Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2 - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-29, 14:37   #751
lilith795
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2013 Cz.2

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a jak tak własnie czytam sobie na różnych stronach co się dzieje w 14tc bo dzisiaj rozpoczynamy... i od jakiegos czasu intensywnie myślę o cwiczeniach .. konkretnie mam na mysli jogę... Czy któraś ma może doświadczenie? cwiczy? a może jakieś fajne zestawy dla przyszłych mam...?
ja też dzisiaj zaczynam 14tc coś tam sobie ćwiczę ale ja mam w domu bieżnie magnetyczną i w tej chwili to tylko takie lekkie ćwiczenia opierające na dość szybkim marszu, tak około 30min, a po takim gimnastycznym spacerku trochę rozciągania.
lilith795 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 14:41   #752
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość

Gratuluję 3 miesięcy po ślubie!!! My będziemy mieć niedługo pół roku po ślubie
Dzięki Staż poważny i nasz i Wasz

Biorę się za robotę, muszę trochę popracować w cyferkach Ale będę wisiała na pasku, nic się nie bójcie
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 14:45   #753
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
ale jak to sie mowi, bede szczesliwa z chlopaka i z dziewczynki... oby zdrowe!
O TAK !

Ja nie wiem do dzis co to zgaga I niech tak pozostanie...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez lilith795 Pokaż wiadomość
ja też dzisiaj zaczynam 14tc coś tam sobie ćwiczę ale ja mam w domu bieżnie magnetyczną i w tej chwili to tylko takie lekkie ćwiczenia opierające na dość szybkim marszu, tak około 30min, a po takim gimnastycznym spacerku trochę rozciągania.
Mnie juz leci 14tc tj.13tc3d
Mam orbitreka i chetnie bym sobie ,,po lekku" na nim pojezdzila ale wole zapytac lekarza..cos mnie od paru dni brzuszek lekko pobolewa chwilami i kregosłup.Do tego skurcze łydek :/ Cóż,ciemniejsza strona ciąży
Stary 2012-12-29, 14:46   #754
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez domciatko Pokaż wiadomość
haha!
pani doktor to chyba nie wie co to sa zaparcia

A z kolei dla mnie Lactulosa to był miły syropek, zrobił mi pralkę w żołądku i tyle Zero działania.
Na mnie działa bardzo regularne, zdrowe jedzenie +jogurt z otrębami, siemieniem i słonecznikiem. Jak to jadłam w pracy, to codziennie chodziłam do WC. Jak tylko mam przestój typu weekend albo jakiś fast food albo coś, to mam potem drogę krzyżową...

A jeszcze co do zgagi, to ja miałam ją już zanim dowiedziałam się o ciąży (ale już w niej, przedtem nie znałam tego).
A chyba milimetrowej komórce nie rosną już włosy :P
W każdym razie ja przyjmę wszystko, co wyjdzie - łyse, owłosione, może nawet się urodzić z brodą jak u tatusia (przy opcji chłopczyk:P), będę kochać :P

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2012-12-29 o 14:48
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 14:48   #755
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pierwszy raz to czytam ale i mysle ze duzo w tym prawdy, ale nie ze wszystkim u mnie sie zgodze

