|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: wybieramy tytuł nowego wątku
|
|||
| Mija zima, idzie wiosna, każda mama jest radosna |
|
1 | 1,59% |
| Pod serduszkiem sie chowały, teraz roczek będą miały |
|
33 | 52,38% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom radość dają |
|
1 | 1,59% |
| Pierwsze kroki stawiają, mamom odpocząć nie dają |
|
0 | 0% |
| Wczoraj świat witały, jutro będą roczek miały |
|
3 | 4,76% |
| Zaraz pierwszy kroczek, zaraz będzie roczek |
|
0 | 0% |
| Piłka, lalka, czy kopara? Pierwsze urodziny zaraz! |
|
23 | 36,51% |
| Pierwsze urodziny zaraz, więc prezentów będzie chmara... |
|
0 | 0% |
| Wczoraj bóle porodowe, dziś przyjęcie urodzinowe. |
|
2 | 3,17% |
| Głosujący: 63. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2071 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Nie rozumiem po co chrzcić dziecko nie mając ślubu... skoro samemu nie żyje się, że tak się wyrażę, "po katolicku" to po co wciągać dziecko na tę ścieżkę?
Nie piszę tego personalnie do nikogo, po prostu to temat, nad którym zastanawiam się od zawsze... ![]() A dla zainteresowanych, z kartą Rossnę w Rossmannie do końca tego roku, rabat 20% na wszystkie produkty, nie tylko dla dzieci. Oczywiście plus obowiązujący rabat na karcie. Tym sposobem obkupię się w weekend we wszystko czego mi potrzeba z 25% rabatem ![]() I jeszcze... znalazłam kaszki dla dzieci w dobrej cenie http://sklepnazdrowie.pl/76-makakaszaryz-i-ziarna Zwłaszcza czeskie kaszki Nominal. Odpowiadają kaszkom Holle, a są dużo tańsze
|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu katarek, tam ząbek, mama biega i robi porządek - Mamy maj -czerwiec 2012
Czasami ludzie mają powody dla których nie biorą ślubu. My chcemy, ale możemy dopiero w marcu (chodzi o kredyt na mieszkanie), a to i tak tylko cywilny bo J juz po rozwodzie, a co ja na to poradzę, że zakochałam się w rozwodniku, a dziecko, że nie ma rodziców po ślubie kościelnym? Mamy przestac wierzyc?!Jesteśmy wierzący i dziecko też chcemy wychować w wiarze katolickiej
Edytowane przez Ewunia_1984 Czas edycji: 2012-12-27 o 22:34 |
|
|
|
#2073 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem wieczorkiem
Paulinka spi, mam nadzieje, ze dzis nie obudzi sie z placzem.Pieknie Maja stoi. jak pomysle ze urodzila sie dzien przed Paulinka, to wierzyc mi sie nie chce, Paulinka dalej ryje nosem w podloze, do siadania jeszcze dluga droga, a gdzie tam stanie. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- GAABBI, MILLENO ale Wam zazdroszcze spotkania AGATA, wlasnie dzis dostalam smsa o tym rabacie w rosmann. ale to naprawde na wszystko? perfumy tez? moze pozawyzaja ceny :-D U Was tez leje deszcz? masakra jakas. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- Szukam nowej pracy. dobranoc.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2074 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ogłosili likwidację tego sklepu w którym pracowałaś? W takim razie trzymam kciuki za owocne poszukiwania. _agata dzięki za namiary na sklep. Niedługo się pewnie zaopatrzę. Co do zniżek w Rossmanie to dostałam dziś smsa. Też mam zamiar porobić zapasy. Czy któraś się orientuje ile kosztują Pampersy 4 w regularnej cenie?
|
|
#2075 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oprócz tego, jest jeszcze promocja z gazetki: 4 słoiczki gerbera w cenie 3. Plus rabat 20%, plus rabat przysługujący normalnie z rossnę, to wychodzi coś około 2,20 za słoiczek zupki ![]() Cytat:
Chcesz, chrzcisz, nie chcesz, nie chrzcisz. My jeszcze nie wiemy, czy będziemy chrzcili Hanię. Mamy czas, żeby to przemyśleć.Cytat:
Nawet na rzeczy w promocji dostaje się dodatkowy rabat 20% Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-12-27 o 23:33 |
||||
|
|
|
#2076 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
czasem zdarza sie, że jedno z partnerów jest niewierzące i nie zgadza sie na świadkowane na ślubie kościelnym, tak aby wierzący partner mógł postąpić zgodnie ze swoją wiarą, różne są sytuacje w życiu. Czasem ślub kościelny jest planowany w późniejszym terminie. Czasem sie wierzy a nie praktykuje i ludzie wychodzą z założenia, że nie będą dziecku rzucać kłód pod nogi, bo skoro wierzą, to ochrzczą, będą w tej wierze wychowywać, posyłać na religię, do komunii, bierzmowania , etc. Czasem robi się to bo rodzice marudzą, albo babcia zrzędzi i dla świętego spokoju, czasem presja społeczna nakazuje tak zrobić a nie inaczej. Nie oceniam nigdy takich osób , to sprawa indywidualna każdego człowieka. Niech robi to , na co ma ochotę i to czego potrzebuje. Mnie to nie interesuje. Swoją drogą , gdy my chrzciliśmy to ksiądz kazał mi przynieść papierek , który dostaliśmy po slubie od księdza, świadectwo ślubu czy jakoś tak. Odpis aktu małżeństwa go nie interesował, bo to papier urzedowy. .... przecież ja zgubiłam to świadectwo ślubu... szukałysmy z mamą w jej domu, ale nie było :/ do tego Babcia mi zmarła w tym czasie i nie bardzo mieliśmy w głowie, żeby zajmować się jakimś cholernym świadectwem ślubu... a ten się upierał po prostu jak jakiś osioł.... że ma być i koniec... Znalazłam u siebie w końcu i zaniosłam. To dostałam karteczki do spowiedzi , więc się uśmiałam po pachy, mówię temu księdzu, że przecież jesteśmy dorosłymi ludzmi, bez przesady. Na co ksiądz mi odpowiedział, że póki co, to on jest księdzem i mi KAŻE zabrać te karteczki i przynieść podpisane. Że bycie księdzem jest świetne....bo każdy MUSI robić to , co ksiądz każe... ale w sumie to trochę nudne... i jemu już się właśnie nudzi i go męczy.... Błagam ! Po takich tekstach na prawdę człowiekowi się odechciewa. Gdyby nie żałoba po babci to bym mu coś powiedziała, ale nie byłam w stanie plątać się w tak durne dyskusje. Ja w ogóle jestem antyklerykałem strasznym, wychowywałam się w rodzinie głęboko wierzącej, ale mam wrażenie , że w rodzinie zdrowej Długo też byłam związana z oazą, chodziłam na pielgrzymki itd. Znam tą nację od podszewki. Me oczy wiele widziały i słyszały. A juz po prostu jak słyszę, jak księża manipulują dziećmi, to mam ochotę podejść do takiego klechy i mu wygarnąć!! I właśnie dlatego nie mam szacunku do tego typu osób, nie znoszę chodzić do kościoła, bo jak słucham tych kretyńskich kazań to mi sie flaki wywracają. Jako , że nie mam odwagi kompletnie odwrócić się od Kościoła i trochę chyba nie chce, staram się chodzić na msze do takich kościołów, w których "pracują" normalni księża, zdrowi umysłowo, księża z powołania. Na razie najbardziej odpowiadają mi wizyty w kościołach Dominikanów. Dawny proboszcz w naszym osiedlowym kościele, to też był dobry człowiek i ksiądz. Był bardzo pomocny i spełniał się , mam wrażenie, jako ksiądz , a do tego wypełniał swoją misję . Niestety już jest na emeryturze, a szkoda. No.. to się wygadałam A teraz milej Spotkanie z Gabrysią i Hanią było baaaaardzo fajne! Obie dziewczyny są super !!! Ale wiem, że dziewczyny z wizażu też się widują ? Prawda? Chyba te "tarnowskie" , nie wiem, czy "kieleckie" się spotkały.. bo były momenty, gdy nie śledziłam wizażu.
|
||
|
|
|
#2078 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() wspołczuje wam powrotow do pracy.. ![]() My z TŻtem ślubu poki co nie planujemy, ale jestesmy wierzacymi, chciałam ochrzcic dziecko. Nie zgadzam sie z wieloma zasadami kosciola (antykoncepcja chocby..) , ale to sa zasady kosciola, a w Boga wierze- dlaczego miałabym zatem nie ochrzcic dziecka.. uwazam,że moge wierzyc i byc dobrym katolikiem bez ślubu i chodzenia do kosciola ale.. kazdy ma swoje zdanie nt.temat i rozumiem to ![]() Wczoraj byłam z moją małą u pediatry.. mamy skierowanie na krew i mocz. Idę w srodę. Oby było ok. Wczoraj dałam jej jabłko-banan-marchewka, zjadła ze dwie drosłe łyzeczki. Dla nas i dla niej to naprawde ogromny sukces. Co prawda buziaka sama na łyche nie otwierała, ale gdy podstepem jej wsadziłam jedzonko to połykała-nie pluła. Nie zapeszam.. |
|
|
|
#2079 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam!
Dzis mielismy miec spotkanie z kandydatką na opiekunkę i... nie przyszła co za ludzie?!?!?!?! Jestem coraz bardziej przekonana, że praca jest dla każdego tylko nie wszystkim się chce pracowac No cóż... Jutro mamy kolejne spotkanie mam nadzieje, że wypaliWogóle to jest tak stresujące... brzuch mnie boli od rana...
|
#2080 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Masz jakiś zestaw pytan? ![]() Ja nie wiem jak mam zapytać czy nie oblizuje smoczka, łyżeczek i nie daje palca do ssania ![]() u mnie piękne słońce dzisiaj, uszykowałam już wózek a Mały dalej śpi, on to całe życie prześpi, wstaliśmy po 9ej dzisiaj, ledwo co zdążyłam się umyć, ubrać, nakarmić Adasia, siebie a on już się pokładał. Chrapie już ponad 1,5 godziny. W święta byliśmy u babci, mieliśmy już wracać, ale jemu się zachciało spać, położyłam go, myślałam, ze pośpi z 20-40 min i wrócimy do domu, ale gdzie tam, chrapał prawie 2 godziny! Co jak co, ale do spania to on jest stworzony. śmialiśmy się ostatnio ze szwagierką, bo ich nic kompletnie nie śpi w dzień, że ona nie widzi sensu np. czytać dziecku skoro ich po otworzeniu ksiażki jest na drugim końcu pokoju, zupełnie go czytanie nie interesuje, nie potrafi usiąść i posłuchać czy chociażby popatrzeć na obrazki, u nas natomiast jest problem taki, że musimy czytać mu w dzień, bo po kąpieli to on zjada i ledwo wypija ostatnią krople, bo już w międzyczasie 5 razy uśnie. Edytowane przez 8ewus8 Czas edycji: 2012-12-28 o 12:44 |
|
|
|
|
#2081 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie mam stricte przygotowanych pytan na papierze, polegam tu na swojej intuicji, która zazwyczaj mnie nie myli. Tak jak z tą opiekunką co dzis miała się pojawic odniosłam wrażenie już podczas rozmowy przez telefon, że jej to tak srednio zalezy, ale zaprosiłam ją, bo miała świetne referencje. Z inną zaś babeczką rozmawiałam przez tel. i mi mówi, że była na rozmowie kwalifikacyjnej i "chyba nic z tego nie wyjdzie" więc nie widziałam sensu się z nią umawiac, bo pewnie i tak bedzie w międzyczasie szukala etatu i mnie wkrótce zostawi z dzieckiem bez opieki ![]() Z 2 dziewczynami rozmawiało mi się super, dla mnie te pierwsze wrażenie jest bardzo ważne. Już podczas rozmowy przez telefon No , ale zobaczymy podejście do Hani i Hani podejście do opiekunki ![]() Co do pytan, to bede w trakcie rozmowy wymyslac widząc podejście. Mi nie zależy na sprzątaniu, gotowaniu czy robieniu zakupów, bo nie chcę aby ktoś obcy mi buszował w moim korycie. Ma się tylko i wyłącznie opiekowac moim dzieckiem, zapewnic mu dobry komfort, suchą pieluszkę, pełny brzusio, uśmiech na twarzy .. i dużo spacerów, bo ja na to nie bede miałą czasu w tygodniu .Ehhh elaborat skońcxzony
|
|
#2082 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz moniczka, ja mam awersję do niektórych zachowań przez moją teściową, stąd te pytania
![]() Jaj mam namiary na tą panią od znajomych, więc jeśli zrobi na mnie pozytywne wrażenie to nie bedę dalej szukać, bo ta moja znajoma powiedziała, że bardzo miła kobieta, no ale zobaczymy, pierwsze wrażenie najważniejsze ![]() Też nie oczekuję żeby robiła cokolwiek innego poza opieką nad Adasiem. Myślałaś już o stawce za godzine? Ile jej powiesz? |
|
|
|
#2083 | |
|
Zadomowienie
|
też jestem ciekawa.
Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Dlatego z jednej strony fajnie, jak zajmuje się dzieckiem osoba, która nie ma za bardzo doświadczenia w opiece nad dzieckiem. Wowczas ty jej pokazujesz jak ty opiekujesz się swoim dzieckiem i jak to ma wyglądać wg twoich wzorców i jako , że ta niania nie za bardzo ma pojęcie o czymś innym, a swoich wzorców nie zdazyła jeszcze wypracować, to będzie robić tak jak Ty jej pokazesz czy powiesz. No ale - brak doświadczenia w opiece ma też swoje minusy. Do nas czasem przychodzi taka dziewczyna. Nie opiekowała się nigdy takim małym dzieckiem, robi dokładnie to , o co ją proszę, ale jeszcze nie odważyłam się jej zostawić samej z Borysem. Raz poszłam do sklepu na parę minut. Przychodzi po to, żeby mnie trochę odciążyć, żebym mogła sobie zrobić coś w czasie, kiedy moje dziecko nie śpi i nie daje mi się ruszyć z miejsca. To dziewczyna , którą znałam już wcześniej. Ostatnio też się zastanawiałam nad tym, czy wynajęłabym nianię z ogłoszenia.... i chyba bym się bała.. Nie wiem.. mam mieszane uczucia. No ale jakbym nie miała wyjścia, ani nie miała nikogo poleconego, to pewnie trzeba by było tak zrobić. |
|
|
|
|
#2084 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ewus - opiekunki z doświadczeniem biorą min. 10zł/h. Ale z tego co widzę to jest kasa za full pakiet - gotowanie sprzątanie zakupy itp. + oczywiście opieka. Nie zamierzam tyle dac, bo to zdecydowanie za duzo i zresztą jak pisałąm nie oczekuję tych dodatkowych czynności. (nieopodatkowany dochód)
to wychodzi jakies 1500-1700zł na reke. Nawet lale 20-kilkuletnie życzą sobie tyle co mnie kompletnie rozwala, bo ja sama w ich wieku zarabiałam 600zł na rękę No.. ale suma sumarum dla mnie max to 8zł. Zacznę od 7zł. Tym bardziej, że i tak chcemy jej płacic za czas np. naszego letniego urlopu. A teraz dziwne pytanie, które mnie nurtuje : Czy nianie powinny jesc obiad który sama zrobie????? Czy sobie same przynoszą jedzenie czy jak???? Nie mam sie nawet kogo spytac o takie rzeczy w moim otoczeniu...---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
|
|
#2086 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja pracowalam dla paru rodzin byly takie ktore wprost mi powiedzialy ze nie moge u nich jesc zebym przynosila swoje jedzenie...A byly tez takie u ktorych normalnie jadlam. Rodzice mowili zebym sie czula jak u siebie w domu jak chce mi sie pic czy jesc zeby sama cos sobie wziela z lodowki. Takze to zalezy ... Nie bede ukrywac ze lepiej mi sie pracowalo u tych rodzin ktore traktowaly mnie jak czesc ich rodziny. Cytat:
Cytat:
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-12-28 o 16:19 |
|||
|
|
|
#2087 |
|
Zakorzenienie
|
u nas nianie po 4zl/h.
czesto sa ogloszenia nawet, ze 4 zl za 2 dzieci :d a i tak masa chetnych.... U nas po swietach tez ok, z tym ze tz pracowal w cala Wigilie;/ Smutno mi troche bylo bez niego.... Dziecko z raczek do raczek, az pozniej zasnac nie mogl ![]() a TERaz koncze, bo wlasnie poraczkowal gdzies za kotem :P AGata rzeczywiscie te kaszki tansze od Holle, zamawialas juz z tego sklepu? podobne w smaku :P?
