![]() |
#91 |
Konto usunięte
|
Dot.: moda na zaręczyny
Reżyserowanie = reżyserowania
bo rozchodzi się chyba tutaj w 99,9% o upublicznianie zdjęć prawda?:p |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zakorzenienie
|
Do własnego albumu to se można robić co się chce. Ale jak ktoś upublicznia to się musi liczyć z oceną.
![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W internecie krąży filmik, jak chłopak oświadczył się dziewczynie w multikinie. W Słupsku. Poszła na film ze znajomymi (oczywiście sala pełna ludzi), a tam zamiast reklam leciał filmik jak facet kupuje kwiaty, pierścionek (wtedy nie było widać jego twarzy), a potem biegnie do multikina i tu już widać kto to i on dobiega już pod drzwi i wchodzi ![]() ![]() oczywiście jest przez cały czas podgląd na reakcję dziewczyny :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
Ja nie rozumiem zaręczania się, a potem jeszcze kilka lat czekania z planowaniem ślubu. Sama jestem z Tżtem prawie 5 lat, marzą nam sie zaręczyny, ale oboje uważamy, że jak sie zaręczać to ustalać datę ślubu, a nie byleby tylko pierścionek na palcu mieć.. Nie musi mi udowadniać miłości w ten sposób, a u niektórych par mam wrazenie, ze właśnie tak to wyglada..
A jakby mi wyskoczył z zaręczynami przy rodzinnym stole, gdzie wujek robiłby zdjęcia to chyba z tego wszystkiego kazałabym mu uciekać gdzie pieprz rośnie. ![]() ![]() Zmiana statusu na FB mnie nie razi, pewnie też pochwalę sie tam po jakimś czasie. Edytowane przez Bellitudoo Czas edycji: 2012-12-28 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do samych zmian statusu, mnie też to nie razi, ale ostatnio taki wysyp, że aż nie dowierzam niekiedy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi sie wydaje z to glowny piorytet takich dziewczyn-malzenstwo.Obserwuje ze glownie robia tak dziewczyny niewykszatlcone ze wsi... Nie musze mowic ile wstawialy zdjec weselnych na facebooku chyba z 30-50 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Wiesz, u mnie nieważne w sumie ile, ale żeby nie było tak,że sie zaręczymy, a date ślubu wybierzemy za 5 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
A poza tym mi się nie rozchodzi o reżyserowanie samych zaręczyn [pies to trącał], ale o REŻYSEROWANIE ZDJĘĆ PO tym wydarzeniu. "A teraz, ty , chłopie, na kolano, a Ty udawaj zaskoczoną".
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mo moge powiedziec ze duzo moich kolezanek jest ochajtanych, z mojego roku a nawet mlodszych.Moj kuzyn, kuzynka sie w tym roku ochajtali kolezanka za miesiac.Troszke wsypu jest... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fala zaręczyn nie ominęła również i moich znajomych. Czy to w ich sytuacji coś zmienia i czy jest wejściem na nowy etap, czyli całego planowania właśnie, nie wiem. Dlatego nie oceniam. Jestem jednak naocznym świadkiem dwóch innych tendencji, związanych z zaręczynami, czy może ogólniej - związkami. Pierwszy kierunek wyznacza dziewczyna (albo już i nie? sama nie wiem, schodzili się i rozchodzili już tyle razy, wybaczcie nie nadążam) mojego brata. O wszystkim co się u nich dzieje można (albo można było, bo laska po ostatniej kłótni wywaliła mnie ze znajomych ![]() Inna dziewczyna z mojego otoczenia tak bardzo nie może doczekać się pierścionka, że niemal każdy post na jej tablicy tego dotyczy. Szkoda mi tylko jej chłopaka. Znam osobiście - naprawdę fajny człowiek. On chyba nie ma czasu śledzić jej profilu, inaczej spaliłby się z poczucia żenady. Ja bym na jego miejscu tak zareagowała. Ogólnie dziewczyna jest spoko, ale młodziutka, bo chyba jeszcze dwudziestki nie ma. Tak czy inaczej nie tłumaczy to jej publicznego zastanawiania się - idzie Sylwester, może tym razem? - oraz zawodów - Wigilia za nami i nic ![]() Facebook nie szczędzi rozczarowań. No, ale miało być o zaręczynach. Po 8 latach spędzonych z facetem dalej nie czuję się gotowa na taki krok, z powodów opisanych wyżej przez ILTheCure, a do zamążpójścia mi się nie spieszy. W niektórych wzbudza to większe zdziwienie niż wyproszone zaręczyny. Pewien mój sąsiad nie przepuści żadnej okazji (od czasu do czasu spotykamy się na ulicy) żeby mnie o to wypytać. A gdy mówię, że nie chcę i mnie pierścionki nie interesują to patrzy, albo mi się wydaje, z politowaniem biedna ty, co masz mówić, jak ci się facet po tylu latach oświadczyć nie chce. Taki apel trochę oklepany: żyjcie i dajcie żyć. Aczkolwiek pośmiać się można, przed monitorem, bo czemu nie ![]()
„Kocham luksus. A luksus polega nie na bogactwie i ornamentach, ale na braku wulgarności.” Coco Chanel Wyzwanie czytelnicze 2019 ![]() Edytowane przez voice_of_silence Czas edycji: 2012-12-28 o 22:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jak już to świeże, wykąpciane i owinięte w kocyk maluszki ![]() Co do zaręczyn- u mnie taka fala była w okolicy matury. Teraz, 1,5 roku później ok. połowa klasy (29 dziewczyna) zaręczona albo hajtnięta, kilka ma już dzieciaki. Czyli obecnie dziewczyny 21letnie. I też nie przekonują mnie zaręczyny, jako deklaracja 'kiedyś weźmiemy ślub'. W mojej wizji, ślub tak do 3 miesięcy po zaręczynach, bo nie ma na co czekać. Wesela nie planuję, więc nie trzeba zaklepywać sali 1-2lata wcześniej, ani odkładać kupy kasy.
