|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 6 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie majowo-czerwcowe 2013 cz.6 |
|
6 | 11,54% |
| W Nowy Rok wkraczamy, prawie wszystkie półmetek ciąży już mamy. V-VI 2013 cz.6 |
|
10 | 19,23% |
| Zima leci, Święta za nami; a na wiosnę będziemy z maluszkami. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.6 |
|
3 | 5,77% |
| Szalone mamuśki plotkują, a maluszki płeć prezentują. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Swą płeć dzieci objawiają i brykanie zaczynają. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.6 |
|
1 | 1,92% |
| Zimę już mamy, na wizyty biegamy i dzieciątka podziwiamy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Niektóre mamy ruchy dzieci już czują, inne pilnie ich wyczekują - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| My tu sobie gadu, gadu, a Maleństwa dają czadu - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
3 | 5,77% |
| Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.6 |
|
0 | 0% |
| Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
4 | 7,69% |
| Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
2 | 3,85% |
| Rozstępują się nam brzuszki, jednak rosną też cycuszki. Mamy V-VI 2013 cz.6 |
|
5 | 9,62% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
mój tż mnie porabiał z dupeczkami w pracy ![]() a ja byłam sama z bejb,bez kasy bez nic.. to było tak kur***ko realistyczne,że szok.. z tym,że ja obudziłąm się sama.. bo tż w pracy właśnie
|
|
|
|
|
#2642 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć maleństw poznajemy i pierwsze kopniaki czujemy. Mamy Maj-Czerwiec 2013 cz.
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja ze swoimi 3 bodami i sukienką to jestem pikkuś ![]() Cytat:
Ja swojego od początku włączałam w obowiązki domowo-dzieciowe. Wspólnie mieszkamy, dzieci też są wspólne a nie tylko moje więc![]() Śliczności poprostu! Cytat:
Jeździł ze mną na Wigilię i Wielkanoc do mojej rodziny, czasami nawet poszedł do kościoła. Sam z upływem lat zaczął się przekonywać do tego wszystkiego. Efektem czego będzie ślub kościelny w przyszłym roku ![]() Cytat:
Ufff nadrobiłam ![]() ![]() Wy to faktycznie spania nie macie
|
|
|
#2643 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do stetoskopu to może to bulgotanie to dziecko ![]() A moje podłe leżało obok mnie, a ja z zamkniętymi oczami i nagle słyszę puk puk puk i zaczynam się drzeć "słyyyychać, słyyyychać" a to głupie się dusi ze śmiechu i zajarzyłam co zrobił. Pukał w stetoskop. Poryczałam się i powiedziałam, że jest nieczułym dupkiem, ale tak mnie przepraszał, że mu wybaczyłam, co nie zmienia faktu, że to podłe było i powiedziałam mu, że nie powiem mu co będziemy mięli.
|
|
#2644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobił tak serio?ale bym się wkuła !!!! biedna
|
|
|
|
|
#2645 |
|
Zakorzenienie
|
A myślisz że się nie wkur*** a dla Niego to było śmieszne, bo dla Niego jest to logiczne, że nie słychać bo jest za mały, a dla mnie nie i miałam nadzieję, że usłyszę. I to jego poczucie humoru... Szkoda gadać.
|
#2646 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
cześć
|
||
|
|
|
#2647 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Oczywiście kochana, jak tylko będzie gotowy, to Ci podrzucę, podaj tylko adres
![]() Cytat:
Mi też się nie chce gotować. Pomijając zupę pieczarkową, to cały przedświąteczny tydzień byliśmy na łasce, kto co nam zaoferuje Bo miałam lenia po prostu- tzn lenia na gotowanie ![]() Cytat:
|
|
#2648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze usłyszysz! i wtedy nie daj mu posłuchać skoro to takie zabawne.. a ja siedze i wyje i w☠☠☠☠iam się na biednego tż,choć to nie jego wina.. chyba hormony z całej ciąży mi się skumulowały na dziś.. |
|
|
|
|
#2649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi to się w pełnię głupoty nie śnią, ale za to mam problemy z zaśnięciem i spaniem. Masakra! Chodzę jak zombie.
