|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
oj tam refleks
![]() może nie miała czasu i głowy nam napisać na pewno się niedługo odezwie ![]() Djerba, a jak tam u Ciebie?
Edytowane przez hope01 Czas edycji: 2012-12-28 o 21:39 |
|
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wcale nie zażywam witamin, mój lekarz jest przeciwnikiem. Wcześniej miałam kiepską hemoglobinę, ale po żelazie po miesiącu mam idealną morfologię. Cytat:
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Przed chwilą walczyłam z gorączką, jak zaczęła rosnąć to masakra, prawie 39 stopni. Musiałam okłady zimne robić. 2 panadole nie dały rady. No ale spadło do 37 stopni. Już myślałam że IP zaliczę. Kaszel nie odpuszcza ![]() Dziewczynki też się kurujcie bo poród z chorobą chyba niezbyt przyjemny by był. Basiu Fajnie że już w domku, Krzyś fajny chłopak
|
|||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
GRATULACJE dla Miki ![]() wlasnie tez zejrzałam ![]() ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- wlasnie wykonczyłam resztki sernika młodemu chyba smakuje bo sie pręży we wszystkie strony |
|
|
|
#2794 |
|
Zadomowienie
|
Ooo Gratulacje
Ja z TŻ rodzinkę.pl obejrzeliśmy i teraz leżę w łóżeczku Dobranoc dziewczyny ![]() Jutro jak będę się dobrze czuła namówiłam TŻ abyśmy do Castoramy podjechali po farbę do pokoju Maluszka
|
#2795 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez juz uciekam, mam II czesc trylogii Larssona, wiec mila koncowka wieczoru przede mna
![]() Dobranoc ![]() Czekam na nowego dzieciaczka jutro
|
|
|
|
#2796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na żywioł idź, ale mąż też musi byc wyrozumiały, że nie jest tak jak było wczesniej [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38324032]Mnie dłonie drętwieją, głównie prawa, obstawiam ucisk na kręgosłup po prostu.[/QUOTE] ja rano mam tak opuchniete dłonie i palce jak parówy, że szok... i dretwieje mi lewa ręka tak od łokcia w dól.... Cytat:
zaczął sie smiac i wyskoczył z tekstem: "Niech sie mąż tak nie przecenia, oka mu przeciez nie wybije" ![]() Cytat:
a juz mi zapoiwiewdział przerobienie kamasutry i wszelkie mozliwe akcesoria, łącznie z kajdankami
|
|||
|
|
|
#2797 |
|
Wtajemniczenie
|
Wstawilam Maje Evel do klubu
|
|
|
|
#2798 |
|
Zadomowienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38327356]Sarah, nie, nie zamawiam, nie mam zwyczajnie teraz kasy na to. Ale fakt, ta szczepionka nie kosztuje aż tyle :/[/QUOTE]
no wlasnie to nie wiem co te pielegniarki wyskoczyly z 1000zl, teraz 60zl i w 4 miesiacu tez pewnie 60zl i to wszystko tak mi sie wydaje a jakie szczepionki podaja w waszych szpitalach????? bo u mnie pytalam EUVAX B. MIKAKROLIKOWA = GRATULACJE WIELKIE to już 6-ty dzidzius u nas
|
|
|
|
#2799 |
|
Lurker ;)
|
Monamur- ja dzis tez odkrylam ze cos cieknie z cycuchow
wiem, ze to nic nie swiadczy o pokarmie ale jakos tak lepiej z mysla ze jednak cos tam w nich pracuje ![]() Co do rozstepow- jesli chcecie sie podniesc na duchu to moge zrobic zdjecie mojej wielkiej zebry na bebzonie, one na pewno nie znikna/zblakna tak latwo... Co do sylwestra- umowilam sie ze szwagierka ze bedziemy chlac Piccolo razem z jej coreczka ![]() Laski na koncowce- nie boicie sie same wychodzic z domu? ja juz teraz mam takiego stracha ze wyjde i zaczna mnie lapac skurcze gdzies na ulicy, zwlaszcza ze mloda daje czadu ostatnio i lubi sobie popukac w szyjke mocno...
|
#2800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- przy niej każdy będzie wyglądał lepiej. Najbardziej wkurza mnie to, że ciągle narzeka na siebie, a od urodzenia jej drugiego dziecka minęło już prawie 16 lat - mogła przez ten czas o to zadbać. No ale nie, rozstępy są dalej sine i czerwone, nawet jej się nie zagoiły poprawnie, bo nie dba o to. No to się duchowo stukniemy kieliszkiem z Piccolo, ja już kupiłam.
|
|
|
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Mam takie pytanko: czy mogłabym już oficjalnie dołączyć do klubu, bo liczyłam pościki i 100 pękła
Black rozumiem,że ty się zajmujesz wpisowym ?
|
|
|
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Mikakrólikowa gratulacje !!!!
widziałam zdjęcia na fb śliczności.
|
#2803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi wyjdzie jakieś pęknięcie, to będę aktywnie się go pozbywać, może będę mogła wtedy polecić coś bardziej konkretnego. U mnie na razie brak - może dlatego, że odpowiednio traktuję skórę, ale nie jestem pewna, może mam tolerancyjną... Dlatego się szerzej nie wypowiem, ale na początek - kupiłabym olejek albo dobrą oliwkę bez parafiny.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-28 o 23:14 |