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-12-28 o 22:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
Spontan jest fajny. Znam parę, która była na urlopie za granicą i uznali, że tak tu ładnie, że aż wezmą ślub. Całe szczęście konsulat był blisko.
![]() Co do tego, że to "ten wiek", chyba zawsze tak będzie. Ja mam wokół już nawet nie zaręczyny, ale grupowy napad ciąż. Chociaż najgorsze jest w tym chyba to,że takie szczęśliwe narzeczone/młode żony potrafią być jak oczadziałe wierząc, że wszyscy na pewno chcą tak jak one. I nie przekonasz, że nie marzysz dniami i nocami o pierścionku. Edytowane przez Fruchtgeele Czas edycji: 2012-12-28 o 22:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Konto usunięte
|
A u mnie teraz szał na organizacje ślubów, wyboru sukien ślubnych... no ale ja do tego podchodzę na spokojnie, choć mam wrażenie, że to właśnie znajomi patrzą na mnie tak
![]() Z kolei przeraża mnie informowanie o wszystkim na Fejsie, ech ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() Ja też tak chcę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
Niejedna ciocia strzeliła focha.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Rozeznanie
|
Mnie na fb denerwuje tylko jedna osoba. Moja kuzynka 27 letnia (więc nie już nastolatka).
Nie gadałam z nią od roku, a wiem nawet kiedy się z facetem kocha. Skąd? Z fejsa... Pokłócą się: zaraz status. Potrafi ustawic 8 statusów dziennie. Jej facet fejsa nie ma, i przypuszczam, że o tym nie wie bo spaliłby się ze wstydu. Wiem kiedy z nim uprawia seks, kiedy ma problemy ze snem, kiedy się wkurzy w pracy, kiedy się kłócą (często nawet o co), ostatnio nawet wiedziałam, że ma sraczkę bo się na grypę jelitówkę skarżyła. I ja jestem człowiek tolerancyjny, mi mało co przeszkadza, ale poblokowałam ją jak się dało i mi jej nie wyświetla, bo to na dłuższą metę nawet dla stojącego z boku jest irytujące.
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jestem tolerancyjna, ale tolerancja ma swoje granice. Nie widzę problemu w tym JAK kto sobie organizuje swoje zaręczyny. To nie moja broszka, może ktoś ze skokiem na boungee sobie transparent rozwinąc i też super. Widzę natomiast problem kiedy ktoś robi sobie z zaręczyn jaja i chyba nie do końca widzi CZEMU one służą i CO mają na celu. Bo nie mają na celu powiedzenia w inny sposób kocham Cię. Mają na celu stworzenie pierwszego fundamentu pod rodzinę. A co do pytania: taka para się po prostu nie zaręcza i tyle. Miałam takich znajomych, poznali się w 2 gimnazjum, a ślub wzięli po licencjacie na studiach mgr-skich. Razem tak by wychodziło prawie 9 lat, a zaręczyli się 1,5 roku przed ślubem.