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-12-28 o 16:28 |
|
|
|
#2088 |
|
Wtajemniczenie
|
LADYBIRD nie oglosili upadlosci, ale wczesniej czy pozniej to nastapi. mowili mi ze beda zamykac, ale nie wiedza kiedy. jest maly ruch. ja niby wrocilam juz do pracy, ale jestem jeszcze na urlopie wypoczynkowym, fajnie go sobie uzbieralam
a do pracy mialam chodzic dwa trzy dni w tyg tak na lewo, dla dodatkowej kasy (tu plus dla mnie) a plus dla nich ze na czas mojego urlopu nie musza zatrudniac nowej osoby.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#2089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2090 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do bzdur, które ludzi wysyłali to np. jedna pani napisała mi w meilu, że : "kilka lat pracowała jako przeCZkolanka"!!! Noż cholercia, chyba powinna wiedziedz jak się pisze jej wykonywany zawód!!! Myślę, że to mega odpowiedzialność zostawiać dziecko z kims obcym . Na początku Pani zajmowała sie małą przy mnie, a kiedy zostawiłam je same zostawiłam telefon z włączonym dyktafonem i okazało sie, że super Pani, że łądnie się z Małą bawi, że ładnie do niej mówi. Też Wam radzę żebyście dobrze sprawdziły swoje Panie, a przede wszeystkim żeby dzieci się z nimi przy Was oswajały, a Wy zobaczyły czy opiekuje się tym dzieckiem tak jakbyscie sobie tego życzyły. Co do wynagrodzenia. Przeraża mnie to jak czytam, że ludzie mają pracować 4zł/h, z drugiej strony rozumiem, że moze człowieka nie stać żeby płacić więcej. Do du...py te realia polskie!!! Później się dziwić, że ludzie źle wykonuja swoją prace bo za takie grosze?! Ja swoją Panię dobrze wynagradzam i wzamian za to dostaje od niej 100% zaangażowania. |
|
|
|
|
#2091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2092 |
|
Wtajemniczenie
|
zeby zatrudnic nianie i dobrze ja wynagradzac, to trzeba zarabiac....oj duuzo wiecej niz my :-(
---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- no ale jak ktos madry powiedzial "trzeba bylo sie uczyc a nie na szkole kamieniami wurzac" ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ---------- no ale jak ktos madry powiedzial "trzeba bylo sie uczyc a nie na szkole kamieniami wurzac"
|
|
|
#2093 |
|
Zadomowienie
|
Przeglądałam u mnie lokalne ogłoszenia i też co niektóre życzą sobie 10 zł, ale dla mnie ogłoszenie to ostatteczność, wolę wziąć osobę, którą nawet jeśli ja nie znam, to zna ktoś z moich znajomych, którym ufam.
Ja obiad będę gotowała po przyjściu z pracy, więc raczej sie kobieta nie załapie Myślę, że jedzenie powinna brać swoje, chociaż lodówki przed nia nie będę zamykać, kawy, herbaty też niech sobie robi.Ja będę wracać do domu tak 14:35, ale jeśli mój tata czy mama przyjada wcześniej to myślę, że zakończy pracę o 14ej. Mam zamiar zaproponować 6 zł, ale w stanie jestem zapłacić 7 zł max. Myślę, że wykończona na pewno nie wyjdzie, bo moje dziecko to anioł, będzie z nim jakieś 7 godzin, przy czym 3 godziny to swobodnie jej w tym czasie prześpi póki co. Na szczęście co 2 tydzień będzie przychodzić to jakoś nie odczujemy za bardzo w portfelu, gorzej jakbym musiała płacić jej za cały miesiąc. |
|
|
|
#2094 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() _agata, a zamawiałaś już te kaszki? Które brałaś? Są tam też takie ekspresowe, jak holle? |
|
|
|
|
#2095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dałabym więcej niż 4 zł/godzinę mówiąc o stałej opiece, nie dorywczej skoro sama jestem na minimalnej krajowej i zarabiam coś około 8 zł/godzinę. Ale mimo że zapłaciłabym te 4 zł to wymagałabym dużo bo ja sama za swoje wynagrodzenie robię wszystko jak mogę i umiem najlepiej. Ktoś pytał o jedzenie dla niani. Tak sobie myślę że powiedziałabym że może sobie korzystać z herbaty, kawy, kanapkę sobie zrobić jeśli ma ochotę ale specjalnie bym nic nie przygotowywała. Niech korzysta z tego co aktualnie jest w domu.
|
|
#2096 | ||
|
Zakorzenienie
|
I jak?
