|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: MAMUSIE MARZEC i KWIECIEŃ 2013cz. IV
Cytat:
![]() Cytat:
piszę się na naleśniki ![]() Cytat:
Boszz, jak mi się dziś nic nie chce robić. Strasznie zimno i w ogóle...Coś czuję, że dziś będzie sobota z kocykiem i książką
|
|||
|
|
|
|
#3782 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale wiem co czujesz, ani na jednym boku ani na drugim się nie da spać... dodatkowo dochodził ból (jakby zakwasy) w kroczu, wczoraj pytałam o to lekarza i oczywiście to normalne, biodra i spojenie łonowe się rozchodząa na nalesniki ja chętna
|
|
|
#3783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
W Lbn -4 stopnie;/ i ZNów piec na chodzie... Ale, cóż taki los w zimie ![]() Małpka czy Ty przypadkiem nie miałas USG jakos na dniach? Czy moze cos przeoczyłam-co mi się czesto zdarza... |
||
|
|
|
|
#3784 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzis sie pierwszy raz wyspałam przeziebienie jeszcze mnie gnębi dzis mam strasznego lenia szkoda ze zimno na dworze tak pieknie słonko swieci ze bym wzieła kocyk i pod drzewkiem usneła
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej!
Cytat:
Zakwasy w kroku... no, no Kurcze, chyba się zaziębiłam... tak strasznie mnie boli gardło, że mi się płakać chce Na szczęście nie mam gorączki... humoru zresztą też..
|
|
|
|
#3786 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3787 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny tak się zastanawiam, bo mam iść do gina 11.01 ale ten brzuch nadal mi twardnieje, co prawda tylko w nocy i rano ale jednak i ciągle mam schizy czy ta szyjka jest ok pozatym coś mnie tam kłuje i czuje dyskomfort więc nie wiem czy nie zlapałam infekcji. Moge iść do niego 4.01 ale obiecałam sobie że wytrzymam chociaz raz 3tyg bo zawsze biegam co 2. Wytrzymać czy iśc jednak 4tego? Cytat:
Cytat:
ja tez z tych na fenoterolu tylko ja już od 20tc, co do szyjki to narazie chyba jest ok, chociaż coś czuje że taka nie będzie na następnej wizycie ![]() Cytat:
mam nadzieję że mi powysyłasz fotki takie domowe to może i ja się zdecyduje ![]() bo na tych fotkach firmowych to ciężko się zdecydować |
|||
|
|
|
|
#3788 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Śliczne imię.Trzymam kciuki za postanowienia ![]() ---------- Dopisano o 11:28 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- Cytat:
Za wizytę i synka
|
|
|
#3789 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co do prezentów Dostalam poduche kojec z motherhood - faktycznie wygodna! dodatkowo chustę natibaby do noszenia dzidzi. dziś leniuchuje caly dzień milego dzionka!!!
|
|
|
|
|
|
#3790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
są jakieś sygnały dla Ciebie niepokojące to trzeba iść je uciszyć lepiej dmuchać na zimne ja tak uważam.
25.02.2010 25.04.2010. 25.10.2010. zaręczyny 15.10. 2011. ![]() 21.02.2013. Natalka 31 tc. 1190 g 40 cm http://www.suwaczki.com/tickers/km5sdf9hhaev4h7a.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cdf9h7pw9dmdz.png http://s10.suwaczek.com/20111015650114.png |
|
|
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Będzie lepiej
|
|
|
#3792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak więc po usg maluszek leży już główką w dół i waży 1399 g a taki wiercipięta że lekarka z 8 razy podchodziła do badania serduszka przy którymś kolejnym razie mówi no ale wiercipięta Po za tym z łożyskiem ok i powiedziała ze na 100% synek pokazała jąderka i wszystko co trzeba. Szyjkę mam 27 mm i mówi że jest ok. A jeśli dobrze widziałąm to któraś z was pisała ze tyle ma i lekarz powiedział że krótka Ale wchodząc na porodówke mam od razu mówić że w 1 c mi sie łożysko odkleiło bo mówi że może być identycznie tera (to mnie pocieszyła )a z pracy już się powoli wypisuje i przekazuje obowiązki jeszcze po nowym roku ze 2 dni na uprzątnięcie po sobie, tak myślę![]() Cytat:
zdrowiej szybko
|
|
|
#3793 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie mamusie
![]() Mam termin porodu na 6 marca. Aktualnie tylko mamusie, które urodzą po 17 marca mają prawo do dłuższego urlopy macierzyńskiego. A ja również chciałabym mieć do niego prawo. Mamy możliwość podpisania petycji List otwarty w sprawie objęcia urlopem rodzicielskim rodziców wszystkich dzieci narodzonych w 2013r. http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycj eid=9080 Mamusie, podpisujcie się. Im nas więcej tym lepiej |