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też tak uważam. Zaręczyny uważam, że to taki etap, gdzie zaczynamy już planować, nie mówię, że facet oświadczając mi się musi powiedzieć "To tak, nasz ślub będzie dokładnie za 362 dni", ale zaczynamy przygotowania, tzn idziemy szukać sali i wtedy wybieramy dogodny termin, a nie np daje pierścionek, bo wypada.. a o ślubie ani widu, ani słychu, nie garnie się ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2012-12-28 o 22:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A kwestia 'powinien/nie powinien' to raczej w tym przypadku wyrażenie własnego zdania, co się myśli na temat takich zachowań, przecież nikt nikogo nie zmusza, nie naciska, żeby brał ślub już teraz skoro się zaręczył. Ja w tej kwestii podzielam zdanie ILTheCure. Ale przecież nie zabronię 18latkom się zaręczać ani wmawiać im, że powinni żyć wg moich zasad i poglądów. Niech se robią co chcą, a my możemy to oceniać, komentować wg naszych poglądów. Tyle. PS. Lubię tego typu wątki. Fajny temat do dyskusji z partnerem, pogadanie o swoich wizjach, poglądach. Ustaliliśmy, że ślub do 3miesięcy po zaręczynach, TŻ jest skłonny dać mi dodatkowy miesiąc na znalezienie butów pasujących do sukienki, zgodził się nawet na różowy krawat, coby pasował do tych butów, i że wesela nie będzie ![]() ![]() Podejrzewam, że mamy ustalone więcej, co do naszego ślubu, niż niejedna zaręczona para (skoro już jesteśmy przy temacie zaręczonych, którzy na pytanie o ślub reagują śmiechem) ![]()
samica leniwca _______________________ *projekt denko. *o włosy dbam i zapuszczam! Edytowane przez leniwca Czas edycji: 2012-12-28 o 23:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Żona Gargamel
|
Ojjj u mnie też wysyp świątecznych zaręczyn
![]() Mam 22 lata i jakieś 2/3 koleżanek jest zaręczonych, serio ![]() ![]() ![]() Mistrzostwo świata wśród moich znajomych: zaręczyny po... 2 tygodniach. Laska co miesiąc miała innego więc myślałam, że padne jak to zobaczyłam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;38325927]Ja w ogóle nie ogarniam czym właściwie są te zaręczyny
![]() - fakt otrzymania od faceta drogiego pierścionka (niejednokrotnie żałośnie wybłaganego), - zaplanowana chwila, od której faceta nazywa się "narzeczonym", Jaki jest w tym wszyskim sens? Po swoich znajomych widzę, że zaręczyny absolutnie nic nie zmieniają w życiu. Nie rozumiem wątków w stylu "mieszkamy razem x lat, a on się nie oświadcza". No i co z tego, że się nie oświadcza? Albo "wypadałoby się zaręczyć" ![]() ![]() Ha! po części masz rację. Nie myślałam o ślubie. Nie planowałam. W styczniu minie nam 5 lat bycia parą i 2 lata wspólnego mieszkania. Omówiliśmy kwestię kredytu hipotecznego i potomstwa. Tematu ślubu nie poruszaliśmy nigdy, w luźnych rozmowach o "dupie Maryni" trochę sobie z tego pokpiwaliśmy. Dla mnie deklaracją był już wspólne zamieszkanie (należę do tych typów, które mają silnie zakorzenioną potrzebę własnej przestrzeni i wystarczą im "randki" raz, dwa razy w tygodniu), myślałam że i on ślubu nie potrzebuje. Aż tu nagle - pierdyknął na kolanko, wyciągnął brązowe pudełko z pierścionkiem i się oświadczył. Byłam tak zszokowana, że najpierw zapytałam czemu sobie jaja robi a potem odpowiedziałam błyskotliwie "yyy no chyba taaak". I wiesz co? Po przemyśleniu zaczynam się cieszyć. Bo to oznacza, że jest gotów zadeklarować się, że nie chce szukać innej. że mu dobrze ze mną i że ma nadzieję, że stworzymy rodzinę, która się nie rozpadnie (gwarancji przecież żadne z nas dać nie może). Oczywiście nie zakładam różowych okularów i dopuszczam do siebie myśl, że w okolicach jego 40 urodzin wszystko może wziąć w łeb, bo zachce mu się młódki (a ja jestem 5 lat od niego starsza), albo ja jednak bedę potrzebowała większej przestrzeni, ale odpowiadając mu "tak" wyraziłam nadzieję, że tak się nie stanie. I mam szczerą nadzieję, że zaręczyny ani ślub nic nie zmienią w naszym życiu. Póki co, wiedzą o nich tylko nasi rodzice.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj cztery pary się zaręczyły
![]() to chyba teraz tak nastaje, że teraz głupio powiedzieć - mój chłopak. Trzeba mówić - mój narzeczony ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Żona Gargamel
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
sissy that walk
|
Jak to czytam to aż mi się nie chce wierzyć w te fotki "z akcji" na facebooku
![]() Notabene rozbawiła mnie też trochę autorka wątku, która po rozpisaniu się na temat śmiesznych znajomych sama dodała że zaręcza się prawdopodobnie w przyszłym tygodniu ![]() Jeśli chodzi o zaręczyny, to sama lubię czytać takie informacje (najlepiej "na gorąco") i oglądać zdjęcia pierścionków na palcach świeżych narzeczonych - to miłe, rozczula mnie i cieszę się ich szczęściem, poza tym lubię błyskotki więc chętnie oglądam każdą fotkę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
A ja zaprezentuję odmienne zdania aniżeli większość wypowiadających się wizażanek.