moj TZ marysie wozi skuterem, rowerem, autem daje kierowac. Moja lalek nie uznaje, bawi sie autkami z jego kolekcji. No i jesli uwaza, ze dziewczynka grzeczniejsza, zapraszam go na caly dzien do nas. Obale jego mit w 15 minutbo dla porownania przyniose szwagierki malego i moja powali go na lopatki
ja doskonale wiem jak dziewczynki potrafią dać w kość. Moj mąż ma chrześnicę która jest strasznym bandziorkiem ale jej to można wszystko wybaczyć bo jest przekochana. To nie zmienia faktu że jak któs jest nieprzygotowany to nie wytrzyma z nia nawet 30min. Teraz spodziewają się synka i mają nadzieję że będzie chociaż troszkę grzeczniejszy
Stary 2012-12-29, 14:48   #756
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z długiego spacerku. Byłam z mężem Mamy dziś 3-cią miesięcznicę ślubu, poważna sprawa
Odkąd mamy auto to mam za mało ruchu, a odkąd nie chodzę do pracy to już tragedia
Wszystkiego naj Hehe my to juz 5 lat po i 10 razem wiec Stare Dobre Małżeństwo
Ja ostatnio sie bujam wszędzie autem...ale ale....byłam dziś na krótkim spacerku z pieskami.Mój mniejszy pies 24/h mógłby ze mną się włoczyc,za to kaukaz jak się zmęczy to żadna siła nie popchnie go dalej dopóki nie odpocznie
Stary 2012-12-29, 14:49   #757
czerwony_balonik
Zadomowienie

Witam popołudniową porą, czytam sobie forum zagryzając ogórki kiszone czekoladą z orzechami Dziewczyny, które znacie już płeć maleństwa-strasznie wam zazdroszczę, też już bym chciała wiedzieć, ale przyjdzie mi jeszcze poczekać trochę, jak narazie u mnie 13 tydzień dopiero. Wizytę u lekarza, który będzie prowadzić moją ciąże mam w połowie stycznia, może wtedy będzie już wiadomo Wreszcie się dowiedziałam (dzięki internetowemu kalkulatorowi http://www.ciazowy.pl/kalkulator,kto...ien-ciazy.html) jak się oblicza te tygodnie ciąży, podziele się z wami tym co wyczytałam:

"Jesteś w 13 tygodniu ciąży.
Przyjmuje się, że ciąża trwa 9 miesięcy kalendarzowych (inaczej 10 miesięcy księżycowych każdy po 28 dni), czyli 280 dni. Za jej początek bierze się pierwszy dzień ostatniej miesiączki - jest to tzw. reguła Naegelego. Obliczony za pomocą tej reguły czas trwania ciąży to wiek ciążowy - i nim będzie się posługiwał lekarz, prowadząc Twoją kartę ciąży. Wiek zapłodnieniowy - czyli liczony od momentu, gdy rzeczywiście doszło do poczęcia - jest co najmniej dwa tygodnie krótszy. Gdy więc lekarz mówi o 10 tygodniu ciąży, to znaczy, że do zapłodnienia doszło 8 tygodni temu. W rzeczywistości ciąża trwa więc nie 280 dni, lecz 266 od momentu poczęcia. Należy pamiętać, że termin porodu wyznaczony dzięki regule Naegelego jest jedynie orientacyjny. Poród może bowiem odbyć się dwa tygodnie wcześniej lub dwa tygodnie później od wyznaczonego w ten sposób terminu. Jedynie pięć procent kobiet rodzi dokładnie w wyznaczonym terminie."

Do tej pory sposób liczenia przez ginekologów był dla mnie zagadką, teraz już wiem czemu tygodnie przez nich liczone nie zgadzają się z datą zapłodnienia. Mam do was pytanie, jak to jest z tym becikowym? Tzn ktoś napisał,że trzeba po 10tyg ciąży z ginem o tym pogadać, myślałam że to się załatwia dopiero po urodzeniu dziecka? Wrzucam zdjęcie naszego małego misia z usg z 11tygodnia Jakoś ciągle myślę że to będzie chłopiec, bo w rodzinie tż od pokoleń nie było dziewczynek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12345.jpg (20,3 KB, 44 załadowań)
Stary 2012-12-29, 14:52   #758
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
ja doskonale wiem jak dziewczynki potrafią dać w kość. Moj mąż ma chrześnicę która jest strasznym bandziorkiem ale jej to można wszystko wybaczyć bo jest przekochana. To nie zmienia faktu że jak któs jest nieprzygotowany to nie wytrzyma z nia nawet 30min. Teraz spodziewają się synka i mają nadzieję że będzie chociaż troszkę grzeczniejszy
Kuzyn męża ma 4-letnią córeczkę i jest to agentka jakich mało

