|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 11,54% |
W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
10 | 19,23% |
Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
3 | 5,77% |
Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
1 | 1,92% |
Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
3 | 5,77% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
4 | 7,69% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
2 | 3,85% |
Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
5 | 9,62% |
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2611 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2612 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
pranie rozwieszone
![]() Pora żebym wyłączyła kompa i poszła się poprzytulać do Mężulka ![]() Dobrej nocki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2614 |
Zadomowienie
|
Justi, a który argument bardziej Cię przekonuje:
Wyśpisz się po śmierci, czy Śpij póki możesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dziś rano wstałam z mężulem (kanapki nawet mu zrobiłam) i byłam taka nieprzytomna ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2617 | ||||
Wtajemniczenie
|
Sharp super że z maleństwem wszystko ok i gratuluje córeczki
![]() ![]() mnie niewiele się powiększył, a to już 23+ tydzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje córeczki ![]() Cytat:
Cytat:
myślę że poczujesz spokojnie, bo przy tym w normalnych stanach jest skurcz, i taki dyskomfort, który trwa kilkanaście sekund. w gorszych masz kilka godzin twardy brzuch, ale to już patologia, jak moja po większym ruszaniu się ![]() dziś też zdycham, ale boli mnie zaś inaczej - od okolic powyżej prawej pachwiny czuje od południa ciągły, tępy ból. nie bardzo mocny ale ciągle ćmi. teraz odrobinę zelżało, ale po południu przeszło mi na całe podbrzusze ... dokładnie taki ból jak na okres, przed czym ostrzegała gin. po godzinie jak mnie męczyło całe podbrzusze to już w sumie byłam nastawiona na szpital, poszłam się wykąpać, potem jeszcze poleżałam bo miałam nadzieję że przejdzie i przeszło zaś na prawą stronę, ćmi lekko. ale taki ból to mam nadzieję nic złego, zwłaszcza że cały dzień co jakiś czas jestem bombardowana kopniakami. ale powiem Wam, że mam dość psychicznie ... kiedy to się skończy .... co do mieszkań, to my będziemy kiedyś kupować w Gliwicach (jak będzie nas stać na kredyt ![]() i muszę pochwalić mojego męża - jak mówiłam mu że malutki kopie tak że aż łaskotek od tego dostaje i tak intensywnie to położył łapkę na brzuszku i kilka min trzymał i się cieszył za każdym razem jak poczuł ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2618 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() imion meskich jeszcze nie przerobilismy, chyba tatus czuje, ze bedzie corka ![]() swoja droga niezle mnie zalatwil lena, nela...poprzestawial literki i mysli, ze mnie urobil na swoje ![]() a wersja Nel moze byc problematyczna przy rejestrowaniu corki w urzedzie (na studiach polonistycznych mialam wyklady wlasnie o przeroznych kosmicznych imionach, ich wariantach, rejestracji i zapytaniach do Rady Jezyka Polskiego) i wtedy pani profesor upierala sie, ze w Polsce imiona zenskie musza konczyc sie na "a". tylko Beatrycze i jeszcze Inez byly wtedy dopuszczone. Inne typu Carmen, Noemi, Miriam chyba tylko w przypadku, gdy jeden z rodzicow jest obcokrajowcem. moglam cos pomieszac, pozna godzina ![]() z ciekawosci zerkam na stronce i co? aneks hehe, a tam Nel... http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...1132&Itemid=58 gdybyscie sie nudzily i szukaly inspiracji polecam te wlasnie liste imion ![]() ![]() aaa i niech tatusiowie pilnuja pisowni, bo tym paniom czasem zdarza sie zapisac imiona po swojemu ![]() wyklady o imionach, nazwiskach itd. byly jednymi z ciekawszych na moich studiach ![]() ![]() a jak ktos lubi takie ciekawostki to: http://www.rjp.pan.pl/index.php?opti...layout=default ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
![]() aaa i gratulacje coreczki! ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
z przeciwienstw pilnowalam tez dziecko z mega rygorem ![]() ![]() z ciekawostek dodam, ze na kolacje dzieciak dostawal talerzyk, na nim wszystko pokrojone w kostke: szynka, papryka, ogorek zielony, ser, chrupkie pieczywo wasa. nie bylo "zwyklych" kanapek. sniadanie to np. jajecznica robiona na parze (wstyd, ale musialam sie jej nauczyc ![]() wietrzenie pokoju 30 min przed pojsciem dziecka spac, godz. 19.30 dziecko w lozku, w lecie jasno, dzieciaki wrzeszczaly pod domem, a tu lozko czekalo ![]() planuje to jakos wyposrodkowac, zobaczymy jak wyjdzie w praniu. na pewno do picia bedzie woda. a Tobie Xal zapewne chodzi o te wszystkie "wspaniale" herbatki przeznaczone specjalnie dla niemowlat...ceny kosmiczne, a sklad: http://dzieciowo.pl/2011/02/co-w-her...h-piszczy.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:57 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
