|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Kochane głosujemy na kolejny tytuł zapraszam
|
|||
| Testować nerwy swojej mamy lubię, psocę, niszczę, krzyczę, rozrabiam i gubię. |
|
5 | 10,64% |
| Tu tupnę nóżką, tam krzyknę "nie", niech siwych włosów przybędzie mamie. |
|
1 | 2,13% |
| Daj mi, nie ciem i łaa łaa - krzyczy wciąż gromadka ta. |
|
1 | 2,13% |
| Niewinne oczka jak aniołek mam, ale prawdziwy hardcore wnet pokażę wam |
|
7 | 14,89% |
| Zdania układamy, co raz wiecej z rodzicami rozmawiamy. |
|
0 | 0% |
| My tu gadu-gadu, a dzieciaki dają w zabawach czadu. |
|
0 | 0% |
| Bunt dwulatka przyszedl wiosna i mamy minę "radosna" |
|
0 | 0% |
| Magnesy lepimy, czapeczki dziergamy, bunt naszych dzieci jakoś przetrwamy |
|
26 | 55,32% |
| Dzieci nasze już w domach znudzone, gdzie ta wiosna? , pytaja one |
|
1 | 2,13% |
| Rożki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną |
|
6 | 12,77% |
| Głosujący: 47. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Cytat:
![]() Ostatnio mamie mówiłam, że ładnie mnie musiała w dzieciństwie paść ![]() To mi odpowiedziała, że ja zawsze taka nienażarta byłam
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Różki nam powoli rosną, bunt dwulatka przyjdzie wiosną. Wakacyjne brzdące 2011
Za to tz potrafi tabliczkę czekolady zjeść na raz. nic w przyrodzie nie ginie
![]() ulki już spakowani, jutro ok 17.00 będą u nas o ile lilka się nie rozlozy, bo trochę kaszlała wieczorem
|
|
#514 |
|
Wtajemniczenie
|
dubel
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-12-29 o 00:17 Powód: się powtarza, się powtarza ;) |
|
|
|
#515 |
|
Zadomowienie
|
Natko, no pięknie a my dzisiaj zrobiliśmy zdjęcia do paszportu.
(myślałam, że to w jego przypadku można przyspieszyć sprawę) No nic, w poniedziałek zrobimy jeszcze do dowodu i najwyżej wyrobimy dwa dokumenty. ![]() Biedny Domek, oby potwory szybko się przebiły. To "mama, mama" i widok rzepa przyczepionego do nogi skądś znam.Brumku, ale świetny pediatra, tylko pozazdrościć- Tymek będzie pod dobrą opieką. ![]() U Nas noce nadal nieciekawe, ostatnie dwie na szczęście bez wielkiego płaczu i uspokajania na rękach, ale za to pobudek na picie mnóstwo (chyba 16 naliczyłam ostatnio). Gdyby nie to, że rodzice rano zajmują się Hanią a ja dosypiam 2 godziny, to wyglądałabym jak zombie. Jutro wracamy do domu, uff.Edit: znowu płacz i usypianie na rękach, w ciągu pisania tej wiadomości byłam u niej 3 razy... W poniedziałek spróbuje zarejestrować ją do pediatry. Zauważyłam że czasami "świdruje" palcem w uszach, może też jakiś stan zapalny się przyplątał. ![]() Agni, jednym słowem kolonie udane. ![]() Dziubku, o matko, musiałaś się bardzo wystraszyć. Może warto by to skonsultować z lekarzem?Aaniu, uroczy blondasek z Adasia. Patik, AgaG, JustPi, Mme_audrey, Iwa- zdrówka dla wszystkich chorujących! ![]() Rossmann- a te 20% na artykuły dla dzieci to tylko dla tych z kartą, czy wszystkich? Promocje- właśnie zamówiłam dwuczęściowy kombinezon w coccodrillo...na przyszłą zimę.
Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2012-12-29 o 00:31 |
|
|
|
#516 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że postanowiłaś sprawdzić
|
|
#519 |
|
Zadomowienie
|
Cześć
Dawidek nie spi od 1... Nie wiem co tym razem. Tak beznadziejnej nocy nie pamiętam. Histeryczny płacz i pokazywanie na drzwi sypialni a po wyjściu w miarę szybkie uspokojenie i zabawa. I tak sobie siedzimy kolejna godzinę. Może i ja wybiorę się z nim do pediatry, wczoraj po kąpieli przy wycieraniu uszu przy lewym chwycił mnie za rękę i ją odsunął
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bry widzę ,że więcej takich problemowych nocek , ciekawe co się dzieje ![]() u nas juz cały wczorajszy dzień nie było gorączki dziś już nocka idealna , przespana cała teraz odpukać nie ma nas co męczyć bo ząbki juz wszystkie są (oprócz 5) Justyna zazdroszczę gości , my non stop sami a ja znów uwięziona z małym w domu na 2 tygodnie ... co do małego przy nodze to u nas to standard ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
obkupiłam wczoraj małego w pieluchy, chusteczki, mleko ( póki są jakieś pieniądze ze świąt bo nie wiadomo co będzie później...) Marzenko, pewnie sprawdzaj bo coś bidulkę męczy Justyna ja mam tak jak Ty, słodycze mogą leżeć a jak nie mam ochoty to nie ruszę przez pół roku |
||
|
|
|
#521 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzien doberek.
Lila ja tez wiecznie nienazarta Iustyna masz racje z tymi slodyczami. Ja w domu nie mialam, rodzice mnie nimi nie pasli, a jak tylko polecialam do dzieci sasiadow to wszystko im wyjadlam. Taki ze mnie slodyczowy lasuch. Teraz codziennie zjem kostke czekolady ( albo dwie ) batonika, ciastko bo lubie. Dominik tez cos przy mnie skubnie. I pije kompot, albo sok. Wod nie lubi, wiec mu nie daje. Przyjdzie czas ze polubi. Ze mna tez tak bylo. Nie ma co popadac ze skrajnosci w skrajnosc.
|
#522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#523 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nam udało się zrobić paszport w 10 dni słyszałam o przypadkach kilkudniowych w razie czego naszykuj sobie podanie o szybsze załatwienie sprawy o dowód tez mozesz wnioskować- jest za darmo i fajnie wygląda(my wypożyczamy na niego wózek-autko w CH) a kiedy jedziecie? wstąpicie do Telikowa? ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
a tak wogóle to witam sie z pracy faceci śpią jeszce bo Jasiu kilka godzin w nocy zrobił strajk niespania
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Natko mi czarne zęby się kojarzą z często chorującym dzieckiem
![]() kuzynki synek tak miał od leków miał czarne zęby a później wszystkie sie mu połamały.Jadł tylko płynne rzeczy
|
|
|
|
#525 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
Zombie wita was ![]() wstałam tylko dlatego że byłąm głodna.. a tu takie ładne słoneczko za oknem mały jeszcze śpi, walczył do 6 wczoraj w rossie zrobiłam duże zakupy, dla dziecka i kilka rzeczy do domu, rachunek był ogromny, ale pocieszam się że będzie spokój na jakiś czas, a oszczędność była duża miłego dnia
|
#526 |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuneczki
Teliku film był obłędny o w mordę jeża Brumku mały miał 3 dniówkę teraz znowu zaczął mi kaszleć tak troszkę daję mu prawoślazowy matko "dycki" cośmi już troszkę lepiej tylko mam gorzko w buzi po tym antybiotyku ![]() czy Nerolka nam znowu uciekła???? a beatka była??
|
#527 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Brumku, Teliku, padlam po przeczytaniu artykułu Takie rzeczy tylko w Polsce... Na szczęście Amelka nie miała jeszcze styczności z tym paskudztwem, z wyjątkiem jednego epizodu w wigilię,u teściów, gdzie pomyliłam butelki i dałam Melce butelkę jej kuzyna z skokiem typu kubuś,czy smakus.. stała koło naszej torby,tz usypial Melke w innym pokoju, ja po ciemku wzięłam ta butelkę i dałam Melce Nie było tam dużo tego soku,Ale i tak miałam wyrzuty sumienia,ze nie zauważyłam na szczęście nic jej nie było po tym
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2012-12-29 o 12:40 |
|
|
|
#528 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty nie zazdrość Justynie tylko przyjeżdżaj z mężem i Wiki do nas na sylwestra
|
#529 |
|
Wtajemniczenie
|
Agawoo- takie rzeczy nie tylko w Polsce, problem znany jest na całym świecie i oszustwo marketingowe tego rodzaju nazywa sie Leanwashing.