|
|
|
|
#3794 | ||
|
Zakorzenienie
|
cześć
,Cytat:
za wizytę i za synka !!!jeszcze tak do końca nie mam opracowanego ..... ale myślę nad łososiem w cieście francuskim z żurawiną, kurczakiem w kokosie , udkami w miodzie , śledziami w jogurcie ,sałatka z winogron., to na razie tyle co wymyśliłam no i + słodkości - ale jakie ciasta to jeszcze nie wiem..... Cytat:
Kuba opowiadając o "Muppetach" pomylił nazwy i mówi " termity " a co do razdy abym zapisywała co dzieci mówią - to TAK - mam już od dawna taki zeszycik z ich powiedzonkami .... każdy rodzic powinien tak robić bo szybko się zapomina co i kto powiedział
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Gratuluję zakupów, ja wybieram się dzisiaj, może się dokulam z brzuszkiem, gdzieś, bo plany mam duże
|
|
|
#3796 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane
pamięta mnie ktoś jeszcze ![]() (widzę że mnie jeszcze nie wyrzuciłyście to chyba nie jest źle) Jak tam u Was Święta? (może jakieś streszczenie?) bo niestety ale nie jestem w stanie nadrobić. ponieważ ja Święta spędziłam na oddziale szpitalnym ![]() w pierwszy dzień Świąt złapał mnie straszny ból z tyłu pleców w okolicy nerek, nie mogłam ani leżeć ani siedzieć słabo mi było i w dodatku wymiotowałam ![]() Tak też trafiłam do szpitala z podejrzeniem kolki nerkowej, no i musiałam zostać. Wróciłam wczoraj... nie miałam was jak wcześniej powiadomić ![]() Z Małym wszystko dobrze fika i bryka co raz bardziej a ja dochodzę do siebie bo szpitalne łóżko wyciąga z człowieka wszystkie siły i w dodatku poszłam zdrowa a wróciłam z katarem i lekkim obolałym gardłem![]() Jak tylko zregeneruję siły to będę z wami znów bo się stęskniłam |
|
|
|
|
#3797 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
za wizytę i za "wiercipiętę"---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
zdrówka
|
|
|
#3798 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
do lekarza, biegiem ![]() Dziecko też się denerwuje przez Ciebie
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
DZIEWCZYNY MAM PILNE PYTANIE DO TYCH KTÓRE BYŁY W KINIE NA "HOBBICIE" - CZY TO SIĘ NADAJE DLA DZIECI ???
bo dopiero teraz znalazłam info,że jest także z dubbingiem ..... i poszłabym z moimi .
|
|
#3800 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Święta to tylko obżarstwo, nie ma co opowiadać. Dobrze, że u Was wszystko dobrze
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
ufff w końcu nadrobiłam
więc tak: za wszystkie piękne wasze brzuszki i witam nową mamusię z Wrocławia a gdzie mieszkasz? wybrałaś już szpital? ja chora jestem dalej ;/ chora jestem dalej ale wczoraj bylismy znowu na usg tym razem we wrocku wiec z tżtem z naszym małym wszystko dobrze i kurcze nie wiem czy dwa aparaty usg mogą aż tak różnie pokazywać ale wyszło że ma 2280gram!!! czyli co pół kilo w tydzień niby plus minus 30ogram to oby minus łożysko II stopień dojrzałości, mam się bać? przełączyła nam na chwile na 3d to nasz mały wredotek się ręką zasłonił i nic nie było buzi widać
|
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3803 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zdrówka Cytat:
dla wiercipięty ![]() patrzę że mój się trochę przypasł, bo młodszy a większy heh żartuję, wiem że teraz już każdy idzie swoim tempem ale i tak mam przeczucie, że będzie spora dzidzia ![]() Cytat:
jesteś lekka na wspomnienie, bo nawet dziś pisałam że dawno Cię nie było Cytat:
---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
ale to chyba niemozliwe zeby urósł 0,5kg w tydzień, a przynajmniej nie na tym etapie... myslę, że to po prostu kwestia zaznaczenia główki, kości udowej itd przecież obraz z usg nie jest zbyt ostry więc nie da się dokładnie tego zmierzyć
|
|
|
#3804 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Czosnek popijam, mam wrażenie, że zamarynowałam dziecko w imbirze, czosnku i cebuli, bo to podstawa mojej diety w ostatnich dniach i tak sobie pływa dziec w takich "smakowych" wodach ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zdrowiej Cytat:
dla Wiercipięty - no i Ty też zdrowiej. Jakaś epidemia w tym roku, nawet w tv mówili, że mają o wiele więcej pacjentów w tym roku niż w poprzednim o tej samej porze.Cytat:
Ze mną chyba trochę lepiej, mniej kaszlę
|
|
|
#3805 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam - jest świetny ![]() Cytat:
i zdrówka dla Was Cytat:
![]() Cytat:
![]() Straszna przygoda z tym szpitalem, ale dobrze że już jesteś w domu. Kuruj się A święta, jak to święta, najpierw szał-pał, wielkie przygotowania, a potem szast-prast i już po ![]() Cytat:
Cytat:
omatko i córko, osłabiasz mnie, przecież my wg OM miałyśmy ten sam termin...![]() No to Ci Florek wyrósł
Edytowane przez alliw Czas edycji: 2012-12-29 o 12:41 |
||||||
|
|
|
|
#3806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Trzymam kciuki za Twoją wizytę, na pewno będzie dobrze. ![]() LUNAO na pewno z Twoja szyjka będzie wszystko w porządku. Trzymam kciuki ![]() A do lekarza goń od razu, to nie konkurs na wytrzymałość. Jak masz skracającą się szyjkę a mimo fenoterolu brzuch twardnieje, nie ma co czekać. Po co masz się stresować. Im szybciej pójdziesz tym szybciej będziesz spać spokojnie. Albo doktor Cię uspokoi, że wszystko gra, albo stwierdzi, że w porę przyszłaś i np zmieni tylko leki. IDŹ SZYBCIUTKO, będę dopytywać koło 04.01 czy byłaś . Abo choć zadzwoń do pana doktora co o tym myśli.Boombilla Krążek dobra rzecz. Boli trochę zakładanie i w pierwszy dzień czułam dyskomfort, teraz już go nie czuję. Na pewno z Twoja szyjką będzie dobrze, ale krążek też nie jest zły - człowiek z nim taki spokojniejszy już i szyjka bezpieczniejsza .Tez mam kojec z motherhood. Jak w łóżku siedzę przy komputerze to składam go w pół i podkładam pod plecy. Uwielbiam go ![]() Malpka z tą szyjką 27mm to i tak i nie, bo normalna ma ze 4cm. Tylko wszystko zależy czy poza skracającą się szyjką masz tez rozwarcie, który to tydzień, jak szybko się skraca, czy masz skurcze itd. Jak doktor mówi, ze u Ciebie ok, to nie martw się na zapas. taka powyżej 2cm to jeszcze bezpieczna długość. U mnie zareagowali przy 2,6cm dlatego że miałam skurcze i szyjka gwałtownie się skracała, więc nie było na co czekać. Agateczka* dobrze, że już w domku, szkoda tylko bidulko, że w święta Cię to spotkało. Dragusia88 ja jeszcze na Popowicach, ale w marcu chcę przeprowadzić za Wrocław. Szpital miał być w Trzebnicy, ale ciąża się komplikuje, więc chyba odpadnie. Waham się miedzy Brochowem a Kamińskiego i chyba Kamińskiego zostanie. A Ty masz wybrane? Edytowane przez Minerwa Czas edycji: 2012-12-29 o 12:56 |
|
|
|
|
|
#3807 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziedzic Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-12-29 o 12:58 Powód: coś mi ucięło |
|||||
|
|
|
|
#3808 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny w rossmanie jest 2x sześciopak (czyli 768 szt.) chusteczek nawilżanych pampers za 60zł. opłaca się? one są lepsze od tych biedronkowych?
|
|
#3809 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No ale już wiem że mojemu to się nie spodoba -.-" Cytat:
Mam nadzieję że im się odmieni ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę (:I zdrówka dla Was. Cytat:
Dragusia niezacytowało mi... ale Twój Florek już duży jest! A ja kupiłam dzisiaj termometr do czoła... i już go wypróbowałam na wszystkich członkach rodziny Fajny jest
23.11.2010 02.02.2012 prawo jazdy ![]() http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png 12.02.2013 Jasmine Edytowane przez Agnjeska Czas edycji: 2012-12-29 o 13:04 |
|||||
|
|
|
|
#3810 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to odklejające łożysko to z czym się wiązało ? A wróciłam właśnie z zakupów i udało mi się dorwać na placu tanie bo za 33 zł 4 koszule do karmienia, takie podobne co linki wrzucałyście, udało mi się przymierzyć i całe szczęście, bo w większości już teraz się w biuście nie mieściłam, choć w pupie i w brzuchu spore luzy, no a wiadomo że po porodzie jeszcze biust urośnie, na szczęście udało mi się dorwać 4 2 xl, w których dupa pływa ale za to w biuście jest choć kilka cm zapasu. No to mogę odhaczyć kolejny pkt na liście. A krakowiankom polecam Tandetę. Ja przynajmniej nie planuję w te koszule przeinwestowywać, no i ogólnie są strasznie brzydkie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

dałam dodatkowy koc i mega poduchę między nogi i jest trochę lepiej ale i tak kończy się na tym, że śpię na plecach ;/

zastanawiam się tylko co moja Mała wyczyniła... wyglądało to jakby się wzdrygnęła czy też otrząsła 

05.07.2008 
do lekarza, biegiem
. niestety nie pomogę z kaszlem- bo jak już jakikolwiek mam(w ciąży czy nie ) to kaszel mokry .