|
|
|
|
#2806 |
|
Rozeznanie
|
Wie może któraś z Was, co u Djerby? Ostatnio pisała przed świętami i ogólnie rzadko się odzywała...
|
|
|
|
#2807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2808 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję nowego dzidziusia !!! Całusy dla Was !!!
|
|
|
|
#2809 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, można, ale nie wiem, jak cenowo - ja kupowałam przez neta, to za buteleczkę 30ml naturalnego avocado dałam 5zł. W aptece może być nieco drożej, ale buteleczka 30ml będzie całkiem wydajna w razie czego, na taką przypadłość.
|
|
|
|
#2810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno skorzystam z Twoich rad polecę jutro z samego rana do apteki
|
|
|
|
|
#2811 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2812 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje
i faktycznie szkoda, że się nam nie pochwaliła, przecież to minuta napisać, że się urodziło dzieciątko. Uciekam spać, miłej nocki
Edytowane przez suzi31 Czas edycji: 2012-12-28 o 23:43 |
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
).
|
|
|
|
|
#2814 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co do Tżtów i alkoholu: mój pije bardzo mało, w ogóle nie mam tego problemu, że on czuje, że musi sobie odmawiać teraz, bo nie pije i tak. Jedno piwo raz na jakiś czas. Cytat:
) że jak dziecko przychodzi na świat, to nie ma motywacji i systematyczności do dbania o ciało po porodzie, do walki z rozstępami - a to chyba trzeba robić jak najszybciej, po latach to już pewnie niewiele można zrobić. I najważniejsza jest systematyczność. Jak mi się kończy np balsam teraz to smaruję czymkolwiek, BYLE NIE DOPUŚCIĆ do suchości skóry. Poza tym - wtedy łatwiej wyrobić sobie nawyk systematyczności. Na pewno geny mają sporo do powiedzenia, ale na pewno też jak już się niestety stało i rozstępy są - to można chociaż trochę sobie pomóc, tylko się nie wolno poddać. Podobnie jest chyba z brzuchem, skórą. Ja będę się starać w miarę możliwości. Btw: do rozstępów też polecam wszelkie kremy do blizn (cepan, z masy perlowej, albo cokolwiek dedykowane na blizny) bo jednak rozstęp to tkanka bliznowata w miejscu pęknięcia, i podobnie się zachowuje. Myślę, że warto spróbować tą drogą - ale trzeba pamiętać, żeby zdążyć w okresie ZANIM rozstęp zblednie i przestanie być czerwony, Najbardziej podatne na efekty są te czerwone, świeże. Dziewczyny po lub przed CC - będziecie/stosowałyście coś na bliznę po zabiegu? |
|||
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmmm, a co do blizny, to pytasz o odkażanie czy zabliźnianie jej? Ale mi Oliwka boksuje pęcherz nogami, ułaaaa. Idę spać, do jutra, kobity. A raczej do później.
|
|
|
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() No mój to samo, że zrobi krzywdę i nie będzie po główce dziecku stukał Cytat:
![]() A tak to to wolę z nim by mieć szybko do wc w razie czego, bo ja przed wyjściem z domu oczywiście wc, zejdę z 4 piętra i znowu mi się chce a trzymać nie wolno zwłaszcza że mam kamienie.
|
||
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś tu skromniutko z postami dzisiaj, wszystkie rodzą?
|
|
|
|
|
#2818 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki za zaproszenie do klubu Black
![]() Nafi poszedł priv Ale ładne mamy dzieciaczki wszystkie Mika gratuluje
|
|
|
|
#2819 |
|
Zakorzenienie
|
Ale super
Już tyle dzieciaczków na wątku Serdeczne gratulacje dla mamuśki ![]() ![]()
|
|
|
|
#2820 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie!
Mikakrólikowa: gratuluję! Ciągle też zapominam napisać, że śliczne zdjęcia dodajecie w klubie! Zarówno brzuszkowe, jak i Wasze po prostu. A Maluszki wątkowe to już w ogóle cuda małe. Wiecie, takie to dla mnie nie do uwierzenia trochę. Dopiero były Małe Kropki, pierwsze usg, a tu już gotowe Małe Człowieczki. I pomyśleć, że ja też mam w sobie takiego, szok, jak się patrzy na zdjęcia z brzuszkami, w środku są Dzieci
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

na pewno się niedługo odezwie

ponoc mam tam bardzo delikatne powloki skorne i jest problem ze szwami. jedyne co moge to chodzic i spac na lewym boku :/ Nie mam sily, zeby nosic malego, wiec cyc trwa 5 min i reszta we flaszce. Maly jest grzeczny. Je i spi. Maz wlasnie nakarmil, polozyl malego i pojechal po akt urodzenia 
GRATULACJE dla Miki 

i jak to będzie w ogóle
a juz mi zapoiwiewdział przerobienie kamasutry i wszelkie mozliwe akcesoria, łącznie z kajdankami 

tak mnie już wkurzało to gadanie, że przecież zawsze będzie miał kto ze mną pojechać, że nie wytrzymałam