puenta historii? wszystkie 3 urodzily chlopcow :P |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2622 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pokazuj ciuszki ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Komplecik z H&M też mamy ![]() ![]() No i spokojnie na pewno zdążycie z wyprawką. Ty będziesz sobie wybierać i przebierać w ubrankach, a ja będę podziwiać, bo już malutkich ubranek mamy sporo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Podoba mi się: Emilia i na 2 imię dałabym może Elżbieta A dziadkowie i pradziadkowie to: Jan, Ryszard, Gerard, Edward, Mateusz, Stanisław, Franciszek, Bronisław (?) Z męskich podoba mi się: Jan i Ryszard (ale mężowi nie), no i nam wspólnie Mateusz Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- Nadrobiłam, mąż pojechał do pracy, no to zmykam spać - dobranoc ![]() Edytowane przez JennyAniolek Czas edycji: 2012-12-29 o 01:10 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2623 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ostatnia wizyta 12.12 i wtedy gin wpisal w karte ciazy 16 tydzien. wedlug suwaka dzisiaj witam sie w 19 tygodniu, http://www.suwaczki.com/tickers/oar843r87vkm1yvb.png czyli zaczynam 20? (na co wskazuje mamazone)http://www.mamazone.pl/kalendarz-ciazy.aspx pytanie brzmi: dzwonilam dzisiaj do sodowskiego i na polowkowe najlepiej zglosic sie po 20 tygodniu, ale ich kalkulator na stronie wskazuje, ze "termin badania pomiędzy 22 grudnia 2012 a 01 lutego 2013". i badz tu babo madra ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czasem chcialabym zyc w jakims kraju wielkokulturowym, gdzie jeden drugiemu nie wchodzi z butami w zycie. u mojego brata pierwszy syn urodzil sie w polsce, byl problem z chrztem, bo nie mieli koscielnego - ksiadz stwierdzil, ze ochrzci jak swiadkowie beda po takim slubie. i w ten oto piekny sposob nie moglam zostac chrzestna, choc bylam swiezo po bierzmowaniu...bolalo bardzo. teraz w podobnej sytuacji moze byc siostra mojego tz, ktora jakos w czerwcu ma bierzmowanie i chyba po cichu liczy, ze to ja wyroznimy ![]() drugiego syna brat ochrzcil w kanadzie. tak jak juz pisalam nie bardzo chcieli...glownie nacisk prababci zmotywowal. zaplacili majatek w polonijnym kosciele ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2626 |
Zakorzenienie
|
Wg tego kalkulatora wychodzi (zakładając @ co 28 dni), że dziś masz 19t+0d, czyli zaczynasz 20 tc.
http://dziecko.haczewski.pl/index.ph...ok=2012&bg=000 A tutaj masz cały kalendarz ciąży: http://www.pregnology.com/faralong.p...y=25&year=2013 Jeśli wizytę miałaś 12.12 to wg pregnology byłaś wtedy w 16t+4d, a lekarz wpisał Ci do karty 16 tc, bo tyle miałaś skończonych, więc dobrze liczy ![]() A co do badania połówkowego to robi się je między 18t+0d do najpóźniej 23t+6d, więc dobry Ci zakres podali na stronce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2627 |
Zakorzenienie
|
piekne te ciuszki
![]() ![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1356741891 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1356741891 |
![]() ![]() |
![]() |
#2628 |
Zakorzenienie
|
Diabli mam nadzieję, że trochę pomogłam i teraz już nie będziesz mieć wątpliwości
![]() Zmykam spać ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2629 | ||||
Zakorzenienie
|
piekne buciki
![]() oj wystroisz tego swojego dzidziusia ![]() ---------- Dopisano o 02:32 ---------- Poprzedni post napisano o 02:30 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:33 ---------- Poprzedni post napisano o 02:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 02:35 ---------- Poprzedni post napisano o 02:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:36 ---------- Poprzedni post napisano o 02:35 ---------- Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2630 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry... moja bratowa ma skurcze co 7 minut... w nocy chyba nie spała... ciekawe, czy urodzi dziś
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- nie dam imion ani po dziadkach ani po rodzicach bo mi sie nie podobaja... mojej mamy sie podoba ale też tak ma teściowa.