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
. Mam do was pytanie, jak to jest z tym becikowym? Tzn ktoś napisał,że trzeba po 10tyg ciąży z ginem o tym pogadać, myślałam że to się załatwia dopiero po urodzeniu dziecka? Wrzucam zdjęcie naszego małego misia z usg z 11tygodnia Jakoś ciągle myślę że to będzie chłopiec, bo w rodzinie tż od pokoleń nie było dziewczynek.
Super Wasz miś
Ja czytałam ze trzeba do 10 tc zgłosić sie do lekarza i zaliczyc u niego 3 wymagane wizyty.To jest warunkiem do becikowego.A zaświadczenie wystawia lekarz po porodzie.
Stary 2012-12-29, 14:53   #759
lilith795
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
O TAK !

Ja nie wiem do dzis co to zgaga I niech tak pozostanie...

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Mnie juz leci 14tc tj.13tc3d
Mam orbitreka i chetnie bym sobie ,,po lekku" na nim pojezdzila ale wole zapytac lekarza..cos mnie od paru dni brzuszek lekko pobolewa chwilami i kregosłup.Do tego skurcze łydek :/ Cóż,ciemniejsza strona ciąży
to moja Kruszynka jest o dwa dni młodsza myślę że tak delikatnie możesz spróbować, jak poczujesz że się męczysz bardzo to przerwiesz. A dodatkowo polepszysz sobie krążenie w nogach. Ja właśnie strasznie boję się żylaków i jak sobie zafunduję taki delikatny trening na bieżni to o dziwo czuje jak moje nogi odpoczywają.
Stary 2012-12-29, 14:57   #760
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
to moja Kruszynka jest o dwa dni młodsza myślę że tak delikatnie możesz spróbować, jak poczujesz że się męczysz bardzo to przerwiesz. A dodatkowo polepszysz sobie krążenie w nogach. Ja właśnie strasznie boję się żylaków i jak sobie zafunduję taki delikatny trening na bieżni to o dziwo czuje jak moje nogi odpoczywają.
Ja mam pajączki male i skłonnośc do pękania naczynek :/ No i z boku kolan zaczęły byc u mnie widoczne żyłki więc musze coś działać.
Jak lekarz pozwoli to bd cwiczyc to co mi wolno ,smarowac sie kremem p/rozstępom,oliwkami itp. itd.No i staram sie nie objadac .Mam nadzieje ze moje wysiłki nie pójda na marne i jako tako nie bedzie masakry po porodzie
Ja zawsze byłam szczupła ,latem się troszkę spasłam ,o zgrozo! Ale też nie mam nastu lat zeby wiecznie nic w boczki nie szło.

Edytowane przez Rockyyy
Czas edycji: 2012-12-29 o 14:59 Powód: Rozgadałam sie ;)
Rockyyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 14:57   #761
tweedledee
Zakorzenienie

