|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wklejaj co już masz w wyprawce ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- Ciekawe jak tam storyl i Ag_nes po wizytach ?? ![]() ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ---------- Cytat:
Byle tylko u nas przemiany nie było
|
||||||||
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
Dzięki za wszelkie uwagi Co do ubranek 56-60-62 to najwięcej mam na 62, potem 56, a na 60 to mam może z 2-3 ubranka, które znalazłam w tej paczce co dostałam. --- Kilka dni temu chyba Axella o to pytała, ale powtórzę pytanie: Czy teraz noworodki potrzebują koszulek batystowych Ostatnio mi ciotka (z którą będę się jutro widzieć) wmawiała, że to jest jak najbardziej potrzebne
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Zakorzenienie
|
zapytałam wujka google co to w ogóle jest i są tak koszmarne, że nawet o nich nie myślę...
|
|
|
|
#2584 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2585 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wpadłam do Was jeszcze wieczorkiem a tu... od 18 tyyyyle stron
![]() Wariatki !!!!!! Cytat:
![]() a wiesz jak u Was wagowo z obrączkami ?nasze ważą 17 g ![]() Cytat:
znaczy w terenach mojego dzieciństwa i młodości, teraz już tylko moi rodzice i rodzina tam mieszka ![]() Śliczny brzusio
|
||
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2588 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2589 |
|
Zakorzenienie
|
Na pewno swiezo upieczone ciezarowki podreperuja te statystyki
![]() Justi, to Ty pytalas, w ktorym tyg lekarz powiedzial nam, ze bedzie chlopiec? To byl.13 tydzien i lekarz mowil, zeby sie do tego nie przywiazywac
|
|
|
|
#2591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2592 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
No i gratuluję córeczki! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A tak serio, to mi się wydaje, że to nie ma znaczenia. Moje koleżanki ostatnio rodziły córcie i obie bardzo ładnie wyglądały w ciąży, więc powiedzenie, że córcia zabiera urodę mamusi jest dla mnie baardzo przekłamane. Cytat:
Wiesz, ja jestem Magdalena. I mimo, że wszędzie mam tak w papierach, to i tak wszyscy mówią do mnie Magda. Cytat:
za wizytę i za chłopca w dalszym ciągu ![]() Cytat:
![]() A z resztą na pewno szybko się uporasz. Poobserwują, podleczą i szybko wrócisz do formy ![]() Cytat:
![]() "Mamo czemu mam na tym zdjęciu czerwonego bodziaka z falbankami i ciasteczkiem na przedzie?" Dobry wieczór i dobranoc. Wróciłam ze spotkania z koleżanką, która dowiedziała się dzisiaj o mojej ciąży Zaskoczona of kors, ale pozytywnie.Teraz ogarnę caaaaały zlew naczyń, zrobię Mężulowi kanapki i zmykam do spania, bo jakoś mi ciężko na żołądku ![]() Kolorowych snów!
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
oj tam, sernik miałaś w innym kolorze, więc nie dramatyzuj
(następnym razem będę ostrzegała te z mdłościami i jedzące, żeby pominęły parę linijek )ciekawe, czy was nadrobię... miałam dzisiaj ciśnienie 86/58 i wypiłam kawę. po czym się jej pozbyłam tą samą drogą ech, kruszynka kawy nie lubi...
|
#2594 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny .
a jak się odczuwa to twardnienie brzucha? ![]() I czy brzuch wtedy w każdej pozycji jest twardy tzn. i na stojąco i na leżąco? Usiłuję coś znaleść w netcie na ten temat bo wizyta dopiero po sylwestrze ale kiepsko mi idzie
|
#2595 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, ze podoba Wam sie Layla. Troche balam sie linczu
to imie brzmi bardzo fajnie z naszym nazwiskiem. Ale jeszcze pewnie bede przeprowadzac konsultacje spoleczne, choc znajac upor mojego meza, to na nic zdadza sie ewentualne protesty jeszcze jak sie okazalo, ze nie bedzie mial syna (narazie ) to przynajmniej co do imienia bedzie chcial postawic na swoim ![]() No nic kochane, kroplowka zeszla, o 5:30 mam pobudke na sikanie wiec chyba czas spac. Do jutra. |
|
|
|
#2596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2597 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się.. cały dzień z tż ![]() mam parę ciuszków,liste tego czego brak i powoli bierzemy się za wyprawkę było dziś bardzo miło i aktywnie ![]() łóżkowe sporty w ciąży wymiatają ![]() padam,idę nyny, tż czuł dziś kopsy i się cieszył przy każdym jak goopi ![]() papa |
|
|
|