|
|
#2650 |
|
Zakorzenienie
|
No szprotka podziela poczucie humory mojego TŻ
Jak by mi to ktoś napisał, to też bym się śmiała ;> ale jak już dotyczy Nas samych to różnie bywa ![]() axella jak miałam 20 lat to łojesos tyle miałam hormonów a nie byłam w ciąży, że nie mogę sobie wyobrazić ile Ty ich masz
Nasza Miłość - Matylda 11.05.2013 http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png Jestem W Niebie. Kocham Was Edytowane przez MoTyleKsw Czas edycji: 2012-12-29 o 10:52 |
|
|
|
#2651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wczoraj wrócił z pracy ja się cieszę jak głupia, bo kupiłam łaszki dla malucha, a On z tekstem, że chyba już czas żeby mi zabrał kartę do bankomatu, albo lepiej jak bym Mu przelała to co mam na koncie, bo zaczyna robić się niebezpiecznie... Tak mnie wkur.wił, że nie macie pojęcia! Toż to były pierwsze ciuszki dla naszego maluszka! A ten z ciężkim żartem jak zwykle... (chociaż w sumie powtarza to cały czas, mając na uwadze to, że jednak mam coś w sobie z zakupoholiczki )
|
|
#2652 |
|
Zakorzenienie
|
My odbieramy teraz wsio ze zdwojoną mocą, a oni biedni się pastwią
![]() Szprotka było powiedzieć, że ciężko pracowałaś na te 3 łaszki ![]() i niech spada
|
#2653 |
|
Wtajemniczenie
|
Do tej pory wywalało mi pomału bebzuna od pępka w dół (tą dolną część), a przez noc podrosła mi też ta górna- jeżeli rozumiecie co mam na myśli
Robi mi się pomału górka z mojego spaślunka
|
#2654 |
|
Zakorzenienie
|
Idę sprzątać
|
#2655 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2656 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i do tego bujną wyobraźnię.. potrafie wieczorem się poryczeć bo "Co będzie jak kot będzie chciał usiąść na brzegu balkonu i spanie na dól i się rozwali" albo "umierają wszyscy moi bliscy,co robię" i mam tak od kiedy pamiętam,i za cholerę nie idzie się tego pozbyć.. |
|
|
|
|
#2657 |
|
Wtajemniczenie
|
Ty idź sprzątać, a ja idę się myć
|
#2658 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
potterka za wizytę ![]() Ash za wizytę i dziewczynkę ![]() Cytat:
Cytat:
dzień dobry
|
|
#2659 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Ja też tego nie rozumiem jeśli rodzice w ogóle nie planują tego ślubu w ogóle |
||
|
|
|
#2660 |
|
Zakorzenienie
|
najlepszy opis ciąży ever
![]() "moja droga ja do połowy ciąży leżałam na kanapie i spałam, wstawałam tylko po to żeby iść do pracy gdzie przysypiałam na stołku przed komputerem, po powrocie do domu spałam, muliło mnie od tych cholernych zapachów,mąż dla mnie śmierdział, pozostali ludzie podobnie, lodówkę wywaliłabym przez okno, nie miałam apetytu, rzygałam do miski, ryczałam czy zośka będzie zdrowa, a do tego bekałam i puszczałam bąki tak głośne i śmierdzące że mąż się podśmiewał że sąsiedzi pewno myślą że w domu chowamy jakiegoś wielkiego wieprza ], wielka też się czułam potem trafiłam do szpitala z cukrem i nie mogłam nawet herbaty posłodzić potem chyba miesiąc było fajne, nawet seksu mi się chciała a potem zamieniłam się z wieprza w wieloryba: brzuchol do ziemi i opuchnięta gęba , humorek przedni, bezsenność, co chwila obiad wracał mi do przełyku, nogi bolały, ciężko było się obrócić, bleeeeeeeee tak ciążą to cudny okres" |
|
|
|
#2661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój by tak samo zrobił ... ![]() Cytat:
Takie już my baby jesteśmy chyba.
|
|
#2662 |
|
Zakorzenienie
|
Tak sobie mysle, ze w tych naszych TZach tez musi niezle buzowac. Moze nie tyle horomony co natlik mysli. I mieszaja sie w nich te nowe uczucia ze starymi przyzwyczajeniami. Czasem dzieki temu uda im sie nas.pozytywnie zaskoczyc a czasem niezle wkurzyc.
My wczoraj po poludniu mielismy zaplanowane sprzatanie. A ze TZ mial wolne to swoja czesc zrobil, zanim ja wrocilam z pracy. I mowi mi, ze zostawil mi lazienke i mycie podlogi... A ja na to, ze zle sie czuje z tymi skurczami itd, a poza tym zostawil.dla.mnie dokladnie to, czego i tak nie moge robic Normalnie wkurzylabym sie na niego masakrycznie, ale powoli odkrywam, ze jemu tez jest trudno i czasem nie jest w stanie w mgnieniu oka dostosowac sie do tych ciaglych zmian. Ostatecznie przed snem na spokojnie pogadalismy przez trl i jest ok. Jakby mna targaly takie emocje jak Toba Axella to bym nie miala zycia sama ze soba wyplacz sie i przyjdzie ulga (oby nie w towarzystwie bolu glowy )Szprotka, odpuszcze Ci wycieczkr do Wawy z rosolkiem juz biegnie do mnie kolezanka z kisielkiem, wiec damy rade
|
|
|
|
#2663 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Puki co mnie to jeszcze trochę śmieszy, ale w sumie wszystko przede mną
|
|
#2664 |
|
Zakorzenienie
|
![]() mi się podoba,że w końcu jest napisane prawdziwie ![]() a nie, że ciąża to cudny stan a jak Ci smutno to leć z psiapsiółami do spa Ash-najgorsze własnie jest to,że najgorzej mi ze sobą, ale co zrobić ![]() a tżtów mi mega szkoda,bo ani się nie wygadają komuś, ani nic.. a my ich zjeżdżamy jak zrobią coś.. nie tak jak chcemy.. |
|
|
|
#2665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a my cierpimy te wszystkie hormony i stres o maluszka.
|
|
#2666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to już chyba cecha charakteru a nie hormony ;> Może lubisz uprawiać czarnowidztwo Choć nie powiem bo i mi się zdarza. Cytat:
Obawiam się, że jak zcaznie robić się ciepło będę spuchnięta i będe jak wieloryb ![]() ![]() Cytat:
No dla nich nasze "nowe" charakterki też są ciężkie do zrozumienia, bo nie ukrywajmy, każda z Nas się trochę zmieniła, nawet jak jej się wydaje, że nie. I staram się zrozumieć tego mojego Łosia,ale nie zawsze wychodzi. Ale nie którzy są w stanie różne rzeczy inaczej przyjmować. Np. nie wyobrażam sobie, żeby mój się wkurzył, że jadę do szpitala... Ale najważniejsze to rozmawiać ze sobą i tłumaczyć sobie wszystko co nie jest po Naszej myśli. Głupi przykład. Kiedyś tam. Mój miał ważne testy w pracy i nie poszły mu. Pocieszyłam go tylko tyle, że będzie dobrze. I 3 dni chodził jak struty, w końcu wzięłam go w odstrzał i dowiedziałam się, że liczył, że bardziej go wesprę, że bardziej go pocieszę, a nie powiem tylko tyle, że będzie dobrze, że potrzebował mnie, a dla mnie ważniejsze było kupienie pomarańczy niż jego porażka, a mi się wydawało, że gdy udam, że tematu nie ma to jakoś łatwiej mu będzie. ![]() Gdyby powiedział od razu, to zamiast 3 dni chodziłby 1 struty ![]() ![]() idę dalej sprzątać
|
|
#2667 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, ze mi ze sobą też źle
Czasem się zatsanawiam o *** tak naprawdę mi chodzi ![]() Ale mój D. wczoraj przegiął. Cały tydzień mówiłam o wizycie! Wizyta na 18, 17:30 najpóźniej musimy wyjeżdżać a on o 17 zrobił sobie kawę i włączył grę... 17:20 idę do rpzedpokoju, zakłądam buty i kurtkę, a on do mnie "wychodzisz gdzieś?" ![]() Odburknęłam 2 razy i zorientował się gdzie idę to w biegu się ubierał
|
|
|
|
#2668 |
|
Zakorzenienie
|
Motylku bo oni się śmieją, że my ciągle gadamy, a później oczekują od nas, że jak nie mówią to my telepatycznie coś odkryjemy ...
Potterko ale dobrze, że zaskoczył co i jak i zdążył
|
#2669 |
|
Zakorzenienie
|
Ale tak szczerze to całe życie mówiłam, że powinnam się urodzić chłopem i baby są gorsze
![]()
|
#2670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cudnie to napisałaś ![]() kim jesteśmy:kobietami czego chcemy: nie wiemy kiedy tego chcemy: natychmiast! ![]() motylek-to nie czarnowidztwo, to zj***nie ![]() no cóż,pozostaje myśleć,że kiedyś będzie lepiej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.

czyli jakieś 12 zł za jedno ubranko wyszło.. a wiadomo lepsze takie oryginalne a nie jakaś chińszczyzna..swoje odstałam w kolejce no ale opłacało sie..właśnie w wyprawce miałam braki w pajacach do spania.. i akurat takie uniwersalne wybierałam
ciekawe czy u nas też bedzie czy nie aż sie boje na samą myśł.. jeszcze 5 dni do USG 
Bo się nie znam 
Małż wchodzi do łazienki i mówi: Robiłaś pranie? Na co mu odpowiadam: Aaaa, tak, jak się wyprało, to możesz powiesić. Zarzucając takim uśmiechem: 

zrobił tak serio?