Boże, dziewczyny, ja nawet nie mam siły się udzielać Mdłości mam teraz całodniowe, doszły jeszcze do tego wymioty. Nie mam siły, jedyne co mnie pociesza to to, że to oznaka, że małe rośnie zdrowo. Ale ile można
Stary 2012-12-29, 14:57   #762
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystkiego naj Hehe my to juz 5 lat po i 10 razem wiec Stare Dobre Małżeństwo
Ja ostatnio sie bujam wszędzie autem...ale ale....byłam dziś na krótkim spacerku z pieskami.Mój mniejszy pies 24/h mógłby ze mną się włoczyc,za to kaukaz jak się zmęczy to żadna siła nie popchnie go dalej dopóki nie odpocznie
My też tylko stażem małżeńskim świeżaki, bo jesteśmy razem od 6ciu lat, a mieszkamy razem od prawie 7dmiu lat
Cytat:
Witam popołudniową porą, czytam sobie forum zagryzając ogórki kiszone czekoladą z orzechami Dziewczyny, które znacie już płeć maleństwa-strasznie wam zazdroszczę, też już bym chciała wiedzieć, ale przyjdzie mi jeszcze poczekać trochę, jak narazie u mnie 13 tydzień dopiero. Wizytę u lekarza, który będzie prowadzić moją ciąże mam w połowie stycznia, może wtedy będzie już wiadomo
No i narobiłaś mi ochoty na czekolaaaade
Fajny bąbel
Stary 2012-12-29, 15:04   #763
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Super Wasz miś
Ja czytałam ze trzeba do 10 tc zgłosić sie do lekarza i zaliczyc u niego 3 wymagane wizyty.To jest warunkiem do becikowego.A zaświadczenie wystawia lekarz po porodzie.
Dziękuję Ciekawe,czy to musi być jeden lekarz, bo u mnie sytuacja jest nieco skomplikowana,ciąża jest zagrożona przez moje problemy z hormonami, byłam już u 1 gina,który mnie odesłał do endo-gin, więc poszłam do eno-gin, ale też mnie odesłała do szpitala na Karowej w Wawie. Czekam więc teraz na wyznaczoną tam wizytę i czuję się trochę bezsilna, bo nie mam nawet karty ciąży i mało wiem jak narazie..
Stary 2012-12-29, 15:04   #764
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
No i narobiłaś mi ochoty na czekolaaaade

Na ogórki!!!
Stary 2012-12-29, 15:06   #765
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Na ogórki!!!
Też! Ale najpierw wcinam czekoladę
Stary 2012-12-29, 15:11   #766
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ciekawe,czy to musi być jeden lekarz, bo u mnie sytuacja jest nieco skomplikowana,ciąża jest zagrożona przez moje problemy z hormonami, byłam już u 1 gina,który mnie odesłał do endo-gin, więc poszłam do eno-gin, ale też mnie odesłała do szpitala na Karowej w Wawie. Czekam więc teraz na wyznaczoną tam wizytę i czuję się trochę bezsilna, bo nie mam nawet karty ciąży i mało wiem jak narazie..
Własnie co do tego czy 1 lekarz czy nie to sie nie orientuje.Ale pamietaj zeby miec wisana pierwszą wizytę do 10 tc.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Też! Ale najpierw wcinam czekoladę
Ja zostanę przy ogórach.Nie mieszam :P

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Idę na dwór się przewietrzyć.Tż rabie drzewo,pieski biegają,dotrzymam im towarzystwa Do później mamuski
Stary 2012-12-29, 15:13   #767
surka
Zakorzenienie

Omlecik na obiadzik się smaży
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 15:14   #768
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko

a ja na obiad bedzie miala kawalki kurczaka w sosie curry, tak mnie cos naszlo

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 15:15   #769
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zostanę przy ogórach.Nie mieszam :P
Eee nie wiesz co tracisz
Stary 2012-12-29, 15:17   #770
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Własnie co do tego czy 1 lekarz czy nie to sie nie orientuje.Ale pamietaj zeby miec wisana pierwszą wizytę do 10 tc.
W kartę ciąży?

Smacznego Mnie już od wczoraj na te ogóry brało
Stary 2012-12-29, 15:38   #771
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Matko świnto kobity opanujcie się półtora dnia mnie nie było a nadrabiam i nadrabiam... i nadrobić nie mogę

Cytat:
Napisane przez surka Pokaż wiadomość
I kolejna ciekawostka z książki:

"Czujesz silne pieczenie w przełyku? Zacznij już więc kupować szampon dla niemowląt. Najnowsze badania wykazują, że stare przesądy naszych babć wcale nie były niesłuszne: im częściej masz zgagę w czasie ciąży, tym większe prawdopodobieństwo, że twoje dziecko urodzi się z w pełni owłosioną główką. Choć te dwie rzeczy wydają się całkowicie niepowiązane, wygląda na to, że hormony odpowiedzialne za zgagę wywołują wzrot włosów u płodu..."
No to ja małpke chyba urodzę bo zgagę mam prawie non- stop