Ja dziś byłam w pracy na godzinę z Maćkiem, pogadać, omówić co i jak... ehh... Lubię pracę, nie dołuje mnie to, że wracam, ale to, że synalek beze mnie zostanie... ![]() Cytat:
Ale będę musiała się zaopatrzyć żeby mieć na wszelki wypadek ![]() Koleżanka synowi dawała, wszystkie w smaku są podobne. Smakują jak rozmięknięty karton. Cytat:
![]() Dzisiaj w Rossmannie zaczęłam się lepiej przyglądać kaszkom Bobovita, Nestle... tym gotowcom. Muszę mieć coś na czarną godzinę, gdybym nie dała rady ugotować, gdyby Maciek nie chciał zjeść tego co mu ugotuję. Nie wiadomo co się wydarzy. Teraz je pięknie, ale może być tak, że odmówi, a zjeść coś musi. I znalazłam! Znalazłam kilka kaszek bez dodatku cukru! Bardzo mnie to ucieszyło i wzięłam na próbę takie kaszki: mleczno-ryżowa o smaku bananowym http://www.bobovita.pl/home/produkty...u-bananowym-3/ mleczna ryżowo-kukurydziana o smaku bananowym http://www.bobovita.pl/home/produkty...aku-bananowym/ kaszka mleczna manna http://www.bobovita.pl/home/produkty...cyjny-posilek/ pszenno-żytnia pełne ziarno (po 8. miesiącu, z miodem) http://www.bobovita.pl/home/produkty...-pelne-ziarno/ Widzę, że jest jeszcze kilka, ale u mnie w ross ich nie było. Kupię gdzie indziej przy okazji ![]() Nadal podstawą żywienia Maćka będzie to co mu ugotuję, ale w szafce będą gotowce gdyby coś zawiodło.
|
|
|
#2097 |
|
Wtajemniczenie
|
Obiadów bym niani nie robiła, niech przynosi swój bo mi w pracy też nikt obiadów nie sponsoruje
, ale kawa, herbata, kanapki, słodycze - jak mówisz Ewuś jak najbardziej. Agatka - 4zł/h??? To u mnie za 10zł/h nie chciała ruszyc dupska i łaskawie dziś przyjechac , Tak myśle, aby jej napisac że skoro uważa się za taką sumienną, odpowiedzialną itp itd ą i ę jak mi siebie opisywała to dla zwykłej ludzkiej przyzwoitości powinna odpisac, że nie przyjedzie i rezygnuje.
|
#2098 |
|
Raczkowanie
|
Witam wieczorkiem.
Mojemu Antosiowi coś się przestawilo i nie chce już sam zasypiać w łóżeczku ![]() Trzeba go bujać w gondoli i później przekładać. Niunia jak tam po pierwszym dniu pracy? Agata z tych bez cukru jest też bardzo dobra mleczno- wielozbożowa o smaku owocowym http://www.bobovita.pl/home/produkty...maku-owocowym/ Antoś się zajada tymi kaszkami, różne już jedliśmy z tych bez cukru i każda mu smakuje ![]() Od dziś nie jem wogóle słodyczy, smażonego, pieczonego i ic co niezdrowe. Muszę schudnąć bo już się źle czuję, a i ludzie zaczęli zauważać, że jestem większa niż zawsze justys Maja jest urocza Pisałyście o nianiach. U nas biorą różnie od 600-1600zł. Ja nadal czekam na miejsce w żłobku. W styczniu jeszcze będzie ok bo 4 dni sąsiadka z nim zostanie, a później mój teść ma ferie, więc będzie z nim siedział i tak naprawdę myślimy co od lutego. Mam nadzieje, ze znajdę odpowiednią osobę, która się dostosuje do zaleceń i będzie dobra dla mojego dziecka. Jaki to strach zostawić malucha z kimś obcym, w życiu nie przypuszczałam, że tak będę reagować na pozostawienie dziecka z kimś innym. |
|
|
|
#2099 |
|
Zakorzenienie
|
natusiakac21, nie było jej u mnie, może jutro przejdziemy się spacerem do innego ross i zobaczę czy jest. Tylko ja nie mogę ich za dużo nakupować bo sama wyżrę
![]()
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jak jest u Was z tym gluteem? mała nie chce jeść kaszek! Jak jeszcze moge stopniowo wprowadzać ten gluten? Jak to u Was w ogóle jest z tym jedzeniem bo tak myślę, że źle karmię tą moją myszkę. Ja jej daje 3 razy dziennie mleko, raz dziennie słoiczek z miesem, raz sloiczek z owocami lub jogurcik i tyle? Czasami jabłko zjada przez siateczkę bo inne owoce są już niedobre. Kaszy nie chce jesc. Nie daje jej za dużo mleka? powinnam je juz zastąpić czymś innym? więcej mięsa?
Moniczka, przez telefon to one wszystkie są super. Jedna Pani powiedziała, że chciałaby zarabiać min.800zł, a ja jej powiedziałam, że spokojnie będzie zarabiać więcej, a i tak nie przyszła
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

co za ludzie?!?!?!?! Jestem coraz bardziej przekonana, że praca jest dla każdego tylko nie wszystkim się chce pracowac
No cóż...
mam nadzieje, że wypali

Nie mam sie nawet kogo spytac o takie rzeczy w moim otoczeniu...