Tak jak np. Reklama nutelii w której mowa o zdrowym śniadanku owszem nutella jest słodka i pyszna i wogole ale jej skład to przedeszystkim cukier i tłuszcz dopiero potem kakaoTo samo tyczy sie danonkow, reklama mówi o zdrowych kościach i innych dobrodziejstwach, a w składzie k.upa syrop g.- f. I masa innych rzeczy. Co do soczków i napojów to nie masz co mieć wyrzutów sumienia, sporadycznie spożywanie naprawdę nie zrobi nic złego. Nie mozemy tez sie dac zwariowac. Sama podaje czasami małe ilości soku, w którym rozpuszczam witaminke C.
|
#530 |
|
Raczkowanie
|
Hello mamolki!
Zakupy w Rossie też zrobione samego rabatu mieliśmy ok 70zł Ale mamy spory zapas mleka i pieluszek.Słodycze - do niedawna w ogóle nie podawałam czekolady jak już to biszkopty, kruche ciasteczka, wafelki, ale to sporadycznie. W święta trochę pofolgowałam i zdarzyło się, ze zjadł np. kinder jajo, albo czekoladkę. Nie zamierzam całkowicie zabraniać, bo sama uwielbiam słodycze (niestety), ale na pewno ograniczenia będą. U nas Dominik bardzo lubi owoce, z czego się cieszę, więc wolę mu dać słodycz w takiej postaci. Sylwester - my idziemy do mojej przyjaciółki. Będzie to Sylwester z dziećmi. Dominik świętować będzie z 7-letnim Szymonem, Amelką 2 miesiące młodszą, Mają 4 miesiące starszą i 8miesiącznym Maksiem. Na tą okazję kupiłam nawet strój karnawałowy dla Dominika - diabełka ![]() Książka Gray - przeczytaną mam pierwszą część i teraz czytam drugą. Powiem tak - nie zrobiła na mnie jakiegoś wielkiego wrażenia, ale może dlatego, że charakter miłości ukazanej w tej książce mnie tak bardzo nie kręci. Mężowi podobała się bardziej. Teraz ta druga część bardziej mi się podoba(jak na razie . Sam język bardzo prosty i dziwie się, że jest taki szał na tę książkę. Jeździec miedziany o wiele, wiele lepszy. Ale to oczywiście kwestia gustu.Dominik jest teraz na spacerku z dziadkami to rodzice się relaksują. Idę jeszcze sobie poczytać. Zdrówka dla chorowitków.
|
#531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o,ale czasem jej daje,bo lubi. W rodzinie mojego tzta dzieci dostają nagminnie danonki, soczki smakusie, jogurty typu serduszko i inne podobne pysznosci,których ja nie pozwalam Amelce dawać,a jak juz nam przynoszą to ja to zjadam :/
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
AgaGuernsey , JustPi, aania, brumek, telik, mme_audrey dziękuję bardzo za życzenia
|
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Witam po świętach
Spróbuję Was troszkę chociaż nadrobić ![]() U nas ok- chrzciny udane, święta też. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Kolinko- wózek podwójny jest bardzo przydatny w naszym przypadku, ale ma kilka wad, m.in.: jest ciężki- po śniegu BARDZO ciężko jedzie, po asfalcie pół biedy, ale ogólnie ciężki A model to graco quatro tour duo( my kupiliśmy używany) Duże plusy, to bardzo łatwo się składa i rozkłada( jedną ręką) i po złożeniu zajmuje stosunkowo mało miejsca. A Ty mieszkasz w domku, czy bloku z windą? Wpółczuję wszystkim chorowitkom ![]() ŻANETKO WIELKIE gratulacje Patik i co idziecie jutro na wesele, skoro się źle czujesz? Chrzciny BARDZO udane- potwierdziło się, że Mateuszek to ANIOŁ pod każdym względem był bardzo grzeczny-zarówno w kościele, jak i na imprezie. Wszyscy goście dopisali, oprócz jednej ciotki, która nie dotarła. Julcia całą mszę była w kościele i też była bardzo grzeczna, za to potem na imprezie pokazywała rogi, ale jak to JulciaWogóle ostatnio dzień w dzień gdzieś chodzimy/jeździmy, ale zapewne to już koniec. Miałam dzisiaj pierwszy raz wybrać się z dzieciaczkami sama na spacer, ale zadzwonił tata, że może nas zabrać do siebie(bo P. dziś w pracy) i się zabraliśmy , może to i dobrze, bo mróz spory. Siedzę teraz właśnie u rodziców. Wyprzedaże- kusicie, kusicie |
|
|
|
#534 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.
I u nas dzisiejsza nocka nie należy do najlepszych ![]() Wiercił się całą noc i pojękiwał, spałam może z 2 h. Dziwne, bo w dzień zachowuje się normalnie, nie widać żeby go coś bolało albo coś mu dokuczało. Byliśmy znowu na zakupach, tym razem z moja mamą i siostrą, przynajmniej mogłam co nieco pomierzyć Wczoraj moja teściowa pierwszy raz zadzwoniła do nas na skype ze swojego nowego laptopa, Domek jak ją zobaczył to powiedział "nie nie nie, idź!, pa. Mama, pajaaa" (ją wyganiał z monitora, a chciał żeby mu koparkę włączyć) Dobrze jej tak, to za ten makaron z cukrem ![]() Brumku, Iustynko, Jacieeee, pewnie że nie ma co popadać ze skarjności w skrajność. Każda mama wychowuje swoje dziecko wg swoich przekonań i tak jest dobrze. Nikt nikogo za to nie potępia Ja akurat jestem przykładem, że mi słodyczy nie podtykano i ich po prostu nie jem, nie lubię. Pomimo, że tata przywoził mnóstwo słodyczy to ja ich nie jadłam, bo po prostu mi nie smakują. Mama mi opowiadała, że jak w sklepie mogłam coś sobie wybrać, to szłam po jogurt. Wolę jak Domek zjeść jabłko niż kostkę czekolady ![]() Za to mój mąż to za słodycze da się pokroić, nic przed nim się nie uchowa Marzenko, może paszport u Was da się jakoś szybciej załatwić. My mieliśmy malutko czasu i Panie w paszportowym też nie były zbyt pomocne ![]() Kurcze oby to nie było zapalenie uszu Iustyna, ale Wam fajnie! Pozdrów UlkówOliweczko, fajnie, że chrzciny udane Pokaż zdjęcia ![]() Kolina, widzę że i u Was nocka nieteges Coś te dzieciaki nam się zmówiłyShirka, zdrowiej Dziubek, oby Szymkowi już tak zostało U nas nie wiem co z sylwestrem, mamy zarezerwowany fajny hotel w Wiśle, ale śniegu nie ma i nie wiem czy jest sens jechać... Tż z moim tatą na budowie cały czas działają, w ogóle go nie ma. A miał być z nami do 3 stycznia Ten człowiek cały czas coś musi robić, posiedział 2 dni świąt i już marudził, że mu się nudzi...
|
|
|
|
#535 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mieszkamy i w domu i w bloku z windą ![]() wózek musi zajmować mało miejsca, by łatwo podróżować bez ograniczania innych bagaży super że impreza się udała ależ ci się dzieci udały ![]() Cytat:
zobaczymy jak dzisiaj będzie od kiedy wstał nie kładł się już, ale widzę że jest zmęczony, jednak nieprzespana noc to nieprzespana i nie da się tak szybko nadrobić numer z teściową dobry będziesz znowu testowała? nie nadrabiałam więc nie wiem czy @ się pojawiła...
|
|
#536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój własnie pojechał grać w piłkę, nie będzie go do 21-szej. A od rana też go nie było, bo był w pracy. Nasiedział się z nami może 30 min, przy obiedzie. I jeszcze łaskawca mi powiedział, że jak pójdzie na piłke, to wieczorem nie będzie już jechał do garażu i "posiedzi z nami" ... Ależ przypływ dobroci .. Powiedziałam mu, że jak po tej piłce będzie miał jeszcze siłę jechać i robić coś w garażu, to droga wolna. Poza tym jego "siedzenie z nami" wieczorem będzie wyglądało tak, że położy się na łóżku i będzie miauczał jak to go wszystko boli ... Przykro mi trochę, ale cóż ... Do dziś mi zresztą przypomina, że przecież cały październik siedział w domu z dzieckiem, i na piłkę wtedy nie chodził ....I jeszcze mówi, że jak ja chcę gdzieś wyjść to on mi nic nie mówi. No tak, bo ja codziennie wychodzę - do pracy. Nie pamiętam kiedy ja wyszłam gdzieś z domu wieczorem.. a nie, przepraszam, wyszłam raz w listopadzie, bo przyjechała koleżanka z Krakowa, i raz, początkiem grudnia pojechałam do koleżanki po pracy, to mama do mnie wydzwaniała "czy ja pamiętam, że ja mam dziecko" (Tz był w domu i się nią zajmował).. No ale TZ co tydzień musi na piłkę, bo skoro firma organizuje, koledzy jeżdzą, to on nie pojedzie? Wyżaliłam się ;(
|
|
|
#537 | ||||
|
Zakorzenienie
|
dobry wieczór
spaaaać..... w nocy spałam chyba 2 godziny w sumie, najpierw usiłowałam Adasia uśpić i do 22 spałam przy tej okazji w fotelu, po czym chciałam go przełożyć do łóżeczka, budził się za każdym razem. Takiej biedaczek dostał temperatury wczoraj byliśmy po południu w ośrodku, u lekarza rodzinnego, nie u tej pediatry co zwykle. Stwierdziła że to jakaś infekcja wirusowa, jeśli nie przejdzie to mamy się pokazać, a póki co zbijać temp. W nocy syropy nie dawały wiele, o ile Ibum cokolwiek bo obniżał może o stopień, to paracetamol nie działał wcale. Całą noc 38-39 stopni, spania nie było prawie wcale, jedynie drzemanie u mnie na rękach. Dziś podobnie, spał godzinę w południe, a teraz coś jakby biegunka kilka razy, więc mam nadzieję że będzie już lepiej, bo zachowuje się normalnie.A ja się czuję jak na mega kacu, Sylwester mi niepotrzebny ![]() Cytat:
ucałowany ![]() a mnie się czarne zęby kojarzą z jedną dziewczynką (ok. 3 lat), którą widuję w kościele. Za każdym razem przez całą godzinę doi butelkę z herbatą. Kończy jedną, mama podaje drugą, ani chwili przerwy nie ma. A zęby szczątkowe, czarne... ![]() Cytat:
Cytat:
wrzucisz jakieś zdjęcie? Cytat:
Ja też podobno gdy byłam mała, jak ktoś szedł do sklepu, nie prosiłam nigdy o słodycze, tylko o ser żółty ![]() a w domu staram się nie dawać i nie trzymać w widocznym miejscu, ale mnie też to na zdrowie wyjdzie Natomiast w towarzystwie, jak jem ja czy ktokolwiek, to zawsze coś zdobędzie, wtedy mu przecież nie powiem że nie dostanie bo to niedobre Z Sylwestrem też nie wiem, mieliśmy jechać z kuzynki rodziną i znajomymi do Krynicy, oni pojechali już dziś. My nie wiedzieliśmy najpierw jak z pracą, ale TŻ ma poniedziałek wolny natomiast przez te wirusy chyba posiedzimy w domu, i tyle.
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
Która mi przysłała zaproszenie na fb?
|
|
|
|
#539 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Podłączam się pod pytanie ![]() ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
udanego spotkania!!!! Cytat:
Pokaż kombinezon ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez ostatnio w kościele widziałam jak ponad 3 letnia dziewczynka non stop miała w buzi butle z jakimś kolorowym napojem (pewnie jakaś herbatka) ![]() Witam wieczorowo-weekendowo. Nie mam kompletnie nastroju, z tż ciągle spięcia, ja zasmarkana, Ala też i na dodatek ma nieprzyjemny kaszel, sylwka raczej spedzimy w domu sami w trójke, z czego się ciesze, bo nie mam ochoty wychodzić gdziekolwiek
|
||||||
|
|
|
#540 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cały dzień dzisiaj mi się wydaje, że jest czwartek dopiero
![]() Cytat:
Testowałam i wyszedł negatywny. @ nie będzie bo ja tabletki biorę. A testowałam bo zdarzyło mi się zapomnieć tabletki plus nudności Cytat:
Może spróbuj z nim porozmawiać o tym?Ja wiem, że tż robi to dla nas, a że jest pracoholikiem to wiedziałam od początku, więc jak to mawiają "wiedziały gały co brały" Cytat:
![]() Cytat:
Ajć choróbska znowu atakują
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:05.

zapraszam

. o ile mi wcześniej ich nie podkradli...

o ile lilka się nie rozlozy, bo trochę kaszlała wieczorem
(myślałam, że to w jego przypadku można przyspieszyć sprawę) No nic, w poniedziałek zrobimy jeszcze do dowodu i najwyżej wyrobimy dwa dokumenty.
To "mama, mama" i widok rzepa przyczepionego do nogi skądś znam.

ucałowany