#2598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja koleżanka ma córeczkę o takim imieniu. Ojcem dziecka jest też jest obcokrajowiec. Pomijając fakt, że mała jest przesłodka i wszyscy się nią zachwycają to i wszystkim to imię przypadło do gustu. Oby i w Twoim przypadku tak było ![]() ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ---------- Cytat:
![]() Przez to mam takie sny erotyczne, że hoho. A jak tylko lekarz pozwoli wrócić do "tej" aktywności to chyba przez tydzień z sypialni Męża nie wypuszczę. No nie wyżyta jestem po prostu, a samej ze sobą to już nie to samo !
|
|
#2599 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie ![]() Cytat:
Gratulację córeczki ![]() Trzymaj się kochana w tym szpitalu i wracaj szybciutko Cytat:
Cytat:
![]() podziwiam i w szoku jestem ![]() My na razie mamy jeden komlecik z H&M ( czpeczka, spodenki, body) i 3x body z lumpka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#2600 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Wy nie jesteście normalne.
Ale!!!...nadrobiłam wszystko!Cytat:
Co do Sylwka, my od lat spędzamy go sami, w swoim towarzystwie. ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za gratulacje. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co co imienia. Mojego tż-a dziadek jest Jan i w sumie chyba dlatego mąż jest taki zakochany w tym imieniu. Dziadek by chyba pękł z dumy, jest cudownym człowiekiem. W dodatku termin mi się waha między 21, a 22 czerwca, a 21 jest Jana właśnie i u dziadka wtedy jest wieeeeeelka impreza z całą rodziną. Z ciekawości - dlaczego nie chcecie imion po rodzicach/dziadkach? Ja też dostałam misiaka. Dymałam z tym awizem na pocztę, a tam... niedźwiedź. Cytat:
Ale już jestem mądrzejsza. Dzięki A ja go nie widzę. ![]() ![]() Cytat:
Nadrobiłam i mi zeszła godzina! Ale jestem z siebie dumna. |
||||||
|
|
|
#2601 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedz ginowi o tym brzuchu na kolejnej wizycie, może taki już masz ![]() Anoxee
Edytowane przez XxXJuSstiii Czas edycji: 2012-12-28 o 23:17 |
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
była przeszczęśliwa i taka świadoma... piękna sprawa
|
|
#2603 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o ile nie zapomnę
|
|
|
|
|
#2604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2606 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, a ja wlaśnie w ogóle nie wiem jak to powinnam odczuwać, bo na brzuchu mam trochę tkanki tłuszczowej, bez przesady bo należę raczej do szczupłych, ale nie tych wysportowanych z pięknymi mięśniami brzucha. Więc zawsze miałam najpierw miękko jak się nacisnęło bo tam trochę tłuszczyku a pod spodem już twardsze bo mięśnie...no i teraz się zastanawiam w ogóle czy jak się ma ten tłuszczyk to można twardnienie poczuć? Czy brzuch cały stwardnieje i nawet ta tkanka tłuszczowa?
|
#2607 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas akurat i moja babcia i tż-a babcia to Marie, więc na pewno córka miałaby tak na drugie. ![]() Zgłodniałam i wcinam ziemniaki z obiadu/kolacji męża z kapustą z grochem. Dżizas... Nie uwierzycie. Małż wchodzi do łazienki i mówi: Robiłaś pranie? Na co mu odpowiadam: Aaaa, tak, jak się wyprało, to możesz powiesić. Zarzucając takim uśmiechem: ![]() Właśnie przechodzę obok drugiego pokoju.... a tam.... suszy się pranie. |
|
|
|
|
#2608 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tu miło i sympatycznie, że ciężko się z Wami rozstać, ale dobra, teraz uciekam już na prawdę.
Kolorowych snów!
|
#2609 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli Cię nie boli i nie masz skurczy to na razie się nie martw a zapytasz gina na wizycie ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
mój nie dość, że posegregował ciuszki i nastawił pranie, to właśnie je wyciąga i rozwiesza
|
||
|
|
|
#2610 |
|
Zadomowienie
|
Eeee, chyba wszystko dlatego, że dzisiaj jest dzień pocałunków.
![]() ![]() lonely, pozazdrościć
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

), i nie liczę tutaj miejsca w garażu podziemnym i komórki lokatorskiej bo to kolejne kilkadziesiąt tysięcy, ale to nasza inwestycja

czyli jakieś 12 zł za jedno ubranko wyszło.. a wiadomo lepsze takie oryginalne a nie jakaś chińszczyzna..swoje odstałam w kolejce no ale opłacało sie..właśnie w wyprawce miałam braki w pajacach do spania.. i akurat takie uniwersalne wybierałam 

Ostatnio mi ciotka (z którą będę się jutro widzieć) wmawiała, że to jest jak najbardziej potrzebne

miałam dzisiaj ciśnienie 86/58 i wypiłam kawę. po czym się jej pozbyłam tą samą drogą
07.07.2012