Cytat:
Właśnie wróciłam z długiego spacerku. Byłam z mężem Mamy dziś 3-cią miesięcznicę ślubu, poważna sprawa
Odkąd mamy auto to mam za mało ruchu, a odkąd nie chodzę do pracy to już tragedia
No to gratuluję! My 25-tego mieliśmy aż 4-tą miesięcznicę

Cytat:
Mój mąż do wczoraj chciał chłopaka, a teraz chce dziewczynkę - powód? Bo dziewczynka będzie córeczką tatusia, a chłopak będzie pewnie za mną bardziej
Mój od zawsze chciał dziewczynkę, ale na ostatniej wizycie gin powiedziała, że coś jakby się tworzy między nogami ale żeby nie brać tego do siebie bo za wcześnie na takie wyroki... mimo wszytko mąż się trochę zawiódł

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;38336063]Twoje ubrania
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe stają się twoimi normalnymi ciuchami.

Przygotowanie do porodu
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.

Ciuszki dziecięce
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?

Płacz
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku.

Gdy upadnie smoczek
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.

Przewijanie
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.

Zajęcia
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.

Twoje wyjścia
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew.

W domu
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.

Połknięcie monety
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wydali.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Wnuki
Nagroda od Pana Boga za nie zamordowanie własnych dzieci.
[/QUOTE]

Ha ha dobre

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny z rana!

już raz przymierzałam się do tego wątku w poprzednim miesiacu ale po 2 cyklach nam się udalo dziś rano dzień po 1 dniu sm zobaczyłam 2 kreski ciesze się strasznie ponieważ 09-02-2013 mamy ślub więc akurat idealnie i dzięki temu że się udalo w pracy przedłużą mi umowę do dnia porodu i zasiłek macierzyński zapłacą...bo raczej na umowe na czas nieokreślony niema co liczyć..no chyba ze do konca marca bym niepowiedziała o ciązy ale wtedy to juz będzie widac

wizyte u gina umówiłam sobie kilka dni temu na 18 - tylko niewiem czy to nie za późno jest ale chyba akurat powinno być już coś widać. teraz będę dni dłużyły się jeszcze bardziej...

dodatkowo w święta złapało mnie straszne przeziębienie brałam ibuprom tylko więc mam nadzieje że to nic nie zaszkodzi...

Hmm chyba musze założyć nowy wątek bo internetowe kalkulatory mówią że urodzę we wrześniu między 1 a 4
Witam i gratuluję Możesz przecież zostać z nami U nas przecież tak fajnie i sympatycznie

Cytat:
Napisane przez malinka0525 Pokaż wiadomość
No więc tak. Jeśli chodzi o wczorajszą wizytę to przebiegła ona tak jak zwykle. Najpierw badanie na samolocie (czego nie cierpię), a później oczywiście usg na leżance Dodam, że TŻ był ze mną cały czas podczas całej wizyty. USG było przez brzuszek i było wszystko pięknie widać Pani doktor dokładnie pooglądała maluszka z każdej strony. Aż się zdziwiłam, że tak długo go ogląda, ale przy okazji i ja i TŻ mogliśmy podziwiać nasze cudo Pokazywała nam gdzie jest rączka, gdzie nóżka itp. Chociaż nawet nie musiała bo było wszystko dobrze widać Maleństwo było baaaaardzo ruchliwe (przez chwilę mogliśmy podziwiać jak robi wygibasy i macha rączkami i nóżkami ) Pani gin stwierdziła, że mamy strasznie ruchliwe dziecko A po chwili jak zobaczyliśmy nóżkę podniesioną do góry , którą maleństwo się rozpychało w brzuszku to pani doktor stwierdziła, że mamy akrobatę
Z wyników ostatniej mojej morfologii wynikło, że mi spada hemoglobina (była w normie, ale w dolnej granicy), więc pani doktor przepisała mi żelazo, żeby to podnieść.

Aha i UWAGA!!!
Maleństwo nie zostało już zmierzone w całości (znaczy od głowy do pupy) bo jest już na to za duże Zmierzona została tylko główka, która ma 3,5cm

A teraz chciałam Wam zakomunikować, że jako pierwsza na naszym wątku otwieram rozpoznawanie płci u naszych maleństw

Siusioka nie ma!!! Będzie Dziefcynka!!!

A tu malutka macha wszystkim ciocią z wątku
Na drugim zdjęciu zmierzona główka
Super i jak ślicznie macha gratuluję dziewczynki, nasza pierwsza księżniczka

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość
juz wiem ...

Gdy IgG jest ujemne (-) a IgM jest dodatnie (+) oznacza to, że wynik jest nieswoisty i konieczne jest powtórzenie badań za trzy tygodnie. Jeśli wynik pozostanie taki sam wówczas nie trzeba podejmować leczenia (ciężarna seronegatywna), ale wskazana jest kontrola za trzy miesiące.
Mi wyszła tzw. szara strefa (oba wyniki wątpliwe) i moja gin mi wytłumaczyła, że w takim wypadku nie wiadomo czy jestem odporna, czy chora więc mam powtórzyć badania.

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 15:44   #772
La_Mezcla
Wtajemniczenie

kochane .. jestem w pracy bylam w wc i przy "robieniu wiecie czego" a pozniej przy sikaniu i wycieraniu zauwazylam niewielka ilosc krwi .. boje sie strasznie .. zaraz ide znowu na kontrole do lazienki i jak wroce do domu zadzwonie do mojej gin bo kazala mi dzwonic jak tylko zobacze jakies brudzenie ;(
Stary 2012-12-29, 15:46   #773
malinka0525
Zadomowienie

Cytat:
Witam popołudniową porą, czytam sobie forum zagryzając ogórki kiszone czekoladą z orzechami Dziewczyny, które znacie już płeć maleństwa-strasznie wam zazdroszczę, też już bym chciała wiedzieć, ale przyjdzie mi jeszcze poczekać trochę, jak narazie u mnie 13 tydzień dopiero. Wizytę u lekarza, który będzie prowadzić moją ciąże mam w połowie stycznia, może wtedy będzie już wiadomo Wreszcie się dowiedziałam (dzięki internetowemu kalkulatorowi http://www.ciazowy.pl/kalkulator,kto...ien-ciazy.html) jak się oblicza te tygodnie ciąży, podziele się z wami tym co wyczytałam:

"Jesteś w 13 tygodniu ciąży.
Przyjmuje się, że ciąża trwa 9 miesięcy kalendarzowych (inaczej 10 miesięcy księżycowych każdy po 28 dni), czyli 280 dni. Za jej początek bierze się pierwszy dzień ostatniej miesiączki - jest to tzw. reguła Naegelego. Obliczony za pomocą tej reguły czas trwania ciąży to wiek ciążowy - i nim będzie się posługiwał lekarz, prowadząc Twoją kartę ciąży. Wiek zapłodnieniowy - czyli liczony od momentu, gdy rzeczywiście doszło do poczęcia - jest co najmniej dwa tygodnie krótszy. Gdy więc lekarz mówi o 10 tygodniu ciąży, to znaczy, że do zapłodnienia doszło 8 tygodni temu. W rzeczywistości ciąża trwa więc nie 280 dni, lecz 266 od momentu poczęcia. Należy pamiętać, że termin porodu wyznaczony dzięki regule Naegelego jest jedynie orientacyjny. Poród może bowiem odbyć się dwa tygodnie wcześniej lub dwa tygodnie później od wyznaczonego w ten sposób terminu. Jedynie pięć procent kobiet rodzi dokładnie w wyznaczonym terminie."

