeść Może to jakieś leki tak krew rozrzedziły ![]() A my dziś do nowego lekarza pierwszy raz idziemy. Miałam mu pokazać te uszka, upewnić się, itp, ale boję się że jednak nie na uszkach się skupimy... Otóż Tymuś obudził się z brzydkim mokrym kaszlem. Pierwszy raz w życiu takie coś ma. Może nie często, ale raz na jakiś czas kaszle i tak mu się "gotuje" w środku. Myślę, ze coś wtedy w przychodni podłapał Zobaczymy co powie doktor. Trzymajcie kciuki
|
|
#477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#478 |
|
Zakorzenienie
|
Ja daje Agacie słodkości. Widziałam dzieci, kóre w ogóle nie dostają i traktują slodycze jako coś super wyjątkowego. U nas są, istnieją, Agata zajadała się ostatnio czekoladą 70%, u dziadków zastałam ją całą w czekoladzie, o dostała mikołaja, czekoladę ograniczam, bo jak przesadzi to ją wysypuje.
Ale mam luz, bo moje dzieckojak zobaczy, ze ktoś je kanapke to wyrzuca ciastka i leci po kanapke, w ogóle woli takie konkretniejsze smaki. Wczoraj sępiła bigos i śledzie. Zresztą Agata je wszystko, bana ma tylko na niektóre produkty, typu czipsy, cola itd. jak smaże to i ona je smażone ![]() Pieleszko dobrze, że jesteście w domu Brumku
|
|
|
|
#479 | |||
|
Rozeznanie
|
Witajcie
do końca roku jestem w domu ![]() Cytat:
ojjj wiem wszytsko przez robotę, zawalona jestem... i niech ktoś mi powie o kryzysie w budownictwie ![]() a po powrocie do domu to mnie sępy obsiadają i zapomnij o czym kolwiek, no a potem to sama padam... wiem, że w sumie mnie to nie tłumaczy, ale może tak troszeczkę.... ![]() dzięki, że pytasz Cytat:
też bym pewnie była w szoku, oby już się nie powtórzyłoCytat:
![]() na pocieszenie (o ile to jakieś pocieszenie) mokry kaszel dużo lepszy od suchego, a to co się Tymkowi "gotuje" to pewnie wydzielina, której nie umie odkrztusić (trzeba oklepywać i jak to nasz pediatra mówi "wywracać dzieckiem na różne strony, żeby się oderwało" ), dobrze, że idziecie do lekarza to będziesz miała pewność co się dzieje. Mam nadzieję, że to nic poważnego.Słodycze - Hani staram się nie dawać, ale przy starszym dziecku to już trochę bardziej skomplikowane, przy okazji świąt zapałała wielką miłością do pierniczków, a że domowe to dostaje od czasu do czasu i jak się tylko kończy jest "am am" i biegnie pod szafkę, gdzie je trzymam Duuuuużo zdrowia dla wszystkich chorowitków |
|||
|
|
|
#480 |
|
Zakorzenienie
|
My dajemy słodycze często.
Znajomi nie dają to jak ich dzieciaki wpadną do dosłownie wszystko słodkie co jest wystawione zjedzoną mam też kuzynkę nastolatka co nie dostaje w domu nic gazowanego do picia będąc u mnie kiedyś w parę chwil wypija cole 2 litry.Więc nie wiem czy takie zakazy są dobre.. można ograniczać ale zakazywać?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:30.

zapraszam

) nie mogli zrozumieć dlaczego miska ze słodyczami nie może stać całe święta na ławie, tam gdzie dosiegaja dzieci... wkurzyłam się i wyniosłam do kuchni, co wywołało oburzenie 

*

, rok temu trzydniówka a teraz ta paskudna infekcja.

kupiliśmy inhalator i dostaliśmy jakieś leki do tego - może to pomoże na choróbsko
będziemy się inhalować całą rodziną
Rodzinka z dzieciakami spóźniła się na wigilię 1,5 h więc weszli, a my chwilkę później wychodziliśmy, bo była już pora spania Szymona. My dostaliśmy od nich herbatę, kawę irlandzką i 2 książeczki dla Szymona więc myślę, że z naszych prezentów powinni się bardzo cieszyć 

też bym pewnie była w szoku, oby już się nie powtórzyło