Zaręczyliśmy się w lutym tego roku. Był to dla nas obydwojga bardzo ważny moment. ''Pochwaliłam się'' na FB tym i odebrałam wiele gratulacji bo mam fajnych znajomych, którzy z takich rzeczy się cieszą. Zresztą sama gratuluję zaręczyn/ślubu czy narodzin malucha bo to bardzo pozytywne wydarzenia w życiu człowieka. Ślubu nie planujemy póki co bo pomimo posiadania środków na niego, ważniejsza jest dla nas kwestia mieszkania(wciąż nierozwiązana), więc balu za 30tys. nie zamierzamy urządzać. Uwielbiam nazywać Tż narzeczonym, a on z dumą mówi o mnie per narzeczona.Na głowę żadne z nas nie upadło od nadmiaru miłości i od momentu zaręczyn zaczęliśmy sporo działań zawodowo-uczelnianych, które nie zostały przysłonięte przez cudownie i niepowtarzalne zaręczyny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Pani żona :)
|
No właśnie... wchodzę sobie dziś na pewien portal społecznościowy i co widzę? Fotkę, a na niej kto? Dziewczyna w pięknej sukience rodem z paryskiego wybiegu, w szpilkach, pięknie uczesana, umalowana, a przed nią klęczący i wkładający jej na palec pierścionek, jej już narzeczony. Jak to zobaczyłam to zaczęłam się śmiać... Jest to takie pod publiczkę, że masakra...
To już nie pierwsze zdjęcie tego typu jakie widzę, widziałam u drugiej koleżanki na profilu wspomnianą wyżej przez wiżażanki całą sesję zdjęć: wręczanie przyszłej narzeczonej bukietu róż, wręczenie przyszłej teściowej kwiatów a teściowi flaszki, klęknięcie przed narzeczoną, wsunięcie jej pierścionka na palec, zdjęcie z pierścionkiem na palcu narzeczonej i z choinką, picie za zdrowie narzeczonych itp... I to u dorosłej osoby, które dawno 20 przekroczyła... Jeśli chodzi o moje otoczenie, u mnie ten "wiek" już minął, albo jest jeszcze przed- społeczeństwo podzielone. Wysyp ślubów był po licencjacie, a teraz większość pozaręczanych czeka na skończenie magisterki i hop siup przed ołtarz. Jak na razie ze zwiększoną ilością zaręczyn spokój ![]()
![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
No cóż...każdy ma jakąś wizję zaręczyn.
Dla jednej osoby TO magiczne pytanie zadane podczas meczu będzie cudowną rzeczą, dla innej zaręczyny ''rodzinne'' bedzie strzałem w dziesiątkę. A co do pokazywania każdego detalu z zaręczyn na portalach społecznościowych-może i przegięcie, ale z drugiej strony-jeśli dla kogoś to jeden z ważniejszych momentów w życiu, to dlaczego ma sobie odmawiać prawa do pokazania swojej radości i ekscytacji związanej z tym tematem? Chyba osoba zamieszczająca 30 zdjęć ze swoich zaręczyn nikogo nie krzywdzi tym działaniem...?? Jakoś tak dziwnie brzmią te kategoryczne głosy, że ''po zaręczynach POWINNO się planować ślub'' itp itd.Niby na wizażu panuje tolerancja, ale z większości postów wyziera jednak jej brak. Myślę, że każdy aspekt WŁASNEGO ŻYCIA powinno się omawiać ze sobą i/lub osobami zainteresowanymi.Nie znoszę stwierdzień,że coś ''wypada zrobić'' albo ''coś należy zrobić'' bo tak naprawdę należy to zrobić WEDŁUG KOGO? I dlaczego niby planowanie ślubu w dniu zaręczyn jest lepsze/gorsze od planowania ślubu rok po zaręczynach? Albo dlaczego tak bardzo nie lubimy, kiedy ktoś nas pyta kiedy dzidziuś, a za chwilę równie ingerujące w sferę intymną pytanie zadajemy koleżance? Kobiety są dziwne. Edytowane przez lasubmersion Czas edycji: 2012-12-28 o 23:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:12.