Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.V - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ??
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 6 11,54%
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 10 19,23%
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 3 5,77%
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 3 5,77%
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 1 1,92%
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 3 5,77%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 4 7,69%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 2 3,85%
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 5 9,62%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 16:28   #2401
humpback
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

jejku zaraz przyjdą teściowie, a mi się nic nie chce zwlekłam się z łóżka, ale jakaś słaba jestem
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:28   #2402
xal
Zakorzenienie

Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
xal na pogotowie trzeba się zgłosić z temp 39- wcześniej i tak wysyłają do domu. A dzwoniłam do lekarki i kazała zbijać domowymi sposobami. Czyli zimne prysznice, pić zimne napoje i broń boże się wygrzewać. Wygrzewanie dobre ale nie w ciąży.
Przy 39 to by mnie chyba nieświadomą wynosili z domu ...
Myślałam, że w ciązy to troszkę inaczej na to patrzą.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:28   #2403
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szprotka_mada Pokaż wiadomość
No więc nie wytrzymałam w swoim postanowieniu i kupiłam ciuszki dla maluszka. Starałam się wybrać unisexa, więc kupiłam
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...dy-5t2326?c=18
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...-5m2324?c=2742

No i niestety, mój syn jak okaże się być synem, to będzie miał przewalone, bo nie mogłam się powstrzymać i kupiłam to
http://www.51015kids.eu/niemowlak-0-...y-5t2336?c=467 więc będzie musiał śmigać w czerwonych falbankach
Póki co wszystko kupiłam w rozm 62, chyba dobrze zrobiłam?!?
To moje pierwsze ubranka dla malucha

Były jeszcze boskie sukieneczki, które krzyczały "kup mnie, kup mnie", ale jakoś się opamiętałam
piękne te rzeczy aż sama zawiesiłam oko na kilku dla naszej małej
Stary 2012-12-28, 16:29   #2404
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
No to najpierw złe:
- od środy mam zatrucie pokarmowe, wczoraj to już w ogóle masakra była, gorączka 38, mdłości i mega biegunka. Dopiero pod wieczór udało mi się zbić gorączkę pod LODOWATYM prysznicem (okropność). Ból brzucha straszny. Ale dziś już ok. Został tylko lekki ból brzucha ale to chyba przez to że wczoraj mało co jadłam
- mam zapalenie układu moczowego
- i zapalenie pochwy
A z dobrych wieści to z dziecinką wszystko ok cała i zdrowa. I chyba mnie nieźle przeczyściło wczoraj bo wyszło że przytyłam tylko 10 dag
No i najważniejsze będzie córcia
witaj w klubie zdychajacych poswiatecznie...u mnie tez jakas grypa zoladkowa albo swiateczne przezarcie ;P ja meczylam sie wczoraj, tz wczoraj i dzisiaj nadal...koszmar!

gratulacje coreczki super, ze wszystko ok.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:30   #2405
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Cena standardowa w naszej okolicy, niecałe 3 tysie za metr ...
a no tak... ale za to spore mieszkanie
Cytat:
To ja już nie wiem co i jak ... koleżanka nic nie zbrzydła a córka była Z resztą ma 2 dziewuszki a każda ciąża inna, z drugą spodziewała się chłopaka właśnie ze względu na tą odmienność.
A bo to tylko głupie gadanie

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:32   #2406
lonely_lady
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vvgh Pokaż wiadomość
Właśnie zapomniałam pytać Zapłaciliśmy zaliczkę 600zł, a on mówił, że wyjdzie około 1200 zł.
aaa no to nie dużo. U nas wyszło sporo więcej. Ale mamy dosyć ciężkie, a wiaomo- złoto teraz w cenie

Cytat:
No to najpierw złe:
- od środy mam zatrucie pokarmowe, wczoraj to już w ogóle masakra była, gorączka 38, mdłości i mega biegunka. Dopiero pod wieczór udało mi się zbić gorączkę pod LODOWATYM prysznicem (okropność). Ból brzucha straszny. Ale dziś już ok. Został tylko lekki ból brzucha ale to chyba przez to że wczoraj mało co jadłam
- i zapalenie pochwy
A z dobrych wieści to z dziecinką wszystko ok cała i zdrowa. I chyba mnie nieźle przeczyściło wczoraj bo wyszło że przytyłam tylko 10 dag
gratuluję Córci ale fajnie
Z resztą problemów na pewno szybko się uporasz

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
U mnie bez zmian, w pracy dalej mi brzuch twardniał, a w drodze do domu to miałam skurcze, które do 5 min trwały... A potem brzuch dalej jak skała. Zadzwoniłam do lekarki, powiedziałam jej, że wczoraj nawet po 2 nospach mi nie przeszło i kazała jechać do szpitala to sprawdzić... Stwierdziłam, że wezmę jeszcze teraz nospę(jeszcze dziś nie brałam, tylko magnez) i zobaczymy. Ale chyba pojedziemy, bo się martwię. Może to po moim przeziębieniu coś się zrobiło, nie wiem...
Jedzcie do szpitala i to sprawdzcie. Nie ma co zwlekać, będziesz spokojniejsza

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 16:36   #2407
vvgh
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
aaa no to nie dużo. U nas wyszło sporo więcej. Ale mamy dosyć ciężkie, a wiaomo- złoto teraz w cenie

Udało nam się tanio ale dobrze załatwić
Grawerowaliście coś na obrączkach?
Stary 2012-12-28, 16:37   #2408
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
a no tak... ale za to spore mieszkanie
Jak na razie to do remontu
W sumie 4 pokoje, tak pod 2 dzieci

Szukaliśmy 4 lub 3+schowek, bo takie są na tym osiedlu, no i 1 piętro. No i trafiło się akurat 4 pokoje, to takie braliśmy.

Stary 2012-12-28, 16:38   #2409
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Jak na razie to do remontu
W sumie 4 pokoje, tak pod 2 dzieci

Szukaliśmy 4 lub 3+schowek, bo takie są na tym osiedlu, no i 1 piętro. No i trafiło się akurat 4 pokoje, to takie braliśmy.
ale to braliście nowe, tak?

ja bym chciał 3-4 pokoje kiedyś... póki co mamy dwa

Stary 2012-12-28, 16:39   #2410
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Grawerowaliście coś na obrączkach?
Prawie rok po ślubie imię i datę. Mąż jeszcze wtedy poszerzał o rozmiar, więc dobrze, że postanowilismy z grawerem poczekać.

Stary 2012-12-28, 16:40   #2411
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Patrzcie co znalazłam (tutaj tylko przykładowe wzory)- Zawsze mali chłopcy z rajtuzach jakoś dla mnie dziwnie wyglądali ale w takich legginsach to już co innego No i dla dziewczynek też są słodkie wzory Trochę się boję, że to za wcześnie (głupie zapeszanie ) ale chyba zamówię dzisiaj 2 pary żeby zobaczyć jak z jakością

Po przeliczeniu na zł 1 para kosztuje ok 8zł - nie wiem jak cenowo w PL takie cuda ale wydaje się znośnie
fajne te rajtki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 16:40   #2412
xal
Zakorzenienie

Cytat:
ale to braliście nowe, tak?
Rynek wtórny niestety.
Troszkę droższe bo bloki 4 piętrowe, koło teściowej było minimalnie tańsze, ale 10 piętrowiec ... (no i teściowa za blisko )

Stary 2012-12-28, 16:44   #2413
sharpnowaja
Zakorzenienie

potterka za 20 tc
szprotka za 17 tc

Cytat:
Napisane przez cloche Pokaż wiadomość
tylko nie tą gorzką herbatą!!! fuj, ona wzmaga jeszcze mdłości.
poważnie? mi zawsze pomaga

anoxe czemu dopiero wczoraj odebrałaś wyniki? może prze wizytą warto je powtórzyć?

vil za wizytę

vil Ty 6 miesiąc zaczęłaś tydzień temu dziś ja zaczynam i pawie oczko

anoxe za wizytę i siurka
Stary 2012-12-28, 16:44   #2414
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Rynek wtórny niestety.
Troszkę droższe bo bloki 4 piętrowe, koło teściowej było minimalnie tańsze, ale 10 piętrowiec ... (no i teściowa za blisko )
U nas najlepsze mieszkania są w bloku gdzie mieszka moja teściowa. Ona sama ma kawalerkę 40m2 ale mieszkania po bokach mają po ponad 70m2 o ile się nie mylę. Ale nawet się nie przymierzamy Nie chciałabym mieszkać w jednym bloku z nikim z rodziny (a ten blok taki tylko jeden jest).
Nasze są fajne bo piętrowe No ale mieszkania małe - kawalerki około 30m2 a dwupokojowe około 50m2

Stary 2012-12-28, 16:45   #2415
vvgh
Wtajemniczenie

Tak mi się podoba serial "Nad rozlewiskiem"... oglądamy z mamą, bo tata nam na dvd kupił... Czemu tak w życiu nie jest jak tam ? I te piękne domy....... jestem zakochana.
Stary 2012-12-28, 16:48   #2416
xal
Zakorzenienie

Justi poszukałam w aktualnych ofertach
http://dom.gratka.pl/tresc/397-41838...b9a1579d9b8a,1
takie coś mamy mniej więcej, tylko w dużym pokoju podwójne drzwi balkonowe i kuchnia nie łączy się z duzym pokojem - zamurowane, bo miała 2 wejścia.
Widzę, że ceny się trzymają nadal.

Stary 2012-12-28, 16:52   #2417
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Justi poszukałam w aktualnych ofertach
http://dom.gratka.pl/tresc/397-41838...b9a1579d9b8a,1
takie coś mamy mniej więcej, tylko w dużym pokoju podwójne drzwi balkonowe i kuchnia nie łączy się z duzym pokojem - zamurowane, bo miała 2 wejścia.
Widzę, że ceny się trzymają nadal.
No to fajne mieszkanie (jak sobie wyobrażę bez tych mebli ). Szkoda tylko, że kuchnia taka wąska ale... nie można mieć wszystkiego

Stary 2012-12-28, 16:59   #2418
xal
Zakorzenienie

Cytat:
No to fajne mieszkanie (jak sobie wyobrażę bez tych mebli ). Szkoda tylko, że kuchnia taka wąska ale... nie można mieć wszystkiego
Kuchnię sobie zobacz tutaj
http://dom.gratka.pl/tresc/397-40286...b9a1579d9b8a,2
bo mieszkanie generalnie mają nieco przerobione.W sumie połowa kuchni na długość. Coś takiego będzie po remoncie kuchni (kiedyś ) w sensie ustawienia mebli.
A meble też nie w moim typie ...

---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Z kuchnią to jest coś za coś ...
Kuzyn kupił nieco większe mieszkanie, kuchnia duża z jadalnią, ale za to duży pokój przechodni, więc jeden pokój na stałe jako ich sypialnia zostanie.
Kuzynka też ma większą kuchnię, ale znowu kombinuje jak wcisnąć łóżeczko do sypialni, a u mnie akurat wejdzie bez problemu

Stary 2012-12-28, 16:59   #2419
JennyAniolek
Zakorzenienie

Wróciłam zaopatrzona porządnie w nowe owoce ale, żeby nie było kolorowo to musieliśmy jechać do 2 sklepów, bo w biedronie sporo pustych półek :/

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 17:04   #2420
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
w ogóle jak dla mnie to WSZYSTKO co teraz się dzieje, gra nam na emocjach, byśmy płaciły i były "dobre"
jestem tego samego zdania i jak na razie mam takie samo podejście jak Ty. Nie wiem może czas zmieni moje zdanie.

justyna za wizytę

Paulina jak to TŻ pokazał forum swojej mamie? normalnie w szoku jestem!!!

Kinga za wizytę

happy za wizytę i za dziewczynkę widzę że teraz zaczął się wysyp pipek

vvgh piękne ciuszki
Stary 2012-12-28, 17:05   #2421
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Kuchnię sobie zobacz tutaj
http://dom.gratka.pl/tresc/397-40286...b9a1579d9b8a,2
bo mieszkanie generalnie mają nieco przerobione.W sumie połowa kuchni na długość. Coś takiego będzie po remoncie kuchni (kiedyś ) w sensie ustawienia mebli.
A meble też nie w moim typie ...

Z kuchnią to jest coś za coś ...
Kuzyn kupił nieco większe mieszkanie, kuchnia duża z jadalnią, ale za to duży pokój przechodni, więc jeden pokój na stałe jako ich sypialnia zostanie.
Kuzynka też ma większą kuchnię, ale znowu kombinuje jak wcisnąć łóżeczko do sypialni, a u mnie akurat wejdzie bez problemu
My mamy sporą kuchnię nawet ale co z tego jak łazienka mikro właściwie nawet nie ma miejsca na wanienkę będziemy kąpać w sypialni

Przedpokój też nawet duży ale nieustawny, nie wiem czy będę miała gdzie wózek trzymać...

Pokoje mamy spoko, jeden 20m2 a drugi jakoś 15m2 - więc łóżeczko wejdzie bez problemu jakbyśmy tu mieli jeszcze jeden pokój to byłabym zachwycona bo mamy też swój ogródek, tylko 6 mieszkań jest wz bloku, więc bardzo kameralnie...

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Wróciłam zaopatrzona porządnie w nowe owoce ale, żeby nie było kolorowo to musieliśmy jechać do 2 sklepów, bo w biedronie sporo pustych półek :/
jak prawie wszędzie dziś mam nadzieję, że na jutro będą dostawy

Stary 2012-12-28, 17:08   #2422
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy

Noo u mnie w mieście 3 pokoje, 65 metrów za 75 tysi

Śliczne!!!
Ja też nie znam płci. 3 body mam uniwersalne co kiedyś Wam pokazywałam, a dostałam ostatnio sukienusie od mojej cioci Ona pracuje w sklepie z odzieżą używaną i kiedyś u niej te sukieneczke wypatrzyłam bo była śliczna i z orginalną metką, ale że nie znam płci to nie wzięłam i powiem szczerze,że zapomniałam o niej, a ona mi ją dała
ehehe i oby to była dziewczynka bo siurak kijowo będzie w tym wyglądał

Cena mieszkania okazyjna

A sukienusia cudna!

Cytat:
Huhu - ebay to kopalnia dziecięcych ciuchów dla mnie
Ja chcę taką czapę na zimę dla Młodego - wychodzi 9 zł razem z przesyłką do Polski

link do aukcji

Jedyny myk to taki, że wysyłka z Chin i trzeba czekać do miesiąca na przesyłkę
Czapa urocza
A czemu piszesz Młodego ? Czyżbyś miała przeczucia na chłopczyka ?

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
zaczęłam buszować na ebay i znalazłam to

http://www.ebay.co.uk/itm/NEXT-BOYS-...item20cde63410
Ładny komplecik

Cytat:
Moja szwagierka przywiozła małą z Niemiec bez paszportu
No to miała szczęście

Cytat:
No właśnie- ja też planuje, a życie i tak swoje więc
Ja planuję, oglądam loty i kombinuję; a mąż póki co podchodzi do tego pomysły z rezerwą, ale jak wszystko będzie ok to nie ma bata jedziemy/lecimy na wakacje

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
na odwrót. moja siostra bardzo chce siostrzeńca, i jeżeli będzie synek to ona będzie chrzestną. a że do wakacji 2014 będzie za granicą to będziemy czekać dłużej z chrztem. z kolei jak będzie córeczka, to jej chrzest zrobimy jak mała będzie mieć ok 3 m-cy
Aha, rozumiem

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Stary 2012-12-28, 17:16   #2423
banka26
Zakorzenienie

hello
Color brzusio śliczny i kiecka takze obyy byla dziewczynka

maly mi figluje w brzuszku , nerka ćmi, dobrze ze skierowanie do szpitala wazne dluzej niz jeden dzien hehhe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:20   #2424
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość
Nie strasz, bo ja w niedzielę biedronę planuję właśnie ... Może u mnie będzie lepiej.
Cytat:
My mamy sporą kuchnię nawet ale co z tego jak łazienka mikro właściwie nawet nie ma miejsca na wanienkę będziemy kąpać w sypialni

Przedpokój też nawet duży ale nieustawny, nie wiem czy będę miała gdzie wózek trzymać...

Pokoje mamy spoko, jeden 20m2 a drugi jakoś 15m2 - więc łóżeczko wejdzie bez problemu jakbyśmy tu mieli jeszcze jeden pokój to byłabym zachwycona bo mamy też swój ogródek, tylko 6 mieszkań jest wz bloku, więc bardzo kameralnie...
Ogródek to super sprawa. U mnie duzy pokój około 18, sypialnia 14, a pozostałe dwa po 12 czy jakoś tak. Przedpokój może i nieustawny, trochę kątów i zakręt, ale da się meble dobrać, tylko z wózkiem może być problem. Planuję dół trzymać w samochodzie a tylko gondolkę wnosić do mieszkania

Stary 2012-12-28, 17:20   #2425
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

jak prawie wszędzie dziś mam nadzieję, że na jutro będą dostawy
Hmm a nie ma tam mieszkań 3 pokojowych w tym bloku? bo może znalazło by się bezdzietne starsze małżeństwo które było by chętne na zamiane

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
hello
Color brzusio śliczny i kiecka takze obyy byla dziewczynka

maly mi figluje w brzuszku , nerka ćmi, dobrze ze skierowanie do szpitala wazne dluzej niz jeden dzien hehhe
Mam nadzieję,że skierowanie się nie przyda wcale

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 17:23   #2426
sharpnowaja
Zakorzenienie

nuna Ty już masz 16 tc matko a ja pamiętam mój 16 jakby to było wczoraj. I dopiero zdałam sobie sprawę że ja dziś 23 zaczynam

adunia pewnie że Cię pamiętamy. Trzymam kciuki za wizytę i czekamy na relacje.

Jenny
ja poproszę o dopisanie mi dziewczynki a kolejną wizytę mam hmm chyba 25.01. Chciałabym iść 28 ale to chyba będzie za późno dla mnie.

Co do chrzcin to ja chciałabym już w czerwcu, a dokładnie 23- w naszą pierwszą rocznicę ślubu. Ale nie wiem czy to nie będzie za wcześnie (dla mnie- chciałabym w pełni wrócić do formy).
Stary 2012-12-28, 17:26   #2427
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Wow... To nie wiem jak to zrobiła. My zawsze przy odprawie on-line musimy podać nr paszportu albo nr dowodu i potem minimum jeszcze 3 razy nam sprawdzają paszporty zanim wsiądziemy do samolotu
My chyba przy odprawie on-line nie musieliśmy podawać nr paszportu, ale potem nam z 2-3 razy sprawdzali

Cytat:
Dobra, ja uciekam - miłego wieczoru Dziewczyny

Cytat:
A kogo w tych czasach stać na mieszkanie bez kredytu?
Nam przysłali kwotę ubezpieczenia wczoraj od niskiego wkładu własnego No ale nie mam od reki 60 tysi wyłożyć ...
Cytat:
Spłacasz kredyt? Ile miesięcznie?
Cytat:
A wiesz, że nie wiem, bo to od męża ściągają z konta bezpośrednio. Jakoś między 1500-2000 schodzi chyba z ubezpieczeniem. Mamy we franku.
Podobno zostaje mu na bilet miesięczny z pensji
Spora rata

U nas niestety też nie obejdzie się bez kredytu , chyba że jakimś cudem wygramy w totka w ciągu najbliższych 2 m-cy

Przy najmniejszym 80 tys, rata na symulacji wychodziła ok 600 zł, no ale zobaczymy jak to ostatecznie będzie

Cytat:
To duuuużo... Ja bym chciała jak najmniejszy kredyt. Euuuuch.
Nam w jednym banku powiedzieli, że najmniejszy to 80 tys; a do oddania po 30 latach prawie 180 tys

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Cytat:
No to najpierw złe:
- i zapalenie pochwy
Gratuluję córeczki
W końcu też dziewczynki się ujawniają

A co do reszty to mam nadzieję, że szybko przejdzie

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:

Jenny
ja poproszę o dopisanie mi dziewczynki a kolejną wizytę mam hmm chyba 25.01. Chciałabym iść 28 ale to chyba będzie za późno dla mnie.
Gotowe

A myśleliście już nad imieniem ??

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017

Edytowane przez JennyAniolek
Czas edycji: 2012-12-28 o 17:28

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 17:28   #2428
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Hmm a nie ma tam mieszkań 3 pokojowych w tym bloku? bo może znalazło by się bezdzietne starsze małżeństwo które było by chętne na zamiane

Mam nadzieję,że skierowanie się nie przyda wcale
oby niee, poki co na no-spie
w klubie dalam brzusio i tu dam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg brzusio2.jpg (55,4 KB, 33 załadowań)
Stary 2012-12-28, 17:30   #2429
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
nuna Ty już masz 16 tc matko a ja pamiętam mój 16 jakby to było wczoraj. I dopiero zdałam sobie sprawę że ja dziś 23 zaczynam

adunia pewnie że Cię pamiętamy. Trzymam kciuki za wizytę i czekamy na relacje.

Jenny ja poproszę o dopisanie mi dziewczynki a kolejną wizytę mam hmm chyba 25.01. Chciałabym iść 28 ale to chyba będzie za późno dla mnie.

Co do chrzcin to ja chciałabym już w czerwcu, a dokładnie 23- w naszą pierwszą rocznicę ślubu. Ale nie wiem czy to nie będzie za wcześnie (dla mnie- chciałabym w pełni wrócić do formy).
ale sie ciesze \coraz wiecej dziewczynek )
Stary 2012-12-28, 17:32   #2430
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety mieszkanie kosztowało 220 000. Inaczej nie bylo szans niż na kredyt ... no i mamy jeszcze 27 lat spłacania.
Mąż płaci kredyt a ja z mojej pensji robię bieżące zakupy. Jak się uda coś odłożyć to są wakacje
Na dziecko wzięłam pożyczkę z ZKZP i już jestem pod koniec spłaty, więc będzie za co się obkupić.
Wow! Cena niezła
A nie chcieliście się budować ?

Eh, nas też czeka na 25 lub 30 lat

Cytat:
Jenny za 18 tc

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Cześć Laski, przeczytałam Was, widziałam, że dyskutowałyście chrzty, chestnych i ciuszki jak zwykle U nas w tym sprawach jeszcze żadnych ustaleń nie było i nam się nie śpieszy. Jak przyjdzie na to czas to się zorganizuje.

U mnie bez zmian, w pracy dalej mi brzuch twardniał, a w drodze do domu to miałam skurcze, które do 5 min trwały... A potem brzuch dalej jak skała. Zadzwoniłam do lekarki, powiedziałam jej, że wczoraj nawet po 2 nospach mi nie przeszło i kazała jechać do szpitala to sprawdzić... Stwierdziłam, że wezmę jeszcze teraz nospę(jeszcze dziś nie brałam, tylko magnez) i zobaczymy. Ale chyba pojedziemy, bo się martwię. Może to po moim przeziębieniu coś się zrobiło, nie wiem...
Jedź na IP niech sprawdzą co się dzieje

Cytat:
Jak dziewczynka to tylko brzuszek, a na chłopaka to się też biodra i uda powiększają?
Muszę podpytać jeszcze kuzynkę, ona ma mieć w lutym dziewczynkę, ja też chyba do tej myśli się przyzwyczajam
Słyszałam, że jak idzie w brzuch to na chłopca, a jak w biodra/uda to na dziewczynkę; ale różnie bywa

Tak samo jak ma się ochotę na słodkie to niby dziewczynka, a jak na kwaśne to chłopczyk... A ja mam ochotę na to i na to równocześnie, albo codziennie coś innego i będzie synek

Cytat:
Cena standardowa w naszej okolicy, niecałe 3 tysie za metr ...

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
jejku zaraz przyjdą teściowie, a mi się nic nie chce zwlekłam się z łóżka, ale jakaś słaba jestem
Powodzenia

Wiktor - 28.05.2013
Antoś - 12.02.2017
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości