|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2851 |
Konto usunięte
|
Dot.: Styczniowo-lutowe Mamusie cz. VIII Rozpakowywanie trwa:)
Sylwietta, chcesz, to mu przyjadę walnąć z piąchy? jestem tak nabuzowana, że muszę się wyładować.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2852 |
Zakorzenienie
|
dziękuję...a fridę??? jaka macię?? Jeśli macie.. ![]() ---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38334056]Gocha, ja bym szła prywatnie, jednak oni ciążę znają a ileż tych wizyt jeszcze? jedna? Neti, porodowe to te duże na łóżko/piłkę itd. poPOrodowe to te wielkie podpaski. Seni, Bella, cokolwiek.[/QUOTE] ja to jednak jestem ciemna...a już prawie 9 miesiąc zaczynam.. ![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2853 |
Rozeznanie
|
Witam mamusie.
Już wczoraj nie pisałam bo wróciłam do domu padnięta tylko przebrałam się w piżamkę i do spania. Mika gratulacje!!!!!!!!!!!!! U mnie mała się nie obróciła i mam cesarkę 8.01. Jeszcze 11 dni i niunia będzie z nami ![]() Myślałam że wcześniej będzie ale w związku z tym że nic się nie dzieje szyjka zamknięta, łożysko II stopnia itd to dopiero na 8 jestem umówiona, chyba że coś szybciej by się zaczęło to do szpitala i od razu cc.
#2854 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
SYLWIETTA ![]() Ide prasowac, bo wczoraj oczywiscie olalam zagadnienie, ale ze w chalupie czysto to chociaz dzisiaj do prasowania sie zmobilizuje.
![]() |
#2855 |
Zakorzenienie
|
Mam.
Ale jaka hmm.. Nie wiem, na pewno ma wymienne filtry. Teraz nie sprawdze, bo nie jestem w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
#2856 |
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Mam termin porodu na 6 marca. Aktualnie tylko mamusie, które urodzą po 17 marca mają prawo do dłuższego urlopy macierzyńskiego. A ja również chciałabym mieć do niego prawo. Mamy możliwość podpisania petycji List otwarty w sprawie objęcia urlopem rodzicielskim rodziców wszystkich dzieci narodzonych w 2013r. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080 Mamusie, podpisujcie się. Im nas więcej tym lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2857 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ten dolny wykres pokazuje skurcze. Wczoraj znalazłam info na jakimś forum i był opis ze zdjęciem. Jak jest górka wąska i wysoka, to słaby skurcz, a jak bardziej rozległa, to silniejszy skurcz. Czarne kropeczki, to ruchy dziecka. 02.01.- ktg 03.01.- termin porodu 04.01.- wizyta (bo kończy się L4) 11.01.- tego dnia Mała na pewno będzie już z nami, bo u nas 8 dni po terminie trzeba się zgłosić do szpitala i jeszcze tego samego dnia wywołują poród. Czekanie dobija... nudzę się strasznie. I przez to obżeram.
![]() |
#2858 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i cała historia mojej ciazy też tam jest :/ w karcie ciazy niby też ale tam wpisują mniej, więc nie wiem :/ a wątpię żeby pamiętali ![]() ![]()
![]() |
#2859 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, padam na pysk po dzisiejszej nocy
![]() Co do moich wrażeń ze szpitala, ogólnie oceniam, że nie było źle, wiadomo jaka służba zdrowia w Polsce noi, że szpitale to hotele 5 gwiazdkowe nie są, ale na prawdę było w porządku. Byłam na sali gdzie leżało razem ze mną dwie dziewczyny, a potem na następny dzień doszła jeszcze jedna dziewczyna, która miała wywoływany poród. Dziewczyny bardzo fajne, już bardziej doświadczone bo rodziły po raz drugi, więc fajnie było z nimi pogadać. Jak ja rodziłam to trafiłam na fajną zmianę położnych. Powiem Wam, ze to na prawdę fajne podejście położnej i jej pozytywna energia dużo mi dała przy porodzi i na prawdę mi to pomogło. Bardzo ważne jest to, żeby wsłuchać się w rady jakie daje położna odbierająca poród, kiedy przeć, kiedy przestać, jak i kiedy oddychać. Na początku nie umiałam robić tak jak mi mówiła, ale potem od kiedy zaczęłam jej słuchać, mimo, (że czasem było trudno), to uważam, że to bardzo istotne i o wiele lepiej szło. Co do innych moich spostrzeżeń ze szpitala to apropo, rzeczy, które pakowałam do torby. Szlafroka ani raz nie założyłam, ani cienkiego ani grubego, tylko koszule z krótkim rękawem, bo było bardzo ciepło. Po drugie u mnie sprawdziły się te majtki siateczkowe wielorazowe, uważam, że są dobre. Natomiast co do wkładów, ja miałam wkłady hartmana te dość duże midi, szczerze przyznam, miałam paczkę 30 szt, a zużyłam może ze 4, u mnie się nie sprawdziły, a już to, że miały klej to w ogóle odradzam podkłady z klejem. W szpitalu przy największym krwawieniu najlepiej sprawdziła się lignina taka w rolkach faktycznie tak jak podpowiadały położne w SR. Teraz mam już mniejsze krwawienie, właściwie to już takie jak przy skąpej miesiączce i dopiero teraz używam wkładów poporodowych ale rozmiar mini i są dla mnie wystarczające. Także tych wielkich została mi cała paczka. Na razie nic nie przychodzi mi do głowy, ale jak sobie przypomnę jeszcze jakieś moje spostrzeżenia to Wam o nich napiszę. Teraz skorzystam z okazji, ze mały śpi jak suseł i ja też się zdrzemnę ![]()
#2860 |
Lurker ;)
|
Koszmarna noc, zgaga meczyla jak nigdy. Budzilam sie, nie moglam spac az w koncu wstalam przed 4 rano w poszukiwaniu czegos na zgage w domu ale nic nie znalazlam.. w koncu polozylam sie na wpol siedzaco i wstalam dopiero teraz...
Smialismy sie wczoraj z TZ, bo co sie przytulal do brzuszka to dostawal solidne kopniaki od Toski ![]()
#2861 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pięknie macie ![]() Mika pewnie zapatrzona w synka hihi ![]() ![]() A ja jakoś nie mogę uwierzyć-pojawiają się dzieciaczki, kibicujemy dziewczynom a ja w ogóle nie czuję, że niedługo też będę tulić WŁASNE DZIECKO-abstrakcja jakaś ![]() ![]() Dzisiaj może kurier mi przywiezie bujaczek leżaczek z Bright Starsa (oczywiście różowy-decyzja TŻta ![]() ![]() No właśnie Djerba... Chyba by dała znać gdyby coś? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2862 |
Rozeznanie
|
Mikakrolikowa, gratulacje dla Ciebie i Juliana
![]()
#2863 | |||
Raczkowanie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Gratulacje ![]() ![]() ------------------------------------------------------ BlackSanctum czy ja też mogę prosić o zaproszenie do klubu? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuu ;/// lipaa;/// ja jak nie urodze do 2 stycznia to pozniej bede jechac pewnie taxi ;p bo tzt juz wolnego nie dostanie, dopiero jak sie dzidzia urodzi to bedzie miec woooooolne ;] Mika!! gratuluje! sliczny bobooo ![]() Wstałam o 4 rano... brzuchol mnie bolał... skurcze miałam ale to przepowiadacze, ale se mysle wykąpie się, ogole nogi, bożene hahah ![]() jeszcze się przestraszyłam troche bo dzidzia leniwa... teraz tak się wypina, ale nie ma żadnych porządnych ruchów, wymęczyłam ją tym kaszlem chyba. Ja juz bym jednak chciała urodzić, mam dość.. Podsumowując moją ciążę I trymestr był do du,py jak nie wymioty to spanie;;/ II trym był ok, jedynie co mnie bolało to rozciąganie się tam na dole. Ale III trymestr to jest jakaś porażka!! co to ma być! jestem wściekła! Będzie mi brakowało tych wygibasków, ale mam dość już, jak większość z Was zapewne ![]() Kocham moją dzidzię i już chce mieć ją obok. W ogóle to czuje się jak Leon Zawodowiec, nie dość że nie moge spać, to siedze w nocy na fotelu ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2865 |
Zakorzenienie
|
Djerba nas wczoraj wieczorem podglądała,dlatego napisałam co tam, ale się nie odezwała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2867 |
Zakorzenienie
|
Djerba ma termin cc na 7stycznia, chyba, ze cos sie zmieni w srode
![]() Dziewczyny, od wczoraj mam takie mega bole jak na okres, przechodzi na plecy, spac pol nocy nie moglam, dzisiaj tez caly dzien boli jak pieron, wlasciwie non stop, nawet nie mam jak mierzyc, bo bez przerwy boli. No iiiiii czop mi od wczoraj odchodzi. Basiu czyli juz ogarnieci w domu jestescie? ![]() ![]() Mikakrolikowa serdeczne gratulacje! Coraz wiecej nas hehe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Tia, djerba nadrabia hehe, ostatnio tylko wchodzi na piewsza strone zobaczyc ktora urodzila ![]()
#2868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2869 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez się niby jakoś tak wypina...ale jakoś tak inaczej.Powolne ruchy,delikatne. A jak ją zaczepiam to dopiero po jakimś czasie sie ruszy ale tak słabo ![]() Nie wiem czy się martwić. ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A czop mi nie odchodzi jeszcze ![]() Może następna będziesz ![]()
![]() |
#2870 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Basiu jak miło się czyta Twoje posty, one tak jakoś optymistycznie nastrajają człowieka ![]() ![]() ![]() Mika gratulacje ogromne i dużo zdrowia dla Ciebie i Julianka! ![]() U mnie rozstępów póki co nie ma, jeśli się nie pojawią to kwestia genów bo ja niczym się nie smaruję. Może raz, dwa razy w tygodniu ![]() Ja dzisiaj zmierzła jestem, jak ja nie lubię jak mnie ktoś na siłę uszczęśliwia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2871 |
Zakorzenienie
|
Witam sie
![]() Mika Gratulacje ![]() Majeczka Evel oczywiscie cudna ![]() ![]() ja na 8 stycznia mam Ktg a na 15 wizyte takze tez jeszcze troche czekania.. aa no i po nowym roku torbe pakuje ![]()
#2872 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i też chciałam zmierzyć ale nawet nie ma jak.
![]() ![]() |
![]() |
#2873 |
Zadomowienie
|
A moze i dzisiaj
![]() SILVER moja tez troche leniwa i tez troche sie martwie, ale nie chce panikowac, bo czuje, ze sie wypycha, ale kopniakow niet... ![]() Poprasowalam juuuuuuuuuuupi...Zostalo mi jescze poprac Oli posciel,rozki itp., ale to juz w styczniu zrobie...
#2874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2875 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;38334323]Sylwietta, chcesz, to mu przyjadę walnąć z piąchy? jestem tak nabuzowana, że muszę się wyładować.[/QUOTE]
pewnie, że chce ![]() ![]() Czesc Basienko ![]() witamy w domku i liczymy na jakies wiesci a przede wszystkim na opis porodu ![]() ![]() a ja na ksiedza czekam i cały dzien taki rozwalony... ogarnełam resztę, tzn podłogi pomyłam i kurze starłam, musze puscic dwie pralki ale juz poczekam az pleban przejdzie, bo co mi sie bedzie pralka tłukła ![]() ![]() spakowana na amen, tylko telefon i ładowarka zostaje na ostatnią chwile, mały spakowany w osobną torbę, ciuchy do wyjazdu naszykowane- CZEKAM NA GODZINE W, już mnie dobija ta ciąża... podsumowując to: I trymestr- spanie non stop, rzyganko przedsniadankowe i tyle II trymestr- rewelacja, poza tymi bólami rozciągającej sie macicy i swedzeniem brzucha ![]() III trymestr- na początku w miarę, od miesiaca nie do wytrzymania: bezsennosc, bóle pleców, ogólne spuchnięcie, dretwienie rąk, przepowiadacze |
![]() ![]() |
![]() |
#2876 | |
Zakorzenienie
|
No, to zakupy na sylwestra zrobione.
![]() ![]() Cytat:
![]() Kurczę, widzę, że wiele z Was z terminem przede mną ma łożysko II stopnia, a ja już mam III. ![]() Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-12-29 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2877 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny.
Mika ![]() Worek z maluszkami się rozwiązuje ![]() ![]() Ja wczoraj miałam bóle takie hmm..jakby jajnik ale bardziej po prawej stronie. Potem zaczeło mnie boleć też w krzyżu i straciłam orientacje bo to może przepowiadacze były ![]() Jestem opuchnięta jak balonik ![]() Najgorzej to stopy,nawet już nie chcą się uginać w kostkach. Buty nałożyć to masakra. W adidasach bez sznurowadeł ostatnio musiałam pojechać na wigilię do mojej mamy ![]() Nie było opcji o wciśnięciu się w inne trzewiki. |
![]() ![]() |
![]() |
#2878 |
Zakorzenienie
|
uuu, doczytałam, że Lady sie odkorkowała.. to razem z Hope siedzicie już na bombie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi moja gin powiedziała że mogę urodzić wcześniej ale nie koniecznie no i mam się dużo oszczędzać, nic nie robić itd. Ale też powiedziała że raczej dzidzia po terminie się nie urodzi tylko przed. Ale kto tam wie ;] Btw, tez bym poszła pochodzić po ciucholandach, ale nawet nie mam siły iść do WC.... Tzt pojechał do rodziców, zawieźć im odkurzacz- jego matula kupiła w tamtym roku taki http://allegro.pl/roboclean-aura-f11...871372999.html powiem Wam że się smielismy z tzt ze gdzie za taaaaaaką cene, przecież jaka fure mozna kupić za ta kase. Ale jak wczoraj tzt odkurzył nim nasze mieszkanie to byliśmy w szoku.... ale i tak to za duzo hajcu jak na odkurzacz dla mnie, no ale zawsze można pożyczyć ![]()
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-12-29 o 12:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A właśnie...co do łożyska to mi jeszcze ani razu nie powiedziała jaki stopień łożyska mam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:55.