#2631 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli chodzi o chrzestnych, to już nie ma zmiłuj, żadni małżonkowie cywilni, rozwodnicy, itd. Co do słodyczy wypowiem się później, bo teraz jestem na telefonie. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2632 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
Witam sie przypieta pod kolejna dawke magnezu. Juz mnie zyla mocno boli, a czeka mnie dzis jeszcze jedna dwugodzinna sesja. Do tego mam nospe 3x2 tabletki. Ale powoli sie uspokaja. Mialam tylko kilka krotszych skurczy od wczoraj i brzuch tez juz nie jest jak kamien wiec najwazniejsze, ze jest lepiej. Magusia Vil Ci dobrze wytlumaczyla jak to jest z tym brzuchem. Mysle, ze jesli nie czujesz skurczy to raczej wszystko jest ok, bo mnie wlasnie one zaniepokoily. Nie byly jakies bolesne, tylko takie uczucie jakby cos chcialo mi wessac macice. One trwaly od 2 do 10 min, po czym uczucie zassania znikalo, tylko brzuch byl dalej jak kamien. Nawet moj tluszczyk. Teraz jak go dotykam, to sie ugina troszke i dalej jest twardy, ale to jest ok. |
![]() ![]() |
![]() |
#2633 | |
Zakorzenienie
|
Piękności
![]() ![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry.
![]() |
#2634 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2635 |
Zakorzenienie
|
ale baby są głupie!!
![]() a już szczególnie te w ciąży..! a już najbardziej JA ![]() obudziłam się z mega rykiem i tak ch***wym humorem,że padnę ![]() a wszystko przez SNY były tak głupie i beznadziejne, tak bolesne i tak poniżające,że szok ![]() wiem,że to tylko sen ale czuję,że ten dzień będzie do ![]() wrrrrrrrr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2636 | ||
Wtajemniczenie
|
Super!
![]() Cytat:
![]() wniosek taki- nie ma co gdybać, trzeba czekać na to co powie lekarz na temat tego kto siedzi w brzuszku ![]() Cytat:
![]() ![]() Witam się sobotnie. Troszkę boli mnie brzuszek, ale to ból typowo "rozciągający", więc raczej nie mam się czym martwić. Poza tym nastawiłam budzik na 8:30 i co? I wstałam 9:40 ![]() ![]() Muszę ogarnąć siebie, śniadanko i zmykam odwiedzić rodzinę, bo nie dane było mi w święta. Poza tym wymyśliłam sobie rosołek, więc trzeba go zrobić. ![]()
![]() |
#2637 |
Zakorzenienie
|
Axella zdrzemnij się jeszcze chwilkę to pomaga zapomnieć poprzednie sny.
Szprotka ale sobie wymyśliłaś ![]()
#2638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie obudziłam się o 8 i dospałam prawie 2h.. 2h durnego snu ![]() do doopy! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2639 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też miałam głupie sny i jak się obudziłam to jeszcze z zamkniętymi oczami powiedziałam do TŻ "jak dobrze, że jesteś i mamy groszka" Bo w śnie rozstałam się z TŻ i nie mogliśmy mieć dziecka ![]() Przytargałam stetoskop od babci i próbowałam podsłuchać, ale tylko jakieś bulgotania słychać. Próbowała któraś?
![]() |
#2640 |
Zakorzenienie
|
Szprotka, ale bym zjadla rosolku. Przyniesiesz mi troche?
![]() ![]() Nuna, powodzenia dla bratowej! Ja tu co chwile slysze noworodkowe krzyki. I sie zastanawiam czy sie wlasnie urodzilo ![]() Sharp, wlasnie mi sie przypomnialo, z e nie pogratulowalam Ci coreczki! Zatem serdecznie gratuluje! W zeszlym tyg bralam te same globulki co Ty. Bralam rano i wieczorem, zeby miec szybciej z glowy i z wkladka dawalo rade. Wszystkie objawy infekcji zniknely, ale wczoraj robili mi wymaz wiec sie dowiem czy juz wszystko ok. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:57.