Do tej pory sposób liczenia przez ginekologów był dla mnie zagadką, teraz już wiem czemu tygodnie przez nich liczone nie zgadzają się z datą zapłodnienia. Mam do was pytanie, jak to jest z tym becikowym? Tzn ktoś napisał,że trzeba po 10tyg ciąży z ginem o tym pogadać, myślałam że to się załatwia dopiero po urodzeniu dziecka? Wrzucam zdjęcie naszego małego misia z usg z 11tygodnia Jakoś ciągle myślę że to będzie chłopiec, bo w rodzinie tż od pokoleń nie było dziewczynek.
Mam identyczne zdjęcie z usg i też jakoś 10 albo 11 tydzień to był Taki fajny kurczaczek Przesłodkie

Milenka
malinka0525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 15:46   #774
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Witam sie
Pamieta mnie ktos jeszcze? niestety znow sie pochorowalam i nie mam sily na neta, weszlam tylko zobaczyc jak pedzicie a tu juz kolejny watek.
Wymioty juz minely, ale choroba wrocila ze zdwojona sila, wiec sie lecze domowymi sposobami. Jak sie juz wykuruje, obiecuje ze powroce.
Witam z powrotem Super, ze mdłości przeszły i trzymam kciuki za szybciutki powrót do zdrówka

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-29, 16:01   #775
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kallisto89 Pokaż wiadomość

No to gratuluję! My 25-tego mieliśmy aż 4-tą miesięcznicę
No to gratki
Cytat:
Napisane przez La_Mezcla Pokaż wiadomość
kochane .. jestem w pracy bylam w wc i przy "robieniu wiecie czego" a pozniej przy sikaniu i wycieraniu zauwazylam niewielka ilosc krwi .. boje sie strasznie .. zaraz ide znowu na kontrole do lazienki i jak wroce do domu zadzwonie do mojej gin bo kazala mi dzwonic jak tylko zobacze jakies brudzenie ;(
A może to z pupy? Wiesz przy zaparciach, nawet niewielkich, to możliwe
Stary 2012-12-29, 16:03   #776
La_Mezcla
Wtajemniczenie

Cytat:
No to gratki

A może to z pupy? Wiesz przy zaparciach, nawet niewielkich, to możliwe
nie to nie bylo z pupy .. 100 %
Stary 2012-12-29, 16:05   #777
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
W kartę ciąży?
Nie jestem pewna...Ogólnie w karte ,tam gdzie lekarz sobie pisze swoje sprawy...A w karte ciąży chyba też?????
Może ktos się lepiej orientuje?
Stary 2012-12-29, 16:06   #778
Neni1984
Zakorzenienie

No to dzwoń do gin dla świętego spokoju
Stary 2012-12-29, 16:07   #779
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Boże, dziewczyny, ja nawet nie mam siły się udzielać Mdłości mam teraz całodniowe, doszły jeszcze do tego wymioty. Nie mam siły, jedyne co mnie pociesza to to, że to oznaka, że małe rośnie zdrowo. Ale ile można
Biedulko Taki los ciężarówek....Musimy dac rade !

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
Dzwoń,nie wahaj sie.Lepiej dmuchac na zimne....
Stary 2012-12-29, 16:08   #780
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Jakby się powtórzyło, to dzwoń od razu do ginki albo jedź do szpitala...

Cytat:
Nie jestem pewna...Ogólnie w karte ,tam gdzie lekarz sobie pisze swoje sprawy...A w karte ciąży chyba też?????
Może ktos się lepiej orientuje?
Wydaje mi się, że ja mam w karcie ciąży miejsce na taki wpis - kiedy była pierwsza wizyta. I choć ja byłam w 4tc, to gin mi chyba wpisała 8 :P Ale nieważne, ważne, że przed 10.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości