|
|
#751 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2
Cytat:
coś tam sobie ćwiczę ale ja mam w domu bieżnie magnetyczną i w tej chwili to tylko takie lekkie ćwiczenia opierające na dość szybkim marszu, tak około 30min, a po takim gimnastycznym spacerku trochę rozciągania.
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biorę się za robotę, muszę trochę popracować w cyferkach Ale będę wisiała na pasku, nic się nie bójcie |
|
|
|
|
#753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem do dzis co to zgaga I niech tak pozostanie...---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
![]() Mam orbitreka i chetnie bym sobie ,,po lekku" na nim pojezdzila ale wole zapytac lekarza..cos mnie od paru dni brzuszek lekko pobolewa chwilami i kregosłup.Do tego skurcze łydek :/ Cóż,ciemniejsza strona ciąży
|
|
#754 |
|
Konto usunięte
|
A z kolei dla mnie Lactulosa to był miły syropek, zrobił mi pralkę w żołądku i tyle Zero działania.Na mnie działa bardzo regularne, zdrowe jedzenie +jogurt z otrębami, siemieniem i słonecznikiem. Jak to jadłam w pracy, to codziennie chodziłam do WC. Jak tylko mam przestój typu weekend albo jakiś fast food albo coś, to mam potem drogę krzyżową... A jeszcze co do zgagi, to ja miałam ją już zanim dowiedziałam się o ciąży (ale już w niej, przedtem nie znałam tego). A chyba milimetrowej komórce nie rosną już włosy :P W każdym razie ja przyjmę wszystko, co wyjdzie - łyse, owłosione, może nawet się urodzić z brodą jak u tatusia (przy opcji chłopczyk:P), będę kochać :P Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2012-12-29 o 14:48 |
|
|
|
#755 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehe my to juz 5 lat po i 10 razem wiec Stare Dobre Małżeństwo ![]() Ja ostatnio sie bujam wszędzie autem...ale ale....byłam dziś na krótkim spacerku z pieskami.Mój mniejszy pies 24/h mógłby ze mną się włoczyc,za to kaukaz jak się zmęczy to żadna siła nie popchnie go dalej dopóki nie odpocznie
|
|
#757 |
|
Zadomowienie
|
Witam popołudniową porą, czytam sobie forum zagryzając ogórki kiszone czekoladą z orzechami
Dziewczyny, które znacie już płeć maleństwa-strasznie wam zazdroszczę, też już bym chciała wiedzieć, ale przyjdzie mi jeszcze poczekać trochę, jak narazie u mnie 13 tydzień dopiero. Wizytę u lekarza, który będzie prowadzić moją ciąże mam w połowie stycznia, może wtedy będzie już wiadomo Wreszcie się dowiedziałam (dzięki internetowemu kalkulatorowi http://www.ciazowy.pl/kalkulator,kto...ien-ciazy.html) jak się oblicza te tygodnie ciąży, podziele się z wami tym co wyczytałam:"Jesteś w 13 tygodniu ciąży. Przyjmuje się, że ciąża trwa 9 miesięcy kalendarzowych (inaczej 10 miesięcy księżycowych każdy po 28 dni), czyli 280 dni. Za jej początek bierze się pierwszy dzień ostatniej miesiączki - jest to tzw. reguła Naegelego. Obliczony za pomocą tej reguły czas trwania ciąży to wiek ciążowy - i nim będzie się posługiwał lekarz, prowadząc Twoją kartę ciąży. Wiek zapłodnieniowy - czyli liczony od momentu, gdy rzeczywiście doszło do poczęcia - jest co najmniej dwa tygodnie krótszy. Gdy więc lekarz mówi o 10 tygodniu ciąży, to znaczy, że do zapłodnienia doszło 8 tygodni temu. W rzeczywistości ciąża trwa więc nie 280 dni, lecz 266 od momentu poczęcia. Należy pamiętać, że termin porodu wyznaczony dzięki regule Naegelego jest jedynie orientacyjny. Poród może bowiem odbyć się dwa tygodnie wcześniej lub dwa tygodnie później od wyznaczonego w ten sposób terminu. Jedynie pięć procent kobiet rodzi dokładnie w wyznaczonym terminie." Do tej pory sposób liczenia przez ginekologów był dla mnie zagadką, teraz już wiem czemu tygodnie przez nich liczone nie zgadzają się z datą zapłodnienia. Mam do was pytanie, jak to jest z tym becikowym? Tzn ktoś napisał,że trzeba po 10tyg ciąży z ginem o tym pogadać, myślałam że to się załatwia dopiero po urodzeniu dziecka? Wrzucam zdjęcie naszego małego misia z usg z 11tygodnia Jakoś ciągle myślę że to będzie chłopiec, bo w rodzinie tż od pokoleń nie było dziewczynek.
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
Ja czytałam ze trzeba do 10 tc zgłosić sie do lekarza i zaliczyc u niego 3 wymagane wizyty.To jest warunkiem do becikowego.A zaświadczenie wystawia lekarz po porodzie.
|
|
#759 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
myślę że tak delikatnie możesz spróbować, jak poczujesz że się męczysz bardzo to przerwiesz. A dodatkowo polepszysz sobie krążenie w nogach. Ja właśnie strasznie boję się żylaków i jak sobie zafunduję taki delikatny trening na bieżni to o dziwo czuje jak moje nogi odpoczywają.
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak lekarz pozwoli to bd cwiczyc to co mi wolno ,smarowac sie kremem p/rozstępom,oliwkami itp. itd.No i staram sie nie objadac .Mam nadzieje ze moje wysiłki nie pójda na marne i jako tako nie bedzie masakry po porodzie ![]() Ja zawsze byłam szczupła ,latem się troszkę spasłam ,o zgrozo! Ale też nie mam nastu lat zeby wiecznie nic w boczki nie szło.
Najukochańszy skarb-LAURA Edytowane przez Rockyyy Czas edycji: 2012-12-29 o 14:59 Powód: Rozgadałam sie ;) |
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Boże, dziewczyny, ja nawet nie mam siły się udzielać
Mdłości mam teraz całodniowe, doszły jeszcze do tego wymioty. Nie mam siły, jedyne co mnie pociesza to to, że to oznaka, że małe rośnie zdrowo. Ale ile można
|
#762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Fajny bąbel
|
||
|
|
|
#763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe,czy to musi być jeden lekarz, bo u mnie sytuacja jest nieco skomplikowana,ciąża jest zagrożona przez moje problemy z hormonami, byłam już u 1 gina,który mnie odesłał do endo-gin, więc poszłam do eno-gin, ale też mnie odesłała do szpitala na Karowej w Wawie. Czekam więc teraz na wyznaczoną tam wizytę i czuję się trochę bezsilna, bo nie mam nawet karty ciąży i mało wiem jak narazie..
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Ja zostanę przy ogórach.Nie mieszam :P ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Idę na dwór się przewietrzyć.Tż rabie drzewo,pieski biegają,dotrzymam im towarzystwa Do później mamuski
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Omlecik na obiadzik się smaży
|
|
|
|
#768 |
|
Zakorzenienie
|
a ja na obiad bedzie miala kawalki kurczaka w sosie curry, tak mnie cos naszlo
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#770 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Smacznego Mnie już od wczoraj na te ogóry brało
|
|
#771 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Matko świnto kobity opanujcie się
półtora dnia mnie nie było a nadrabiam i nadrabiam... i nadrobić nie mogę![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
My 25-tego mieliśmy aż 4-tą miesięcznicę![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38336063]Twoje ubrania Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami. Przygotowanie do porodu Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. Ciuszki dziecięce Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? Płacz Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. Gdy upadnie smoczek Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. Przewijanie Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. Zajęcia Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. Twoje wyjścia Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. W domu Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. Połknięcie monety Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż wydali. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego. Wnuki Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.[/QUOTE] Ha ha dobre Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#772 |
|
Wtajemniczenie
|
kochane .. jestem w pracy bylam w wc i przy "robieniu wiecie czego" a pozniej przy sikaniu i wycieraniu zauwazylam niewielka ilosc krwi .. boje sie strasznie .. zaraz ide znowu na kontrole do lazienki i jak wroce do domu zadzwonie do mojej gin bo kazala mi dzwonic jak tylko zobacze jakies brudzenie ;(
|
#773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Taki fajny kurczaczek Przesłodkie |
|
|
|
|
#774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
No to gratki
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#776 |
|
Wtajemniczenie
|
nie to nie bylo z pupy .. 100 %
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Nie jestem pewna...Ogólnie w karte ,tam gdzie lekarz sobie pisze swoje sprawy...A w karte ciąży chyba też?????
Może ktos się lepiej orientuje?
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
No to dzwoń do gin dla świętego spokoju
|
|
|
|
#779 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki los ciężarówek....Musimy dac rade !---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Cytat:
|
|
#780 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jakby się powtórzyło, to dzwoń od razu do ginki albo jedź do szpitala... Wydaje mi się, że ja mam w karcie ciąży miejsce na taki wpis - kiedy była pierwsza wizyta. I choć ja byłam w 4tc, to gin mi chyba wpisała 8 :P Ale nieważne, ważne, że przed 10. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

coś tam sobie ćwiczę ale ja mam w domu bieżnie magnetyczną i w tej chwili to tylko takie lekkie ćwiczenia opierające na dość szybkim marszu, tak około 30min, a po takim gimnastycznym spacerku trochę rozciągania.

Gratuluję 3 miesięcy po ślubie!!!
Ale będę wisiała na pasku, nic się nie bójcie
I niech tak pozostanie...
Zero działania.
Hehe my to juz 5 lat po i 10 razem wiec Stare Dobre Małżeństwo 

Mdłości mam teraz całodniowe, doszły jeszcze do tego wymioty. Nie mam siły, jedyne co mnie pociesza to to, że to oznaka, że małe rośnie zdrowo. Ale ile można